Evans krijgt eindelijk geel

Onsportief gedrag Australiër nu ook door Tourdirectie bestraft

Cadel Evans heeft gisteren na jarenlange provocaties en een ongekend vertoon van onsportief gedrag eindelijk geel gekregen van de organisatie van de Tour de France. “Het zou hoog tijd worden”, aldus Rabo-ploegleider Frans Maassen. “Die klootzak hing ons allemaal al jaren de keel uit met zijn etterige gedrag.”

Het geel van gisteren werd uitgedeeld nadat Evans voor de zoveelste keer obstructie pleegde op een kopgroep van ongeveer twintig renners, die overduidelijk in hun spel gehinderd werden. Evans bleef tijdens de wedstrijd in hun wielen plakken en zat ‘ongelofelijk te stoempen en te linkeballen’, aldus scheidsrechter Pierluigi Collina.

Geel wordt slechts zelden gegeven in de Tour de France. Dat is opmerkelijk, aangezien het peloton vaak ruig tekeer gaat. Maar zelfs de vechtpartij tussen Carlos Barredo en Rui Costa, aan het einde van de etappe van vrijdag, bleef onbestraft. In het verleden grossierden bekende delinquenten als Lance Armstrong en Miguel Indurain in geel, maar nooit werden zij met rood van het veld gestuurd. “Dat soort renners weet precies hoe ver ze kunnen gaan” aldus wielerkenner Mart Smeets. “Smerige overtredingen maken, in mekaars bidons pissen, je kent het wel. Dat maakt het ook zo’n heerlijk gek spelletje. ”

Gevreesd wordt dat Robert Gesink in de toekomst ook geel zal krijgen. “Als hij zo doorgaat, ziet het er niet best uit,” aldus Maassen. “We waarschuwen hem wel, maar zo’n jongen gaat toch voor geel als hij de kans krijgt. Gek genoeg lijkt die kleur een bepaald prestige te genieten bij het peloton. Volkomen ten onrechte. Fair play, daar kom je het verste mee, zeggen wij altijd in de wielrennerij.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

” Gevreesd wordt dat Robert Gesink in de toekomst ook geel zal krijgen. “Als hij zo doorgaat, ziet het er niet best uit,” aldus Maassen. “We waarschuwen hem wel, maar zo’n jongen gaat toch voor geel als hij de kans krijgt. Gek genoeg lijkt die kleur een bepaald prestige te genieten bij het peloton. Volkomen ten onrechte. Fair play, daar kom je het verste mee, zeggen wij altijd in de wielrennerij.” “”

Tja, hier bevestigt Maassen dat je met Fair Play nooit geel zult krijgen in het peloton…

Reageer
gravatar

@15: de bolletjestrui is voorbehouden aan overtreders die in condooms in het maagdarmkanaal prestatiebevorderende middelen over landsgrenzen heen trachten te fietsen.

Reageer
gravatar

De wielersport geeft het goede voorbeeld voor voetbal. We zien een scheidsrechter wel kaarten uitdelen, maar vanaf de tribune is niet goed te zien aan wie. Bovendien, onthoud dat maar eens.

Ik geef een suggestie:

– de spelregel-overtreder die de gewonde tegenstander helpt opstaan, moet een groene trui aan;
– bij een overtreding waarbij de gewonde tegenspeler een zogenaamde natrap krijgt, is een gele trui de juiste keuze;
– twee keer natrappen of een zogenaamde doodschop zonder voorbedachte rade kan bestraft worden door het rood;
– als ie het te bont maakt door de tegenstander opzettelijk dood te schoppen is een bolletjestrui toepasselijk.

Dat maakt het spel overzichtelijk voor de toeschouwers en de communicatie van de scheidsrechter met het publiek eenvoudig.

Reageer
gravatar

Jeettje: de Tour directie bestaat uit sadisten, de rennersclan uit masochisten. Speciaal op de Tour-malet, wat nu de vele toeschouwers drijft om daar onbetaald lijfelijk risico te lopen weet ik niet, wellicht hetzelfde wat ooit Romeinen de Arena deed binnenstromen bij one-on-one gevechten tussen vroege Christenen en lethargische leeuwen.

Reageer
gravatar

Kijk ik gisteren in een verdwaald moment naar de tour en zie ik me daar levensgevaarlijke taferelen!
Een bende wielrijders zonder licht in de mist! De mensen konden maar ternauwernood het vege lijf redden door opzij te springen! Sommigen gingen in hun paniek zover hardlopend een goed heenkomen te zoeken!

En wat doet de Tourdirectie hiertegen??

Reageer
gravatar

@xiwel 10,
Dat bomen knuffelen is nog best gevaarlijk! Zo schijnt Sandy Jasan een boom met daarin de eikenprocessierups te hebben geknuffeld hetgeen hem een bolletjes-uiterlijk opleverde. Hij was maar wat blij geweest met geel!!

Reageer
gravatar

Het geel wat Lance Amstrong in het verleden veelvuldig kreeg wordt misschien terug genomen en omgezet in een (flinke) boete? Ze schijnen er nog wel een tijdje over te moeten vergaderen e.d. Ach, ook geel krijgen kan erg betrekkelijk zijn.

Reageer
gravatar

In tegenstelling tot het voetbalrennen hebben ze bij de Tour ook groen als een soort Bolus/Manus. Die krijgt de renner die onderweg de meeste bomen omhelst en andere goede dingen voor de natuur doet, zoals het schijten in de eigen bidon en dat bij aankomst zelf composteren.

(Wanneer krijgen we nu eindelijk de dopinguitslag van het WK?)

Reageer
gravatar

Wel blij dat Evans gisteren geschorst was, hij zou zo in zijn eentje 200 kilometer doorrijden. De vuilak.

Reageer
gravatar

Wat ik niet goed snap is, dat als ze van Rotterdam naar Parijs gaan fietsen, ‘om z’n snelst’ (neem die fiets dan mee met de TGV),waarbij je je moet afvragen waarom ze dat voor zo’n lullig geel shirtje (zes voor €10 bij de Zeeman) willen, dat ze dan ook nog zo’n omweg maken.

Reageer
gravatar

Ik vraag me af, of het wel zo’n goede straf is, dat geel.
Zoals al gezegd: de ontvangers lijken er een zeker prestige aan te ontlenen, net zoals jonge crimineeltjes prestige ontlenen aan een verblijf in de gevangenis.
Ik denk dat een taakstraf beter zou zijn. Je kunt dan denken aan 20 rondjes om de kerk fietsen of zo, of als onbezoldigd fietskoerier te werk stellen. Je zou ze post van Rotterdam naar Parijs kunnen laten brengen. Uiteraard onder begeleiding, want voor je het weet gaan ze er vandoor.

Reageer
gravatar

Terecht dat ze eindelijk een keer geel geven! Wat ik dan wel weer jammer vind is dat gelijk het hele peloton op jacht gaat naar die persoon in het geel. Zo verwordt het eens zo’n mooie wielrennen tot een ordinaire lynchpartij!

Reageer
gravatar

Mijn Henk heeft vroeger ook ge-amateur-wielrend. Dat in een anders bidon pissen is daarom zo verneukeratief omdat die ander bij de dopingcontrole dan ook positief scoort. Zegt Henk.

Reageer
gravatar

In de Giro werken ze met strafpunten, en, als een renner het echt verdiend heeft, zijn ze daar ook niet te beroerd hem een rode trui te geven.
In de jaren tachtig deden ze dat ook nog wel ‘s in de Tour, later gaven ze zelfs erkende etters als Lance alleen met tegenzin geel. Maar ja, wat wil je ook als zo’n ronde eigendom is van een aso.

Reageer
gravatar

“Gevreesd wordt dat Robert Gesink in de toekomst ook geel zal krijgen.”
Denk maar aan 1964. Daarbij vergeleken is kickboksen nog een sport voor mietjes.

Reageer