Volkskrant experimenteert met overlevingsberichten

Lichtpuntjes moeten wereldleed doen vergeten

De Volkskrant zal vanaf volgende week starten met berichtgeving over landgenoten die aan de zeis van Magere Hein wisten te ontkomen. Doel is in een tijd van koranverbranding, dubieuze kabinetsformaties en de aanhoudende kredietcrisis een lichtpuntje te bieden, aldus het ochtendblad.  Hoewel de traditionele achterban van de krant protesteert, spreekt de hoofdredactie van ‘een kleine nieuwe start in een moeilijke fase voor de oude media.’

In de eerste editie is de advertentie te zien van Rommert de Harel, die een curieus scooterongeluk bij een kruispunt te Roelofarendsveen ternauwernood wist te overleven. Interne bloedingen, 4 gekneusde ribben en een gescheurde milt waren voor de Harel, tegen de verwachtingen van de doktoren in, niet genoeg reden om te overlijden. Familie, vrienden en schooldirectie spreken zich verheugd uit over deze ‘grillige doch zegenrijke wending van het lot’, maar verzoeken hem ‘de volgende keer toch iets voorzichtiger aan te doen.’

Ook Sara ten Hoevelouter (19) uit Utrecht leeft nog. Na enige zinnen uit Gloria Gaynors ‘I will survive’ ter introductie vermeldt de advertentie dat Sara zelf de keuze heeft gemaakt in dit leven te blijven en voorlopig geen plannen heeft daar verandering in te brengen. Op Sara’s eigen verzoek zal de viering van haar levensvoortzetting in besloten kring plaatsvinden. Bloemen worden niet gewaardeerd, aangezien Sara naar eigen zeggen ‘geen groene vingers heeft.’

Onder het kopje ‘In Memoriam’ treft de lezer vergeten personen aan die ‘tig jaar nadat we voor het laatst aan hen dachten nog altijd blijken te leven.’ De maandag zal ons herinneren aan Chriet Titulaer en Paul van Vliet. Beiden komen regelmatig in de problemen doordat mensen ‘zeker weten’ dat ze al een tijd geleden waren overleden. “Niets is minder waar” aldus van Vliet. “Maar vertel dat maar eens aan de geschrokken dame achter de kassa.” De dinsdag zal zijn voor Ted de Braak en John de Wolf, wie op woensdag aan bod zullen komen weet ook de redactie zich niet meer te herinneren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Overlevende reacties.. eug berichten..

Nu moet ik wel een scherpe neerzetten anders overleeft die het niet.. Stalin is dood!! .. voor diegene die het nog niet wisten..

2000 vChr.
De oude man strompelde voorover gebogen over het kronkelende pad door het meanderthal.

zo die staat…

Haec Obiit
Do 15 oktober 2010

Weer een overlevering…

Reageer
gravatar

@Paulien,
Geachte mw. Paulien, gewaardeerd onderdaan,

Hoewel ik op zich verheugd ben dat u mij en mijn projecten, zoals wij beiden in de media, helaas te weinig, terecht komen, waardeer, moet ik u mededelen dat u de aandacht die wordt gegeven aan het onderwerp ‘studeren met een handicap’ onjuist heeft begrepen.
Het project ‘Studeren met een handicap’ richt zich niet tot de medemens met een fysieke dan wel psychische beperking. Dez groep burgers krijgt immers op andere manieren al allerlei aandacht en het is maar de vraag of enige studie op een niveau hoger dan VMBO voor deze doelgroep wel haalbaar of wenselijk is (nog los van de maatschappelijke overlast die door al die rolstoelers of lijders aan het syndroom van Gilles de la Tourette in onderwijsinstituten voor middelbaar en hoger onderwijs wordt veroorzaakt).
Het project studeren met een handicap richt zich op de diverse studies die aan het middelbaar en hoger onderwijs worden aangeboden. Het project beoogt deze studies aanzienlijk uitdagender te maken voor de student. Hiertoe worden in de studie handicaps aangebracht.
U dient hierbij te denken aan (onder anderen);
* het volgen van een studie die wordt aangeboden in een taal die u niet beheerst,
* een studie waarbij alle medeklinkers uit het schriftelijk lesmateriaal zijn verwijderd,
* het volgen van een studie een een gebouw dat te klein is om een studie in te volgen (de reden waarom voor Madurodam is gekozen als plek voor de presentatie)
* een studie die alleen gevolgd kan worden op een voor u geheim gehouden locatie,
* het volgen van een studie gedoceerd door docenten met een combinatie van ernstige Obsessief Compulsieve Stoornissen in combinatie met een stoornis in de impulscontrole en sociaal fobisch gedrag
* Het volgen van een studie aan de Hogeschool Inholland als vanwege het feit dat u, door het bij de studie opgedane volledig gebrek aan kennis en vaardigheden in uw latere beroep, dit gebrek als een handicap zal ervaren. Iets waar uw collegiale omgeving u doorlopend op aan zal kijken.
*etc. etc.

Hopende u hiermee voldoende geínormeerd te hebben,

Hare Koninklijke Hoogheid Moosje Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, mevrouw Van Amsberg-Brinkhorst.
(Zeg maar Petra)

Reageer
gravatar

Beste Burgers,

Bij deze wilde ik jullie even laten weten dat wij ontzettend in onze nopjes zijn met onze allerbeste Marg00tje. Zij is niet meer weg te denken uit ons dierbare stadje. Zij is hier het toonbeeld van alles. Binnenkort krijgt zij zelfs een lintje voor haar inzet in deze stad.

P.s. niet verklappen hoor, het moet een verrassing blijven.

Groetjes de Burgervader.

Reageer
gravatar

Ach, Paulien(tje?) wat een erg aardige associatie richting Margootje. Nu eens kijken wat de burgemeester van Madurodam er zelf over te zeggen heeft.

Reageer
gravatar

Lieve Margootje,

Ik zag in het plaatselijke sufferdje een foto van Petra Laurentien Brinkhorst, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, mevrouw Van Amsberg-Brinkhorst (Leiden, 25 mei 1966) met de 17-jarige gymnasiast Piebe Koster, burgervader van jouw stadje. Ze pleitte voor een goed doel: Studeren met een handicap.

De bijeenkomst was in Madurodam, dus ligt mijn volgende vraagje aan jou voor de hand: Zijn er veel gehandicapte studentjes in jouw plaatsje? Zo ja, op welk banknummertje kan ik als goed gebaartje een bedragje storten?

p.s. Opvallend is dat lokale kranten foto’s van leden van de familie van Oranje-Nassau altijd over de volle breedte plaatsen. Hoe zou dat komen? Bladvulling?

Reageer
gravatar

Nou Vol, als ik een goed naar zerken op de achtergrond kijk, lijkt het mij dat deze vrouw een collegaatje is van onze eigen Margootje uit Madurodam.

Reageer
gravatar

Maar is die mevrouw op de foto niet die minister van vroeger van de PvdA juist? Die iets met steden deed en niet zo goed uit haar woorden kon komen? Nooit geweten dat ze op Rita Verdonk leek, zou dat nou door de politiek komen, dat ze allemaal wat van elkaar weg gaan hebben en dood lijken te zijn?

Reageer
gravatar

@ Paulien: Dat is een uitstekend idee. Bij deze meld ik mij dus aan.

Verder willen wij hier niet op de woensdag in aanmerking komen. Onze topdag is zondag.

Reageer
gravatar

Tsja, het is toch altijd een compromis? Ik ben tenminste blij dat getalenteerd acteur Ferryi Somiggiyoki nog leeft. Sylvia Millecam laat via Jomanda weten dat ze boos is dat de Volkskrant haar een spreekverbod heeft opgelegd. En Tara Singh Varma is juist weer dolblij dat ze nu een dagelijkse rubriek krijgt.

Reageer
gravatar

Char & Derek Ogilvie klagen de Volkskrant aan voor inkomstenderving.
De reaktie van Char was glashelder: “Ik zie een krant voor me die begint met een T, of nee wacht een A, of toch een Q. Ach nee nu zie ik het een S, ja een krant die begint met een S die gaan we aanklagen”.

Reageer
gravatar

@Kees22. Dan is ze dus toch dood en verblijft ze op de plaats die voor zulke lieden voorbestemd is. En daar is ze dan, blijkens haar hoorntjes, wel opgestegen (of misschien beter neergedaald) tot een leidinggevende positie.

Reageer
gravatar

@Piet Hein: Ik vind eigenlijk het overlijden van Antonie Kamerling nogal misplaatst en respectloos, zo precies op een dag die ik overleefd heb.

Reageer
gravatar

Nou ja, als het niet kort na het overlijden van Anthonie Kamerling (wie was dat eigenlijk??) was geweest, dan was het wel kort na het overlijden van iemand anders geweest. Of zelfs vlak voor het overlijden van iemand anders.

@Haes #1: Nee, die heeft immers twee horentjes op haar hoofd.

Trouwens: moet er vandaag nog iemand naar Isfahan? En kan ik dan een lift krijgen?

Reageer