Job Cohen (62) vermist

Prominent politicus spoorloos

Voormalig burgemeester van Amsterdam Job Cohen wordt al enige maanden vermist. Dat bevestigde een politiewoordvoerder vandaag. De 62-jarige Cohen is op 9 juni voor het laatst door familie en vrienden gesignaleerd. Zijn naaste familieleden en bijna 1,5 miljoen kiezers maken zich ernstige zorgen over de verdwijning van de lijsttrekker van de Partij van de Arbeid, en zijn ten einde raad. “We hopen dat iemand hem na die dag nog gezien heeft, en kan laten weten waar hij is.”

Cohen was tot 9 juni een veelgezien figuur in Amsterdam en Den Haag. Hij had een grote groep vrienden en ging veel de deur uit. Op 10 juni kwam daar echter een abrupt einde aan. Het lijkt erop dat hij nooit zijn opwachting in de Tweede Kamer heeft gemaakt. Een sporenonderzoek in zijn oude ambtswoning aan de Amsterdamse Herengracht leverde volgens bronnen niets op.

Collega’s maken zich ernstige zorgen. Emile Roemer, fractievoorzitter van de SP: “Ik probeer inderdaad al weken contact te zoeken. In eerste instantie stoorde het me dat hij zich niet wilde uitspreken voor een linkse coalitie. Maar inmiddels begin ik me toch wel zorgen te maken: Ik heb al gebeld, sms-jes gestuurd, langs de deur geweest, maar ik hoor niets meer. Ik hoop niet dat er iets ergs is, dan zou ik me toch schuldig voelen.” Anonieme bronnen binnen de partij vermoeden dat Cohen zich heeft teruggetrokken om in de Zwitserse Alpen een intensieve cursus macro-economie te volgen. De politie verzoekt eenieder met tips over de mogelijke verblijfplaats van de PvdA-fractievoorzitter om zich te melden. “Wij hopen gewoon dat alles goed gaat met Job. Het zou fijn zijn als hij iets van zich liet horen”, aldus de gehele linkerkant van het politieke spectrum.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hier is een merkwaardige parallel zichtbaar; jaren geleden ging Ad Melkert (toevallig ook predikant bij dezelfde kerk als Job) in publiek debat o.a. met de toenmalige kampioen van het Vrije Woord; Pim Fortuyn. Dat debat liep voor beiden desastreus af, Pim liep tegen een huurmoordenaar op en Ad werd door zijn kerk wreed weggepromoveerd naar een hoge en vooral vermogensvormende baan binnen de VN. Wat volgt hieruit? Dat weliswaar aanvankelijk er “het Woord is” maar dat garanties slechts gelden tot de deur.
Kijkend naar en vergelijkend met de situatie van nu is het waarschijnlijk dat bij afwezigheid van het openlijke woord, ik nu in stilte vier jaar lang het land kan saneren en reorganiseren. Het eerste wat we gaan doen is de salarissen van ministers en staatssecretarissen op het niveau van ABN-FORTIS- en ING bankiers brengen. Mocht dan het kabinet onverhoopt tussentijds struikelen hebben kabinetsleden genoeg verdiend om de rest van hun leven te volstaan met een paar leuke commissariaten bij de door ons begunstigde bedrijven. Wat dunkt u, kiezer?

Reageer
gravatar

Ik maak me eerder zorgen om de miljarden die hij heeft verkwist en nog dagelijks door zijn rotte partij worden verkwist.

Waarschijnlijk is die rode hufter met Gekke Ella (die ons nog steeds miljarden kost aan PVDA-wooncorporaties) , lekker rood aan het zijn ergens op een mooi eiland.

vermist dus: Miljarden!

Reageer
gravatar

Job Cohen, wie is dat ook al weer?? Moeten we die van iets kennen?? Ik zit hier met een kopje thee in mijn hand te piekeren waar ik me deze man van dien te herinneren, maar het blijft allemaal uiterst vaag en raaselachtig in mijn hoofd. Job Cohen, die naam doet wel wat joods aan, heeft hij iets te maken met Israel en de intifadah?

Reageer
gravatar

Uit betrouwbare bron weet ik dat Job zich dat nare gepraat over de linkse kerk altijd erg heeft aangetrokken. Wat er nu met hem aan de hand is, is niet zozeer een verdwijning als wel een niet gezien worden. Meer psychisch dan fysiek dus.
Maar een comeback is onvermijdelijk, dat brengt zijn naam met zich mee. En dan zal de linkse kerk weer aantrekken als een moskee tien keer tien keer tien moslims.
De rechtse vlerk ligt dan natuurlijk lam ter aarde.

Reageer
gravatar

Leuke citaten hier, zit gewoon met mijn nieuwe vriendin te genieten van alle luxe om ons heen. We hebben ons even terug getrokken op Mauritius, zeker om kinderen te maken en ons te verzekeren van onze oude dag. Tja, het pluche geeft ook al niet zo veel zekerheden meer. Na 6 jaar wachtgeld weet je immers ook niet meer wat je te wachten staat.

Het Nederlandse volk is wel in de kont geneukt. Eerlijk is eerlijk he! Dat moet ik dan wel weer toegeven.

Reageer
gravatar

@Peter 5: Linkse Kerk is dus nu een godwinnetje: iedereen die zich ervan bedient is … nou ja een 12-21-12 die nogal gedachtenloos, sorry – wezenloos een gele pruik nazombiet.

Maar ik zal een tipje van de sluier oplichten: Dhr Cohen en ik zijn op zoek naar landen die ons soort mensen asiel willen verlenen mocht de rapaljepartij echt aan de macht komen. Dat is nog moeilijk zat, want er zijn steeds meer buitenlanden die er niet van overtuigd zijn dat deze vorm van “Dutch Disease” niet hoogst besmettelijk is.

Dus proberen wij ze ervan te overtuigen dat het zijn aantrekkelijke kanten heeft om in een krankzinnigengesticht te werken, maar dat je ook wel eens onder wat meer normale mensen wilt verkeren.

Een beetje de situatie in die mop van Max Tailleur: een joodse burger heeft ongewild per toeval het leven gered van Hitler en mag van hem een land uitzoeken waar hij met zijn familie naartoe mag gaan.
De redder draait enige minuten aan een wereldbol en vraagt dan: “heeft u ook een andere?”

Reageer
gravatar

In de bergen van Bhutan is op verbijsterend grote hoogte een grote rode kater gesignaleerd. Het deed wat vermoeid aan en leek afgedwaald van z’n eigen leefgebied.

Het zal er toch niet zijn om een gezin te stichten?

Reageer
gravatar

Ik heb begrepen dat Cohen bezig is met een film over het leven van Freddy Mercury. Aangezien Freddy een homofiele Indiër was, leek dit project de PvdA uitermate zinvol om hun voorman meer te leren over minderheden .

Reageer
gravatar

Het komt wel goed Jobje, dus kom van die berg af, het staat immers in de bijbel:
Job 42:10 -> En de HERE bracht een keer in het lot van Job, toen hij voor zijn vrienden gebeden had, en de HERE gaf Job het dubbele van al wat hij bezeten had.

Reageer
gravatar

@7 Vindt u het niet verdacht dat u alleen zijn stem te horen kreeg? Precies. Er gaan geruchten dat er enkele body doubles in zijn gehuurd om de paniek beperkt te houden. Goed op de haarlijn en de neus letten, je ziet het meteen.

Reageer
gravatar

Tijdens mijn vakantie op Sumatra heb ik eind augustus op een theeplantage een man gezien die erg leek op de man zoals afgebeeld op de foto bij dit artikel. Hij droeg echter geen Europees pak met stropdas, maar Aziatische boerenkledij en een tradionele strohoed.

In verrassend goed Nederlands vertelde hij mij dat hij in een vorig leven een priester was van een linkse kerk in een ver land dat onder de zeespiegel lag. Hij zei: ‘Na jaren van de boel bij elkaar houden, was ik het gekonkel in de polder meer dan zat.’ Hij zei dat hij daarom zijn ambtsketting aan de wilgen had gehangen. Hij was van plan om de rest van zijn leven te wijden aan de theecultuur.

Ik hield hem voor een idioot, maar misschien is van zijn onwaarschijnlijke verhaal meer waar, dan ik in eerste instantie dacht. Zou dit degene kunnen zijn die wordt gezocht?

Reageer
gravatar

Tegenover de Amsterdamse zender AT5 vertelde een getuige een aantal Limburgers gezien te hebben tegenover de woning van Job, ‘s morgensvroeg op 10 juni.
Citaat: “(…) stonden daar de hele tijd, en ik kon niets verstaan van wat hun zeiden, dat moesten dus wel Limburgers wezen (…). De oudste droeg een bril, een andere hep z’n haar geblondeerd.”

Reageer
gravatar

Job was gisteren gewoon bij BNR!

Reageer
gravatar

Ja ja, dhr. Cohen “verdwijnt” zo gauw Wilders veel stemmen trekt. Een nogal doorzichtige Godwin van de linkse kerk, als u het mij vraagt.

Reageer
gravatar

Dacht hem gisteren heel even op de televisie te zien. Maar die man zat grapjes te maken en te lachen, een stoel van Geert Wilders verwijderd. Nee, dat kan Job Cohen niet geweest zijn.

Reageer
gravatar

Krols misschien? Dan willen ze nogal eens de hort op om van Bill te gaan. Of is dat bij rode poesjes?

Reageer
gravatar

Men fluistert dat de werkelijke reden van zijn verblijf in Zwitserland is om zich te verdiepen in het minaret verbod.
Met het overnemen van deze maatregel hoopt dhr. Cohen Geert Wilders en Mirjam Sterk naar de populistische kroon te steken.
Overigens is Job al jaren ‘aanwezig’ maar geeft hij ‘niet thuis’.
Nog een wonder dat hij nu ineens gemist wordt.

Reageer