VS beschuldigd van wakeboarding

WikiLeaks brengt martelschandaal boven water

Uit vandaag door WikiLeaks naar buiten gebrachte stukken blijkt dat de Verenigde Staten zich in Guantánamo schuldig heeft gemaakt aan ‘wakeboarding.’ De slachtoffers, die alle worden verdacht van terrorisme, werden gedwongen plaats te nemen op een soort surfplank. Daarna werden ze door een speedboot met hoge snelheid voortgetrokken door de Baai van Guantánamo, net zolang tot zij bereid waren gevoelige informatie te verstrekken.

Amnesty International heeft haar afschuw laten blijken en spreekt van een ernstige vorm van mishandeling. De Amerikaanse minister Clinton van Buitenlandse Zaken ontkent niet en noemt de gang van zaken een betreurenswaardig misverstand. Er zou opdracht zijn gegeven tot het veel humanere waterboarden. De voor watersport uitstekende omstandigheden rondom Guantánamo Bay zouden hebben geleid tot een droevige, maar volgens Clinton, begrijpelijke miscommunicatie.

Dat de gevangenen nooit eerder hadden gewakeboard en het talent hiervoor ontbeerden maakte de behandeling voor hen uiterst pijnlijk en vernederend. Een van de slachtoffers vertelde dat hij het gevoel had te verdrinken.

In diverse steden in de wereld zijn protesten opgelaaid. In Iran werden tijdens een demonstratie honderden wakeboards verbrand en in Indonesië lieten furieuze demonstranten een pop van president Obama wakeboarden. Minister Clinton wilde niet zeggen hoeveel gevangenen zijn gewakeboard. Ze vreest nieuwe aanslagen op de Verenigde Staten en benadrukte nogmaals het gevaar van dit soort onthullingen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nog erger dan het wakeboarden zelf, is het urenlang moeten luisteren naar iemand die er enthousiast over vertelt. Van pure verveling ben ik maar het kraakbeen uit mijn neus gaan peuteren…

Reageer
gravatar

Vergat nog te vermelden dat alle kandidaat-wake-snow-en surfboarders worden gesponsored en geboard door de fabrikant van Xavax strijkplanken en -hoezen, u welbekend uit eerdere artikelen. Xavax 2000 vermindert de wrijving tussen board of plank met strijkijzer, sneeuw, ijs, lucht en water. Zodoende kunnen wereldrecords gehaald worden. Het IOC overweegt uitsluiting, zoals indertijd ook bij de turbozwempakken van de Nederlandse Olympische equipe.

Reageer
gravatar

Het zoeken naar de waarheid in nieuws is als het zoeken naar een Speld in een hooiberg. Zoals gewoonlijk blijven de ware slachtoffers van het Amerikaanse regime weer eens buiten beeld. 7 december (Banker’s Bonusday in Wallstreet) werd bekend dat de bedreigde diersoort Bankiers over 2010 nog $ 145.000.000.000,- extra aan bonussen moest verdelen onder de (linker en rechter) armen. Hoe zouden jullie je voelen als je de rest van het jaar met chronisch omhooggeheven armen moest rondlopen, met enorme rollen dollars onder de oksels. Ze kunnen dat nergens meer optimaal beleggen want ze hebben eerst eigenhandig de economie naar de kl…. geholpen. En Oom Dagobert Duck heeft geen plaats meer in zijn pakhuizen.

De 2e foto in het artikel toont een groep -aan oksels en ellebogen- geopereerde bankiers wier geldrollen witgewassen worden en ontdaan van okselzweetlucht. De opname is gemaakt door een als bankier geïnfiltreerde KGB-agent met een verborgen camera, op een regenachtige dag op het grondgebied van het Dick Cheney Bilderberghotel in Malibu.

Reageer
gravatar

Ja, Wikileaks is ook al niet meer te vertrouwen nu gelekt is dat de VS juist bewust en strategisch gelekt heeft naar Wikileaks om te bereiken dat mensen geloven wat op Wikileaks staat terwijl het eigenlijk een misleiding is want eigenlijk worden op Guantánamo Bay de terroristen net zo lang gekieteld totdat ze de kieteldood sterven. De foto’s zijn verklede guards die gewoon lekker achter de helikopter waterskiën na een afmattende dag waarbij hun handen flink moesten kietelwapperen. Het is allemaal zo doortrapt geworden, het is gewoon niet meer te volgen, behalve dan door een betrouwbaar medium als de Speld die hier dan weer genadeloos doorheen prikt.

Reageer
gravatar

Komen de verdachten in Guantánamo Bay er nog goed vanaf, de verdachten van het aanhangen van het gristengeloof in Egypte worden verkleed als haai verplicht oudere Engelse toeristen te bijten, en dat elke dag.

Reageer
gravatar

In de tekst is sprake van een boot, maar ik zie in beeld duidelijk een helicopter. Ik neem aan dat dit bericht onderdeel is van de Amerikaanse inspanningen om de gevolgen van Wikileaks te beperken. Het zaaien van verwarring is bij mij in elk geval gelukt. Wat kunnen we nog geloven?

Reageer
gravatar

Hier in Australië bereiden we de jeugd langzaam voor om zulks te kunnen ontharden d.m.v. de zogenaamde Boogie Boards. (je weet maar nooit) Tip: als je dat Board op vakantie mee neemt naar Indonesië, dan doe je er goed aan om eerst de wiet uit de hoes te halen!

Reageer
gravatar

Uit dezelfde betrouwbare bronnen is ook gebleken dat de gevangenisbewaarders waterscooters tegen woekertarieven verhuurden. De NMa spreekt van schande, en zegt hierover ‘Helaas ligt Guantánamo Bay niet in ons vaarwater’.

Reageer
gravatar

MargOOtje,

Verslaggeefster Indonesia? Maak je op bijdrage drie niet groter dan je bent.

Hou onderhand ook eens op met te doen alsof je in het buitenland zit. Ik werk er niet meer aan mee. Je bent al jaren Madurodam niet uit geweest.

Zo is’t maar net.

Reageer
gravatar

Het is maar goed dat Guantánamo Bay bij Cuba ligt. Je moet er toch niet aan denken dat er gewakeboard zou moeten worden op de bevroren St Lawrence Bay bij de ijskikker Sarah Palin om de vrieskoude hoek. Er zou geen terrorist meer overblijven. Ze zou ze eigenhandig allemaal als beren behandelen, dus doodschieten.

Reageer