Minister Kamp bepleit afschaffen voedselbanken

“In een vroeg stadium uit laten sterven is humaner dan bijvoeren”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Voor mijn lieve MargOOtje:

Als de lente komt dan stuur ik jou
Tulpen uit Amsterdam
Als de lente komt pluk ik voor jou
Tulpen uit Amsterdam
Als ik wederkom breng ik voor jou
Tulpen uit Amsterdam
Duizend gele, duizend rode
Wensen jou het allermooiste
Wat mijn mond niet zeggen kan,
Zeggen tulpen uit Amsterdam.

Reageer
gravatar

Beste Jeettje, het is NOG ERGER! Tulpen komen eigenlijk uit Koerdistan. Er is al een verband aangetoond tussen de Koerdische vlag, de veel voorkomende rood-gele tulp op groene steel en de PKK. Overwogen wordt de tulp in de lijst terroristische, meerjarige planten op te nemen.

Reageer
gravatar

Beste Paulus,
Mooi idee, geschiedenistechnisch volkomen veranwoord, maar dat kost ons wel onze koppositie in de export van tulpe- en andere bollen als we die voor de binnenlandse markt moeten houden.
Vertel dat je broer even?

(Oh, en vraag even of tulpen nog wel kunnen als nationaal symbool? In feite komen die uit Turkije, dus met die paspoorten zal het ook wel mis zijn)

Reageer
gravatar

Mijn broertje Geert wil een stukje onvervalste Nederlandse cultuur in ere herstellen: De hongerwinter. Kamp is uiteraard dolgraag gezagsgetrouw bereid om hem daaraan te helpen en nu ook in Limburg en Brabant. Die provincies werden de vorige keer ernstig gediscrimineerd.

Reageer
gravatar

“Ons voedseloverschot (“In Nederland alleen wordt jaarlijks voor 4.4 miljard euro aan voedsel weggegooid, in de hele keten van producent tot en met de consument. Dat komt neer op 9.5 miljoen ton voedsel per jaar.”) liever de afvalbak in en toekijken:> ….”

Dit in combinatie met het afschaffen van de voedselbanken, zal weldra een zó grote toeloop op de afvalbakken bewerkstelligen, dat het wellicht raadzaam is de know how van de voedselbanken daartoe in te zetten. Ik wil een lans breken voor de oprichting van afvalbanken. Als alle armen maar naar eigen goeddunken gaan lopen struinen in elke afvalbak die zij regenkomen, zal er veel afval bij weinigen terechtkomen terwijl zwakkere armen niets hebben. Bovendien zullen vele afvalbakken vele malen voor niets overhoop gehaald worden, met alle negatieve gevolgen van dien. Laat alle afval ophalen door afvalbanken, die het dan ook weer kunnen distribueren onder de armen. Wellicht kan voor een gereduceerd tarief het afval uit Napels op de kop getikt worden. Twee problemen, één oplossing!

Reageer
gravatar

@Paulus Grofindebek je opmerking in bijdrage nummero 10 beschouw ik als compliment, alleen ben ik te lui om een dergelijk scenario te schrijven. Ik ben werkschuw tuig; een uitkeringstrekker zonder uitkering, aangezien het hebben en houden van een uitkering deze dagen nogal wat doorzettingsvermogen vergt. Dat kan niet iedereen opbrengen. Maar hier schuilt mogelijk wel de oplossing. Want @Piet Hein heeft gelijk, ze klonteren samen. Dat maakt het een gemakkelijke en weinig uitdagende klus. Ideaal voor een wao’er met een jachtgeweer.

Reageer
gravatar

Jeettje,

Wellicht droomt Ron wel van een cruise naar ons Islamitisch Indië met tweehonderd paupers in een bedompt onderruim vaneen houten doodskist van de VOC als lichtmatroos met goede vooruitzichten op scheurbuik en schipbreuk.

Reageer
gravatar

@ron 21: volgens mij ben je de site van de PVV kwijt in je “Favorieten”, dwaalgast.

Daar vinden ze het vast geweldig te horen dat voedselbanken het gevolg zijn van asielzoekers: precies het bruine kreupeldenken wat je hoog in de lijsten doet komen. En wie weet: als je nog een strafblad hebt ook, zit je zomaar in de 2e Kamer tegen 8000 euri netto voordat je er erg in hebt.

Jammer dat dat geld niet besteed moet worden aan een opleiding “Hoe een beschaafd en zindelijk denkend Medeburger te worden”.

Of een lesje geschiedenis; in die zogenaamde “Gouden Eeuw” was het bijna als nu: een kleine groep superrijken die de dienst uitmaakten en een heel erg grote groep -de rest- arme donders die min of meer als slaven werd gehouden. Zonder voedselbanken.

Succes ermee “vrije” Nederlander: je leeft al in die “Gouden Eeuw”.

Reageer
gravatar

dan ook maar afschaffen en stop zetten met binnen halen van de assielzoekers buitenlanders en dan grenzen dicht zet je daar het leger in voor grens bewaking dan heb je heel veel vliegen in een klap heel veel problemen opgelost en daar de by de voedselbank is voor mensen die nog geen 150euro hebben voor een hele maand hebben om te leven en dan voedselbank leeft en werkt van giftes donaties en het is echt geen vet pot wat mensen krijgen dingen die over het verkoopsdatum zijn maar het is beter dan niets het is erg voor de mensen die er gebruik van moeten maken en wij moeten er voor schamen als nederland dat dat kan in ons land we moeten ons diep schamen hoop gauw de oud holladse gouden eeuw mee te mogen maken mvg vrije nederlander

Reageer
gravatar

Begrepen GM Paulien: ik heb het niet gehoord, maar volgens mij is het een ordinaire bezuinigingsmaatregel gestuurd door analfabetisme van de hedendaagse watjescultuur.

Reageer
gravatar

Goh, beste Margootje, hoe ziet de miniatuurvoedselbank eruit in Madurodam? En is daar dan ook al een kamp gepland voor…. ja voor wie eigenlijk? (Een serieuze vraag hoor, ik neem je echt niet in het ootje!)

Reageer
gravatar

Jeettje IGK,

De “poef” is uit “piefpaf, jij bent dood” niet weggelaten uit logistieke bezuiniging, maar uit strategische en tactische overwegingen die zeer geheim zijn. Zelfs u, ik, het opperbevel, de ministerraad, Bea en Willem A., de NAVO, sinterklaas en Obama mogen het niet weten.

Reageer
gravatar

Bijvoeren is geen oplossing. Dan blijven er meer inleven, en komen er volgend jaar meer jongen ter wereld. Maar in een vroegtijdig stadium laten sterven is ook niet humaan. Daarom stel ik voor om preventief te doden. Actieve euthanasie. Ouderen, zwakkeren, gehandicapten, zieken. Homo’s, joden, zigeuners, geestelijken, communisten, moslims enz. Alle zieke, zwakke en onproductieve elementen ruimen. Laat Geert zijn karwei afmaken. En wie blijft er dan alleen over??? Juist ja.

– Overigens ben ik van mening dat Geert Wilder op marktplaats gezet moet worden.

Reageer
gravatar

@Majoor-generaal Paulien: zo spreekt men niet tegen de Inspecteur Generaal der Krijgsmachten!! Ik korporaal. foei!! Ooit geweest ja, zoals u cadet (met van die heerlijke kadetjes, herinner ik mij nog).

Geert W. is slechts gerechtigd tot het afvuren van een enkelschots katapult met spliterwten: vanwege het hoge doorgaande peroxidegehalte van zijn beremuts zijn zijn oogzenuwen aangetast, en we willen toch niet dat omstanders getroffen worden nietwaar?

Maar ik merk dat u ook al bezuinigt of het woordgebruik? Wij hadden vroeger nog de ruimte om Pief Paf Poef te zeggen.
Of rattattattat als het een stengun betrof.

Reageer
gravatar

Korporaal Jeettje,

De kogels zijn niet alleen op, maar ze worden zelfs niet meer bijbesteld door bezuiniging op defensie. Ik heb opdracht gekregen uit Den Haag, dat bij buitenlandse missies mijn soldaten “piefpaf, jij bent dood” moeten roepen.
Alleen de maarschalk-admiraal honoris causa Geert W. schijnt nog bevoorraad te worden om op knieschijven te schieten. Op schietschijven is namelijk ook al bezuinigd.

Reageer
gravatar

@7 Piet Hein: natuurlijk is afschieten veel menselijker – om niet te noemen normaal – maar de kogels zijn op.
Die liggen in Afghanistan. Dankzij Henk.

En daar is het afschieten ook al niet gelukt: die mormels lopen er nog steeds rond.

Reageer
gravatar

Wat zit de natuur toch prachtig in elkaar!
Bijkomend voordeel is dat er weer een voedseloverschot komt dat doorgedraaid kan worden.
En maar klagen dat Nederland in een crisis verkeert.

Reageer
gravatar

Flopke: een drijfjacht op de oudere exemplaren kan een idee zijn; ze klonteren van nature al samen, en het scheelt een hoop aan AOW. Maar het haalt het inderdaad niet bij de ware jacht op zo’n fier exemplaar met een fikse mat in zijn nek.

Reageer
gravatar

Flopke,

Jammer dat Bernhard is overleden. Hij had het graag gedaan. Ik zie het al voor mij. Hoog te paard met rood uniformjasje, negen Limburgse jagers, veertig honden, twee olifanten, twintig drijvers uit het gepeupel en dan het hoorngeschal over berg en dal.
In één woord: Prachtig.

Ik zag op jouw blog dat je goed kunt schrijven. Misschien een idee voor jou om daar het filmscenario van te schrijven. Dat wordt geheid een succes. “Bernhard de humane jager van Oranje” of zoiets.

Reageer
gravatar

Afschieten is zeker humaner, @Piet Hein, alleen is dan het probleem: hoe zorg je ervoor dat de zwakke en de kleintjes worden afgeschoten? Omdat het zoveel leuker is om op de sterke te jagen.

Reageer
gravatar

Ons voedseloverschot (“In Nederland alleen wordt jaarlijks voor 4.4 miljard euro aan voedsel weggegooid, in de hele keten van producent tot en met de consument. Dat komt neer op 9.5 miljoen ton voedsel per jaar.”) liever de afvalbak in en toekijken:> Waar koop je zon leuk campingstoeltje met een lekker vuurtje erbij? Ik wil graag van onze reality show “Nederlandse Natuur en de Dieren” genieten tijdens de Kerstdagen..En…heeft iemand al de rechten van de beelden geclaimed?

Reageer
gravatar

Ik ben het helemaal met die Kamp eens. Al die banken moeten nu eindelijk eens een keer hard aangepakt worden. Zij zijn tenslotte de oorzaak van deze crisis.

Reageer
gravatar

@Groffe Paulus: bof jij even dat tankie Henkie als minister van Defensie zijn kruit verschoten heeft: anders had je een bommetje in je schoentje gevonden …..

Reageer
gravatar

Ik mag het niet te zeggen. Maar het jeukt in mijn vingers. Het toetsenbord vraagt om beroering. Nu vooruit dan maar. “Kampdoden.” Niet zeggen, dat ik het geschreven heb. Ik weet van niets.

Reageer