Teeven: blinddoek Vrouwe Justitia afnemen

'Ophouden met het spelen van blindemannetje'

Vrouwe Justitia,  personificatie van het recht, heeft volgens staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie haar langste tijd gehad. De crimefighter noemt het beeld van de vrouw met weegschaal en blinddoek ‘gedateerd en ideologisch gevaarlijk.’  Teeven: “De weegschaal slaat wel heel vaak naar één kant door, en niet geheel toevallig is dat links. Je hoort mij niet zeggen dat de onafhankelijke rechtspraak de boeven in bescherming neemt, maar de symboliek boezemt niet echt veel vertrouwen in.”

Teeven heeft echter vooral moeite met Justitia’s blinddoek. “In deze tijd kan het recht niet meer blind zijn voor de problemen van de maatschappij. We moeten een overheid hebben die een oogje in het zeil houdt, met camera’s of preventief fouilleren. Alleen zo kunnen we een veilige samenleving garanderen. Het is tijd dat de rechtspraak ophoudt met het spelen van blindemannetje.” Teeven ziet het blinddoekje als ‘een kleine stap naar een hoofddoekje.’ “De VVD heeft zich altijd uitgesproken tegen rechters en agenten met hoofddoekjes. We moeten nu voorkomen dat er straks krachten opstaan die de blinddoek om het hoofd van Justitia binden en de sharia invoeren.”

Als alternatieve symbolen voor het recht noemt Teeven de camera of de crimefighter in eigen persoon. “Ik wil mezelf niet meteen als alternatief voor vrouwe Justia presenteren, maar we zijn hier op het ministerie bezig met een campagne om het veiligheidsgevoel van de burger te vergroten. In het hele land zullen grote posters hangen met mijn beeltenis en teksten als ‘Een crimineel heeft geen leven dankzij Fred Teeven’ en ‘Ga rustig slapen, Fred Teeven is on the motherfucker.'”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

de politiebureaus weg bezuinigen daar wordt het transparant van. de man suggereert dat het behandelen van de burger als potentieel dader normaal is. de waard vertrouwt zn klanten zoals ie is. laat ie met zn baas lekker bonnetjes gaan zoeken die er wel/niet zijn zoals het uitkomt. en dan gewoon weer aan de slag op een andere functie verder van politie een leugen maken.

Reageer
gravatar

Die blinddoek is een symbool voor een rechtspraak die zonder aanziens des persoons wordt uitgesproken. Aangezien dit allang niet meer t geval is en klassenjustitie gangbaar is geworden heeft Teeven groot gelijk. Weg met die blinddoek en laten we allochtonen 2x zo hard straffen, bijstandfraudeurs levenslang geven en belastingontduikers, daar treffen we gewoon een regeling mee.

Reageer
gravatar

het is inderdaad van de zotte, dat iedereen maar gelijk behandeld wil en kan worden, Verschil moet er zijn, anders wordt het zo’n eenheidsworst.
Wat is bijvoorbeeld het nut van het berechten van een “draadeur ctrimineel” terwijl iedereen weet, dat ze toch niet meer veranderen,
Het is nuttiger om wat meer tijd en energie te steken in het veroordelen van bijv. mensen die geluidsoverlast bij hun 50-jarige bruiloftsfeest veroorzaken, gelijk hard en kordaat ingrijpen, dan weet je zeker dat ze ‘t niet nog een keer doen.

Reageer
gravatar

VVD’er Fred Teeven volgt een week lang 15-jarige scholiere.
Mogelijk lichaam vermiste Anass gevonden in Wassenaars bos.
Politie schiet jongen dood (17) op Hollands Spoor.
Als dat laatste het geval is, dan heeft die persoon de dood van Rishi op … en schiet bij de minster Vrouwe Justitia die blinddoek af te nemen.

Reageer
gravatar

Of een van je kinderen, een familielid of een (huis)vriend? Dan ben je slachtoffer van huiselijk geweld. Iemand die huiselijk geweld pleegt, vertoont vaak het 7 févr. 2013 – Anass Aouragh gevonden in bos.
De Kinderombudsman: Kinderen hebben rechten blachelijk
Jeugdzorg Nederland | Home Een uit huis plaatsing is een zware maatregel, voor de ouders én het kind. blachelijk
Politie – Jeugd en Veiligheid kindren crimineel worden blachelijk

Reageer
gravatar

Persvoorlichting. … zoeken en sitemap. U bent hier:Home Contact Persvoorlichting … Raad voor de Kinderbescherming, Ministerie van Veiligheid en Justitie .VVD’er Fred Teeven volgt een week lang 15-jarige scholiere.

Reageer
gravatar

Bestuurskosten Ministerie van Veiligheid en Justitie maart 2013. Dit document … Magazine Nationale Veiligheid Crisisbeheersing april 2013. In dit nummer 15-jarige scholiere Zakendoen met het ministerie van Veiligheid en Justitie · Informatie voor de pers Ministerie van Veiligheid en Justitie. Bezoekadres:VVD’er Fred Teeven volgt een week lang 15-jarige scholiere.

Reageer
gravatar

Uw vraag wordt dan door Informatie Rijksoverheid in behandeling genomen. Zakendoen met het ministerie van Veiligheid en Justitie · Informatie voor de pers
Ministerie van Veiligheid en Justitie. Bezoekadres:VVD’er Fred Teeven volgt een week lang 15-jarige scholiere.

Reageer
gravatar

Ministerie van Veiligheid en Justitie. Bezoekadres:VVD’er Fred Teeven volgt een week lang 15-jarige scholiere.
We keken uit op een weiland en achter dat weiland stond de grootste griffo-school van Nederland.

Reageer
gravatar

Ik had relatie en klien kind
4 jaar relatie kapot door pedo en politie en jeugd zorg
Hier naam van jeugd zorg S.grep betrokken
Het ministerie van Veiligheid en Justitie zorgt voor de rechtsstaat in … Veiligheid en Justitie werkt aan een veiliger en rechtvaardiger samenleving door mensen om kapot makken
gezin kapot makken omdat zit een kind tussen slachtoffer moet uit elkaar
geld kost geld alimentatie HAHHAHAHA

Reageer
gravatar

Eigenlijk speelden wat politici, toen nog ouderwets degelijk opgeleid, met eer ende geweten, zakdoekje leggen.
Op enig moment kwamen er vrouwen achter hen staan kijken.
Van het 1 kwam het ander en zo is het gekomen.

Reageer
gravatar

Gezien alle gebeurtenissen de laatste tijd zou het onmenselijk zijn Vrouwe Justitia die blinddoek af te nemen. Stel je voor dat je recht moet spreken met zoiemand tegenover je terwijl je al die tijd heerlijk rustig in het zalig niets hebt staan turen:
http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/cdaer_steunt_provinciaal_hoofddoekverbod_pvv/.

En vlak die anderen ook niet uit: als je op smoel of haardracht gevangenisstraf zou geven is Teeven verdraaid verkeerd bezig.

Reageer
gravatar

Goed opgemerkt, Jeettje! Iedereen weet dat het van tijd tot tijd nodig is makkelijke, altijd opgaande bewijsmethoden uit te vinden. ‘Iedereen weet’ is de op dit moment gangbare op rechts. ‘Wen er maar vast aan’ staat op links echter te popelen. Wen er maar vast aan dat dat in de komende jaren de opvolger zal blijken van ‘iedereen weet’. Maar mondje daicht, want dat weet nog niet iedereen!

Reageer
gravatar

Het volk voelt zich nu al opgelicht door de huidige regering met gedoogpartij, dus dat zal alleen maar erger worden aangezien de schaal inderdaad nu al naar rechts door slaat. Het volk is ook verbaasd dat 50,05 % van de bevolking dit nog schijnt te willen ook. Toch eens nagaan of er niet met die weegschaal gefraudeerd is door een van die PVV’rs zonder strafblad.

Reageer
gravatar

Zal ik dan de eerste zijn die het dan durft te zeggen?

Die vaatdoek van je kop en terug in keuken, je denkt toch zeker niet dat IK die troep op ga ruimen?

Reageer
gravatar

Jeettje,

Jij begrijpt mijn broer ten minste, maar hij heeft liever dat u “het volk weet” gebruikt, natuurlijk op voorwaarde dat u hem als uw Geliefde Almachtige Leider en Leraar beschouwt. Dan mag u ook “het volk wil” gebruiken.

Reageer
gravatar

@Bus Showfeur:
Ah, wat u zegt: “iedereen weet..”; de nieuwe verfrissende ultieme bewijstrant van de rechtse rakkers.

Hé, verdrie, hoe heb ik die nou toch weer over het hoofd kunnen zien ….. ik moet oud zijn .. geworden – de tijdgeest snelt me vooruit. Weet niet of ik die wel wil inhalen, links of rechts …

Reageer
gravatar

Naar ik zojuist heb vernomen werden van diens eerste zestien vrouwen er twaalt verdacht van zijn dood. Van de overige vier worden er nog immer drie verdacht van vroegtijdig sterven. Ik durf te beweren dat daar een luchtje aan zit!

Reageer
gravatar

Bus Showfeur schreef: “Zijn vader is dood. De vrouwen die met hem te maken kregen ook verdacht vaak.”

Vraagje: Hoeveel vrouwen van Jorans gestorven vader werden van diens overlijden vaak verdacht?

Reageer
gravatar

Nee Jeettje, het is juist NIET de bedoeling dat peter R. zich laat ombouwen. Iedereen weet dat juist in de rechtspraak het feminisme akelig is doorgeslagen (om nog maar eens een linkse hobby te noemen). Als Peter R. gewoon compleet met tussentijdse reclames en cliff hangers, als zichzelf de totaal verouderde Vrouwe Justitia gaat vervangen is dat winst op vele fronten. Joran kunnen we vanaf nu gewoon aan de autoriteiten te Lima overlaten. Niemand zit nog te wachten op diens praatjes. Laat hij maar voor altijd zwijgen. Zijn vader is dood. De vrouwen die met hem te maken kregen ook verdacht vaak.

Reageer
gravatar

@23 Bus Showfeur: wat maakt u me nu? Teeven best een punt? Dat kan per definitie niet met zo’n bolle kop.
Als niemand tevreden is met een vonnis moet het wel een onpartijdig vonnis zijn geweest; dat zie ik Fred nog niet voor mekaar krijgen. Die likt liever rechtse vingers af.

En Peter R de Vries als Vrouwe Justitia?
Is dat een nieuwe tactiek om Joran aan de praat te krijgen soms? Je om laten bouwen en hopen dat je vermoord wordt?

Reageer
gravatar

Aangezien Fred Teeven staatssecretaris is en we -gelukkig!- scheiding der machten hebben, zal hij geen vervanging van Vrouwe Justitia kunnen zijn. Met het bijkomend oog op de commercialisering en vooral privatisering stel ik voor Vrouwe Justitia te vervangen door Peter R. de Vries.
Fred Teeven heeft natuurlijk best een punt, maar zal zich moeten realiseren dat hij nooit altijd zelf het antwoord op de immense problemen kan zijn, waarmee wij ons geconfroteerd zien.

Reageer
gravatar

Erg typerend, deze discussie hadden we natuurlijk al lang gehad moeten hebben. Wie gebruikt er nog een zwaard en een handweegschaal? Vrouwe Justitia is het symbool voor een overheid die totaal niet met haar tijd meegaat en constant achter de feiten aanloopt. Een beter icoon voor onze huidige rechtsstaat is haast niet denkbaar.
Daarnaast is deze luchtig geklede en geblinddoekte jonge dame toch eerder kinky dan afschrikwekkend? Niet zo gek dat de criminaliteitscijfers stijgen!

Reageer
gravatar

Een mededeling van Fred Teeven: “Justitia is opgeheven. De vrouwe zit nu thuis, bakt zoete koek op het fornuis. We hebben nu de robocop: een verkeerde blik en hij schiet erop.”

@16 Gerritje: Zolang het geen ontucht was…

Reageer
gravatar

Zo blijkt maar weer: dhr. Teeven is in het verleden zelf nog eens getuchtigd door vrouwe Justitia.
Ik vermoed dat het lekken van dit bericht naar de media wel eens uit de koker van de Speld zou kunnen komen.

Reageer
gravatar

Politici zijn een ander soort mensen; zij spotten met de wetten van de zwaartekracht: minstens vijf keer modaal en desondanks moreel gewichtsloos; men valt in dat métier omhoog wegens gebrek aan gewicht. Kijk naar Robin van Linschoten en Hans Wiegel, klonen van sigarenas-morsende VVDzwaargewicht Harm van Riel, wat dit trio deed voor het “volk” kan op de achterkant van een gescheurde postzegel. Wat zij deden voor de rijken, is echter met geen pen te beschrijven.

Anders dan in de gewone mensen-maatschappij kunnen in de politiek gerontocraten en inhoudsloze doch doorgewinterde Kretologen nog succesvol aan de bak: Hans Hillen (Laat u vooral door hem bedillen), Fred Teeven (Valse Rechtshoop doet Leeven), Maxime Verhagen (laat u -uiteindelijk- toch snikkend om genade vragen), Mark Rutte (Af van Openbaar, naar meer individuele Nutte). etc. etc..

Politiek Rechts zit weer op ‘t blauwe fluweel en Politiek Links bakkeleit traditiegetrouw onderling verder. De vraag is wie nu de blinddoek draagt: Job Cohen, Danny Blind, Vrouwe Justitia, dit kabinet of het electoraat.

De zon komt op, de zon gaat onder en langzaam telt de oude boer zijn kloten. Mon dieu, mon dieu, ayez pitié de moi et de mes pauvres enfants.

Reageer
gravatar

Het moet maar eens afgelopen zijn met die blinde rechtspraak.

Fred profileert zich overigens ook op Aruba:
‘Ineens begon die meisje te beven, ze werdt namelijk gevingerd door Fred Teeven.’
Vooralsnog wordt er nog niet over gedacht om bijbehorende poster op te hangen in de abri van buslijn 4.
(Het lijntje tussen Sint Nicolaas en Paradera, twee keer per uur.)

Reageer
gravatar

Kijk naar de foto en zie dat de weegschaal juist naar rechts door slaat. Want je moet natuurlijk het oogpunt van vrouwe Justitia nemen, die houdt die weegschaap vast en doet die naar (voor haar) rechts doorslaan. Dus wat zeurt die Teeven nou?? Hij krijgt wat hij wil en dan is het nog niet goed. Zeker Justitia omdat ze een blinddoek voor heeft haar wijs maken dat rechts links is en andersom, ja zo kan ik er ook nog honderd en één. Eigenlijk reed Brinkman niet met zijn auto met gedoofde lichten met hoge snelheid door de bebouwde kom met wat alcohol op maar was hij een verantwoordelijke en nuchtere agent; eigenlijk was Sharpe geen oplichter maar een eerlijke ondernemer; eigenlijk is van Bemmel niet veroordeeld voor valsheid in geschrifte maar maakte hij per ongeluk een schrijffout; eigenlijk liegen PVV’ers niet tegen Wilders maar vergeten ze de waarheid te vertellen, nou en dan zo door tot honder en één. Kijk maar naar de weegschaal en
de werkelijkheid.

Reageer
gravatar

Lieve Ingrid,

Jammer voor jou en wellicht ook voor mij, maar mijn vrouw heeft altijd een AK-47 bij zich. Dat is om ons huwelijk gezond te houden, zegt ze. Het is haar destijds aangeraden door een geblondeerde relatietherapeut uit Venlo. Hij zou goede ervaringen hebben met dit soort oplossingen.

Reageer
gravatar

Mijn Henk vindt mij veel geschikter als Vrouwe Justitia: ik ben slanker, hipper en blonder. Zegt Henk.
Vreemd dat Fred Teeven niets heeft gezegd over dat zwaard, waarmee die muts natuurlijk handen en voeten afhakt. En die weegschaal is er vast om de steekpenningen af te wegen. En Teeven zich maar opwinden over dat hoofddoekje!

Binnenkort in de winkel: de glossy “Fred”.

Reageer
gravatar

Fred, wil jij jouw handjes eens mooi thuis houden.

Overigens deugt die foto niet. Mijn vrouw draagt nooit lange witte ouderwetse verpleegsterjurken zonder mouw in een kloostergang. Ze draagt altijd een zonnebril en een AK-47. Ze gebruikt een elektronische weegschaal die automatisch haar overgewicht meet na opgave van haar lengte, dikte, leeftijd en hoeveel ze te zwaar is. Ze is ook slanker en heeft lang blond haar. Die hoge hakken zijn ook al niet van haar.

Reageer
gravatar

@4 anti rechtse tuig

Enerzijds wenst u het ‘rechtse tuig’weg te hebben, anderzijds biedt u hen onderdak in een ‘ontken-tent’, iets waar met name de PVV-fractie al flink gebruik lijkt te maken.

Reageer
gravatar

Mijn vrouw gaat ook altijd met een blinddoek op op de weegschaal staan. En dan vraagt ze mij om de uitslag te lezen. Zodat ze boos kan worden op mij wanneer de wijzer weer eens te ver naar rechts doorslaat.

Reageer
gravatar

Fred Teeven for (minister)president .

Het idee dat vrouwen altijd met het/hun gewicht bezig zijn lijkt me niet meer iets dat van deze tijd is. Het kan daarbij zeker helpen om het blindelings vertrouwen van de vrouw op de weegschaal aan de kaak te stellen! Hulde aan Teeven dat hij het opneemt voor de feministische groeperingen in onze maatschappij..

Reageer
gravatar

Een uitstekend initiatief van onze crimefighter! Ik stel voor dat Vrouwe Justitia ook de weegschaal weg doet, het zwaard moet voldoende zijn.

Reageer
gravatar

Teeven is zelf een gevaar voor het intellect, voor vrij denken, voor de intelligentia. De man moet van zijn plek gesodemieterd worden, is niet in staat helder te denken, heeft het iq van een veldmuis, en is totaal doorgedraaid in zijn analyzes. Natuurlijk moet het recht geblinddoekt zijn! Dat heeft: onafhankelijk.. Wat hij en opstelten willen, is dat er heksenjachten ontkentent worden. WEG MET HET RECHTSE TUIG!

Reageer
gravatar

Het op termijn verbieden van de kroeldoek ligt in dezelfde lijn.
Huilie huilie doen doe je maar met een papieren tissue.

En zo’n hippe campagne moet je natuurlijk niet verknallen door gebruik te maken van de majestatis pluralis.
Dat soort details kan je opbreken.

Gewoon: Fred Teef is the bomb.

Reageer