Criminaliteit onder Antilliaanse jongeren daalt spectaculair

PVV claimt eerste grote succes

In de criminaliteitscijfers is sinds de vorming van het kabinet Rutte-1 een drastische aardverschuiving waarneembaar.Volgens cijfers van het CPB is sinds 10 oktober, toen de ministersploeg bijna rond was, de criminaliteit onder met name Antillianen dramatisch afgenomen tot aan het praktische nulpunt. Er lijkt sprake van een hoogst opmerkelijke trend die niet aan de aandacht van politiek Den Haag voorbijgaat.

Criminologen staan voor een raadsel wanneer ze geconfronteerd worden met de nieuwe cijfers. “Tot voor kort was 30% van de Antilliaanse jongeren met justitie in aanraking gekomen”, aldus David Gaarlandt, criminoloog in de regio Hardinxveld-Giessendam. “Roofovervallen, inbraken, geweldsdelicten, ze waren overal vertegenwoordigd. Nu lijkt het percentage teruggelopen tot praktisch nul binnen een paar dagen tijd.  Dat is toch hoogst opmerkelijk.”

Volgens de PVV is dit alles te danken aan de ‘strenge doch rechtvaardige aanpak’.  “Het is toch prachtig, je noemt alleen het woord ‘minimumstraffen’  en de criminaliteit verdwijnt als sneeuw voor de zon”, aldus kamerlid Fleur Agema. “De nieuwe wind die onder dit kabinet gaat waaien is nu al voelbaar in Nederland. Het tuig gaat zich eindelijk rustig houden. Eindelijk wordt in dit land klare wijn geschonken.  Ik kan nog steeds niet begrijpen wat daar al die jaren zo moeilijk aan was .”

David Gaarlandt is verheugd over de plotselinge ontwikkeling, maar waarschuwt voor te vroeg  juichen. “Tegelijk met de spectaculaire daling onder Antilliaanse jongeren zien we een groei in de criminaliteitscijfers in andere bevolkingsgroepen” aldus de criminoloog. “Met name de Sint-Maartense, Bonairiaanse en Curaçaose jongeren lijken vanuit het niets massaal het verkeerde pad op te gaan. Hoewel geen van deze groepen qua aantal ook maar in de buurt lijkt te komen van de Antillianen moeten we deze ontwikkeling niet onderschatten. Totale veiligheid lijkt daarom voorlopig nog een utopie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

R U SERIOUS???? Antillianen bestaan juist uit Curacaoenaars, aangevuld met wat Bonerianen, en een paar SintMaartenaren…..er is dus niks veranderd, behalve dat de schrijvers van dit verhaal, en de meesten die dit geloven, nooit de lagere school aardrijkskunde hebben afgemaakt
}:-B

Reageer
gravatar

Nou, er wordt nu gefluisterd dat men van plan is massaal uit Nederland te vertrekken naar Marokko. Daar is het binnenkort leeg namelijk. Daar gaat men Nedertweeland stichten, met een gezonde economie en allerlei sociale voorzieningen. De grenzen gaan dicht zodat de Voormalig Marokkanen niet terug kunnen. Ons land overnemen? Ha! Dan pakken wij gewoon jullie nog grotere land en jullie zon af! Het is namelijk niet de lokatie dat een land maakt, maar de mensen die het besturen. Dat snappen ze alleen nog niet…

Reageer
gravatar

Is de kans niet groter dat Marokko ons opheft en omvormt tot een voorstad van het Rifgebergte? Dat proces is namelijk al begonnen in Slotervaart. Woningcorporatie Rochdale is al van plan met de herstructurering zodra de afkoopregeling van hun directeur is voldaan (10 jaar salaris en zijn Maserati mag-ie houden). NT2, Nederlands als 2e taal, na Berbers, een mooi begin van de ombouw.

Reageer
gravatar

Ah joh, niet nodig. We zijn al enige tijd bezig met de algehele aardbol op te heffen. Het duurt alleen ff omdat er zoveel verwijderd moet worden. Er is wel vooruitgang geboekt, grote delen van het regenwoud zijn al weg en ook de hongersnood, geniale vondst overigens, doet zijn werk. De bio-aanpak gaat wat minder goed, de medische wereld is ons ernstig aan het tegenwerken. Die sturen we dan ook in grote getalen naar landen waar onze kornuiten ze ff een waarschuwing geven middels een ontvoerinkje of twee.

Dus echt, doe geen moeite, we zitten er bovenop!

Reageer
gravatar

Paulien 29 : we kunnen natuurlijk ook ene G.W. geboren te V. met onbekende woon- of verblijfplaats opheffen.
Lijkt me een stuk simpeler dan in alle atlassen en wereldbollen Marokko uit te knippen en te snijden.

Gewoon in het bevolkingsregister deleten – klaar.

Reageer
gravatar

Een echte vondst en leuk gevonden maar helaas te weinig herkend: immers na de “Opheffing van de Antillen”bestaan er formeel ook geen Antillianen meer. Gelukkig is daarmede de reuring die de thans formeel Nederlandse groep jongeren met zich bracht, niet uit de wereld. Er moet slechts een nieuwe categorie worden toegevoegd aan de statistieken: neo/proto-hangjongeren, uiterlijk herkenbaar aan jeans met laaghangend kruis, doorgaans twee inches boven de knieën. Het CBS heeft -nog in opdracht van het vorige kabinet- inmiddels maatregelen getroffen de misdaadparticipatie wat minder pregnant in beeld te brengen. (Cijfers kunnen niet liegen, maar leugenaars kunnen wél goed cijferen). Met het oog op de arbeidsparticipatie is de vraag of onze ex-Caribische pubers, nu hun school wel zullen willen afmaken. Maar: the answer is blowing (in the wind).

Reageer
gravatar

Dus al die politieagenten die er extra zouden komen om de ontslagen politiemensen te vervangen zodat we er toch weer minder hebben dan we hadden zijn eigenlijk ook weer niet nodig?

Zie je wel dat die rechtse hobbies geld vreten ?!

Reageer
gravatar

Kunnen we Nederland niet ook opheffen, dan hebben wij toch ook in ons land gelijk helemaal geen Nederlandse criminaliteit meer?

Reageer
gravatar

@Moosje, #18: Dat geldt voor feacaliën, gij zegt het.
Maar winden bestaan uit warme luchten en stijgen dus op. Maar goed ook, want anders zou je ze pas ruiken als er zoveel winden gelaten waren dat de ruimte tot neushoogte vol stond.

Reageer
gravatar

Ja, dit is een sterk staaltje verdeel en heers weer. Door de criminaliteit in porties te hakken en onder te verdelen onder nieuwe eigenaren, is de schade beheersbaarder. Dit belooft alvast veel voor de toekomst.

Reageer
gravatar

#10 Moosje, Paulusma: Hurricane, storm. Tomato, Tamota what’s in a word?
Volgens mij is een hurricane slechts een opgeblazen storm die perse een naam wil hebben. Earl, Frits, Geert, etc.
Erg veel poespas voor een stevige wind!

Reageer
gravatar

@12, Paulien, correctrice

Een bruine wind is, als u niet uitkijkt, niet alleen te ruiken maar vooraleerst te voelen. Als een, aanvankelijk, genadig warme neerwaartse stroom langs uw benen. Tot u het gaat ruiken natuurlijk…….

Reageer
gravatar

En ik altijd maar denken dat ‘antilliaans’ een synoniem was voor ‘crimineel’. Maar nu ik mijn collegediktaat van de 4de klas erop heb nageslagen weet ik beter.
Afijn, de Antillen schijnen niet meer te bestaan, dus komen meerdere woorden beschikbaar om een nieuwe invulling te krijgen. Suggesties ?

Reageer
gravatar

De Nederlandse Antillen zijn als land op 10 oktober 2010 opgeheven. Volgende stap om de criminaliteitscijfers omlaag te brengen: opheffing van de Baarsjes in Amsterdam, de Schilderswijk in Den Haag, heel Terneuzen en de buurman van nummer 26. Het aantal verkeersongevallen kan omlaag door alle kruispunten op te heffen. Het percentage analfabetisme kan omlaag door alle boeken te verbranden. Het aantal werklozen kan omlaag door alle banen radicaal terug te draaien, waarmee je direct het ziekteverzuim aanpakt. Alleen de vegetarische slager mag blijven, want als hij zelf zijn koeien niet opeet, moeten wij het maar doen. En de bakker, want ik wil niet beschuldigd worden van broodroof.

Reageer
gravatar

Correctie

“De nieuwe wind die onder dit kabinet gaat waaien is nu al voelbaar in Nederland.”

Dit had moeten zijn:

“De bruine wind die onder dit kabinet gaat waaien is nu al te ruiken in Nederland.”

Reageer
gravatar

@ Gekke Gerritje,

Uw metereologisch inzicht in de problematiek is formidabel alsmede uw gevoel voor understatement. Op de bovenwindse eilanden is het momenteel hurricane-seizoen. Er wordt er binnenkort vast wel weer eentje verwacht. Om een hurricane echter als storm aan te duiden is echter een ontkenning van de kracht daarvan en een misser van minstens 3 punten op de schaal van Beaufort.

Reageer
gravatar

Hé, geen tittel en iota verandering dus, mensen van Bonaire St. Maarten en Curacao ZIJN Antillianen, effe de 4e klas lagere school herhalen jah …

Reageer
gravatar

Wij hebben ook een nieuwe piek te verwerken met vluchten naar het nieuwe land. Sommigen moeten zelfs een paar dagen langer in het koude kikkerlandje blijven. Tevens zijn wij aan het bekijken of we meerdere vluchten kunnen inzetten.

Reageer
gravatar

Zouden ze massaal vertrokken zijn naar het inmiddels nieuwe land? Het is wel opvallend stil in ene…Uitkeringen zijn nieuw daar en lekker warm toch!

Reageer
gravatar

Gelukkig zijn er maar weinig Sabanen en Statianen, zij zullen de statistieken nauwelijks bereiken. De criminaliteit onder Arubanen blijft stabiel.

Reageer