’40 dagen zonder Arie’ is kijkcijferkanon

Presentator niet te vermijden

Het KRO-programma Veertig dagen zonder Arie, waarin kandidaten voor de uitdaging staan om Arie Boomsma veertig dagen te ontwijken, lijkt een groot succes. De eerste uitzendingen van het programma trokken zo’n 3 miljoen kijkers, terwijl zich in de voorrondes al zo’n 10.000 kandidaten hadden aangemeld die maar wat graag 40 dagen van de goedlachse christen verlost zouden zijn.

Dat het nog niet makkelijk is om in Nederland Boomsmaloos door het leven te gaan, bleek al in de eerste aflevering. HR-manager Anja Schuurman weet het 21 dagen vol te houden door Linda, De Wereld Draait Door en alle KRO-programma’s te negeren. Helaas slaat het noodlot toe, wanneer ze in de trein naar haar werk dagblad De Pers openslaat. Daarin treft ze tot haar ontzetting een advertentie voor Boomsma’s nieuwe show Uit de kast (waarin iedereen uit de kast komt behalve Boomsma zelf).

In aflevering twee maken we kennis met Ben Elker, data-analist te Bilthoven. Elker leest geen Men’s Health, vermijdt televisie geheel en kijkt alleen HBO-series op zijn laptop. Het vermijden van de getatoeëerde presentator zou ‘een eitje’ voor hem worden. Maar dan heeft hij buiten Boomsma gerekend. Al na zeven dagen gaat het mis, wanneer de arme Elker voor zijn verjaardag van zijn tante een exemplaar van De man en zijn lichaam, van de hand van Boomsma en Stephan Sanders, ontvangt.

Of het andere kandidaten wel lukt het ex-model te vermijden, willen de producenten van het programma nog niet prijsgeven. Maar wie denkt dat de Mount Everest een goede plaats is om Arie Boomsma niet tegen te komen, moet de komende week zeker kijken.

Vanuit het buitenland groeit de belangstelling voor de show. Henk Papenberg, woordvoerder van de KRO, wijt het succes aan de herkenbaarheid van de kandidaten. Een woordvoerder: “Iedereen zou wel eens 40 dagen zonder Boomsma willen. Dus als je een kandidaat ziet falen, dan voel je als kijker enorm mee.”

Arie zelf is niet bereikbaar voor commentaar. Volgens vrienden is hij teleurgesteld dat niet hij, maar Frits Sissing de show mag presenteren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

YESYESYES GEHAALD!!!!!

maar liefst 63 dagen zonder Arie.
Ik ben afgekickt, Arie doet me niets meer!
Arie? Wie is Arie? Kennikniet.

(en nee ik zit allang niet meer in de ontkennende fase).

Reageer
gravatar

Toch niet zo’n slechte werkgever, die oude baas van hem. Daar werd dit top voorbeeld van domheid tenminste wat meer achter de coulisen gehouden.

Reageer
gravatar

Weet iemand of je dit nog ergens terug kunt kijken?

Reageer
gravatar

Ik dacht ooit gewonnen te hebben, helaas bleek dat 40 dagen zonder kanarie te zijn. Ik zit nu al op zo’n ruim 30 jaar. Zonder kanarie. Dus.

Reageer
gravatar

@ keesie
WK kruishangen zit er inderdaad ook weer aan te komen…
De strijd wordt dit jaar gestreden tussen A. Boonsma, A. Knevel, J.Bernal en P.Paay.. Wordt weer spannend

De winnaar gaat naar huis met een extra grote kast van Zweedse makelaardij waar je lekker in weg kan kruipen…

Reageer
gravatar

Een goede bekende deed me onlangs het bijbehorende bordspel kado. Helaas is het, na 3 speeldagen, afgelopen zondagmorgen omstreeks 10 uur op mysterieuze wijze verdwenen. Ik vermoed een complot maar kan dit niet hardmaken.

Reageer
gravatar

Nusa Menjangan is werkelijk prachtig, Margootje, maar dan heb je het nu toch verklapt en dan vrees ik het ergste: Arie Boosma zal er ongetwijfeld snel een aflevering van zijn nieuwe programma opnemen. Tip: ergens naar toe gaan en niemand het laten weten!!

Reageer
gravatar

Ik probeer sinds nieuwjaar Sascha de Boer te vermijden. Maar zaterdag zag ik haar weer, en in de late uitzending ook weer en in de nachtuitzendingen ook al. Gisteren kon ik helaas niet kijken, maar vanavond doe ik weer een poging.

Reageer
gravatar

Gaat Arie het programma ‘Boer zoekt god’ nog presenteren?
Het concept is simpel: een goddeloze boer krijgt een week lang God, Allah en Zeus over de vloer, die hem moeten bijstaan in het boerenbedrijf.
Na deze week moet de boer een keus maken welke god de zijne is.

Reageer
gravatar

SSSSSTTTT niet verklappen dat ik op Nusa Menjangan zit he!. Daar komt die Boomsma toch niet….Want die denkt natuurlijk dat ik op Kuta Beach zit…Dat laten we zo he!

Ook niet tegen Paulusje zeggen hoor. Die lijkt als twee druppels water op die Boomsma…En dan zou ik me zomaar kunnen vergissen…Moet ook niet…

Reageer
gravatar

Ik verheug me al op aflevering 3, met een wel zeer onverwachte twist, waarin het tot dag 38 spannend blijft of de heer Mohammed Bouyeri uit Vught de 40 dagen vol zal maken.

Reageer
gravatar

Veertig dagen zonder Onze Grote Geert is nog veel moeilijker!
Ik denk dat vijf seconden voor mij en nog eens anderhalf miljoen volksgenoten nog net haalbaar is. Het is pijnlijk om zo lang zonder een mening te moeten leven.

Reageer
gravatar

Ons aller G. Wilders is enthousiast over het concept. Hij wil alle asielzoekers en alle Nederlanders met moslimachtige trekjes verplichten om deel te nemen aan het programma “40 dagen zonder Allah”. Alleen zij die de finish halen mogen doorgaan naar de inburgeringscursus.

Reageer
gravatar

Het vermijden van De Alomtegenwoordige gaat mij niet goed af. De hoop op 40 dagen zonder mijn nemesis Arie heb ik allang opgegeven, net zoals dat er geen verhalen van Dr. Jekyll bestaan zonder Mr. Hyde, en geen verhalen van Spiderman zonder Green Hornet.
Echter heb ik mij wel toegelegd op het ontwikkelen van andere formats om uit te laten zenden door gerenommeerde zenders als SBS6. “40 dagen vol sex”, “40 dagen vol RTL Boulevard” en “40 dagen wraking door A. Moszkowicz (nog in de kast) en G. Spong (uit de kast)”. 40 dagen uitsluitend kijken naar deze formats zou de kandidaten voor “40 dagen zonder Arie” doen slagen.

Reageer
gravatar

Mensen bekeerd u nu het nog kan!

In Openbaringen staat immers geschreven: “De grote valse profeet neemt dus de gestalte van een lam aan, terwijl hij innerlijk als een draak zal zijn.”
Deze passage gaat over onze getatoeëerde christusfan.
Zoals Jezus 40 dagen en nachten in de woestijn zich voorbereide, zo is Arie nu bezig met zijn voorbereiding door 40 dagen niet aan ons te verschijnen.
Na 40 dagen zal hij wederom op tv verschijnen om zijn snode plan ten uitvoer te brengen met behulp van Gordon!

Ach en wee!

Reageer
gravatar

Overigens heb ik vernomen dat Arie met het concept voor een nieuw programma zit te spelen, het zou “Hup, terug in de kast jij!” moeten gaan heten. Hier worden bekende homoseksuelen, denk aan een Elton John en/of een Piet Paulusma, gesommeerd om zich subiet hetero te gaan gedragen. Hierbij worden ze ondersteund door een team van heteroseksuele bouwvakkers en een werkeloze skinhead. Wie het als eerste lukt om een vrouw succesvol te bevruchten, die wint een wilde nacht klaverjassen met Hugh Hefner.

Reageer
gravatar

Ik probeer elke dag weer opnieuw te beginnen met het wereldrecord Biebermijden. Helaas faal ik telkens binnen een tijd van 1 seconde en 2,5 uur. Het wereldrecord staat nu op 4 uur en 23 minuten. Misschien op een dag…misschien…

Wat betreft Boomsma, ik was aanmelder 3.467, maar werd meteen gesaboteerd door Arie zelf, die ineens besloot om dezelfde broodjeszaak als mijn werkgever te gaan gebruiken. En dat deed ie volgens mij expres, want niemand lust serieus huzarensalade op een croissantje.

Reageer
gravatar

Niemand zeggen dat Margootje al een tijd niet meer in Madurodam is omdat Boomsma daar regelmatig opnames maakt maar zelfs Bali is niet veilig voor Boomsma dus moest ze wel naar … Maar dat kunnen we niet zeggen want stel je voor. Wordt ongetwijfeld gevolgd met Arie Boomsma want ik heb de moed al heel lang opgegeven.

Reageer
gravatar

Ook ik was één van die 10.000 kandidaten. Helaas voor mij voelde ik na ongeveer tien minuten abstinentie een enorme drang een foto van dhr. Boomsma te aanschouwen, een drang die ik niet kon weerstaan.
De ambivalentie die ik voel in het meer afstand doen van dhr. Boomsma heeft dermate dramatische vormen aangenomen dat ik me vrijwillig heb laten opnemen in een psychiatrische kliniek. Ik moet zeggen, drie weken isoleer zonder foto’s of andere aandenkens aan Arie hebben mijn suïcidaliteit aanzienlijk verminderd.

Reageer
gravatar

De berichtgeving is in zoverre incompleet dat onvermeld is gebleven dat de KRO een format gebruikt dat al enkele jaren geleden werd voorgesteld tijdens de hoogtijdagen van de tommywieringamoeheid. Het programma werd toen te voorspelbaar gevonden, en die kritiek snijdt nog altijd hout.

Reageer
gravatar

Bah, veel te makkelijk. Ik speel zelf “40 dagen zonder Paay en Gordon”, en ik schrijf dit dan ook vanuit een Nigeriaanse atoombunker. En nu snel mijn computer stuk slaan!

Reageer
gravatar

40 dagen zonder Paay en Gordon mag dan geen sinecure zijn…ik beperk mij in deze tot 7 dagen zonder Patty Brard in een zeemlederen string. Al na dag 3 kan ik melden dat dit een lange week zal worden!