Nederlands elftal slaat groepsfase WK over

Van Bommel: "Je vraagt Rembrandt toch ook niet om je schuurtje te schilderen?"

Vanwege het gebrek aan kwalitatief hoogwaardige tegenstanders heeft de technische staf van het Nederlands elftal besloten om pas na de groepsfase op het WK in actie te komen. Routinier Mark van Bommel: “Ik ben niet helemaal naar Zuid-Afrika gereisd om op een voetbalveld te staan met brekebenen als Ole Knäckebröd en Jon Dahl Tomasson. Dat de FIFA zulke figuren aan het WK laat deelnemen, is een belediging voor voetballers als Robin, Wesley en ik. Bij de vorige WK’s is er vaak kritiek geweest op het niveau van de arbitrage, maar ik vind het niveau van de tegenstander nog veel erger.”

“We hebben niets tegen ontwikkelingshulp”, vervolgt de schoonzoon van de bondscoach, “maar om nou op een WK tegen Kameroen te voetballen gaat ook weer wat ver. Arjen is bijvoorbeeld een fijngevoelig kunstenaar, een rank genie. Hij is te goed om in één veld te staan met een paar van die Afrikaanse houthakkers. Je vraagt Rembrandt toch ook niet om je schuurtje te schilderen? Sommige spelers hebben dit seizoen bovendien al meer dan zestig wedstrijden in de benen, die moeten hun rust nu gewoon even pakken.”

Wesley Sneijder sluit zich aan bij de kritiek van zijn ploeggenoot. “Ik verdien bij Inter meer dan alle Japanners samen en wij nemen Piet Velthuizen toch ook niet mee naar Zuid-Afrika? Met het zelfvertrouwen in de groep zit het wel goed, ja, maar dat lijkt me natuurlijk ook niet meer dan terecht. Kijk nou wat voor voetballers we hebben. Met deze groep is echt iets bijzonders mogelijk.”

“De groepswedstrijden zijn ook helemaal niet leuk voor het publiek”, aldus bondscoach Bert van Marwijk bij zijn persconferentie. “De Oranjesupporters eisen aanvallend totaalvoetbal. Maar neem nou Japan: als ze dertig procent balbezit hebben, gebeurt er dertig procent van de tijd niets. Dat willen we het Nederlandse  publiek niet aandoen.” De bondscoach heeft de andere grote landen opgeroepen om zijn voorbeeld te volgen. “De groepsfase is leuk voor B-landen. Het échte toernooi begint pas na de groepsfase.”

De spelers van Oranje krijgen bijval van Johan Derksen, hoofdredacteur van Voetbal International. “Ik heb vrijdag de openingswedstrijd gekeken. Niet om aan te zien. Die Zuid-Afrikanen hebben een voorstopper met een bierbuikje en de die keeper van Mexico had volgens mij nog nooit van zijn leven een bal gezien. Dan heb je ook nog landen als Honduras, Nieuw-Zeeland en Noord-Korea. Je zal maar tegen één van die landen je been breken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nederlandse dames hebben wel de mooiste oranje jurkjes. Enkele Zuid-Afrikaanse spelersvrouwen waren zo jaloers, dat ze de meiden door de politie hebben laten arresteren en opsluiten tot het toernooi over is.

Reageer
gravatar

Maar als Oranje dan niet wint, dan kunnen ze toch gaan voor de prijs van het best op de vuvuzuela meetoeteren van het volkslied? Zingend maken ze daar ook al geen kans; misschien is dit een optie om toch nog wát te winnen?

Reageer
gravatar

@Erik: klopt helemaal, en dan komen we toch weer uit bij de vuvuzela, die apartheid moet doen vergeten als de Slechtste Zuid-Afrikaanse Uitvinding Aller Tijden.

Reageer
gravatar

@Piet Hein, voor de kleine landjes heeft hij zelfs het volgende uit zijn hoofd geleerd: “Zelfs Piet verdient meer dan jij.”

Reageer
gravatar

@28: hoop maar dat-ie een bantoetaal uit Kameroen heeft gekozen, en dan nog zullen ze ‘m niet allemaal verstaan, denk dat-ie tegen hun aan frans genoeg heeft.
Hij moet ook uitkijken voor iets anders: een blanke die alle zwarten over een kam scheert als ‘bantoe’ kon in Zuid-Afrika wel ‘s vervelende associaties oproepen.

Reageer
gravatar

Het gebeurt niet vaak op De Speld, maar dit bericht berust helaas niet op waarheid. Wesley Sneijder heeft er zo hard op geoefend om in het Deens, Frans, Bantu en Japans “Ik verdien meer dan jij” te zeggen, die slaat deze wedstijden zeker niet over!

Reageer
gravatar

@Atilla, er schijnt een nieuw schema gemaakt te zijn. Dit om de vorige lek in de doofpot te kunnen stoppen. En in dit schema wordt Nl wel wereldkampioen. Als beloning van de Speld dat we de info zo goed binnenboord hebben gehouden.

Reageer
gravatar

Ik zoek namelijk al tijden naar een betrouwbare en geschikte klusjesman. Dat is nog niet makkelijk, kan ik jullie verzekeren.

Reageer
gravatar

Hallo? Wat is dat nou weer voor rare opmerking Paulus? Eens het hokje van schilder en men denkt gelijk dat je verder niks kan. Eens een schilder altijd een schilder? Nee dat valt me zwaar van je tegen. Rembrandt mag gewoon een schuurtje voor mij timmeren daar heb ik geen enkel probleem mee.

Reageer
gravatar

Domme opmerking van Van Bommel: “Je vraagt Rembrandt toch ook niet om je schuurtje te schilderen?”
Deze twijfel aan het vakmanschap van de schilder R. van Rijn is bespottelijk.
Van Bommel had beter kunnen zeggen: “Je vraagt Rembrandt toch ook niet om je schuurtje te timmeren.”

Reageer
gravatar

Het moet zijn “belediging voor […] Robin, Wesley en *mij*” maar het blijft natuurlijk een voetballer.

Reageer
gravatar

Hoezo satire? Wat is er satire aan dat de voorronde nergens over gaat? Groot gelijk dat Oranje dit aan de kaak stelt en er actie tegen ondernemen. Al vind ik het wel zwakjes dat ze al direct na de voorrondes weer mee willen doen. Het zou veel logischer en terechter zijn om gewoon direct door te stromen naar het ophalen van de cup. Waarom nog spelen? Iedereen weet dat niemand op kan tegen Oranje.

Reageer
gravatar

@ali_achmenidijac @Myrna. Het gelijk is aan uw zijde, het is inmiddels wel aangepast.

Reageer
gravatar

We kunnen de groepsfase natuurlijk ook gebruiken om de echte konkurrenten op het verkeerde been te zetten. Met matig spel moeten we die groep toch kunnen overleven en daarna worden we lekker onderschat door de grote jongens.

Misschien niet leuk voor het publiek, maar willen we nou eindelijk ‘s een keer winnen of niet?

Reageer
gravatar

Die Mark van Bommel weet niet waar hij het over heeft. Ole Knäckebröd is er, in tegenstelling tot die brekebeen van een Arjen, nog nooit in geslaagd om – terwijl er geen tegenstander in de buurt was – te struikelen over zijn eigen hakje. Wellicht valt er voor het elftal nog wat te leren in de groepsfase ?

Reageer