FIFA verbiedt live uitzenden wedstrijd

‘Dat levert alleen maar gezeik op’

Vanaf de kwartfinales zal geen enkele wedstrijd van het WK meer live uitgezonden worden. Dat staat in een persbericht dat de FIFA vanmorgen per fax naar internationale persbureaus verstuurde. In het bericht gaat FIFA-voorzitter Sepp Blatter in op de aanzwellende kritiek van journalisten op de houding van zijn organisatie. Verder worden de voorwaarden voor de verslaggeving van de rest van het WK toegelicht. In plaats van een live-uitzending krijgt een select gezelschap van journalisten enkele uren na afloop van de wedstrijd een ‘FIFA-approved’ VHS-bandje mee, met daarop de zojuist gespeelde wedstrijd.

De video laat de gehele wedstrijd zien, zonder de inmenging van toeschouwers of appellerende spelers. In een proefmontage duurde Engeland-Duitsland op deze manier slechts 64 minuten. “Een voetbalfeest,” aldus Blatter, die ook voorrekende dat dankzij de ingreep 26 minuten extra reclametijd kan worden verkocht. “Reken maar na hoeveel kleine pingelaars wij daarmee kunnen helpen op FIFA-Courtjes in de hele wereld!” Om het kijkplezier verder te bevorderen komt de FIFA ook met een nieuw supporterstenue. Het officiële tenue zal bestaan uit bestaande uit lange hemdsmouwen voor de heren, en een rok tot over de kniëen voor de dames, voorzien van de diverse hoofdsponsoren.

Alle vormen van beeldopname in en rond het stadion zijn vanaf deze week ten strengste verboden. Blatter: ‘Door iedereen maar dingen te laten filmen en fotograferen krijg je een totaal verwrongen beeld van wat er echt gebeurd is. Dat kan bij een mondiaal sportevenement nooit de bedoeling zijn.” Iedereen die toch een camera mee het stadium inneemt, loopt het risico door kindslaven afgevoerd te worden naar de locatie waar ook andere ‘troublemakers’ tijdens het toernooi zijn gelokaliseerd.

In een nagezonden telegram kondigde Blatter verder aan dat hij de wedstrijden vanaf nu zal bijwonen gezeteld op een troon gemaakt van de botten van kritische journalisten en spelers die twijfelen aan arbitrale beslissingen. Volgens de FIFA zijn er vrijwel geen critici van het plan. ‘We hebben vandaag in ieder geval niemand kunnen vinden.”  De NOS laat weten dat Bert Maalderink nog steeds wordt vermist.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@dgE (27)
U heeft de kok wel horen fluiten maar weet niet waar de klepel hangt!
Door het verplicht wisselen van uniform naar een onder Talibi meer geprefereerd model zal uiteindelijk grote verwarring ontstaan. De Talibi weten niet meer op wie zij aanslagen moeten plegen daar iedereen er plotseling hetzelfde uitziet. Daar zij echter niet anders kunnen dan aanslagen plegen hoeven wij vervolgens alleen maar de buitenlandse troepen in stilte terug te trekken waarna de Talibi zich, onder de bezielende leiding van Herr Blatter, zelf uitroeit.
Dat daarbij (Vogel, 28) Blatter het gebruik van videobeelden toestaat is onverwacht maar valt aan te moedigen.

Reageer
gravatar

Inderdaad heb ik gehoord dat de heer Blatter de ‘beker’ graag thuis wilde hebben, zo graag zelfs dat hij in Columbia een exemplaar had laten maken van een soort ‘party-poeder’. Laat deze nu de toets der critici niet hebben doorstaan!
Derhalve zal Blatter het origineel uit 1966 vervangen door deze gouden waarna het omgesmolten wordt in Amsterdam. Van de van het restgoud gefrabiceerde aantal slavenarmbanden zal het grootste deel uitgedeeld worden aan vazallen en de hen vergezellende dames.
Het ’66 model zal vervolgens aan een vooraf gescreende en geselecteerde aanvoerder worden uitgereikt, hetgeen te zien zal zijn in de 14 seconden vooraf aan de uiterst belangwekkende boodschap van Blatter zelf aan de wereld.

Reageer
gravatar

@26: Moet er niet aan denken dat Blatter de taliban overneemt. Het eerste wat hij doet is alle buitenlandse troepen laten oppakken omdat ze een uniform van de konkurrent van de hoofdsponsor dragen.

Reageer
gravatar

Kunnen we Blatter niet uitzenden?

En dan naar Afghanistan bij voorkeur. De man is zo reactionair dat zelfs de Taliban met hem vergeleken een op links-liberale principes gebaseerde toneelvereniging is.

Reageer
gravatar

Of één keer de Blatter-groet?
Uitgangspositie: armen strak langs het lichaam, kin omhoog.
Dan: in één strakke beweging de platte rechterhand voor de ogen brengen, met de handpalm naar het gezicht gericht.

Optie: tegelijkertijd de linkerhand naar het kruis brengen…

Reageer
gravatar

Nou ja, als het in minder dan een kwartier kan hoor je mij ook niet klagen. Ik wilde gewoon de voetballiefhebbers ruim de tijd geven om van hun hobby te genieten.
Maar we kunnen even narekenen.
Stel dat een kwart minuut genoeg is om het veranderen van de stand te savoureren. Dan is er per wedstrijd van gemiddeld 2-1 een hele minuut nodig, inclusief natuurlijk de vermelding van de ploegen. Nu hoeven we alleen nog te weten hoeveel wedstrijden er gespeeld worden, om de benodigde zendtijd te berekenen.
Desnoods nog anderhalve minuut voor het vermelden van de fase, zoals groepsfase, kwartfinale, halve finale, finale en einde.

In de groepsfase waren er al 16 wedstrijden, dacht ik ergens gezien te hebben. Dan moeten we het tonen van de doelpunten inkorten tot 10 seconden. Ach: als we de uitzending goed aankondigen kan men zich er op voorbereiden. Dat moet wel lukken.

Sakkerdju: in een kwartier van het hele WK af zijn. Wat een natte droom!

Reageer
gravatar

Het lijkt me ook een oplossing tegen sportblessures. De spelers hoeven helemaal niet meer het veld op. Volstaan kan worden met het gooien van een dobbelsteen, wat het spel meteen een stuk aantrekkelijker maakt, omdat de score dan met meerdere punten tegelijk opgehoogd kan worden. Bestudeerd kan ook worden of met mogelijk is om punten af te trekken.

Reageer
gravatar

@17 – Kees22
Kwartiertje? Naar een veranderend scoreboard?
Dat moeten dan wel hééél veel doelpunten zijn. Zoveel, dat je dan bijna de ‘volledige’ 64 minuten van Blatter zou willen zien.
(De schwalbes van Arjen mogen nog steeds weggefilterd worden)

Reageer
gravatar

@PB Johanssen #6: Lijkt me gave televisie: dat ze alleen de doelpunten laten zien en dan bij voorkeur beperkt tot het veranderen van het scorebord. Dat je een 1 ziet veranderen in een 2, bijvoorbeeld. Dan ben je er echt heel dicht bij!
Een kwartiertje lijkt me wel genoeg, dan. En dan een nabeschouwing van een minuut of vijf.

Heerlijk.

Reageer
gravatar

haha harry had ik nog niet aan gedacht als iedereen vanaf nu gelijk speelt dan is straks iedereen winnaar is de oplossing voor spelregels voor gemengd voetbal pas ophouden als het gelijk staat ook qua emancipatie moet ik misschien nog een paar jaar op studeren maar klinkt goed

Reageer
gravatar

Het gerucht gaat dat de FIFA ook van plan is de finale te laten eindigen in een gelijkspel, omdat Blatter “nu ook wel eens zo’n beker thuis wil hebben staan”

Reageer
gravatar

Ik begreep dat Maalderink een 25-jarig verblijf op Robbeneiland is begonnen om daarna Baltter op te volgen.

Reageer
gravatar

mooi heb nog wel een lading videorecorders die ook gebruikt kunnen worden om banden af te spelen dacht dat ik ze nooit meer kwijt zou raken heb er daarom samen met mijn broer een tipi van gebouwd hij had daar een kunstzinnige gedachte bij geloof ik heeft iemand het nummer van die meneer blatter dan kan ik een mooi prijsje met hem afspreken

Reageer
gravatar

Met deze nieuwe informatie in gedachten zijn de meisjes van Bavaria nog verbazend snel vrijgelaten. Blatter houdt mogelijk niet van blond in het algemeen, en vrouwen in het bijzonder.

Reageer
gravatar

Kindslaven? Troon van menselijke botten? Dat zijn praktijken die de FIFA toch al sinds 1514 had afgeschaft? Dhr. Blatter gaat wel erg ver in zijn poging de voetbaltraditie in ere te herstellen.

Reageer
gravatar

Jammer. Omdat alle uitslagen toch al zijn uitgelekt had ik stille hoop dat er alleen een samenvatting van het hele toernooi te zien zou zijn (op een zondag avond rond 23.30 uur).

Het meest opmerkelijke uit dit bericht is wat mij betreft dat er iemand blijkt te zijn die Bert Maalderink mist.

Reageer
gravatar

Blatter volgt het voorbeeld van de staatstelevisie van Noord Korea. Die hebben slechts een rechtstreekse samenvatting van de wedstrijd van hun nationale team tegen Portugal uitgezonden.

Reageer
gravatar

Sepp Blatter lijkt steeds meer op exponenten van de vroegere gerontocratie uit het Oostblok; al lang en breed gefossileerd, maar nog steeds ferm de hand aan het stuur en de voet stevig op de rem. “Old soldiers never die, they just fade away”. Oude soldaten sterven niet, ze verdampen slechts. Iets voor Blatter: “Verdamp doch nun endlich mal”; wél in zijn moerstaal om misverstanden te voorkomen, verdammt.

Reageer
gravatar

Het volk geeft toe dat het er zelf niet toe doet, dat de wedstrijd er niet toe doet, dat een eerlijk wedstrijdverloop er niet toe doet, dat het daar allemaal niet om gaat in het voetbal. Sepp Blatter, daar gaat het om!

Reageer