Identiteit maker openingstreffer bekend

Giovanni van Bronckhorst uit Rotterdam

De KNVB heeft vanmiddag de identiteit bekend gemaakt van de tot nu toe onbekende maker van de openingstreffer in de halve finale van het WK. Het gaat om een Giovanni van Bronckhorst, een Rotterdammer van Molukse afkomst. Van Bronckhorst is tot dusver weinig in beeld geweest, maar schijnt alle wedstrijden te hebben meegespeeld op de linksbackpositie. Beeldonderzoek heeft bovendien uitgewezen dat de Rotterdammer al het hele toernooi de aanvoerdersband draagt. Dit tot verbazing van velen: aangenomen werd dat Wesley Sneijder de eerste man was van Oranje.

De aanwezigheid van Van Bronckhorst viel pas op toen hij ietwat gelukkig de eerste goal van Nederland tegen Uruguay maakte. De camera zoomde in op een nog onbekende voetballer die vrolijk in het rond holde met een gele band om zijn arm. Het bleek Van Bronckhorst met aanvoerdersband.

Bondscoach Bert van Marwijk zei desgevraagd op de persconferentie niet bekend te zijn met de persoon van Van Bronckhorst, laat staan in de functie van aanvoerder. “De naam Giovanni doet me nogal Italiaans aan en Von Bronckvorst ken ik alleen maar als oud-politicus uit Beieren. Wesley is onze kleine grote man. Hij gaat voorop in de strijd.”

Na confrontatie met de beelden moest hij toegeven dat de voortdurende aanwezigheid van Van Bronckhorst op dit WK buiten kijf staat. Hoe ‘Gio’ buiten medeweten van de technische staf en de spelers een basisplaats en de aanvoerdersband heeft kunnen verwerven is nog een raadsel. Verder onderzoek moet uitwijzen of de beveiliging rond het Nederlands elftal heeft gefaald.

Wesley Sneijder reageert gelaten op de berichten: “Ik ken die hele Gio niet, maar dit gaan we gewoon intern uitpraten. Ik zie voorlopig geen proleem, ik ken mijn plek in de groep: spelverdeler, topscorer, natuurlijk leider en enige Champions League winnaar van 2010. Ik weet wat ik kan, en dat is echt heel veel.” Sneijder voegde daaraan nog toe: “Jammer dat hij niet zelf naar me toegekomen is. Het gaat hier wel om het teambelang.”

Na dit toernooi stopt van Bronckhorst definitief met professioneel voetbal. Verwacht wordt dat dit weinigen zal opvallen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zo zie je maar weer, de mensen van Molukse afkomst moeten de Nederlanders weer het goede voorbeeld geven, net zoals destijds bij het KNIL. Die RMS wordt toch onderhand wel echt een erezaak voor Nederland, dat die er maar snel van moge komen voordat van Bronckhorst ook weer in de finale zo’n prachtig schot in de kruising laat inslaan.

Reageer
gravatar

Ik dacht dat de doelpunten allemaal toegekend zouden worden aan spiritueel leider Yolanthe, die telepatisch alle goals gemaakt heeft. Er gelooft toch werkelijk niemand dat Robben met een kopbal gescoord heeft?? Nee, de salamanders van Jantje Smit zijn niet voor niets gestorven!

Reageer
gravatar

van Bronckhorst, waar heb ik die naam toch eerder gehoord? Volgens mij zijn ze er in Schotland eentje kwijt…
Zullen ze daar even blij zijn dat ‘ie weer boven water is, bovendien heeft Giovanni na zondag ook niet echt veel meer omhanden! Zou Andre Ooijer touwens van schaken houden? Of zouden samen een doedelzak-concert kunnen geven?

Reageer
gravatar

Nou dat is natuurlijk het domste wat we sinds 78 hebben gedaan, de speciale commissie die dit plan had uitgebroed zit nu met de handen in het haar (zie Onkie Monkie) , nu weet Spanje het ook! dag Cup…
Drie decenia hard werk naar de galemiezen.

Reageer
gravatar

@ 5. Onkie Monkie
Scherp! Dat heeft te maken met de onderlinge stedenband van Utrecht en Rotterdam. Het ritueel stamt al uit 1683, maar was tot nog toe nooit iemand opgevallen.

Reageer
gravatar

Wesley wie?? Who the f*ck is Wesley dinges??
Of bedoelu meneer smitbergen kabeljouw?

Die ken toch helemaal geen aanvoerdersband dragen: dan kejje zijn rugnummert niet zien en ken die z’n knieën nie meer buigen.

Hinderlijk in de weg lopen van eerlijke spitsen, dat kendie wél, de leip.

Reageer
gravatar

Nooit van gehoord van die jongen en het winnende doelpunt werd gelukkig door de Telegraaf niet toegeschreven aan die andere onbekende stille Arie Robbie of zoiets maar aan ene Wessel, zo’n kleine, die het eigenlijk ook helemaal alleen heeft gedaan. Wat doen die onbekende figuren ook op ‘t veld. Ze lopen alleen maar in de weg en versperren het uitzicht op de Ene Ware Held.

Reageer
gravatar

“Na dit toernooi stopt van Bronckhorst definitief met professioneel voetbal.”
Ah nu snap ik waarom ze niet uitgeschakeld worden… hij wil er gewoon nog een poos mee doorgaan. Ik denk dat zondag avond besloten wordt het WK met een jaar te verlengen.

Reageer
gravatar

Soms is het goed dat een doelpunt uit de lucht komt vallen.
Op de Molukse eilanden claimen zowel de christelijke als de islamitische inwoners inmiddels dat zij de hulp van de Allerhoogste hebben ingeroepen.
In afwachting van een onderzoek of dit God of Allah is, hebben zij tijdelijk alle vijandelijkheden gestaakt.
Mocht hiermee een einde gekomen zijn aan de spanningen op de Molukken dan zal de Giovanni van Bronkhorst dag nog vaak gevierd worden op 6 juli

Reageer