Noord-Korea woedend over ‘wanprestatie’ China

Relatie met Peking onder druk door 'falende WK-cheerleaders'

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il heeft zijn afkeuring uitgesproken over de prestaties van zijn ingehuurde supporters tijdens het WK. De vernedering van het Noord-Koreaanse elftal, dat gisteren met 7-0 onderuit ging tegen Portugal, is volgens persbureau Korea News Service te wijten aan de ‘verweekte westerburen, die als bosjes wortelen op de tribune zaten’. Pyongyang wil daarom geld zien en een openbare boetedoening van het Chinese Star Football Team.

Deze professionele cheerleadergroep uit Shanghai kreeg van de Noord-Koreaanse voetbalbond duizend toegangskaarten en een ruime vergoeding om het nationale elftal in Zuid-Afrika aan te moedigen. De Chinese acteurs, komieken en zangers moesten het ontbreken van Noord-Koreaanse fans op de Zuid-Afrikaanse tribunes maskeren. “Als al je kosten vergoed worden, dan kun je tenminste doen alsof je het naar je zin hebt. We hebben de Chinese discipline verkeerd ingeschat. Onze kameraden komen uit een groot land, maar juichen voor een groots land kunnen ze blijkbaar niet.”

De Geliefde Leider noemt het juichen van de Chinezen ‘beneden alle peil’. De uitspraken van de Noord-Koreaanse leider zetten de relatie met China, de enig overgebleven bondgenoot van Pyongyang, onder grote druk. De Chinese president Hu Jintao doet de uitspraken van de Noord-Koreaanse voorman af als ‘absurd’. Volgens een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken moesten de Chinese cheerleaders werken onder mensonterende omstandigheden: “Wij hebben een team professionals gestuurd, maar tegen het spel van het Noord-Koreaanse elftal was niet op te juichen.”

Het Noord-Koreaanse verwachtingspatroon is volgens een woordvoerder van het Chinese Star Team bovendien ‘bizar hoog.’ “Onze Koreaanse vakbroeders worden een jaar vrijgesteld om de wave uit te voeren tijdens de Arirang Massaspelen. Die 230.000 man, daar valt niet tegenop te buffelen. Hun parlementariërs zijn regerend wereldkampioen applaudisseren.” Jang Song-thaek, de zwager van de Generaal en als voorziter van de Koreaanse Korfbalbond de nummer twee in de Noord-Koreaanse pikorde, spreekt in een korte reactie van ‘Chinese smoesjes’. Het regime overweegt een volgende proef met middenlange afstandsraketten in de Gele Zee uit te voeren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laatste nieuws: In Duitsland is er een helderziende inktvis in een dierentuin-aquarium gesignaleerd: Paul. Deze heeft tot dusver alle uitslagen van de Mannschaft in het WK correct voorspeld. Heeft nu ook al voorspeld dat in de eerstkomende wedstrijd Duitsland Engeland zal verslaan. Men vermoed dat Paul een goede kans maakt de nieuwe adviseur te worden van Bundeskanzlerin Frau Angela Merkel en bij gedurig goed voorspellen opvolger te worden voor Wolfgang Schäuble, u weet wel. Mocht Paul echter ernstig in de fout gaan, dan komt hij mogelijk -naar keuze- als hoofd van het Duitse SCPB, of in de op=oppositie in een Frutti di mare-schotel terecht.

Reageer
gravatar

Mocht het niet zijn opgevallen, ik heb aambeien, mijn excuses hiervoor, ook heb ik aids en een 3de tepel.
sorry.

Reageer
gravatar

Uit doorgaans welingelichte maar niet officiële bron is bekend geworden dat de quota voor niet-Westerse asielzoekers ter gelegenheid van de WK met 230.000 zijn verruimd. Vanuit Oost Turkije en het Rifgebergte kwam de toezegging dat -als gebaar- het quotum gezinsherenigingen in Nederland voor 2010 met 2,5 % zal worden gematigd. De demissionair minister Ontwikkelingssamenwerking & Integratie is erg blij met dit loyale gebaar. Chinees en Koreaans worden resp. de 4e en 5e officiële taal in Nederland, na Algemeen Burgerlijk Nederlands, Turks en Arabisch. Algemeen Overbeschaefd Nederlands krijgt een Status aparte. Om Belgische toestandn te vermijden werd afgesproken dat aan alle rijkstalen gelijkwaardigheid wordt verleend. Dit heeft dus ook consequenties voor het talenonderwijs op de lager, middelbare en hogere scholen. Het CWI tracht met ROC’s samen de instromende handenklappers om te scholen tot handenwappers in de schoonmaakindustrie. Noord-Koreanen
-met intacte enkelbanden en originele geboorteakten- worden omgeschoold tot torpedomakers onder de gage maar zonder vooruitzichten bij de Koninklijke Marine.

Reageer
gravatar

Doorgaans gewone runderreepjes, geen soep. Ik heb het doorgegeven aan de keuken.

p.s.
Ik heb pas twee nieuwe keukenhulpen, oorspronkelijk voetballers, uit Noord-Koreanen. Nog wat moeite met de taal; met behulp van Babylon gaat het enigszins, maar het is toch erg behelpen.

Reageer
gravatar

@25: Niet helemaal, u zei (#18) afgaande op mijn doorgaans gewoon betrouwbare vertaler: “Kim zal werkelijk [lam] zijn [ilk] 230.000 mogelijkheid 1000 [eps] ook 0.0 Triljoen 5, 10 en 11.” Kunt u dit nader toelichten? Misschien moet ik Στέφανος inhuren, die lijkt er wel soep van te kunnen maken? Overigens, zoals ik in #14 al had aangegeven had ik helemaal geen soep besteld, maar runderreepjes.

Reageer
gravatar

@Ophef: Dat krijg je van heen-en-weer vertalen. Ik heb geen koreaans woordenboek en m’n grammatika erbij pakken was me even teveel moeite. Als ik ‘t nu automatisch laat terugvertalen krijg ik:”Dit de vissen van Babylon hoe en is geen mogelijkheid om de Koreaan te lezen en of zoekt binnen waarschijnlijk is goed, goed de kaart niet met het individu kent dat niet het weet.”

Dus dat zal ik wel bedoeld hebben 😉

Ik vroeg me gewoon af hoe leuk het gesprek nog was voor de gemiddelde Speld-lezer, maar ik geloof dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Overigens was #12 zonder de hulp van Babylonische vissen (met Wikipedia kom je een heel eind).

Reageer
gravatar

Doorgaans gewoon Kim Jong-il (21),
보통 그냥 김정일 (21),
botong geunyang gimjeong-il n(21),

U heeft mij door, gij schalk.
당신은, 당신은 악성 나를 통해서했다.
dangsin-eun, dangsin-eun agseong naleul tonghaeseohaessda.

Reageer
gravatar

@Kim (18): Wat bedoelt u, oh verhevene, met ‘Ik heb in mijn leven 230000 schaamluizen gehad die ik allen naar de 1000 werkkampen in mijn heilsstaat gestuurd heb, aangezien de gevangenen daar 0,0 motivatie hadden om hun staatsgevaarlijke gedrag te veranderen, reden waarom ik de luizen vijf maanden lang gedurende 10 à 11 uur per dag op de bovengenoemde gevangenen losliet.

Reageer
gravatar

doorgaans gewoon 김정일 (15),

Wat bedoel je met:
“Koreanen kunnen dit niet lezen met Babylon. Ik kan niet zo goed vissen, als de lezer meent te weten.”

Reageer
gravatar

@18: De ware 김정일ben ik doorgaans gewoon te zijn. Ik waardeer het ten zeerste dat u mijn naam laat voorafgaan door Geliefde Leider, zoals het eenieder die mijn naam uit betaamt. Minder waardeer ik de verwarring die u probeert te stichten. Ik kan uw bedoelingen echter niet helemaal plaatsen: bent u nou een spion van het verachtelijke Amerika of van het misleide en jammerlijk bezette zuiden van mijn land?

Reageer
gravatar

Steven de Griek,

Wat bedoel jij met:
“Het heeft een lange en rijke geschiedenis met een grote culturele invloed op drie continenten.”

Reageer
gravatar

Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με cheerleaders μας Όσοι από εσάς είναι στρατιώτες στο ευρύ φούστες.

Reageer
gravatar

Έχει μακρά και πλούσια ιστορία κατά την οποία άσκησε μεγάλη πολιτισμική επίδραση σε τρεις ηπείρους.

Reageer
gravatar

어떻게 찾아내 좋은지 모르는 독자로 좋지 않을지도 모른다 수 없고 또는 바빌론의 물고기를 : Braaaasiiiiiiiiiiil!

Reageer
gravatar

김정일,

민주주인민국 7 – 0 구 국 ?

Reageer
gravatar

Dankzij de superieure techniek van de Noord-Koreaanse Staatstelevisie is de nederlaag beperkt gebleven tot één doelpunt. Uit herhalingen van de wedstrijd blijkt dat de oorspronkelijke uitslag niet klopte. Zes keer schoten de Portugezen naast of over.

Reageer
gravatar

De Geliefde Leider Kim Jong-il heeft vandaag verkondigd, dat Portugal weliswaar door Zuid-Koreaanse inmenging heeft gewonnen, maar dat Noord-Korea ondanks de imperialistische corruptie toch eervol tweede is geworden.

Reageer
gravatar

Het regime in Noord-Korea is slechts verontwaardigd naar de buitenwereld. De commotie is nog niet in het land zelf doorgedrongen, daar de nationale tv alleen de eerste 28 minuten (vertraagd) heeft uitgezonden. De Noordkoreaanse bevolking gaat dus uit van 0-0.
Bronnen beweren, dat het Noord-Korea alleen om extra Chinese compensatie te doen is, zeker nadat de zaakgelastigde in Zuid-Afrika had gedreigd met het inhuren van Amerikaanse cheerleaders.

Reageer
gravatar

die Chinezen zaten natuurlijk de hele tijd te bellen omdat ze ondertussen ook nog de juiste uitslag moesten doorgeven voor de gokschandaalpaleizen, de traditionele belchinezen. En juichen en bellen gaat moeilijk samen. Bovendien moesten ze nogal veel doelpunten doorbellen.

Reageer
gravatar

Laatste nieuws

“Oranje met bekende formatie tegen Kameroen
Gesprekken Paars-plus stilgelegd”

Bron: Nu.nl

Reageer
gravatar

De werkelijkheid is altijd anders, hoorde ik van mijn zegsvrouw van Interpol, maar moet geheim blijven. Dus wilt u het volgende niet doorvertellen.

Noord-Korea heeft in het diepste geheim uit een 230.000 beroeps-juichers de duizend meest betrouwbare nationalisten voor het WK geselecteerd. Voor ze vertrokken kregen ze allemaal een elektronische enkelband om hun linkerbovenarm. Ten behoeve van hun veiligheid natuurlijk.

Er is echter een grote vergissing gemaakt door de Geliefde Leider Kim Jong-il, maar dat mag natuurlijk niemand niet en zeker de Noord-Koreanen niet te weten te komen. Hij heeft voor de enkelbanden een zendfrequentie gekozen die niet in een door Zuid-Afrika toegewezen bandbreedte past.
Alle duizend konden daardoor vorige week al ontsnappen. Ze zijn bij Kaapstad in een gammel bootje gestapt om naar Europa te varen.

Gedoodverfd minister van Apartheid Wilders zegt geen bezwaar te hebben, want: “Ze zijn weliswaar van de Linksche Kerk, maar de Juche is slechts een ideologie. Bovendien kunnen wij van hun anti-Islam-optreden en de kwaliteit van hun prikkeldraad nog heel wat leren. “

Reageer
gravatar

Na een grondig onderzoek van de Noord-Koreaanse geheime dienst bleek het volgende: een aantal van de ingehuurde Chinese supporters bleken in het verleden als dwangarbeiders in China onder mensonterende omstandigheden te hebben moeten applaudiseren bij parades van de Chinese Volkspartij. Door het onder dwang uren lang verplicht moeten applaudiseren komt het applaus niet meer als spontaan en stimulerend over, maar krijgt het mechanische trekjes. Dit werkt ontmoedigend op een sport die het ook van bevliegingen en spontane ingevingen dient te hebben. Als tegen voorbeeld worden de Braziliaanse supporters genoemd, die tijdens het beroemde Braziliaanse carnaval leren juichen en applaudiseren, reden waarom Brazilië al zo vaak wereldkampioen is geworden en het dit maal weer, zoals voorSpeld, gaat worden. Voor het volgende WKtoernooi hebben de Noord-Koreanen dan ook besloten 1000 Brazilianen uit de sloppenwijken van Sao Paulo in te vliegen om voor Noord-Korea te juichen en applaudiseren. De choreograaf van het Noord-Koreaanse Volksballet studeert momenteel met 1000 vrijwilig aangewezen Noord-Koreanen al een spontane stadionwave in bij wijze van voorstudie.

Reageer
gravatar

Ik ben laast benaderd door de Noord Koreaanse regering om bij de laatste groepswedstrijd op de tribune te zitten. Ik moet daar een vluchteling uit het kapitalistische Nederland spelen die in Pyongyang een snackbar heeft geopend. Ze willen zich zo profileren als immigratieland. De immigrant krijgt een goede behandeling en mag als dank voor de bewezen diensten naar het WK. Helaas moet ik op die dag werken.

Reageer
gravatar

Als ze gewoon de uitgelekte data hadden gelezen hadden ze geweten dat de supporters zouden tegenvallen. Ik vind het een beetje flauw om daar nu pas mee aan te komen. Had dan gewoon protest aangetekend op moment dat de fifa hier toe besloot.

Reageer
gravatar

Het is ook de schuld van FIFA, die de geplande “viral” militaire parade tegenhield wegens bezwaren van hoofdsponsor Lockheed Martin, die alleen reclame voor hun Trident raketten wil zien.

Reageer