Oranjespelers maken statement tegen verrechtsing Nederland

Spelers waarschuwen politiek voor gevolgen van 'asociaal beleid'

Uitblinker Dirk Kuyt heeft na de wedstrijd tegen Japan aangegeven niet meer over rechts op te komen. De speler van Liverpool wil hiermee zijn ongenoegen uiten over de verkiezingsuitslag van woensdag jongstleden: “Hoewel ik als expat vrijwel niets van de bezuinigingsplannen van de VVD zal merken, wil ik toch even kwijt dat we als profvoetballers een voorbeeldfunctie vervullen en het asociale beleidsplan van verrechtsend Nederland niet over onze kant kunnen laten gaan.”

Wesley Sneijder weigert het reguliere trainingsshirt aan te trekken en zal de komende weken alleen in een paarse longsleeve trainen. Hiermee wil de speler niet alleen zijn coalitievoorkeur benadrukken, maar ook de grimmige toekomst van Nederland schetsen. “Als je kijkt naar dit land, dan weet je dat je niet moet doorslaan in je bezuinigingsbeleid. Rutte moet voor paars gaan, anders krijgen we in Nederland Zuid-Afrikaanse taferelen. Stel je voor: een wijk in Nederland waar niet één Cruyff Court staat. Dat is toch ondenkbaar? Waar kunnen onze kinderen dan nog veilig spelen?”

Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst heeft naar eigen zeggen slapeloze nachten beleefd aan de formatiebesprekingen. Op de training weigert de linkspoot nog langer ballen met links aan te nemen. Uit protest en als waarschuwing naar Mark Rutte: “Je zag het hé, mijn acties liepen niet soepel, je hebt gewoon ook je linkerbeen nodig, net als dat je linkse partijen nodig hebt. Anders is je effectiviteit nul.” Het bezoek aan de armste wijk van Johannesburg blijft door het hoofd van de aanvoerder spoken. “In mijn nachtmeries zag ik mijn eigen kinderen blootsvoets over de straten van Rotterdam rennen. Die vuvuzela’s dragen ook niet echt bij aan mijn nachtrust.”

Ook de bondscoach is begaan met de situatie in Zuid-Afrika. Hij heeft al telefonisch contact met VVD-leider Rutte gehad: “Als bondscoach weet ik als geen ander wat Mark momenteel doormaakt. Er staan hem moeilijke formatiebesprekingen te wachten. Ik weet daar alles van. De afweging of het CDA moet meedoen lijkt behoorlijk op de afweging om wel of niet met Robben in de basis te starten. Mijn advies? Als je het mij vraagt moet je een speler altijd de rust gunnen om er na een flinke blessure weer bovenop te komen. Je kunt Robben pas inzetten als hij volledig hersteld is. Hetzelfde geldt voor het CDA, denk ik.”

Superinvaller Elia geeft desgevraagd aan ‘schijt aan iedereen’ te hebben.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou, Wilders vindt dat er teveel allochtonen in Nederland meespelen. Die bruine Elia was zelfs in de eerste wedstrijd de beste van het veld! En die aggresieve buitenlander de Jong kreeg gelijk weer geel, zoals zo vaak bij die buitenlanders (aldus Wilders). In stilte heeft hij van Marwijk daarvoor aangeklaagd. Het OM had het te druk met Joran’s moord op Kennedy, en heeft daarom zonder na te denken Wilders claim gerechtvaardigd. Het vonnis hield in dat van Marwijk premier moest worden voor maarliefst 3 maanden. Waarschijnlijk nog korter, aangezien dit kabinet sneller valt dan dat het geformeerd wordt.

Wilders heeft in een persconferentie voorzichtig gesolliciteerd naar de functie van spits in het Nederlands elftal. Wilders: “Ik ben een echte afmaker. Als populist kan ik zeer goed scoren bij verschillende mensen en dus verschillende keepers. Ik heb ook al een leus bedacht die supporters mogen scanderen: ‘Afmaken die buitenlanders!’.”

Reageer
gravatar

Leuk verzonnen weer! Jullie zijn trouwens vergeten te melden dat Bert van Marwijk overweegt zich terug te trekken als bondscoach om zo zich volledig te kunnen concentreren op zijn nieuwe job: premier van Nederland…

Reageer
gravatar

Toch merk je een verrechtsing van de politiek als een linkeraanvaller als Elia Wilders op rechts passeert door ‘kankermarokkaan’ te roepen.

Reageer
gravatar

De reputatie van De Speld als blad van de toekomst is in gevaar door ernstige fout:

[…] verkiezingsuitslag van woensdag jongstleden […]

Jongstleden?

Reageer
gravatar

Meer nieuws

“Ophef rond sms-lespakket voor scholen”

Bron: Nu.nl

Reageer
gravatar

@10: Paars+ moet je programmatisch lezen net als C++. Het kan dus nog erger, want na Paars+ wil Femke vast Paars++ (dus met de SP er bij). Gezellig voor het klaverjassen, zo’n Roemer d’r bij.

Zelf kies ik voor Magenta-. Geen idee welke coalitie daar bij hoort, maar het lijkt me een frisse kleur.

Reageer
gravatar

Laatste nieuws

“VVD, PvdA, GroenLinks en D66 maandag naar Rosenthal; Nederlands elftal slaat training over”

Dat heb je er nou van.

Reageer
gravatar

Die voetballers zijn anders wel allemaal gek op neo-liberale bonussen. Ze zeggen wel dat ze graag op links spelen, maar ondertussen.

Bovendien zie ik ze zelfs nog harder draaien dan die helblonde heer die, naar het uit komt, links, recht, midden of helemaal niet speelt.
Die heer is voorstander van invoering van de zogenaamde spelverruwing in het politieke veld en het verplicht schelden op de scheidsrechter.
Voorts wil hij regel één van het wedstrijdreglement afschaffen.

Reageer
gravatar

Na die wissel met de aanvoerder, Johnny Balkenende, liep het ook al zo stroef: hij weigerde gewoon de bal aan te nemen na dat een-tweetje tussen nummer 10 Van Ruttie en rechtsbuiten ‘Fatwa’ Wilders. Bleef maar een beetje achterin hangen. ‘Mij past bescheidenheid’, ja ja.

Reageer
gravatar

Verhagen maakt duidelijk een schwalbe ! Nu heb ik liever één schwalbe in de lucht (een duidelijke tautologie overigens) dan 10 CDA’ers in een rechts kabinet, dus de kaart blijft nog even op zak.

Reageer
gravatar

Ik hoor de spelers hier niet pleiten voor ‘t gebruik van kameras en andere technische hulpmiddelen bij de formatie. Naar het schijnt is het Internationaal Verbond van Formateurs (het IVF) daar al een tijdje voorstander van. Nu is het vaak moeilijk uit te maken of iemand struikelde of dat hij door de tegenstander onderuit werd gehaald.

Reageer
gravatar

Vraagje: welke kleur is Paars-plus ? Ik ben de laatste om opnieuw te gaan zeuren over lees- of rekentekens, maar in de goeie oude tijd kwam na een plusteken ook vaak nog iets (Na één plus kwam vaak noggeris één, bijvoorbeeld). Is het paars plus oranje, of (dank voor de suggestie, GK) paars plus bruin ? PvdA-D66-VVD-PVV ?

Reageer
gravatar

De wedstrijden van Oranje gezien hebbende kan ik slechts tot de conclusie komen dat het gevaar vooral van links komt en dat links dus de beste mogelijkheden biedt om het buitenland de wil van Nederland op te leggen. Rechts mag dan wel meedoen, maar enkel en alleen om de aandacht af te leiden…

Reageer
gravatar

Voetjebal (6), het is misschien wat lullig om hier een punt van te maken, maar Paars is de kleur van zowel de Katholieke Kerk als de kleur van rouw; men komt die kleur vaak tegen in de sfeer van begrafenissen (linten), knapenschennis en rouwkamers. Hoewel ik geen kleurenspecialist ben, heb ik toch wel wat met kleurenpsychologie en het tintend vermogen daarvan, al zit dat wel tussen twee oren. “Superinvaller Elia” geeft aan schijt aan iedereen te hebben, hij maakt het dus wel erg bruin. Daar zit dan wel een luchtje aan, maar het is -óók- openlijk kleur bekennen. Zoals ook bruin tussen ’33 en ’45 erg “in” en modieus was bij onze toen gebruinde Oosterburen.

Reageer
gravatar

Wie ruimt die schijt op rechts dan op ? We willen toch niet dat iedereen daar onderuit gaat ? Denk ook eens even aan de kuyt van Robben, de scherpte van Sneijder, of Van der Vaart door kan stromen, hoeveel doelpunten Van Persie er nog uit kan persiën, en hoe fraai wordt het spel van Affellay ?
En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan (Van Bommel tegen De Jong: Jonge vriend, verzin toch een list !), maar ik denk dat ik mijn punt wel weer gemaakt heb.

Reageer
gravatar

Net zoals in Brazilië Pelé terecht ooit minister is geworden zo moeten wij dat nu ook doen in Nederland. Actiepunten: allereerst: paars wordt de kleur van het uitshirt van de Nederlands elftal. Ten tweede: Johny Rep (topscorer WKdoelpunten van Nederland) als minister van sport. Ten derde: een vriendschappelijke wedstrijd Nederland-Brazilië op de Nederlandse Antillen om ook de eilanden mee te nemen in het fijne paarse sport- en volksgevoel en de eilanden te promoten als plaats voor de tweede huizen en villa’s van onze oranje voetbalmiljonairs. Altijd in de oranje zon. Ten vierde: Robben op links en Elia op rechts, dat zal de tegenstanders pas echt in de war brengen, twee linksbenigen als buitenspelers. Het Nederlands elftal krijgt vleugels!

Reageer
gravatar

Ik ben blij dat onze jongens een dergelijke betrokkenheid aan de dag leggen. Het had natuurlijk ook wel geholpen als ze tevens de moeite hadden genomen om hun keuze in het stemhokje kenbaar te maken. Nu moeten we het doen met alleen de stem van Bouhlarouz. Gelukkig komt die in z’n eentje makkelijk boven de vuvuzela’s uit, anders zag het er nog slecht uit !

Reageer
gravatar

Tje, we realiseren ons dat niet, maar onze profvoetballers zijn overwegend expats. Allemaal “de Kuyten genomen”naar het buitenland. En toch nog zo intens betrokken bij de Haagse dorpspolitiek. Zeker dispensatie gehad van demissionaair minister van Financiën Jan Kees de jager (nomen est omen) voor in het buitenland gestalde “appeltjes voor latere dorst” en huisjes in ‘t Gooi.
Na de verkiezingen (wanneer komen er nieuwe?) was Nederland even het middelpunt van de wereld. Heel even slechts was de wereld getuige van onze vierjaarlijkse nationale sport: Folkloristische Draaikonterij XL, toen viel het doek van CNN weer en nu mogen we nog slechts via Nova en Zembla in de voetbalpauzes genieten van de reidans om de macht. Panis et circensem. Mark Rutte geeft de hoop om MP te worden nooit op (hij zou ook niet durven, want moeder staat pal achter hem met een deegroller), Geert Wilders droomt er nog van en Job Cohen schrijft alvast de uitnodigingen voor een Tea for Two met Mea Maxime Culpa. Welk biermerk sponsorde tijdens deze verkiezingen de zendtijd voor politieke partijen?

Reageer
gravatar

Elia,

De schijt terug en ook aan het vrouwtje.

p.s.
Welk biermerk sponsort de Cruyff Courts?

Reageer