Kroonprins als Bavaria babe naar Nederland-Japan

'One million strong for the dutch prince as a beer girl’ is Facebookhit

Kroonprins Willem-Alexander zal zaterdagmiddag in Durban verkleed als Bavaria-meisje het Nederlands elftal aanmoedigen. De prins wil zich zo solidair betonen met ‘het Nederlandse biermerk, de Nederlandse bierdrinker en de arme meisjes die geïntimideerd werden door de Zuid-Afrikaanse politie.’ Hij heeft van het biermerk een op maat gemaakt jurkje gekregen.

De kroonprins maakte dit gisteravond bekend een interview met Wilfred Genee in VI Oranje. De FIFA reageerde onmiddellijk in een persbericht. “Dit is een provocatie. Wij zullen alle nodige stappen ondernemen om de kroonprins van het WK te weren.”

De heren aan de tafel van Genee reageerden positief op de mededeling van de prins. “Ik vind het sowieso idioot hoe de FIFA alles bepaalt”, aldus VI-hoofdredacteur Johan Derksen. “Eerst verbieden ze de scheidsrechter gebruik te maken van technische hulpmiddelen en nu dit. Het moet toch niet veel gekker worden.” René van de Gijp geeft aan dat hij prinses Máxima ook wel graag in het jurkje wil zien, als steunbetuiging aan de gearresteerde Nederlanders in den vreemde. Minister van Buitenlandse Zaken Verhagen heeft aangegeven de prins onvoorwaardelijk te steunen in zijn solidariteitsbetuiging.

Ook internationaal zijn de reacties positief. Het monopolie van merken die het WK sponsoren is de internationale gemeenschap al jaren een doorn in het oog. Zij verwijt de FIFA de internationale vrije markt te verstoren. Eurocommissaris Neelie Kroes zegt dat het WK van 2018 niet op Europees grondgebied toegelaten zal worden als de FIFA de Europese mededingingsregels niet respecteert. Een woordvoerder van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) vergelijkt de situatie rond de WK-stadions met die in Gazastrook: “Ze kunnen daar ook niet alles kopen wat ze willen.”

Op Facebook zijn inmiddels initiatieven gestart met namen als ‘One million strong to support the dutch prince as a beer girl’ en ‘een rokje tegen onderdrukking.’ Op één van de pagina’s verwoordt een fan het heersende sentiment met een tirade tegen FIFA-baas Sepp Blatter. “Die man is een dictator, de dood voor het voetbal. Terwijl iedere voetbalsupporter wil dat de vuvuzela verboden wordt, keurt hij de toeter goed.” De FIFA is vooralsnog niet onder de indruk. Er zijn geruchten dat het Zuid-Afrikaanse leger zich samentrekt rond Durban. De FIFA zou het leger de opdracht hebben gegeven om de prins aan te houden en op een vliegtuig terug naar Nederland te zetten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@Kees22: De enige Kees die ik me van school herinner was de rektor en die schreef z’n naam /Cees/, je bent tenslotte wel de rektor.

Die // zijn slechte gewoonte van teveel foute boekjes lezen. Als je klanken schrijft, zet je er [ ] omheen, de schrijfwijze zet je tussen // en een vertaling tussen “”
Is hier niet m’n gewoonte ze te grbuiken, maar dacht dat de // in deze poost wel zouden bijdragen aan de leesbaarheid.

Reageer
gravatar

@Ophef 57 en 77: Mijn leraar scheikunde vertelde een soortgelijk verhaal over de oude jenever: de gemetselde kelders in Schiedam waar de jenever te rijpen lag, lagen naast de kelders van het urinoir. Vroeger.
Maar de Duitsers hadden in de oorlog alle oude jenever opgedronken en nu ging het anders.

Reageer
gravatar

@dgE 72: precies!
Ik heb me zelfs laten vertellen dat de puntjes op de Duitse Umlaut eigenlijk twee streepjes zijn (zoals ze ook op de toets op mijn toetsenbord staan), inderdaad ontstaan uit een kleine e.
Hebben wij op dezelfde school gezeten, soms?

Handig trouwens, die // om letters heen, staat mooier dan aanhalingstekens!

Reageer
gravatar

JemigdePemig,

A dirty mind is a joy for ever.

A dirty joystick is a mind forever.

Of zo iets of ik moet het mis hebben.

Reageer
gravatar

Nou nog even één puntje: iemand hier zegt “…. het Brabantse engeltje dat over uw tong piest”.
Driewerf foei: we gaan hier toch geen pleidooi houden voor oneigenlijk gebruik van koorknaapjes?

Reageer
gravatar

Ik zie geen nieuwe punten meer naar voren komen en zou dus graag een punt achter deze discussie zetten. Punt uit.

Reageer
gravatar

@-Goodknight-Moet-je-me-nu, nu-ik-net-op-vaderdag-een-lekkernij-aan-het-verorberen-ben, herinneren-aan-mijn-streep-je-slank-dieet ? Point taken; en kunnen we nu dit punt laten rusten ?

Reageer
gravatar

P.S. Baracus: sta je wellicht op een punten-dieet? Hou dan ook de calorische punten van Bavaria bier in de gaten. Ik wil daar verder geen agendapunt van maken, maar van zulk puntloos formuleren kan D’66 nog wat leren in haar verkiezingsprogramma. En, niet te vergeten, de RVD voor wat betreft vakantie-oorden van leden van het Koninklijk Huis.

Reageer
gravatar

Compliment Baracqui, voor je onvermoed creatieve puntloosheid; dit gevecht heb je in ieder geval op punten gewonnen, maar zover hoef je voor mij niet te gaan met het abstineren van puntjes en interpunctie. Ik bedoel: “What’s the point?”

Reageer
gravatar

Het heeft even zoeken knıppen en plakken gekost maar hıerbıı presenteer ık trots mıın puntloze bııdrage aan deze dıscussıe
Je kan ıe afvragen what s the poınt maar ık voldoe hıerbıı hopelıık aan Goodknıght s wens

Reageer
gravatar

Ik moet van de oude heer Swinkels mijn vorige tekst verbeteren en voortaon mijn mond houden over zijn bier.

“Bavaria, het Brabantse engeltje dat over uw tong piest.”

De gierkelders worden goed schoongehouden en er wordt uitsluitend verse zeik gebruikt.

Nou houdoe dan maor,
Nooit meer namens de familie Swinkels, stelletje zeikers!

Reageer
gravatar

dgE (57) nog even een puntje op de i. Je hebt natuurlijk gelijk; het leesteken “, duidt in het Duits slechts een klankverandering aan (de omklank -Umlaut (@ patent inmiddels aangevraagd) van a naar è en van de u (oe) naar eu, of uu. Hoop hiermede de collectieve preoccupatie voor puntjes te hebben beëindigd, behalve voor die van Das Ewig Weibliche.

Reageer
gravatar

JemigdePemig,

Waor halen de brouwers buiten ons Brabant het blond schuimend nat dan vandaon?
Witte gij, dat bij ons de pisbakken in de kroegen aongesloten zijn op de biertank. Dat is nou echte Brabantse slimmigheid!

Bavaria, het Brabantse engeltje dat over uw mond pist.

Reageer
gravatar

Bârâqûi (62) Bedankt voor je pleidooi voor trafo’s als genegeerde minderheid rond Trix (nee, niet die) en Märklin (met Umlaut), mijn familie zadelde mij op met Fleischmann en Roco (beiden zonder Umlaut). Helaas is een complete baan er nooit van gekomen, mijn HO-treintjes reden slechts op banen van anderen. Zo tragisch; ik ben nu weer op het verkeerde spoor terechtkomen; nb. op het rangeerspoor van Bavaria, Lieshout gemeente Laarbeek. Dat toch akelig dicht bij Helmond (“kiek noe is”) ligt, beste Ophef van 63. Vanaf Oeteldonk passeer ik op weg naar Helmond onderweg de tuinen van Swinkels, de brouwerijen van Swinkels, de landerijen met de paarden van Swinkels, is alles in de streek tussen Bakel, Helmond, Laarbeek en Aarle-Rixtel niet zo’n beetje privé-bezit (de Baronie) van Swinkels? En dieën ijzeren peerde langs de N 241? Maar nu eerst een Bavaria, Proost Menneke W.A. van B. Hou doe.

Reageer
gravatar

@JemigdePemig 71: ‘t lijkt me dat dit jaar ‘t Grolsch-team toch wel ‘t Nederlands kampioenschap heeft gewonnen, maar Bavaria heeft ‘t ook niet slecht gedaan. Hoe Amstel zo hoog heeft kunnen eindigen blijft een raadsel.

Reageer
gravatar

@Kees22: ‘t gaat nu wel heel erg off-topic, maar goed. Die puntjes in ‘t duits zijn ontstaan uit een klein e-tje dat boven een klinker werd geschreven, soort middeleeuws steno (vergelijk de tilde in ‘t spaans en portugees, eigenlijk een n-etje). Het puntje op de i is ruwweg in dezelfde periode ontstaan, omdat vooral in dicht op elkaar geschreven gotisch schrift letters steeds moeilijker te onderscheiden werden en de i is maar een streepje.
De nederlandse spelling is weer een ander verhaal, de e in /oe/ is gewoon een verlengingsteken zoals je die in oude teksten ook wel tegenkomt voor /aa/, namelijk /ae/, alleen die lange o is naar een oe-klank opgeschoven (vergelijk engels /book/). Hetzelfde geldt voor de i in /ui/, oorspronkelijk de uu-klank. Die i zie je bijv. ook in plaatsnamen als Oirschot en woorden als heirweg.
Voor de nederlandse /eu/ wordt meestal uitgegaan van franse invloed.

Reageer
gravatar

Nou zeg, wat er hier aan de hand is? Gaat het over bier, en in plaats van er een punt van te maken of Bavaria, en zeker het Amerikaanse Budweiser, wel tot die edele drank gerekend mag worden (dus niet) gaan ze kommaneuken over een paar puntjes!! Puntneukerij dus!!
Kom op mensen; trekt liever ten strijde tegen het misbruik van de titel Bier?!

@Kees22: da’s een duidelijke zunne: als er Brabant op zou staan dan zou men terecht kunnen denken dat dat gebottelde vocht uit de gierkelders van die mega varkensstallen komt.

Reageer
gravatar

@OPhef # 63: Waarom staat er dan Holland op de etiketten?
Dat is toch wel knap stom: bier uit Brabant verkopen als Hollands!

Reageer
gravatar

@Doorgaans gewoon Erik # 57: Mij is op de middelbare school verteld, dat de Duitse Umlaut ook geschreven kan worden door een e achter de klinker te zetten.
Dus ofwel ü, ofwel ue, ä ofwel ae, ö ofwel oe.
En naar ik begrepen heb, is dat gebruik in het Nederlands eigenlijk dominant geworden.
De trema in het Nederlands is dus een leesteken, de dubbele punt in het Duits en het Turks duidt een andere letter aan. Zoals in het Turks de i met en de i zonder punt twee verschillende letters zijn.

Reageer
gravatar

@Goodknight # 55: Dat is geen trema: een trema betekent dat er een scheiding in de klinkers optreedt. In het Arabisch schrift zou dat de hamza zijn. Naäpen, meeëters.
In het Duits, en naar ik vermoed ook in he Turks, zijn de dubbele punten een Umlaut: dan wordt de klank van de onderliggende klinker veranderd. De ü is geen oe, maar een u, zoals in überhaupt i.t.t. unter.

Ik zie nu dat het door Doorgaans gewoon Erik # 57 ook al uitgelegd is.

Reageer
gravatar

Ik had liever wat meer onrust tijdens de wedstrijd gezien (bijvoorbeeld wat meer beweging ín het veld). Maar je kan niet alles hebben, blijkbaar.

Reageer
gravatar

Het houdt niet op met het Oranje(-) nieuws

Onrust na wedstrijd Oranje, Nederlandse volleyballers verliezen in World League van Bulgarije

Reageer
gravatar

Nog meer laatste nieuws

Onrust na wedstrijd Oranje; Chinese munt komt mogelijk in beweging; Griekenland lonkt naar Chinees geld

Reageer
gravatar

Laatste nieuws
Onrust na wedstrijd Oranje, man met mes beschoten door politie

Wij van de Ophefjes doen dat altijd met kogels.

Reageer
gravatar

Goede ridder,

Niet Helmond, maar Lieshout in de gemeente Laarbeek. Kom eens langs op een paard van kleur naar keuze.

Namens de familie Swinkels van ‘t bier uit ons Brabant

Reageer
gravatar

Goed dat je ons helpt herinneren, Goede Knecht. Deze serie ging inderdaad om de naamgever en eerste klant van de WAO, onze prinse van Oranje(stam)boom.
Maar wat is er mis met een trafo ? Dat was in de oude tijden met Märklin en Trix (nee, niet die) onze enige bron van spanning ! Een trafo met problemen is natuurlijk spanningsloos, maar verder zou ik het als een eer beschouwen die geuzennaam te dragen !

Reageer
gravatar

dgE (57) de puntjes op de i, dank je wel voor deze suppletie c.q. correctie van onjuiste syntaxis, semantiek e.d. Maar de puntjes op de i …? Op de i hoort -doorgaans- maar één puntje, behoudens .. maar dat is inderdaad een ander verhaal. En Duitsers (nieuwe lichtingen) gebruiken soms een toegevoegde e om de Umlaut te vervangen. Maar soit, genoeg daarover.
en
Steven (59) ik ben geen nachtwaker, wel een nachtbraker, dat van de nachtburgemeester van Beetsterzwaag is er
-geografisch- niet eens zover naast, maar ik matig mezelf geen rol aan als nachthulp in de gemeentelijke bureacratie. Ik draag ook geen zonnebril, ik draag geen zwarte kleding à la Jules Deelder en ik maakg geen reclame voor een bepaald merk wasmiddel met speciale bescherming van zwarte kleding, maar het staat jullie natuurlijk vrij jullie eigen interpretatie te hebben van mijn achtergrond. Maar terzake van het lopende onderwerp (loopt dat trouwens nog?): de veronderstelde transvestitische vermomming van de heer W.A. van B., kon ik het -ofschoon zeker geen royalist- niet laten even één puntje op de i te zetten, geen enkele hetero vindt het prettig als een trafo met problemen te worden weggezet. Zelfs niet in een gratis ter beschikking gestelde oranje minidress van de familie Swinkels uit Helmondse dreven. That’s all folks.

Reageer
gravatar

@54: Het doet me goed te zien dat onze Speld soelaas kan bieden in lange, eenzame nachten. Edoch, wat ik mij afvraag: hebben wij hier werkelijk te doen met een romanticus, dan wel nachtburgemeester van Beetsterzwaag? Of heeft meneer Goodknight gewoon een betrekking als nachtwaker? Wie HET weet mag ‘HET’ zeggen!

Reageer
gravatar

Denkend aan Holland zie ik breê stromen Neêrlands bloed traag door oneindig bier gaan. Kolken en bruisen hoort toch meer bij berglanden. Bij ons mag geen golf zoch boven het maaiveld verheffen.

Reageer
gravatar

@Goodknight55: Strikt genomen zijn die puntjes in het turks geen trema. Een trema zijn twee puntjes boven een letter die aangeven dat die letter apart moet worden uitgesproken, zoals in koöperatie of geïllustreerd. Het spaans gebruikt bijvoorbeeld wel een trema, hoewel zelden, in de kombinaties güe en güi.
Het duits gebruikt ze inderdaad meestal om een door umlaut mee aan te geven, maar niet alle gevallen van umlaut krijgen die puntjes. En eigenlijk zijn niet die puntjes de umlaut, maar een bepaald soort klankverandering bij klinkers; nederlands en engels kennen ook umlaut, maar dan zonder die puntjes, bijv. stad-steden en mouse-mice, maar ook in woorden als beuk, zetten en brug (en beech, set en bridge).
In het turks komt ook wel een verandering van klinkers voor, alleen heet het daar klinkerharmonie. De puntjes in het turks zijn alleen maar bedoeld om het latijnse alfabet uit te breiden met wat extra klinkers, net zo als ze ook een i zonder punt hebben voor nog weer een andere klinker.

Om maar even de puntjes op de i te zetten (en die uitdrukking is weer een ander verhaal).

Reageer
gravatar

@54: Hó, middelbare schooltijd! Daar was een leraar Nederlands die zich altijd vreselijk opwond over het “Wien Neerlands bloed door d’aderen vloeit”: Het moet bruisen! Kolken! Vloeien, wat is dat voor gezapigheid, duffe burgercultuur ! etcetc.

Nou ja, van dat bruisen komt nou wel uit met al dat bier.

Reageer
gravatar

Kees22 op 50; Turken gebruiken geen trema? Dürüm-dümdüm, Hürdüglü, Hüriyet. Jouw Turks moet nodig worden bijgewerkt; allemaal verplicht aan de inburgerings-cürsüs; Nederlands als Tweede taal (dus Türks als eerste).

Maar inderdaad, Duitsers gebruiken geen trema, die zijn nog zo traditiegevoelig dat ze alleen de Umlaut gebruiken en bij onzijdige zelfstandige naamwoorden in meervoudsvormen: Umlaut plus “er”; Das Amt – die Ämter, das Bad – die Bäder, das Bild, das Brett, das Buch, das Dach. Trauma’s met trema’s uit de middelbare schooltijd.

Reageer
gravatar

‘t Is nu wat stiller na middernacht, kan ik mijn stem ook nog even laten horen. Tussen 1. en 53 overigens veel wetenswaardigs en ook waardevolle suggesties gelezen.
Gelukkig is er op deze route geen alcoholcontrole, want al “Wien Neerlands blauw bloed door d’adren stroomt” heeft nu overduidelijk een te hoog alcoholpromillage of wellicht zelfs alcoholpercentage; er zwemt dan nog af en toe een rood bloedlichaampje tussen het blond schuimend bier door. Als een Maleier, als een toeter…. maar dan een ouderwetse, niet zo’n plastic apparaat waar men de laatste hersencellen en synapsen mee uit de hersenpan blaast. Als Oranje morgen wint van Japan is van Brunswick tot Braunschweig alle vliegverkeer onmogelijk, door de geluidswolk die door alle Batavieren, Kaninefaten en Neanderthalers wordt uitgestoten. Als Oranje van Japan verliest kunnen al die hulp- en verlengstukken weer vier jaar in de mottenballen.
Suggestie voor Sepp Blatter (Hoe blatter, hoe natter): maak in navolging van de Tour de France geen nationale ploegen competitie meer maar multinationale merkenploegen. Begin met de biermerken, dan de andere verslavende sportmerken, ik noem maar wat willekeurige mogelijkheden Miss Blanche (voor Samaranch), Grutte van Rutte, Geen getob met Job, Plezier met Nawijn en Bier, Wiet van Piet, Afghaan van Daan, Rode Libanon bij Ank en Ton, Erlkonig van Honig, Met Ford aan gort, Krols met Bols, Met BP in Zee, , het vertalen in het Amerikaans vereist wel enige vaardigheid om de rijmen te handhaven, anders is het zo ongerijmd.
De sponsorgelden zullen alle exploitatiekosten voor het organiserende land meer dan goedmaken. De nationale voetbalcompetities kennen nu nog nauwelijks de landstaal sprekende spelers, dat kan ook internationaal; dan zijn we gelijk van dat enge nationalistische gedoe (die verfgezichten en die opgeklopte massahysterie) af en dan kunnen die kleretoeters meteen bij de plasticafval-inzameling.
En iedereen moet voortaan twee paspoorten hebben, één van het herkomstbinnen- of buitenland en één van de Staatsdrukkerij. Ik wil morgen bij het ochtendkrieken wel constructieve kritiek, ik heb hier niet voor niets de hele nacht op zitten piekeren en zweten. Welterusten.

Reageer
gravatar

@Kees22: Geloof dat ‘t hier meer de funktie van deelteken had. Overigens heeft België een sterke kompetitie, dus ‘t wordt sowieso lastig voor Carabier zich voor ‘t WK te kwalificeren.

@51: jij noemt je vast doorgaans geen doorgaans geen voetballiefhebber.

Reageer
gravatar

@Bäräcqüi: het is duidelijk dat jij de functie van de trema ook niet begrijpt. Je lijkt wel een Duitser of een Turk, want die gebruiken ook al geen trema’s.
Ik moet tot de conclusie komen, dat je een Hollander bent. Pech hoor, maar je kunt er zelf natuurlijk ook niks aan doen.

Reageer
gravatar

Tja, gaat het hier nog over voetbal?? Ach, ook al wint Nederland morgen van Japan, uiteindelijk wint Brazilië het WK, het staat in de glazen bol (eigenlijk ook een soort bal) van de Speld! Misschien moeten we wat Afrikaanse wonderdokters er tegen aan gooien om onze toekomst te veranderen en dan de Speld weer in de bol laten kijken? Om te beginnen met een finale Nederland tegen Brazilië?

Reageer
gravatar

Helden denken niet, die doen ! Ja, inderdaad, wellicht is Hero dan een verkeerd voorbeeld; maar met dat soort helden moeten we het in Nederland doen tot er weer ruimte voor is als alle 54 miljoen criminele Moslimburgers (ik weet nooit waar ik dat streepje moet plaatsen) ons blanke Holland hebben verlaten !

Reageer
gravatar

Wij van De Speld letten zorgvuldig op de gepastheid van bijdragen. Het bericht @43 waar gewag wordt gemaakt van “spelen met één (…)fluit” op een openbare plaats (laat staan de abjecte suggestie van “twee, drie en vier van die fluiten”) zal om middernacht helaas verwijderd moeten worden.

Reageer
gravatar

Doorgaans is gewoon Erik gewoon Erik (39),

Ik had het tegen Geert, maar jij hoeft je ook geen zorgen te maken, als je dat wilt.

Mijn lieve Paulieneke, musicologe, heeft al honderden partituren met van die toeters met van alles en nog wat via het internet toegestuurd gekregen (die ze geen fluit aan vindt), dus een vliegenmepper kan nog wel bij, maar ze wil het maandag al met haar vriendinnen hier op de Markt (waar uw euro… inderdaad) spelen met één scheidsrechtersfluit en dan bedoelt ze ook één, want ze heeft al een compositie met twee, drie en vier van die fluiten afgewezen, en ze wil ook geen dwarsfluiten van dwarsliggers en Wilders.

Reageer
gravatar

Blij dat je haar hebt gevonden, maar hoe was ze er aan toe ? Werd ze uitgefloten in haar oranje Bavuvulezia jurkje ? Want het is geen klein bier wat daar allemaal gebeurt; als de orchestratie van dat VK (Vuvuleza Kampioenschap) niet strak door Blatter (en z’n broer) in de hand gehouden wordt kan er veel mis gaan.

Reageer
gravatar

@Mammie (van Paulieneke): Geen zorgen, geen zorgen?! Mevrouw bent u nou helemaal knettergek geworden?! Dit land wordt doorgespoeld met terroristisch bier en u zegt mij me geen zorgen te maken?!

Reageer
gravatar

@mevr. de Moeder van Paulieneke: Had u ‘t nou tegen mij of tegen Geert?

Misschien kunt u uw dochter vertellen dat er wel een stuk bestaat voor duizend vuvuzela’s en een vliegenmepper.

Reageer
gravatar

Gelijk weer die verdachtmakingen, jakkes. Je zou toch denken dat iemand uit het “Zuien” bier op waarde zou weten te schatten. Ik discrimineer niet: lever aan alle kroegen, kerken en keten.

Zojuist nog een bestellinkje Almaza ontvangen van Hero, want die is er ook niet vies van.

Reageer
gravatar

Ik vraag het hier nog maar eens voor mijn lieve Paulieneke, die musicologe is. Onder het korte nieuws valt haar vraag namelijk niet op.

“Heeft iemand een partituur voor duizenden vuvuzela’s en één scheidsrechtersfluit?”

Het is dringend.

Reageer
gravatar

Die wedstrijd is dan al gelopen, Paulus: ik zet in op een eindstrijd tussen “Het Kanon” en “Mort Subite” met Mort Subite als terechte winnaar via een sudden death einde.
Staat ergens op een floppy trouwens.

Reageer
gravatar

Mijn broer wil over vier jaar geen nationale elftallen, maar bierelftallen uitnodigen voor het WK.
Butweiser en Bavaria doen in ieder al met een eigen elftal mee.
Hij gaat na de laatste televisie-uitzending met de internationale wielerunie praten. Daar ligt jarenlange ervaring met commerciële ploegen.

Reageer
gravatar

Als de prins vooraf genoeg bier heeft gehesen kan hij wellicht meedoen aan een wedstrijd boeren. Laat hem wel uitkijken dat het dan niet uitdraait op een Boerenoorlog, want die winnen Nederlanders niet, leert de geschiedenis.

Reageer
gravatar

Directeur pr (25), dank voor de pleister op de wonde.

Mag ik als republikein mijn waardering uitspreken, dat een prins van Oranje voor het eerst na Napoleon niet vlucht voor een oorlog. Nog wel een voetbaloorlog. Zo herken ik de prinsen uit de Verenigde Provinciën weer. De onverschrokken vechtersbazen.

Weg met het koningschap, leve de voetbalprins!

(p.s. Ik ben ook dol op choco prins en de prinses op het witte paard.)

Reageer
gravatar

Dát vind ik nu een prikkelende reactie, @26. Jij krijgt van mij persoonlijk een prik !
O ja, en die speld zit nu zó diep in je arm: die mag je houden.

Reageer
gravatar

Als hier de Paulussen elkaar al spelden gaan uitreiken wordt het wel erg incrowd. Geachte ing. (was ir. te duur ? Die diploma’s kosten amper meer !) Paulus, waar staat die pr voor ? Paulus, Republikein ? Had het dan niet ‘ing. Paulus, directeur pfr’ moeten zijn ?
Overigens, als er íets een Joods-Christelijke achtergrond achtergrond heeft, is het wel de naam Paulus !

Reageer
gravatar

Na de langste discussie aller tijden, hebben wij hier op De Speld ook de kortste zinvolle bijdrage.

Paulus, fundamentalistische republikein (16),

Jij verdient een speciale prijs en wel de gouden speldenprik, samen met ons jaarboek over 2028 en een eervolle vermelding (zie reactie 25.)

Reageer
gravatar

Tuurlijk, Goodknight 11: met een beetje oogafwijking en krom geweer kun je zomaar een olifant van het hek afschieten in plaats van een kleiduif.

Maar Bavaria? Kan hij niet écht bier promoten? Grolsch of zo? Of passender: Leeuw bier? Dan heb je het tenminste ergens over, maar Bavaria …. tjongejonge; en dat wil koning worden, tjongejonge … .

Reageer
gravatar

@11: Die “Toch?” aan het eind verraadt u. Maar waarom nog zoveel moeite, u hebt het Koninklijk Huis nu vaak genoeg moeten beschermen tegen hun eigen misstappen. Uw regeerperiode zit erop, al weet niemand hoelang de onderhandelingen nog duren.
Als ik u was liet ik de politieke schade van deze aktie van ZKH lekker liggen voor uw opvolger.
Of gaan we aan ‘t einde plotseling een oprisping van fatsoen krijgen? Dat zijn we van u niet gewend.

Reageer
gravatar

@5: Zeg auwe taart, als je dat pseudoniem niet gebruikt dan is het net zo goed geen pseudoniem. Vindt ook mijn Henk. En voor mij en Henk is het helemaal geen pseudoniem!
Ga nau gauw.

Reageer
gravatar

@13, 14 verwijst mijn Henk naar De Telegraaf van hedenochtend:

‘Yolanthe kan ons wereldkampioen maken’
van onze redactie
AMSTERDAM – Voetbalanalist Johan Derksen ziet Yolanthe als HET middel om wereldkampioen te worden.

Johan Derksen neemt geen blad voor de mond. “Sinds Wesley met Yolanthe is, voetbalt hij elke week geweldig. Zou Yolanthe die andere 10 spelers ook niet eens af en toe kunnen verwennen? Dan worden we wereldkampioen”, zegt Johan in VI Oranje.

Derksen haalt wekelijks uit naar Yolanthe en het ziet er niet naar uit dat het gaat stoppen.

Reageer
gravatar

@12: Daar zit wat in misschien. Vooruit: bij Yolanthe in de spits met een Bavariababe oranje jurkje aan en de prins als vleugelspits naast haar twijfel ik nog een nanoseconde extra. Maar toch, de Speld heeft het al voorspeld: de winst is uiteindelijk toch voor Braaaaaaaasiiiil!

Reageer
gravatar

Allemaal leuk en aardig, zo’n kroonprins, maar wat heeft Yolanthe vandaag eigenlijk gedaan, gekocht, en gegeten? Net als bij vrijwel alle andere media krijgt die veel te weinig aandacht hier.

Reageer
gravatar

@10 – Voetjebal
Ik heb het Braziliaanse voetbal ook hoog zitten, maar of ze bestand zijn tegen voetbal van de Hollandse School, gecombineerd met Argentijnse wreedheid en alcohol-doping valt zeer te betwijfelen.
Ik zou er nog een nano-seconde over nadenken, als ik jou was…

Reageer
gravatar

De media zijn in de luren gelegd, de foto van W.A. tussen orangistische meiden is geshopped. Ons Koninklijk Huis onderhoudt al sinds mensenheugenis vriendschappelijke betrekkingen met het Huis Heineken. Aangenomen wordt dat dit met de respectievelijk bewoners van die huizen evenzeer het geval is. Dit begon al kort na de oorlog met de innige bloedbroederschap tussen bierfabrikant A.H. te Z. en ZKH P.B. te S. tijdens bijeenkomsten van de Bilderberggroep te A.

Dat beide families nu ontrouw aan elkaar zouden raken, is dus niet aan te nemen. De familie Swinkels houdt het slechts op kleiduivenschieten, bovengenoemde andere families houden het meer op de jacht op levend grootwild in Afrika e.o. voor de trofeeën aan de muur en op everzwijnen in de Rijksdomeinen voor de Babi Pangang Speciaal.

Als Overtuigd Noordiers Orangist en fan van het EO-programma Blauw Bloed moet ik er op aandringen de beeltenis van onze troonopvolger uit de montagefoto te verwijderen. Er zijn tenslotte grenzen, nietwaar? Anders kunnen we voor het zelfde geld ook Mahmut Ahmedinedjad als Nobelprijs laureaat afbeelden die samen met vriend Erdogan de Nobelprijs voor de Vrede 2010 krijgt uitgereikt …
Toch?

Reageer
gravatar

Even, een onderdeel van een nanoseconde slechts begon ik te twijfelen aan de eindoverwinning van Brazilië. De prins inzetten, briljante vondst. Maar niets zal door de hechte Braziliaanse defensie komen. Ook geen prinselijke en zelfs geen Braziliaanse Bavaria Babes.

Reageer
gravatar

@Boris: Onder de voorkeursspeling acht ik mij niet behouden aan enige regeltjes.

Reageer
gravatar

@Melle. Het is een enorm geneuk, dat is waar. Of mieren daarvan het slachtoofer zijn, is mij niet bekend. Maar hoe het ook zij, deze nieuwe regel is in ieder geval consequenter dan de oude.

Reageer
gravatar

@2 welke miere(n)neuker heeft de afgelopen tien jaar de spellingsregels aangepast? Ik zie Philip Freriks nog zo uitleggen dat het ‘Noordeuropese’ is.

Reageer
gravatar

Ik raad ze aan om eerst naar hun kavel in Mozambique te reizen en dan verder met het Statenjacht richting Durban. Daar zal het leger niet op rekenen en bereiken ze toch het stadion.En natuurlijk meteen een paar extra paspoorten meenemen voor een paar landgenotes die daar op onfortuinlijke manier hun reispapieren zijn kwijt geraakt.

Reageer