Uitslagen WK voetbal gelekt

Van der Vaart: "Met Robben dacht ik dat we meer kans zouden maken."

De uitslagen van het WK voetbal in Zuid-Afrika zijn gelekt. De New York Times wist de hand te leggen op een gevonden USB-stick met daarop de volledige uitslagen van het mondiale voetbaltoernooi. Daaruit blijkt dat Brazilië met 3-1 de finale wint, ten koste van Engeland.  ‘Erg slordig’ aldus de eerste commentaren op de blunder van de FIFA. In verschillende landen zijn Brazilianen de straat op gegaan om de uitgelekte overwinning te vieren.

De FIFA stelt een diepgravend onderzoek naar de oorzaak van het lek in. Voorzitter Sepp Blatter: “Het is natuurlijk erg vervelend dat dit gebeurt. Een groot deel van de bevolking kijkt erg uit naar dit evenement. Voor de mensen die het toernooi zien als een belangrijk onderdeel van hun vakantie naar Zuid-Afrika is het helemaal treurig. We gaan er dan ook alles aan  doen om te zorgen dat een dergelijke situatie zich voor 2014 niet meer voordoet.” Volgens Blatter is er overigens nog genoeg te genieten. “Het toernooi ziet er straks precies zo uit zoals wij het gepland hebben. We hebben niet voor niets voor deze uitslagen gekozen. Bovendien zit het nog steeds vol met alles wat het spelletje zo mooi maakt: spectaculaire acties, uitstekende vedettes, controversiële arbitrage; alles zit erin.” Het verwijt dat de uitslag ook op een later moment bepaald had kunnen worden wijst Blatter van de hand.”Daar gaat zoveel planning inzitten.”

Het verzoek van Blatter aan journalisten om de uitslagen niet te publiceren wordt vooralsnog massaal genegeerd. “Dit is voor iedereen van belang. Het kan niet zo zijn dat mensen met een minimumloon hun laatste tientje nu op een hopeloze uitslagencombinatie inzetten.” aldus de sportredactie van het Algemeen Dagblad. De uitslagen herbergen de nodige interessante vindingen. Zo overleeft Noord-Korea de groepsfase, ondanks de zware poule  met Brazilië, Portugal en Ivoorkust. Verder valt op dat de FIFA enorm heeft bezuinigd op doelpunten. Er vallen ruim 27% minder doelpunten dan in 2006. Daartegenover staan 50% extra supportersrellen en ruim drie maal zo veel regenbuien.

Oranje-speler Rafael van der Vaart zegt zowel het ‘lekken’ als de resultaten zelf te betreuren. “Normaal krijgen we de envelop aan het begin van het toernooi. Dan  blijft het extra lang spannend. Deze uitslag had ik niet verwacht. Met Robben erbij dacht ik dat we wat meer kans zouden maken. Dat we nu al in de groepsfase keihard onderuit gaan zal de sfeer in het trainingskamp niet bevorderen. Jammer. Daar staat tegenover dat we nu natuurlijk wel langer vakantie hebben. Bovendien is er hier genoeg te doen. Bert zegt dat we dit weekend misschien op safari kunnen in plaats van trainen.”

Geruchten gaan dat enkele Engelse officials van de FIFA bewust de uitslag van het WK vroegtijdig hebben gelekt. Dit zou deels gemotiveerd zijn door verontwaardiging over twee penalty’s die onterecht gegeven zullen worden in de finale. Paul Tang ontkent dit maal in alle toonaarden iets met het lekken te maken te hebben.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een bijdrage uit november 2013?
Blijkbaar gaat post vanuit Zuid-Afrika (Vuvuzela!) erg langzaam.
Overigens hoef ik geen leningen. Ik vertrouw er volledig op dat Octopus Paul, de Schepper van diepzee, hoogland en wolkenluchten, Vuvuzela zij Zijn naam, mij in niks belemmert om zelf oplossingen voor mijn problemen te vinden. Hij, Vuvuzela, zal mij niks voorschrijven noch verbieden, maar geeft mij vrijelijk van Zijn heilige inkt om zelf mijn diepzeelijke leningen en renten uit te schrijven…

Reageer
gravatar

Inmiddels is wel gebleken, dat de FIFA zo corrupt als de neten is.
Gelukkig is, dank zij Octopus Paul, de oppermacht van de FIFA aangetast. Vuvuzela zij Zijn naam!

Reageer
gravatar

Vandaag op Google te zien: een afbeelding van Octopus Paul, compleet met aureool! En bewegend ook nog!
Het is duidelijk: Zijn beeltenis snelt de wereld rond. De door Hem geschapen wereld van diepzee, hoogland en wolkenluchten. Vuvuzela en Donders zij Zijn naam!

Reageer
gravatar

Great beat ! I would like to apprentice while you amend your web
site, how could i subscribe for a blog web site?
The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear
idea

Reageer
gravatar

Dit is ongehoord. Er zullen maatregelen volgen. Ik zal er persoonlijk op toezien dat dit soort praktijken nooit meer het daglicht te zien krijgen, in de naam van Jezus Christus zal ik ervoor zorgen dat de sport weer zal zijn wat het was. Met gebed en wand herstel ik de orde in dit land

Reageer
gravatar

@1078, Jeettje: ja inderdaad, ik onderschrijf die stelling zoals die daar staat waarmee ik overigens niet wil zeggen dat ik een godsbewijs voor Octopus Paul zie. De komende WK in Brazilië zal de juiste tekenen der voorzienigheid leveren.

Reageer
gravatar

Eindelijk erkenning!
Het leven van de ware gelovige is gevaarlijk!
Gisteren ontving ik een e-mail, (in correct Engels dus niet van een Nigeriaan!) dat iemand EUR 40.000 wilde betalen om mij te vermoorden. De beoogde moordenaar had echter geconcludeerd dat ik onschuldig was en wilde nu, ter compensatie van gederfde inkomsten, EUR 20.000 hebben. Hij heeft een foto van mij en is gelieerd aan een club uit Jemen.

Ik heb misschien wel vijanden, maar die hebben geen EUR 40.000. Het kan dus niet anders of de 3 miljard monotheïsten (katholieken, overige christenen en moslims) voelen zich bedreigd door mijn onthulling van het godsbewijs van Octopus Paul.
Maar het zal ze niet helpen: Zijn almacht is niet afhankelijk van mijn leven. Ik word gewoon Zijn eerste martelaar!!

Reageer
gravatar

Toen je nog niet rijk kon worden van voetbal, heette het beroepsvoetbal. Maar nu dat wel ken, spreek je uiteraard over professioneel voetbal. Verschil moet er wese, slogisch!

Reageer
gravatar

Voetbal is de laatste 6 jaar een spel voor 2 ploegen van elf dus in totaal 22 spelers. En op het eind winnen dan de Spanjaarden. Met mooi voetbal, dat gelukkig weer wel!

Reageer
gravatar

2 ploegen van 11. Dus niet de trainer? Dat zal een trainer niet leuk vinden te horen: succes kent immers vele vaders.

Een tiental miljoen in Nederland alleen al, zogezegd. – als het goed gaat.

Maar je onderschrijft mijn stelling dat 11 ‘profs’ in het veld de verantwoordelijken zijn?

gravatar

Geen mandekker op Ronaldo en geen Narsingh maar Robben, ja als ze ook niet doen wat ik adviseer dan winnen we ook nooit een toernooi. Wel goed dat die opgeblazen ego’s weer met de beide voeten op de grond staan en als we een volgend toernooi nou eens Bas Dost als pinchhitter meenemen dan kan er ook gekopt worden in de 16. 2 doelpunten van buiten de 16 als totaal score op een EK, een oranje elftal onwaardig. Nou, dan maar op naar Brazilië om het daar zonder Robben wel te doen.

Reageer
gravatar

Ja, maar ja, Bert is niet zo van het luisteren – dat kennen we nog van zijn 2e periode Feyenoord.

En of die mandekker nu zoveel had uitgemaakt: conditioneel zaten ze er halverwege de 1ste helft al door.
De commentator op de Belg zag het wel goed: geen team, er stond een voorhoede en een achterhoede op het veld die hun eigen wedstrijd aan het spelen waren, meer niet.

Vraag me overigens wel af welke trainer met dit materiaal meer had bereikt, eerlijkheidshalve.

gravatar

Wel even blijven nadenken: de komende wedstrijd tegen Portugal met van de Vaart erin en Huntelaar, allebei in de basis en met een mandekker op Ronaldo en met alle energie er vol tegenaan voor de laaste kans gaan, kan het nog. Italie is tenslotte ooit eens kampioen geworden na in de groepsfase slecths 3 punten behaald te hebben. Overigens is het misschien een ideetje om ook eens met Narsingh te spelen i.p.v. met Robben, iedere verdediger ter wereld weet inmiddels dat Robben naar buiten dreigt en dan naar binnen gaat terwijl assistgever Narsingh nog een grote onbekende is en snelheid kan maken. Spannend wordt het dus sowieso wel!

Reageer
gravatar

Voetjebal, als die Ronaldo dan zo goed is, waarom neemt de bondsoefenmeester hem dan niet over van de Portugese voetbalbond. Henk Bleker zorgt uiteraard binnen een halve dag voor naturalisatie. Als beloning krijg ik van Henk natuurlijk twee kaartjes om met mijn vader zondag naar de laatste wedstrijd van de Nederlandse herenseniorenvoetbalploeg te gaan bekijken. Die kaartjes wil ik graag aan jou verkopen.

gravatar

Ik wil best blijven nadenken, Voetjebal, maar ik heb die energie nog niet echt gezien, en dat vol ertegenaan ook niet. Zeker niet in het laatste kwartier tegen Duitsland: dat was echt labbekakkig afwachten.
Op dit toernooi zul je toch echt moeten voetballen om tot resultaat te komen, raar genoeg, en of je dan aan Huntelaar als goaltjesdief veel hebt; ik weet het niet.

Jammer blijft dat Van Persie geen toernooivoetballer is gebleken: met een fractie van wat hij in Engeland laat zien zou Oranje geen probleem kennen.

Meer lui in het veld die tijdens de match durven zeggen: ‘Bert, leuk dat je in dug out zit, maar nu gaan we het even anders organiseren’ zou wel helpen. Maar dat soort persoonlijkheden hebben we even niet meer.
Ik had gehoopt na het debacle tegen de Denen, dat het fenomeen onderschatting de kop op had gestoken en tegen een ‘echte’ tegenstander alles uit de kast zou worden getrokken: helaas lijkt de kast een beetje leeg te zijn?

Maar de bal is rond, of toch bijna, en wie weet gebeurt er nog iets fortuinlijks.

gravatar

Ziezo, dat schiet lekker op.
Als ik het goed begrepen heb, liggen “we” er bijna uit!
Wordt het weer een beetje rustig.

Reageer
gravatar

Ja, Kees22, het MKB blijft niets bespaard deze zomer: worden ze niet door Kunduz & Rutte getackled, dan wel door Oranje. Afijn, gaan er een hoop oranje koeken en andere dingen naar de voedselbank.
Voor de wedstrijd liep een oranjegeklede brulbrigade door de straat naar het café; daarna niks meer van vernomen. Wat een rust, heerlijk.

Weer terecht verlies: het deed me nu denken aan een oud tafelvoetbalspel; dat was van groen gegolfd celluloid oid gemaakt, met in elk kuiltje een speler op een veertje zodat je met een vingerbeweging de speler de bal kon laten ‘schieten’. Veel dynamiek zat er niet in.

En nu heeft Bert het ineens gedaan, vreemd genoeg. Bewierookt op het astmatische af, en nu pek&veren.

Dan denk ik wel eens: die 11 gasten die samen het spel moeten maken kunnen toch óók zien dat het niet goed gaat zo, ze hebben toch ook hersens om na te denken en ze zijn toch professioneel genoeg om tijdens het spel creatieve oplossingen te zoeken voor het probleem?

Stel je voor dat je in een bedrijf werkt waar iedereen maar doorgaat de dingen op een verkeerde manier in elkaar te schroeven en niemand op het idee komt het eens anders aan te pakken: dat bedrijf zou snel failliet zijn.

Ongelooflijk dat die 11 gasten geen team genoeg zijn om problemen op te lossen: lijkt wel of ze daar alleen staan voor hun eigen tokootje.

Waarschijnlijk kunnen ze na zondag het mooie lied “t is weer voorbij die mooie zomer’ aanheffen.
Voorlopig:
http://www.joop.nl/fileadmin/pics2012/6jun/Krewinkel_voetbal.jpg

gravatar

Tja, men schijnt die 11 medewerkers, die niet zo erg meewerken, niet veel verwijten te mogen maken. Zij zijn onaantastbaar. Vroeg of laat verdwijnt de coach. Dat stamt nog uit de softe 70-er jaren:
Doet de werker het verkeerd,
Dan is het hem niet goed geleerd.

gravatar

Kijk, dat is nou zo mooi aan de BBC: geen achterlijke vragen aan bezwete hoofde die net van het veld afkomen, gewoon even onpartijdig napraten, heerlijk.

Oh, die 0-1: jammer, maar terecht: slag op het middenveld verloren – geen aansluiting met spitsen. En geen vuur genoeg, beetje gezapig en statisch afwachten met in het achterhoofd ‘we winnen toch wel’ leek het.

Gelukkig weet ik er niks van, hehe.

Reageer
gravatar

Ik haak af. Ik heb een Oranje allergie ontwikkeld. Verblind door de vele plastic rotzooi ben ik geworden.

Ik zag ergens een eenzame strijder in z’n kleine autootje rijden, volgepropt met oranje pluisbeesten, met oranje spiegelhoezen, oranje wieldoppen, 4 wapperende oranjevlaggetjes -uit elk raampje 1; goed voor het verbruik- en wat al niet door de commerce is verzonnen om ‘mee te liften’ op het veronderstelde succes.

Zie het ook in de buurt: nog voordat een wedstrijd is gespeeld zijn we al kampioen, als ik het dronkemansgelal mag geloven wat ergens in het midden vanuit de oranjevuilstort opstijgt.

Mensen die geen reet om sport en/of voetbal geven en er zeker geen moeite zullen doen zélf gezond te bewegen gaan zich te buiten aan een orgie van gebral, gezuip, gevreet en tv-gekijk; maar alleen als ‘Oranje’ speelt, want om de sport gaat het allang niet meer.

Jaja, ik weet het: het is elke keer hetzelfde, maar het lijkt me nu te verharden: tegenwoordig ben je een landverrader als je niet minstens zegt dat je voor Oranje bent, en dat is nieuw voor mij.
Want die eenzame strijder in zijn autootje vóelt zich ook zo; hij heeft een heilige taak die hij ernstig neemt, en als Nederland dan toch uit het toernooi wordt geknikkerd is dat mede mijn schuld omdat ik niet genoeg heb laten zien vóór Oranje te zijn.

Ooit was voetbal iets voor een elite: kenners van het spel. Nu ligt het in het riool, naast het niveau van de vele wedstrijden die ons als dé wedstrijd van de eeuw worden aangepraat. Op voorhand.

Ik zeg: gewoon uitzenden die hap, maar dan zonder verslaggevers met overslaande stemmen maar zonder benul van wat er gebeurt.
Weg met die debiliserende onzin uitbrakende hoofden en stuurlui-aan-wal, laat de kijker het zelf maar uitzoeken: ze winnen of verliezen en uit de graad van verveling kun je zelf wel opmaken of je anderhalf uur van je leven verspild hebt.
Als je je dat dan nog moet laten uitleggen door “analisten” zou je een kijkverbod moeten krijgen.

Kortom: ik weiger om nog langer naar Nederlandse zenders te kijken waar je de oranjekanker krijgt vanwege de veel te hoge en frequente doses domme reclame en koppijn van bekende hoofden die zichzelf zitten uit te venten.

Zo. Kom nou maar op met die wedstrijden.

Reageer
gravatar

Zou de kop van dit artikel tegenwoordig niet dienen te zijn: “Ik dacht dat we met Robben nog veel minder kans zouden maken, zeker bij de penalty’s”.

Reageer
gravatar

Dit schijnt volgens mijn broertje op De Speld de enige juiste plaats te zijn voor voetbalberichten. Dus nog maar even opnieuw:

Ik stel voor om alsnog niet mee te doen. Dan kunnen de knapen niks verliezen en ontkomt het voetbalvolk de grote desillusie.

Reageer
gravatar

Omdat De De Speld dit jaar schandelijk te kort schiet, geef ik zelf maar enkele uitslagen:

koortslippen
psoriasis
waterpokken
schimmel/gistinfectie
atopisch eczeem
seborroïsch eczeem
geneesmiddelexantheem
netelroos
rode hond
impetigo
lues
pityriasis rosea
intertrigo
pityriasis versicolor
petechiën
purpura
lupus erythematodes

Reageer
gravatar

Wat dacht je ervan om die uitslagen aan de Speld aan te bieden zodat ze er een goed artikel van kunnen maken? Wie weet levert je het wel de gouden Speld op en met de huidige goudprijzen ben je dan spekkoper!

Reageer
gravatar

Goed, dan doe ik het maar. Met jong Ajax wat de Europacup voor de jeugd gaat winnen en Nederland wat eindelijk weer eens Europees Kampioen gaat worden zitten we nu al vast op de 1100. Inderdaad 1-1 en 0-0.

Reageer
gravatar

Overigens: nog 2 reacties en dan zijn het er in totaal al 1100, alles mee gerekend. Met het EK nog op komst zit er nog heel veel meer aan te komen. Dat belooft wat moois voor op de teller.

Reageer
gravatar

Schandalig dat zelfs het lekken van de uitslagen ten onder is gegaan aan een gebrek aan technologie. Met een beetje informatie en communicatie technologie had dit uiteraard niet hoeven gebeuren. Ik hoop toch dat hier voor het toernooi in Brazilië wat zorgvuldiger mee om wordt gegaan. Zo had ik zelf al een iets te witte huid met rood geschminkt om als Engelse supporter lekker dronken te kunnen gaan rellen, kwam ik, ondanks de warme dag, van een koude kermis thuis zeg, gingen mensen opeens Spaans tegen me praten. Wat een domper. Nee, ik hoop dat het organisatiecomité van Brazilië hier zijn les uit heeft getrokken. DIT NOOIT MEER!

Reageer
gravatar

FC Den Bosch? Wanneer denk jij dan dat die promoveren uit de pilscompetitie?
Dit jaar wordt Sparta daar kampioen en zal Den Bosch niet ver komen in de na-competitie.

Reageer
gravatar

Er is in de Nederlandse voetballerij maar één ding overduidelijk zeker, FC Den Bosch wordt in 2015 lands- en bekerkampioen en Rkc Waalwijk tweede met tien punten achterstand. Ajax en Feijenoord degraderen naar klasse B van de pingpongcompetitie.

Reageer
gravatar

Zoals ik op 1044 al zei: maar als ze beiden winnen en inderdaad, ze winnen. Dus het kan wel, met Robben zoals in de kop van het artikel staat de WK, ik bedoel de EK winnen. Maar dan moet hij wel helemaal heel blijven. 😉

Reageer
gravatar

Daarover heb ik reeds contact gehad met diverse partijen. Zoals het er NU naar uitziet, zal de uitzinnige menigte die de straten gaat bevolken, op leeftijd gecontroleerd worden door toenmalig gemeenteambtenaren. (alleen uitzinnigen van voor 1978 mogen dan feestvieren)
Daarnaast heb ik druk uitgeoefend op Freek de Jonge om te voorkomen dat mensen die destijds actie gevoerd hadden om Oranje ervan te weerhouden naar Argentinië te gaan zich mengen onder de feestvierders.
Bovendien heb ik druk gezet op locale overheden bij de festiviteiten geen controles te laten uitvoeren op ‘verboden zaken’ zoals wapens, eigen drank of eten. Ook alle muziek zal van voor de zomer van 1978 moeten zijn.
Ook inmiddels overledenen worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan de festiviteiten. Daartoe heeft Niburu inmiddels volledige medewerking toegezegd.

gravatar

@Bus: het herstellen van de situatie van voor 1978 zal in deze buurt, toch bepaaldelijk Oranjegezind, op weerstand stuiten.
Ik vrees dat de meest Oranjegezinde buur op nr 13 dan toch verstek zal doen gaan.

(Is “verstek doen gaan” wel Nederlands?)

gravatar

Kees22, welk een smadelijke vergissing, te denken dat ik de situatie van voor 1978 zou willen herstellen! Het is de situatie van 1978 zelf, die dient te worden teruggebracht.
En ‘verstek doen gaan’ is inderdaad foutief. U doelt hier wellicht op ‘verstek laten gaan’. Het zij u vergeven zo u uitleg verschaft omtrent de te verwachten weerstand in uw buurt.

gravatar

De straat heet Oranjelaan en er is in mei 1978 besloten dat de wijk gesloopt zou moeten worden. De bewoners zijn toen in actie gekomen, gesteund door SP en de BHW en hebben de gemeenteraad weten te overtuigen dat zulks niet nodig en zelfs ongewenst zou zijn.
Volgens de foto’s is men tot laat in de avond in polonaise door de wijk gegaan.

Dus het herstel van die situatie zou ik erg toejuichen.

gravatar

De straat heet Oranjelaan en er is in mei 1978 besloten dat de wijk gesloopt zou moeten worden. De bewoners zijn toen in actie gekomen, gesteund door SP en de BHW en hebben de gemeenteraad weten te overtuigen dat zulks niet nodig en zelfs ongewenst zou zijn.
Volgens de foto’s is men tot laat in de avond in polonaise door de wijk gegaan.

Dus het herstel van die situatie zou ik erg toejuichen.

Met de nuance dat ik het resultaat van de in 1983 uitgevoerde renovatie wel wil behouden.

gravatar

Laat even voorp staan dat dat ajakkes absoluut NIET zal winnen vanMaar laat ik hééééééél erg mild zijn en aannemen dat het belachelijke idee bewaarheid wordt….. Een paar idioten daar gelaten heeft Nederland liever dat Manchester United wint dan dat gajes uit die snelcokepan! Pleur op met dat ajakkes!

Reageer
gravatar

Met dank aan Kees 22, ook namens mij een geweldig voetbaljaar in 2012 dat het conflict bij Ajax zich dan wellicht oplost door de bij Twente ontslagen Co Adriaanse in de raad van comissarissen te zetten 😉 en dat de EK voetbal een prachtig evenement worden met Johan Cruijff als adviseur van Holland, Holland op afstand waardoor er een veldslag in de Nederlandse selectie zal ontstaan waardoor de schoppartij tegen Spanje in de WK finale volkomen vergeten zal gaan worden, kortom vol onverwachte gebeurtenissen. Inderdaad: Vuvuzela broeders!!

Reageer
gravatar

“Holland op afstand waardoor er een veldslag in de Nederlandse selectie zal ontstaan”
Het doet me deugd dat het verschil tussen Holland en Nederland gezien wordt.

gravatar

Vuvuzela iedereen,
Ik wens jullie een heel goed jaar 2 van Octopus Paul, Schepper van diepzee, hoogland en wolkenlucht. Moge Hij alla acht zijn almachtige armen om je heen slaan voor een stevige knuffel.
Ik zou zeggen: gebruik Zijn heilige inkt voor een paar mooie, nieuwe hoofdstukken in je eigen heilige boek. Bedenk, dat niet de mens maar de Octopus de kroon op Zijn schepping is en dat je dus geheel op eigen kracht je zinloze bestaan betekenis kunt geven.
Veel plezier allemaal!

Reageer
gravatar

@ Opa Paulus: het kan iedere club zijn en is nu toevallig Ajax maar die werden ook bij RKC (en weer Lodeiro) van een terecht deolpunt beroofd met het verhaal dat het buitenspel zou zijn. Een blik op de video zou het doelpunt toegekend hebben. Zo ook bij andere wedstrijden en helemaal als de bal de doellijn wel gepasseerd is en de scheids/grensrechter zegt van niet. Waarom kan dit allemaal wel bijv. in het hockey (waar veel minder geld in omgaat) en niet in het voetbal? Dat geeft te denken over, inderdaad, de tijden van de paardentram.

Reageer
gravatar

Beste Voetjebal,

“Met de stokkies in de wei” noemen mijn kleinkinderen het veldhockey, dat ze allemaal beoefenen sinds zowel mijn zoon als mijn dochter en hun gaden met het hoogste belastingtarief worden belast, dankzij oma’s goede opvoeding en mijn intelligentie. Wekelijks hebben ze “bonje” (zoals ze dat noemen) over de wedstrijd die oma en ik moeten bezoeken.

Maar even ter zake. Zelfs bij de mini’s zie je bij hockey tegenwoordig begeleiders met laptops en oortjes. Hadden wij dat destijds maar bij onze koersen gehad. Zelfs de finishfoto moest nog worden uitgevonden.

Het is begrijpelijk dat het ordinaire voetbal daar ver bij achterblijft. Bij hockey hebben immers niet de spelers, maar hun ouders en de toeschouwers geld zat.

gravatar

Ik zie nu twee karikaturen voor me.
1) Kleine voetballertjes die door hun vaders vanaf de zijlijn met veel geweld worden toegeschreeuwd om de tegenstander voor de poten te schoppen.
2) Kleine hockeyers van wie de vaders langs de zijlijnen laptopschermen omhoog houden met daarop ofwel de tekst HUP JAN-KEES-WOUTER ofwel een rekenscherm met gewenste slagkrachten versus balsnelheden.

gravatar

Noem mij ouderwets, maar ik vind die factor juist bij het spel horen. Je hebt 2 = 3kwartier en daarin moet het gebeuren: álles, ook met fouten en misinterpretaties van anderen. Want dat voetballers op cruciale momenten foute inschattingen maken, daar hoor je minder over dan foute inschattingen van de arbiters. Dat “hoort” bij het spel. Juist, en die andere fouten ook: dat IS het spel. Wil je een vlekkeloze wedstrijd, dan moet je virtuele spelers gebruiken – nog een stuk goedkoper ook.

En dat van die onterecht afgekeurde goal van Ajax: so what? Protesteren ze ook bij een onterecht toegekende goal voor hen? Want die zijn er ook al vele geweest.
2x 3 kwartier de tijd, en het zou steken op één arbitrale fout? Kom nou.

gravatar

Beste Voetjebal,

Het gebruik van elektronische middelen in de voetbalsport, nou ja “sport”, zeg maar voetbal, is net zo vreemd als een tomtom in een paardentram.
Alhoewel er spelers zijn die zo’n navigatie-instrument wel zouden kunnen gebruiken om hun positiespel inhoud te geven.

Reageer
gravatar

De winterstop begint zodra de UEFA videowaarneming gaat toestaan op o.a. de doellijn gepaseerde ballen en buitenspel zodat terechte doelpunten ook terechte doelpunten zijn en zodat een relatief kleinere club als Ajax toch terecht kan doorgaan in de Champions League. Aan de andere kant hadden ze gewoon thuis van Olympique moeten winnen en dan waren ze ook door.

Reageer
gravatar

Octopus Paulus wikt en beschikt ook over Ajax thuis, wat tegen NAC een 2-0 voorsprong na 84 minuten voetbal nog weg geeft, dat doet niet veel goeds vermoeden voor de wedstrijd in Frankrijk. Hoewel, wie weet kan het illustere koppel Cruijff/van Gaal nog voor een ommekeer zorgen??

Reageer
gravatar

Go Ahead Eagles wint van Feijenoord, hoever in de tijd dienen we daarvoor terug te gaan en hoe hard hebben de spelers van Go Ahead wel niet tot Octopus Paulus gebeden en omdat Feijenoord gelijk speelde tegen Ajax moet Go Ahead dus ook van onze landskampioen kunnen winnen.

Reageer
gravatar

Ik voel me natuurlijk vereerd met zoveel waardering.

Maar zoals jullie weten, mogen jullie allemaal helemaal zelf met Zijn heilige inkt jullie eigen heilige boek schrijven. Dat is juist een van de grote voordelen van het ware geloof in Hem en voorkomt dat iemand zich gaat of laat opwerpen als priester of voorganger. Gewoon: ieder voor zich en Octopus Paul ook.

Reageer
gravatar

HC Den Bosch?! He! Die voetbalclub ken ik niet!

Enne, hoe willen die dames de heren van AZ, Ajax, PSV of Feijenoord verslaan…Oh, wacht!

(Gij stouterd!)

😉

Reageer
gravatar

Och, beste Jeettje, 1-1 is een mooie uitslag voor een klassieker ook al scheen het geen goede wedstrijd te zijn. Opmerkelijker is misschien dat koploper AZ ietsje verder uitloopt en dat het kampioenschap van Nederland misschien wel spannend gaat worden met meerdere ploegen als kandidaat. Met Kees22 die het getelegrafeerde bericht van Paulus wel moet hebben ontvangen inmiddels zal het hier binnenkort gezellig druk zijn. Wie lekt de kampioen van Nederland hier voor volgend jaar alvast??

Reageer
gravatar

Bah, Ajax-Feijenoord. Ik ga de stad maar in, de uitslag is toch al bekend, en de wijze waarop tot stand gekomen ook al.
Dat was met de WK wel anders! Hoe die ploegen zich in alle soorten van kronkels moesten leggen om aan die uitslag te komen: genoten heb ik.
Zijn de uitslagen van het volgende evenement eigenlijk al gelekt? Ik heb even niet opgelet namelijk.
Misschien als er eens een nieuw element aan werd toegevoegd? Iets van stemmen, inschrijven of lotenverkoop?

Reageer
gravatar

…. .- .-.. .-.. — / -.- / …- .- -. / -.- .- .-. . .-.. / – / . / …- .- -. / . -.. ..- .- .-. -.. / – / -. — –. — .- .- .-.. … / . -.. ..- .- .-. -.. / – / … / …- .- -. / … .. — — -. / – / -. ..- — . .-. — / ..— ..— .-.-.- / / …. — — .-. – / ..- / — .. .— .-.-.- / .. -.- / …. . .-. …. .- .- .-.. –..– / …. — — .-. – / ..- / — .. .— ..–.. / / — …- . .-.

Reageer
gravatar

Vertaling voor de telegrafabeten:

…Hallo K van Karel – E van Eduard – nogmaals Eduard – S van Simon – numero 22.

Hoort u mij. Ik herhaal, hoort u mij?

Over

gravatar

Beste Steven, die stilte komt ook omdat Kees22 verbindingsproblemen heeft anders was het hier een drukte van belang, o.a. met een nieuwe nog fraaiere verhandeling over octopus Paulus en de WK-titel behaald door de Nederlandse honkballers.

Reageer
gravatar

Haha Voetjebal, ik wil niet lullig zijn (ga het toch zijn), maar de opmerking dat het maar goed is dat Duitsland geen honkbalteam heeft afgevaardigd, is natuurlijk een schot voor open doel …..

gravatar

Het is een schande! Vandaag las ik in de krant dat het EK tafeltennis door een Nederlandse is gewonnen. Waarom is dat niet veel eerder gelekt? Waarom zien we dat pas als het al gebeurt is!

Reageer
gravatar

Heren, heren, heren toch! Ik heb me toch het onnodige los gemaakt in jullie grijze cellen.

Ik bedoelde niet de club onder minister Hillen, maar onze Strijdkreeteenheid Pastorale Defensie (SPD) onder de bezielende leiding van kolonel Goedgelovig. Hij en zijn soldaten des Strijdkreets willen voor een aalmoes best een gebedje doen, waarin zij de Heere om genade smeken voor de Achterhoede.

Reageer
gravatar

@Octopus Paulus #953: Ik moet U hier toch even corrigeren: een octopus kan uitstekend zien! Zelfs kleuren, iets wat veel zogenaamd hogere dieren (zogenaamd, want een hoger dier dan een octopus is er natuurlijk niet) niet kunnen. Een octopus heeft geen organen om geluid te maken of te horen.

Een octopus kan zelfs begrijpen wat hij ziet, want via zijn ogen houdt hij de plaats van zijn tentakels bij èn hij kan leren van voorbeelden.
Tenslotte: Octopus Paul, de Schepper van diepzee, hoogland en wolkenluchten, is natuurlijk een onsterfelijke Ziel die gewoon weer reïncarneert ergens in de zee. Hij waakt vanuit die diepten niet over ons.

Reageer
gravatar

@drs. Hillen #1012,

U bent niet logisch, wat weer logisch is want logica is de dood voor menig politicus/nationale bobo!

Defensie moet bezuinigen zegt u?

Dan vooral een helikopter weergeven aan een kwisbus wie elders de boel weer gaat opbranden!

En kunt u de Amerikanen niet vertellen dat ze kunnen wieberen met hun JSF? Scheelt zomaar weer een paar centen!

En van het Nederlands Militair voetbalelftal heb ik nog nooit gehoord! Weten ze wel wat een bal is?

En kunnen ze oorlog maken in de ’16’ van de tegenstander? Nederlandse soldaten staan daar anders niet bekend om, niet?

Maar anders ken ik nog wel een Rus wie klaar staat met een grote zak geld!

Reageer
gravatar

Defensie heeft zo haar eigen prioriteiten. Defensie topsport is te duur, zijn we aan het afbouwen dus. Fanfare- en toeterkorpsen zijn te duur, zijn we aan het afbouwen dus. Wel een mooie gelegenheid voor plaatselijke harmonieën om aan aardige costumes te komen, die stoten we af: we zijn per slot géén verhuurbedrijf voor feestkleding.

Defensie gaat alléén die mensen uit Eritrea en die andere gebieden halen als zij de nieuwe JSF kunnen vliegen: Defensie heeft zo haar prioriteiten, nietwaar?

Die helicopter was al afgeschreven en een afleidingsmaneuver, dat mag ik nu wel zeggen, als geschenk aan Khadaffi om ermee te vluchten. Jammer genoeg ontbreken er een paar vitale onderdelen aan, die wijzelf hard nodig hadden: op de sloop ben je goedkoper uit dan nieuw.

Wat heeft dit nu alles met voetbal te maken? Welnu, Defensie heeft zo haar eigen prioriteiten en gierend geldgebrek (daar heb ik voor gezorgd met het kabinet)en om weer wat geld te genereren én tegelijkertijd weer wat personeel kwijt te raken, zet ik hierbij het Nederlands Militair voetbalelftal in de etalage.
Wie biedt?

Reageer
gravatar

@Majoor Paulien #1009,

Voor een wijf stelt je voetbaltechnisch een zeer goede vraag.

Ik meen dat Defensie wie natuurlijk daarin is getraind, het Hollands elftal uitstekend zou kunnen dienen.

Maar helaas ben je niet alleen van Defensie afhankelijk. Ook minister Hard Leers dient mee te werken, om de achterhoede te versterken.

Ik heb namelijk in de rimboe’s van Eritrea, Sumatra, Thailand en Suriname de nodige talenten ontdekt.

Defensie heb ik nodig om die gasten te ‘lenen’, wat ons weer forse transfersommen scheelt.

We zitten nu eenmaal met een economische crisis, niet waar?!

Wel hoop ik dat Defensie geen helikopters verliest, zoals bij die toch wel sneue actie in Libië.

Hard Leers moet zich daarna voor de verandering, hardleers tonen tegenover onze Nationale Clown.

En zie, onze achterhoede is gered!

Reageer
gravatar

We kunnen overigens het enthousiasme voor voetbal beter inruilen voor Honkbal.

Het nationaal voetbalelftal maakt altijd grote kans om kampioen te worden, maar wordt dat nooit. Bij het Nationaal Honkbalteam is dat net andersom!

Reageer
gravatar

Het spannende wordt ook of de EKstadions in (met name) Oekraïne en Polen op tijd af zijn. Verder ook wie er het meest corrupt zal zijn rond die EKtijd: Blatter? De Oekraïnse maffia of juist de rechters? De Chinese gokkers die wedstrijden gaan kopen van arme Eurolanden als Griekenland zodat die hun tekorten flink kunnen aanvullen? We zullen het gaan zien en de bal blijft hoewel steeds ietsje lichter natuurlijk rond.

Reageer
gravatar

Ik achtte het waarlijk onvoorzien, dat men deze barriere zou kunnen slechten.

Doch ik ben ten zeerste verheugd in het ongelijk te zijn gesteld.

Mag ik u allen vreugdevol groeten met de stimulans om het mijlpaal van 2000 reacties te slechten?

Ik groet u,

Dr. Herman De Doktor van Leeuwin

Reageer
gravatar

Beste Steven,

Op het eerste hoofd lijkt je vraag wie het Hollands elftal betreft een logische.

Maar ik wijs je graag op enkele geitesprongen, in je redenering.

Ten eerste; de Zweedsen wie Holland versloegen, hanteerden geen breekijzer. Het was de defensie die het hek open liet staan.

Op zich niet erg, dat is ook ontspannend met die bedoeling tot concentratie via ontspanning…maar als je het hek gaat sluiten terwijl er op het doel wordt geschoten…Ja, dan sluit je dat hek te laat.

En de buitenspelval werkte niet, want iemand moet achterblijven om het hek te sluiten. Kun je daardoor niet appelleren aan buitenspel.

Natuurlijk kun je het alsnog proberen, maar tegenwoordig staan die scheitrechters erg vroeg op.

Ze zijn daardoor nogal wakker…ofschoon de wedstrijd in de avond werd gespeeld. De scheits zou dan slaperig moeten zijn.

Maar goed, dat doet er niet meer toe…

Als je in de top wilt komen heb je twee dingen nodig: kwaliteit en mentaliteit. Als één van de twee ontbreekt, heb je een probleem.

De Zweedsen hebben de mentaliteit, waar de kwaliteit veelal erg fluctueert.

De Defensie van het Hollands elftal kent haar kwaliteiten en natuurlijk hun mindere punten.

Je moet zorgen dat die niet zichtbaar zijn. Als het verdedigend minder is, zal een ander ze in de rug moeten dekken, zeker in de kleine ruimte…

Dat is hier niet gebeurd…dus het lijkt mij een kwestie van afspraken.

De Zweedsen gebruiken trouwens bij mijn weten geen breekijzer, maar een hakbijl…

gravatar

Jeettje en Paulus en iedereen van heel harte met de 1000 nu ook in nummering, dit zal waarschijnlijk nooit meer geëvenaard worden in de Speld toekomst. Hoewel zeg nooit nooit. Zoals Nederland toch won van Moldavië, zonder schwalbe van Robben maar wel met liesbreuk en zonder rode kaart voor Van Bommel maar met een prachtige pass op Dirk Kuijt. Dat is dan toch het aardige van voetbal: je weet maar nooit. 😉

Reageer
gravatar

Lieve leden van de grootste De Speldfamilie van Nederland,

Ik ben trots op jullie vele bijdragen aan ons familieblad.

Heel veel De Speldenkussen van jullie Paulien
ks ks ks ks ks ks ks ks ks ks ks ks ks ks

Reageer
gravatar

… en een enorm overbodige rode kaart gescoord door Van Bommel, zoals gewoonlijk.

En de winnaar is …

Ik draag deze speld op aan alle echte voetballiefhebbers die hier een zinnige voetbalduit in het zakje hebben gedaan.

(de speldspeld van verguld goud is straks te bekomen op Marktplaats tegen het hoogste bod.)

Reageer
gravatar

Overigens heeft Feyenoord weer verloren afgelopen weekend -even vergeten te scoren- en zoals ik al zei: geen aanleiding tot rellen.
Octopaul had het kunnen voorspellen.

Reageer
gravatar

Cruijff vergist zich nooit.
Die investering in een varkensboerderij in een Arabisch land was dan ook geen vergissing, maar visionair vér zijn tijd vooruit.

Kunnen we het nu dan weer over voetbal hebben?
Het regent weer gewonden, meen ik gelezen te hebben.
Is dat tactiek?

Reageer
gravatar

@Paulus Cruijff #994,

Rare taaltjes zijn symptomatisch in onze familie, dat zou jij moeten weten!

En ik was inderdaad de giet van de familie, in tegen gesteld tot jij onlieve broer…de varken van de familie!

Ik heb je i.i.g. nooit met een schone shirt van het voetbalveld zien stappen!

Hoe gaat het met je modderboerderij?

Reageer
gravatar

Jullie moeten eens weten hoe mijn femilie vreemd wordt afgekeken voor dat rare taaltje van mijn broer wie Johan heet. Hij is de zwarte geit van de femilie Cruijff, want het voetbalhemd nadert de Schotse rok. Logisch toch.

Reageer
gravatar

@Voorts #992,

Spelen met een roze bal is geen probleem, voor wie extra concentratie behoeft. Dat is een item wat het spel dus positief kan beïnvloeden.

Mag ik je bedanken voor dat geweldige tip?

Helaas moet ik je wel corrigeren over je repliek betreffende roze tutu’s. Tevens het gaat om spelers, wie van het vrouwelijk geslacht zijn, kan het natuurlijk niet!

Tenzij die spelers Schotten zijn. Die lui zijn het al gewend om korte rokjes te dragen, en dat past ook in de lijn van hunnie traditie!

Nog een punt van kritiek; In de rust moet iedereen ook rusten. Dat is inclusief de bal!

Reageer
gravatar

In het prachtige dorp Voort wordt soms ook gevoetbald. Met een roze bal, dat spreekt! De spelers dragen verplicht roze tutu’s en in de rust is het natuurlijk helemaal bal!

Reageer
gravatar

@P. Pastoor te Tilburg #987,

Ha!

Dat zeiden die idioten van Ajax, wie wel verstand hebben van zaken maar helemaal niet van voetbal, ook!

En ik hield de klepel nog vlak voor hun neuzen.

Maar nee, hoor!

Vandaar dat ik ze bij Ajax wegwerk. Een grootheid als ik kan alleen in alle rust achter de schermen werken, als ik zeker weet dat de neuzen op de voorgrond geheel naar mijn voorkeur is samengesteld!

Enne, @Knibbs…Ik heb geen idee wie u bent, maar ik doe niet aan ‘Godwins’, want voordat ik een Godwin plaatst denk ik nog even na…

Reageer
gravatar

De spanning is te snijden, we zijn nu nog maar 10 reacties verwijderd van de speld-millenium-crisis.
Ondertussen zijn we hier met z’n allen de wet van Godwin omver aan het blazen!

Ik heb met deze reactie echter mijn eigen wet, over de grotere kans op het noemen van de wet van Godwin naarmate het aantal reacties toeneemt, nogmaals bewezen.

Reageer
gravatar

Ja, wat mooi dat er nu nog precies een elftal aan reacties nodig is om het getal 1000 rond te maken. Na die 11 is het EK alweer wat dichter bij gekomen en dan kan de kop boven dit artikel veranderen in: “uitslagen EK gelekt” en dan denk ik dat de nummers 1 en 2 in willekeurige volgorde Nederland en Spanje zullen worden. Spannend of we daarmee dan de 2000 of misschien zelfs wel de 3000 gaan halen!

Reageer
gravatar

988! Dat schiet op. Voor een gewone pastoor als ik wordt het te spannend.

Als god het wil, krijg ik zowaar de zwaar vergulde de Speldspeld als winnaar van dit de Speldspel.

Gelukkig dat ik een ruime zwarte broek draag, want anders was mijn opwinding te zichtbaar.

Reageer
gravatar

@P. Pastoor te Tilburg #984,

Dat sloeg inderdaad nergens op! Ik vermoed dat u wie de logica van uw betoog zelfs is ontgaan!

Immers, als men ergens een klok hoort luiden is men tevens in het bezit van een klepel.

Of Jeettje heeft een kopie van uw klepel!

In dat geval ben je in koe gelogeerd!

Reageer
gravatar

Aan “eigenlijk is dit…” hebben we niets: we moeten ons voor het GBoR aan de feiten houden: dit is dus nommertje 983.

Of dacht u soms dat Octopaulus zijn voorspellingen niet op feiten baseerde? Pas op hoor: de wet op Godslastering is nog steeds van kracht!!

Overigens vergat niet alleen NAC tegen ADO te scoren, Feyenoord ook jammer genoeg …. .
Hoe voorspelbaar wil je het hebben?

Reageer
gravatar

We zijn nu officieel de 1000 gepasseerd:dit is eigenlijk 1006, niet 982.
Nu is het nog wachten op de reactie met nummer 1000 om daarna door te gaan voor de 2000 reacties.

Reageer
gravatar

Van harte gefeliciteerd Paulus met de 1000ste reactie. Die vergulde Speld en de waardige reactie komen vast en zeker nog wel bij de 1000 in de nummering. Nog maar 19 te gaan. 😉

Reageer
gravatar

We naderen. Als ik het ben dan schenk ik de Vergulde Speldspeld aan het jochie dat er het lulligst bijloopt aan de hand van de meest schutterige, met zijn houding geen raad wetende voetballer.
Persoonlijk vind ik het géén gezicht die crypto-pedotoestand.

gravatar

Het hoogtepunt uitstellen. Eindeloos op 981 blijven hangen. Niet ineens reactie 982 gaan schrijven om maar sneller op de 1000 te zijn.
Zen, Tantra, Feng Shui, weetikveel.
Kom op, jullie kunnen het!!

gravatar

Als broer van neem ik verdiend de honeurs waar.

Had octopus Paul dit nog mee mogen maken!

Daar gaat ie!

Het is zo ver en met een onbenullig bericht nog wel. Een duizendste reactie onwaardig. De Speld verdient beter.

Reageer
gravatar

We raken door al het diepzinnige gepraat een beetje uit het oog dat we hier 2 x de 1000 kunnen halen, namelijk zowel in het aantal reacties als in de nummering. Nog maar eventje door reageren en dan is het eerste 1000tal een feit.

Reageer
gravatar

Nee hoor, maar nog wel even de mededeling dat het in Rotterdam weer rustig is: we hebben verloren, dus is er geen noodzaak tot oproer en opstand ….

gravatar

Paulus, heb jij dat nou ook; krampen als je ze hoort over helmpjes bij keepers?
Wij droegen alleen een dun katoenen petje met de klep in de nek voor tegen de verbranding van de zon.

Kijk; hongerklop is één ding, maar met een verbrande nek erbij wordt lastig koersen.

Nu willen ze keepers een helmpje laten dragen voor het geval er iemand tegen hem opbotst. Ze zijn toch ook niks gewend, die ballerina’s.
Nog even en ze gaan met een fiets in de goal staan om maar niet tegen de ballen geschoten te worden.
Jonges jonges, wáár zijn de bikkels gebleven?

Reageer
gravatar

“Waar de bkkils zjin gbeeelvn?”

1 wrood; Feminisme!

En ja, dat shcjif ik opttezijlk geod want met die tiunboerkwijven wil ik nties te mkaen hebben!

gravatar

@Jeettje,

Als ik zou willen dat je het begreep, zou ik het wel beter uitleggen.

Ik ga mijzelf toch niet in de knieën schieten?!

Ik ben er nog steeds van overtuigd dat zoals ik het doe je het moet doen, want anders zou ik het niet doen!

Reageer
gravatar

Jopie,hoe moet ik nou weten dat jij niet wilt dat ik begrijp wat jij niet begrepen wilt hebben omdat je het niet kan uitleggen? En wat hebben jouw klutsknieën er nu mee te maken? Heb je die opgelopen door te foeballe met een slof en een ouwe voetbalschoen met anderhalve nop?
Dan begrijp ik het wel.

gravatar

@voetjebal #973,

Of PSV met 7-1 wint hangt zeer sterk af tegen wie PSV met 7-1 wint!

Is het Feijenoord, dan is het niet logisch want als je over het weer praat en ik zeg tegen u dat het ‘buiten binnen is dan warmer’, dan bent u eerst geneigd te denken wie u het verkeerd hebt verstaan.

Maar u hebt het goed verstaan, echter, de volgorde van de woorden is niet wie u verwachtte.

U denkt dat uw verstand u even in de steek heeft gelaten. Maar dat is echt niet zo.

Lees het nog maar eens en denk erover na wat wél de bedoeling was om gezegd te worden.

Ik weet dat ik mij soms in nogal krom Nederlands uitdruk, maar ik heb de indruk dat men mij over het algemeen vrij goed begrijpt.

Reageer
gravatar

Nou, stil, stil. Als Ajax en FC Twente 1-1 spelen en PSV met 7-1 wint en de spanning in de Nederlandse competitie weer groot is er in de toekomst erg veel perspectief is voor het Europese voetbal door de strengere financiële regels, ach, dan kun je het ook zo stilletjes aan steeds interessanter noemen.

Reageer
gravatar

Hm, recente gebeurtenissen zetten mij aan het denken. Zo ook deze ‘voorspelling’.
Zou Octopus Paul eigenlijk een medewerker van het CERN zijn geweest? U weet wel: waar dingen gebeuren vóórdat ze gebeuren?
Dan hebben we het eigenlijk over achterspellingen.

Hetgeen natuurlijk niets afdoet aan de glorieuze grootsheid van de Almachtige Achtarmige.

gravatar

Octopus Paul was geen medewerker van het CERN, hij wist precies waar hij mee bezig was.
Als je dat aan iemand van het CERN vraagt krijg je als antwoord iets als: Het vierde getal van zork de grote in de achtste planeet van knirrus flux achterhalen.
Ja, alsof iemand daar nog iets van gelooft.

gravatar

Precies halverwege tussen voetbal en wielrennen bevindt zich het korfbal. Daar lees je hier nou niks over.

Overigens zijn er gerede wetenschappelijke vermoedens dat de Speld bij 1000 reacties onherstelbaar verbuigt wegens een softwarefout (was nooit op 4 cijferposities berekend.)
Reparatiesoftware is gelukkig gratis te downloaden op http://diginotar.nl

Reageer
gravatar

Beste Voetjebal,

Dat ik wielrenner ben geworden, kwam door het voetballen. In mijn jonge jaren konden wij door het ontbreken van overdadig blik op de weg nog voetballen op straat.
Er was echter een ouder echtpaar zonder kinderen dat bang was voor een bal in hun voortuin. Ze heetten, meen ik, Henk en Ingrid. Die waarschuwden daarom nog al eens de politie wegens tuinvredebreuk.
Hierdoor verscheen soms onverhoeds een agent op een dienstfiets of in een Volkswagen kever, die niet al te enthousiast poogde om de bal af te pakken. De grootste lol beleefden wij aan het vluchten van de plek van onze “misdaad”. Het was een spel, want de agenten deden nooit enige moeite om iemand te vatten.

Het was een spel, waaraan ik meer plezier beleefde dan aan het schoppen tegen een bal. Op mijn twaalfde kreeg ik mijn eerste fiets om de middelbare school aan de andere kant van de stad te bereiken. Die fiets gebruikte ik daarna bij het vluchtspel. Daarmee is mijn belangstelling voor de wielrennerij ontstaan.

Reageer
gravatar

Há collega Paulus; zo is het met mij ongeveer ook vergaan.
Alleen kwamen ze bij ons in de stad met een Daffodil voorrijden. Dat is echt ware doping: daarin wilde je niet gezien worden door de maten. Door die variomatic was het ding – ook wel bekend als ‘truttenschudder-met-jarretelaandrijving’ – wel snel op het eerste stuk, maar qua topsnelheid moest hij het afleggen tegen de ware fietser.
Daar kwam dus de eerste training goed van pas: de agenten op dienstfiets eruit lopen, toen we nog geen fiets hadden.
Ach, heerlijke tijden van weleer: zo werd de ware winnaarsmentaliteit gekweekt.

gravatar

Tja, opa Paulus, dan komen we via het schoolplein op het schoolvoetbal. dat waren en zijn nog eens tijden, dat eens per jaar de lagere scholen tegen elkaar voetballen om de plaatselijke trofee. Fanatieke pupillen die de naam van hun school hoog proberen te houden door meestal erg sportief te voetballen. Die rotschoppen en het verkeerde supporteren leren ze erg helaas later uitdelen. In mijn schoolvoetbaljaar werd de aanvoerder van het team door de hoofdonderwijzer gekozen aan de hand van het beste opstel over voetbal. Uiteraard was dit alleen voor de geselecteerden van het team. Laat ik nou als rechtshalf die opstelwedstrijd winnen en als aanvoerder van ons schoolteaam de strijd om de prachtige beker aan mogen gaan. Het zat er dus al jong in, zeg maar, waarschijnlijk is dat met het wielrennen ook zo??

Reageer
gravatar

Interessante gedachtegang, Voetjebal. Eigenlijk zeg je hiermee dat het agentenkorps van nu vroeger nooit op straat tegen een balletje heeft getrapt, anders wisten ze wel wat ze moesten doen in plaats van hun blaffert te trekken?

gravatar

Nog even een vraag, die Voetjebal wel ten onrechte weer niet serieus zal nemen.

Een fervente aanhanger van Feijenoord schopt ook zelf af en toe (op een kerk- of schoolplein) tegen een (plastic) balletje.

Maar welke club hangt een Rotterdammer aan die liever naar de balletjes van een agent schopt, zodat de laatste zijn blaffer trekt om te voorkomen dat verdere uitbreiding van zijn gezin onmogelijk wordt?

Reageer
gravatar

Trouwens jammer dat prins Bernhard dit WK niet meer heeft mogen meemaken. Voor zijn buitenechtelijke broer Gustav echter moet de 3e plaats ronduit een teleurstelling zijn geweest.

Reageer
gravatar

Even serieus heren, met hartelijk dank voor uw bijdrages zijn dit toch slechts grappen en grollen en geen echte vragen, voorlopig dus alleen deze mededeling: op naar de 1000, voor het eerst op de Speld!

Reageer
gravatar

Nou Jawatnou, dan weet ik ook een fijne. De hoofdstad van Brabant heet officieel ‘s-Hertogenbosch.
Waarom wordt de plaatselijke professionele voetbalvereniging dan FC Den Bosch genoemd? Waarom niet gewoon in het Brabants ons Ballenschopclubke, dus BC Den Bosch?

Reageer
gravatar

Nou Paulus, rubrieken zijn slechts labels die dienen om de menselijke zwakheden te verbergen, zoals daar zijn het lekken van uitslagen en het niet plaatsen van stukjes over Feijenoord in de rubriek ‘uitslagen WK-voetbal gelekt’.

Reageer
gravatar

Wat ik nou niet begrijp van de redactie, is dat een belangwekkend onderwerp als “Selectie Feyenoord zegt vertrouwen op in club” niet in deze enige voetbalrubriek van de Speld is geplaatst. Ik vraag mij daarom af waar die rubrieken dan goed voor zijn, als er bij voetbal geen gebruik van wordt gemaakt.

Reageer
gravatar

Natuurlijk, Jeettje, business as usual, waarschijnlijk heeft de grote Octopus ook zijn machtige tentakel erin gehad dat zowaar nu wegens corruptie de Turkse kampioen is terug getrokken uit de Champions Laegue. Octopus wijst de weg!!

Reageer
gravatar

Geachte collega Derksen,

Zoals bekend kan ik weinig zien, bijna niks horen, niet praten noch schrijven EN heb ik het aardse voor het eeuwige verwisseld. Maar als men zo goed wil zijn om even voor elke eredivisieclub een bakje met wat lekkers klaar te zetten, ben ik wel zo goed om een van mijn armen ook in het bakje van Excelsior te steken.

Reageer
gravatar

Ik denk dat Excelsior nog wel eens voor een verrassing zou kunnen zorgen in de eredivisie. Willem II is daar tot nog toe onzichtbaar, dus kan ik van dat elftal weinig zeggen.

Reageer
gravatar

@ Kees22: dank en heel hartelijk voor de heel heldere verklaring op 949; @ Paulus Derksen op 948 : bij Feijenoord- Ajax al dan niet afgelast weet je maar nooit, misschien is dat dan weer een hele goede vraag voor de grote Octopus en dus meer het gebied waar Kees 22 op gespecialiseerd is?

Reageer
gravatar

Dat zet je toch aan het denken: zouwen ze kwaad zijn geworden omdat ze Engeland niet konden zien spelen, of waren ze kwaad dat het Nederlandse ragfijne spel ze door de neus geboord werd?

@Paulus: als zoiets gebeurd hebben we altijd nog wel wat matveldjes ergens tussen de steden.
Rotterdamse hooligans maken er alleen een puinhoop van tijdens de viering van een cupje of zoiets.

Ja, ja; het is al jaren rustig ja.

Reageer
gravatar

@Voetjebal: Ik vrees dat Hij eigenlijk geen bal om voetballen geeft. In mijn hielige boek, geschreven met Zijn heilige inkt staat eigenlijk niks over voetbal.
Hij heeft alleen de WK, en vooral het feit dat de uitslagen gelekt zijn, aangegrepen om Zijn almacht aan te tonen. En sommigen denken ook dat Hij Zich vermomd heeft als de WK-bal, om zo midden in het spel Zijn invloed te doen gelden.
Daar komt nog wat bij: Hij heeft geen oren waarmee Hij onze gebeden kan horen, laat staan verhoren.
Dus ik vrees, dat je smeekbede vergeefs is.
Maar misschien staat er in jouw heilige boek met Zijn heilige inkt iets heel anders, dat zou zo maar kunnen.
Groot is Hij in Zijn wijsheid en oceanendiep is Zijn liefde en verdraagzaamheid.
Vuvuzela, achtwerf vuvuzela!

Reageer
gravatar

Maar Voetjebal, wat denk je dat er zal gebeuren als bijvoorbeeld Feijenoord – Ajax ook om niks zou worden afgelast. Zouden bijvoorbeeld Coolsingel en Zuidplein er dan niet aangaan?

Reageer
gravatar

Ik denk dat, nu Nederland voor het eerst in de voetbalhistorie nummer 1 zal staan op de FIFAwereldranglijst van de voetbalnaties, we van de Nederlandse voetbalhooligans voorlopig niets hoeven te verwachten. Want: wat willen we voor eventjes nog meer dan de eerste te zijn??

Reageer
gravatar

Dat was me wat de vorige week toen Engelse hooligans complete straten in de hens zetten, omdat de interland Engeland – Nederland niet doorging. Zou dat hier ook kunnen gebeuren?

Reageer
gravatar

Hoi Kees22: leve de grote Octopus!! Nu moet hij nog het ragfijne spel van Blatter zien te doorgronden. Dat Blatter de wedstrijd Engeland-Nederland saboteert omdat hij van de Engelsen geen smeergeld meer krijgt, daarover is elders al genoeg gepubliceerd. Maar zou de grote Octopus ook kunnen voorzien of dit inderdaad een opmaat is naar een groot schandaal tijdens het volgende EK, waar de wedstrijd Engeland-Nederland gestaakt moet worden doordat hooligans hun uitgestelde woede die ze niet hebben kunnen uiten tijdens de wedstrijd die voor vandaag op de agenda stond dan alsnog uiten maar dan inmiddels zo opgefokt zijn dat ze de hekken omver zullen werpen, het veld zullen bestormen en de scheidsrechter (die net een penalty had toegekend voor Nederland) gijzelen waarna de Nederlandse hooligans zich ook niet onbetuigd laten en vervolgens de hele wedstrijd zal worden afgelast en Nederland (wat het tot dan toe erg goed deed) en Engeland beiden het toernooi uitgeknikkerd zullen worden. De grote Octopus over Blatter, kun jij daar in Aalten niet iets aan doen?? De wereld heeft het hard nodig!!

Reageer
gravatar

Ha, het onderwerp loopt weer!!
Ben er inderdaad even uitgeweest, had andere bezigheden.
Zal eerst even bijlezen, voor ik reageer, maar ik moet nog even het volgende kwijt.
Op vakantie in de Achterhoek kwamen we op zondag in Aalten. Opvallend rustig, dit in tegenstelling tot Lichtenvoorde, waar het braderie en/of kermis was of zo. Later lazen we in de krant, dat er in Aalten een strijd gevoerd werd: de ene helft van het dorp wilde beslist NIET dat de kermis uitgebreid werd met de zondag, de andere helft vond dat dat in deze moderne tijd toch wel kon.
Maar dat wist ik nog niet toen ik een grootse ontdekking deed: een school met een octopus! Ja, jullie lezen het goed: geen school met bijbel, Montessori of Steiner, maar een grote roze octopus op een sokkel stond er breed lachend voor de school!
Vanuit Aalten gaat de wereld gered worden, wie had dat ooit gedacht!

Reageer
gravatar

Ik bén optimist; ik blíjf hopen op sportverslaggeving die zijn naam eer aandoet.
Maar wat ik deze ochtend zag doet mijn hoop vestigen op volgend jaar: dit jaar wordt het wéér niks.

1 ronde gespeeld, en nu al gelijk brallende artikelen over ‘zwaar weer bij PSV’, ‘Ajax, FC Twente en Utrecht lopen uit op PSV’ en meer van dat soort voorbarige flauwekul.

Ik blíjf optimist: misschien breekt het potloodje van de journalist – of de vingers, eigenlijk nog beter, of lopen de persen vast die weigeren deze rotzooi nog langer te drukken.

Mooiste zou zijn als voetbalminnend Nederland deze mislukte stukjes verdriet compleet negeerde en verdomde te lezen. Of na lezing deze minkukels met pek en veren overgoten naar Urk te dragen. Of een van god verlaten ander onherbergzaam oord.

Voetbal is een te mooie sport om naar de donder gejaagd te worden door stukkiesschrijvers die het niveau stagiare niet kunnen ontstijgen.

Zo, dat is er uit.

Reageer
gravatar

Ach, dat valt reuze mee, de competitie is weer begonnen en wacht de reacties eerst maar eens af als Nederland van Engeland wint en Spanje verliest van Italië en Nederland voor het eerst in de historie de nummer 1 is op de voetbalwereldranglijst. Omdat het een oefenwedstrijd is, is er helaas nog geen uitslag gelekt.

Reageer
gravatar

Nog even geduld, Blatters elektronische scheidsrechter moet zoals Jeettje terecht opmerkt eerst door het corruptie onderzoek (of was het nu het anti-corruptie onderzoek? Bij Blatter weet je wat dat betreft nooit) en dan pas volgt wat later commentaar.

Reageer
gravatar

Nu heeft Blatter eindelijk uit malligheid een proef met een elektronische vierde scheidsrechter toegestaan. Verwacht ik hier pittige commentaren. Maar niks hoor.

Slapen wij soms daar aan de andere kant van de internetverbinding?

Reageer
gravatar

Maar neeje Paulus, da waarde munne schoonbroer van munne achterzwager, diejen most altijd vroeg naar den hoeve om de koeien te molken hee.
Die won toch nooit niks meer dus voor ene huldiging had hij niet te wachten.

Enne ook omdat hij ene madam had die heul erg van den jalourse waas, dorst-ie ook niks te winnen, hoe gere hij ‘ne kus van de rondemiss had gehad: maar da waas daan weeral herrie in ‘t kot hee. Zunne vrouwke waart ook ene maal rondemiss weedde ge.

Reageer
gravatar

Ah: de Batavus – maar die hadde toch al ‘ne rem? Wij koersten op doortrapfietsen. Remmen deedde ge maar pas ná de koers.

Maar allee, het kan erger: ik liep voorbij aan ene fietsenboer die nu elektrieke fietsen aan het stoempen is, en ik zagge daar een wabbeke van 8/9 jaar een fietske krijgen van zijne ouders: een elektriek fietske.
Die gaat nooit genen koers winnen, zunne.

Voor mijn nooit zo enen fiets: ik blijf doortrappen. De enige keer dat ik op ene elektrieke fiets gezeten ben geweest, was toen ik de bocht ruim nam en in het schrikdraad belandde. Meer moet dat niet zijn, awel.

Reageer
gravatar

Ja, Voetjebal,

Ik heb mijn hele leven gewielrend op dezelfde fiets, een Batavus Racing Sport van voor de oorlog met nog een degelijk stalen frame, een dubbele stang en een echt belastingplaatje. Weliswaar af en toe een nieuwe band, maar altijd Vredestein. Kom daar tegenwoordig maar eens om.

Reageer
gravatar

Geweldig idee! En op Papendal (waar ik ooit eens heb mogen sporten) en in het Olympisch stadion (waar ik ooit eens mocht aankomen als finish van de marathon). Nu nog fondsen zien te werven bij de profsporters. 😉

Reageer
gravatar

Voetjebal, wat te denken van al die duizenden sporters zonder naam, die toch met zijn allen de Nederlandse sport op de kaart hebben gezet. Ik stel voor om voor hen een standbeeld op te richten in Papendal of voor het Olympisch stadion of zo onder de naam “de onbekende sporter”. Mijn kleinzoon kan wel aardig kleien.

Reageer
gravatar

@ 927 en 928, Opa Paulus en Jeettje: ja, clubliefde, in de huidige tijd, daar is wel wat over te zeggen. Sommigen, waaronder wellicht Sjakie Schulte, denken dat de clubliefde verdwenen is met de introductie van het profvoetbal. Dat profvoetbal in Nederland begon al eerder dan sommigen denken: Gerrit Keizer eind jaren 20 begin jaren 30 van de vorige eeuw als betaalde doelman van Arsenal en (minder betaald) Ajax http://nl.wikipedia.org/wiki/Gerrit_Keizer en dan de legendarische Bep Bakhuys die in de jaren 30 met zijn snoekduik bekend werd maar ook al als prof speelde bij FC Metz. Wel 28 maal scoren in 23 intelands wat een ongekend hoog gemiddelde is.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Beb_Bakhuys
Op het moment dat voetbal marktwerking is geworden kan er al veel minder sprake zijn van clubliefde want het is vrij gewoon dat een profspeler tegenwoordig voetbalt voor de hoogst biedende. Neem de loopbaan van Klaas-Jan Huntelaar: H&K, De Graafschap, PSV, opnieuw De Graafschap, PSV, AGOVV, Heerenveen, Ajax, Real Madrid, AC Milan en nu Schalke ’04. Clubliefde? Voor welke club dan? Inderdaad heeft Mario Been meer clubliefde getoond dan menig tegenwoordige speler door bij zijn club op een waardige manier te vetrekken, terwijl de pubers, die ieder moment naar een beter betalende club kunnen vertrekken nu onterecht de macht hebben. Dan is het wellicht veel beter de vertoeven bij de k.v.v. Steensel.

Reageer
gravatar

Beetje moe van de Van Gaals en de Hiddinks en Advocaatjes.
Laat ze lekker in een buitenland oefenmeester van een nationale ploeg worden en laten wij een ‘normaal’ iemand uit het buitenland aantrekken?

Van Gaal bij Feyenoord? Liever niet: we staan er al beroerd genoeg voor. Koeman als interim trainer: nou als het echt moet … maar dan ook alleen maar als interim voor een paar maanden.

Gooi de konkelmannetjes uit het bestuur, trek wat mensen met een warm kloppend Feyenoordhart aan, trap die onrustpubertjes uit het elftal en geef Been de ruimte die hij nodig heeft.
Gasten met clubliefde: waar vind je die nog in het hedendaags voetbal, dun gezaaid artikel.

Reageer
gravatar

Voetjebal,

Jouw reactie doet mij denken aan Sjakie Schulte, bij genaamd de Leeuw van de Acht Zaligheden (in de Kempen) en broer van. Hij kwam meen ik uit Eersel of Knegsel, daar ben ik even van af, maar hij woonde in mijn tijd in Hulsel.

Hij was toentertijd een redelijk bekende midvoor van de vierde klasser k.v.v. Steensel Vooruit en werd later hoofd- en tevens jeugdoefenmeester bij de katholieke voetbalclub k.v. G.V.O.A. te Wintelre.

In het stille voetbalseizoen fietste hij niet onverdienstelijk bij de toer- en wedstrijdwielerclub De kempen in Duizel. De acht van Chaam heeft hij zeven keer gereden om zijn succesvolle sportloopbaan te eindigen als ploegleider/mecanicien bij de profclub van Reusel.

Hij woont nu op zijn oude dag met zijn versleten knieën in Netersel in een straat die naar hem is vernoemd.

Reageer
gravatar

Ze hebben zichzelf ondermijnt denk ik want geen van beiden gaat winnen, dat wordt toch hoogstwaarschijnlijk iemand van ‘down under’. Wat me via het Australische voetbal brengt naar Guus Hiddink en Louis van Gaal die geen trainer van Feijenoord schijnt te willen worden (die volgens mij het komend jaar ook niet bij de top 3 gaan eindigen) omdat hij bondscoach zou willen zijn. Na Bert van Marwijk weer van Nederland? Of van de onverslaanbare Afrikaanse leeuwen of …

Reageer
gravatar

Nee. Daarom niet.

De ramp gaat verhevigt zich: een koeienhandelaar hijst zich in het trainingspak: dat kán niet goed gaan.
Eerst wat sukkelaartjes lozen die denken dat ze supervoetballers zijn: dan praten we verder.

gravatar

PH dat was on topic maar toch ook weer niet. Een soort schot op doel in de rust, om toch maar weer bij voebal te blijven.

gravatar

Beste Jeettje, Jawatnou en Voetjebal,

Jullie kennis van voetbal is veel groter dan de mijne. Als jullie voor mij af en toe wat uitleggen over voetbal, zal ik jullie vragen over de wielrennerij beantwoorden per kerende post.

– Jawatnou, wie is de taalkundige PS? Is dat familie van NB?

– Jeettje, bedoel jij met Mario misschien Super Mario Bros en waarom niet?

– Voetjebal, jouw hoop was bijna vervlogen? Ik zie de ernst daarvan niet. Mijn hoop trekt al jaren vliegen aan.

Reageer
gravatar

Nou we het er toch over hebben: wel slim hoe Mario zich heeft vrijgespeeld om de volgende bondscoach te worden: dat wordt nog wat!

Reageer
gravatar

@915. jawatnou: dacht ik het niet, een doorwrocht stuk schrijven over voetbal is als paarlen voor de zwijnen, is als dollars voor Blatter: alles verdwijnt gewoon in het niets zonder dat men er de waarde van in ziet. Het is dat Barcelona de Champions Laegue gewonnen heeft, anders was alle mijn hoop al lang vervlogen.

Reageer
gravatar

@1 t/m @914 pfhhhhh…. net alles gelezen (8,5 uur mee bezig geweest, maar ik lees ook niet zo snel) behalve dan die lange opstellen van voetjebal (sorry voetjebal) want met mijn twitterdyslexie kan ik max. 140 tekens lezen. (PS staan er geen fouten in? want ik kan het begin niet meer lezen)

Reageer
gravatar

Kijk, die bijdrage van Jeettje, dat is nu inhoud, dat is kwaliteit in het debat over voetbal, corruptie en het lekken van uitslagen, dat is Turkije ver vooruit!

Reageer
gravatar

@ Knibbs op 911: hoewel we sinds de nieuwe @#%@&^@ vormgeving helaas zelf de stand van de cijfers dienen bij te houden staat er toch best wat aardigs inhoudelijks bij de eerdere reactie en op de You Tube video van Al Jazeera. Niet voor niets gaat Frank Rijkaard in het Arabische deel van de wereld trainen, die weet wel waar het over gaat. 😉

Reageer
gravatar

Nou ja: echt nieuws is het niet. Zo voorspelbaar dat zelfs de Genadige Octopus het niet de moeite waard vond om dit te voorspellen.

Maar wat vinden jullie van het gedoe nu weer met Van Hanegem en Voetbal Insite (of zoiets)?

Van Hanegem wou alleen over voetbal praten maar dat kon niet volgens hem; Wilfred Genee zat in de weg en René van der Gijp ook. Alleen Derksen zegt nog wel eens iets zinnigs, volgens Willem.

Nou heb ik Willem al eens vaker gezien op tv, maar het lijkt mij toch vooral dat er met Willem op de buis in ieder geval geen zinnig gesprek te voeren valt. Bijna elke vraag wordt beantwoord met eerst zwijgen en dan een wedervraag of hij in de maling wordt genomen.
Maar het blijft een dijk van een figuur: daarover geen misverstand.

En dat programma van Wilfred en vrienden is gewoon amusement á la DWDD en P&W. Heeft met voetbal maar bitter weinig te maken.
Denk ik.
Meestal verlaat ik gapend het toestel.

Reageer
gravatar

Ze kunnen het bij de FIFA niet laten: Sepp Blatter is herkozen. In De Volkskrant onder meer dit stukje over Louis Giskus, voorzitter van de Surinaamse voetbalbond: “Giskus was op 10 mei in Trinidad, waar hij heenging op uitnodiging van FIFA-lid Jack Warner, die ook voorlopig is geschorst. In een hotelkamer lag een bruine envelop klaar. In de envelop, waar ‘Suriname’ opgeschreven stond, zat 40.000 dollar. ‘We hebben het in goed vertrouwen aangenomen’, aldus Giskus, die werd verteld dat het een donatie was van de Caraïbische voetbalunie, bestemd voor de ontwikkeling van het Surinaamse voetbal. ” Nu is het idee dat het voor deze keer niet afkomstig zou zijn van Blatter maar voor de verandering van zijn concurrent, Bin Hammam. Die heeft zich inmiddels teruggetrokken, Blatter is herkozen bij de FIFA is het ‘business as usual’.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2698/Sport/article/detail/2440432/2011/06/01/Suriname-ontving-enveloppe-met-40-000-dollar-van-FIFA.dhtml

Reageer
gravatar

Wellicht kan het hier nog wat verder gaan over voetbal i.p.v. over voetbalfans en legioenen voor het verbaal uit de klauwen loopt? Een voorbeschouwing over de prachtige wedstrijd tussen Barcelona en Manchester United bijvoorbeeld, 2 landskampioenen van grote competities in de Champions League finale, wordt het wie weet wel weer zo’n zinderend spannende wedstrijd als Ajax-Twente?

Reageer
gravatar

De chauffeur die zijn bus liefheeft, moet het Legioen niet uitdagen ….

die kennen namelijk minder nederlagen dan de club

Reageer
gravatar

FeijeNOOIT bedoel je zeker? Het enige voordeel van het wederom af-schu-we-lijk seizoen van Sparta is dat die meuk van Zuid niet wéér naar Rotterdam komt! (en nou die hoer van Kralingen nog even degraderen naar waar die thuis hoort!)

Reageer
gravatar

Kees22 ja, die mis ik ook wel hier, geachte familie Paulussen. @ 898 Springkasteel: volgens mij is er geen duidelijke definitie van de ‘man van de wedstrijd’ meestal is dat diegene die het meeste invloed heeft gehad op het wedstrijd verloop in positieve zin voor een team. Het hoeft volgens mij niet perse diegene te zijn met de meeste doelpunten. Dus als Dirk Kuyt een hele wedstrijd loopt te storen, trekken en sleuren en hij 3 assists geeft waar 3 verschillende spelers door scoren kan hij voor Liverpool dan wel het Nederlands elftal toch wel ‘man van de wedstrijd’ zijn. Een geslaagde grap is het om een scheidsrechter, trainer, hooligan zo trachten te benoemen maar dat gaat. Wellicht is Sepp Blatter de eeuwige man van alle wedstrijden helaas, denk bijvoorbeeld aan dit berichtje uit de NRC overgenomen:
“De Engelse voetbalbond FA zal zich onthouden van stemmen als op 1 juni de nieuwe voorzitter van de FIFA gekozen wordt. Het is een belangrijk symbolisch statement tegen de verregaande Britse verdenkingen over corruptie bij de wereldvoetbalbond. De huidige voorzitter van de FIFA, Sepp Blatter, wil graag nog aan een laatste vierjarige termijn beginnen. De Zwitser heeft dit jaar voor het eerst sinds 2002 te maken met een tegenkandidaat, Mohamed bin Hamman uit Qatar, de voorzitter van de Aziatische voetbalbond. Volgens een verklaring die de Football Association vandaag liet uitgaan, zijn er momenteel te veel misstanden binnen de FIFA om een van beide kandidaten te kunnen steunen.”
Misschien begint nu toch wel door te dringen her en der dat er iets mis is met het Blatter regime? Misschien volgen er meer landen na Engeland, de bakermat van het voetbal? Het zal wellicht nog even duren, maar eens moet de corruptie toch de wereld wel uit. 😉

Reageer
gravatar

@897, Voetjebal, wie is dat nu eigenlijk die “man van de wedstrijd”. Is dat de beste voetballer van de wedstrijd, of degene die de meeste invloed had op de einduitslag. Staat in dat laatste geval de verkiezing ook open voor de scheidsrechter, trainer, of hooligan?

Reageer
gravatar

Zo schiet het inderdaad goed op met dank aan de familie Paulussen en Plakstift uiteraard ook. Het verschil tussen assist en voorzet is volgens mij: een assist wordt het genoemd als een speler een pass geeft aan een medespeler waar een geldig doelpunt uit voort komt. Een voorzet is in voetbal een bal vanaf de zijkant (de vleugel) voor gegeven voor de goal. Een voorzet kan laag zijn of hoog (om in te koppen) en kan leiden tot een doelpunt maar dat hoeft dus niet. Het idee achter het spelen met spelers op de vleugels (tegen de zijlijnen aan oftewel soms met ‘het krijt aan de schoenen’) is dat bij een goede voorzet de spits de hoek van de goal maar heeft uit te kiezen. Siem de Jong kreeg een steekpass (wat ook een assist was) van Eriksen en scoorde daaruit het 3e doelpunt voor Ajax wat hij erg handig deed met een stiftballetje terwijl hij gehinderd werd door een Twente verdediger en de doelman die uitkwam. Mede door zijn 2 goals werd hij ook wel de ‘man van de wedstrijd’ genoemd.

Reageer
gravatar

Zo, wij hebben vandaag genoeg gedaan om de 999 te bereiken. Nu is het jullie beurt weer.

p.s.
Waar zit Kees 22 tegenwoordig? Hij zal toch geen correspondent bij GeenStijl zijn geworden.

Reageer
gravatar

Voetjebal,

Ik heb begrepen dat een zogenaamde “assist” een aanstellerig woord is voor wat vroeger “voorzet” werd genoemd. Dat puur Nederlandse woord lijkt mij duidelijker, zoals ook de woorden “oefenmeester” en “begeleider”.

Wat heeft onze taal verkeerd gedaan om zo te worden gepest.

Reageer
gravatar

Voetjebal,

Die voetballers zien toch niet meer van de wereld dan die saaie stations. Toen ik nog koersen reed, heb ik heel wat landschappen, dorpen en steden leren kennen.

En dan die vlakke voetbalvelden van kapotgetrapt belijnd gras met twee van die latwerken met een netje. Wat is daar nou aan. Wij wielrenners zien de prachtigste heuvel- en berglandschappen en de mooiste bestratingen. Ik heb destijds vooral genoten van kasseien en macadam.

Dan heb ik het nog niet over het vrouwvolk gehad. Een dom blondje en andere vrouwen zien voetballers alleen staan als hij met een flinke beurs kan rammelen. Dat is bij het wielrennen toch wel even anders. De mooiste jonge wijfkes staan aan de meet klaar om een wielrenner spontaan te zoenen. In het openbaar; wat dacht je dat er achter de “coulissen” zoal gebeurt. Oma is er nu nog pissig over.

Voetbal? Voor wereldvreemde watjes!

Reageer
gravatar

Leve de natuur, en natuurlijk hebben voetballers die per wedstrijd zo rond de 11 km (hard)lopend afleggen een makkie aan wat ze doen als je ze vergelijkt bij een (halve) marathon loper. Of een wielrenner. Maar ja, het is een teamspel en de schoonheid van de assist van Eriksen op Siem de Jong en de prachtige manier waarop die dan scoort en Ajax mede daardoor kampioen maakt vergoedt veel van het spel voor ‘doetjes’. Er zijn vast veel redenen te geven waarom het dan toch het populairste spel ter wereld is geworden, 1 van de redenen kan de razend spannende wedstrijd Ajax-Twente zijn, een andere reden kan zijn dat Nederland onder de 17 Europees Kampioen is geworden. Die waren ook eerst een paar maal tweede geworden: http://nl.wikipedia.org/wiki/Europees_kampioenschap_voetbal_onder_17 dus dat belooft gelukkig wel wat voor de Nederlandse voetbal toekomst!

Reageer
gravatar

Voetballen is een “sport” voor doetjes. Van de negentig minuten dat het spelletje duurt, wordt maar de helft echt gespeeld. Delen we dat door de tweeëntwintig deelnemers, dan neemt een speler gemiddeld maar zo’n twee minuten aan het spel deel. De gemiddelde zogenaamde “spits”, die meestal met de volle eer gaat strijken, vaak zelfs niet meer dan tien seconden.

Dan moet je wielrennen eens nemen. Iedere renner legt bij een koers over het algemeen dezelfde afstand af. Moet je bij voetbal daar maar eens om komen. De speeltijden zijn weliswaar niet helemaal gelijk, net zoals bij voetbal doet de winnaar van een koers doorgaans wat korter mee dan de anderen, maar daar staat tegenover dat de laatste het meeste profijt heeft van de sport. Zo heb ik bij mijn laatste Tour de France in 1967 maar liefst acht uur langer van de mooie omgeving mogen genieten dan Roger Pingeon. Dat noem ik pure winst. Daar doe je het toch voor.

Reageer
gravatar

Jazekers, Voetjebal, 999 lijkt me een mooi -en haalbaar- getal.

Ach, de octopus: dan wisten we de uitslag al en was het spelen van die wedstrijd een formaliteit.
Lekker ontspannend voor iedereen.

Reageer
gravatar

Ja, beste Jeettje, leefde de Grote Octopus nog maar, alles zou goed komen. Intussen is voetbal soms ook nog spannend (vanmiddag Ajax dan wel Twente kampioen?) en bedacht ik me dat 888 een prachtig getal is om te laten staan maar nog aardiger lijkt het me om de 900 te halen en dan misschien bij de EK op de 999 te komen. Wat dacht u ervan?

Reageer
gravatar

Denk het wel: toch een bewezen concept nu?
Toont aan dat De Macht werkt: geen diensten geen wedstrijden.
De Sepp-brigade heeft keihard toegeslagen en landen hun plaats gewezen.

Sepp voor Voorzitter!

(het enige wat ie niet in de hand heeft is de levensduur van octopussen, maar dat lijkt me geen breekpunt)

Reageer
gravatar

Om het voetbalgesprek weer wat nieuw leven in de blazen dan nog even dit uit het nieuws:
“De oud-voorzitter van het Engelse bidcomité voor het WK voetbal in 2018, lord David Triesman, heeft vier FIFA-officials beschuldigd van ongeoorloofde praktijken in ruil voor stemmen.
Dat deed hij tijdens een onthullende getuigenis voor een speciale commissie van het Engelse parlement, dat onderzoek verricht naar de mislukte Engelse campagne om de organisatie binnen te halen.
Geld, ridderorde, persoonelijke gunste, uitzendrechten
Volgens Triesman vroeg Jack Warner, voorzitter van de Concacaf (Noord- en Centraal Amerika) onomwonden om geld. Nicolas Leoz uit Paraguay, hoofd van de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie Conmembol, verlangde een ridderorde. De Braziliaanse bestuurder Ricardo Teixeira zinspeelde volgens Triesman op gunsten voor hem persoonlijk en de Thaise official Worawi Makudi eiste de uitzendrechten van een mogelijke interland in Bangkok.
Engeland kreeg slechts 2 stemmen
”Aan niets of niemand hebben we toegegeven”, betoogde Triesman. Engeland kreeg tijdens de tweede ronde van de WK-toewijzing door het hoofdbestuur van de FIFA slechts twee van de 22 stemmen.”
Wat Sepp Blatter deed opmerken dat hij geschokt was. Nu wordt hij over een week of 3 al dan niet herkozen. Wat denkt u, zal dit akkefietje nog op enige manier van een soort invloed zijn op zijn herverkiezing??

Reageer
gravatar

Op sommige momenten denk je dat Nederland toch echt wel prachtig kan voetballen en geen ordinaire schoppers zijn zoals in de WKfinale. Hongarije-Nederland is daar een goed voorbeeld van: bij vlagen schitterend onbaatzuchtig voetbal met soms erg mooie combinaties op bepaalde momenten weergaloos (Affelay) afgerond. Voor het EK kan de tekst onder de kop worden: van de Vaart die zegt: “ook zonder Robben denk ik dat we erg veel kans maken”.

Reageer
gravatar

Yep, Voetjebal: meer dan een miljard is het geworden las ik ergens.
Daarvan hadden heel wat arme sloebers in Zuidafrika een menswaardiger bestaan kunnen opbouwen.
FIFA is eigenlijk een geldzuigende dracula: buiten houden met knoflook en rozenkransen: heeft niks meer met de edele voetbalsport te maken.

Zijn de nieuwe uitslagen voor het aanstaande EK al binnen?

Reageer
gravatar

Het volgende krantenbericht (bron: De Volkskrant) maakt duidelijk dat het inderdaad een noodzaak is dat de FIFA en Sepp Blatter belastingvrijstelling krijgen in landen waarin ze (mede) grote voetbaltoernooien organiseren:
KHARTOEM – De wereldvoetbalbond FIFA krijgt steeds meer vet op de botten. Voorzitter Sepp Blatter gaf woensdag in zijn openingsspeech op het congres van de Afrikaanse voetbalfederatie in Soedan aan dat de FIFA dankzij het WK vorig jaar in Zuid-Afrika liefst 870 miljoen euro aan de toch al royale reserves heeft kunnen toevoegen. Definitieve jaarcijfers maakt de FIFA volgende week bekend.

Reageer
gravatar

Een beetje off topic, maar dan toch – naar aanleiding van het overlijden van Fedor den Hertog:
Zijn de uitslagen van de Tour de France 2011 al bekend?

Het draaiboek voor La Grande Boucle moet nu toch wel zowat geschreven zijn: wie waar valt, welke spurt wanneer aangegaan moet worden en door wie, etappewinnaars en rode lantaarndragers aangewezen, rellen op stapel gezet, wie gediskwalificeerd wordt wegens gevaarlijk rijden (fiets, motor of auto) wie op welk soort doping betrapt gaat worden, wie met welke tourmiss in bed mag duiken, de banddiktes waarmee aan de meet gewonnen gaat worden. Enzovoort enzovoort. En de winnaar natuurlijk.
Maar dat is eigenlijk altijd een Fransman, echt hetzij genaturaliseerd of tenminste tot in de 14e graad voorouderlijk. (dat was de makke met die onsportieveling Armstrong; die dee niet mee).

Paul, waar zit je? Kom terug: alles is vergeven en vergeten.

Reageer
gravatar

@ Kees 22: Dank je heel hartelijk voor je complimenten! Ik doe mijn best, heb in het verleden her en der wel eens een artikeltje en dergelijke geschreven maar niet voor het sportkatern van de Volkskrant, wat me overigens wel erg leuk lijkt om te doen. Overigens ook niet voor het sportkatern van andere kranten. Ik vind het wel aardig om de voetbal geschiedenis af en toe in een verhaaltje weer te geven, ook al omdat er in de waan van de dag soms vergeten wordt wie bijv. ook al weer Han Hollander was. http://nl.wikipedia.org/wiki/Han_Hollander
Of wat Stolpertsteine zijn:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Stolpersteine
En er is zoveel te leren van de geschiedenis, zowel die van het verdere verleden maar zeker ook als die zich voor je ogen af speelt.

Reageer
gravatar

Ha, iemand had het FD in de trein laten liggen en mijn slaperig oog viel op de kop “Geldnood sponsor FC Utrecht”.

Eerste gedachte: “ik ken dat bedrijf helemaal niet”; voortaan toch maar eerst een paar sterke bakken koffie nemen …..

Reageer
gravatar

@Voetjebal: Toen ik zaterdag de pagina HNS (HNS? Ach, laat maar!) in de Volkskrant zat te lezen, moest ik heel erg aan jouw verhalen denken. Werk jij soms stiekem voor het Sportkatern van de Vk?

Reageer
gravatar

Nou Jeettje,

Dat zou wel eens lang kunnen duren, want het is natuurlijk wel volledig tegen hun volksaard. Een gemist schot is daar een schande voor de hele familie. Een meelevend doelman gaat daarom altijd in de baan van het schot staan, wil hij niet worden beschoten uit eerwraak. Dat schiet dus niet erg op.

Reageer
gravatar

Dat betekent over enige tijd een of ander FIFA kampioenschap in Grozny, welk dan ook maakt ze niet uit, want ze hebben daar geld, hoe ze er dan ook aan komen, dus dat komt de FIFA altijd goed uit.

Reageer
gravatar

@866: géén doelman toch zeker?

Daar gaat de koddebeiersmissie naar Afghanistan: we moeten ze nu inzetten om een onbenul van een oefenmeester veilig in de dug-out te laten zitten.

Ik hoop dat ze hem in valse Witrussische roebels uitbetalen ….

Reageer
gravatar

Niet tevreden met de begrafenis van icoon Coen, wordt nu ook Leo bij het grofvuil gezet door de infiltranten die Feyenoord naar de ondergang leiden ….

Laat die nieuwe Kuip maar zitten; wordt niks meer, is niet meer nodig.

Reageer
gravatar

Oh, tellen gebaren ook mee als Godwin?
Hier, in mijn kring van gelovigen, gebruiken we wel een speciale groet om elkaar te herkennen: met drie vingers en de duim van onze rechterhand imiteren we een snel wegzwemmende Octopus. De toppen van de vingers en duim brengen we bij elkaar terwijl we de hele hand naar achteren bewegen.
Voor bijzondere, vreugdevolle gelegenheden kun je dat met beide handen doen.
Je kunt daarbij iets zeggen als: “Vuvuzela broeder” of: “Vuvuzela zuster”.

Reageer
gravatar

Hola, Steven 861; we hebben het over voetbal!!! Niet over korfbal hoor!!

Overigens was de zwager in spé van Alois Schicklgrüber destijds een verdienstelijk flügelstürmer voor 3e divisie Kirchbigler Schwalbenauer Boys.
Vooral bergaf was hij bijna niet te stoppen.

Reageer
gravatar

Maar er is toch geen enkele reden voor een Godwin?
Octopus Paul heeft nog lang niet genoeg aanbidders om ook maar in de buurt te komen en bovendien, ik kan het niet genoeg benadrukken, Hij doet niet aan een heilig boek.
En trouwens ook niet aan het verhoren van gebeden: Hij heeft geen oren om te horen.

Kijk, als dat bedevaartsoord in Duitsland nou een beetje succes heeft, zijn er vast wel een paar extremisten die zo nodig weer andere geloven minderwaardig gaan vinden en voor zichzelf Lebensraum gaan opeisen. En dan zal er ook wel iemand zijn die zijn of haar zoon Adolf gaat noemen of zo. Gekken heb je overal en Octopus Paul biedt daar geen verzekering tegen.
Maar tegen die tijd zijn wij hier vast al een opmerking 10.000 toe. 😉

Reageer
gravatar

Mensen, is het na 860 comments niet eens tijd voor een Godwin? Anders wordt ‘s mans theorie door deze draad omvergeworpen. Ik kan hier natuurlijk bij deze ‘Hitler’ gaan roepen, maar we zien het toch allemaal liever langs natuurlijke weg gebeuren…

Reageer
gravatar

Ja, ik kreeg het bericht van een vriendin.
Dat gaat een nieuw bedevaartsoord worden, zul je zien.
Nou ben ik zelf niet zo gek op bedevaarten, maar op diverse plaatsen in de wereld hebben veel mensen er plezier van.

Het verkopen van potjes heilige inkt voor het schrijven van de privé heilige boeken, zal een grote vlucht nemen.

Reageer
gravatar

Leve octopus Paul en het zal deze wijlen octopus ook veel deugd doen dat wij steeds dichter richting de 900 (dus op lange termijn 1000) kruipen. A.s. woensdag Ajax-Feijenoord, wie weet?

Reageer
gravatar

Ik wil deze anecdote jullie niet onthouden: de reden waarom Coen Moulijn nooit trainer is geworden. Bron is de Oud Rotterdammer:
Coen had het nogal druk met zijn kledingzaak en was niet zo’n studiehoofd; de KNVB theoriecursus kostte veel moeite, maar het was de praktijkcursus die het einde werd.
Coen kreeg met zijn cursusgenoten les van KNVB oefenmeester Siem Plooyer, op het sportcentrum Zeist.
Plooyer schoot de bal naar de hoekvlag en daar vandaan moesten ze om beurten de bal voor het doel schieten. Toen Coen de bal voortrok, zei Plooyer: “Dat doe je niet goed.”
Waarop Coen zei: “Niet goed? Zo heb ik het mijn hele leven gedaan.
Toen zei Plooyer: “Dan heb je het je hele leven al fout gedaan.”
Coen heeft de cursus niet afgemaakt.

Tja de KNVB: wie heeft er géén slechte ervaringen mee…..

Reageer
gravatar

@Jeettje en Voetjebal: Ik geef niks om voetbal en al helemaal niks om Feyenoord, maar ik vind jullie beschrijving echt top!
Een waar eerbetoon aan een groot voetballer van Feyenoord.

Reageer
gravatar

Een erg mooie reactie Jeettje, mijn hartelijke dank! Al wat eerder in 1967 was ik er in levende lijve bij en wel bij de vriendschappelijke interland vanuit De Kuip in Rotterdam: Nederland – Joegolavië (1-2), waarin op een gegeven moment Moulijn in een regenachtige Kuip de nog jonge Johan Cruijff terecht wijst op het moment dat hij zich volgens Moulijn onvoldoende inzet en op een instemmend daverend applaus van de uitverkochte Kuip mag rekenen. En uiteraard genoten van Moulijns spel! Wat een grote voetballer, wat een schijnbeweging en wat een geweldig mens ook, die Coen Moulijn.

Reageer
gravatar

Ik was erbij, in 1970, op de Coolsingel, dus vond ik het een plicht er nu ook bij te zijn om de laatste eer bewijzen aan Coen Moulijn.

En ik was zeker niet alleen: wat een kilometerslange erehaag!
Iets wat je zelden meemaakt in het centrum: het werd stil. Rotterdam hield even de adem in, leek het wel.
Rijp en groen, jong en oud, man en vrouw, van allerlei af- en herkomst: ze waren er speciaal voor naar het centrum gekomen of ze onderbraken het winkelen voor iets oneindig veel belangrijkers. Huiveringwekkend ontroerend.

Die stilte werd door een boeggolf van applaus uiteen gedreven: waar de stoet passeerde stond iedereen in zijn handen te klappen voor een echte Rotterdamse volksheld die ons zoveel bracht.

Dit was zo mooi; dit was hoe zo’n afscheid moet zijn. En dit was hoe dit afscheid door Rotterdam gegeven werd: door een applaudiserende erehaag van mensen met vochtige ogen en warme herinneringen.
Op het Stadhuisplein had de vaste Feyenoordaanhang zich verzameld en werden de Feyenoordliederen gezongen en fakkelvuur ontstoken. Sport verbroederde even zoals de bedoeling is.

En ook weer typisch Rotterdam: kort nadat de stoet voorbij de Hofpleinfontein op weg naar Hofwijk gegaan is, herneemt de drukte zich weer; de dynamiek van alledag die even werd gelaten voor wat het was kwam weer op gang: mouwen opstropen en dóórgaan.

Yep, Rotterdammer en weer even “proud of it”.

Reageer
gravatar

Het lijkt tussen alle voetbal bedrijven door wel dat we op weg zijn naar de 900 bijdragen. Dat belooft nog wat als het EK begint en de titel van dit stuk verandert in ‘Uitslagen EK voetbal gelekt’. Want dankzij o.a. Wikileaks weten we dat alles gelekt blijft worden. Zelfs dat Oranje helaas niet verder komt bij de a.s. EK dan de kwartfinales door u raad het al: ‘gemiste strafschoppen’. Nu mag u gaan raden wie ze gaat missen. (Uit Wiki-leaks geheime X-files gecodeerd als SBlat-unkn-234972.)

Reageer
gravatar

Ja, zonde, en dan ook nog een paar hartoperaties overleefd – we wensen hem het beste. (wiki is overigens wel erg snel zeg: staat er al in).

En dan te bedenken dat ook ik in mijn jeugd balletje getrapt heb tegen het échte muurtje. Daar lag het dus niet aan: Coen is echt een kanjer.

Ewh, hoezo degradatie? Feyenoord is na de winterstop altijd het spiegelbeeld van ervoor.

Reageer
gravatar

Kees,

Wij woonden op nog geen vijftig meter van een groot stadion. Ik heb daaraan als baasje van twaalf of dertien bij thuiswedstrijden samen met een buurjongen extra zakgeld verdiend in de tijd dat er nog niet zo veel automobielen en nog minder parkeerplaatsen waren.

Reageer
gravatar

Mooi verhaal Voetjebal!
Persoonlijk ben ik wel blij dat er in het nabije stadion van een voormalige eredivisieclub, die nogal wat goede spelers afgeleverd heeft, niet meer gevoetbald wordt.
Regelmatig de hele wijk vol met geparkeerde auto’s van sportliefhebbers die nog te lui zijn om een eindje te fietsen, dat zou me toch snel de keel uithangen.

Reageer
gravatar

Beste Voetjebal,

Mijn dank voor deze buitengewone interessante en informatieve bijdrage is groot.

Dus, als ik het goed begrijp, speelden Nederlandse profvoetballers voetballers die noodgedwongen in het buitenlandse dienst waren, een benefietwedstrijd voor een goed doel.

Kom daar nu eens om. Ze spelen alleen nog benefietwedstrijden voor elkaar.

De meesten spelen nog steeds in het buitenland en nog steeds noodgedwongen; nu niet door de KNVB maar door het grootkapitaal.

Reageer
gravatar

Nou vooruit dan maar weer: “De Zwarte Panter is de bijnaam die voor altijd aan Frans de Munck is verbonden. Will J Poulsen, sportjournalist bij het Limburgs Dagblad, zou de bedenker van de bijnaam geweest zijn. En wie foto’s van De Munck uit die tijd bekijkt, zal de naam begrijpen: een voor die tijd mooie jongen.
De Munck begon zijn carrière in zijn geboorteplaats Goes bij de plaatselijke club en kwam in de oorlog bij Sittardse Boys terecht. In 1949 speelde hij zijn eerste wedstrijd in het nationale elftal: op 23 april 1949 een vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk. Nederland won met 4-1.
In datzelfde jaar was er sprake van dat hij naar Ajax zou gaan. Maar toen tijdens de onderhandelingen bleek dat De Munck bij Sittard geld aannam voor zijn prestaties, was het gedaan. Het voetbal behoorde officieel toen nog volledig amateurisme te zijn en De Munck werd hij voor één jaar door de voetbalbond, de KNVB, geschorst. De voetbalbond, de KNVB, zag het als haar werk om ‘de voetbalsport te doen beoefenen en daardoor de lichamelijke oefening en het welzijn van een groot deel van het Nederlandse volk te dienen’.
De Munck week daarop uit naar West-Duitsland en verdedigde gedurende vijf jaar het doel van 1. FC Köln. Met deze club werd hij in 1953 kampioen van de Liga West. Zijn populariteit was er groot. Zijn bijnaam was Die schwarze Katze. Volgens eigen zeggen: ‘Daar had ik de beste voetbaljaren van mijn leven’.
De Munck was één van de profs die op 12 maart 1953 een benefietwedstrijd speelde voor d getroffenen van de Zeeuwse watersnoodramp. Als prof stond hij er lange tijd niet zo goed op in de Nederlandse opinie. Door het gebaar van de Nederlandse profs in buitenlandse dienst kweekten zij veel goodwill. De wedstrijd die werd gewonnen van een zeer sterk Frans team zorgde naast het nodige geld, voor het besef dat profvoetbal Nederland veel goed zou doen.”
Nou dat laatste is natuurlijk helemaal de vraag met alle miljoenentekorten in het betaalde voetbal, gemeentes die belastingcenten van hun burgers in de ‘plaatselijke trots’ steken en niet te vergeten de veldslagen tussen de verschillende hooligangroeperingen. Maar goed, daar kon ‘de zwarte panter’ in die tijd gelukkig nog helemaal niets van weten.

| Bronnen o.a.: Wikipedia, Inzichten.nl, Sportkroniek.nl |

Reageer
gravatar

Redactie,

Waarom staat hier geen in memoriam van Frans ‘Zwarte Panter’ de Munck (Goes, 20 augustus 1922 – Arnhem, 24 december 2010)? Hij was de allerbeste doelman ter wereld aller tijden.

Moeten we het dan altijd maar zelf doen?

Reageer
gravatar

Neen, dan Amersfoortse Boys in de winter! Met VVOG uit Harderwijk heeft de Boys menig veldslag geleverd. De foto http://www.voetbal-clubs.nl/voetbal/ascnieuwland/10_fotos.asp?page=2&strCategorie=4244 is uit 1953. Het betreft een wel heel bijzondere wedstrijd, het veld ligt gedeeltelijk onder de sneeuw, maar VVOG wilde kost wat het kost spelen. Vrijwilligers maakten het veld sneeuw vrij.Henk Peterse werd met een hersenschudding van het veld gedragen. Tijdens de stop wilden enkele Boysspelers een plasje plegen, zij werden aan de rand van het veld tegen gehouden door opgewonden Harderwijkers. “Doe het maar in je broek”, riepen ze. Vlak voor tijd scoorde VVOG het enige doelpunt.Na afloop was de bus van de Boys gesaboteerd. Zo ging dat in die tijd! Sneeuw, gewoon trainen en spelen!
Ach ja, in de barre winters Amersfoortse Boys uit, altijd lastig.
Overigens is er een roodkleurige bal die als winterbal prima te zien is op een sneeuwveld. Maar ja, den moderne mensch: liever in Qatar spelen in een stadion met airconditioned veld dan voetbal te spelen zoals het bedoeld is/was: gewoon buiten, weer of geen weer.

Reageer
gravatar

Kijkkijk, effe wat sneeuw, beetje vorst en het staat één – nul voor Koning Winter. Koning Voetbal staat stoer op z’n slof en ouwe voetbalschoen hand in hand in z’n leeuwehemdje te koukleumen bij de koek en zopietent.
Tjongejonge – nee, dan vroeger: doorbikkelen in sneeuwjacht en mist.

Papmannetjes, dat zijn het tegenwoordig.

Reageer
gravatar

Jaja, het bruin lederen monster: haat liefde verhouding. Als het ding nat werd, en dus zwaar, gaf ie een kopstoot terug bij een kopbal … .
Maar het was toch eerst invetten, dan de veter erin?
Of werd de terreinknecht annex ballenjongen omgekocht door een ander team?

Ah, en in good old England begon de voetballerscarriére met het poetsen van de schoenen van de vedetten; kom er nog maar eens om. En niks geen flauwekul met goudgekleurde voetbalschoentjes: we waren toch geen fli …. eh .. nichten zeker?

Reageer
gravatar

Beste Jeettje,

Vroeger in de goeie ouwe tijd toen het nog veel meer sneeuwde en veel harder vroor, toen waren wij voetballers nog geen doetjes die elk sneeuwvlokje uit de weg gingen. We hadden het bruine monster, dat nog van echt tuigleer was gemaakt.

Ze gingen ook vele jaren mee. Alleen moest elk jaar de veter worden vernieuwd en met bruine schoenpoets moest het leder worden ingevet. (Die volgorde!) Moet je daarvoor nu eens komen; meer dan één wedstrijd overleven die ballen niet meer en de jongelui zijn tegenwoordig te lui om wat dan ook te poetsen. (Ik heb ook al voetbalschoenen met klitterband en voetbalinschieters gezien.)

Ik heb nog een door het leven getekend bruin monster, dat ik ik ter beschikking had gesteld voor de klassieker die vandaag plaats had moeten vinden. Zo’n donkere bal is immers heel goed zichtbaar in de sneeuw.

Helaas heb ik moeten ervaren, dat je dankbaarheid niet meer kunt verwachten van de hedendaagse, niet-doorgewinterde, over-het-paard-getilde, duurbetaalde bestuurders van de voetbalbond. Zeker allemaal van de linksige kathedraal.

Reageer
gravatar

Er wordt gefluisterd dat de verzorgster van Octopus Paul, de lieftallig Frau Monica Frühaus, ook kapitalen heeft verdiend met voetbalpools en loterijen. Ze schijnt het verdeeld te hebben onder de armen.

Vuvuzela!

Reageer
gravatar

Vandaag werd in de Volkskrant een brief geplaatst van Hans Molter uit Lelystad.Hij werkte eind 1973 op de seinzaal van de afdeling Telegrafie van de PTT, waar hij met een aantal collega’s af en toe de telegrammen doornamen. Ik citeer: “Een zeer uitgebreid telegram van 3.000 tot 4.000 woorden van de overkoepelende organisatie(s), gericht aan partijbonzen, spelers en wedstrijdofficials van een aantal landen die deelnamen aan de WK 74. In het kort: het stond al bij voorbaat vast, zwart op wit, wie de nummers 1 tot en met 3 zouden worden. Voor die tijd gingen gigantische sommen geld naar bovengenoemde personen.
De angst die wij in onze jeugdigheid voelden om dit alles naar buiten te brengen, betreur ik nu nog steeds. In 1974 moest ik in dienst en verliet ik de PTT. Gedurende dat jaar heb ik aardig wat centjes (sic!) bij elkaar vergaard met de voetbalpool.
In 1977 herhaalde de geschiedenis zich.”
en:
“Dit verhaal heb ik regelmatig naar buiten gebracht, maar iedere keer sta ik weer verbaasd hoe men zichzelf voor de gek wil laten houden.”

Dit bericht toont een aantal belangwekkende dingen aan.
1) De Speld is het eerste medium dat zichzelf niet voor de gek wil laten houden.
2) Corruptie bij de FIFA is eigenlijk geen nieuws.
3) Het feit dat Octopus Paul de voorgebakken uitkomsten van de FIFA teniet doet, toont dus echt Zijn almacht aan.
4) Nederland wordt gepest door andere landen (WK ’74, WK ’10, WK 2018!) (Gelukkig maar, wat mij betreft. Ik moet toch niet denken aan die voetbalwals over ons heen.)
5) Octopus Paul heeft gewacht met het bewijzen van Zijn goddelijkheid tot de USB-stick uitgevonden was.

Vuvuzela!

En bedenkt wel: het was Octopus Paul die Nederland in de laatste WK zo ver heeft laten komen. Volgens de FIFA had de finale tussen Engeland en Brazilië moeten gaan!

Dat is dan weer minder, maar ja: de mens wikt en Octopus Paul beschikt!

Reageer
gravatar

Och, moeten we er rouwig om zijn? Het had ons -belastingbetalers- meer gekost dan het ons belastingbetalers had opgebracht: de echte revenuen verdwijnen altijd in de zakken van hen die al te veel hebben: zie Zuid Afrika waar de arme man verboden werd een centje te verdienen aan het WK..

En het toppunt waar weinigen zich onterecht NIET druk over maken: het even opschorten van (mensen-) rechten en belastingwetgeving ten faveure van een suspecte club vanwege economisch voordeel van weinigen is natuurlijk een gotspe.

Hoe haalt iemand -lulletje Rutte- het in zijn domme harses om een staat van wetteloosheid in te willen voeren? Toegegeven: het ligt in het verlengde van waar hij nu mee bezig is, dat dan weer wel.

In ieder geval schijnt vriend en vijand het erover eens te zijn dat Westerse landen niet meer op een voetbalevenement hoeven te rekenen vanwege kritische blik en juist het handhaven van wetten. Dat ome Geert die Sepp Blatter nog niet tot erelid van zijn club heeft benoemd mag de wenkbrauwen doen optrekken.

Dus zolang deze verkalkteouwelullenmaffiavriendenmensenrechtenverkrachtendezakkenvullerseerlijkvoetbalvernietigendevandalenvereniging (is deze domeinnaam nog open?) aan de macht is, zal de liefhebber gedoemd zijn ver te reizen.

Tijd voor een nieuwe club dus, iets in de richting van de FSWA: free soccer world association, of zoiets.
Vooruit, omdat jullie zo aandringen: uit naam van Oktopaul wil ik de eerste termijn als voorzitter wel volmaken.

Reageer
gravatar

Nederland sprak niet echt een woordje mee want waar Rusland en Qatar hun olie en gas dollars en roebels in zetten richting Blatter zonder dat dit ergens dan op geheime bankrekeningen zichtbaar zal zijn, weigerde Nederland zijn aardgasbaten vrij baan te geven. Rutte: ‘het was wel spannend, maar niet geoorloofd’. Of iets dergelijks, het maakt niet uit wat Rutte eigenlijk zegt, het enige wat hij doet is het overtuigend proberen te brengen en dan zijn er altijd mensen die dat zowaar nog geloven ook. Nederland gelooft in sprookjes, Rusland en Qatar in stevige valuta.

Reageer
gravatar

Gewaagd van de FIFA, die laatste actie. Ze denken zeker dat er in Rusland nog computers met trapaandrijving gebruikt worden, waardoor een gelekt USB-stickje niet gelezen kan worden.

Dom hoor: de Russen nemen zo’n stickje dan toch mee naar het ruimtestation om daar te lezen op een computer uit de VSvA.

Maar dan nog: Octopus Paul heeft Zijn goddelijkheid overduidelijk bewezen en ik vermoed dat Hij dat niet gaat herhalen. Zeker niet nu de FIFA zo verzwakt blijkt.

Reageer
gravatar

Ik heb het volgende bericht van Sepp Blatter aan Vladimir Poetin op WikiLeads gelezen:
“Спасибо за ваш вклад спортивных десяти миллионов долларов США. Я держать рот закрытым.”

Reageer
gravatar

Het is mij vandaag geworden. Ik kreeg een ingeving: het was of de heilige octopus in mij was nedergedaald.
Paul, zijn naam klinke fier, heeft bij volle verstand het bijltje erbij neergelegd, zijn verschijningsvorm verlaten om in de oneindige universele oceaan te verwijlen.

Waarom? Het manco aan de vorm octopus was het ontbreken van stembanden, waardoor hij het bedrog niet aan de kaak (nee, niet die kaak) kon stellen. En twitter werkt niet onder water.

Welk misbruik? Het misbruik dat de Fifa, in de vorm van Blatter, maakte van zijn voorspellende gave: Octopus Paul wees in zijn alwetende wetende wijsheid de clubs aan die hij had geselecteerd om te verliezen.
De Fifa draaide de zaak om en liet de geselecteerde clubs winnen. Met het gekende rampzalige gevolg.

Het enige wat octopaul nog kon doen was zijn pak uittrekken om ons de veilheid van de Fifa aan den lijve te laten ondervinden.

Oh ja, en hij liet ook nog weten dat als HIJ had gewild dat mensen zouden voetballen, HIJ er wel voor had gezorgd dat de mens noppen onder zijn voetzolen had in plaats van eelt.
En acht benen.

Driewerf vuvuzela uit zijn naam.

Reageer
gravatar

Erik, d.g.

Hèt godsbewijs is “de hand van god”. In de taal van de beroemde voetballer Diego Maradona: “la mano de Dios” en hij kan het weten.

De bekende Romein Marcus Tullius Cicero gaf dit godsbewijs – dat hij “manus deus” noemde – in zijn beroemde “Partitiones Oratoriae” al 53 jaar voor god geboren werd, hetgeen getuigt van een vooruitziende blik voor zowel god als Maradona.

Reageer
gravatar

@Jeettje 822: Je draait de zaak om, voetbal is uitgevonden om de mensheid te vermaken, zonder mensheid was ik er niet geweest, dus voor mij heeft de mensheid nut. En ik heb nooit op voetbal gezeten, dus daar gaat ‘t niet om.

En omdat voetbal die nuttige mensheid vermaak biedt, iets wat die mensheid wel kan gebruiken, heeft voetbal nut.

En aan je bewijs ontbreekt nog het godsbewijs, zonder dat doe ik niet aan bewijzen ex Deo.

Reageer
gravatar

@821: Als de mens bestaat om zoiets nutteloos als voetbal uit te vinden, dan is de mensheid nutteloos.

Bewijs: als god gewild had dat de mens voetbal zou spelen, had hij ons wel met noppen onder de voetzolen geschapen.
QED

Reageer
gravatar

@Paulus #812: Ik wil je natuurlijk mijn visie niet opdringen, maar waarom zou je acht armen/benen willen hebben? Na de schepping van de octopus was, in mijn ogen, de schepping voltooid. De evolutie ging daarna uit zichzelf gewoon maar wat verder en daaruit is toevallig als bijproduct de mens ontstaan. De octopus is dus de kroon op de schepping, de mens is slechts een stomtoevallig bijproduct.
Sommigen denken dat de mens wel een doel van de evolutie was, met als hoger doel dat de mens de computer zou uitvinden. Want pas na de uitvinding van de computer en zo, kon de FIFA een USB-stickje verliezen, waardoor de mensheid kennis zou nemen van de corrruptie van de FIFA, waardoor de overmacht, dus almacht van Octopus Paul aan het licht zou komen. Dat een byte bestaat uit acht bits vindt men dan een ondersteunend bewijs.
Maar ik vind dat overdreven: waarom zou Octopus Paul zijn goddelijkheid willen bewijzen aan een toevallig bijproduct van de evolutie? En als Hij een goede reden heeft om Zijn goddelijkheid aan ons te bewijzen, welke reden zou dat dan zijn?
Volgens mij is de mensheid gewoon een nutteloze vorm van leven ergens in een uithoek van het heelal. Nou ja, leven? Leven wij wel echt?

Reageer
gravatar

Best Erik d.g.,

Je hebt mij verkeerd begrepen. Met “drenthelen” bedoel ik “drent-helen”. Maar ik zie hoe dat komt. Er zit een vervelende taalfout in. Een “he” te weinig”. Het moet dus zijn “Drenthehelen”. Oftewel plaggen terugleggen.

Reageer
gravatar

@Attila 811: De naamsverandering wordt buiten de provinciegrenzen niet algemeen bezwaard: de provincie Groningen blijft aanspraak maken op zowel de plaats als de naam Bourtange en eist dat Drente zich of Drente noemt of VNPDznnB (Voormalige Nederlandse Provincie Drente, zich nu noemende Bourtange).

Reageer
gravatar

@Paulus Blatter 810: Nee, dat moet zijn drent of drentse. Tenzij je ook spreekt van friezenier of zeelander, in dat geval is drentenaar wel vergeefbaar.

Dat drentelen is hier zo gewoon, omdat het provinciebestuur al jaren een suksesvol beleid voert om het zogenaamde drentenieren te bevorderen.

Reserve-antwoord: DOS’46 draait al jaren mee in de top van het internationale korfbal.

Reageer
gravatar

Ik las op http://www.nu.es:

“Drenthe no se puede jugar al fútbol a causa de una úlcera de estómago”

Vertaling door Paulien, vertaalster Spaans – Engels

“Drenthe mist competitieduel door maagzweer”

Twee vragen:
– Moet dat niet zijn Drenthenaar of Drenthenares?
– Zou de maagzweer het gevolg kunnen zijn van drenthelen? (Bekende gewoonte aldaar.)

Reserve-vraag:
– Welke belangrijke clubs hebben daar ze in Drenthe? Natuurlijk na de Playboy club die ik ga bezoeken op kosten van een stelletje Hollandse malloten die denken dat ik omkoopbaar ben.

Cruijff: “Als je geen tegenprestatie heb geleverd, ben je niet omgekocht, logisch toch.”

Reageer
gravatar

Wat ik niet zo goed begrijp: nu zijn er weer mensen van de FIFA geschorst.
Het lijkt erop alsof de FIFA niet zo oppermachtig als we dachten. Dus dan zijn de gelekte uitslagen ook niet zo eeuwigzeker als we dachten.
Maar dan wordt de prestatie van Octopus Paul om de FIFA te trotseren, ook meteen minder almachtig.

Waar blijft dan het godsbewijs van Octopus Paul, zo vraag ik mij?

Kortom: ik worstel met mijn god. En hij heeft acht armen.

Reageer
gravatar

Oh jé: dan bedoelt Voetjebal zeker niet de arena?
Maar nou bemoeit die jeune premier zich er ook al mee: hij heeft Sepp Blatter gebeld.
Zeker om te zeggen dat 130 over de vluchtstrook is toegestaan en met het speciale vignet ook niet boven de 150 wordt bekeurd, en dat de subsidies zijn afgeschaft zodat die in ieder geval aan de FIFA zullen toekomen.
Gaat goed zo. Alleen jammer dattie geen verstand van voetbal heeft (ook niet)

Reageer
gravatar

@805 en 806, met ietsje meer tijd (dan in de huidige drukte helaas) wat later een uitgebreidere reactie voor u beiden, voorlopig is het even rust en schalt ‘Koning Voetbal’ door de luidsprekers over het prachtig gemaaide gras van het zo geliefde voetbalveld.

Reageer
gravatar

@Voetjebal 786: ik heb niet zoveel verstand van voetballogica, van de rest wel danku, daarom: probeer me eens uit te leggen wat voor nut het heeft om een club infinanciële moeilijkheden met een achterstand te laten beginnen?
Gaan ze daar beter van voetballen?

Als een speler een andere trapt die ligt heet dat natrappen en levert dat een rode kaart op en nou doet de bond precies dat?

Reageer
gravatar

Ja, die Kees. Nee, ze heeft altijd gezegd dat ze te bang is om in zichzelf te laten snijden en ik geloof haar wel.

Nou ja, ze zijn eigenlijk nog als nieuw, natuurlijk, eigenlijk nooit gebruikt. En toen we ze laatst zagen bij het maken van dat borstbeeld, hingen ze nog lang niet, in mijn optiek.

Ikzelf zou ze niet versmaden, als ze voor mijn neus hingen.
En de rest ook niet meteen, al hoop ik wel dat ze niet al te veel praat.

Reageer
gravatar

@Paulus de Boskabouter: Nee, ik ken wel een Swinkels, maar dat is een lokale kroegbaas.

Misschien mijn naamgenote, die indertijd voor Bavaria-dame doorging. Ze staat weer op eigen benen, en er loopt nog steeds een belofte van nog een kalender, al dan niet voor Bavaria!
Ze gaat sowieso weer optreden.

Reageer
gravatar

Bijna zou ik doorberichten tot en met de 800 maar die eer laat ik aan een van u: we zijn er bijna en een potje met vet! Wel hoeven we geen 8-armig opperwezen te zijn om te weten dat Holland en België geen WK toegewezen krijgen omdat we minder corrupt wensen te zijn dan Sepp Blatter (nu is dat ook niet zo heel erg moeilijk) en kiezen wij toch ook eerder voor de Bavaria-dames dan voor semi-maffia praktijk van Blatter C.S. Wat zegt dat eigenlijk over ons?? Om Johan Derksen eens goed te citeren: “Den Haag speelt dit heel slim”.

Reageer
gravatar

Kees,

Over die lekkere meiden van Bavaria. Zouden ze de pingpongploeg van Feyenoord niet een beetje op weg kunnen helpen?
Heb jij contacten met de familie Swinkels, zodat we iets kunnen regelen?

Reageer
gravatar

@Piet Hein #790: Ik zou denken dat Hij ergens in de oceanen weerkeert. HetWK was immers maar een middel om Zijn goddelijkheid te bewijzen.
En ach, wie gelooft Sepp dinges nou nog: een corrupt, machtswellustig zooitje is die FIFA, die niet eens de eigen USB-sticks in toom kan houden, maar dan wel een grote mond opzet tegen Bavaria-chicks.

Reageer
gravatar

“Zo lang ik leef en het dus voor het zeggen heb, gaan de wereldkampioenschappen voetbal in 2018, 2022, 2026, 2030, 2034, 2038. 2042, 2046 en 2050 niet naar de lage landen, want ze hebben daar geen cent over voor de ondersteuning van mijn bestuursleden,” aldus de licht-dementerende Sepp Blatter, “Bovendien willen ze hun wetten niet vervangen door onze democratische spelregels. Er zijn daar zelfs lieden die video-scheidsrechtering voorstaan, zoals bij fieldhockey. Nou vraag ik je. Gewoon nieuwlichterij!”

Vertaling: Paulien, bondsvertaalster

Reageer
gravatar

@DgE 792: Dan spelen ze dus in ieder geval tegen Ajax. Beursgenoteerd: jaja dát kennen we.
Overigens knap om met zoveel voorkennis zoveel verlies te lijden. Witwaspraktijken van de A’damse sex- en huizenmaffia?

Reageer
gravatar

@Jeettje 779: 1000 moet toch zeker haalbaar zijn, we hebben er nog bijna 4 jaar voor!

En die spelers vinden we wel als we ‘s een bondscoach krijgen die kijkt naar welke clubs presteren, in plaats van welke clubs een ‘naam’ hebben.

Reageer
gravatar

Door de manier waarop Feyenoord nu geld binnenhaalt, krijg ik sterk de indruk dat ze een nieuwe financiëel direkteur uit Nigeria hebben aangetrokken. Over een paar jaar spelen ze wellicht in de gevangeniskompetitie.

Reageer
gravatar

Sinds een paar dagen is Hij herrezen!! Hoewel de reguliere en door Sepp Blatter gecontroleerbare media ons willen doen geloven dat Paul de Tweede een andere octopus is, weten wij ware gelovigen wel beter! Vuvuzela!

Reageer
gravatar

Da’s een interessante, Voetjebal, als er clubs failliet gaan hebben we een overschot aan voetballers (of lui die denken dat ze het zijn): worden ze dan goedkoper of juist duurder?

Voor beiden is een reden te verzinnen. A: de marktwerking van het aanbod wat de vraag overstijgt, of B: er komen er wat op de markt die eerder niet beschikbaar waren voor die markt waardoor men wel eens tegen mekaar zou kunnen gaan opbieden. (gegeven de aanname dat de fondsen over minder clubs verdeeld hoeven te worden en er weer wat meer te besteden valt).

Is d’r een 8-armige in de zaal?

Reageer
gravatar

-3 punten kan ook, maar dan moet je het als club wel erg slecht doen op andere gebieden (financiëel bijv) en dan krijg je vaak die punten aan het begin van het seizoen in mindering zoals nu een stelletje clubs in de eerste divisie en eentje in de erdivisie. Aangezien het bij veel clubs slecht gaat met de centen zullen er volgennd seizoen meer -punten gescoord worden. En/of clubs failliet gaan. En wie weet…………..?
Goed dat het gesprek hier weer opflakkert 😉

Reageer
gravatar

@Kees 22: ja, risico van het vak natuurlijk.
Maar positief verkopen: a; dat gebeurt ze geen tweede keer, want dan kunnen ze nooit meer naar een verjaardag of het café, en b. 1-0,2-0, 10-0 of 20-0: het zijn gewoon o punten die je scoort.
Als het -3 was geweest, zou het erger zijn.

Reageer
gravatar

@ds Paul. #770: Het was beslist niet mijn bedoeling om oneerbiedig te zijn jegens onze Schepper, of liever gezegd: Degene die toegelaten heeft dat wij ons konden ontwikkelen nadat Hij de kroon op Zijn schepping had gezet met de octopus.

Maar zoals jij het voorstelde is Hij opgegeten door de directeur en dat kon ik mij niet goed voorstellen, aangezien westerlingen geen uit zichzelf doodgegane dieren eten.
Overigens ben ik katholiek opgevoed, dus het opeten van de eigen god ben ik wel gewend.

Vandaag was mijn geluksdag: een vriend gaf mij de octopus van AH. Nu kan ik gaan rondlopen met een model van mijn dode god om mijn nek.

Reageer
gravatar

Tactiek, beste Paulus, en hogere strategie. In het hedendaagse voetbal sla je de jongens dood als je tegen ze zegt dat je niet minder dan voor het kampioenschap gaat: één verloren wedstrijd en de koppies hangen en het seizoen is voorbij.

Dus wordt het: ” Jongens, je HOEFT niet te winnen, dat zou wél fijn zijn en de trainer zou daar best wel een harde plasser van krijgen, maar gelijkspel is ook best. En als je dan toch verliest, graag met één doelpuntje verschil. Maat niet méér dan twee hoor! Anders wordt moeder de vrouw sikkeneurig en dat wil je ook niet, toch? “.

Tja, je moet wat; jonge jongens hé.

Reageer
gravatar

Kom op manne!! 800 is het target.
Moet mogelijk zijn: de competiesie is weer begonnen dus de hooligans zijn uit de zomerslaap ontwaakt, Ajax heeft het laten liggen, PSV ook, Utrecht is weg: Waar halen we de spelers vandaan die op het WK en EK thuishoren? Iets te melden hebben? Qua voetbal dan, niet in glossy’s en op roddeltv?
Vlaar denkt nu dattie koning Voetbal is: da’s toch armoe troef?

Reageer
gravatar

Nigel de Jong heeft nog steeds geen “sorry” gezegd.

Nee, dat is niet de gewoonte in de vechtsport: “oh sorry old chap, I hit you so hard you went down; won’t happen again ….”

Reageer
gravatar

Is-tie niet gekloond? Dat kan toch makkelijk met octopussen?

Worden wij bij een volgend toernooi verrast met Paul de Tweede?
De heilige geest zit er toch al in gekloond, toch?

Reageer
gravatar

@ds Paulus, sociaal-atheïst 770: Mag ik u eraan herinneren dat de here Jezus al door zijn apostelen werd opgegeten terwijl hij nog leefde, hij moedigde ze zelfs aan. Nog altijd wordt dit ‘Laatste Avondmaal’ gevierd in kerken over de hele wereld.

Reageer
gravatar

25 oktober zal voortaan Zijn Gedenkdag zijn. Dan zullen zijn Ware Gelovigen jaarlijks naar Sea Life in Oberhausen togen ter bedevaart om nieuwe inspiratie op te doen voor het invullen van de voetbalpool.

Paul vuvuzela octopussy

Reageer
gravatar

Met grote droefenis heb ik de calamariteit gisteren vernomen. Zijn lichaam zal inderdaad niet met hosties en een slokje rode wijn naar de gelovigen gaan. Desalnietemin vuvuzela!

Reageer
gravatar

Hij is niet meer: niet opgegeten wed ik, maar gegrild tot as.
Wedkantoren juichen: zij zijn weer aan de beurt.

Dominee, u zegt eigenlijk dat euthansie een goddelijke daad is. Waarom zijn die gelovigen er dan zo op tegen?
Worden zij liever door een voetballer overreden of geplet onder een instortende tribune?

Ik zal ze nooit begrijpen, gok ik

Reageer
gravatar

Beminde gelovige Kees,

Hoe kunt gij zo respectloos spreken over slachten van onze Octopus Paul?

Bijvoorbeeld, de here Jezus is aan het kruis geslacht door middel van een lanssteek in zijn zij, maar noch Paulus, noch de evangelisten spreken over slachting, zoals dat veelvuldig gebeurt in het oude testament, de Tenach en het bijbelse deel van de Koran. Dat slachten van mens en dier gebeurde in opdracht van respectievelijke de drievuldigheid, jhwh en allah.

Een ware gelovige spreekt dus niet van noodslachting, maar van euthanasie.

Vuvuzela Octopus Paul

Reageer
gravatar

@ds Paulus: Het is bijzonder ongebruikelijk om een dier dat uit zichzelf dood is gegaan op te eten. Om dat te voorkomen is het begrip noodslacht uitgevonden: een bijna-dood beest werd zo snel mogelijk naar het slachthuis gebracht in de hoop dat het nog net levend was voor het doodgemaakt werd. Lijkt wel Cruiffiaanse logica.
Dat Hij goddelijk was, is misschien reden geweest om een uitzondering te maken.

Nu zal Zijn onsterfelijke Ziel weer incarneren in een octopus, ergens in de wijde oceanen. Vinden zullen we Hem waarschijnlijk nooit meer, maar het is een geruststellende gedachte dat Hij vanuit het onbekende diepe water over ons beschikt.

Octopus Paul is dood, vuvuzela zij onze eeuwige Schepper!

Reageer
gravatar

Belangrijk nieuws

Onze Octopus Paul is hedennacht vredig overleden. Hij is niet meer. De algemeen directeur van Sea Life in Oberhausen en zijn lieftallige vrouw hebben hem met kaarsen op de tafel en een korte afscheidsrede lekker opgesmikkeld.

Wij bidden:

Octopus Paul, gij blijft altijd in onze gedachten, vooral bij het gokken op voetbaluitslagen. Amen

Reageer
gravatar

De afgelopen tijd staan wij als wereldsoccerbond in een ongunstig daglicht, daarom zullen wij zeker niet voor Nederland zijn.
Jullie bekijken het maar daar. Cententellers!

Reageer
gravatar

Telt mijn mening nog?
Mooi; dan is dit 765.

Ja. ik heb er ook een, waarover doet niet terzake tegenwoordig.
Maar ik hoop wel dat met de algemene malaise de jeugdopleidingen nu weer een boost krijgen: al dat (mis)gekoop in allerlei buitenlanden moet nou maar eens even afgelopen zijn. En ik ben niet eens van de PVV.

Reageer
gravatar

@ Kees22, 762 en Paulus Derksen, 763: heren teveel eer en dank u heel erg hartelijk voor uw enthousiasme voor mijn bescheiden anekdotes. Aangezien Klaas-Jan pas voor de EK reeks (en niet vriendschappeljk) volgend jaar maart ergens weer officieel zou kunnen gaan scoren en het de reacties hier wat teruglopen kan ik rustig beloven dat er WELLICHT volgend jaar dan wel MISSCHIEN rond reactie 900 een verhaaltje gaat volgen rond Bep, Klaas-Jan en Kick. (Overigens treft mij hier de gelijkenis tussen de naam Kick en het ouderwetsche aantrekken der voetbalkicks dan wel voetbalkicksen -het wordt beide gebruikt, wat denkt u heren, is het correcte?- maar dit geheel terzijde.)

Reageer
gravatar

Ach beste Paulus en Kees22, die mannetjes van de FIFA. Klaas-Jan nadert behalve Kick Smit nu ook al Bep Bakhuys op de topscorerslijst aller tijden van het Nederlands elftal, wat hier een klein stukje betekent over de prachtige snoekduik kophal van Bep Bakhuys als het zover is. En dan doet Ruud van Nistelrooij ook nog mee om hoger op die lijst te komen, de 1000 zit er ergens wel in. En als dan de FIFA nog wat gaat veranderen, dan, ja dan….

Reageer
gravatar

Tijdelijke opschorting van de arboregels en strafrechtelijke immuniteit voor medewerkers van de Fifa. Heeft Berlusconi het voorzitterschap van Blatter overgenomen?

Reageer
gravatar

@756+757: Misschien moeten we dan stilstaan bij de topscorerslijst van oud-voetballers (†) en die doelpunten die zij in het hiernamaals hebben gescoord?
Doodschoppen tellen daar niet mee, dus maakt De Jong in elk geval geen kans en wordt KJ weer het broekie dat hij is.

Reageer
gravatar

@756 Paulus Derksen: je haalt me de woorden uit de mond. Daarbij nadert Klaas-Jan Kick Smit op de topscorerslijst van het Nederlands elftal (wat een prachtige namen overigens voor spitsen van Oranje en dit ook terwijl Schalke ’04 nog steeds goed kan degraderen) terwijl hij ook nog een paar dotten van kansen miste. Kortom: ik denk wel 1000 reacties zo rondom de eindronde van het EK.

Reageer
gravatar

Ik begrijp er niks van; “PVV vestigt aandacht op duistere kant Shaffy” staat nog steeds op nummer één als best gelezen, terwijl Nigel de Jong niet mee mag spelen met ons vaderlands elftal en reserves. Vreemd.

Reageer
gravatar

755 al. Dit opent nieuwe perspectieven. Schalke ’04 met Klaas-Jan op dit moment verlost van de onderste plaats in de Bundesliga bijvoorbeeld. Ruud van Nistelrooij die scoort voor HSV. Zou het dan uiteindelijk toch nog goed komen met het Nederlands elftal op weg naar de EK?????

Reageer
gravatar

Mooi. Ook weer beantwoord ! Dan verzoek ik nu u allen om dit pand te verlaten. Vanaf a.s. vrijdag is het verder verboden deze discussie te kraken, op verzoek van burgemeester Van der Laan.

Reageer
gravatar

Overigens, kunnen we – als toch alles belast gaat worden – niet direct in één moeite door invoeren dat elke verdere bijdrage aan dit topic belast worden met € 1,95 ? Dit omdat mijn muisscrollwiel ernstig belast wordt en slijt door het telkens hier naar beneden moeten scrollen om op een andere bijdrage te reageren !
Het spreekt vanzelf dat dit voorstel NIET met terugwerkende kracht ingevoerd dient te worden – niet het minst omdat ik momenteel nogal krap zit. Ik heb zelfs last van scrollende muizen bij mijn PC omdat ik totally ran out of money voor kaas voor hun muizeval.
Teneinde dit topic nu eens en voor altijd dicht te spijkeren laat ik (geheel onwetend van de gevolgen http://tinyurl.com/72rg4 natuurlijk) me ontvallen dat ik die actie van de Fifa wel erg vind rieken naar praktijken uit de tweede wereldoorlog !

Reageer
gravatar

@dgErik: ik vind dat je je iets te bescheiden opstelt. Je stelt dat tussen “half juli 1966 en begin juni 1998” er maar vijf landen in de WK-finale speelden. Die periode kan je nog ruim een maand oprekken: pas op 12 juli 1998 speelde er een ander land in de finale !

Reageer
gravatar

Jongens,

Ik moet toch opmerken, dat wij het belangrijke korte nieuws over Feijenoord hier hebben gemist.
Het was ook een bericht dat in de lijn ligt van het onderwerp van het oorspronkelijke bericht en zeker op het terrein van Octopus Paul hoort.

Reageer
gravatar

Ach Baracqui, de echte gouden tijd ligt toch al achter ons. Tussen half juli 1966 en begin juni 1998 was er een periode van bijna 32 jaar waarin maar vijf landen in de finale speelden: Brazilië uiteraard, verder Argentinië, Duitsland, Italië en wij.

In 1998 brak Frankrijk de macht van ons kartel, in 2002 leek het tij nog te keren, maar het monopolie blijkt toch wel doorbroken.

Wat nog hoop geeft voor de toekomst is dit: in alle finales heeft altijd een van deze vijf gestaan (1950 telt niet, want had niet echt een finale).

Reageer
gravatar

@737 & 738: Kunnen jullie nog herinneren (dát waren nog eens tijden) dat Nederland voor de derde keer tweede werd bij een WK ? Die gouden ploeg met Robben en Sneijder ? Toen had je nog voetbalvrouwen ! Nee, die tijden komen niet weer.
Maar goed ook (zei ik dat ???).

Reageer
gravatar

Test
The quick brown fox jumps over the lazy dog

Als u dit bericht niet (correct) ontvangt is er weer iets mis met de butler (“server”) van dit onmisbare nieuwsblad.

Reageer
gravatar

Ach, heren, praat me er niet van en de tijden van Han Hollander komen vast ook niet meer terug. Zoals we ook wel niet veel verder zullen komen dan de 750 (mooi score overigens, nu al, bijna 3x zoveel als het 1 na meeste gescoorde item) maar wie weet als ineens Klaas-Jan er iedere wedstrijd 3 in schopt en Nederland ineens Europees kampioen dreigt te worden (terwijl Schalke degradeert) wie weet, dan…. 😉
http://nl.wikipedia.org/wiki/Han_Hollander

Reageer
gravatar

@Paulus Derksen: Allemaal voor mijn tijd. Ik heb nog wel Theo Koomen op m’n trommelvlies staan, maar da’s een andere tak van sport (ik kom uit streken waar je de belg toen nog niet kon kijken). Tegenwoordig kun je de tour ook Mart-vrij bekijken, de Giro helemaal kommentaar-vrij (wat ik dan ook wel weer wat veel van ‘t goede vind) en wordt Theo voornamelijk tijdens de Vuelta nog gemist (vooral omdat ik de tv heb afgeschaft).

Reageer
gravatar

Heer D.G. Erik,

De wedstrijdverslagen van Leo Pagano op de enige Hilversumse radiozender en het gezongen verslag van Jan Hup Holland Hup de Cler in de rust, herinner jij die nodig? Dat waren pas tijden.

Reageer
gravatar

@Voetjebal 734: Als Blatter op deze manier vernieuwingen uit ‘t verleden gaat recyclen, heb ik nog wel ‘n tip voor ‘m. Zend de wedstrijden uit in zwart-wit, is ook wel ‘s eerder gedaan, en dat was destijds een groot succes.

Reageer
gravatar

@ 732, Kees22: Dank je wel voor de toeter, broeder Kees. Ik denk dat Ajax op die manier die je beschrijft als ‘jodenclub’ er buiten staat, wel was de invloed van Ajax met Cruijff op het Nederlands elftal destijds natuurlijk wel -erg- groot. Maar dat had m.i. meer te maken met dat ze als Ajaxieden bijv. liever Piet Keizer meehadden dan Willy Lippens.
@ dgE, 733: ‘alle problemen?’ U bent een wel een erg grote optimist, maar dat staat eenieder uiteraard helemaal vrij. 😉

Reageer
gravatar

Brekend Nieuws: FIFA heeft spijt van conservatisme. De FIFA gaat langverwachte vernieuwingen eindelijk toestaan. Op het komende WK misschien zelfs wel de golden goal. Hiermee zullen alle problemen van het voetbal opgelost zijn.

Supporters nemen met pijn in ‘t hart afscheid van verlengingen die spannend bleven tot en met de penalty’s.

Reageer
gravatar

@Voetjebal: Vuvuzela broeder! Wat een prachtig verhaal!
Subliem taalgebruik, subliem psychologisch inzicht, en vast wel subliem voetbaltechnisch inzicht (maar daar heb ik geen verstand van).
Wat je niet vermeldt: Ajax wordt algemeen als jodenclub weggezet. In hoeverre heeft dat imago (of dat feit?) invloed gehad op het wegpesten van Lippens? Rinus Israël, Johan Cruijff?

Reageer
gravatar

Dank u, docente Paulien. Gezien het feit dat dit deel 2 was en er een eerste deel aan vooraf ging is het geheel dus een heel stuk langer dus daarmee komt het totaal op een 9-?

Reageer
gravatar

Voordat we bij de 900 zijn alvast hier deel 2 van het verhaal over Willy Lippens en de verloren finales van 1974 en 2010.
Thans woont de 64 jaar oude Willy in het Ruhrgebied. Nog altijd kan hij niet begrijpen waarom die Nederlanders hem indertijd niet lustten. In Duitsland vond iedereen hem altijd een toffe jongen! Maar die spelers van Oranje? Rinus Israël, hij vooral, deed van meet af aan vijandig. Piet Keizer was bot, Johan Cruijff zei geen stom woord…
Veel van wat er toen gebeurde is prachtig gedocumenteerd in de Nos docu over Willy Lippens te zien op:
http://anderetijdensport.nos.nl/uitzending/willi-lippens-28-juni-0050-uur-ned-1-herh
Maar wat het verhaal over Lippens een sleutel geeft tot de verloren finale(s) is deze uitspraak van hem ook te horen in de documentaire. Met pijn in het hart zegt Willy Lippens daar: “Ik weet het zeker, ik had Nederland wereldkampioen gemaakt”. Dit is uiterst interessant. Want hij heeft gelijk.
Hier komt Octopus Paul, de alwetende almacht of hoe eenieder zich het opperwezen ook voorstelt en benoemt in het spel. Zoals eerder door o.a. Paulus is geschreven gebeurt er niets zonder de wil van het opperwezen, het ultieme zijn. Ik stel hier dat dit opperwezen uiteindelijk (!!! ook al kan dat soms lang duren, vandaar dat diens wegen ook wel ondoorgrondelijk genoemd worden!!!) kiest voor de rechtvaardigste oplossing in verschillende situaties. Waarom was het nu rechtvaardig dat Nederland in 2010 en 1974 de WK-finale verloor? We werken terug en beginnen in 2010. Een ieder heeft op de TeVe kunnen zien dat het Nederlands Elftal helaas meende de finale in een ordinaire schoppartij te moeten laten ontaarden, in de hoop de technisch superieure Spanjaarden zo toch te verslaan. Wat nog bijna gelukt was als de te snel opgelapte Robben niet tegen de teen van de keeper had aan geschoten. (Hij had de bal dus simpel dienen te stiften.) Rechtvaardigheid hier was dat het Opperwezen de Spanjaarden terecht beloonde voor hun veel betere spel en ze voor de strafschoppen een terecht doelpunt schonk waarmee ze de volkomen rechtvaardige winnaars werden. (Dat de Spanjaarden ook nog de sportiviteitsprijs wonnen is van die rechtvaardigheid nog een ander, erg mooi voorbeeld.) Over 2010 zullen meerderen het met mij eens zijn. Maar 1974?
Het is in 1974 zoals Willy Lippens zei: met hem hadden de Nederlanders gewonnen. Lippens was een betere voetballer dan veel anderen destijds en scoorde bovendien dat het lieve lust was. Uit oogpunt van rechtvaardigheid verdiende Lippens minimaal een selectie en eigenlijk ook een basisplaats. Maar onze jongens van de gestampte pot blieften een Nederlander die vooral Duits sprak niet. Tragisch is dat Lippens ook voor het Duitse elftal had kunnen spelen, maar zijn vader die in de oorlog geweigerd had in Duitse dienst de wapens op te nemen en daarvoor door de Nazi’s zacht gezegd niet vriendelijk was behandeld had hem zijn beide benen gebroken als hij dat gedaan zou hebben. Dus de zoon van iemand die een soort (lichte) verzetsdaden in de oorlog tegen de Duitsers had gepleegd werd door een aantal het hoog in de bol hebbende Nederlanders het nationale voetbalelftal uitgepest. Als we terug gaan naar mijn eerdere betoog over these, antithese, synthese waren de Nederlandse voetballers hier absoluut niet in de synthese: bijvoorbeeld tot het inzicht gekomen dat er ook Nederlanders zouden kunnen zijn die vooral Duits praten maar van betere ouderlijke komaf zijn gezien vanuit oorlogsperspectief dan veel van hun eigen ouders. Het opperwezen ziet dit zoals het alles ziet en grijpt in: weliswaar speelt het Nederlands elftal prachtig voetbal maar in de finale verliest het van…….. de Duitsers, Ja, natuurlijk, het opperwezen heeft gelijk. Hadden de spelers Lippens maar niet moeten pesten maar toe moeten laten in hun elftal. Dan was het elftal superieur geweest aan het Duitse, want ook het publiek had geweten: bij die Nederlanders voetbalt een ‘halve Duitser’ mee. En vervolgens had het publiek lang niet zo fanatiek voor de Duitsers kunnen zijn, immers ‘één van hun’ had al de andere kant gekozen. Lippens had als kenner van het Duitse voetbal destijds de vinger precies op de zwakke plekken van het Duitse elftal kunnen leggen. De Nederlanders hadden met Lippens al in ’74 kunnen demonstreren dat ze de oorlogsrancune overstegen waren en hadden in de finale als een ware vriendenploeg met een halve Duitser in hun midden de vloer kunnen aanvegen met de Hele Duitsers. Wat het opperwezen nu terecht verhinderde: zoals we destijds konden zien kwam de Nederlandse overmoed en hoogmoed hier volkomen terecht voor de val. Misschien is in 2014 de Nederlandse hoogmoed eindelijk eens overwonnen?
Voorlopig lijkt het er niet op, gezien het aloude opportunisme: Ajax haalt de eerste ronde championsleague en verhoogt gelijk de prijzen van de entreebewijzen tegen Real en de andere ploegen in de eerste ronde met ongeëvenaarde percentages. Zoals een eerzame supporter mailde: zo kunnen de gewone mensen, die Ajax in mindere tijden door dik en dun gesteund hebben, geen kaartjes kopen voor de topwedstrijden. Ach ja, hoogmoed gaat in de voetballerij wel vaker hand in hand met geld verdienen i.p.v. met de kameraden. 😉

Reageer
gravatar

Jeettje, je hebt Crocodile Dundee, 2 en 3 zeker nooit gezien?
Gewoon de bek dichthouden, dat kost nauwelijks moeite.
Analoog (=/= digitaal): gewoon een tentakel om de schaar heenslaan, aantrekken en klaar: onschadelijk.
En dan, zoals ds Paulus zegt, kan die kreeft alleen maar maken dat hij wegkomt.
Heremietkreeften zijn toch al bange schijters: wie gaat er nou met zijn kont in de lege schelp van een ander zitten?

Reageer
gravatar

Vergeet het maar Paulus: met die scharen is het reuze handig ringen knippen. Kan zo de olie in.

Hoe stond het eigenlijk met de voetbalkwaliteiten van Anton Geesink?
Het schijnt een reuze sportman te zijn geweest.

Reageer
gravatar

Is die uit zijn krachten gegroeide garnaal hier al gesignaleerd? Die heremetijdkreeft? Ik zie dat worstelpartijtje met oktopaul graag fullscreen, kan dat?

Zullen we zolang maar weer luisteren naar Frits van Turenhout, dan wordt het weer spannend: op het laatst hoorde je alleen nog maar nuuullll nuuullll: dát waren nog eens tijden – toen het echte voetbal nog werd gespeeld met een bruin lederen monster en bikkels die er elke wedstrijd voor gingen.

Reageer
gravatar

Ocharme, welk een beproeving laat dit geloof en deze heiland ons ondergaan.
Staat er ook in het geschrift welke miswijn wij erbij dienen te nuttigen?

Reageer
gravatar

Het volgende gebed en de lezing heb ik elders uitgesproken. Maar ik laat deze kerk niet aan mij voorbij gaan.

Beminde Octopussisten en anderen,

Wij zijn hier samen gekomen via het internet om zonder onnodige verwachtingen te bidden.
Octopus Paul, jij kunt ons niet horen, niet zien en niet voelen. Daarom zeggen wij de kok dank voor de spijzen en de sommelier voor zijn drank. (De schaal van het visrestaurant wordt geheven.) Dit zijn Calamares. (Het karaf gaat omhoog.) Dit is inktkleurige wijn. Laat het ons smaken.

Proost

Lezen wij nu samen het recept van deze week uit Eetsmakelijk.nl, recept nummer 118.

Dep de inktvisringen goed droog met keukenpapier.
Klop de eieren los.
Bestuif de inktvisringen met bloem.
Verhit de frituurpan tot ongeveer 190 graden of verhit zo’n 3 cm olie in een grote pan tot deze temperatuur.
Bestrijk de inktvisringen aan beide kanten met het losgeklopte ei en leg ze in de hete olie.
Bak tot ze goudbruin zijn. Niet langer dan 2 a 3 minuten. Bij te lang bakken worden de calamares taai.
Haal de calamares uit de olie en bestrooi met wat zout en garneer ze met wat schijfjes limoen.

En wij zien zelf dat het goed was. Amen

Reageer
gravatar

Voetjebal,

Jij hebt kennelijk een schrijversblok. Ik zal je op gang helpen.

Thans woont de 53 jaar oude Willy in een vier eeuwen oude boerderij in het Ruhrgebied. Hij is schatrijk. Nog altijd kan hij niet begrijpen waarom die Nederlanders hem indertijd niet lustten. In Duitsland vond iedereen hem altijd een toffe jongen! Maar die spelers van Oranje? Rinus Israël, hij vooral, deed van meet af aan vijandig. Piet Keizer was bot, Johan Cruijff zei geen stom woord…

En nou jij.

Reageer
gravatar

@Voetjebal 710: Dhr dgGrolsch heeft ons weer keurig on topic gebracht, de verzamelde dg’S hopen zo ook hun steentje te hebben bijgedragen.
Goed idee van u om uw verhaal in feuilletons te vertellen (iedere aflevering is er één tenslotte), ik kijk uit naar de volgende aflevering.

Kan nooit kwaad wat trivia bij de hand te hebben als je aan een sportliefhebbersfamilie vastgetrouwd zit. 😉

Reageer
gravatar

Foei, op 709 heb ik een schrijffoutje gemaakt; het moet zijn ‘als een aanloop bij de penalty’ maar hiermee zitten we wel al prachtig op 710. Ik weet het, het gaat helemaal niet om records maar om de inhoudelijk interessante bijdrages. Aangezien die er volop zijn mag er m.i. best wel met enige trots richting Guinness record boek gekeken worden, dunkt me.

Reageer
gravatar

Paulus Kok,
Helaas moet ik bekennen dat ik allergisch ben voor alles wat onder het wateroppervlak zwemt, leeft en doet.

Maar wat er op drijft is dan wel weer welkom, dus als je een goede maigret de canard kunt bereiden: jammie!

Reageer
gravatar

Jeettje,

Welke maaltijd wil jij claimen? Let wel, dat octopus gemarineerd in zijn eigen inkt met uitjes en witte truffel al is geclaimd.

Als je het niet erg vindt, ga ik door waar ik gebleven ben. Anders raak ik de draad kwijt.

Reageer
gravatar

@Kees22 704: hieruit blijkt maar één ding: U kent Willem nog niet zoals oktopaul hem kent! Gemarineerd in eigen inkt is tot daaraan toe, maar één voor één gedwongen worden je eigen breinen op te eten: gek zou je er van worden!

Niet dat Willem zoiets zou doen: zo is hij niet. Altijd in voor een lolletje samen met boezemvriend Bram – (lees dit als een disclaimer voor het wel en wee van mijn bloedjes van kinderen)

Reageer
gravatar

@Jeettje #694: Het is dat Octopus Paul niet zo haatdragend is als die knakker uit al die boeken, anders had Hij U vast al gewaterstraald!
Maar als U zo doorgaat kunt U Uw gelukzalige hiernamaals op de onderzeese velden wel vergeten, natuurlijk.

Dat achter Octopus Paul het brein van Willem Holleeder zou zitten, tsk, het idee…….
Octopus Paul heeft acht maal meer, dus negen maal zoveel breinen als die Willem.

Reageer
gravatar

@ Jeettje, 700: precies wat u zegt. Zo halen we de 1000 wellicht ook wel en wie weet is Brazilië dan tegen die tijd wel weer echt wereldkampioen. Vanwege het behalen van die 700 binnenkort deel 2 van het Willy Lippens verhaal.

Reageer
gravatar

@dgE,
Ja kijk, dáár wordt ik als pastor nou link van: god wint altijd – degene die wint is God. Of het nou een vent met een olifantekop is, of-ie in een octopusgedaante verschijnt, dan wel als geblindeerde en geblondeerde anti-God: winnen is winnen.

Het is niet anders – het zij zo.

Vandaar ook dat Voetjebal gelijk geeft gekregen: Brazilië is wereldkampioen. Alleen de schijngestalte is anders.

Reageer
gravatar

Jeettje – Linke Kerkpastor,

U bedoelt die Adolf van Mijn Gevecht, hèt leerboek voor de beginnende populist. In het Engels verschenen al Populism for Dummies.

Geert geeft dat alle nieuwe leden van de PVV cadeau. Tot nog toe heeft hij er dus maar drie hoeven te kopen. De eerste twee heeft hij tot de draad toe versleten.

Reageer
gravatar

Dominee: het CDA houdt gewoon koers zoals altijd, die rijden in comfortabel afgeveerde koetsjes in de berm; waar God’s wegen ondoorgrondelijk, glibberig en lastig te volgen zijn. Ondanks de toch wel duidelijke bewegwijzering.

Misschien is ome Geert wel midden op de weg gaan rijden, maar beseft hij dat niet: volgens sommige van zijn aanhangers was ene meneer Adolf een linkse extremist. Dan is rechts voorbijsteken een koud kunstje.

Reageer
gravatar

Kijk, nú pas komt dankzij De Speld het volledige complot aan de oppervlakte! Het brein achter OktoPaul was Willem Holleeder!
Wie had dat nu toch kunnen vermoeden ..

@Paulien693: gewoon rechts voorbijsteken.

Reageer
gravatar

@Voetjebal: een simpel inkoppertje toch!

@Ir Paulus, veehouder: ik schrijf mijn Ir dan weer wel altijd met hoofdletter.
Blij dat Geert 1 mij links laat liggen, dat scheelt een hoop nutteloos geklets.

Reageer
gravatar

Kees 22,

De inseminator uit Venlo heeft de groeten van jou overgebracht aan Geert 1.

Geert 1 laat jou zeggen, dat het aan zijn kont zal roesten wat jij over hem denkt. Zijn kont wordt immers al dagelijks gelikt door zo’n anderhalf miljoen eencelligen, die hij allemaal in zijn kont steekt.

Reageer
gravatar

@Voetjebal: Octopus Paul voorspelde niet, Hij maakte kenbaar wat Hij zou gaan doen.
Dat is een subtiel, maar wel essentieel verschil.
Voorspellen kan een medium ook, maar handelen tegen de oppermachtige FIFA in, dat kan alleen een almachtige.

Reageer
gravatar

@Ir Paulus #684: (ik weet niet zeker of er nou een punt achter Ir moet staan of niet. Strikt genomen niet, want de r is de laatste letter van het woord Ingenieur. Bij ing. ligt dat ander, want na de g komen er nog wel een aantal letters. Ikzelf schrijf nooit een punt na mijn Ir.)
Dat Uw dames belangstelling zouden hebben voor mijn verachtvoudigde hangertje, lijkt me sterk. Achtvoudig bezeten worden lijkt me niet leuk, maar ja, dames blijven raadselen.
Anderzijds: ik heb ook niet veel belangstelling voor Uw dames.
Wat de stier Geert 1 met mijn kont wil, is me een raadsel, al weet ik dat hij een zwartkijker en bruinhemd is. Maar hij kan een flinke trap van mijn achterpoten verwachten. Laat hij maar wegzakken in zijn eigen kont!

Reageer
gravatar

Zullen we het weer over voetbal hebben? Het staat nu 1-1 Ajax uit bij Kiev en als ze dit houden hebben ze aan 0-0 thuis genoeg. Dat biedt perspectief maar ja, Ajax en kwalificatie in de laatste ronde voor de Champions Laegue, dat is huilen met de pet op. Voorspelde Octopus Paulus nog maar en voor Paulus Derksen, Kees22 en anderen ook: in deel 2 over Willy Lippens zal ik een verband trachten aan te tonen tussen het verloren WK in 1974 en 2010, Willy Lippens en Octopus Paulus. Nog even geduld a.u.b. hiervoor.

Reageer
gravatar

Kees 22,

Ik zal mijn dames eens vragen of iemand belangstelling heeft voor jouw verzoek.

Ik hoor net van de inseminator van het K.I.-station in Venlo, dat de fokstier Geert 1 in jouw kont wil kijken.

Reageer
gravatar

@dg plastisch chirurg: Oh, dan heb ik U verkeerd begrepen. Wat had U dan in gedachten?

@Paulien trendvolgster: Een tijdje geleden zag je nog wel mannen met rastahaar en dan een groot deel samen in een soort rood-geel-groene, gebreide muts op he achterhoofd. Achteraf gezien zou dat best een teken geweest kunnen zijn dat Octopus Paul Zijn bestaan zou komen bewijzen.
Maar ja, achteraf kijk je een koe in de kont.

Reageer
gravatar

@Kees22: Ik ben niet zo op de hoogte van de octogenitale details, maar als u denkt dat dat aan zal slaan, bieden wij u gaarne deze operatie aan. U zou trouwens kunnen overwegen het nu al aanwezige gleufje als eerste deling te zien.

Hoewel ik eigenlijk doelde op iets anders, bied ik u gaarne beide behandelingen aan, men moet altijd open staan voor nieuwe trends.

Reageer
gravatar

@Paulien, trendvolgster 676: Nee, ik bedoelde echt ledematenverdubbeling, voor mensen die graag naar Octopus Pauls gelijkenis geschapen willen zijn.

Trouwens, aan trendsetters verdien ik niets, die help ik gratis, vaak breng ik ze op ‘t idee. De trendvolgers zijn een veel lucratievere doelgroep, zoals u nog wel zult merken.

Schaamlipcorrecties en dergelijke beginnen net lekker te lopen, maar tegen het eind van de jaren twintig zal de markt op dat gebied wel verzadigd zijn. Het succes van een goedlopende onderneming ligt in innovatie, dus uw analyse #672 heeft ons wel aan ‘t denken gezet.
We zijn zeker geïnteresseerd in uw visie op de toekomstperspectieven van ledematenverdubbeling en u kunt erop rekenen dat we u als trendvolger best voor een trendsetterstariefje willen helpen.

Reageer
gravatar

doorgaans gewoon plastisch chirurg,

U verdient al zo verschrikkelijk goed aan trendzetters, dat ik mij in gemoede afvraag of het voor u en uw collegae dan nooit genoeg is.

Toch wil ik uw vraag voor de laatste keer gratis beantwoorden. Maar eerst wijs ik u op een tiepfout: “ledematenverdubbeling”. U bedoelt natuurlijk “lidmatenverdubbeling”. Dat werk valt onder uw collega, de cosmetische chirurg die ook gespecialiseerd is in schaamlipcorrectie.

Mannen die een dergelijke operatieve ingreep niet durven ondergaan, kunnen als alternatief een mond-, vagina- en/of anushalvering bij hun partner overwegen. (Liefhebbers van bestialiteiten kunnen hun plaatselijk dierenarts om informatie vragen.)

Tegen een redelijke vergoeding wil ik u meer adviezen aan de hand doen. Zoals een botox-behandeling voor de wangen van de rasechte bulldog van uw cliënten.

Reageer
gravatar

Kijk: dáár kunnen we wat mee: een Georgiër heeft een Nederlandse voetbalclub opgekocht. Nou ja, voetbalclub: het is Vitesse maar – een afbraakclub in wording. Maar wel met leuke frisse geel-zwart gestreepte shirtjes die zo doen terugdenken aan de tijd van de voetbalplaatjes bij de kauwgom.

Nu nog een Wit-Rus, een Tsjetsjeen een Armeniër, een Oezbeek en nog wat en we kunnen ertegenaan met oorlogje spelen: voetbal is oorlog immers volgens wijlen de heer Michels?

Reageer
gravatar

Kees 22 en alle anderen,

Het geloof in Octopus Paul schijnt het meest oecumenische op deze aardkloot en ver daarbuiten te zijn. Het verbreidt zich razendsnel. Dat is goed nieuws voor de mode-industrie en de economie.

Ik kan mij voorstellen dat daarom in het voorjaar van 2028* de octopushanger en de octopusafbeelding, het modebeeld zullen bepalen.

* Helaas is het modebeeld al tot het najaar 2027 vastgesteld.

Reageer
gravatar

@Kees 22: uw geloof in Octopus Paul siert u. @ 666 Paulus: ja, hij leeft nog. Deel 2 vraagt wat tijd dus nog even geduld aub maar ach, bij de 700 zijn we zo.

Reageer
gravatar

Maar ik wil hier toch even de post van Pater Paulus #614 aanvullen:
De ex-katholieken eten Zijn calamares en drinken Zijn inkt, de ex-protestanten zingen acht stichtelijke liederen, aangeduid met nummer van lied en coupletten voor Hem, de ex-moslims bidden met hun kleedje in acht richtingen en met het offerfeest offeren zij een Octopus, de ex-boeddhisten mediteren met Zijn naam als mantra, de ex-joden slaan met hun hoofden ritmisch tegen een muur en graaien met Zijn acht armen alles naar zich toe, de ex-Mormonen trouwen met acht vrouwen, de ex-taoïsten gooien voortaan octagrammen als ze de I Tjing raadplegen, etc, etc..
Zo kan iedereen zich thuis voelen in het geloof aan Zijn oppermacht.
Elders ook al gepost, in antwoord op een potentiële broeder.

Reageer
gravatar

Ach, hier wordt alleen nog maar over voetbal gepraat. Goed geïnformeerd en zeer diepgaand, dat moet ik toegeven.
Maar Octopus Paul staat daarboven, dat moge duidelijk zijn.

Reageer
gravatar

Lieve Paulien op 664,

Ja, dat wordt in heel Nederland en in enkele wijken in Milaan momenteel ook afgevraagd.
We zullen het antwoord op deze prangende kwestie zondag weten. Hoop ik. Ondertussen knijpen wij onze hamstrings* tegen elkaar.

* Onderbroekje dat de achterdijbeenspieren wil, maar niet kan beschermen, door zijn beperkte afmetingen.

Reageer
gravatar

Beste Voetjebal,

Je hebt gelijk. Ik was Willy, ‘de eend’, Lippens al lang vergeten. Zo ver ik mij kan herinneren heeft hij slechts één keer in een voorronde met het Nederlands elftal meegespeeld.

Ik denk niet dat hij de oorzaak is geweest van de nederlaag in 1974 in de WK finale in en tegen Duitsland.

p.s.
Leeft Willy nog?

Stuur mijn diploma naar mij op het volgende adres.

Paulus Derksen
Albrandswaardsedijk 74
3172 AA Poortugaal

Reageer
gravatar

@663 Paulus Derksen: die bonuspunten zijn met deze geweldig creatieve antwoorden sowieso voor u. De vraag was niet gemakkelijk, een vierde, nog niet door u genoemde mogelijkheid kent een lang historisch verhaal, waarvan hier deel 1: “Het gaat over Willy Lippens. Deze zoon van een Limburgse vader en een Duitse moeder, werd op 10 november 1945 in Hau bij Kleef geboren. Willy had platvoeten, hij waggelde over het veld. Men noemde hem Die Ente. In Duitsland vond Bundestrainer Helmut Schön het buitengewoon jammer dat hij niet over hem kon beschikken. Willy was linksbuiten, maar vooral een doelpuntenmachine. Hij ging altijd liever voor de goal dan voor de voorzet. Schön zei: ,,Willy heeft alles, behalve het goede paspoort.” ,,Ik spreek geen Nederlands, maar ik ben wel Nederlander en ik wil graag naar Feyenoord, Ajax, desnoods naar PSV”, zei Willy Lippens op zeker moment tegen Nederlandse journalisten, die in Essen zijn goals kwamen bekijken. En Oranje, dat leek Willy ook wel wat. Bondscoach Frantisek Fadrhonc hield meteen de boot af, want hij dacht dat een Duitse voetballer hier niet meteen als vriend zou worden begroet. Bovendien werd op het meedoen van Willy aangedrongen voor de wedstrijd in Dresden tegen Oost-Duitsland. Een West-Duitser met Oranje in Oost-Duitsland laten debuteren, dat kon anno 1970 als een politieke provocatie worden uitgelegd. Maar toen Jan Mulder voor de wedstrijd tegen Luxemburg afhaakte, mocht Willy toch ineens mee doen. Hij maakte het openingsdoelpunt. Het was buitenspel, maar dat vond de scheidsrechter uit Albanië geen probleem. Verder kreeg Willy die avond geen bespeelbare ballen meer. Wat Fadrhonc gevreesd had, kwam uit. De andere jongens moesten die Duitser niet. Willy hoorde nadien nooit meer iets uit Holland. De in het Ruhrgebied geboren en getogen Willy Lippens speelde dus 1 interland voor het Nederlands elftal. In de spelersbus op weg naar die wedstrijd klonk schlagermuziek uit de autoradio. Wat was de reactie van ploeggenoot Rinus Israel? Kan die rot nazi-zender niet uit!’ Tot zover deel 1, in deel 2 meer over de mogelijke invloed op het WK van 1974.

Reageer
gravatar

Zeer belangrijk en urgent voetbalnieuws

Yolanthe vond kunstneus niet mooi

Amsterdam, 13 augustus 2010 10:20
Het kunstwerk dat Yolanthe en Wesley tijdens hun huwelijk kregen viel niet helemaal in de smaak bij de bruid. Yolanthe vond de neus van haar afbeelding in het kunstwerk te groot uitgevallen.
Zie verder: http://tinyurl.com/2fws96u

De hamvraag is nu of Wesley de komende weken wel kan spelen nu zijn vrouw op zo’n achterbakse wijze is beledigd.

Reageer
gravatar

Er zijn drie antwoorden mogelijk.

1. De zwaluwvlucht van Bernd Hölzenbein over het verkeerde been van Wim Jansen. Doelman Jan Jongbloed stond vervolgens op zijn eigen, maar ook al verkeerde been.

2. Johan, de Verlosser, Cruijff was die ochtend met zijn verkeerde been uit bed gestapt. Daardoor wist hij niet meer klaar te spelen dan een gele kaart voor zijn klaaggezang.

3. Weer Cruijff. Bij hem werd in het hotelzwembad, waarin enkele blote dames ronddartelden, door een verslaggever ‘een beginnende erectie’ waargenomen.
(Er waren overigens meer voetballers aanwezig. De Van de Kerkhofjes hadden destijds de dames geregeld en vertelden daar decennia later trots over aan de pers.)

Ben ik nu geslaagd?

Reageer
gravatar

@ 659: Paulus Derksen: wat goed! Inderdaad de geschiedenis vraag helemaal perfect beantwoord, dat is een 9,7 voor dit onderdeel! “Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleek Gejus van der Meulen “fout”. Hij nam in 1941 vrijwillig dienst bij het “SS-Feldlazarett Freiwilligen Legion Niederlande”. Hij kreeg een medische en militaire training in Oranienburg en reisde in 1942 met de “Nederlandse ambulance” af naar het oostfront. Of hij daar daadwerkelijk gevechtshandelingen heeft verricht of alleen medische werkzaamheden is niet bekend. Na de bevrijding werd zijn houding tijdens de oorlog hem zeer zwaar aangerekend. In 1947 stond hij voor de rechter. De jonge verslaggever Herman Kuiphof, die het proces versloeg, herinnerde zich hem later als “een wrak, een geslagen hond.” Van der Meulen werd tot enkele jaren gevangenisstraf veroordeeld. Na zijn vrijlating wilde de voetbalwereld niets meer van hem weten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de oud-NSB’er Gerrit Vreeken, die in 1953 “gewoon” mee mocht doen met de Watersnoodwedstrijd. Als Van der Meulens zoon bij HFC speelde stond hij moederziel alleen langs de lijn en zijn medische praktijk verliep. Uiteindelijk gaf hij alleen nog medische bijstand aan anderen die tijdens de oorlog ook fout waren geweest.” Een voorbeeld van hoe ontluisterend een voetbalcarriere ook kan zijn. Voor Paulus Derksen de (lastige) bonus vraag: ‘wat voor een kwestie met welke speler van het Nederlands elftal kan mede de oorzaak geweest zijn van de nederlaag in 1974 in de WK finale in en tegen Duitsland?’

Reageer
gravatar

@660 Paulien: was dat bij de Lilliputter junioren competitie? Zelf ga ik daar niet meer naar toe: zelfs met telescoopkijker is het voor mij niet meer te volgen.
Hulde voor deze prestatie! We zullen nog veel horen van deze veelbelovende knaap!

Reageer
gravatar

Beste Voetjebal,

Deze vraag is toch te hoog begrepen voor een kind, dat nog geboeid is door sonnetten. Daarom zal ik mij erop werpen.

Of doelman Van Beveren wel of niet in een finale in 1974 het winnende doelpunt zou hebben gezet, is niet een, twee, drie met zekerheid te zeggen. Er zijn vragen van oudere datum waarop eerst een antwoord moet komen. De belangrijkste is of van der Meulen in 1945 is geïnterneerd geweest vanwege zijn collaboratie met de Duitse bezetter. Dat werpt namelijk licht op zijn verhouding met de Deutsche Mannschaft.

Reageer
gravatar

Paulientje, je lijkt me zo intelligent dat je dit zelf gemakkelijk op kunt lossen. Wel breng je nu een belangrijk onderwerp in: jaartallen en geschiedenis zijn belangrijk om vanuit het heden het verleden goed te kunnen begrijpen. Omdat ik niet voor niets Voetjebal heet eerst maar een stukje voetbalgeschiedenis:
Gejus van der Meulen
In Amsterdam werd op 23 januari 1903 Ageaus Yme van der Meulen geboren, roepnaam Gejus. Hij is gestorven op 10 juli 1972 in Haarlem. Wanneer Gejus 30 jaar oud is, heeft hij zich als kinderarts gevestigd in Haarlem.
Gejus was keeper bij de Koninklijke HFC. Hij was in de jaren tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog een zeer geliefde sporter. Bij HFC was hij zeer succesvol. Hij debuteerde in 1922 tegen het Amsterdamse VVA. Haarlem won de wedstrijd met 2-0.
Van der Meulen was in zijn tijd zo populair, immers toen hij in 1933 in het huwelijk trad werd dat op het journaal vertoond.
Op 27 april 1924 debuteert Van der Meulen als doelman in het Nederlands elftal . Hij speelt een vriendschappelijke uitwedstrijd tegen België. De wedstrijd eindigt in een 1-1. Uiteindelijk speelt hij voor het nationale elftal:
• 54 wedstrijden
• waarvan 19 werden gewonnen
• waarvan 12 werden gelijk gespeeld
• waarvan 23 verloren
• 1 van deze wedstrijden was een WK wedstrijd
• 8 waren Olympisch
Vanaf maart 1928 tot juni 1990 was hij de keeper met de meest gespeelde interlands op zijn naam. Toen werd het record overgenomen door Hans van Breukelen, die inmiddels zijn record heeft moeten afstaan aan Edwin van der Sar.
Nu stond vanvond tegen Oekraïne Michel Vorm in het doel en ging een discussie na afloop over de vraag of hij, als hij net ietsje langer geweest was die vrije trap wel had kunnen houden? Uit het verleden leren we het heden: omdat bij Gejus ook geen lengte vermeld staat ga ik er vooralsnog maar vanuit dat het daar niet aan gelegen heeft. Een geschiedenis vraagje blijft wel of met Jan van Beveren in het doel het Nederlands elftal in 1974 wel de finale gewonnen zou hebben?

Reageer
gravatar

Mijnheer Voetjebal,

Ik heb van mijn meester geleerd, dat een lege regel moet staan na het eerste en het tweede vierregelige deel van een sonnet en daarna nog een tussen de beide volgende drieregelige delen.

Kunt u mij ook vertellen wat gevloon, rijksgeboôn en overdierb’re leên betekenen? Ik heb dergelijke woorden nog niet van mijn meester geleerd.

Doe Willem (1859 – 1938) de groeten van mijn moeder (1971 – nu).

Reageer
gravatar

@654 dgnzr: Hartelijk dank voor uw prachtige verwijzing!
Sonnet
Ik ben een God in ‘t diepst van mijn gedachten,
En zit in ‘t binnenst van mijn ziel ten troon
Over mij zelf en ‘t al, naar rijksgeboôn
Van eigen strijd en zege, uit eigen krachten.
En als een heir van donkerwilde machten
Joelt aan mij op en valt terug, gevloôn
Voor ‘t heffen van mijn hand en heldere kroon:
Ik ben een God in ‘t diepst van mijn gedachten.
— En tóch, zo eindloos smacht ik soms om rond
Úw overdierb’re leên den arm te slaan,
En, luid uitsnikkende, met al mijn gloed
En trots en kalme glorie te vergaan
Op úwe lippen in een wilden vloed
Van kussen, waar ‘k niet langer woorden vond.
Willem Kloos (1859 – 1938)

Reageer
gravatar

Hm, ik ben eigenlijk helemaal niet geïnteresseerd in de Sint van de laatste dagen. Meer in de Sint van de eerste dagen: dan is het speculaas nog bros, zijn de kruidnoten nog geen gevaar voor splijtende kiezen en zijn de pepernoten nog niet klef.

En ouwe inktvis is ook al zo taai als directoire elastiek.

Reageer
gravatar

@Kees22 648 (wat nou? oude telling!): Als ik me even in uw diskussie met mijn naamgenoot niet-zo’n-rekenaar mag bemoeien, het binair stelsel is gebaseerd op twee, daar kan geen macht aan oktopi iets aan veranderen. “Zijn of niet zijn, daar draait het om,” zoals een bekend engels dichter al ‘s zei.

Het is uiteraard belachelijk om je godsbeeld te baseren op hoe een door mensen bedacht apparaat werkt, maar zelfs als men dat negeert ziet men meteen weer zo’n plek waar uw theologie aan alle kanten rammelt: dan zou de oktopus toch maar de helft zoveel kroon op de schepping zijn als de mens, die kwa ledematen duidelijk een macht minder van het binaire principe verwijderd zijn dan de oktopus.

Gelukkig zien wij dankzij onze Heilige Gouden Boekjes de relativiteit van apparaten in, anders zouden we oktopoden meteen als werk van de Kwade moeten interpreteren, en ‘t zijn zulke leuke beestjes.
Het is ons trouwens ook een raadsel wat Hem-die-alles-beweegt heeft bewogen ons mensen te scheppen.

Reageer
gravatar

@ 651: Ach in die zin leef ik al lang met de Octopus mee: ook als niemand in gelooft en je tot diep in het inkt van je wezen gekrenkt kan worden is er nog altijd dat roestvrij stalen geloof in je goddelijke zelf. 😉

Reageer
gravatar

@ 648 en 649: misschien wel beiden tegelijk?? Verder: Bij de meeste moderne computers bestaat een byte uit 8 bits, maar dat is niet bij alle computers het geval, er zijn ook systemen, met name bitslicers en microcontrollers, die 5, 7, 9 of 12 of 14 bits per byte hebben. Een byte bestaat dus niet per se uit acht bits. Om duidelijk aan te geven dat men acht bits bedoelt, gebruikt men ook wel het woord octet (Engels) of octade (Nederlands)). In officiële documenten (bijvoorbeeld de Requests For Comment (RFC’s)) en in de telecomsector wordt scherp onderscheid gemaakt tussen byte en octet, aangezien bij overdracht tussen twee systemen geen aannames over de onderliggende hardware mogen worden gedaan. Er is dan ook onderscheid tussen MB (megabyte) en Mo.
Het verband tussen de Octopus Paul en de ondoorgrondelijke computerwijsheid die deze inktvis ook tot zijn beschikking moet hebben loopt dus duidelijk via het woord Octade. We zijn gewaarschuwd!!

Reageer
gravatar

@doorgaans gewoon niet zo’n rekenaar #644: Je hebt gelijk! Ik zag 80 maal acht armen, maar heb voorbijgezien dat in het achttallige stelsel het gaat om 64 maal acht armen.
Mijn fout, erg slordig!
Overigens valt nu wel een zeker verband op tussen het binaire stelsel van de computers en het achttallige stelsel van Octopus Paul. Een byte bestaat immers uit acht bits.
Het is duidelijk dat niet de mens de kroon is op de schepping, maar de octopus.

Reageer
gravatar

We halen echt de 700 zeg. Nou, behalve geachte Octopus Paul had waarschijnlijk niemand dat gedacht, ik zeker niet. Zou deze heerlijke inktvis ook weten of Ajax met zijn lekke verdediging gaat winnen van Dinamo Kiev over 2 wedstrijden, zodat Nederland toch met 2 ploegen in de Champions League vertegenwoordigd is? En indien ja, wat hebben wij toch met het getal 2? Nu al 3 x 2e bij het WKvoetbal en nog 2 reacties erbij dan zitten we al op 649.

Reageer
gravatar

Jongens, jongens toch, geen ruzie maken over een getalletje. Er zijn wel belangrijkere zaken in de wereld. Denk daar voortaan maar eens aan voordat je elkaar in de haren vliegt.

Ik kom overigens nu niet verder dan 645.

Reageer
gravatar

.
@Kees22: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 11, 12…
774, 775, 776, 777, 1000.

En die achttallige 1000 is een tientallige 512 waard (8x8x8).

Waarschijnlijk hoeven oktopedisch uitgedaagden hun ledematen niet te tellen om te weten of ze er eentje kwijt zijn. Misschien die rekenkunde-handboeken voorlopig nog maar niet zelf schrijven.

Reageer
gravatar

@ls we het achttallig stelsel hadden gehad in plaats van het 10-tallig, dan was dit bericht 800 geweest, overeenkomend met 1000 in het tientallig systeem!

Reageer
gravatar

Dames en heren,

Het dondert mij helemaal niet wie dat Gouden Boek heeft geschreven. De voetbaluitslagen zijn van Octopus Paul. Die uitslagen kloppen en staan in het Gouden Boek. Daarmee is toch de Goddelijke Waarheid en de Hemelse Oprechtheid van het Octopusisme duidelijk bewezen.

Overigens is Octopus Paul gekant tegen jullie verspilling van inkt.

Reageer
gravatar

@Kees22 631: De spekulaas-beschuldiging betreft een sint uit de kerk van Pater Paulus en de suggestie dat uw huisdierengodje zijn met melanine gekleurde slijm in de Heilige Gouden Boekjes zou hebben achtergelaten is ook van Pater Paulus afkomstig.
Zoals u in mijn reaktie al had kunnen lezen zijn u en ik het eens op het theologisch belangrijke punt van niet-schrijvende inktvissen. U richt uw verontwaardiging op de verkeerde, daarmee eens te meer duidelijk makend hoe gevaarlijk het kan zijn als iedereen zomaar mag zeggen wat hij vindt of denkt.

De houding van uw afgod lijkt erg op die van Maxime Verhagen, hoewel er ook iets te zeggen valt voor de omgekeerde gedachte, namelijk dat dhr Verhagen lijkt op een glibberig weekdier dat zich met z’n tentakels wanhopig vastklampt aan alles waarmee het geen verantwoordelijkheid hoeft te nemen voor z’n eigen daden.

Reageer
gravatar

@dgBrechtM.Jong #630: Ik vrees dat de Sint van de Laatste Dag aan zijn laatste oortje bezig is, nu hij beschuldigd wordt van speculaas.
Zoals al eerder gezegd: Octopus Paul schrijft zelf niks, Hij kijkt wel uit: aan volgelingen die elkaar doodslaan met boeken van welk materiaal dan ook, heeft Hij niks. Hij stelt Zijn heilige inkt beschikbaar aan ons om er heilige boeken mee te schrijven. Onbaatzuchter dan Hij is er geen!
Hij weet dat wij behoefte hebben aan een zeker houvast, hoe onzeker dat dan soms ook is. Hij heeft daar geen last van, Hij heeft altijd wel wat omhanden.

Daarom bent U ook nog niet door Zijn dodende waterstraal getroffen: de suggestie dat Zijn inkt de gouden boekjes zou vervuilen, is uiteraard ronduit beledigend te noemen. Maar daar geeft Hij niks om, Hij geeft U de volledige vrijheid om te zeggen wat U vindt en denkt. Kom daar tegenwoordig nog eens om! Wij vinden in Hem dan ook ons lichtend voorbeeld!

Reageer
gravatar

@Kees22 628: Het doet mij goed te zien dat uw werkelijkheidszin u nog niet geheel verlaten heeft en dat u nog in staat bent om de romige voorstelling van de werkelijkheid die Pater Paulus u voorhoudt te zien voor wat ze is.

De Sint van de Laatste Dag is nog niet verschenen, het is voor u nog niet te laat om tot inkeer te komen.

Reageer
gravatar

@Pater Paulus 627: Ik begrijp uit deze reaktie van u dat u van de oecumenische gedachte bent en ik waardeer uw poging het onverenigbare te verenigen (u bent duidelijk een waardig pater, een sieraad voor uw ambt), maar ik wil u er toch op wijzen dat juist op dit punt onze Kerk zich helemaal kan vinden in de oktopistische analyse, zoals verwoord door Kees22 #628 (hoofdletter in ‘zijn’ en het woordje ‘heilige’ daargelaten).

De ware gelovige weet dat inktvissen niet kunnen schrijven, en als ze al de Heilige Gouden Boeken met hun lichaamsprodukten bevuilen, hen zoiets niet aan te rekenen valt.
Mensen daarentegen, die de Schittering van de Waarheid die tot ons komt uit de Heilige Gouden Boekjes niet aankunnen, zullen de neiging deze met inkt te bekladden niet kunnen onderdrukken. Weet dan dat de voetbaluitslagen vooraf net zo ondoorgrondelijk zijn als al Zijn andere overwegingen, en achteraf net zo makkelijk als een of andere deen ooit zei.

Hoe moeilijk is het een kerk van het boek, die geobsedeerd is door goud te verlaten voor een Kerk die geobsedeerd is door een Gouden Boek -en we gaan voor Platina!
De Sint van de Laatste Dag is nog niet verschenen, het is voor u nog niet te laat om tot inkeer te komen.

Reageer
gravatar

@Pater Paulus: Bent U zich er wel van bewust dat U die uitslagen in Uw eigen boek heeft geschreven? Zelfs al heeft U ze met Zijn heilige inkt geschfreven, dan nog zijn het Uw eigen uitslagen! Niet noodzakelijk ook die van anderen!

Reageer
gravatar

Beminde Octopussers,

In het Gouden Boek van Onze Octopus Paul staan de volgende voetbal-uitslagen voor het afgelopen weekeinde. (Ik geef alleen de uitslagen van de eredivisie, uitslagen van alle amateurwedstrijden zou te veel plaats vergen. Ik vrees namelijk dat de redactie van de Speld zulks niet op prijs zou stellen.)

Roda JC – Twente 0-0
NEC – VVV 1-0
Heracles – Willem II 3-0
De Graafschap – Excelsior 3-0
Heerenveen – PSV 1-3
Vitesse – ADO Den Haag 3-1
Feyenoord – Utrecht 3-1
Groningen – Ajax 2-2
NAC Breda – AZ 1-1

Ik heb deze uitslagen natuurlijk niet nagetrokken, want Onze O.P. heeft het altijd bij het Rechte Eind. Maar zij die twijfelen, daag ik uit om ze te controleren.

Reageer
gravatar

@Jeettje #621: “Enne uitslagen voorspellen met behulp van een kleurenblinde dove inktvis zou wel eens handel met voorkennis kunnen wezen.”
Een opeenstapeling van misverstanden.
Inderdaad is Octopus Paul doof en kleurenblind, maar Hij voorspelde niet de uitslagen, Hij vertelde wat Hij zou gaan doen, wat Hij beslist had. Hij voorzag niet de toekomst, Hij maakte de toekomst.
Hij dreef geen handel en er is wat Hem betreft geen sprake van voorkennis: Hij weet alles al en er is voor een eeuwige god geen voor of na.
Wat Zijn menselijke dienaren/helpers eventueel hebben gedaan, is niet Zijn probleem.

Reageer
gravatar

Graag in de Kleine Komedie te Amsterdam en als het kan dan halverwege dan wel eind februari 2011, dat is kan zo’n maand zijn die bijna niet door te komen is, maar als dan zoiets in de Kleine Komedie is, wauw, dan wordt februari iets om naar uit te kijken. Het ‘Nieuwe de la Mar’ mag ook edoch dat moet dan eerst weer bestaan en afgebouwd worden en dat gaat dan weer anders heten etc. Maar erg attent dat het impressariaat mijn opmerking zo voortvarend oppakt!

Reageer
gravatar

Graag zou ik, nu we het toch over ongelovige Thomassen hebben, een Thomas en Mike show zien waarin het vooral gaat over voetbal en Octopus Paul in willekeurige volgorde.

Reageer
gravatar

Jeettje,

Dat verliezen van dat usb-stickje is door Hem voorspeld. Evenals de inhoud daarvan, zodat het kwijtraken nog niet eens nodig was geweest.

Maar Blatter geloofde niet in Octopus Paul. Als verstokte atheïst doet hij dat nog steeds niet, ondanks de vele bewijzen die hier zijn gepubliceerd.
Onbegrijpelijk, maar je hebt nou eenmaal dat soort ongelovige Thomassen in de wereld, die tegen beter weten in niet in ons Opperwezen geloven.

Reageer
gravatar

Wacht ff, ho stop. Barbertje; ik heb niks verboden oid – ik ben helemaal voor vrije godsmeningdienstuitingen van welke soort dan ook, ga je gang: ik vroeg mij slechts af of jullie niet verdwaald waren van het topicje “Interreligieuze debatavond”.

Voorts slaat verwarring toe: ikke maar denken dat het hier over voetbal gaat. Mag dat ff? Er is toch al zo weinig aandacht in de media voor dit edele teamspel. Het lijkent wel een linkse hobby zoals dat wordt genegeerd.

Enne uitslagen voorspellen met behulp van een kleurenblinde dove inktvis zou wel eens handel met voorkennis kunnen wezen.
Sommige mensen schijnen daar allergisch voor te zijn – ik meen dat veel daarvan in de politiehoek zitten.

En als die inktmajoor zo goed is: waarom heeft hij dan niet het verliezen van die USB-stick voorspeld? Nou?

Reageer
gravatar

Voetjebal, Kees 22, Jeettje en Pater Paulus,

Over de incontinente uitslagen van het EK voetbal 2012 zal hier gediscussieerd worden in de reacties 7043 tot en met 7663. Dat is voorspeld in Octopus Pauls Gouden Boek.

Tot zo lang zullen we het met mindere onderwerpen moeten doen anders halen we de 7042 niet.

Reageer
gravatar

@616: Daar ben ik het wel mee eens, zeker nu de Nederlandse competitie al weer begonnen is en de voorrondes Champions League gespeeld. Hoewel (617 & 618) het wel gemakkelijk zou geweest zijn als Octopus Paul (respect!) weer voorspellen zou, met name voor de bookmakers, edoch, net zoals Mozes de wateren niet meer scheidt etc. Ajax moet vooral aan zijn verdediging gaan werken, zo lek als een mandje, 5 treffers in 2 wedstrijden tegen, dat belooft niet veel goeds voor de wedstrijden tegen Dinamo Kiev. Kijk, naar dit soort commentaar moeten we weer naar toe hier; en dan: op naar het EK!

Reageer
gravatar

Ach, het ging om te beginnen al niet over voetbal, maar dat werd pas geleidelijk duidelijk. Het ging om het nu definitief geleverde godsbewijs. Eeeuwen lang zoeken mensen naar een bewijs dat god wel of niet bestaat, en dat is er nu. De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn.
Als het stickje van de FIFA niet gelekt was, hadden we nooit geweten wat de oppermachtige FIFA besloten had. En dan was het nooit opgevallen, dat de werkelijke uitslagen anders waren en hadden we nooit uitgevonden, dat de ware uitslagen door Octopus Paul bepaald werden. Dat Hij dus machtiger is dan de oppermachige FIFA, zodat Hij wel god zelf moet zijn, de Schepper van diepzee en land.

Reageer
gravatar

Jeettje,

Wie zegt dat het hier over voetbal moet gaan? Is daar een wet voor? Wie ben jij nou helemaal om ons dat te verbieden?

Door juist niet over voetbal te schrijven is dit de vermiste link in de situatiecanon tussen lekkende geheugenkaartjeshouders en dorpstradities- zoals eten en geloof – die nog terug te voeren zijn tot de eencellige primaten, waarvan de Taliban nog de enige overleefden zijn.

Voorts wijs ik erop dat het komkommertijd is.

Reageer
gravatar

Jongens, wat is dit nu voor een gereutel over inktvis gemarineerd in een drupje heilig oliesel en een wolkje miswijnazijn? gaat dit nog over voetbal?

De bal rolt weer op de Nederlandsche velden en wie de KNVB-stick vindt met de kampioensuitslagen krijgt een middagje meerijden met de ME tijdens een risicowedstrijd.

Reageer
gravatar

@Pater Paulus: Als voormalig katholiek spreekt mij dat ritueel sterk aan, dat zult U begrijpen. Ook de kortheid van het gebed is echt des Pauls, want Hij gaat over het algemeen ook zonder veel omhaal aan Zijn maaltijd.
Verder komt mooi tot uiting, dat het er niet om gaat dat Hij ons hoort. Hij hoort ons nooit, want Hij heeft geen gehoororgaan. Ik vind het altijd zo merkwaardig dat christenen die bidden voor de maaltijd hun god rechtstreeks aanspreken en hem danken voor de mooie maaltijd en het prettige gezelschap en zo. (Maar dan vragen ze weer nooit om een goede stoelgang.)

Ik betrap mezelf op zendingsdrang en de neiging om dit ritueel dan ook meteen te gaan prediken als het juiste. Het is moeilijk om oude gewoonten te laten varen. Ik probeer te worden als een octopus en van Hem de kunst af te kijken: oude gewoontes afleggen als een oude inktvis en gewoon opnieuw incarneren.

Reageer
gravatar

Ontdoe Pauls stoffelijk overschot van zijn inktzakje en zijn acht tentakeltjes. Snij zijn lijf in ringen van een kleine 1,5 cm. Bestuif de stukken met bloem. Bestrijk de ringen van Paul en zijn tentakels met geklopt ei. Leg de stoffelijke resten in de hete olie van 190º C. Bak ze in twee tot drie minuten goudbruin. Laten uitdruipen, bestrooien met zout en garneren met plakje citroen.

Opeten onder het bidden van: “Dit is Pauls lichaam en dit is Pauls inkt. Dat het ons mogen smaken en dat wij daarmee zijn gewijde gave van vooruitziendheid mogen overnemen. En nu eten, want het doodzonde om ‘m koud te laten worden, want anders wordt ie taai.

Leonardo da Vinci geeft een voorbeeld voor de tafelschikking.

Reageer
gravatar

@Pater Paulus: Zijn Inkt kun je gebruiken om te schrijven (wordt een heilig boek), er in te baden (dan word je lid van Zijn uitverkoren volk), maar je kunt hem (de inkt) ook drinken, inderdaad. En Zijn calamares kun je eten. Hij hecht niet zo aan Zijn stoffelijk lichaam, Zijn goddelijke ziel incarneert toch weer in een nieuwe octopus. Een beetje zoals de Dalai Lama steeds reïncarneert, zeg maar. Alleen kunnen we de Dalai Lama wel weer terugvinden, maar de echte Octopus aul weer terugvinden, wordt wat lastig. Maar waarom zou je ook: het besef dat Hij ergens in de oceaan over ons waakt, is al troost genoeg.

Wat die calamares betreft: de meeste zijn gewoon van andere octopussen, en niet van Hem.

Reageer
gravatar

@Voetjebal annex Obelix 608: ik wil -soms- een voetbalwedstrijd zien, maar wat heeft dat nou met Oajoks te maken? Laat die maar lekker thuisblijven. Bovendien hebben ze tegen die lilliputters toch geen schijn van kans.

Reageer
gravatar

Geen beter onderwerp voor een recordpoging dan een sportonderwerp.

Lastig hè? Onthouden wie je ook alweer bent. No worries, overkomt de beste wel ‘s, en ik ben niet de enige 😉

Reageer
gravatar

@ Jeettje 607: Tja, ik weet dat het erg kan zijn en dat was het ook en dat terwijl ik je 592 nog wilde beantwoorden: even kijken: “voetballende lilliputters (Ajaxieden?) zie ik nog wel zitten, (dus jij fan van Ajax?) maar die kabouters (= voetballende provo’s?) van toen? Valt die marihuana waar ze op lopen niet onder doping? Jij wilt dus een wedstrijd zien tussen Ajax en de provo’s terwijl beide ploegen onder invloed zijn van marihuana? Dan moet je wel de dopingcontrole weten te omzeilen. (Ik heb overigens geen enkel idee of marihuana onder de doping bij voetbal valt trouwens. )

Reageer
gravatar

@605: Heee, Voetjebal, ik dacht dat je zei dat je naar voetbal zou kijken? En dan zit je naar Oajoks te loeren? Of genoten van het Griekse spel, kan natuurlijk ook. eigenlijk logischer.

Volgens mij hebben die van Oajoks vriend Octopaul alweer omgekocht met een bedorven garnaal: het gebral dat ze kampioen gaan worden is niet van de lucht.
Wordt de spanning er zo genoeg afgehaald?
Slaapverwekkend.

Reageer
gravatar

Kees 22,

Zoals wij het Lichaam van Jezus eten en het Bloed van Hem drinken, zullen de octopusisten de Inkt van Octopus Paul drinken en zijn Calamares eten.
Of zie ik dat niet goed?

Reageer
gravatar

@ Jeettje 600: erg spannend, nu 3-2 voor Ajax en Stekelenburg stopte zo juist een penalty anders was het 3-3. Voorspelde Octopus Paul nog maar, dan was het leven wat ontspannender en niet zo thrillerig, dan wisten we de uitslag.

Reageer
gravatar

Beste Paulus,

Zie hierboven: de oppermachtige FIFA legt de uitslagen van het WK van te voren vast. Zoals zij nu al aan Nederland garanties vraagt, zoals vrije doorgang voor de bobo’s, geen BTW-heffing en dergelijke.
Die vastgelegde uitslagen lekken uit, zodat wij ervan weten.
Wonder boven wonder is er kennelijk een macht, die de werkelijkheid doet afwijken. Na enig speurwerk vinden wetenschappers of journalisten de bron van deze afwijkingen: Octopus Paul regelt, tegen de oppermachtige FIFA in, andere uitslagen.
Logischerwijs is Octopus Paul dus machtiger dan de oppermachtige FIFA, zodat Octopus Paul almachtig moet zijn.

Als de FIFA-uitslagen niet uitgelekt waren, dan hadden we van niks geweten en hadden we gedacht dat het WK een natuurlijk verloop had gehad.
Nu de FIFA-uitslagen wel gelekt zijn èn kennelijk door een grotere macht doorkruist zijn, weten we dat er een god bestaat. En Zijn naam is Octopus Paul.
Het doorkruisen van de FIFA-uitslagen is dus een godsbewijs.

Voor veel mensen is het geloof in het bestaan van een almachtige god, schepper van hemel en aarde, heel belangrijk. Dat we nu een bewijs hebben van Zijn bestaan, is dus een zaak van belang, wat zelfs door Ahmadinejad bevestigd werd.

Overigens zorgt Octopus Paul voor iedereen, arm of rijk, evenveel. Zoals het octopusvrouwtje haar eieren bewaaiert, zo bewaaiert Octopus Paul ons.

Reageer
gravatar

Snapt hier dan niemand dat het eigenlijk helemaal niet om voetbal ging, dat WK. Het ging erom te laten zien dat Octopus Paul machtiger is dan de oppermachtige FIFA en dat zo blijkt dat Hij almachtig is.
Ik verwacht dat Hij de kans zal aangrijpen om Zijn leefgebied een beetje uit te breiden als de WK in Nederland gehouden gaan worden!!

Reageer
gravatar

@Doorgaans: het heeft er alle schijn van dat Verhagen de tweelingbroer van Blatter is.

Ai Voetje: weer een goal gemist?

Och, had even niet gescrolld: ik zie nu pas de leuke foto’s erbij van de parkeerplaats. Er waren zeker veel voetballers daar.

Reageer
gravatar

Je moet wél het hele verhaal vertellen, Derksen: deze modeshow was bedoeld voor uitgerangeerde voetballers die van gekkigheid niet meer weten wat ze moeten doen met hun geld en die modellen waren de voorbeelden van de mogelijkheden tot ombouw.

Je ziet duidelijk dat één van die drie ooit Simon Tahamata is geweest. Ik meen ook Sören Lerby te herkennen; die andere kan ik zo gauw niet thuisbrengen. Argentijn of Chileen? Ik twijfel.

Reageer
gravatar

Alleen vandaag al twee belangrijke voetbalberichten, waar we niet omheen kunnen. Na mijn bericht van drie uur nu het volgende:

Sulejmani betrapt op niet-gebruiken van doping. Er waren al langer aanwijzingen dat hij geen doping gebruikte. Dat gerucht is door de USADA bevestigd. (Mike Hunt, de Speld, 4 augustus 2010)

Reageer
gravatar

@589Ja, jee, Voetjebal, Ik weet het niet hoor. Voetballende lilliputters zie ik nog wel zitten, maar die kabouters van toen? Valt die marihuana waar ze op lopen niet onder doping?

@590Zoiets hoef je ons niet uit te leggen Derksen: sportjournaille schrijft altijd over van alles behalve sport: daar worden ze op geselecteerd, en dan krijgen ze een set rubberstempels om teksten samen te stellen.

Reageer
gravatar

“Journalisten overleven komkommertijd door over collega’s te berichten”, las ik als kop van een artikel in de Speld. Daarin beschreef een nieuwsloze journalist vol medeleven over zijn zielige collega’s die nog slechts overleven op rauwe komkommers. Niet echt een product van moeder natuur, waarmee je in leven kunt blijven.

Wij sportjournaille hebben echter geen enkel probleem. We vinden altijd wel wat; daar maken wij juist een sport van.

Bijvoorbeeld:
1. een voetballer is gesignaleerd met een mooie vrouw (nooit met een man overigens);
2. hij is voor de tweede keer met dezelfde vrouw gezien (en een derde keer enz.);
3. zij zit aan de zijlijn;
4. hij gaat scheiden van een andere minder mooie vrouw (behoeft geen echtgenote te zijn);
5. zij gaan verloven;
6. zij gaan trouwen;
7. komst kind.

Alles bij elkaar levert dat toch al gauw 700 artikelen op. En dat over nog maar één voetballer. Kun je nagaan, dat er altijd stof genoeg is.

Reageer
gravatar

In antwoord op het bericht nummer 586 van Kees de Tweeentwintigste het volgende:

Ik heb twee anarchistisch handdoeken uit 1968 met de kop van Che Guevara van mijn opa geërfd. Je mag er wel één hebben, maar ik wil je wel waarschuwen. Er zitten veel bloedvlekken op die mijn mammie er niet uit kon krijgen, ook niet met Oma.

Reageer
gravatar

@Kees22 586: Paulverdomme mag je van mij ook best zeggen hoor, zie niet in waarom niet.

Wat betreft de Limburg-Gelderlandroute kan ik je niet steunen denk ik, ik ga voor de IJssel-linie, al sluit ik niet uit een vooruitgeschoven verdedigingslinie op de Veluwe te plaatsen. Ik raad u aan de Maas als makkelijk te verdedigen grens te nemen, met een kleine dwarslinie net boven Zuid-Limburg, moet het mogelijk zijn de route naar Gelderland te blokkeren.
De niet-verdedigde delen van Limburg zullen slechts kortstondig last hebben van de bobo’s, want zodra ze door krijgen dat ze zo Holland niet zullen bereiken, zullen ze niet weten hoe snel ze weer terug moeten komen naar de speelsteden waar ze wel kunnen komen!

Reageer
gravatar

@dgE #582: Paulverdomme! (Dat kun je rustig zeggen: Octopus Paul heeft helemaal geen gehoororgaan en hoort dus noch gebeden noch vloeken.) De Limburg-Gelderland-route!
Laten ze het niet wagen!
Ik heb ooit nog overwogen om het Handboek voor de Anarchist te kopen, in de jaren 70. (Als ik mijn goed herinner tenminste, er lijkt een gat in mijn geheugen te zitten.) Dus ik kan ze nog een poepie laten ruiken.

Reageer
gravatar

@Paulientje: Helemaal mee eens, denk dat dit de beste plek is om een beetje over de wk-plannetjes te praten, op die lilliputters-pagina doen er veels te veel dubieuze belangenclubjes mee. Aan de andere kant zou de FIFA zich daar misschien weer beter thuis voelen, om precies dezelfde reden.

Reageer
gravatar

Het hoofdstuk sportiviteit in het politieke programma van Wilders was vóór de verkiezingen uitgelekt in de Speld, met name het deel over Marokkaanse sporters. Juist dat deel blijkt nu te zijn verdwenen uit zijn eisen aan de informateur. Beweerd wordt, dat hij inmiddels bij wijze van spreken zelfs bereid zou zijn om de burgemeester van Rotterdam als formateur te aanvaarden.

Reageer
gravatar

@Kees22 581: Je vergeet de Limburg-Gelderland-route, daar zullen die bobo’s toch niet teveel hindernissen tegenkomen.

En hoe jammer ik ‘t ook voor jou en voor mezelf vind (tenslotte gevn hollanders zoveel aanleiding om op ze te schelden), dit keer hebben noord-hollanders part mog deel aan de plannen., tenslotte ligt Madurodam in Zuid-Holland. Je kunt natuurlijk ‘t door Paulientje genoemde Arenaatje (of Lutjebroek) als ekskuus aanvoeren om ook de Noord-Hollanders erin te betrekken, maar dan zeg ik Galgewaardje.
Hoewel Utrechters natuurlijk ook een soort hollanders zijn, die noem ik er in één adem doorgaans gewoon niet eens bij.

Reageer
gravatar

OK reactie op 572:
Ze (dat is iedereen behalve ikzelf en mijn naasten) mogen best de WK organiseren in Holland en België, dan hebben wij in de andere provincies van Nederland er tenminste geen last van.
Wordt nog wel een probleem als de bobo’s van het WK over Brabants of Zeeuws grondgebied willen reizen. En van België naar Holland moet je toch over die provincies reizen.
Nou ja, je kunt via een omweg nog over de Noordzee.

Reageer
gravatar

@Voetjebal: Zeker, slechts de kleine Jeet zou zoiets kunnen verzinnen, ik reageerde dan ook slechts op de voorgestelde wedstrijdlokatietjes.

Uw voorstel klinkt als een voor de belgen waarschijnlijk beter te behappen alternatief, maar ik kan me voorstellen dat ze minder blij zijn zij ‘t te moeten doen met speellokaties in Mini-Europa en wij in wat toch een soort mini-Nederland is. Ik zou de belgen willen vragen zo snel mogelijk Damianeghem/Damiaenville te stichten, hulp en expertise vanuit Madurodam moeten toch mogelijk zijn.

Dat Kleine Wiske overgeslagen wordt zal de friezen teleurstellen, maar daar zullen ze onderhand toch wel aan gewend zijn.

Reageer
gravatar

Bedankt jongens,

We gaan er van M,
we gaan er van A,
we gaan er van D,
We gaan er van U,
we gaan er van R,
we gaan er van O,
We gaan er van D,
we gaan er van A,
we gaan er van M,
we gaan er van Madurodam!

Reageer
gravatar

@574, ben net aangekomen in het stadion van Egwijk (aan Zee), om dat met Aagje te inspecteren. Van De Stampertjes geen spoor, maar die zijn veel te ruw voor een spel als voetbal.

Voorlopige bevindingen:
* De ballen zijn hier groot, eivormig en oranje
* Voetbaljurkjes mogen ook roze zijn
* Hinderlijke zandstormen

Reageer
gravatar

En verroest het klopt! Van de site van het Atomium, je gelooft je oogjes niet maar toch: “Aan de voet van het Atomium ligt Mini-Europa, het enige park waar u in enkele uren door heel Europa reist. Een unieke tocht die u nergens anders kan maken. U kan dus met een combi-ticket aan een voordelige prijs de twee attracties bezoeken.” Dus dat zou dan mooi de Belgische mini-locatie kunnen worden. En voordat combiticket kan Blatter heerlijk heen en weer reizen tussen het Mini-Europa en Madurodam met zijn lilliputters.

Reageer
gravatar

Volgens mij was het eigenlijk Jeettje haar ideetje maar ik denk graag mee, er is bijv. vast een soort mini-atomium ergens in België (waarschijnlijk Brussel waar ook een echt Botermarktje is) te vinden voor wat kleine wedstrijdjes aldaar.

Reageer
gravatar

Reactie op 572

Dat vind ik nou eens een echt goed idee van Voeljebal, dat van een WeeKaa lilliput-voetbal .

Erikje, regel jij in Madurodam het Kuipje, dan doe ik het Arenaatje.
Jeettje, mij lijkt het Galgenwaartje voor jou geschikt.
Margooltje, wil jij het stadionneke van FC Lutjebroek voor jouw rekening nemen?
Voeljebal, ik denk dat je zelf wel een geschikte speelweide kunt uitzoeken.
Plukje van de Petteflet, wil jij met Aagje het stadion van De Stampertjes eens bekijken.
Ds Paulus, wilt u de Heer vragen zijn grazige weide beschikbaar te stellen en de melk met honing te verzorgen.
Wij zoeken nog een sponsor voor de thee in de rust.

Reageer
gravatar

Prima idee, WK in Madurodam, maar dan wel met de bollen van ‘t Atomium als officiële wedstrijdbal, anders gaan de belgen weer zeuren dat wij ‘hollanders’ ‘t weer helemaal naar ons toe trekken.

Knappe scheidsrechter die ‘t dan niet meer ziet als de bal over de lijn is.

Reageer
gravatar

Ook dat nog, na Madurodam ook nog naar de Botermarkt en dan halen we ook nog de 600. Alsof we al uitgepraat zijn over het erg goede idee de FIFA Madurodam over te laten nemen voor het WKtoernooi in Holland en België, dat dan te laten spelen door liliputters en over het al dan niet bestaan van Jacob Zuma als president van dat fout verlopen WK toernooi. Kortom tot de volgende EK zeker stof genoeg.

Reageer
gravatar

Gut dominé, u krijgt zeker weinig weerwoord als u op de kansel staat: ik had het over de componist van het gezang. Dat iemand dat bundelt zal wel. Er wordt wat afgebundeld in dit land.
Er is altijd wel iemand die iets bundelt. Sterker: er wordt veel te veel gebundeld, rijp en groen.

En dan nu de schuld bij uw zuster leggen? U bent met Catootje naar de botermarkt geweest, ouwe schuinsmarcheerder, daar weet ik alles van. En wie zat uw zuster Kee te troosten omdat zij niet meemocht?
Juist ja; Ikke, uw dienstwillige dienaar.
Dus zijn we maar naar een voetbalwedstrijd gegaan, krijg ik dat geld van die kaartjes nog eens terug?

Reageer
gravatar

Redactie

Ingezonden stuk naar aanleiding van psalm 568, vers 2.
Misschien leuk voor goedgelovigen om te weten.

Mijn zuster, die heet Kee. Ze had een voorliefde voor botermarkten, alwaar ze allerlei mensen leerde kennen o.a. mijn katholieke collega Frater Venantius, geboren als Wim Sonneveld.

Reageer
gravatar

Jeettje,

De bundel is toch echt van de publicist en programmamaker Jacobus Raymundus Petrus Gerardus (Jacques) Klöters de Heer. In de bundel zijn Nederlandse cabaret- en linkse-kerkliederen opgenomen van iedereen van naam in ons land. Ook van Annie de Heer al was dat een dame.

Reageer
gravatar

Dominé,
laat ik u voorlichten: het is een liedtekst van Annie MG Schmidt de Heer. (omstreeks 1965)

3 opmerkingen hierbij:
1. vreemd dat iemand met MG in de naam over Peugeot een lied maakt
2. met Margootje is het wat anders gelopen, zie link
http://vriesdemark.schrijft.nl/teksten/margootje.jpg
3. het lied mag niet ten gehore worden gebracht op E- of WK’s omdat Peugeot geen official sponsor is

En Margootje ken ik wel: heel wat aan die auto afgesleuteld.

Reageer
gravatar

ds Paulus (566),

Dat lied mag in een professioneel voetbalstadion alleen worden gezongen door toeschouwers, spelend en verzorgend personeel die Wim heten. De fluitende veldmanager mag meeblazen in f-hoog.

Reageer
gravatar

Jeettje,

Ik weet nog niet zo zeker of Pluk daar wel weg wil. Margootje heeft zich daar namelijk blijvend gevestigd gehoord de volgende hymne. Weet je nog?

“Margootje, Margootje, ze klom op mijn broodje
Ze trok aan mijn haar, ze zat op mijn mouw
M’n kleine vriendinnetje, zo’n neussie, zo’n kinnetje
Ze riep in m’n oor, o ik hou zo van jou
Margootje, Margootje, in zo’n klein Peugeootje
Margootje, Margootje uit Madurodam…”

Uit de bundel van Jacques Klöters de Heer, blz 325, eerste vers

Reageer
gravatar

Is Pluk blij dat hij uit Madurodam weg mag? Voetballen lukt daar niet echt met die veldafmetingen: één keer niesen en je hebt een homerun.

Wel een idee eigenlijk: stadions bouwen in Madurodam en dan tegen Blatter zeggen dat we de schaal wat verkleind hebben om de belastingvrije winst te maximaliseren.
Alles lekker dicht bij mekaar, speciale snelweg van het ene naar het andere stadion, lilliputters als voetballers, gaat helemaal te gek worden.

Reageer
gravatar

Het blijde stuk van vandaag is Für Pluk van de Petteflet (bagatelle no: 563 in ‘a’ mineur). Wij slaan daartoe de bundel van Ludwig de Heer open op bladzijde 30, vers 7.

Reageer
gravatar

@ Jeettje 554: het is misschien nog erger dan je denkt. Mahmoud Ahmadinejad (Perzisch: محمود احمدینژاد) is wellicht gewoon een verzinsel van het decadente westen, net zoals Jacob Zuma, president van Zuid-Afrika (je weet wel, van de WK) waarschijnlijk ook een verzinsel is. Waarom verzint het diep gezonken westen deze dingen? Omdat de westerse landen willen voorkomen dat hun inwoners naar dit soort uiterst aantrekkelijke landen emigreren. Daarom doet men alsof Zuma aan polygamie doet en Ahmadinejad aan de holocaust ontkenning, beiden strafbare feiten in veel verdorven westerse landen. Door dit zo voor te stellen houden die ongelovige westerlingen hun inwoners vast! Terwijl Iran en Zuid-Afrika beiden landen zijn met schitterende natuur en onvolprezen eeuwenoude culturen. Dit is een complot van ongekende omvang, daar zijn hoofddoekjes, laat staan mutsen, helemaal niets bij.

Reageer
gravatar

Jeettje (558b),

Denk nou eens aan die Brute Oranje Leeuwen (BOL). Dat waren toch ook bijna allemaal Nederlandse economische vluchtelingen naar het buitenland! Nou dan.

Reageer
gravatar

Redactie,

Ter gelegenheid van de zeshonderdste reactie op één artikel verwacht ik toch echt een speciale, dubbeldikke editie van de Speld met kortingsbonnen; interviews met de trotse hoofdredacteur, de trotse oprichters en de trotse Raad van Bestuur; een jubileumkruiswoordpuzzel met dikke prijzen; een ledenwerfactie en de uitreiking van de zwaar verzilverde Speld. En dat is nog het minste.

Reageer
gravatar

@Paulus555: jazeker, het is zelfs op tv geweest: iets met een rondvaart ofzo. Mensen moesten getroost worden (anders kopen ze geen oranje rommel meer) en toen hebben ze net gedaan of ze gewonnen hadden.

@Paulus 557: ja kijk, ik kijk dan naar Iran, niet naar een of ander buitenland met gedesintegreerde vrouwen.
Een Iraanse voetballende vrouw is voor mij net zo’n exoot als een geheelonthoudende Rus: het zal bestaan, maar net zo ongrijpbaar als Bigfoot.

En alweer aardig op weg naar de 600

Reageer
gravatar

Jeettje 554,

Ja zeker bestaat dat. Er zijn Iraans meisjes- en vrouwenelftallen in ballingschap. Als vermomming dragen ze namelijk geen hoofddoekjes.

Dat jij zulks niet weet, is je dus niet aan te rekenen, te meer daar ze uit veiligheidsoverwegingen ondergedoken zijn op een geheime locatie in een niet nader te noemen land.

Reageer
gravatar

Ja, kijk wél geloofwaardig blijven hé, Voetjebal: het is hier De Speld niet: een Iraans vrouwenvoetbalteam, het idee dat dat bestaat!
Eerst zien dan geloven.

Reageer
gravatar

@546, Jeettje: inderdaad, het dient hier over voetbal te gaan en nergens anders over, en Iran deed helemaal in het begin wel mee maar werd al voor de eindronde uitgeschakeld. Ze deden wel in 2006 mee aan de eindronde. Overigens heeft de FIFA pas met de Iraanse voetbalbond een compromis bereikt inzake het dragen van hoofddoekjes tijdens het vrouwenvoetbal. (I.v.m. het komende meisjestoernooi onder de 15 in Singapore.) De door Iran voorgestelde hoofddoek mag niet maar wel mogen ze uiteindelijk een soort muts dragen. Eind goed al goed?

Reageer
gravatar

@Paulus s.s.t.t. #547: Na, echt niet.
Een euro is 2,237 of zo gulden. Een kwartje was 0,25 gulden.

Ik moet zeggen: mijn respect voor prof en drs en dr en zo was al niet oneindig, maar dat wordt er niet groter op.

Wat is dit trouwens? Een chattopic of zo?

Reageer
gravatar

@Paulus, ik laat qualificaties maar even achterwege: Uit strekking en toon van uw reactie begrijp ik dat Kees22 gelijk had met zijn qualificatie van u als niet-gequalificeerd. Dat is in onze sector geen probleem; mocht u uw huidige betrekking verliezen als gevolg van deze onthulling, is er voor u altijd nog een mooi stukje geld te verdienen.
Mensen die in een paar minuten eerst van een kwartje een kwart Euro kunnen maken en die een weinig later alweer deze weten op te waarderen tot een halve Euro zijn goud waard.

Reageer
gravatar

Het gaat wel erg snel hier!
Vuvuzela, ere zij Octopus Paul in den diepe.
s.s.t.t. is het meervoud van een Latijnse term s.t. die ik ook niet meer weet, maar die iets betekent als: sorry dat ik Uw titel niet meer weet maar ik respecteer hem heus wel.
Maar # 541: Nee, ik heb geen idee. Maar maakt dat wat uit?

Reageer
gravatar

d.g. bankier,

U kon zelf het antwoord geven. De voormalige entiteit kwartje staat ongeveer gelijk aan de nieuwe halve Euro.

Ik wil daarbij nog opmerken, dat uw soort volk, de bankiers, niet bekend staat als wiskundigen. Na uw opleiding met behulp van de rekenmachine van Texas Instruments kunt u alleen nog posten afrekken en bonussen optellen. Vermenigvuldigen doet u alleen thuis en delen doet u zelfs met uw vijfde partner niet.

Reageer
gravatar

Oh ja: ik las vandaag in de krant dat Ahmadinejad Octopus Paul verketterd had! Eindelijk erkenning van een serieuze geestelijke leider.
En als iemand die de holocaust ontkent je als bedrieger neerzet, mag je toch wel tevreden zijn.

Reageer
gravatar

@Kees22 538: Begrijp ik uw s.s.t.t. goed? Ik heb namelijk zojuist de hulp van de weledelzeerhooggeleerde heer professor in de wis- en natuurkunde Paulus ingeroepen inzake bepaalde boekhoudkundige problemen.

Reageer
gravatar

@Paulus s.s.t.t. # 537:
Als gymnasiast heb ik de rekenschuif nooit geoefend. Daar was ik wel eens jaloers op.
Maar nou je het erover hebt: leer je met een rekenlineaal wel rekenen?
(Of heb je het over een abacus?)

Overigens ben ik het met je pleidooi voor eenverbod op rekenmachientjes wel eens.

Ceteris censeo rekenmachientjes delendam esse.

Reageer
gravatar

In onze sector wordt een kwartje zo niet geaccepteerd, kwartjes behoren rond te zijn en van een andere legering en gewicht dan dewelke uw meetkundige exercitie oplevert. Meer reguliere kwartjes accepteren we overigens ook niet meer.

Kwartjes, zoals ik die destijds beroepsmatig vaak tegenkwam, waren een vierde deel van een Gulden. Nou heeft de Euro meer dan de dubbele waarde van een Gulden.
Van u als wiskundige zou ik daarom graag de rekenmethode die u gebruikt hebt om deze waardevermeerdering te bewerkstelligen vernemen. In onze sector zou ze in deze moeilijke tijden goed van pas komen.

U begrijpt dat een bonus op u te wachten ligt.

Reageer
gravatar

@Paulus s.s.t.t. #535: Nee hoor, een euro heeft geen kwartje. De gulden had een kwartje: een kleinere en dunnere munt van hetzelfde metaal maar dan met 25 ct erop.
Nog verder terug waren er andere versies, mar dat is geschiedenis.
Het ding dat jij beschrijft is helemaal geen kwartje, dat is een stukje uit elkaar gevallen euro. Want de gele en witte delen blijven niet bij elkaar, na de beschreven behandeling.

Reageer
gravatar

d.g. Erik,

Rekenmachientjes op de middelbare school is een vloek voor elke rechtgeaarde wiskundige. Je leert daarmee geen rekenen, maar rekenkundige luiheid. Ze moesten verboden worden.
Namens mijn faculteit eis ik de terugkeer van de rekenschuif volgens het Rietz-principe.

Reageer
gravatar

Jeettje,

Na jouw uitspraak in reactie 534 valt bij mij het kwartje.

(Voor jou de volgende verklaring.
Een kwartje is eenvierde deel van een Euro.
Zeg maar, als je een Euro precies doormidden zaagt en elk van de twee resterende delen (wiskundigen noemen dat de twee helften) weer nauwkeurig doormidden zaagt heb je vier stukjes van de Euro. Elk stukje wordt door rekenkundigen “een kwart” of “kwartje” genoemd. Begrijp je?)

Reageer
gravatar

Mijn broer, Wikileaks-oprichter Julian Assange, wordt vervolgd voor zijn eerlijkheid. Het lekken van de wk-uitslagen was nog niet zo erg, maar het lekken van het complot van de media om de Fifa voor schut te zetten, gaf de doorslag.

Steun Wikileaks financieel met het opsturen van uw kredietkaart en handtekening onder het motto: Wij zijn niet gek, we steunen elke lek.

Reageer
gravatar

Het mooie aan dit WK was dat Octopus Paul Zijn goddelijkheid kon bewijzen door de almachtige FIFA te overtroeven.
En zo superieur als Hij zich als zwabberende voetbal vermomd in het hart van de actie wist te manifesteren.
Daardoor onweerstaanbaar de uitkomst naar Zijn achty armen zettend!

Verder was uiteraard het WK van geen enkel belang.

Vuvuzela, broeders en zusters!

Reageer
gravatar

Kom nou toch Voetjebal, tussen de oren? Daar zit bij voetballers toch het grote vacuüm van de Magdeburger halve bollen?
Ik zie dat niet zo gauw gevuld worden door sportpsychologen, eerder door overmatig veel Red Bullgebruik of thee met een “smaakje”.
En een stier is kleurenblind, die rent op alles wat wappert: dat zijn reflexreacties. Voetballers hollen instinctief achter een balletje aan; meer is het niet.
Maar dan nog: aangezien een paard een groter hoofd heeft past dat nooit in dat van een voetballer ook al is het vacuüm, dus door weging zou het vastgesteld moeten kunnen worden.

Laat dan zoiemand een spreektest doen: komt er een redelijk coherent verhaal uit zonder al te veel eeeeeeeh’s en andere stoplappen en verhaspelingen maar wel repeterend van strekking, dan is er sprake van ïets-tussen-de-oren gedoopt: herhaling is immers de kracht van reclame. Wat sportpsychologen dan ook zijn; reclameboys.

Reageer
gravatar

522 alweer, ik begin nostalgische gevoelens te krijgen. Heimwee naar toen we nog onder de 400 zaten en nog steeds wereldkampioen konden worden. @ Jeettje: de doping zit tegenwoordig ‘tussen de oren’ de sportpsychologen praten zo op de sporters in en ze worden zo opgefokt door de trainers dat ze zonder verdovende en verboden drugsmiddelen ook al volkomen door het lint gaan. Een stier heeft tenslotte ook alleen maar een rode doek nodig. Waarom zou anders Spanje het WK en de tour en Wimbledon gewonnen hebben? En waar komt het stierenvechten vandaan? Juist! QED. En nog een voordeel: het paardenmiddel tussen de oren is helaas niet op te sporen.

Reageer
gravatar

Krijgen we nou? Coiïtus interruptus? Waren we klaar dan? De relatie FIFA/ Tour is nog helemaal niet uitgeanalyseerd. Voor wie het nog niet door had: die Touruitslagen waren ook al bekend. Alleen waren ze niet uitgelekt omdat ze niet op een vergeten USB stick stonden. Maar is het nou niemand opgevallen dat de meeste dopingstalen verloren zijn? Geen enkel dopinggeval in de hele Tour? Net als bij het WK er geen enkel dopinggeval was? Terwijl we Heitinga toch duidelijk hoger hebben zien springen dan dat hij normaal kan?
Kom op zeg; wie dat gelooft mag het zeggen.

Reageer
gravatar

Persoonlijk vind ik 518 al akelig richting de 600 gaan terwijl ik eerlijk gezegd dacht dat de teller wel zo bij de 400 zou stokken. Nu kunnen we voor het recordboek nagaan of dit ook de meeste reacties op 1 bijdrage in Nederland zijn dan wel of dit misschien een Europees record is en wie weet: de eerste EK kwalificatie wedstrijd is ook al weer dichtbij .. enz.

Enz.

Reageer
gravatar

Heel erg verstandig hebben ze van het aquarium besloten tot octopus Paul niet meer mag voorspellen. Verder is het spelletje helaas al veeeeels te ver heen (door o.a. een zekere mate van corruptie binnen de FIFA, zie http://player.omroep.nl/?aflID=11051114 ;dat is een zeer duidelijke reportage hierover) dat de FIFA bijvoorbeeld geen belastingen hoeft te betalen en inderdaad vrijwel de staat mag ‘overnemen’ en dat ze mogen dicteren wat er in een land gebeurt als ze tijdens het WKtoernooi het land bezetten. Het van oorsprong leuke spelletje is tot keiharde (en ietwat corrupte) business verworden met alles wat daarmee samenhangt.

Reageer
gravatar

Mij ziet het bij oranje altijd rood voor de ogen. Maar dat kan natuurlijk ook zijn van die van kleur verschietende gele kaarten.

Maar kan die octopus ook voorspellen of we hier het volgende EK of WK krijgen? Het schijnt dat er vervelende afspraken worden gemaakt met betrekking tot de wetgeving. Bijvoorbeeld: óf Heineken wordt sponsor, óf de naam Heineken Music Hall moet voor de duur van het toernooi veranderen omdat het binnen de 2 kilometergrens ligt.

Dus als het doorgaat wil ik dat ruim op tijd weten om mijn vakantie te plannen: ik heb geen zin om van mijn balkonnetje geschoten te worden omdat ik een verkeerd merk bier zit te drinken binnen een sperrzone, dan wel dat een politiehond mijn broek van een verkeerd merk aan flarden scheurt, dan wel dat ik de berm ingedrukt wordt om vrije baan te creëren voor mijnheer Sepp Blatter.

Het moet natuurlijk wel het lullige spelletje blijven – geen staatsgreep.

Reageer
gravatar

Zeg Rob77. Nou mot je niet zo’n beschouwing houwe voor de het EK in 2112, ja. Onze jongens benne voor mijn kampijoen. En Oranje dus als geheel is GOUD, ja

Reageer
gravatar

Toch frappant dat ondanks alle tegengeluiden de voorspelling toch van begin tot eind is uitgekomen. Wel jammer dat al die staatsmedia ons anders doen willen geloven.

Reageer
gravatar

@ Jeettje, 505: ach, nu het hele WK voorbij is daalt de interesse in het onderwerp toch ook vrij snel. Overigens ben ik het met Cruyff wel eens dat de finale van Nederlandse zijde veel te hard en unfair gespeeld werd. De oplossing om wel een keer te winnen is niet harder en lelijker spelen maar meer trainen en nog betere voetballers worden. De Spanjaarden hadden betere spelers, een betere techniek, konden de bal sneller laten rondgaan en hebben dan ook verdiend gewonnen. Nu ligt daar voor de toekomst een mooie uitdaging voor het Nederlanse voetbal: duidelijk maken aan de jeugd dat je alleen met veel en goed trainen met name op goede techniek, goed tactisch inzicht, een uitzonderlijk goede conditie en snelle balbehandeling een keer een WK kunt winnen. Gezien de luxe mogelijkheden heden te dage vrees ik dat we onze toch wat verwende jongeren helaas niet zo ver kunnen krijgen. Dus die zetten uit onvermogen op het belangrijke moment er dan liever de hakbijl in. Over 2 jaar is er weer een EK, dan weten we meer!

Reageer
gravatar

@Haes #503: Ik ben opgelucht en plaatsvervangend dank ik god op mijn blote knieën dat de woonboten in Amsterdam heel blijven. Nou heb ik niet veel op met Amsterdammers en eigenlijk ook niet met woonboten, maar ik vond het indertijd stuitende taferelen. Je zou er een machinegeweer voor kopen om die apen van je boot af te houden, maar dat helpt tegen zo’n meute idioten ook niet meer.

En het was heerlijk rustig vandaag: de meeste mensen waren een beetje platgeslagen.

Reageer
gravatar

Zo, nou is’t mooi geweest! Al die zotternijen kosten nu alleen nog maar tijd van de zomertraining van curlingvereniging De Gelderse Keien.

Reageer
gravatar

Verloren!!

Daarom een speciale aanbieding van snackbar CousCous:
Ter bestrijding van de misselijkmakende teleurstelling:

Broodje VoetbalVerdriet;

in bier gedoopt wit of bruin bolletje met inkvipfrituur met zure oranjesaus

(Bij 2 bolletjes gratis maagtablet)

Reageer
gravatar

@Voetjebal 497: Dat denk ik niet: woede, frustratie en teleurstelling daar is de Nederlandse literatuur groot mee geworden. En we hebben nog een heel traject te gaan over de invloed van de dames (“Denk erom dat je wint, want ik wil nieuwe schoenen, boot, bontjas etc”), de min of meer fatale wissels – die gepleegd zijn of gepleegd hadden moeten zijn, én het vreemde verschijnsel dat de spelersgroep nooit heeft aangedrongen op een trainerswissel. Het scheerde langs het randje bij de wedstrijd tegen Brazilië, en nu ging het echt fout. Dat zag je al van verre aankomen.
Waarom is die trainerswissel zo’n taboe? Stof voor zeker 300 reacties, toch?
Bert is aardig, maar alleen tót de finale; daarvoor mist hij net de bezetenheid die nodig is. Dat onderkoelde gedoe fnuikt op iets wat een kokende heksenketel moet zijn. Dan heb je een coach nodig als Aad de Mos, zo een die zéér nadrukkelijk aanwezig is. Maar dan graag ook met trainerskwaliteiten.

Reageer
gravatar

Heerlijk om ‘s ochtends rustig naar je werk te kunnen gaan. Zonder gezeik en gezeur.
Ik ga de naam van de Spaanse topscorer opzoeken en die laat ik dan op mijn rug tatoeëren: Dank god voor die knakker.
Bij de weg: Yolanthe Kabonke Karbauw was toch half Spaans? Volgens mij heeft ze ONS elftal gewoon uitgeput, de valsspeelster!

Reageer
gravatar

Laten we het hier maar zo ongeveer bij houden, toch? Een record wat gevestigd wordt moet ook nog een keer door een ander te breken zijn, anders is er straks geen lol meer aan. Overigens had Robben die bal alleen voor de keeper gewoon simpel moeten stiften, maar ja, as blijft verbrande turf.

Reageer
gravatar

Ik denk dat we tegen de tijd dat we in de finale van 2014 staan hier al lang en breed op de 10.000 reacties zullen zitten.

Reageer
gravatar

Kees22: ieder nadeel heb zijn voordeel om eens een bekende voetballer en Amsterdammer te citeren. Dat geldt m.i. zowel voor 495 als voor 496.

Reageer
gravatar