Bond tegen het Vloeken woedend op Kankerbestrijding

‘Vuilbekkerij moet ophouden’

De Bond tegen het Vloeken heeft in een onlangs gepubliceerd rapport hard uitgehaald naar de Kankerbestrijding. Aanleiding voor de publicatie is het onderzoek ‘Kankermonitor 2010’, uitgevoerd door KWF Kankerbestrijding en TNS/NIPO. Een representatieve steekproef onder kankerpatiënten wees uit dat de patiënten, noch KWF Kankerbestrijding er moeite mee hebben om godslasterlijke taal of uitdrukkingen te gebruiken. Als voorbeeld noemt de Bond de paragraaf ‘Gvd ik heb kanker’ in het onderzoek. Het veelvuldig gebruik van de godsvloek in deze tekst is volgens directeur Theo Bor extra pijnlijk ‘omdat een goede relatie met God deze groep juist kan helpen.’

Harm Bruins Slot, voorzitter van KWF Kankerbestrijding, geeft aan verrast te zijn door de aantijgingen van de Bond. “Waar bemoeien ze zich godverdomme mee? Vloeken ligt helemaal niet in ons takenpakket, wij houden ons bezig met het inzamelen van geld voor wetenschappelijk onderzoek.”

Of de Kankerbestrijding stappen zal ondernemen tegen de Bond is nog onduidelijk. “Ze hebben ons geholpen met onze strijd tegen het gebruik van het woord kanker als scheldwoord, dus ze kunnen wel een potje breken.” Bruins Slot heeft echter wel tabak van de met de constante bemoeienis van de Bond: “Godskolere, ze moeten echt eens ophouden met aan mijn kop te zeiken. Laat die tyfusbond weer gewoon papegaaienposters op gaan plakken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja Godverdomme ik heb mijn vader verloren aan kanker. Hij ging wel naar de kerk. Ben ik blij dat ze in Rotterdam daniel van der hoed kliniek hem wilden helpen. En dat een arts later een einde aan zijn leven gemaakt heeft.
Langs deze weg bedank namens mij en mijn vader. (Praat niet meer met pa)

Reageer
gravatar

Verdorie frater Roderik, gij hebt gelijk.

Toen onlangs mijn broeder longkanker had van het sigarenroken, heb ik vele rozenkransen gebeden vooraan in de kloosterkapel tot mijn knieën er pijn van deden. Toen het niet snel genoeg hielp, heb ik mij stiekem in de stilte van mijn kloostercel binnensmonds één hartgrondig vloek gepermitteerd. Mijn broeder is vrij snel daarna overleden. Een dergelijke ervaring had ik ook bij het overlijden van mijn ouders.

Zo blijkt dat één vloek sterker is dan duizenden gebeden.

Reageer
gravatar

@33: ja, leuk. Als je het zo bekijkt – en het is waar: verdoem mij- en dat gebeurt naar niet, dan is dat toch het ultieme bewijs dat die bond voor Jan Joker acteert?

Reageer
gravatar

Maar godbetere, vloeken is vrij negatief, want het is het adviseren aan God om iets of iemand te verdoemen.
Positiever is God te adviseren iets, iemand of jezelf te zegenen, zoals in “godzegene” of zo.
Als we dat doen zijn we ook af van die vervloekte bond
tegen het vloeken !

Reageer
gravatar

Vroeger, toen ik nog een klein jochie was, belde ik ze welleens op. En dan zei ik: “Godverdomme, verkeerd verbonden!”

Vloeken dat ze aan de andere kant van de lijn deden!!

Reageer
gravatar

Lekker dat vloeken en schelden. Kankeren, vloeken en schelden doe ik elders op internet ook, maar daar worden mijn berichten meestal weggehaald door die klootzakken. Sommige tyfus weblogs hebben godnondedjuzelfs mij de toegang geheel ontzegd.

De Speld is gelukkig nog voor de ouderwetse degelijke vrijheid, toen alles nog mocht op het internet.

Reageer
gravatar

Waarom heet het nog steeds kankerbestrijding? Is dat leuk, zo’n grove vloek in je organisatienaam? Beter zou ik vinden: Organisatie ter Ondersteuning van Mensen met een Oncologische Aandoening en tevens ter Bevordering van Onderzoek ter Bestrijding van Oncologische Ziekten. En wie dat te lang vindt, kan gewoon de afkorting gebruiken: OtOvMmeOAettBvOtBvOZ.

Reageer
gravatar

Allerbeminste reaguurders,
Zo weinig prikkel jullie nodig hebben om onbetamelijke taal uit te slaan… De duivel krijgt een smakelijke kluif aan jullie!

Reageer
gravatar

Mijn schoonfamilie behoort tot de soort “Kankerlijers”. Vandaar dat wij dan ook de complete 29-delige Oncoclopedia in de Billy boekenkast hebben staan. Voor oncofielen als mijn schoonmoeder en mijn zwagers is dit verplichte dagelijkse kost. Mijn schoonfamilie vloekt nooit, want ze geloven al generaties niet meer in Allah of hoe die gast ook heet. Maar ze gebruiken te pas en te onpas het woord Kankuhh.
Daar zou die Bond tegen het Vloeken eens aandacht aan kunnen besteden. Misschien een fusie met de Bond van Kankerlijers?

Reageer
gravatar

De veel-geciteerde en gezaghebbende bron Oncyclopedia geeft een duidelijke omschrijving van de BthV:

[…] De Bond tegen het Vloeken is een organisatie die zich inzet voor respectvol taalgebruik, zonder vloeken en schelden, en toont zodoende dat er nog mensen zijn die weten wat écht telt in onze maatschappij. Heel wat mensen verspillen hun zuurverdiende centjes aan het doneren aan verenigingen die hun tijd besteden aan zielige kindjes in Afrika, geknuppelde zeehondjes in Noord- of Zuidpolen of gehandicapten in ontwikkelingslanden, terwijl de planeet ten onder dreigt te gaan aan uitdrukkingen […]

Zie verder: http://oncyclopedia.net/wiki/Bond_tegen_het_vloeken

Reageer
gravatar

Paulus Wilders: neen, per definitie niet: ik ben een heer. Uw broer niet.
Een heer heeft namelijk geen onwelvoeglijke taal nodig. Uw broer wel.

Reageer
gravatar

De Katholieke kerk is daarentegen weer fel gekant tegen de anti vloekbond.
‘Hoe meer mensen zondigen en vloeken, des te meer reden hebben ze om onze kerken te bezoeken en te biechten.
Als iedereen zich braaf houd aan norm van de anti vloekbond dan heeft niemand meer een reden om naar de kerk te gaan.’ aldus een aangeslagen woordvoerder van de Heilige Stoel.

Reageer
gravatar

Martin Bosma heeft vanmorgen bij een persbijeenkomst zijn reactie op dit bericht laten horen. Hij sprak: “Jezus christus aan toe, het is toch altijd hetzelfde gekanker van die shit stichting van die gore linkse kerk. Het volk voelt godverdomme aan zijn kloten dat vloeken, schelden en tieren bij onze vrijheid van meningsuiting hoort. Hoe moet ik godsamme anders die kut-Marokkanen en die kanker-linksen de huid vol schelden?”

Reageer
gravatar

Pas maar op voor die vloekzoekers! Ze hebben ooit Godfried Bomans omgelegd omdat zijn naam, mits krachtig uitgesproken, een beetje storend klinkt, en tegenwoordig zijn ze hard bezig om de uil tot uitsterven te brengen omdat ze vermoeden dat uilenbraakbal een vloek is.

Reageer
gravatar

“Laat die tyfusbond weer gewoon papegaaienposters op gaan plakken.”
Of die mooie affiches met een kapot gevallen wijnglas en de leus: “Als er iets breekt, valt er een vloek.” Of was het toch iets anders?

Reageer