PVV introduceert nieuwe bewindslieden

Platenbaas en Surinaamse presentatrice geven kabinet kleur

Geert Wilders wil definitief afstand nemen van zijn status als politiek onaanraakbare. In een ingezonden brief aan De Volkskrant en De Telegraaf laat hij zien dat zijn PVV veel meer ‘politieke kanonnen’ heeft dan ‘alle gesubsidieerde media bij elkaar beweren’.  Om aan te tonen dat hij een volwaardige partner kan zijn bij de kabinetsbesprekingen presenteert hij daarom nu al zijn beoogde bewindsliedenploeg. Het blijkt een verrassend gezelschap met prominenten uit diverse hoeken. Zo presenteert de PVV een oud-platenbaas, een topeconoom, een CDA’er en een Surinaamse journalist.

De grootste troef van Wilders is Herman Heinsbroek. Een flamboyante zakenman en miljonair die platenmaatschappij Arcade tot grote hoogte bracht. Volgens Wilders ‘een man met visie die weet hoe hij de economie van een groot bedrijf of een land moet leiden’. Bovendien is hij beschikbaar. Toen PVV-onderhandelaar De Mos gevraagd werd wat Heinsbroek nu doet, luidde het antwoord ‘niets’. Over meer financiële kunde beschikt Wilders met Nyfer-econoom en voormalig PvdA-lid Eduard Bomhoff. Een man die graag voor de PVV aan de slag wil, met name om de marktwerking in de zorg eindelijk ‘fatsoenlijk te kunnen organiseren en moderniseren’. Bomhoff zou met zijn typische vergaderstijl met ‘voorzittersbelletje’ de eenheid en rust in het kabinet kunnen bewaren.

Verrassende nieuwkomer is voormalig RTV-Rijnmond eindredacteur en presentatrice Philomena Bijlhout. De vrouw van Surinaamse afkomst geeft aan beschikbaar te zijn als staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties omdat ze wel van ‘een verzetje’ houdt. Bijlhout steekt graag de handen uit de mouwen en zegt goed overweg te kunnen met ‘leiders’ en ‘informatie’. Bovendien heeft ze goede contacten met de nieuwe regering in Suriname. Een andere verrassing in het sterrenteam is oud-CDA’er en advocaat Hilbrand Nawijn. Als hoofd van de Immigratie- en Naturalisatiedienst heeft hij veel kennis van vraagstukken met ‘buitenlanders’, een thema dat bij de PVV hoog op de agenda staat.

Met zijn onorthodoxe keuzes geeft Wilders aan Den Haag ‘op te gaan schudden’. “De linkse kliek die al veertig jaar aan de macht is in Den Haag zal steil achterover slaan van de kwaliteit die deze ministersploeg met zich meebrengt. Na acht jaar garandeert de PVV hiermee eindelijk weer een kabinetsploeg die de rit uitzit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

109
PHILOSOFFIE ALGERIJNS • 17 APRIL 2013, 02:36
TIP:ALGERIJNS AFKOMST KIND VANAF 6 JAAR NIET GEZIEN MIJN EIGEN KIND EN RECHTER SPEELT MET ALGERIJNS MOSLIM DOOM DOOM NEDERLANDS MACHT MISBRUIKEN TEGGEN ZWAAK MOSLIM ALGERIJNS ALLEEN TEGEN RIJKSOVERHIED
MACHT NEDERLAND KLIEN GEHEUGEN EN GEEN EENS RESPECT VOOR VADER VAN KIND OF MIJN DCHTER JAMMER KANKER JODEN NEDERLANDS FATSOENEN GEEN RESPECT VOOR EEN DOOD MAN 53 JAAR OUD THUIS OVELEED
GELUKKIG WAS BIJ HEB ALLES GERGELD OMDAT DOOM NEDERLANDS IS ALGERIJNS AFKOMST
EMBASSADE DEN ALGERIJE WEET DAT
GENIETEN ARI BOL EN JAN VAN GELD VAN RIJKSOVERHIED OMDAT ZIJN JULLIE NEDERLANDS FATSONEN
TIP:ALGERIJNS VOOR NEDERLANDS VOLK DIE PAS WAKKER DAT WILDERS HEEFT GENOEG JULLIE MISBRUIKT VOOR ZIJN EIGEN
WILDERS NU GEBRUIK ANDER SYSTEEM
NIET OVER MOSLIM NIET OVER GRIEKLAND
MAAR ALS KABINET GAAT BEZUINIGING OVER IETS WILDERS GEBRUIKT JA MOET SIT OMLAAG NIET OMHOOG HAHAH POLITIEK VAN KINDREN ACHTERSTAND ZIEK MENSEN
NEDERLAND IS KAPOT EN GAAT NOG ERGER KAPOT EN KAPOT
WAT DENK JIJ KOM NIEUW KONING WILLEM ALIKSANDER MET MAXIMA EIGEN HUIS GEKOCHT IN GRIEKLAND
KONINGDAG VOEDSELBANK 2013 SCHANDALIG
10 JAAR IN NEDERLAND HEB PASSPORT NEDERLAND NOG DIPLOMA VAN BEVEILIGING 2
MISBRUIKE DOOR ARI BOL MARTELAAR MORDINAREN 2 JAAR OPLICHTERS EN NOG ANDER ALGERIJNS 53 JAAR OUD DOOD GEWONDEN THUIS 4 DAGEN POLITIE 112 MOET BELEN HOEF NIKS TE DOEN
DE DEUR FORCEREN EN MENEMEN NAAR UITVAART
GELUKKIG WAS IK BIJ HEB ALLES GEREGLD NEDERLANDS OMDAT BEN ALGERIJNS NIET MARROCAN
EN HIJ STAAT GEWOON ARI BOL MET JAN OP DE KRANT BLACHELIJK NEDERLANDS
Wij willen Geert Wilders niet in dit land zien. Zijn opvattingen … Want je kan zo links als de pest wezen, eigenaars hebben altijd gelijk.
Dat was de wijze les die Geert Wilders tijdens zijn Australische tour verkondigde. … Maar dat kan in Nederland niet meer – dus zoekt hij verre … begeven en om u heen kijken delft den haag zoetermeer rotterdam overal overlast … Als alle acties, reizen, uitspraken en politieke manoeuvres van Geert Wilders
De visumaanvraag van PVV-leider Geert Wilders om Australië te bezoeken, … De PVV-leider wilde eigenlijk in oktober al naar Australië maar zijn visum werd niet … Overal waar islam opduikt onstaat ergernis, geweld en erger; de … van hem, dat hij dit volhoudt, terwijl hij geen normaal leven kan leiden.
Geert Wilders gaat verder met zijn Marokkanen oorlog bij … Het land ziet er niet uit, maar niemand kan wat zeggen. Alles gaat naar ….. De aarde is mijn tijdelijke land en ik kan mij dus overal aarden. Ik ben niet afhankelijk van Nederland. Ik reis veel en ik koester ook geen haat noch wrok voor Nederland.
HITLER IS EEN MAN NIET VROUW EN HIJ IS NIET HOMO OF PEDO
HITLER HEEFT EEN VISIE OM ZIJN DOEL TE BREIKEN.
GA JIJ HITLER MET WILDERS HAHAHAHAH DOM NEDERLANDS FATSONEN
GEEN RESPECT EN GEEN GEVOEL ORANJE VAN VOEDSELBANK TERWIJ WILDERS VACANTIE NAAR AUSTRALIA HAHAHAH DOM VOLK EN DOM OVERHIED GRAAIER EN DOM POLITIE DIE SCHIET GEWOON EEN HOND DAKLOOS NEER
RICHI EEN JONGEN 17 DOOD GESCHOTEN DOOR AGENT WAT GEBEURT NIKS
ANNES GEWONDEN IN BOS MAAR NEDERLANDS ZEGT HIJ HEEFT ZIJN ZELF VERMORDEN 13 JAAR OUD OMDAT HIJ IS MOSLIM
HOEVEEL MENSEN HEB JULLIE VERMORDEN EN GEMARTELT EN KAPOT MAKEN GENOEG
WIL JULLIE WILDERS TOP MAKEN ALS HITLER GAAT JULLIE NIET LUKKEN DOM NEDERLANDS FATSONEN
Geert Wilders licht in dit interview voor het Australische … Hij kan beter zijn familie bezoeken in Indonesie.
Ook vraag ik me af welke mogelijke gevolgen deze ontwikkeling kan hebben op de lange … Overal word je met informatie en reclameboodschappen geconfronteerd; … Niet voor niets zijn de oneliners van populisten als Geert Wilders zo succesvol! …. Persoon & Gezondheid · Sport, Spel & Recreatie · Vakantie & Reizen .
AMSTERDAM – PVV-leider Geert Wilders kan tijdens zijn bezoek aan Australië … Mensen tegenhouden vanwege hun religie kan volgens hem niet omdat niet valt te … wil blinden in ov op rekening laten reizen · Genoeg alternatieven voor ‘dure’ JSF … Altijd en overal op de hoogte blijven van het nieuws?

Reageer
gravatar

ALGERIJNS VOOR OOK NEDERLANDS ALLE PARTIJ EN WAAR ZIJN KANKER MAROCAN ALTIJD ALGERIJNS PECH
KIJK ALGERIJE GRENS 17 JAAR DICHT MET MAROCO
MAROCCO HUIELEN HUILEN
WIE HEEFT DIE MAROCAN GESTUURD NAAR NDERLAND ALGERIJNS AUTORITIET
NEDERLANDS MET MARROCAN ZIJN ZELF GEDACHTEN GEIRIG MENSEN ALS ZE HEBBEN NOOIT GELD GEZIEN
PVV OOK DENK ZO WEG MET BUITELANDERS DOM REACTIE
MOSLIM ALGERIJNS EN TURK ZIJ ZELF OPGEVOEDEN

Reageer
gravatar

Lieve Margootje,

Ben ik als rasechte historische Hollandse diender te paard met bromsnor, snerpend fluitje, knalpistool, platte pet en blanke sabel dan ook overbodig bij jou op het tuinpad van mijn vader in Madurodam?

Reageer
gravatar

@Jeetje: Moet zeggen dat onze economie geweldig loopt hoor. De vliegtuigen vertrekken altijd op tijd. Treinen hebben nooit vertraging en de schepen vertrekken op tijd. Files kennen we hier niet. Ongelukken op de kermis komen ook niet voor en we hebben geen last van criminaliteit. We willen dit graag zo houden, dus die ordedienst van de PVV is overbodig.

Reageer
gravatar

Margootje? DE Margooyje? Het klein cupidootje, Christine Keeler in pocketformaat?

Maar denk eens in wat u daarvoor terugkrijgt, het wordt nog veel nét echter: over het Binnenhof rollenbollende politici, Vinexwijken met allochtonenghetto’s. Toko’s en halalwinkeltjes die op zondag open zijn – en dat moet de toeristen toch deugd doen: zondagshoppen in Madurodam in de multiculti wijk tegen kleine prijsjes.
En de ordedienst van de PVV zorgt er echt wel voor dat het niet uit de hand loopt, hoor.
Als iedereen zijn kaartje maar koopt.

Reageer
gravatar

@Jeetje: Hier in Madurodam zitten we nou niet echt op zo’n kabinet te wachten. Hier in ons kleine stadje is het heerlijk rustig en dat willen we graag zo houden. We hebben genoeg aan onze burgemeester, die heeft de touwtjes prima in handen.

Reageer
gravatar

Goede Ridder,

Nu je het toch over Freud hebt, wil ik je de volgende anekdote vertellen
Mijn goede vriend de overleden Toonkunstenaar Hermans heeft mij eens geadviseerd: “Eet meer Freud.”
Ik kan je het niet aanbevelen. Het is mij slecht gevallen.

Reageer
gravatar

De erfgenamen van Sir Arthur Conan Doyle hebben per email bezwaar aangetekend tegen de verbinding van de naam van hun grootvader met die van Buikhuizen en Lombroso. Bij dezelfde gelegenheid maakten ze mij er op attent dat Lombroso niet met schedelinhoud (dus met cortex, pre-frontale en temporale lobben e.d.) bezig was, maar met schedelomvang en de knobbels daarop. Grootvader Doyle had last van analytische knobbels, Sigmund Freud raadde hem een lobotomie aan, maar tussen twee zuipbuien door zei Doyle “Better a bottle in front of me, than a frontal lobotomy” .
Ik meld u dit maar even voor het geval dat u uw vrienden Heinsbroek en Ahmedinedjad nog gerust wenst te stellen.

Reageer
gravatar

Beste Ophef s.s.t.t., u kent uw klassieken. Maar u voert ze wel enigszins chaotisch op; uw interpretaties, verbindingen en hypothesen deel ik niet. Als niet-medicus, betwijfel ik of een schedelinhoud meten anders mogelijk en meetbaar is dan via een röntgenscan en/of een IQ-meting, dwz zonder toepassing van invasieve ingrepen zoals het lichten van het schedeldak of het verrichten van een trepanatie. Maar als ik uw vrienden Heinsbroek en Ahmedinejad heb beledigd, kunt u dat ook rechtstreeks en met de nodige Ophef mededelen, dat vereist minder combineren en deduceren; dus minder hersengymnastiek. Mijn uitlatingen in (101) waren overigens vragend, dus vraag-stellingen; geen rotsvaste overtuigingen, als u even kort terugscrollt kunt u zich daarvan zelf overtuigen. Uw meest recente bijdrage bevat trouwens aardige zoekopdrachten voor Google, compliment!

Reageer
gravatar

@Bârâcqûî 100: Uw argumentatie lijkt sterk op die van de eerder aangehaalde Boer Koekoek: het is zo want dat weet ik.
Ik zou dat graag oer-Hollandse noemen, maar Hendrik Koekoek kwam uit Gelderland.

Hendrik Ijzerbroot daarentegen, komt wel uit Holland.

Reageer
gravatar

Goede Ridder en Barstoot Acqui,

Begrijp ik goed, dat Sherlock Holmes de heren Buijkhuizen en Lombroso heeft opgespoord tussen Iraanse A-bommen en cd’s bij de Praxis, terwijl ze de schedelinhoud aan het meten waren van een eeneiige tweeling met een laag IQ en een maat aan boord van dit artikel, dat met het badwater werd weggegooid, teneinde de kosten van de wetenschappelijke carrières van de genoemde heren in rekening te brengen, zodat hij tegen dr. Watson kon zeggen: “Elementary dr Watson, elementary”?

Reageer
gravatar

Baracqui (102′ U denkt te diep. Ik ben geen volgeling van
Buijkhuizen, noch van Lombroso. Dat wat zij verkondigden vanuit hun roeping en overtuiging, heeft ze achteraf hun wetenschappelijke naam gekost, ook al hadden ze empirisch gelijk. Het IQ van de heren H. en A. lees men niet af aan hun uiterlijke kenmerken, maar aan hun gedrag en wapenfeiten in de praktijk. H. is een apenslimme platenhandelaar die politiek omhoogviel door gebrek aan gewicht en A. is een berenslimme verdeel/en/heerspoliticus die binnenkort een groot (alleen regionaal?) conflict start als zijn speeltje annex fetish (de A bom) verzendgereed is. De praxis, mijn waarde Watson.

Reageer
gravatar

@Goodknight: bent u een volgeling van dr. Buikhuizen, dat u aan een foto de uiterlijke kenmerken van het IQ denkt te kunnen aflezen ? Of is uw eigen uiterlijk IQ dermate hoog dat u daar geen schedelmeting voor nodig heeft ?

Reageer
gravatar

In de nastoot: de foto in dit redactionele artikel toont twee verlichte geesten; één daarvan vertoont grote uiterlijke overeenkomst met de Iraanse president Mahmut Ahmedinedjad, qua leeftijd, IQ en boordmaat bijna een ééneiege tweeling. Is dit toeval of hebben beide heren in vergelijkbare uterale sfeer verkeerd, met dezelfde noodlottige afloop? Zou het kunnen dat in beide gevallen het kind met het badwater is weggegooid en abusievelijk de nageboorte behouden?

Reageer
gravatar

@Kees 22: u heeft gelijk. De trema is niet het hoogtepunt van het Hollandse diakritische denken. Na nog een gehele nacht (dia)kritisch doordenken ben ik er namelijk uit: het dakje (door buitenlanders steevast parmantig een circonflex genaamd) is toch wel het beste voorbeeld van Hollands vernuft. Waar zouên we zijn zonder dakjes ? Waar zouên we schuilen ? Trema’s, omlui (ik vind de variant umlaut zó germanistisch !), ‘t haalt het niet bij het oerhollandse (ja dat is echt zo, Kees22 !) dakje !

Reageer
gravatar

Ach, waar blijven echte leiders als in de tijden van de Rapaille partij en Had-je-me-maar. Om nog maar te zwijgen van het raadslid in Amsterdam, Bertus Zuurbier en het prachtige actiepunt van deze enige echte volkspartij: vrij jagen en vissen in het Vondelpark! Inderdaad: wij hebben weer een nieuwe völkspartij nodig.

Reageer
gravatar

@Bäräcqüi: Ik had graag enige onderbouwing voor Uw bewering dat de trema oerhollands is. Typisch Nederlands, daar wil ik nog wel in geloven. Maar oer-Hollands?????
Volgens mij zijn Hollanders helemaal niet slim genoeg om het concept te begrijpen.

En algemeen: ik zou het programma van de PVV laten doorrekenen door de TBS, ik vermoed dat we dan wel de juiste uitkomsten krijgen.
Die we dan natuurlijk wel goed binnen moeten houden!

Reageer
gravatar

Net nu Ü zo ver bent gekomen met (ver)delen ? Moeten we het zönder Ü doen ? Kunt u niet iets meer onder één noemer brengen ? Dan doet de teller er toch niet zo veel meer toe ? Toe ? Macht ligt voor dgÜ binnen een toelength !

Reageer
gravatar

@Bäräcqüi: deze strijd voor het heilige deelteken zult u hier spoedig zonder mij voort moeten zetten, de teller nadert reeds de 100. U weet welk lot ons lieve vaderland wacht als we niets doen.
Deel en heers!

Reageer
gravatar

Grote Leider, zo doorgaans gewoon gebleven Geert, ik volg u ! En alle lezers en toehoorders, u doet er goed aan dit eveneens te doen ! Lëvë dë Trëmä; het volk zal horen: wie volkoren heeft die volkhore !
Zo, daarmee hebben we de volgranenmensen ook aan onze zijde.

Reageer
gravatar

@Bäräcqüi: Uw inzet voor de goede zaak staat buiten kijf. Maar als we nu meteen al vertellen waar we naartoe willen, kan het Volk ons niet volgen. We zijn nu nog in de fase waarin onze boodschap aan het Volk is waar we vanaf willen.
Stap voor stap.

Reageer
gravatar

Da’s dan jammer – de termijn waarbinnen dat kon is net verstreken. Maar misschien na de volgende verkiezingen?

Jaarboeken en restituties worden slechts vergeven bij aanmelding.

Reageer
gravatar

Ïs ër tröüwëns nög bëhöëftë ään een Mïnïstër vän Trëmä’s ? Want er is ook nog een sluipende verdringing aan de gang van de oerhollandse trema’s door vanuit het boze buitenland gesubsidieerde slangetjes en streepjes (om over die abjecte cedilles nog maar te zwijgen). Ik vermoed een complot. Ik stel voor dat elk zich misdragend leesteken bij de eerste overtreding direct het land wordt uitgezet. Terug naar Takki-Takkiland !

Reageer
gravatar

doorgaans gewoon Erik,

Jouw excuus is niet goed genoeg. Niet uit het hart gegrepen. Je weet waarmee we hebben gedreigd.
DUS:
WIJ ZEGGEN ONS ABONNEMENT PER DIRECT OP EN WEL NU!?!!!!!

Het jaarboek over 2028 willen nog wel ontvangen, maar dan is het ook echt afgelopen.

Uit.

Reageer
gravatar

Luister, die Unterknöpfëler (zit in het meervoudsrijtje Amt Bad Bild etc., dus dit is het meervoud in het Duits) zijn nodig, want het land moet wel gewoon geregeerd worden. En daar kan je Rütte en Bömhöff niet mee lastig vallen, want die zitten vanaf 1 juli permanent in Brüssel om Nederland uit de ËÜ terug te trekken. Want we kunnen geen lastige vragen over mensenrechten en Europese verdragen hebben als het PVV-programma integraal uitgevoerd zal gaan worden !

Reageer
gravatar

Natuurlijk moet het Nyfer die opdracht krijgen, al was het alleen maar om weer ‘s het belletje te horen klinken. We moeten een Bom onder het Binnenhof leggen, korter gezegd: Bomhoff moet Binnen !
Ik stel voor om deze Überminister direct de enige bewindsvent onder Rutte te maken: ten eerste omdat hij toch met elke andere bewindbuil ruzie zal maken, en ten tweede omdat het Rutte zal aanspreken dat het Marktdenken direct wordt vertaald in de benaming van zijn ploeg: uitventen dat beleid !

Reageer
gravatar

Doorgaans gewoon Erik,

Jongen, wat doe je ons nou? Je weet, dat wij gek zijn op doorgaande grappen. Dus eerst een inleidende grap en daarna de vervolggrappen. Zo zijn wij om beurten aangever en komiek.

Op 77 is Paulus aangever, dan zou Paulien daarop zeggen: “Dan is het ‘t overwegen waard de PVV-ministers op de Markt aan te bieden. Dat moet de VVD toch aanspreken, die zijn wel van ‘t marktdenken.”

Zeg nou zelf, vind je het netjes om voor je beurt te praten?

Als dat zo moet, zeggen wij ons abonnement op!!!!!

Reageer
gravatar

Ja, je moet wat: bewindslui klinkt zo negatief, bewindsman is weer seksistisch, dus is hij een der beoogde bewindslieden = enkelvoud bewindslied, als men begrijpt wat ik bedoel.

Reageer
gravatar

Da’s waar, maar toen ze begonnen was 5 cent een hele normale prijs voor sommige produkten. Het argument van de eenheidsworst overtuigt me meer moet ik zeggen.

Is bbB een lied? Hier wordt een ragfijn spel gespeeld.

Reageer
gravatar

@Doorgaans: de HEMA heeft altijd al eenheden van 5 gebruikt, pas bijvoorbeeld x,98 of x,99 wordt het oppassen geblazen. En aangezien de beoogd grote leider van heel Nl graag een eenheidsworst wil maken zoals de HEMA al verkoopt, lijkt mij deze optie het geschikst.

Nyfer valt af wegens belangenverstrengeling: beoogd bewindslied Bomhoff is er van.

Reageer
gravatar

@Jeettje 71 (normaliter zonder normaliter): Sinds de HEMA niet alleen maar ronde prijzen hanteert, maar ook b.v. 5,95, vertrouw ik ze niet meer. Je hebt eenheidsprijzen of je hebt ze niet en zo lijkt het altijd toch wat anders dan het is (in het onderhavige voorbeeld ruim 5 euro, terwijl het praktisch gesproken 6 euro is).

@Baracqui: Voor het Nyfer valt zeker iets te zeggen, ik weet graag waar ik aan toe ben, als zij garanderen dat hun berekening fout is, rest alleen nog de europese aanbestedingsprocedure. Oh ja, en de opdracht.

Misschien kunnen we kamerlid Brinkman overtuigen dat deze vraag van wezenlijk belang is voor het demokratisch gehalte van zijn partij.

Reageer
gravatar

@Doorgaans: Ik zou dat overlaten aan het Nyfer. Die berekenen het fout, als altijd, maar aangezien dit soort berekeningen per definitie fout zijn maakt dat niet uit. Zeven komma twee miljard, maar liefst ! (Ik ben vergeten waarvoor, maar veel is het wel).

Reageer
gravatar

@Doorgaans: dat zijn niet de goede organisaties: voor een juiste beprijzing moet u zich wenden tot de HEMA – de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam.

En de heer J.v.d. S. wordt onze vooruitgeschoven post in Zuidamerika, hoofd CC afd Juridische Zaken.

Reageer
gravatar

Goodknight,

Nou, nou, je hebt het wel over een toekomst staatshoofd van een lastig, doch bevriend land, hoor.

Hij verdient nu wat bij door training van Nederlandse ex-Uruganstrijders in het schijfschieten. Als alles goed gaat met de formatie, zullen die (zich) gaan richten op de knieschijven van meisjes met hoofddoekjes die dubbele paspoorten hebben, wier grootouders uit Marokko komen, en die wel eens een Koran thuis hebben zien staan in een kast tussen de spinnenwebben op zolder

Deze elitetroepen komen onder het nieuwe Ministerie van Apartheid onder de hoofddirectie Sociaal Schieten.

Reageer
gravatar

Wat gaat er eigenlijk om in bestuurscentrum Paramaribo en in crisiscentrum Langetabbetje? Dreigt er privatisering van de Marowijne via een Waterschap onder of met Bouterse? Gaat de beloofde aanleg door van landingsstrippenkaarten in gebieden die moeilijk met het OV zijn te bereiken? Krijgen alle Brunswijkgetrouwe dorpsoudsten nu automatisch de titulaire rang van luitenant-kolonel b.d., een verplicht lidmaatschap van de NMR en een gratis abonnement op het partijorgaan? Vragen nu de resterende zelfstandig denkende Surinamers binnenkort collectief asiel aan in Nederland? Het wordt tijd dat Nova, Zembla, Netwerk en BNN wat aan onderzoeksjournalistiek gaan doen in deze Zuidamerikaanse bananenrepubliek. Voor je het weet bekeert Bouterse zich straks tot de Islam, in de hoop op oliedollars. Dan zijn de rapen gaar en zit Obama met een groter probleem dan Cuba in zijn achtertuin.

Reageer
gravatar

De discussie ontwikkelt zich snel en breed, maar ik wil het even kort houden bij de kandidatuur van Philomena Bijlhout. Zij lijkt mij iets te licht om Desi Bouterse in toom te houden. Temeer omdat die ook nog zijn kompaan Brunswijk op de rug heeft mee te torsen. Kan Philomeentje succesvol dit gezamenlijk gewicht aan van een dictator en zijn side-kick?

Wij moeten deze geslaagde ex-pupil van de Nederlandse Inlichtingendienst annex ex-sergeant-majoor goed in het oog houden, want voor je het weet verkoopt het hele areaal naaldbossen op de Veluwe ook aan een multinational, net zoals hij de hele “staande” houtvoorraad van Suriname inmiddels privé heeft verkocht. Zijn logica “Er is geen beter beginsel, dan het eigen gewinsel” snijdt wel hout.

Bouterse’s CV is oppervlakkig vergelijkbaar met dat van de ABN tijdens en na de bankencrisis. Eerst staatssteun en mooie beloftes, daarna blijkt dat terugbetaling niet zal volgen; de bonussen van de nieuwe top kunnen anders niet worden betaald.

Reageer
gravatar

Wilders had ene J. van der Sloot op het oog als minister van Justitie of staatsecretaris voor Koninkrijks Relaties, maar de beschikbaarheid van deze persoon kon niet gegarandeerd worden.

Reageer
gravatar

@62: Gezien de voorkeur die China laat zien in ‘t soort regeringen om zaken mee te doen, verbaast me de Wilders-Hoe-konnektie niet zo. De PVV gooit Nederland dus in de uitverkoop, weer zo’n oer-hollandse traditie om trots op te zijn.

Reageer
gravatar

@Duidelijker60: dit is gewoon een Chinese groet. Terugverlangen heeft geen zin én is ook niet nodig: China investeert zich wild in het Westen.
Dus kijk ik vooruit – Ni Hào

(van Voorzitter Geert mag het: vanwege de rijke Hollandse joodschristelijkchinese VOC traditie – de Delfts Blauw connectie)

Reageer
gravatar

@51 Peter Bugel: boer KK verkiezingscampagne 1972: “en als de ene rechtse groep meer stemmen krijgt wordt de rechtse groep sterker en de linkse groep zwakker en als de linkse groep meer stemmen krijgt andersom”. (Geen letterlijk citaat, ziet u daarvoor aub http://www.youtube.com/watch?v=ozKMdXLzEe0 en dan vanaf min. 3.18 Met daarbij ook zijn onsterfelijke uitspraak: ‘als er 1 van de 150 kamerleden is die hard werkt, dan ben ik het’.)

Reageer
gravatar

Jeettje Janmaat @45 geeft een goede oplossing: als de geblondeerde rattenvanger nou zijn regering beperkt tot Holland, dan doen we wel weer gewoon verder.
Zetten we er prikkeldraad omheen en een Veiligheidshek met Doorlaatposten voor onze Verdediging.
Holland voor de Hollanders, dat zeg ik ook al jaren.

Reageer
gravatar

ing. Jeetjje van kommentaar 50,

Twee regstellings:

– Ek weet, ek moe nie vergeet nie nie nie nie.

– Jeetjje is nie Jeettje nie, nie waar nie? Want soos Jeetjje dieselfde persoon nie was nie soos Jeettje nie is nie, dan sou nie Jeettje Jeettje nie sijn nie. Dus jij heet regtig Jeetje. Tog nie waar dan nie?

Er kan een enkel taalfoutje in zitten. Het is al zo laat, zoals je zelf schreef.

Reageer
gravatar

Jeetjje,

Twee correcties:

Ek weet, ek moe nie vergeet nie nie nie nie.

Jeetjje is nie Jeettje nie, nie waar nie? Want soos Jeetjje dieselfde persoon was soos nie Jeettje nie is, dan sou nie Jeettje nie nie Jeettje nie sijn. Dus jij heet regtig Jeetje. Tog nie dan nie?

Reageer
gravatar

@Bugel: Ah, de tijden van “éérst bewijz’n”…… , hoe onschuldig was het CPB toen nog …

Och TrolleNol: volgens mij gaan wij links gespuis de tijd van ons leven krijgen met overvloedig grappenmateriaal, hoewel, dat gezegd hebbende: hoe kun je iets belachelijker maken dan het in werkelijkheid al is?. Een uitdaging dus.

Maar ik vind het heel knap van je, hoor: sneller typen dan je denkt is weinigen gegeven – meestal is het andersom.

Reageer
gravatar

Goed dat onze roemruchte afgevaardigde Koekoek weer even herdacht werd. Een opmerkelijke dialoog:

KK: meneer de voorzitter de boeren willen de landbouwschappen niet.

Van Tiel: geachte afgevaardigde, hoe weet u dat?

KK: meneer de voorzitter, dat is zo want dat weet ik!

Kijk, dat niveau, dat mis ik weleens in ons hedendaagse parlementaire debat.

Reageer
gravatar

Hee Verwoerd,

Is daar nog angeldraad oor van die konsentrasiekampe uit die tyd toe die swartes nog nie die baas was in jou land? My broer, die voornemende premier van ons land, kan straks ‘n kilometertje of duisend goed gebruik.

Vertaal deur Paulien

Reageer
gravatar

Opa Verwoerd, jongeman Glimmerveen en Janmaat (m/v),

Jullie werden mij vanmiddag aanbevolen voor een ministerschap door een gast met zo’n opvallend peroxideblond kapsel en een vlijmscherpe tong, zijn naam ontgaat mij iedere keer. Wilde, Verwilderd, Killers of zoiets.

Reageer
gravatar

Dit is niet eerlijk, dit heeft mijn aangetrouwde oom altijd al gezegd en nou vergeten ze mij!! Mij!! Mijn ome is er voor veroordeeld, maar die was zijn tijd dan ook ver vooruit!
Dit is plagiaat!!
En de eerlijke erfgenamen van de gezonde Hollandse Volksgeest blijven weer eens in de kou staan!
Eigen volk eerst, en wat gebeurt er: verft zo’n knul zijn haar en doet alsof hij een eerlijke blonde Hollandse jongen is.
Jaja: nou vol is vol, hoor, voor Janmaat is de maat vol zoals me ome zei.
Ze zoeken het maar uit, maar mijn oom z’n archief krijgen ze niet meer. Zo!

Reageer
gravatar

ik ben de klijnzoon van joop. mijn opa heeft mij veel geleert over polletiek enzo. bij ons op het vmbo heeft iedereen op wilders gestemt en ik ook. ik en mijn vriendjes trekken graag een kopvot van een koppie met dubbel paspoord. daarom wil ik graag minister van apartheidszake worre. ken iemand een goei woordtje voor mij doen????????

Reageer
gravatar

Vertaling in het nederlands van het bericht van de heer Verwoerd (42)

De heer Verwoerd raadt uit persoonlijke overtuiging en ervaring de regering Wilders apartheid als ideologie aan. Hij heeft daarmee goede ervaringen in het verleden toen hij nog president was van Zuid-Afrika. De apartheidswetten kunt u vinden op internet of in een goed archief. De zelfstandig naamwoorden ‘zwarten’ en ‘kleurlingen’ in deze wetten dienen uiteraard te worden vervangen door ‘moslims’.

Reageer
gravatar

Ek raad persoonlik vir regering Wilders apartheid aan. Dit is ‘n beproef resep. Ons apartheidswetten staan nog op die internet. Die woord swart moet vervang word deur Moslems.

Reageer
gravatar

Ik ben bang dat de heer N. de Trol grote problemen gaat krijgen met Floris Rost van Tonningen jr., beoogd Minister van (en uit het) Milieu, als hij volhardt in zijn voornemen de adders te laten piepen. Adders zijn (evenals zwarte weduwen) ook een beschermenswaardige diersoort !

Reageer
gravatar

Waarde Nol, uw reacties zijn immer komisch, maar uw argumentatie is te helder en coherent om aan een echte laagvoorhoofdige PVV-er toe te horen.

P.S. Piep!

Reageer
gravatar

Eindelijk sie je die linkste kliek ken geen rgappen mer maken. Suur he dje PVV overwinnen. Wachlibnt maar, lings gespuis, tor de de rechtse regerin, gaan julie adders piepe!

Reageer
gravatar

Wally,

groot gelijk. Ik hoor dat Geert al een stormram op zijn Bentley heeft laten plaatsen.

Reageer
gravatar

Laten we de beuk er in gooien na 40 jaar polderen en pappen en nat houden met de gevestigden politiek
die
Laten we Geert een kans geven .
Maar dat zullen de ambtenaren met de cda en pvda pet op nooit toestaan.

Reageer
gravatar

@24 Je hebt gelijk, maar we hebben dan ook niets tegen de LPF, we hebben iets tegen de úitwassen van de LPF.
Alleen, een knappe jongen die het verschil kan zien.

Reageer
gravatar

De familie Rost van Tonningen laat weten dat ze bereid zijn een kandidaat te leveren voor het Ministerie van Emigratie en Decimatie. Maar als dat niet mogelijk mocht zijn, zijn ze ook te porren voor Milieu, teneinde het aantal Zwarte Weduwen (als bekend een bedreigde diersoort) te beschermen (desnoods met verregaande maatregelen: ja ja, dit wordt een Doe-kabinet !)

Reageer
gravatar

Nog duidelijker wordt het nu we weten dat Hans Koekoek, een nazaat van de grote politicus boer Koekoek (roepnaam Hendrik), gevraagd is voor het staatssecretariaat bij Landbouw. De PVV grijpt hiermee terug op de agragisch Nederlandse wortels van onze samenleving en wil hiermee ook zijn grote voorgangers in de nationale politiek eren.

Reageer
gravatar

In een persverklaring laat dhr Bomhoff weten:”In het medium de Speld werd door ene J. een verband gesuggereerd tussen een aantal sterfgevallen in de koninklijke familie en mijzelf. Ik neem hierbij afstand van deze insinuaties.
Over bemoeienissen van dhr Heinsbroek leidende tot genoemde sterfgevallen laat ik mij niet uit, maar het zal een ieder duidelijk zijn dat enig verband hier zeker niet uitgesloten kan worden.”

Reageer
gravatar

@Jeettje: dat waren nog eens tijden, zoals Heinsbroek Bomhoff pootje haakte na de plechtigheid in Delft, waarna Bomhoff gestrekt de nog openstaande Oranje-grafkelder in lazerde!

Reageer
gravatar

@doorgaans: het koninklijk huis mag wel uitkijken dan: beide heren hebben er een sport van gemaakt ruzies uit te vechten tijdens royale begraafplechtigheden.
Zo wordt de familie nog aardig gedecimeerd als ze op die voet doorgaan.

Reageer
gravatar

Martinus toch!
De PVV is tegen alles wat hen uit het regeringspluche houdt (hoewel de huidige stoelen niet van pluche zijn).
Dus morgen tegen dit, vandaag nog tegen dat. Het wachten is op het moment dat ze tegen zichzelf zijn.

Nawijn, Nawijn; h’m … is dat niet die man van de tweede jeugdpuistjes?

Reageer
gravatar

In een persverklaring laat dhr Bomhoff weten:”Ik verheug me nu al op het weerzien met Herman. In het verleden spraken wij elkaar regelmatig en het staat me bij dat we altijd interessante diskussies voerden. Onze laatste diskussie werd helaas bruut onderbroken.
Ik hoop dat we, ondanks dat we elkaar nu enige jaren niet meer hebben gezien, gewoon op de oude voet met elkaar door kunnen gaan.”

Reageer
gravatar

Kan Zoetermeer Nawijn wel missen? Wanhopige burgers zijn massaal naar het stadhuis getrokken en skanderen zijn naam. Prominente zoetermeerders hebben al kontakt met hem opgenomen in de hoop dat hij nog niet voor de plaatselijke politiek verloren is.

Reageer
gravatar

@12 Lijkt mij een pre: allemaal mensen met ervaring dus. En over die marktwerking: we wisten allemaal dat de PVV heel veel in zou moeten leveren om dit kabinet voor elkaar te krijgen. De PVV wordt hiervoor geknipt en geschoren. Maar niet bevreesd: Wilders schijnt zijn kuif te mogen houden.

Reageer
gravatar

En Hero dan?? Een zwaargewicht op een nieuw ministerie jeugdoverlast. Hij weet als geen ander hoe je een kinderfeestje kan verzieken met 4 bussen ME-ers. (Er zijn overigens nog steeds 2 kratten bier beschikbaar voor de pet van koddebeier Hero)

Reageer
gravatar

Beste Martinus,

Daar zou ik maar niet al mijn geld op inzetten als ik jou was. De PVV staat er niet om bekend dat ze gauw grappen maken over zulke belangrijke beslissingen als regeringsdeelname en verantwoordelijkheid nemen.

Reageer
gravatar

Ik mag hopen dat dit een grap is.. dat zijn allemaal LPF ministers/staatssecretarissen. En bovendien, marktwerking in de zorg? Daar was de PVV toch tegen..

Reageer
gravatar

Heeft Wilders zich ontdaan van zijn geblondeerde haar, en een Cavalier King Charles Spaniel aangeschaft? Wat gaat Harry Mens overigens doen?

Reageer