Eerste NAVO Comedy Night groot succes

Noord-Atlantisch topamusement

In Brussel is gisterochtend de eerste NAVO Comedy Night gehouden. Niet minder dan 28 lidstaten streden om de titel NAVO Comedian 2010. Hongarije bleek de overtuigende winnaar, met hilarische imitaties van kandidaat-lidstaten. Een eervolle vermelding was er voor de Baltische staten, die met een gezamenlijke circusact zowel maïs als kritiek oogstten. Het afsluitende optreden werd verzorgd door stand-up comedian Jaap de Hoop Scheffer, die het Verdrag van Washington op de hak nam. De ochtend werd gepresenteerd door stemacteur en dagvoorzitter Vladimir Poetin.

Initiatiefnemer en Amerikaans vicepresident Joe Biden sprak van een geslaagde ochtend, ondanks het lage bezoekersaantal: “Op de flyer stond heel duidelijk dat het om zes uur ’s ochtends begon. Wellicht hadden we het ook geen Comedy Night moeten noemen, maar goed, dat is natuurlijk achteraf gepraat. Het zal zeker onderdeel uitmaken van de evaluatie.” Critici betwijfelen of stand-up comedy binnen de verantwoordelijkheid van de NAVO valt, maar Biden is vastberaden in zijn missie: “We willen laten zien dat er transatlantisch heel wat te lachen valt. Alleen door betere samenwerking binnen het bondgenootschap kunnen we de Noord-Atlantische amusementsindustrie naar een hoger niveau tillen. Dat is absoluut noodzakelijk in tijden van klimaat- en energiecrisis.”

“We weten allemaal dat er geen militaire oplossing bestaat voor het conflict in Afghanistan. Je zult op alle terreinen moeten investeren, wil je vrede en stabiliteit creëren. Eigenlijk speelt de NAVO Comedy Night hierin geen enkele rol. Ook dit zal onderdeel uitmaken van de evaluatie.” Volgens Biden moet de NAVO Comedy Night een jaarlijkse traditie worden, als aanvulling op het populaire VN Variété Festival in augustus.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De bekende Amerikaanse democratendoder Sarah Palin (Idaho, 11 februari 1964 – nog onbekend) heeft verklaard, dat zij in het geweer zal komen bij de volgende komedie-avond van de Naoorlogse Amerika Volgers Organisatie (NAVO). “Ik zet een schietschijf op de koppen van al die communistische regeringsleiders in dat achterlijke Europa met hun afgrijselijke sociale stelsels”, gaf zij als toelichting, “Stel je voor, een mens kan daar niet van armoede sterven, als wij daarvoor kiezen.)

Reageer
gravatar

Wist u trouwens dat Vladimir Poetin een geweldige breakdancer is?
Het is zijn robotachtig gezichtsuitdrukking die het h’m doet!

Volgend jaar de NAVO Comedian 2011! Ik kan niet wachten!!

Reageer
gravatar

Jullie draaien allemaal om de hete brij heen. Het was “bepááldelijk” Joseph Antoine Marie Hubert Luns (1911 – 2002). Aanvankelijk niet openlijk antisemitisch doctor meester-matroos. “Broer” was lid van de NSB. In 1940 – 1949 begon hij als komiek met optredens in Bern, Lissabon en Londen. Hij wist het te schoppen tot lachwekkend minister (1952 – 1971) en hoofdclown van de Naoorlogse Algemene Vertier Organisatie (1971 – 1984).

O ja, Joseph had een iel snorretje op zijn bovenlip. Door de vroege veroudering van zijn hoofd (hij droeg dag en nacht een gleufhoed) had hij tot zijn grote verdriet nooit een lokje, maar dat was nou juist de grap. Anders was het toch echt te eenvoudig geweest.

Zie twee portretten van luns als Albrecht Dürer geschilderd door Eppo Doeve (1907-1981):
http://www.rijksmuseum.nl/collectie/aanwinsten%202004/joseph-luns-als-albrecht-durer?lang=du

Reageer
gravatar

@Vieze man P: Knap dat die Bach met Arnold zo goed de liedjes van Muizelaar en Walden konden nazingen (in het Nederlands ! Voorwaar !). Dat Snip noch Snap een snor of haarlok hadden snap ik ook, maar hadden Ernst en Franz (wat een namen ! Luimloos en Vrolijke Franz ?) er ook geen ?
En gezien de sterfdatum van E. Bach vrees ik dat niet de NAVO, maar eer de Volkenbond zijn ontstaan aan hem te danken zou kunnen hebben. Snappie ? Snippie ?

En over de sponsoring van het vaticaan is mijn advies: don’t ask, don’t tell.

Reageer
gravatar

#25 Geachte Kardinaal,
Dank om de sponsoring van het Vaticaan onder de aandacht te brengen, deze was mij onbekend. Ik neem aan dat deze geste een reactie is op het redelijk grote donateurschap van de NAVO aan de instandhouding van de hemel, wat logischerwijs alleen in natura kan geschieden.

Met betrekking tot de liedteksten moet ik mij op last van mijn advocaat helaas van commentaar onthouden.

Reageer
gravatar

@ Atilla Verlinden #23: Ik wil dan wel het dringende verzoek neerleggen om koste wat kost te vermijden dat Carsten Søndergaard niet wéér zijn solo act op slinkse wijze in het programma weet te verwerken. Eens was genoeg, de wereld hoeft niet nog een keer geconfronteerd te worden met zijn zelfgeschreven nummer (vrij vertaald naar het Nederlands) “Ik ben een wortel met rode sokken”. De één noemt het artistieke vrijheid, alleen Carsten Søndergaard zelf, de ander, de rest, noemt het echter genoeg voor 13 jaar therapie en valium. Waarom deze act naakt, én zonder sokken ook trouwens, uitgevoerd moest worden is me een raadsel….maar ik wensde op dat moment dat ik met de rest mee was gaan borrelen…

Reageer
gravatar

Mari Mekko #21

Je vergeet het Vaticaan als donor (kleine sponsor), omdat de Amerikaanse vertegenwoordigers, de groep The Village People uit Greenwich Village (New York) bekend van het wereldhit “Y.M.C.A”, het bekende lied “God Save America” ten gehore zou brengen.

Achteraf is Joseph Aloisius Ratzinger, alias Benedictus XVI, niet zo blij met de donatie, toen bleek dat de groepsleden sinds de jaarwisseling als Amerikaanse soldaten openlijk in hun echte geaardheid konden optreden.

Ter herinnering:

YMCA
It’s fun to stay at the Y-W-C-A
Young man, young man there’s no need to feel down
Young man, young man pick yourself off the ground

YMCA
It’s fun to stay at the Y-W-C-A
Young man, young man are you listening to me?
Young man, young man what do you wanna see?

Y-W-C-A
you’ll find it at the Y-W-C-A
no man, young man does it all by himself
young man, young man put your pride on the shelf

Y-W-C-A
then just go to the Y-W-C-A
young man, young man I was once in your shoes
young man, young man I said, I was down and out with the blues.
Y-W-C-A

Voor de liefhebbers:

God Bless America,
Land that I love.
Stand beside her, and guide her
Thru the night with a light from above.
From the mountains, to the prairies,
To the oceans, white with foam
God bless America, My home sweet home.

Reageer
gravatar

Baracqui,

Ernst Bach (1876 – 1929) was een Duitse schrijver en speler van blijspelen. Hij werkte samen met Franz Arnold als een soort Duitse Snip en Snap. Weet je nog wel van het bekende liedje:

Want Snip snapt niet wat Snap snapt.
En Snap snapt niet wat Snip snapt.
Als Snip Snap snapt en Snap snapt Snip,
verdwijnt het Snip en Snap begrip.

Maar Snip snapt niet wat Snap snapt
en Snap snapt niet wat Snip snapt.
Als Snap Snip snapt en Snip snapt Snap,
doen Snip en Snap geen klap.

Juffrouw Snap had geen snor en Mijnheer Snip had geen haarlok. Dus die twee bedoel ik ook niet met bericht elf.

Reageer
gravatar

Voor de goede orde: deze Comedy Night werd mede mogelijk gemaakt door een geheel vrijblijvende financiële bijdrage van Dassault aviation systems (Frankrijk), Van Heek verbandmiddelen (Nederland), FN Herstal (België) en Northrop Grumman (VS).

Reageer
gravatar

Beklagenswaardige Minny,

Ik heb met je te doen, maar je vraagt er zelf om:
“Je bent zo ouderwets en je hebt nooit of zo zelden gelachen.”

p.s. Voelde je niet eenzaam na pauze. Iedereen zat toen al aan de borrel en het buffet.

Reageer
gravatar

Noem me ouderwets, maar ik heb vooral genoten van de slapstick act net na de pauze. Ik weet niet wie beter was, Rudolf Huygelen als de cliche agressieveling of Thrassyvoulos-Terry Stamatopoulos die deed alsof hij echt onder zijn achterwerk geschopt werd. Ge-wel-dig! Zelden zo gelachen.

Reageer
gravatar

Beste HS van twaalf,

Rudy Carell heeft toch nooit een klein snorretje gehad.

Geachte Joop van dertien,

Ernst Bach voldoet echt niet aan de wet van Godwin.

Beste Baracqui,

Charlie Chaplin had wel een snorretje, maar geen lok.

Reageer
gravatar

@Paulus, vm: je bedoelt die man met dat snorretje ? Maar Charlie Chaplin was toch een Brit ? Met – volgens de onfeilbare McCarthy, later nog bassist in een obscure band – communistische neigingen ? Is de NAVO dan volgens jou opgericht om Chaplin in de gaten te houden ?

Reageer
gravatar

Even een Godwin vanjewelste:

De komedie-nacht werd georganiseerd door de Noord-Atlantische Vertier-Organisatie om te vieren dat zij is ontstaan door het jarenlange optreden van een Duitse komiek.

Reageer
gravatar

@SaintMaus Maar geef ze enige tijd; ze mogen per slot pas sinds enige jaren weer buiten de landsgrenzen optreden, dus ze moeten het weer leren.

Reageer
gravatar

Ik heb met name hard gelachen om de bijdrage van Sarcast Comme Si (zie foto), die iedereen plat kreeg met zijn varieténummer “Pigeon est mort” (indertijd in Nederland, maar lang niet zo leuk, nagedaan door een Limburger). Hoe hij daarbij keek !

Reageer
gravatar

Als ze mij hadden ingeschakeld, had het ook nog een beetje tijdig georganiseerd geweest. Het blijkt maar weer dat als je dit soort evenementen aan amateurs overlaat, ze in 2011 pas NAVO Comedian 2010 kunnen organiseren. Jammer, een gemiste kans voor de NAVO.

Reageer
gravatar

Is die komische hybride naam van het festival te danken aan de lovenswaardige inzet van Schaap de Joop Heffer om het Nederlands te promoten? Anders had ik toch wel verwacht dat de officiële titel van het evenement zou zijn:
NATO Comedy Night // Nuit de la Comédie OTAN.

Reageer