Denaturaliseren dé nieuwe trend

Zelfs voor- en achtertuin niet veilig voor rechts kabinet

In de brief van CDA-dissident Klink werd zijdelings onthuld dat het naderende kabinet van CDA, VVD en PVV een beleid van ‘denaturaliseren’ wil inzetten. Met Klinks vertrek leek het proces van denaturalisatie in Nederland een halt te zijn toegeroepen, maar door de hernieuwde besprekingen is er weer hoop. De ‘dena-industrie’ loopt zich warm met grote plannen voor onder andere de Veluwe, kleding en achtertuinen.

Bij ontwikkelingsmaatschappij Vonux liggen de blauwdrukken al klaar. Het eerste project wordt de Hoge Veluwe. “Wij denken dat we dit park in vijf jaar kunnen denaturaliseren”, aldus Jan Biman, voorzitter van de Raad van Bestuur. “In het eerste jaar blikken we alle zwijnen en edelherten in, voorzover ze niet ingevroren voor de kerst naar Duitsland gaan. Dan beginnen we met het strippen van de natuurgebieden.” Biman verwacht het gebied in 2016 bouwrijp op te kunnen leveren. “Dan zijn alle mogelijkheden nog open. Een vliegveld, een nationaal sportcentrum, luxe landhuizen. Rendabel zal het zeker worden.”

Trendwatcher Adjiedj Bakas is razend enthousiast over de plannen. ”Ik voorspel dat ‘dena’ de grote trend wordt in het nu net gestarte decennium”, aldus Bakas. Nederland kan voor het eerst weer internationaal voorop lopen in een trend. “De mensen hebben genoeg van al dat gezeur over de natuur.” Ook op andere terreinen valt er volop te denaturaliseren. Tuinen zijn volgens Bakas uit en worden omgezet in zwembaden, parkeerplekken voor de elektrische fiets of barbecue-loungeplek. Ook in de kledingindustrie is de ‘denagolf’ aangekomen. “Alles wat wol of katoen bevat gooien we er in de volgende zomercollectie uit”, weet inkoper G. Voeter van de V&D te Bedum. “De hele kledingindustrie schakelt over op synthetische stoffen.”

Denaturalisering lijkt niet meer weg te denken trend in Nederland te worden. Een protest van de Nederlandse Vereniging van Naturisten is inmiddels ingetrokken. Hun bezwaren bleken te berusten op onzorgvuldige lezing van Klinks brief.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geeft denaturalisatie dan eindelijk de doorslag in het al veel te lang lopende debat tussen nature of nurture ? Kunnen we eindelijk dit land eens gaan nurturaliseren ? Op, op met de voeding !

Reageer
gravatar

Gelukkig valt Madurodam daar buiten. Op de Veluwe kan natuurlijk ook een reuze moskee worden gebouwd eventueel aangevuld met een zwembad en multi cultureel Centrum

Reageer
gravatar

Ik leef al 10 jaar in een gedenaturaliseerde straat. Voordeel: je wordt nooit op zaterdag wakker gemmakt door het geluid van een grasmaaier. Echt fantastisch.
Heb me nooit gerealiseerd dat ik een trendsetter was!

Reageer
gravatar

Ik heb alleen een kamerplant, maar die wil ik ook graag denaturaliseren, net als mijn buurman Achmed.

Reageer
gravatar

@Peter: En vlak daarbij gaan we CO2 de grond in pompen, dus daar hebben we dat bos al helemaal niet meer voor nodig.

Na het denaturaliseren kunnen we ook in één moeite door wel even wat deculturaliseren. Zo is het een schande dat we de amsterdamse binnenstad nog steeds niet herbouwd hebben zoals de Bijlmer ooit bedoeld was.

Reageer
gravatar

Ik dacht mijn voortuin voor een overeen te komen vergoeding ter beschikking te stellen aan de gemeente voor meer asfalt dan wel parkeerplekken voor onze onvolprezen heilige koe; dan mijn achtertuin: die struikjes e.d. zijn inderdaad wel passé, daar kan dan mooi een ondergronds acquarium komen voor toeristen met daarboven ruimte te exploiteren voor horeca doeleinden. Als we niet te moeilijk doen over wat kinderachtige boompjes en bosjes kunnen we door de dena trend van onze lage landen nog iets heel erg straks en economisch winstgevends maken.

Reageer
gravatar

Sportcentra, zwembaden, elektrische fietsen, loungeplekken – wat zijn dat nu weer voor linkse hobby’s? Snelwegen moeten we hebben!

Reageer