Armste mens ter wereld ‘geniet van vakantie’

Kwame Mpufu rust uit na ‘moordend jaar’

Iedereen houdt natuurlijk van vakantie, maar voor de tienjarige Kwame Mpufu uit het Congolese Tkunkobassa kwam de vakantieperiode wel héél gelegen. De leerplichtige, die zich het afgelopen jaar meerdere tribale bendes, het regeringsleger en een sprinkhanenplaag van het lijf moest houden, kan zich in de warme zomermaanden ‘lekker opladen voor volgend jaar’.

Kwame geniet er vooral van dat hij eindelijk een paar weken niets kan doen zonder zich schuldig te voelen. “Normaal gesproken beweeg ik zo min mogelijk, want als je niet eet, moet je ook zo min mogelijk verbranden. Dat is verstandig, maar je blijft ook met een schuldgevoel zitten. In de ogen van vriendelijke toeristen zie ik dat ze zich zorgen maken over mijn conditie, anderen zien me duidelijk als werkschuw en lui. Maar in de vakantie ligt dat anders. Dan kan je lekker de hele dag zonder schuldgevoel helemaal niets verbranden.”

Maar om nu te zeggen dat Kwame de hele vakantie helemaal niets doet gaat te ver. Zo praat hij zo nu en dan met stamhoofd Nduge Mabuba over de wereldproblematiek. Geschrokken is Kwame vooral over het nieuws dat zeilmeisje Laura niet meer onder toezicht staat. “Ikzelf sta al sinds mijn vierde niet meer onder welk gezag dan ook. Dat is geen pretje. Als ik ouders zou hebben, zou ik ze koesteren.”  Over de prestaties van Jelle Brandt Corstius als presentator van Zomergasten kan hij kort zijn: “Mijn aap N’Banga heeft nog meer historisch besef dan Jelle.” Ook de ophef in Nederland over Nina Storms vindt Mpufu opvallend. “Ik zou ook alles doen om de goede naam van de Mpufu’s te zuiveren. Behalve als ik president was natuurlijk. Ik vind het dan ook leuk om te zien dat een westers land als Suriname eindelijk een voorbeeld heeft genomen aan het Afrikaanse model.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@5: dat onderzoek onder die Italiaanse kinderen, is dat niet vervuild omdat er ontlasting van de paus en consorten is terechtgekomen in de monsters? Ik bedoel maar: het schijnt dat ze nogal close zijn met kinderen..

Oh, en Kwame vindt sprinkhanen best lekker: hij heeft juist alle moeite gedaan om ze óp en ín zijn lijf te krijgen.

(liggen de sprinkhanen niet in de koeling bij de termieten?)

Reageer
gravatar

@Rob77, de onderhandelingen met de VPRO zijn nog gaande, niets is zeker. Overigens wordt mijn naam ook genoemd in Haagse kringen i.v.m. een ministerschap in het eerste kabinet Wilders.

Buiten dat vergist Kwame zich als hij het heeft over mijn aap; dit is historisch onjuist. Mensen stammen af van apen en niet andersom. Kwame is dus eigenlijk mijn mens.
Bovendien als Kwame een aap zou bezitten was hij niet de armste mens ter wereld. Er schijnen heel wat arme kindertjes in Europa rond te lopen die zelfs helemaal gaan aap hebben.

Reageer
gravatar

@5: Gngngn: ….uit het onderzoek van de ontlasting bleek …
dat onderzoek had ook aan de voorkant kunnen gebeuren: gewoon kijken wat die kinderen erin douwen. Dan ZIE je dat Italiaanse kinderen snoep en pasta eten …

Reageer
gravatar

“Mijn aap N’Banga heeft nog meer historisch besef dan Jelle.”

Daar spreekt hij een zeer waar woord. Wel jammer dat de keuze voor gastheer voor komend jaar nu al zo vroeg uitlekt. (Al mag hij wat mij betreft ook nu de zaak van JBC overnemen.)

Reageer
gravatar

Ik vermoed dat een aantal lezers op het verkeerde been is gezet: … en het jongetje rechts in de boom is Babatunde.

Ergens links, goed gecamoufleerd en nauwelijks te zien als ware het een deel van het uitgemergelde geboomte, hangt Kwame.

Reageer
gravatar

WJR (6),

Hero Brinkman heeft zijn kampboerderij heel trendmatig ‘De Goelag Archipel’ genoemd, nadat hij in de trein de stofomslag van dat boek van Aleksandr Solzjenitsyn om een e-lezertje zag. Hij vond die naam wel vrolijk klinken.

Reageer
gravatar

WILDERS JONGEREN REIZEN.
Met veel plezier bieden wij Kwame Mpufu een verblijf aan van enkele uren op de boerderij van Hero Brinkman. Deze zal met plezier hem ontvangen (gedraag je Kwame, hij is gewapend en niet alleen grof in de taal, zeker ook tegen je vriendjes op de Antillen). Bij de handbagage géén Koran, dat mag niet van ome Geert. Van ‘Dort, wo man Bücher verbrennt, verbrennt man am Ende auch Menschen’ van Heinrich Heine heeft onze nationale paljas nog nooit gehoord. Vermoedelijk ook niet eens van Heinrich Heine…………. (zorg voor een uitreis-visum!) En verdomme snel weer het land uit!

Reageer
gravatar

Intelligent knaapje toch wel! Hij weet van de boot van ut Loedertje, Nina Brink cases en tot slot Paramaribo….Hij mag dus verdiend in de boom hangen.

Reageer
gravatar

Uit onderzoek is bekend dat de vetverbranding sterk afneemt wanneer men tv kijkt. Derhalve heb ik in het verleden bij onze minister van ontwikkelingssamenwerking meermaals het voorstel geponeerd om eenmalig 500.000.00 televisies aan Afrika te doneren. In calculaties van de nationale rekenkamer is immers berekend dat we in dat geval over 7 jaar, 2 maanden en 6 dagen de ontwikkelingssamenwerking in het geheel af kunnen schaffen. Helaas blijkt de lobby van ontwikkelingsorganisaties een formidabele tegenstander en heeft deze het voor elkaar gekregen dit voorstel in het kader van ‘continuiteit’ te laten verwerpen. Ik had het deze jongen graag gegund.

Reageer
gravatar

Ik herinner mij de foto van een aflevering van de Afrikarevue van jaren geleden. Het onderschrift luidde iets van: “Arme nikkertjes leven in de missie van de Paters van Liefde nog als aapjes in de bomen.”

Kwame Mpufu was op die foto gekleed in slechts een lendendoekje. De Speld heeft ook zijn haardos, die een woeste uitstraling had, en zijn neus, waar een beentje doorheen zat, gefotoshopt. Nou ik goed kijk, zie ik dat ook de omgeving volledig is veranderd.

Foei redactie, dit getuigt toch van een preuts- en correctheid, die niet van deze tijd is.

Reageer