Gecompliceerde beenbreuken Oranjespelers snel verholpen

Alternatieve arts helpt blessures de wereld uit

De beenbreuken die Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Robin van Persie afgelopen middag opliepen tijdens een training van Oranje in Zuid-Afrika zijn minder ernstig dan zich in eerste instantie liet aanzien. Met name de driedubbele scheenbeenbreuk van ‘Kabouter’ Wesley Sneijder lijkt mee te vallen: een kwestie van slechts enkele dagen. Onconventionele genezingswijzen uit de alternatieve hoek lijken ervoor te zorgen dat alledrie de spelers op tijd fit zullen zijn voor het duel met Denemarken op 14 juni.

“Ja, je schrikt wel als je ziet hoe je erbij ligt met zo’n blessure”, aldus een kalme Sneijder. “De botten staken letterlijk door mijn huid heen. Het leek net een afgebroken IKEA-tafelpoot met heel veel splinters. Het boeide me wel, moet ik zeggen. Als je van jongs af aan al niets anders doet dan voetballen heb je weinig biologielessen kunnen volgen. Je ziet dan hoe het bloed door de splinters heen sijpelt in het ritme van je hartslag. Je ziet de uitstekende botsplinters heen en weer waaien in de Afrikaanse wind, alsof het grassprietjes zijn. Het heeft wel wat.”

Bondscoach Bert van Marwijk benaderde voor ‘zijn geknakte jongens’ Henk ‘The Knife’ van Toorn, de omstreden osteotherapeut uit Bleskensgraaf en volle neef van fysiotherapeut Dick van Toorn.  De arts baarde in 2003 opzien toen hij het volledige rolstoelbasketbalteam van Kirgizië weer aan de wandel kreeg. Van Toorn maakt in zijn werkwijze gebruik van biologisch dynamische componenten ‘die in iedere Gamma zo verkrijgbaar zijn’. Hoewel de geneesheer voortdurend onder vuur ligt vanuit de reguliere geneeskunde en Stichting Skepsis krijgt hij onbeperkt krediet van Oranje om het blessureleed uit de wereld te helpen. “Een lachertje”, aldus de goedlachse geneesheer.

Hoe Van Toorn zijn middelen precies gaat toepassen is naar eigen zeggen ‘een kwestie van wikken en wegen’. “In het verleden hebben gemagnetiseerde asbestkristallen in dit soort gevallen hun heilzaamheid bewezen. Probleem is echter nu dat de maan in het sterrenbeeld Waterman staat, wat weer zijn weerslag heeft op de trillingen van de kristallen. Plutoniumtinctuur lijkt meer voor de hand te liggen, maar dat moet gewogen worden aan de halschakra’s van de spelers. De gebruikelijke puzzel. Ik kan u echter zeggen dat we er binnen enkele dagen uit komen, de vraag is alleen nog hoe.”

Mark van Bommel, die bij een sliding met Dirk Kuyt een gescheurde hamstring opliep, verklaarde ‘toch meer te vertrouwen op de oude vertrouwde geneeskunde.’ De Limburger vertrok per vliegtuig terug naar Nederland voor een bezoek aan een kruidenvrouw te Neunen.  Van Bommel verwacht zich komend weekend echter weer bij Oranje in Zuid-Afrika te kunnen voegen voor de laatste training voor het openingsduel tegen Denemarken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

[…] Speld heeft wel meer van dit soort pareltjes: Gecompliceerde beenbreuken Oranjespelers snel verholpen – Alternatieve arts helpt blessures de… Accountants in onwetendheid over zeekomkommer – Onderzoek brengt hiaat in kennis aan het […]

Reageer
gravatar

@doorgaans gewoon Erik
‘t Zit ‘m bij beide voorstellen natuurlijk in de tijd die verstrijkt tussen in- en deelname. Waarbij de premisse is dat in mijn voorstel die tijd beperkt en in uw voorstel aanzienlijk is. De conclusie is derhalve dat bij uw voorstel de cijfers waarschijnlijk niet significant, en in mijn voorstel juist wél signifcant zullen wijzigen.

In ieder geval…. Proosjt

Reageer
gravatar

Uit eigen statistisch onderzoek ( en in navolging op 46, stuart .);

Bij 20% van de (ernstige) verkeersongevallen is er sprake van alcoholgebruik/ rijden onder invloed. Dat betekent dat 80% van de verkeersongevallen veroorzaakt worden door mensen die broodnuchter zijn.
Het wordt derhalve tijd dat het gebruik van alcohol voorafgaand aan verkeersdeelname verplicht wordt gesteld.

Reageer
gravatar

Stuart,

Dat heb je mooi overgeschreven van een onduidelijk publicatie over een statistisch en methodologisch onjuist onderzoek, dat betaald werd door de Verenigde DoorspoelToiletIndustrie.

Ik weet uit eigen onderzoek. dat jij de pot op kunt met deze onzin.

Reageer
gravatar

——Red: Uitermate lang, en fascinerend, verhaal over het Grootsche Complot van artsen tegen de mens. In zijn volledig hier te vinden http://nl.odemagazine.com/doc/0017/als-artsen-staken-sterven-er-minder-mensen/ Korte samenvatting: Slechts aluhoedjes beschermen volledig tegen ziektes, beenbreuken en ernstige ziektes bestaan niet echt maar zijn u aangepraat door bedrijven, en de Bilderberg groep, en vroeger was alles beter. Dat u het weet, de volgende keer dat u met een slagaderlijke bloeding bij de eerste hulp terecht komt. —–

Reageer
gravatar

Als uw riem niet te strak zat, zouden wij wel eens zaken kunnen doen. Een goed hart is een hart van goud zeggen we hier wel ‘s.

En zat uw riem wel wat strak en is ondertussen het beste er wel vanaf, maar het hart is nog steeds bruikbaar, dan zou misschien ene K.2. geïnteresseerd kunnen zijn in een ruil.

Reageer
gravatar

Iemand heeft mij gisteren een goed hart onder de riem gestoken. Ik heb er niks aan.
Voordat ik het op Marktplaats zet, bied ik het eerst aan de harteloze lezers van De Speld aan.

Reageer
gravatar

@Kees22 42: P.S.T. Uiteraard is het onze bedoeling dat u uw laatste maanden optimaal beleeft, dus we zijn erg benieuwd naar uw suggesties. Onze ervaring is dat ‘t helpt om eerst ‘s voor jezelf een lijstje te maken van wat je zeker nog ‘s zou willen doen. Die lijst zal heel lang lijken, maar als u daarna alles wegstreept, behalve wat u in uw laatste maanden nog zou willen doen, zult u merken wat echt voor u belangrijk is.
Wij helpen u graag uw diepste dromen waar te maken.

Bij ons staat altijd de klant voorop!

Reageer
gravatar

@Kees22 41: Tot onze spijt hebben wij tot op heden nog geen reaktie van u ontvangen op ons genereuze offer.
Een goed hart is veel waard tegenwoordig, ze worden zeldzaam. Het was slechts onze bedoeling u daarvan te laten profiteren. Iedereen zou toch wensen dat zijn laatste maanden zo aangenaam mogelijk waren? Welnu, wij hadden geen andere intentie u deze ervaring te laten ervaren.
En, ik zal eerlijk zijn, er zat voor ons ook nog wat in, zoals ik zei, een goed hart is veel waard tegenwoordig!

U zou ook anders kunnen eindigen, maar dat zouden wij u zeker niet toewensen.

Wij vragen u dringend ons aanbod nog ‘s in overweging te nemen.

Reageer
gravatar

@Moosje: ik wil met alle plezier een notaris opzoeken om een en ander goed of zelfs beter te regelen en vast te leggen.
Maar omdat ik, zoals U weet, niet veel om geld geef, heb ik ook niet veel geld. Als U nou pakweg EUR 1.000 overmaakt op mijn rekening, dan zal ik alles in orde maken.

Denk er rustig over na, wat mij betreft is er geen haast bij.

Reageer
gravatar

@Kees22 Met excuses, een kleine correctie:

Dat geld mag u altijd aan mij nalaten. Dan hebt u een dubbel goed hart. En dat brengt dan meteen weer twee keer zoveel op. Hoewel basaal uiteraard zeer bedroefd over uw verscheiden (en hopende dat uw lijdensweg niet te lang zal duren, ik krijg ineens haast) ben ik dan, de waardeverdubbeling van uw orgaan in gevolge, uiteindelijk dubbel zo blij.

Ik neem aan dat u behoeve van het opstellen van een testament een doorgaans gewone notaris kunt/ zal benaderen.

(een voorschot is evengoed altijd welkom, maar waarschijnlijk niet meer nodig)

Reageer
gravatar

@Opinieminiemutte (15)
Wat zijn dat voor pilletjes? Dat als Wesley een pilletje slikt, Yolanthe begint te krimpen? (Want die stijve nek komt dan zeker toch door het langdurig naar boven staren?)

Reageer
gravatar

@Moosje: Er komen mij geruchten ter ore dat wij een gemeenschappelijk belang hebben. Wij stellen er prijs op dat indien 22 iets nuttigs overkomt, wij niet zullen aarzelen onze dankbaarheid te laten blijken.

Een vriend.

Reageer
gravatar

@Kees22
Dat geld mag u altijd aan mij nalaten. Dan hebt u een dubbel goed hart. En dat brengt dan meteen weer twee keer zoveel op. Hoewel basaal uiteraard zeer bedroefd over uw verscheiden (het mag dan ook gerust nog even worden uitgesteld, ik heb geen haast) ben ik dan, de waardeverdubbeling van uw orgaan in gevolge, uiteindelijk dubbel zo blij.

(een voorschot is evengoed altijd welkom)

Reageer
gravatar

@Erik: Een certificaat is niet echt aan de orde: wij doen alles in goed vertrouwen. Met het hart op de goede plaats, zeg maar.
En in geld ben ik niet geïnteresseerd. Mijn doodshemd heeft geen zakken.

Reageer
gravatar

@Kees22 31: heeft u daar een garantiecertificaat bij? In dat geval zijn wij ook geïnteresseerd. U kunt natuurlijk uw goede hart de Speld toedragen, maar ik verzeker u: wij van het (of de) transplantatiewezen bieden meer.

Reageer
gravatar

@Steven: dank U.
Ik draag De Speld een heel goed hart toe (sakkerdju, wat is dat een goed hart, zeldzaam goed, mag ik wel zeggen, ik sta er van te kijken dat zo’n goed hart überhaupt bestaat), dus ik ben steeds weer blij dat het taalgebruik hier zo goed is. Heerlijk lezen.

Reageer
gravatar

@Edwin 7:
Weet iemand of de Plutoniumtinctuur in de Dr Vogel rek staat? Ik kon het vanmorgen niet vinden.

Hoe krijg je dat nou uit je toetsenbord?
Het is het rek en de tinctuur. En of tinctuur nou vrouwelijk is (ja) of mannelijk (nee) moest ik ook even opzoeken, maar onzijdig is het woord tinctuur in elk geval niet.

Geen wonder dat je haar niet kon vinden.

Reageer
gravatar

Kijk, mijn beschte Kees. Midden in de nacht, 0:38, binnen de vereiste 10-minutennorm, heeft de 24-uurs service van de Speld deze taalfout verholpen. At your service!

Reageer
gravatar

Beste vaste lezerskring van De Speld,

Ik weet niet wat het met jullie is. Jullie waren tot nog toe standvastig. Door niets en niemand lieten jullie je in de war of in verlegenheid brengen. Kortom intelligent volk.

Daarom verbaast het mij, dat jullie je nu zo in het ootje laten nemen. Zie: http://tinyurl.com/2ugcp96
Hoe valt dit te rijmen met jullie opgewonden reacties?

Reageer
gravatar

Dubbele Beenbreuk Combinatie ? Waarom ? Ten eerste was het een driedubbele, en ten tweede was het een scheenbeenbreuk, dus een schijnbeenbreuk !

Reageer
gravatar

Wij van de psychotherapie zijn van mening dat óók een beenbreuk gewoon ‘tussen de oren’ zit. Een goed gesprek en het effectief toepassen van wat neurotische afweermechanismen kunnen snel soelaas bieden, hoewel wij beseffen dat niet alle afweermechanismen voor deze kwaal even effectief zijn. Wij raden het toepassen van projectie in deze context aan omdat met behulp van deze methode niet alleen de kwaal verholpen maar ook de tegenstander verzwakt wordt.
Graag ontvangen wij de verzekeringsgegevens van ´van Persie, Sneijder en van der Vaart´ opdat wij een DBC kunnen starten.

Reageer
gravatar

Overigens, wat is een sliding ? Is dat zo’n ding, je weet wel, net zo iets als zo’n grote toeter ? Zo’n vulvavulva ? Kortom, wat is een sli ?

Reageer
gravatar

Ik ben niet echt onder de indruk van de Toorntjes. Die zijn toch gauw een paar daagjes bezig (en onderwijl maar declareren).
Mijn methode is failproof en werkt OP HETZELFDE MOMENT (zo, laat iemand dat maar eens verbeteren). Deze methodiek is komen overwaaien uit Silicon Valley, het medisch mekka van de U S of A, en is heel safe.
Hij werkt als volgt: zodra er een blessure optreedt druk ik op de F1, ga naar Load Game en kies de laatst opgeslagen situatie. Die laad ik dan en voilá: de betreffende speler is weer fris als een hoentje (afhankelijk van hoe lang geleden dat opgeslagen game was soms nóg frisser !).
Probleem is wel dat deze methode vergt dat er minimaal één situatie opgeslagen is. Bij FIFA (ook nog in 2010 !) moet je dan eerst de hele wedstrijd overspelen, omdat die buitengemeen conservatieve organisatie, altijd wars van electronische hulpmiddeltjes, opslaan tijdens de wedstrijd onmogelijk heeft gemaakt. Waarschijnlijk is dit het gevolg van acties van de reguliere geneeskunst, die altijd bang is zich de dubbele beenbreuk van het brood te laten eten…

Reageer
gravatar

Wat niemand zich lijkt te herinneren is dat Henk van Toorn met zijn onconventionele aanpak wel mooi de paralympics voor Kirgizië heeft verpest. De kirgizische rolstoelbasketballers werden gezien als dé favorieten voor goud, maar na de ‘behandeling’ door van Toorn werden ze ongenadig gediskwalificeerd. Van Toorn is in Kirgizië bij verstek veroordeeld tot levenslang met verplichte behandeling, en reken maar dat ze in Kirgizië wel weten hoe ze dat soort behandelingen moeten uitvoeren.

En met dit onguur sujet gaat van Marwijk in zee?

Reageer
gravatar

Piet Hein @6:
Er zijn al jaren blauwe pilletjes in de handel die Yolanthe’s bukken tijdens het zoenen beperken als ze maar op het juiste plekje wil zoenen.
Wesley moet die pilletjes dan wel snel doorslikken anders levert het alleen maar een stijve nek op.

Is Henk van Toorn trouwens wel inzetbaar? Die heeft toch een klusje gekregen van Khadafi in Tripoli?

Reageer
gravatar

Plutoniumtinctuur is af te raden, zeker op het zuidelijke halfrond, omdat de werking linksom moet zijn en niet rechtsom.
Het is jammer, dat de heer Van Marwijk zijn heil zoekt bij dergelijke kwakzalvers als Henk van Toorn.
Een kruidenhuidbalsem en enige druppel skelettine zijn het meest geschikt in deze situatie, ik gebruik het al ruim 120 jaar.

Reageer
gravatar

Weet iemand of de Plutoniumtinctuur in de Dr Vogel rek staat? Ik kon het vanmorgen niet vinden.
Ik heb gisteren bij de training m’n kniebanden en de meniscus in mijn rechterknie aan gort geholpen, ik wil graag as weekend wel de wedstrijd kunnen spelen.

Reageer
gravatar

Het medische establishment ziet het liever niet gepubliceerd, maar met schroeven en zalf kun je wonderen verrichten. En met een paar blokkies hout ertussen kan er zelfs voor gezorgd worden dat Yolanthe nooit meer hoeft te bukken bij het zoenen.

Reageer
gravatar

Mijn Henk werkt toevallig bij de Praxis. Hij kan deze sluikreclame voor de concurrent absoluut niet waarderen. En het assortiment van de Praxis is sowieso ruimer en kwalitatief beter dan dat van de concurrent. Welke concurrent dan ook.

Reageer