Blogspot Al-Qaida trekt weinig bezoekers ondanks ‘pittige artikelen’

Arabische taal en gebrek aan seks blijken struikelblokken

De nieuwe blogspot وَمُصَرِّف اْلأُمُور بِأَمْرِ، van terreurorganisatie Al-Qaida trekt niet de hoeveelheid bezoekers, waar de site sinds de start in 2007 op mikte. De webredactie heeft de afgelopen drie jaar zijn uiterste best gedaan om een ‘toegankelijk blog met pittige artikelen’ te maken voor een breed publiek, tot dusverre echter zonder resultaat.

Met nog geen dertig bezoekers per dag en negentig pageviews loopt de organisatie erg achter op het gezette target van honderdduizend bezoekers per maand. Volgens Mohammed Trabelsi, woordvoerder internetzaken, hebben ze nochtans een site gevonden die een link wil uitwisselen wat tot groter bereik zou leiden. Ook de gevestigde media laat de site ‘links’ liggen. De voornaamste steen des aanstoots van Trabelsi is de zoekmachine van Google. “We doen alles om onze vindbaarheid te optimaliseren, maar we staan nog steeds niet bij de eerste dertig pagina’s als je ‘Al-Qaida’ zoekt.” De verwachte inkomsten van Adsense zijn tevens sterk achtergebleven.

De keuze voor standaard-Arabisch als taal was controversieel. “In het Engels kun je veel meer potentiële strijders bereiken” aldus Trabelsi, “maar dat is wel de taal van de vervloekte Satan Amerika. Enerzijds wil Al-Qaida zijn ziel niet aan de duivel verkopen, anderzijds moet zelfs de vroomste moslim toegeven dat in deze tijden  voor het Hoogste Doel water bij de muntthee moet worden gedaan. Maar of we dan de juiste concessies doen weet alleen de Allerhoogste.”

Trabelsi verklaart ondanks zijn haat-liefde verhouding met het hedendaagse wereldwijde web ‘up-to-date’ te zijn. “Twee dingen verkopen lekker: seks en criminaliteit. Om verschillende redenen hebben we wat minder gedaan met het eerste, maar dat dachten we ruimschoots goed te kunnen maken met artikelen, filmpjes en geluidsfragmenten over aanslagen, stenigingen en vrouwenbesnijdenis.” De woordvoerder spreekt in deze van een ‘sublieme inschattingsfout’. Daarnaast lijkt de ‘doe-het-zelf-afdeling’ van de site met gemiddeld 24 unieke bezoekers per dag een regelrechte miskleun. “We dachten dat onze doelgroep nog steeds graag knutselt, maar blijkbaar heeft men tegenwoordig liever kant-en-klare producten uit de voormalige Sovjet-Unie.”

De Amsterdamse vakkenvullers Khalid (16) en Farouk (17) verklaren al na één dag op ‘die kankersite’ te zijn uitgekeken. “Dat fokking kankerarabisch hebben we in dit natte kankerland nooit geleerd. En hoe moeten we onze vrouwen ballen als we nog nooit voorlichting hebben gehad hoe dat moet op zijn Jihads, weet je?  Dat zeggen die kankerhollandse leraren en die fokking nepmocro’s voor de klas ons niet.” De tieners zien zichzelf als ‘de fokking toekomst voor kankerNederland, weet je’, en suggereren derhalve een ‘decentralisatie van die kankersite naar alle broeders in het fokking westen.’

Mohammed Trabelsi verklaart de suggestie van de Amsterdamse achterban voor te leggen aan de Raad van Bestuur van Al Quaida, maar vraagt daarbij om geduld ‘tot het moessonseizoen voorbij is.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat ik altijd vreemd vind: volgens die malloten worden met de sieraden die vrouwen moeten bedekken hun natuurlijke schoonheden bedoeld. (Volgens Arabisten worden hier gewoon sieraden bedoeld: oorbellen, kettingen, ringen etc.)

Maar dan de spontaan opkomende vraag: zouden lelijke vrouwen dan naakt mogen lopen?
Octopus Paul beware me!
Gelukkig doet Hij niet aan boerka’s en dergelijke.

Reageer
gravatar

En een babesverkiezing, zou dat helpen?
Miss Doorkijkburka bijvoorbeeld, string mag maar hoeft niet, zonder is ook goed?
‘T is maar een ideetje, ik denk even mee.
Wedden dat er een serverpark moet komen dan?

Reageer
gravatar

Als we dan toch aan het verbeteren slaan: ‘media’ is meervoud. En dus komen wij dan uit op: De gevestigde media laten etc.
Persoonlijk vind ik dit irritanter dan af en toe een spelfoutje in het het Arabisch…

Reageer
gravatar

De basis van het desinteresse is de schromelijk overdreven stelling dat het een basis zou zijn – maar helaas zijn de meeste leden allemaal nomadisch van origine – dat maakt een basis zeer waaronschijnlijk – daarmee is ook de oorzaak van het ondermaatse bezoeken aangegeven. Een laptop zou voor veel leden een uitkomst bieden – al is de energie vraag natuurlijk ook gesteld – wat moet je met zonnepanelen in een grot?

TNO zou onderzoek kunnen doen naar het verwerken van kamelen feaces tot biobrandstof – dat lost het energie probleem in de grotten ook weer op.

Volgende stap is natuurlijk grot verlichting – dat scheelt weer een paar storingen bij de laptops..

Reageer
gravatar

Met alle respect, maar bloggen is zóóó 2007. Meneer Trabelsi moet gewoon gaan twitteren, dan bereikt hij ook makkelijker de jeugd want die doen alles met hun mobieltje tegenwoordig. Geen sex en misdaad nodig want vrijwel alle tweets zijn toch zonder inhoud, ze kunnen daarom ook makkelijk geretweet worden. En er kan meteen een cursus Arabisch gegeven worden door alle tweets tweet-alig te versturen.

Reageer
gravatar

@Kees22 30: Ik heb me beperkt tot slechts één enkel medium, http://translate.google.com. Maar ik ben ervan overtuigd dat de gezamenlijke media altijd meer aan ‘t licht brengen dan een enkel medium, dus laat u niet weerhouden ook de Babylonische Inktvis op deze boodschap via وَمُصَرِّف اْلأُمُور بِأَمْرِ los te laten. Dat maar goed uitgezocht worde welk een ramp Ab Klink voorkomen heeft. Als aartsvijanden als Iran en al-Qaida tegen je gaan samenwerken, belooft dat weinig goeds.

Waarom zijn onze vaderlandse helden altijd zulke onwaarschijnlijke figuren?

Reageer
gravatar

Deze vragen in het arabisch vertalen(جوجل يضع العلاقات فيلدرز مع إسرائيل ، أو في ضوء مختلف.
والذين هم “نحن”؟ و”نحن” مع أحمدي نجاد وأسامة بن لادن بخيبة أمل ، أو هي طرف ثالث أنها في هذين بخيبة أمل؟ وفي هذه الحالة الأخيرة : لماذا؟
منظمة الصحة العالمية وحيث روت الجذر؟ روت هو دمية في يد واحدة الجذر؟ الجذر هو دمية في يد بن لادن واحمدي نجاد أو “نحن”؟
‘الحسابات’ تشير إلى أن هناك بالفعل خطط محددة لهجوم عمل أو أنهم بالفعل.
فقط مع الميليشيا التابعة لها أو مع بالين؟
جيرت فيلدرز هو مولع البني شيرت؟)

Terug in ‘t nederlands (ik beperk me tot de zinnen waar nieuwe info in zit):
“…
World Health Organization, waar root root? Root is een marionet in de handen van een root? Root is een marionet in de handen van Bin Laden en Ahmadinejad, of “wij”?

Alleen met een eigen militie of Palin?
Geert Wilders is dol op de bruine shirt?”

Nieuwe feiten:
-De World Health Organization blijkt betrokken.
-Palin’s militie is eigenlijk van Geert.
-Wat Wilders met bruine shirts heeft blijft onduidelijk.

Goed, we doen het hele stukje nog ‘s een retourtje arabisch en we voegen de nieuwe feiten toe en dan krijgen we (wederom alleen de relevante zinnen):
“Foto’s van Wilders zet de betrekkingen met Israël, of in het licht anders.

World Health Organization, waar de wortel van de wortel? De wortel is de wortel van een marionet?…

Geert Wilders, zoals shirt, zoon?

En de World Health Organization show in kwestie.
Palin ‘s is in feite een militie Geert.
…”

Nieuwe feiten:
-Er zijn foto’s van Wilders die te maken hebben met die intieme relatie. Proef ik daar een dreigend toontje?
-De World Health Organization is vooral geïnteresseerd in wortels, en die zouden wel ‘s een link kunnen hebben naar een marionet (Rutte of Root).
-De bruine hemden hebben te maken met iets uit Wilders’ jeugd.
-De betrokkenheid van de World Health Organization is een lachertje.
-Aan de militie van Palin kan die van Geert nog een voorbeeld nemen.

Nou, nog één rondje dan (het hele eerste stuk heeft nu een soort konstante staat bereikt en wordt zelfs iets informatie-armer, dus dat we daar nu wel zo’n beetje de tekst tot in z’n diepste betekenislagen hebben afgepeld is duidelijk):
“…
Palin, in feite, Geert milities.
Het is nog onduidelijk, maar heeft shirt Wilder zoon ..


Ik had een testtoon van de bedreiging?
Is vooral geïnteresseerd in, en de World Health Organization in de wortels, en was er zeker ‘s een link naar een dummy (Root en Root).
Brown shirts te maken hebben met alles wat jong en Wilders.
En de deelname van de World Health Organization is gewoon een grapje.
En kan veranderd worden om de militie Palin is een ander voorbeeld ..”

Ik laat verdere konklusies aan u, wellicht kunnen we met andere vertaalmachines nog meer verborgen informatie naar boven halen.

Reageer
gravatar

doorgaans gewoon Erik,

Hoe dan ook, het is duidelijk dat wij aan een oorlog zijn ontsnapt dankzij onze nationale held Ab Klink, want zo mag je hem nu wel noemen.

Ik stel voor dat we Bevrijdingsdag voortaan op 2 november vieren. Dat is de geboortedag van onze Ab, redder van de natie.

Angela Merkel morgenvroeg in de Frankfurter Allgemeine Zeitung:
“Was herr Ab Klink für Europa getan hat, ist mit keine Wörter auszudrücken.”

Nicolas Sarkozy morgenavond in de Paris Match:
“Ab Klink, c’est l’un des grands héros.”

Paul Cameron namens zijn broer David, Koningin Elizabeth, het Britse parlement, de University van Oxford en het Britse volk over Ab Klink in de Sunday Evening Post:
“Never was so much owed by so many to one man.”

Reageer
gravatar

Google vertaalt dit toch wat informatierijker:

“Wij zijn zeer teleurgesteld met Osama bin Laden en Mahmoud Ahmadinejad, de president van Iran, met de ineenstorting van de besprekingen over de vorming van een coalitieregering tussen de heer Root, Verhagen, Wilders. Dit is een fout in haar berekeningen de mogelijkheid dat zowel de oorlog te verklaren aan Nederland in verband met de bedreiging door de heer Geert Wilders. Dit is de meest ernstige bedreigingen, onder meer als gevolg van intieme betrekkingen met het Israëlische leger, de militie van mevrouw Palin, en een half miljoen bruine hemden ..”

Google zet Wilders’ banden met Israël wel in een wat ander licht.
En wie zijn die ‘wij’? En zijn die ‘wij’ samen met Ahmedinejad en Bin Laden teleurgesteld, of zijn ze een derde partij die ook in die twee teleurgesteld is? In dat laatste geval: waarom?
Wie is Root en waar is Rutte? Is Rutte een stroman voor ene Root? Is Root een stroman van Bin Laden, Ahmedinejad of van ‘wij’?
‘Berekeningen’ suggereert dat er al aan concrete plannen voor een aanval wordt gewerkt of dat ze er al liggen.
Alleen met haar milities of ook met Palin zelf?
Is Wilders een bruinehemden-fetisjist?

Reageer
gravatar

Op de blogspot وَمُصَرِّف اْلأُمُور بِأَمْرِ، van Al-Qaida meldt Mohammed Trabelsi het volgende:

نشعر بخيبة أمل للغاية أسامة بن لادن ومحمود أحمدي نجاد ، رئيس ايران ، مع انهيار محادثات تشكيل حكومة ائتلافية بين السيد روت ، فيرهاجن وفيلدرز. هذا ويجري أخطأت في حساباتها احتمال أن يعلنوا الحرب معا إلى هولندا في اتصال مع التهديدات التي يشكلها السيد خيرت فيلدرز. هذا أكثر من تهديدات خطيرة وتشمل نتيجة علاقاته الحميمة مع الجيش الإسرائيلي ، والميليشيات من السيدة بالين ونصف ومليون القمصان البني.

Ik heb het even vertaald voor u met behulp van ImTranslator van Firefox.

“Osama bin Laden en Mahmoud Ahmadinejad, president van Iran, zijn uiterst teleurgesteld over het afbreken van de coalitiebesprekingen tussen de heren Rutte, Verhagen en Wilders. Hiermee is voorlopig de kans verkeken, dat zij gezamenlijk aan Nederland de oorlog verklaren in verband met de bedreigingen die uitgaan van de heer Geert Wilders. Deze meer dan ernstige bedreigingen zijn onder andere het gevolg van Wilders’ innige banden met het Israelische leger, met de milities van mevrouw Palin en zijn eigen anderhalf miljoen bruinhemden.”

Reageer
gravatar

Als ze er nu een linkje op zetten naar de PVV site en doen voorkomen of een tientjeslid iemand is die een tientje krijgt, dan zal de khamsin wel losbarsten!

Trouwens dan benieuwd naar wat de PVV gaat vinden van al die Al Qaida steunbetuigingen: de islamisering van de PVV?
Ach, wat kan het leven toch mooi zijn…..

Reageer
gravatar

Alle gekheid op een stokje. Ik bedenk mij dat vele landgenoten die aap van een Wilders niet eens begrijpen! (gelukkig maar)

Reageer
gravatar

Dat wordt dan:
ليس لدي أي فكرة النص السهول. تالف معايدة الشيطان ، على الرغم من أن شرب عن طيب خاطر. المعيشية للعش!
أو شيء من هذا. بيتا ألما شين غير واضحة.
en als je dat dan weer in het nederlands vertaalt:
“Ik heb geen idee van de tekst vlakten. Groeten slechte duivel, hoewel de drank gewillig. Wonen op het nest!
Of zoiets. Beta Alma Chen is niet duidelijk ..”

Waarbij ik vooral nieuwsgierig ben waarom de vertaler zo’n interessante spelling voor betaalmachien heeft gekozen.

Jammer dat de koran niet in ‘t Fins is, dan zou je veel makkelijker met een grammatikaatje en een woordenboekje zelf iets in elkaar kunnen knutselen. Misschien hebben ze bij وَمُصَرِّف اْلأُمُور بِأَمْرِ، nog tips voor dit probleem?

Reageer
gravatar

@الإمام بول
آيات شيطانية بالطبع ، كان عنوان العمل الشيطانية لسلمان رشدي الأفاعي. كنت أعلم أيضا أن هذا الكتاب هو مكتوب في لغة الظالم وثنية.

لأن المترجمين مثل السمك بابل هي الشيطان ، أنا لا أستعمل. لحسن الحظ ، وأنا عادة ابن عم عادل اريك أنني كنت تريد أن محرك مترجم.
ووفقا لابن عمي ، وآلة تقريري السابق يترجم جملة باللغة الهولندية على النحو التالي :
لأن المترجمين ، مثل بابل السمكية هو الشيطان ، أنا لا أستعمل. لحسن الحظ ، وانا عادة مجرد ابن عم اريك أريد حملة مترجم.
(Omdat de vertalers, zoals Babel Fish is de duivel, ik gebruik geen. Gelukkig, ik ben meestal gewoon een neef van Eric Ik wil een tolk rijden.)
لا يمكن أبدا أن يكون صحيحا ، ابن عمي اسمه دائما مكتوبة بالحرف كاف ، أبدا مع جيم

Reageer
gravatar

@17: Concerning your request #11:
Ken English is not even da fokking effe vakansie hold, if necessary with Bleacher? What a whiner fokking which Cameron! Cameron, you frouw is a Camera! Get your trousers straight!

Does that make it clearer? Otherwis you might prefer this alternative translation:
Do da fokking English not also effe vakansie know keep together, if need be with palely? What fokking bore are those Cameron! Cameron, your frouw are a camera! Get your trousers straight

Reageer
gravatar

اريك عادة فقط # ,15

On behalf of my brother David, Queen Elizabeth, the Parliament, the University of Oxford and the British people I thank you for this great tip. Machine translation indeed. It’s a bloody shame we British didn’t invent those handy things ourselfs.

Reageer
gravatar

Doorgaans gewoon Eric (#15),

Salman Rushdie schreef zelf geen verzen over de duivel. Maar sommige Arabische teksten zijn verdraaid mooi, daarom ben ik niet voor een wereldwijd verbod.

Jouw tweede alinea dient nadere verklaring, wie gebruikt hier vertaalmachines?

Reageer
gravatar

Begrijp ik goed dat de doe-het-zelf-rubriek iedere dag 24 nieuwe bezoekers krijgt? Dus dat de vorige bezoekers nooit meer terugkeren? Dat klinkt toch alleszins als een geslaagde opzet?
En over kankersites gesproken, mijn favoriet is:
http://www.prostaatkanker.org
Een doe-het-zelf-afdeling heb ik daar helaas nog niet kunnen vinden.

Reageer
gravatar

Maar een conclusie mogelijk: terrorisme is uit. Alle sukkels die een bomgordel om willen zijn op. Waarschijnlijk is die hele website overigens een spinnewebje van de veiligheidsdiensten, maar er blijven geen vliegjes meer in hangen.

Reageer
gravatar

Joost,

On behalf of my brother David, Queen Elizabeth, the Parliament, the University of Oxford and the British people I protest against the unnecessary use, the abuse and the rape of our beautiful language in the Dutch language.

Reageer
gravatar

@ 3 (ja sorry dat ik van onder naar boven reageer, mijn overgrootmoeder van vaderszijde was Chinees): 24 van de 30 is toch maar 80% ? Zelfs 24 van de 29 (nog geen 30) is maar 82,75% ! Zo’n fokking fout hadden Khalid en Farouk niet gemaakt, Joost !

Reageer
gravatar

Tuurlijk moeten we de grote Satan in ere houden tot na de moeson. Anders krijg je van die rare sis geluiden.

Khalid en Farouk hebben gelijk het is een kanker site en niet te lezen. Goed gezien kereltjes.

Reageer
gravatar

De doe-het-zelf-afdeling een miskleun? Die trekt per dag toch al gauw 85% van het bezoek (nog geen 30 bezoekers per dag versus 24 per dag).

Waar moet dat heen met de wereld als zelfs de Speld niet meer te vertrouwen is?

Speld, get your facts straight!

Reageer
gravatar

Een korte tekstanalyse doet mij vermoeden dat dit artikel waarschijnlijk van A tot Z volledig is verzonnen:
– In het artikel worden 2 schrijfwijzen van Al-Qaida door elkaar gebruikt: Al-Qaida en Al Quaida;
– Het is onwaarschijnlijk dat de ongeletterde tieners Khalid en Farouk een moeilijke term als ‘decentralisatie’ zouden gebruiken. Waarschijnlijk komen deze personages uit de fantasie van de auteur.

Ik vermoed dat het hele artikel uit de duim komt van een agent van de CIA als onderdeel van de Amerikaanse propaganda. Door een site van Al-Qaida als een mislukking voor te stellen, suggereert de auteur dat je tot de verliezers behoort als je lid bent van Al-Qaida.

Geliefde broeders, wees altijd beducht op dergelijke duivelse methoden van het decadente Amerika. Laat u er niet door van het juiste pad leiden. Het is onze heilige plicht om de strijd tegen de Grote Satan voort te zetten.

Reageer
gravatar

Wellicht dat de doe-het-zelf-afdeling (in het Arabisch: Al-Cnutsel-Jajoe-Fokkinleser) samen kan gaan werken met Ikea ? Gewoon een setje handleidingen (waarvoor ook Ikea geen tekst nodig heeft) en een imbussleutel die gratis wordt toegezonden aan elke bezoeker.
En dan is het enige probleem dat sommige mensen de plaatjes van links naar rechts gaan lezen. Maar als het dan fout gaat kan ف اْلأُمُور بِأَمْرِ، altijd nog ontkennen: “Ik zei nog zo: “géén bommetje !”

Reageer