Dierenpark Emmen in staking

Pinguïns weigeren te snavelen

Net op het moment dat directie en vakbonden het eens leken zijn over het reddingsplan voor Dierenpark Emmen is er tegenstand uit onverwachte hoek. De Verenigde Nederlandse Dierenbond heeft in een brandbrief laten weten niet in te stemmen met de inperking van de secundaire arbeidsvoorwaarden in het akkoord van afgelopen woensdag.

De bond stelt in de brief onvoldoende geïnformeerd te zijn over de inperking van de nachtrust, de vermindering van de beschikbare ruimte per dier en de beperking van het aantal diersoorten, waardoor gedwongen verhuizingen en zelfs euthanasie door de directie niet uitgesloten worden. Volgens woordvoerder Henk de Leeuw is het reddingsplan te eenzijdig gericht op het welzijn van de mens.

De Dierenbond zal vanaf morgen harde acties gaan voeren. In eerste instantie zullen de Big Five de gehele dag binnen blijven. Het is echter niet uitgesloten dat andere diersoorten zich bij de acties zullen aansluiten. Zo heeft de Vlinderbond haar leden opgeroepen niet uit hun poppen te komen en het suikerwater deze week links te laten liggen.

Huisdieren in en om Emmen hebben zich solidair verklaard met hun wilde soortgenoten. “Mocht het niet tot een akkoord komen dan zullen alle honden in de nacht van zondag op maandag van 2:00 tot 4:00 uur onafgebroken blaffen”, aldus Hector de Reu. De directie was niet beschikbaar voor een reactie.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“vermindering van de beschikbare ruimte per dier en beperking van het aantal diersoorten, waardoor gedwongen verhuizingen niet uitgesloten worden”

Heeft Wilders in Emmen de macht gegrepen of zo?

Reageer
gravatar

Zou Haes door z’n rug gegaan zijn en in de peper liggen?

Uitgegleden over de krieltjes en al vallende de spruitjes tot een mousselinebedje hebben geprakt?

Holá: ik zie net dat het personeel ook op ludieke wijze meestaakt, getuige de nieuwe foto.

Reageer
gravatar

Als je de zaak vanuit vogelperspectief bekijkt valt het allemaal nog wel mee…denk eens aan die arme leeuwtjes in Afrika die niet eens arbeidsvoorwaarden hebben, laat staan secundaire.

Reageer
gravatar

Stinkie het stinkdier,

Bemoei je met jouw eigen stinkende zaakjes. Hoe kom je op het malle idee dat de vereniging van vleermuizen, Ondersteboven, iets …. mè ons … vâ … doe, doe, doen … heef … rrrrrrrrronk.

Reageer
gravatar

Net zoals al die PVV’rs die zich nu haastig terugtrekken voor de provnciale statenverkiezingen vanwege een onverwachts strafblad (gossie, helemaal vergeten dat ik er eentje had) zo kunnen ook de dierentuinen hun ondierlijke regime nog altijd snel terugtrekken. Indien niet dan zullen er hordes trompetterende olifanten de Pryneeën (en vooruit ook de Alpen) richting Nederland overtrekken, zoals onder Hannibal al eerder gedaan is en de dierentuinen hier onthekken en een verpletterende nederlaag toebrengen. Vrijheid voor de dieren, daar gaat het hier om!!! Overigens vind ik dat de PVV….

Reageer
gravatar

J. Tje de Lijster (# 1) tjielpte mij in dat er een foutje zit in mijn bericht # 11. Daarom kwinkeleer ik de volgende correctie:
“Kan dat gluren met verderkijkers eindelijk eens ophouden. Wij hebben ook recht op prijvissie!”

Reageer
gravatar

De herdertjes lagen bij nachte
Zij lagen bij nacht in het veld
Zij hielden vol trouwe de wachte
Zij hadden hun schaapjes geteld.

Bleef het daar toen maar bij. Dertig jaar later moesten wij als schaapjes achter een Herder aan rennen.

Reageer
gravatar

Paulien de Poes,

Jullie hebben nog geluk met een eigen toilet en een eigen luikje in de deur. Wij moeten gezeik en gekak op houden tot onze bazen een wandelingetje willen maken. Weersomstandigheden waarbij we het liefst op het tapijt zouden kakken of zeiken noemen mensen hondenweer. Hoe krijgen ze het verzonnen!

Reageer
gravatar

Nu weet ik ook weer waar dat onderduik adres was
waar Tzeng Tau over brabbelde.. zwartwit pak, tralies, vreemd voer, veel vis.. en toen viel het woord staken.. ik snapte er niets van.. maar nu wel.

Reageer
gravatar

Lieve Paulien,

Wat dacht je van ons. Wij worden als zwijnen op de Veluwe bijeengedreven om als varkens te worden afgeschoten.

Sinds 1822 is het bar en boos in ons meest voedzame deel, dat exclusief aan de eerste Nederlandse koning werd toegewezen. In de laatste mensenoorlog zwijnden wij zwijnen. Het was behoorlijk rustig op de Veluwe. Vlak daarna bezocht de dierenvriend (ene Duitser Bernald van Lippenbiester of zoiets) veelvuldig ons domein. Dat waren echt slechte tijden.
Bij gebrek aan vijandelijke allochtonen uit zijn eigen land zocht hij nieuwe slachtoffers. Hij mocht van zijn vrouw – een schat van een mens die ons vaak kwam voederen – niet op haar onderdanen schieten. Nou dat hebben wij zwijnen geweten!

Wij willen hem postuum laten berechten door het Internationaal Zwijnen Tribunaal.

Reageer
gravatar

Mijn familie te Oostvaardersplassen dreigt als allochtone runderen te worden gefusilleerd, evenals de paardenfamilie Koniks en hertenfamilie Edel.

Ik roep mijn en de andere families op te staken.
– Runderen aller landen laat u niet langer uitmelken.
– Paarden waar dan ook ter wereld, laat u niet berijden.
– Herten aller kinderboerderijen, blijf ver van het hekwerk vandaan.

Reageer
gravatar

Ach, ik weet het nog goed toen ik voor het eerst een snavelende pinguïn zag. Ik werd overspoeld door geluk, een siddering ging door mijn lichaam, ik wist dat het een keerpunt in mijn leven zou zijn.
Overal heb ik snavelende dieren gezien: flamingo’s, ooievaars, barnevelders, ja zelfs een platypus heb ik zien snavelen. Niets ontroert meer dan een snavelende pinguïn. Daarom schokt dit nieuws des te meer.
Gelukkig heb ik nog video opnames van dit prachtige natuurverschijnsel. Het blijft welliswaar behelpen maar bied in deze donkere tijden toch nog enigzins troost.

Reageer
gravatar

Mijn zusje Paulien is een verwend nest.

Maar ja, die heeft ook nog nooit te doen gehad met een Heer van Stand, alleen maar met lui die over de dakgoten rennen.
En dat verwennen… Bij ons noemen ze dat anders (en is het strafbaar)

Reageer
gravatar

Mijn familie heeft zich nooit de wil van bazen laten opleggen. We staken al sinds mensenheugenis. Het liefst op een vensterbank of in de lievelingsfauteuil van de baas. Onze mannen hebben altijd al ‘s nachts tussen twee en vier de buurt wakker gehouden.
Het helpt! Wij worden vertroeteld. Dat verwennen kan onze bazen niet ver genoeg gaan. Ze maken zelf onze toiletten schoon en zagen voor ons zelfs gaten in hun buitendeuren.

Reageer
gravatar

Dit is van de gekke! Een zooitje gepamperd ongeregeld, een partij illegale gelukszoekers, een stel steuntrekkende asielzoekers die in staking gaan??!

Kijk, die leeuwen hebben nog iets te maken met de Joods-Christelijke traditie: die vraten ze op, en die olifanten zijn de Alpen nog een keer overgetrokken. Al met al een bloeddorstig troepje dat allang het land uitgezet had moeten worden.
Dierentuinen zijn sowieso een geldverslindende linkse hobby die een halt toegeroepen moet worden.
Desnoods met het leger!

Wat is er mis met het Zeeuwse zeekleipaard, de Amsterdamse bierknol, de Haagse springvlo en de Veluwse zandhaas?
De lijst van gediscrimineerde Oud-Hollandse en Nederlandse autochtone dieren die niet in zo’n tuin zitten is lang!

Wij van de PVV gaan er wat aan doen!!!
Stem ons!!!!

J.T. Tje
adspirant Statenlid voor de PVV.

(money is for nothing and the chicks for free)

Reageer