Feyenoord vraagt degradatie aan naar Topklasse

“Dit is voor niemand leuk meer”

Algemeen directeur van Feyenoord Eric Gudde heeft zondagavond een verzoek tot directe degradatie naar de topklasse ingediend bij de KNVB: “We hebben een jonge ploeg die nog veel kan leren, als ze dan week in week uit wedstrijden lang de bal niet krijgen, dan kunnen ze ook nooit beter worden.”

Directe aanleiding voor het verzoek is een gelijkspel in een trainingspotje tegen het ondersteunend personeel van Feyenoord. “Vooral de jongens van de medische staf maakten het ons lastig” aldus hoofdtrainer Mario Been. “Maar we merken wel dat bij die trainingspotjes de spelvreugde er vanaf spat bij die jongens, dat willen we in het weekend voortaan ook.”

De harde kern van Feyenoord, die vorige week de selectie met 7-0 aan de kant zette, reageert opgelucht op het degradatie-initiatief. “Het doet toch pijn om die jongens iedere week te zien verliezen. Het is alsof je je schoonmoeder ziet voetballen. In de topklasse kunnen ze af en toe een puntje meepakken. Daar hebben we als supporters zijnde wel behoefte aan.”

In de topklasse hoopt Feyenoord meer aan voetballen toe te komen, om zo op termijn een stabiele, zelfverzekerde middenmoter te kunnen worden in de Jupiler League.

Of de KNVB het verzoek van de club zal honoreren is nog niet duidelijk. “In principe moet een elftal promoveren uit de Hoofdklasse om Topklasse te mogen spelen,” aldus Teun Schaldijn, woordvoerder amateurvoetbal, “ze zullen dus wel eerst moeten bewijzen dat ze het niveau aankunnen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

HA HA nu lachen die ajaxieden nog. Over een paar jaar is het Ajax dat met een schuldenlast degradeert en PSV dat ook met schuldenlast nacompetitie tegen degradatie voetbalt en is feyenoord kampioen.

Reageer
gravatar

Haha, wat een giller. Ofwel hoe verlies wordt omgezet in winst.
FF met 10 -0 verliezen en hops! 17 miljoen en op naar de 30.

Als wij Rotterdammers iets doen, doen we het goed ook.

Ik vind wel dat die shirts standaard met opgestroopte mouwen moeten zijn uitgerust om die jonge jongens ergens aan te herinneren, dat dan weer wel …

Reageer
gravatar

@Matthijs: Jullie gaan er alles aan doen om woensdagavond een feestje te kunnen vieren? Hoe dan? Ga je als supporter meevoetballen? (misschien niet zo’n slecht idee trouwens, maakt Feyenoord nog een kans…)

Reageer
gravatar

Als ze nou eens die gele uitshirts vervingen door iets frissers…Ziet er toch niet uit! Als duurbetaalde speler zou ik dan ook niet meer mijn beste beentje voorzetten.

Reageer
gravatar

@Matthijs: ‘Triest’ is het grootste compliment dat je ons Speldianen kunt doen toekomen. Ons spring een gat in die lug.
Groetz van een medesupporter.

Reageer
gravatar

@18 FC Twente hooligan (stoer man)

Jij vergelijkt twee recordscores met elkaar. Als je de traditionele top-3 samenstelt moet je volgens mij kijken naar de Eredivisie ranglijst aller tijden en de prijzenkast. Heeft Twente een Europa Cup I, Wereldbeker, twee Uefa Cups, veertien landstitels en nog een stuk of tien bekers?

In de Kuip zitten er nog altijd iedere thuiswedstrijd van Feyenoord ruim 40.000 fans. Dus volgens mij ben jij niet helemaal goed op de hoogte.

Verder neem je je petje af voor Ajax dat gewoon kansloos verloor van Real. Dat mag hoor, maar volgens mij speelden ze onder hun niveau.

Reageer
gravatar

Het is toch wel erg triest gesteld met de Speld als ze maar weer moeten terugvallen op eerder gehoorde, flauwe Feyenoordgrappen. Gefeliciteerd, de originaliteit spat er vanaf hoor! Makkelijker kan je het jezelf niet maken. Zoek eens een echte uitdaging, pik er een club uit die juist boven verwachting presteert. De Speld identificeert zich als ‘uw dagelijkse teleurstelling’, dacht u nou werkelijk dat ik als Feyenoordsupporter nog door een column van nietszeggende Feyenoordhaters teleurgesteld kan worden?

Ik ben kapot van het verlies zondag, maar ik blijf staan voor m’n cluppie. Woensdag is een zespuntenduel tegen VVV, dat is de realiteit en we gaan er alles aan doen om ‘s avonds een feestje te kunnen vieren. En daarvoor hoeven we ons totaal niet te schamen, want een overwinning op VVV is gewoon heel belangrijk.

Als jullie het leuk blijven vinden om ons uit te lachen, doe vooral je best om zo door te gaan. En dan zeggen ze dat wíj geen leven hebben…

Reageer
gravatar

Qua resultaten is FC Twente nog beter:

Grootste nederlaag Feyenoord: 10-0 tegen PSV
Grootste winst Feyenoord: 10-0 tegen NAC Breda
Doelsaldo: 10-10, verschil van 0.

Grootste nederlaag FC Twente: 1-8 tegen Ajax
Grootste Winst FC Twente: 8-0 tegen FC Utrecht
Doelsaldo: 9-8, verschil van +1.

Traditionele top-3 is vanaf nu: Ajax, PSV en FC Twente. Feyenoord moet zich schamen. Zelfs Graafschap, Heracles en VVV hebben nog nooit zo erg verloren. De kuip mag gelijk gehalveerd worden naar 25.000 plaatsen. (Alsof er nog supporters komen:) )

Zelfs de jonkies van Ajax deden het nog beter; en tegen Real nogwel. Maar 2-0 verloren tegen een van de beste teams ter wereld. Petje af, Ajax!!

Reageer
gravatar

@5 en @2 en @ speld;
Hoe kan de speld ooit de politiek ingaan als ze niet eens een wellicht reeds jarenlang bestaand forum kunnen ontdekken ?

Ik zat nu juist te wachten om de interacties van Neerlands grooten te kunnen evalueren om zo een diepere kunde te ontwikkelen.

Maar nee, een lekkere flamewar tussen Jesus en Confucius heb ik nog steeds niet gevonden.
Ook een Couperus versus een Komrij vervalt toch als snel tot alleen maar rijmelarij.
Althans in het geval hun sterren elkaar zouden kruisen op het wellicht reeds eeuwenlang bestaande Speld forum.

Hierbij bied ik mijzelf aan als huis astroloog om die verwende astro-wijven even flink de mond te snoeren met mijn superieure astro-kennis.
(hij is echt vet gaaf)

Ik geef toe dat ik mezelf al weleens heb aangeboden als interviewert van BB, maar sja, daar is toch uiteindelijk niet echt veel uit voort gekomen.

Als *we* dan toch de politiek ingaan, zitten we bij Bea meteen helemaal gebakken, die greet, geert, eh, hofnar, hofmans ?

Naja, iets met dat zij dat vast wel ziet zitten.
(op het pluche, uiteraard)

PS:
Nu gratis cursus non-monotone logica voor mannen.
“dan kent u uw vrouw beter dan zij zichzelf kent”

Reageer
gravatar

Ik dacht eerst dat het een foto was van zo’n plastic voetbalveldje met van die poppetjes op een veer erop.
Maar nee; het is “the real thing. Of toch …

Reageer
gravatar

Wat is er mis met een overgang naar een buitenlandse (lees: mindere) competitie?
Ik acht de kansen voor Feyenoord in bijvoorbeeld de Cypriotische competitie best hoog.
Kan Mario Been gelijk een beetje bijkleuren, de arme bleekneus!

Reageer
gravatar

Hand in hand de kameraden, hand in hand voor Mario Been! Niet alleen het eerste elftal heeft het lastig ook Mario Been beseft dat het in de topklasse toch echt serieus trainen zal moeten zijn om bij te kunnen blijven. Hulde dus aan het realiteitsbesef en de voetbalkunde van Mario Been!!

Reageer
gravatar

De foto die als illustratie bij dit artikel dient, is natuurlijk profetisch te noemen. Was Fortis niet ook roemloos ten onder gegaan?

Reageer
gravatar

#2, Mijn beste Johanssen u gaat er van uit, dat De Speld zijn belofte breekt, maar ik kan bovenstaand artikel niet opvatten als spot. Degradatie naar de Topklasse is een serieuze zaak.

Reageer
gravatar

Ohhhh….gisteren dacht ik nog dat het Fjes waren! 10 – 0 tegen PSV is toch wel zorgelijk te noemen. Misschien kunnen ze beter naar de pinuts verkassen. Dab moeten ze natuurlijk wel echt gaan voetballen.

Reageer
gravatar

Gisteren (24-10) zag ik een tweet langskomen van De Speld met de belofte uit piëteit dit seizoen niet meer de spot te drijven met Feyenoord (over de doden niets dan goeds). Blijkbaar is een belofte van Maxime Verhagen nog langer houdbaar dan een belofte van De Speld redactie.

Reageer