Zwaarste slachtoffer bezuinigingen gevonden

Geen workshop postmoderne dans voor chronisch zieke Naima (69)

Het pakket bezuinigingen dat door het demissionaire kabinet is voorgesteld treft mensen in allerlei lagen van de bevolking, sommigen zwaarder dan anderen. Er kan natuurlijk maar één iemand het allerzwaarst getroffen worden door het omvangrijke maatregelenpakket. Naima Guzdeh (69) is een chronisch zieke, gepensioneerde, gehandicapte moslima met twee paspoorten en vijf kinderen die graag kunstgeschiedenis en geneeskunde wil gaan studeren, een workshop postmoderne dans voor de buurt wil opzetten en in het weekend regelmatig te hard rijdt. Volgens de doorrekening zou de kettingrookster er met de huidige plannen jaarlijks een kleine 422.000 euro op achteruit gaan.

De Speld sprak Naima, die op dat moment onverzekerd en bloedend op een zebrapad lag na een aanrijding. “Ik heb geen idee wat ik nu moet doen. Ik kan nergens heen, en ben ten einde raad. Ik zou natuurlijk één studie kunnen gaan volgen, of de dansworkshop cancellen. Of af en toe ziek zijn, in plaats van chronisch. Ik weet het ook niet meer. Maar als deze slagaderlijke bloeding eenvoudig te hechten is scheelt dat ook zo de nodige ziekenhuiskosten. Alle beetjes helpen.”

Naima is niet de enige voor wie het maatregelenpakket een nare verrassing is. Het op één na hardst getroffen werd Rinus Terlemeijer, die blind is, al sinds zijn 17e in de ww zit, illegaal bijklust als loodgieter en weigert de alimentatie voor de drie kinderen uit zijn eerste twee huwelijken te betalen. “Het is een bittere pil, ik denk dat de korting op het reïntegratiebudget mijn kansen op een baan nu echt tot nul reduceert”, aldus Rinus. “Misschien zou ik mezelf kunnen bijscholen, ware het niet dat ik daarvoor eerst drie jaar mijn complete uitkering opzij moet zetten.”

Opvallend genoeg werd er dit jaar voor het eerst iemand ook fysiek hard getroffen door de bezuinigingen: Ronald Hoostwijk, fotograaf bij het Brabantsch Dagblad, hield vier hechtingen over aan een aanvaring met het koffertje van Jan Kees de Jager op Prinsjesdag.

Het minst hard getroffen werd voor het achtste achtereenvolgende jaar voormalig ABN-topman Rijkman Groenink. “Nee, ik ben totaal niet getroffen eigenlijk. Bezuinigingen? Volledig gemist. Had ik al verteld hoe fijn het is om 26 miljoen op je rekening gestort te krijgen?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Naima Guzdeh blijkt niet het zwaarste slachtoffer te zijn. Nadat zij tegen haar wil in laxeermiddelen toegediend kreeg en even later ook een drieling ter wereld bracht, verloor zij de titel van zwaarste steunprofiteur aan Romanska Plöttrvr-Bosta uit het woonwagenkamp te Zeist die in onbeladen toestand en met haar kunstgebit en glazen oog uit toch nog 2 (twee!) ons meer weegt dan Naima Guzdeh die daardoor overtuigend van haar troon gehefboomd werd. Romanska Plöttrvr-Bosta hield nog een, wat waarschijnlijk een overwinningstoespraak was, maar dit werd niet duidelijk vanwege haar gelifpel, gerochel en de fpuugjef tijdenf haar rede, ze had haar kunftgebit immerf niet in, en ook omdat haar fpeech waarfchijnlijk niet in het Nederlandf uitgefproken werd.

Reageer
gravatar

Red: Trollen horen in het sprookjesbos

Reageer
gravatar

@Jexus.
Dat toont weer de kortzictigheid van de SGP. Standje 69 zorgt immers voor een optimale stimulatie van beide partners, wat weer positieve gevolgen heeft voor de voortplanting.

Ik kan helaas geen bewijzen aanvoeren: de onderzoekers vergeten steevast hun bevindingen te noteren, een sigaret en/of een bezoek aan het toilet heeft voorrang, waarna het onderzoek weer opnieuw moet beginnen.

Dit onderzoek staat nu op een laag pitje omdat nog niet zeker is wat er met de subsidies voor kinderdagverblijven gaat gebeuren. De vrouwelijke onderzoekers willen hier eerst duidelijkheid over hebben alvorens zich weer op het onderzoek te storten.

Reageer
gravatar

Ook de extra eisen van de SGP voor gedoogsteun doen Naima geen goed. Alles waar het getal 69 in voorkomt wordt namelijk extra belast. Standje 69 heeft geen voorplanting als doel en is dus verboden in de ogen van de Heer.

Reageer
gravatar

Als Naima toch 69 is, kunnen we haar dan geen standje geven ? Overigens is zij duidelijk niet het zwaarste slachtoffer van de bezuinigingen. Nee, neem Bas van der Kloot. Bas is al enige jaren werkloos, vangt bijstand in een van die gemeenten die daar geen geld voor gereserveerd hebben, kijkt uit naar een pensioen dat binnenkort minimaal 14% gekort gaat worden, en meer van die dingen. OK, zo zijn er meer. Maar waarom, zult u vragen, is Bas dan het zwaarste slachtoffer ? No, Bas is 236 kilo schoon aan de haak. Nu u weer !

Reageer
gravatar

Naima is 69! Kunnen haar kinderen niet allang voor hun eigen studiekosten zorgen. Klein rekensommetje leert dat toch zeker een jaar of 30 moeten zijn.

Kortom, ze moet niet zeuren. Neem Henk van der Poel. Die werkt zich de pleures om met wat subsidie van OC&W, Milieu en Ontwikkelingssamenwerking een op zonne-energie draaiende vingerverf-academie voor vrouwen in Darfur draaiende te houden. Daarom brengt Van der Poel zijn kinderen elke dag naar de kinderopvang. Door de stress rookt hij als een ketter. Verder kan hij zijn vakantieliefde uit Turkije straks vrijwel niet meer hier naar toe halen. Een vooruitzicht waardoor hij aan de drank is geraakt en regelmatig openbaar dronken is, tegen een boom plast en daarover een woordje wisselt met eventueel aanwezige agenten. Net als de meeste van ons, heeft hij dan meestal niet zijn identiteitsbewijs bij zich.

Reageer
gravatar

Tip voor Naima: Trouw met een prins waar je geen kwaad van weet.
En voortaan pas het zebrapad oplopen als dat rode stilstaande mannetje verandert is in een groen lopend mannetje. Kom nou niet weer aan met dat verhaal dat er voor de moslimma’s aparte lichtjes moeten komen met vrouwen in boerka’s want daarvan is nauwlijks te zien of ze lopen of stilstaan. Bovendien is de subsidieruif wegbezuinigd en is al het geld al besteed aan verkeerslichten die geluiden maken voor de blinden en lichten hebben voor de doven en combinaties van licht en geluid voor voetgangers die zowel doof als blind zijn.

Reageer
gravatar

De plaatselijke hangouderen waren ook al danig aan het morren over de rollators die ze nu zelf moeten betalen. En de meesten verslijten er een paar per jaar. Ik zeg: eigen schuld, moeten ze er maar niet zo mee scheuren.

Reageer
gravatar

Beste Speld,

Ik en mijn familieleden zijn nu overal in Nederland leefbaarheidsbudgetten aan het aanvragen en we hebben die Douwe Egberts-actie gekraakt. Er bleek ook nog subsidie voor huiswerkbegeleiding te zijn, omdat ik 5 inwonende kinderen heb. Waarschijnlijk kunnen we het verlies zo beperken met een kleine 40.000 euro extra subsidiegeld.

Reageer