Afghanistan laat WK 2022 aan zich voorbijgaan

Karzai: ‘Geur van corruptie staat ons tegen’

Afghanistan trekt zich terug als kandidaat van het WK van 2022. De te verwachten financiële impuls en het betere imago voor het land wegen volgens de regering van president Hamid Karzai niet op tegen bezwaren om met een frauduleuze organisatie als de FIFA in zee te gaan. Karzai: “De geruchten over omkoping, corruptie en machtsmisbruik staan ons tegen. Ik kan niet één commissaris noemen die niet verdacht is geweest van dubieus handelen.”

De vele eisen die de FIFA aan organiserende landen stelt, gaan volgens Karzai in tegen de fundamenten van de pluralistische Afghaanse rechtsstaat. “In Afghanistan is iedereen gelijk, FIFA-official of niet. Het is dan ook onaanvaardbaar om een rijbaan vrij te houden voor meneer Blatter. We gaan hier geen wetten opschorten om FIFA-officials te beschermen.”

De Afghaanse regering heeft ook problemen met de eis van de FIFA om geen btw en andere belasting te betalen. “Afghanistan is geen belastingparadijs voor een paar dikke bobo’s. We vinden het ook onaanvaardbaar dat reclameuitingen en de verkoop van producten van niet-sponsoren rond de stadions verboden zijn. We willen hier geen toestanden zoals met de Bavaria-babes.”

“De FIFA zal eerst even goed in de spiegel moet kijken voordat wij in heroverweging gaan voor het WK van 2026,” concludeert Karzai.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ben blij te lezen dat er tenminste nog iemand principes heeft en integriteit hoog in het vaandel heeft staan! Ja, dat zit wel snor daar.

Reageer
gravatar

Wat is het probleem? Nu Qatar het WK heeft binnen gehaald en beloofd heeft de voetbalstadions aan ontwikkelingslanden te schenken nadat het WK daar gespeeld is kan Afghanistan/ Karzai corrBV vast wel een stadionnetje ‘regelen’ om weer verder door te verkopen. Iedereen tevreden, toch?

Reageer
gravatar

Kunnen ze als gastland ook niet af ghaan.

Reageer
gravatar

Die Afghaanse man met die tas met miljoenen cash was echt niet op weg naar de Fifa. Sterker nog, het was geen Afghaanse man. Nog sterker: het was iemand van de Fifa!

Reageer
gravatar

Wat een onzin verkondigt deze man. Ze staan niet eens op de lijst, want ze hebben zich nl. niet eens opgegeven.

By the way, de wegen zijn daar zo slecht, dat ze niet eens in aanmerking komen.

Bavaria babe’s zijn tegenwoordig wel toegestaan……

Reageer