Uitslagen WK voetbal gelekt

Van der Vaart: "Met Robben dacht ik dat we meer kans zouden maken."

De uitslagen van het WK voetbal in Zuid-Afrika zijn gelekt. De New York Times wist de hand te leggen op een gevonden USB-stick met daarop de volledige uitslagen van het mondiale voetbaltoernooi. Daaruit blijkt dat Brazilië met 3-1 de finale wint, ten koste van Engeland.  ‘Erg slordig’ aldus de eerste commentaren op de blunder van de FIFA. In verschillende landen zijn Brazilianen de straat op gegaan om de uitgelekte overwinning te vieren.

De FIFA stelt een diepgravend onderzoek naar de oorzaak van het lek in. Voorzitter Sepp Blatter: “Het is natuurlijk erg vervelend dat dit gebeurt. Een groot deel van de bevolking kijkt erg uit naar dit evenement. Voor de mensen die het toernooi zien als een belangrijk onderdeel van hun vakantie naar Zuid-Afrika is het helemaal treurig. We gaan er dan ook alles aan  doen om te zorgen dat een dergelijke situatie zich voor 2014 niet meer voordoet.” Volgens Blatter is er overigens nog genoeg te genieten. “Het toernooi ziet er straks precies zo uit zoals wij het gepland hebben. We hebben niet voor niets voor deze uitslagen gekozen. Bovendien zit het nog steeds vol met alles wat het spelletje zo mooi maakt: spectaculaire acties, uitstekende vedettes, controversiële arbitrage; alles zit erin.” Het verwijt dat de uitslag ook op een later moment bepaald had kunnen worden wijst Blatter van de hand.”Daar gaat zoveel planning inzitten.”

Het verzoek van Blatter aan journalisten om de uitslagen niet te publiceren wordt vooralsnog massaal genegeerd. “Dit is voor iedereen van belang. Het kan niet zo zijn dat mensen met een minimumloon hun laatste tientje nu op een hopeloze uitslagencombinatie inzetten.” aldus de sportredactie van het Algemeen Dagblad. De uitslagen herbergen de nodige interessante vindingen. Zo overleeft Noord-Korea de groepsfase, ondanks de zware poule  met Brazilië, Portugal en Ivoorkust. Verder valt op dat de FIFA enorm heeft bezuinigd op doelpunten. Er vallen ruim 27% minder doelpunten dan in 2006. Daartegenover staan 50% extra supportersrellen en ruim drie maal zo veel regenbuien.

Oranje-speler Rafael van der Vaart zegt zowel het ‘lekken’ als de resultaten zelf te betreuren. “Normaal krijgen we de envelop aan het begin van het toernooi. Dan  blijft het extra lang spannend. Deze uitslag had ik niet verwacht. Met Robben erbij dacht ik dat we wat meer kans zouden maken. Dat we nu al in de groepsfase keihard onderuit gaan zal de sfeer in het trainingskamp niet bevorderen. Jammer. Daar staat tegenover dat we nu natuurlijk wel langer vakantie hebben. Bovendien is er hier genoeg te doen. Bert zegt dat we dit weekend misschien op safari kunnen in plaats van trainen.”

Geruchten gaan dat enkele Engelse officials van de FIFA bewust de uitslag van het WK vroegtijdig hebben gelekt. Dit zou deels gemotiveerd zijn door verontwaardiging over twee penalty’s die onterecht gegeven zullen worden in de finale. Paul Tang ontkent dit maal in alle toonaarden iets met het lekken te maken te hebben.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

gravatar

Das knap balen 🙁
Kan ik straks al weer beginnen met het opbergen van alle oranje vlaggen en dergelijke. En ik had ze nog niet eens opgehangen… erg jammer dit.

• Reageer
gravatar

Hopelijk pakt onze nieuwe regering het lobbyen voor het binnenhalen van het wereldkampioenschap in 2014 voortvarender aan.
Wat zou Brazilië betaald hebben?

• Reageer
gravatar

Je moet wel heel erg stom, dom en idioot zijn wil je dit geloven. Zo’n uitslag kan je wel voorspellen, maar nooit kan vaststaan hoever een team komt. Dat is hetzelfde als dat ik ga uitlekken dat mijn voetbalteam komend seizoen kampioen wordt. Dat kan je toch van te voren niet zeggen, net als de penalty’s in de finale, nu kun je toch nog niet zeggen dat er 2 komen. De scheidsrechter is nog niet eens bekend voor die wedstrijd!

• Reageer
gravatar

Beste Henry,

Leuk dat je ervoor hebt gekozen deze site te bezoeken, de iPad wordt volgende week opgestuurd. Gefeliciteerd!

Namens de Vereniging van Poolse Bouwvakkers,

Matthijs van der Wel,
Pauper van het Goede Leven

gravatar

Ik denk dat Henry eerlijk gezegd wel een punt heeft. Betekent het ook dat de uitgelekte resultaten van het eindexamen van Henry volgend jaar (helaas gezakt) niet klopt? Kan de Speld-redactie hierop reageren?

• Reageer
gravatar

@5: En dat is nou precies het verschil tussen amateurs en professionals. Amateurs hebben te weinig inzicht in het plannen van een wedstrijd en zijn dus afwachtend t.a.v. de uitslag. Een beetje prof club en zeker de FIFA heeft meerdere mogelijkheden om dit zo te organiseren. Ik ben wel benieuwd welke landen zich nu terugtrekken, nu de uitslagen gelekt zijn en spelen zo weinig zin heeft. En hoe zit het met de bonussen per doelpunt?

• Reageer
gravatar

@13 Ja, maar het gaat niet om het slagen, maar wat er zelf aan gedaan hebt.
Het wordt nu wel steeds duidelijker dat niet alles even eerlijk in de wereld gebeurt. Overigens zijn de resultaten van de verkiezingen ook reeds gelekt. Een mooie dag voor Trots Op Nederland, wie had verwacht dat Rita de meerderheid zou krijgen !

• Reageer
gravatar

Henry is voetballer van Frankrijk. En als ik het goed heb gezien mist hij een penalty en wordt later met rood uit het veld gestuurd vanwege een vermeende ‘hand van god’ bij de afgekeurde gelijkmaker, op het moment dat Frankrijk met 2-1 achter staat in de alles beslissende wedstrijd met Zuid Afrika.

Ik kan mij voorstellen dat hij belangen heeft bij het verdoezelen van dit incident…

• Reageer
gravatar

Tja, Blatter, dat krijg je dus als je technische hulpmiddelen toestaat in het voetbal!

• Reageer
gravatar

De PvdA betreurt het ten zeerste dat De Speld een vals bericht heeft verspreid over mij. Ik sta namelijk helemaal niet op de vijfentwintigste plaats van boven.
Bovendien doet u mij te kort door mij helemaal onderaan in het artikel te zetten.

• Reageer
gravatar

[…] of is het een complot om de tegenstanders van Oranje om de tuin te leiden? Klopt het dat Brazilië het WK wint met 3-1 van Engeland (een kandidaat die het voornamelijk van Rooney moet […]

• Reageer
gravatar

Van mijn broer weet ik dat sportplanningen nooit kloppen. Dat was al zo bij Olympische Spelen in 1896. Het is alom bekend, dat Pierre de Coubertin alles kon behalve plannen.
Noem mij maar eens een kampioenschap die volgens planning is verlopen. Daarom heb ik alle reden om aan dit bericht te twijfelen.

Bovendien vindt mijn broer dat het bestuur van de NSF/NOC zo snel mogelijk moet worden opgeheven. Volgens zijn planning al in 1896.

• Reageer
gravatar

Ik heb begrepen dat sterren als Eddy Pieters Graafland, Johan Cruijff en Piet Keizer niet bij de keuze van de bondsoefenmeester, tevens bondsgroepsbegeleider van de KNVB, behoren. Heeft dat te maken met een keuze voor meer kleurlingen als hoffelijk gebaar naar de ANC? Of zou het de planning teveel ondergraven?

• Reageer
gravatar

Als dit een USB stickje is van het CPB ligt alles weer open en moeten ze er nog om gaan voetballen ook!
Dat mag toch niet waar zijn?
Hoe moet dat dan met al die middenstanders die alles afgepast ingekocht hebben?
Dit wordt weer een wereldwijde economische dip, deze flater.

@sgtmaj Paulien: doet het Militair elftal dan ook mee?

• Reageer
gravatar

Geloven is niet noodzakelijk; de atheïsten doen immers heel goed non-prophet werk.
En misschien proberen ondertussen de christenen wel het DNA van Wayne Rooney te combineren met dat van Richard de Mos om aan te tonen dat evolutie onzin is.

• Reageer
gravatar

Jeettje,

Ik heb hierover de lt-generaal Paulus geraadpleegd, nadat hij mijn bevordering persoonlijk op mij had geprikt en mijn lippen weer vrij kwamen. Hij antwoordde, dat het militair elftal nu uit vijf soldaten en drie soldates bestaat. Het zal pas weer compleet zijn als de bezetting van Uruzgan door ons leger in augustus is opgeheven. Dat is te laat, vreest hij.

• Reageer
gravatar

Erg verdacht dat de USB stick bij de New York Times zou zijn aangekomen, die yanks hebben het waarschijnlijk gepubliceerd denkend dat er een globale infiltratie op stapel staat in de NFL.

• Reageer
gravatar

@Arn natuurlijk geloof ik niet. Geloven is een volledig achterhaald principe. Het gaat om wetenschap, en ik ben natuurlijk wel in de wetenschap dat dit waar is.

• Reageer
gravatar

Haha, natuurlijk is dit een hoax, maar wel toevallig dat ik vanochtend nog dacht aan het WK, dat het allemaal toneel is en allang bij de FIFA duidelijk is wat de uitslagen worden.

• Reageer
gravatar

Paulus,

Dan zeg ik nog steeds hetzelfde.

“Een hoax is vaak minder ernstig dan echte oplichterij of fraude. Een motief van wederrechtelijke bevoordeling ontbreekt vaak, het gaat meer om het stichten van verwarring en de mensen voor de gek houden.”

Lijkt mij dan vrij duidelijk dat dit een hoax is.

• Reageer
gravatar

Beste Thijs,

Het is toch te gek voor woorden, dat jij en zovele anderen van GeenStijl de serieuze pers in deze niet vertrouwen.
Denk je, dat ik geen moeite heb met het feit dat onze planning en dus ook de uitslagen zijn gelekt. Denk je echt, dat mijn broer zich zomaar voor hulp heeft gewend tot de fameuze psychiater prof. dr. ir. Bert Bokhoven.

Paulus Blatter, broer van
Belangeloos uit het Zwitsers vertaald door lieutenant Paulien

• Reageer
gravatar

Beste De Speld,

Het spijt mij zeer bij het twijfelen aan dit nieuws bericht, ik had beter moeten weten.

Met vriendelijke groet,

Johan

• Reageer
gravatar

wtf is dit hier allemaal, is iedereen hier echt zoo debiel om dit te geloven ö. Ik wist ni da hollanders zo dom ware ö !!!!

• Reageer
gravatar

Hollanders zijn ongelooflijk dom, dat hou je echt niet voor mogelijk.
Gelukkig maar dat de rest van Nederland wat slimmer is, anders zou een serieuze nieuwsbron als De Speld geen voet aan de grond krijgen in ons land.
Ik geef helemaal niks om voetbal en heb een hekel aan dat opgeklopte gedoe eromheen, dus ik ben wel blij dat de uitkomsten al vast staan. Hopelijk is dan de lol eraf voor de meesten, net als bij een detective waarin op een inlegvel verklapt wordt wie de dader is.

• Reageer
gravatar

Kees,

Je hebt gelijk. Hollanders zijn dom. Ze doen wat dat betreft niet onder voor Limbo’s en Tukkers.

Als je bij ons in Brabant of bij mijn zus in Friesland van die oranjevlaggetjes in de tuin ziet, dan woont daar import.

• Reageer
gravatar

@59 Dat van die vlaggetjes geloof ik best, maar verder?

Limbo’s zijn niet dom, zoiets heet sluw (met een flinke scheut achter de ellebogen) en zelfs als braba zal je zus samen met die oranjevlaggetjesmensen gunstig afsteken naast de rest van haar buren. Niet voor niets gaat een duitse belgenmop over friezen.

• Reageer
gravatar

Erik,

Er zit een addertje onder het gras in mijn laatste zin. Mijn zus in Friesland is daar natuurlijk import, maar omdat ze Brabantse is telt dat weer niet mee op de domheidsschaal.
Vat je ‘m?

Moet ik nog opmerken, dat wij Brabanders alleen carnaval vieren tussen 11 november en Aswoensdag. Die domme Hollanders proberen dat na te doen, als ‘n Nederlandse voetbalploeg zich weer eens internationaal voor gek zet buiten het genoemde narrenseizoen.
Ze leren het ook nooit, die Hollanders.

• Reageer
gravatar

@63 nee, ik vat ‘m niet, bedoel je dat brabo’s met friezen kunnen konkurreren op domheid? Is ‘t net zoals met belgen? Dat als er een fries verhuist naar België, het IQ daalt in beide naties?
Dat jullie 11 november voor iets anders misbruiken dan voor ‘t ophalen van snoep met een lampionnetje had me aan ‘t denken moeten zetten. Dat jullie ook na 11 november nog dubbelzinnige liedjes (b.v. over meisjes die rokjes aan hebben) blijven zingen ook.

Overigens valt iedere vorm van carnaval te betreuren, ook de oranje-variant.

En goed trouwens, gegeven de domheid van de gemiddelde brabo dat je al door hebt dat hollanders nooit iets zullen leren.

• Reageer
gravatar

Nou, dit is mooi. Dit haalt voor mij wel de spanning er van af.

• Reageer
gravatar

Ik vind het erg leuk voor de Brazilianen. Het is ook mooi dat zoveel mensen blij kunnen zijn, dat is ook eerlijker als er mocht worden gestemd vandaag. Eigenlijk zou China moeten winnen want daar wonen nog meer mensen die op deze uitslag kunnen stemmen, maar ja daar is de democratie nog niet wat het moet zijn.

• Reageer
gravatar

wat een super dikke boelshit tuurlijk worden de uitslagen niet voorspeld dit is gewoon een stunt om mensen deze site te laten bezoeken. dus ik ze g nu dit het wk is niet te voorspellen en er worden echt geen brieven gestuurd naar de clubs met de uitslagen erin en dat is nog nooit gebeurd

• Reageer
gravatar

Ik zie net bijde wk toto dat Engeland en Brazilië aan dezelfde kant staan, als je begrijpt wat ik bedoel. Hoe wil je ze dan tegen elkaar laten voetballen in de finale? Niet geloven dit…

• Reageer
gravatar

Haha! Echt onzin. Als je bijvoorbeeld aan een toto meedoet zie je waarom. Finale Brazilië – Engeland kan helemaal niet, want als beide teams alle wedstrijden winnen komen ze elkaar tegen in de HALVE finale. Als Engeland 2e zal worden in groepsfase komen ze wel aan andere kant terecht maar dan moeten ze eerst nog een weg langs Argentinië, Duitsland en Italië/Spanje afleggen voordat ze in finale komen…:S Het zou wel kunnen, maar is echt heel raar om 2e te worden in zo’n poule met VS enz. en vervolgens @ finale wk terecht te komen. Dat Noord-Korea zo’n poule overleeft is ook zeer onwaarschijnlijk. Ben benieuwd hoe ze zo’n wedstrijd tegen bijv. Portugal willen laten verlopen. Nederland in groepsfase eruit zou kunnen met Denemarken + Kameroen maar zou ook best raar zijn. En regenbuien + supportersrellen voorspellen is ook zeer knap! Raar als je dit gelooft;)

• Reageer
gravatar

Michael Vogels en Diolololo,

Jullie hebben toch erg weinig vertrouwen in de strikte planning van de FIFA. Jullie denken waarschijnlijk dat er nog echt gevoetbald moet worden in Zuid-Afrika. Laat ik jullie dan vertellen, dat de wedstrijden al gespeeld zijn in mei. In juni en juli worden de wedstrijden geplaybackt. Wij laten uiteraard niets aan het toeval over.

• Reageer
gravatar

Ik wil de heer Blatter bijvallen.
Je moet niet alles geloven wat je op televisie krijgt voorgeschoteld.

Wist je, dat het opnemen van een nieuwsbericht voor het journaal al gauw veertien dagen in beslag neemt. Zonder planning van het nieuws, de uitslagen en het weer kost het zelfs al gauw een hele maand en meer.
Onze debatten bijvoorbeeld worden ten minste zes weken van te voren opgenomen. Dat gebeurt in nauw overleg met het journaal en de pers. Alleen de Telegrof wil nog weleens tegenwerken.

Zo weten we dat een heel belangrijk persoon gisteren is overleden. Dat zal midden augustus pas bekend worden gemaakt, zelfs aan de familie. Het kost gewoonlijk maanden om een behoorlijk levensoverzicht met interviews en al in beeld te krijgen en op schrift te brengen.

• Reageer
gravatar

Oranje-speler Rafael van der Vaart zegt zowel het ‘lekken’ als de resultaten zelf te betreuren. “Normaal krijgen we de envelop aan het begin van het toernooi. Dan blijft het extra lang spannend

Is het dus zo dat spelers voor een wk of ek de uitslag al weten?

• Reageer
gravatar

Haha Paulus, doe je leuk zeg. De ene keer ben je Paulus R. de Vries, dan Paulus Wilders (de broer van xD) en nu Paulus ‘Witteman’. Jij bent net zo geloofwaardig als dit.

• Reageer
gravatar

Nog 1 ding… Let op wat je zegt! Als je geloofwaardig wil overkomen moet je niet gaan zeggen dat een ‘belangrijk’ persoon is overleden, dat jullie dat weten, maar dat zelfs de familie dat in Augustus pas komt te weten. En met wie wil je gaan interviewen? De hond van 4 deuren verderop? Nieuwsbericht 14 dagen van te voren is ook leuk verzonnen, maar komt zeker niet geloofwaardig over, meneertje Paulus!
Komt beetje aanvallend over maar we zullen zien hoe het met bijv. Noord-Korea, Engeland en bijv. Nederland zal gaan @ het WK! Ben benieuwd of je nog wat laat weten nadat Noord-Korea bijv. niet de groepsfase doorkomt.

• Reageer
gravatar

Whaha!! Hoe kunnen de resultaten van verkiezingen gelekt zijn terwijl er vandaag pas gestemd kon worden? Is dat dan allemaal voor niks? Let maar op dadelijk. Wedden dat Rita niet de meerderheid krijgt? Hoop dat je dat sarcastisch bedoelde!

• Reageer
gravatar

Michael Vogels,

Kent u de uitdrukking: “Een volk dat belazerd wil worden, wordt belazerd.”

Dat Nederlanders op de woensdag van het verkiezingsprogramma op de televisie nog in een stemhokje een vakje inkleuren, is natuurlijk vreselijk uit de tijd. Maar het hoort nou eenmaal bij de nationale folklore.

Hoe gaat het in het echt?

Hare Koninklijke Hoogheid Beatrix stelt samen met de Raad van Staten de toekomstige zetelopstelling van de Tweede Kamer op. Hoe dat precies in zijn werk gaat, is het geheim van Noordeinde. Zo hoort het ook in een monarchie.

Daarna wordt de gezamenlijke pers onder embargo ingelicht. Dat gebeurt ten minste twee maanden voor de verkiezingsdag zodat er voldoende tijd is om de boel te plannen en uit te voeren.

Om de spanning er in te houden lekt het Koninklijk Kabinet van Hare Majesteit af en toe valse toekomstige kameropstellingen. Die worden “peilingen” genoemd.

• Reageer
gravatar

Nee Michael probeert ons dom te houden, de FIFA-infiltrant. Maar ik trap er niet in, Als Pim nog geleefd had was dat ook nooit gebeurd. Gelukkig hebben we nu Henk en Ingrid!

• Reageer
gravatar

En wat zeg je dan als Noord-Korea meteen wordt uitgeschakeld @ groepsfase en dat Engeland-Brazilië geen finale zal worden?? Maar ik vind het toch knap dat je nu al de supportersrellen en regenbuien etc. kan voorspellen. En zoals ik al heb gezegd… Je kan erg leuk praten, maar heb er weinig vertrouwen in (al ben ik dan een ‘domme’ Nederlander met te veel vertrouwen). Ben benieuwd wat je gaat zeggen dadelijk. Als dit uitkomt en dat miljoenen mensen dit te weten komen, zou de voetbalsport er niet geliefder op worden. Bij boksen bijv. was het allang bekend, maar dat is makkelijker te regelen etc. Ben benieuwd hoe dit verdergaat!

• Reageer
gravatar

#86: “Peilingen” hebben allang aangetoond, dat de liefde voor de voetbalsport door zoveel miljoenen mensen niet beïnvloed wordt door de wetenschap, dat de uitslagen al vast staan.

• Reageer
gravatar

Het kan toch niet zo zijn dat de uitslagen van te voren bekend worden gemaakt?
Ik mag toch wel aannemen dat er gewoon op een eerlijke manier voor word gevoetbald en dat de FIFA niet corrupt is of zie ik dat nou verkeerd?

• Reageer
gravatar

Het kan toch niet zo zijn dat de uitslagen van te voren bekend worden gemaakt?
Ik mag toch wel aannemen dat er gewoon op een eerlijke manier voor word gevoetbald en dat de FIFA niet corrupt is of zie ik dat nou verkeerd?
en als de uitslagen al bekent zijn waarom zou je uberhaupt op trainingskamp gaan en zou je uberhaupt een bondscoach selecteren en ontslaan als hij het slecht doet?

• Reageer
gravatar

@Erik van Heerde: Natuurlijk moet een bondscoach af en toe ontslagen worden, omdat al bepaald is bij welk land hij het volgende toernooi aan de slag moet. Deze carroussel van coaches wordt middels een ingewikkelde verdeelsleutel op het hoofdkantoor van de fifa vastgesteld. Volgens mij kan Paulus Blatter je hier meer over vertellen.

• Reageer
gravatar

Het is een zeer goedkope self fulfilling prophecy, door de uitgelekte uitslagen is de moraal van de teams er op gericht exact die uitslagen te behalen. Zonder dat het uitgelekt was, waren de uitslagen heel anders geweest, tenzij die natuurlijk weer waren uitgelekt. Ik heb verdorie niet 8 jaar op het vmbo gezeten om dat niet te kunnen begrijpen.

• Reageer
gravatar

Kan dit lek niet alsnog in de doofpot? Dat houdt de spanning er tenminste nog wat in.
Het argument van henry dat de scheidsrechters nog niet bekend zijn, is niet steekhoudend. Je kunt elke arbiter voor de wedstrijd immers gewoon instrueren wat de uitlsag worden moet.
Toch was het vroeger leuker, toen er nog niet op doelpunten ebzuinigd werd.

• Reageer
gravatar

Eric van Heerde schrijft:
“Ik mag toch wel aannemen dat er gewoon op een eerlijke manier voor word gevoetbald en dat de FIFA niet corrupt is of zie ik dat nou verkeerd?”
Dat zie je verkeerd. Als je niet corrupt bent, word je niet uitbetaald door de Federal Reserve en aanverwante banken! Die hebben een broertje dood aan integriteit.
Het is dus een kewstie van noodzaak, overmacht zeg maar.
Ik vind dat lekken wel erg flauw, niet meer doen hoor.

• Reageer
gravatar

Ik heb het al een paar keer gezegd hier.
Wij hebben een miljardenpubliek. Er zijn miljarden aan commerciële belangen. Denk eens aan onze grote verantwoordelijkheid. Daarom kunnen wij gewoonweg niet alles op z’n beloop laten.

Dus hou nou eens op met dat gezeur. Ik heb meer te doen.

• Reageer
gravatar

‘Paulus’, waarom doe j net alsof j de broer bent v. voorzitter Blatter van de Fifa? En Atilla heeft ook al 2 achternamen en Blatter spreekt geen Nederlands. En die vertaling van de zogenaamde lieutenant Paulien is ook raar. Volgens mij zit zoals Michael zei 1 persoon op weet ik hoeveel namen te kloten. Ik vind dit allemaal ook erg onwaarschijnlijk maar deze mensen hebben denk ik vrije tijd te veel. Er zal heus veel afgesproken worden maar er is 80% van dit erbij verzonnen denk ik.

• Reageer
gravatar

Alsof de FIFA creatief genoeg is om 80% te verzinnen. Het is gewoon jammer dat het is uitgelekt, dat haalt de spanning er toch af. Maar om nu allemaal van die conspiracy verhalen hier te plaatsen dat het niet waar is komt echt een beetje ‘niet zo heel snugger’ over eigenlijk.

• Reageer
gravatar

Ik bedoelde 80% verzonnen van dit artikel (van dat Noord-Korea doorgaat enz.). Ik denk toch dat het niet helemaal klopt ds. Paulus.. Ach, misschien spreken Michael en ik je nog wel na dat er niks van uit is gekomen wat er hier wordt gezegd.MAAR als het klopt dat de FIFA zo corrupt is en dat het allemaal wordt bepaald en Noord-Korea gaat niet door, dan zal het dus geweest zijn om ons op het verkeerde been te zetten om het alsnog spannend te houden. Zo kan je het ook bekijken want zou wel heeel slordig zijn geweest. Respect voor je als dit allemaal klopt, maar ik vind het knap hoe je dit te weten bent gekomen als ds., broer van Blatter, broer van Wilder, Witteman en Brabantse Paulus die Michael denk ik vergeten was! Dus respect dan, jongeman!

• Reageer
gravatar

Jeroen,

Door de Fifa en de heer Blatter is een ernstige klacht van vuilspuiterij, valsheid in woorden, chantage, opjutterij, belediging, blasfemie, leugenachtigheid, bekladden van De Speld, belemmering van correcte berichtgeving, spugen, benevens aantasting van de goede naam gedaan.

Mijn internetagenten zijn op zoek naar u.

Advies voor andere lezers

Wilt u de heer Jeroen niet zelf benaderen. Hij is spuuggevaarlijk. Bel direct 211 of mijn collega bij u in de buurt.

• Reageer
gravatar

@107: Zelfde geval als Paulus Wilders, Blatter en Witteman etc.? Het taalgebruik etc. lijkt er wel op dat jullie hetzelfde zijn!! Maarja, als spuuggevaarlijke Most Wanted crimineel ben ik heel bang voor de broer van Paulus ‘Blatter’ en de F1Fa. Mijn vader werkt toevallig bij KNVB dus ik zal snel opgepakt worden.

P.S. Je begint steeds leuker te praten, zoals Michael zei! Waarom word hij niet gezocht dan? Ik zou jou aan moeten klagen wegens ‘valse beschuldiging’ xD Mij een leugenaar noemen, wat een grap. En sinds wanneer spreekt de broer van Blatter Nederlands? Of heeft lieutenant Paulien (Paulien=Paulus) dat vertaald? Je verschuilt je achter tientallen namen, terwijl Michael en ik onze echte namen vertellen.

• Reageer
gravatar

Het spijt me dat ik u vergeleek met Paulus. Dit is volgens mij niet correct. Wat ik wel vast kan stellen is dat ik 100% zeker weet dat robje77 en Paulus dezelfde zijn.

• Reageer
gravatar

Atilla, je hebt gelijk. Ik heb me even onder 2 namen voorgedaan om te gaan kijken hoe Paulus dacht;) Slim gezien. Ik denk niet dat jij en Paulus dezelfde persoon zijn maar van robje77 en Paulus, Paulien en met alle achternamen erbij weet ik het zeker. Ik wou het net gaan typen en toen las ik het ineens. Het kan dat ik te weinig vertrouwen heb in de FIFA maar hoe ik zie dat Paulus alles bij elkaar liegt krijg ik nog minder vertrouwen in dit artikel. Nadat bijvoorbeeld Noord-Korea is uitgeschakeld @ groepsfase wil ik dat hij zich nogmaals vertoont op dit forum. Maar geloof me, robje77 en Paulus met de weetikhoeveel namen zijn hetzelfde!

• Reageer
gravatar

Jeroen en Michael jullie moeten gewoon vertrouwen hebben in de fifa. De uitslagen worden al jaren van te voren bepaald, en dat heeft tot nu toe altijd tot mooie resultaten geleid.
Maar excuses richting Paulus Blatter zijn meer op hun plaats, anders maken ze Nederland nooit wereldkampioen.

• Reageer
gravatar

Paulus Blatter die heel mooi pokemon kan zingen kan echt niet bepalen of Nederland kampioen gaat worden. Dat heeft hij niet in de hand, en zijn zogenaamde broer ook niet. Paulus Blatter is een nederlander en de broer van de FIFA voorzitter (als hij die al heeft) is dat niet! Paulus slim van dat plaatje en dat klopt ook (had ook al lang gezien) maar geef toe dat je ook rob77 bent. Het bewijs ligt in mijn 1e zin. Ik dacht ik zet even alles in een normaal berichtje en dan komt Attila met een rare opmerking.

• Reageer
gravatar

Het leek me duidelijk dat @ Atilla dat ik dat was en ik durf toe te geven dat ik Jeroen/Michael was maar om mij laf te noemen terwijl je zelf niet toe durft te geven dat je ook rob77 bent. Ik had niet in de gaten dat je dat niet wist. Maar jij bent bewust onder weet ik hoe veel namen en zeker rob77 je eigen opmerkingen goed te keuren.

• Reageer
gravatar

Wat hoor ik nou? Ben ik gekloond? Of ben ik nou zelf een kloon…

/edit: Kunnen mijn klonen misschien de bankrekening van mij in vervolg gebruiken om hun salaris op te storten?

• Reageer
gravatar

Onzin mensen die dit geloven zijn volkomen achterlijk!
Hoe kan je nou iets voorspellen wat nog niet eens is gebeurt, denk je echt dat ze een envelop krijgen van ja zoveel doelpunten moet je maken en dan moet je winnen en dan moet je verliezen, op welk iq in deze wereld leven we? Dit kan je niet bepalen of voorspellen als dat wel zo is zou het wel erg dom zijn geef dan net zo goed de uitslagen hoeven we ook geen voetbal meer te kijken als toch alles al bekend is, bedoel maar dit slaat nergens op en geloof er ook niet in. Je moet wel heel zwakzinnig zijn om dit te geloven maar goed die mensen heb je kijk na die Brazilianen die de straat al op vliegen terwijl het wk net is begonnen.. Luister goed want ik zeg het nog maar 1 keer: Je kan niet bepalen wie er wint of niet, als ze de wedstrijd zouden beïnvloeden zou dat wel heel zwak zijn en mogen al die voetballers zich de ogen uit de kop schamen

• Reageer
gravatar

Andy, je moet wel heel dom zijn om dit niet te geloven. Denk je nou echt dat zoiets belangrijks als het wk-voetbal gewoon aan het toeval over gelaten kan worden? Kom op zeg, word wakker! Stel je voor dat straks onverwacht Nederland kampioen wordt, hoe gaan ze dan in 1 dag het kampioensfeest in goede banen leiden? Zoiets dient goed voorbereid te worden, daar is minimaal een maand voor nodig.

Dat je dit niet gelooft bewijst slechts hoe ver je van de realiteit af staat, jij gelooft zeker ook nog in de verslaggeving van nu.nl, volkskrant of nrc? Ik bedoel maar

• Reageer
gravatar

Waarom doe je schijnheilig? Is wel erg duidelijk. Misschien zal ik het toch maar uitleggen als je het niet toegeeft hoe ik er achter ben gekomen. Ik dacht; Jij doet je voor als Paulus Blatter enz. en ‘Attila zei dat ik mijn excuses richting Paulus Blatter aan moest bieden want anders zou Nederland nooit winnen. Ik wou kijken hoeveel ‘macht’ jij had om dat te kunnen beslissen en ik kwam er vervolgens achter dat jij gewoon een normale volwassen man bent zonder veel invloed in de voetbalwereld en je bent al zeker helemaal niet de broer van. Jij zou hoe dan ook niet de uitslagen in de hand hebben. Als dat gebeurt gaat het via de echte FIFA. Hoe ik wist dat jij rob77 was? Veel mensen zetten een cijfer achter hun naam als stuk van geboortejaar (hoeft niet altijd zo te zijn als er een cijfer achter staat maar is vaak wel waarschijnlijk). Dus ik dacht 1977, 33 jaar. Meneer Blatter is een beetje ouder. Ik wist niet, heet je nu Paul of Rob of Paulus met een andere achternaam. Dus ik ging zoeken op internet naar mensen met veel invloed in de voetbalwereld en broer van Blatter, maar kwam niets tegen. Toen ik een combinatie van de steekwoorden gebruikte kwam ik uit op ‘Rob Paulus’. Als je niet het lef hebt om je eigen naam te zeggen maar wel op meerdere namen deelneemt aan dit forum dan moet het maar zo, voordat mensen je echt gaan geloven (en dan heb ik het niet over het gelekte-uitslagengebied). Je wist natuurlijk al dat ik wist wie jij was (zie Pokemon-stuk (Ik meende dat het leuk gezongen was;)). Zo, dat is dus ook weer uitgelegd en ik hoop dat je me niet weer voor van alles en nog wat gaat uitmaken zoals laf persoon zonder fatsoen of leugenaar etc. Ik heb hier dus jouw naam neergezet en voordat je begint over privacyinbraak etc. zet ik ook nog even mijn leeftijd erbij (14).

P.S. Ga nou niet beginnen over onwetend kind etc. want ik heb nog wel een beetje verstand, hoor.

• Reageer
gravatar

Ongelovige Thomassen,

Zoals je weet, ben ik de nieuwe hoofdredacteur van de Volkskrant. Ik wordt sinds kort ingewerkt. Ik kan je al vertellen, dat een goed nieuwsbericht minstens twee weken, maar meestal een maand nodig heeft.
Loop even mee: nieuwe feiten verzamelen, oude feiten nagaan, hoor, wederhoor, verdere hoor na wederhoor…, schrijven stuk, redactie, terug naar schrijver…, eindredactie…, hoofdredactie…, sponsoren, fotoredactie, letterzetter, corrector, conrector, papier bestellen, drukken, bundelen, verspreiden.
Tussendoor nog vijf computerstoringen, feestdagen, vakantie en tien procent overspannen redacteuren.

Daar gaat toch echt heel veel tijd inzitten.

• Reageer
gravatar

2 punten:

1. Ik ben 14 en zou over 2 jaar idd examen VMBO hebben maar ik zit op het gymnasium en heb dus 6 jaar dus verkeerd gekeken denk ik, probeer nog eens;)

2. Hoe kun je kijken of ik zak terwijl ik nog geen examens heb gemaakt, en nog 4 jaar moet. Ik ga nu over naar 3e en ben niet blijven zitten en denk dat het helemaal goed komt.

Beter jullie werk doen volgende keer!

• Reageer
gravatar

Tuurlijk ben ik paulus, mijn vrouw zegt dat ook altijd. Maar ik kan mij niet voorstellen dat Paulus mij is. Dat zou te toevallig zijn.

• Reageer
gravatar

Zeker weten;)
Mooi werk maar broer van voorzitter Blatter van FIFA was leuker geweest denk ik ofniet? Als hij ook nog wat geld met je zou delen:P

• Reageer
gravatar

Of dat leuker is? Dat laat ik even over aan mijn persoonlijkheid Paulus Potter. Deze nick is meer voor de iets minder spitsvondigheden.

• Reageer
gravatar

Dit had ik dus altijd al gedacht, heel dat voetbal is net zo’n doorgestoken kaart als andere sporten zoals TK2010, Cancellaraiaans wielrennen, het songfestival, poker en duivenmelken.

PS: Er zijn nog Engelse wedkantoren die niet op de hoogte zijn, weet er iemand het linkje naar die USB stick? (Dringend AUB)

• Reageer
gravatar

Aan de reageerder zich noemende @,

Ik wil u op het volgende wijzen.
Helemaal onder aan deze bladzijde ziet u dikgedrukt:

“Uw mening telt, nu!

Dat heeft u waarschijnlijk al gezien. Daaronder staat:

“Is uw mening ook waardevol? Zet dan uw stempel op de wereld middels het reageerveld.”

Ook dat zal u niet zijn ontgaan. Daar onder ziet u:

“Wilt u ook een comment icoon? Bezoek http://www.gravatar.com.”

Dit ontgaat mij eveneens, maar het blijkt niet zo van belang te zijn. Vervolgens staat er:

“Naam (verplicht)”

Ik vrees dat u dit verkeerd interpreteert. Hier behoort uw naam of desnoods uw pseudoniem te staan. Dus niet de geadresseerde.
Ik geef toe dat dit enigszins afwijkt van het postaal gebruikelijke adresveld en dus verwarring schept.

Als voorlaatste:

“Emailadres (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)”

Bedoeld wordt het adres, dat u van uw internetvoorziener (of in goed Nederlands: provider) hebt gekregen. (Bijvoorbeeld, mijn adres is [email protected]).
Waarom het verplicht is maar toch niet
gepubliceerd wordt, ontgaat mij ook.

Als laatste:

“Website”

Ik zal het aan neef Nerd Spotter vragen wat hiermee wordt bedoeld.

• Reageer
gravatar

@Andy 125: Je kunt alleen voorspellen wat nog niet gebeurd is. Als je iets vertelt nadat het gebeurd is, heet het naspellen.

En misschien moet je het verschil tussen na en naar nog eens opzoeken.

• Reageer
gravatar

Plukkie,

Ik heb ook nog een adresje van een bookmaker in een achterafstraatje in Londen, die nog geen abonnement heeft op De Speld. Dat is mister David Cameron, Downing street 10.

Wist je, dat daar nog foto’s van de bloedige boerenoorlogen in Zuid-Afrika op de schouw staan? Dat is andere koek dan soccer.

Helaas kan ik geen adressen geven van usb-stikken. Dat valt onder het postgeheim.

• Reageer
gravatar

Kees 22,

Wij spellers hebben drie stromingen: de voor-, nu- en naspellers. De zogenoemde naarspellers hebben wij geroyeerd. Ze waren te naargeestig.

De Voorspellers spellen: “V van Victor, O van Otto, O van Otto, R van Richard”.
De Nuspellers: “N van Nico, U van Utrecht”.
En de Naspellers: “N van Nico, A van Antoon”.

• Reageer
gravatar

voetbal dus toch een duurzame sport. Hoeven ze bij het volgende toernooi niet meer naar toe te reizen. Milieu vriendelijk. Krijgen de enveloppe met inhoud thuis gestuurd met dank voor meewerken en het behaalde resultaat.

• Reageer
gravatar

@ Paulus, speller

En wéér vergeet u de vérspellers. Ik weet het, we zijn maar een kleine groep dyslectici in de grote boze wereld van de spellers, maar evengoed; wij spellen alsvolgt
de V van Utrecht,
de E van Dirk
en de R van Anton.

• Reageer
gravatar

Ben er net achter gekomen dat Maradonna zich vorig jaar heeft laten ombouwen, gaat het volgende WK als masseuse aan de slag bij Chili.
Er rust nog een embargo op dit bericht tot na het WK!!!!!

• Reageer
gravatar

@Alberto,

Masseuse……, en jij gelooft dat? Hij gaat mee als de teamprostituee. Al die Chileense voetbalboys in korte broek!… Zonder pijpen is het bij Maradonna goedkoper!

• Reageer
gravatar

Quote: “Het verzoek van Blatter aan journalisten om de uitslagen niet te publiceren wordt vooralsnog massaal genegeerd.” Nou, waar zijn ze te vinden dan?

• Reageer
gravatar

Wij wisten dit allang, we hebben ons reisje naar Brazilië in januari geboekt! Een kennis werkt bij de FIFA. Helaas dat nu iedereen de uitslag al weet. Maar jullie moeten dit niet doorvertellen omdat er dan bij iedereen de lol van af is.
Mvg,
Raves Lajin

• Reageer
gravatar

@#160: Gelijk heeft hij! Wat een pokkedingen zeg xD De sfeer gaat helemaal weg daardoor, het gejuich en ook bijv. het boze gefluit na weer eens een k*tbeslissing van de scheids 😀 Als ze dat doen na een goal ofzo geen probleem, maar 90 minuten lang dezelfde toon!?! Is dat toevallig ook door de FIFA van te voren gepland of hoe zit dat? 😛

• Reageer
gravatar

krankzinnig bericht.
Dit heeft niets met nieuws of wetenschap te maken.
Niets staat vast, tot op het moment dat het gebeurd is, een van de belangrijkste epistemologische regels.
De kans dat deze uitslag waar is, is 1 : infinitum

• Reageer
gravatar

@164: Edoch degene die alle uitslagen goed ingevuld heeft bij de toto heeft nu infinitum euro aan prijzengeld!

• Reageer
gravatar

@164, Dit bericht klopt uiteraard wel. Alleen de FIFA heeft na het uitlekken van de eerste versie besloten om de uitslagen iets bij te werken. Blij zijn ze er niet mee maar ze vonden dat ze weinig andere keus hadden. Degene die de eerste versie gelekt heeft wacht uitlevering naar Peru.

• Reageer
gravatar

Dus het wk is gewoon een grote scam???? WTF??? Dit is echt onbegrijpelijk. Het hele toernooi is nep, waar vast dit over??? Zoveel geld voor een nep toernooi !!!!! Absurd hier moet iets aan gedaan worden!!!

• Reageer
gravatar

Nou, dat is me wel een fraaie bewering wat ze hier schrijven, ik zou zeggen laat het schema maar zien (de bewijzen) maak jullie verhaal maar hard. Want voor nu lach ik erom en geloof ik er geen woord van, anders hadden ze allang de gegevens van die USB stick hier geplaatst.

Dus Speld, verdedig jullie en kom met de bewijzen, want is ook gek dat alleen jullie site dit doen vermelden en nergens anders deze beweringen te vinden zijn op internet.

Als het verhaal waar is was het al wereld nieuws en moest internet overstromen met dit, en ik zie alleen jullie site die dit beweerd

DUS KOM MAAR OP MET DE BEWIJZEN!!!!!

• Reageer
gravatar

Als het geschreven staat, dan is het waar, en zijn er geen bewijzen meer nodig. Dat gaat nu al twintig eeuwen goed in die dingen met torens erop, dus ik zie niet in waarom we daar nu moeilijk over moeten doen.

• Reageer
gravatar

Ik ben heel blij, ondanks de klaarblijkelijk onoverkomelijke overwinning van Brazilie, dat onze nationale kleur toch zo ondersteund wordt hier. Daarnaast zou ik ook de uitslagen (plus de exacte tijden van de doelpunten) willen weten zodat ik mijn toiletbezoeken en/of andere afwezigheden kan plannen tijdens de wedstrijd morgen. Bij voorbaat dank.

Bas

• Reageer
gravatar

Binnenkort zijn de eerste beelden van de finale ook al op internet te zien.
Ook die schijnen al uitgelekt te zijn.
Tegenwoordig kan er niets meer geheim blijven.
Het wachten is trouwens ook op de eerste berichten van het songfestival in 2012. (2011, Corry Konings plaats 31 dus weer geen finale)

• Reageer
gravatar

Wacht.. dit is een grapje toch..? TOCH..?

ik bedoel hoe kun je een wk nu inplannen??? en wat is daar leuk aan? het is toch veel leuker om ze zelf hun gang te laten gaan?

• Reageer
gravatar

wat een mongols zijn jullie zeg die dit publiceren.. ga je moeder pesten ofzo

• Reageer
gravatar

Jan,

Je weet net zo goed als ik, dat alle voetballers moederskindjes zijn. Ik heb mijn moeder al voldoende gepest door niet te gaan voetballen.

Wat is de volkssport in Mongolië? Voetbal is onwaarschijnlijk. Ik denk iets met paarden.

• Reageer
gravatar

Joris,

“wie beter is wint” Dat geloof je toch zelf niet. Waarom is het Nederlandse elftal dan nooit wereldkampioen geworden en Duitsland al een paar keer?
Daar heb je niet van terug, hé.

• Reageer
gravatar

Is dit echt waar? Wat is er dan nog leuk aan? Ik wist niet dat dit zo was.. Raar.. Kan iemand mij een link geven van de uitslagen? Kijken of ze beetje overheen komen.

• Reageer
gravatar

Ach, geen zorgen jongens! Ik heb gisteren ook al vernomen dat Nederland het WK in 2026 wint met 2-1 tegen de Verenigde Staten. De luchtvochtigheid is dan zo’n 54,67%, het zal tijdens de wedstrijd droog blijven, lichte bewolking en 23,3 graden Celcius gemiddeld! Ik zeg, laten we die overwinning maar alvast vieren, allemaal de straat op jongens!!

• Reageer
gravatar

@Groninger Je denkt toch niet dat iets alleen waar is als ze het er op TV over hebben gehad ? Dat is voor mij het moment dat ik er juist aan begin te twijfelen ! Pas als het op De Speld staat is het waar, is mijn uitgangspunt.
Dus ik wilde onmiddellijk mijn inzet op Nederlands kansen in 2026 verhogen; maar toen begon het wedbureau moeilijk te doen, ondermeer omdat ze wilden weten wáár dat WK dan gehouden zou worden.
Weet iemand of die lokatie ook al gelekt is ? Desnoods met olie ?

• Reageer
gravatar

Baracqui,

Als dit waar is zouden ze het echt op TV er al over hebben gehad, dit is dan belangerijk nieuws. Maar denk jij dat het allemaal doorgestoken kaart is? Een WK?

Ik geloof het niet.

• Reageer
gravatar

Stugge Groninger,

Heb jij dan gezien, gelezen dan wel gehoord, dat dit bericht ergens wordt ontkend? Nou dan!
Ja hier wordt het enkele keren ontkend, want er komen altijd wel wat stijlloze reaguurders plaagstoten uitdelen.

• Reageer
gravatar

@Groninger Het is algemeen bekend dat elk bridge-WK doorgestoken kaart is. Vaak zelf meerdere: op de meeste WK’s spelen ze met zo’n 52 doorgestoken kaarten per spel. Helpt bij het steken, zeggen de kenners. Dan is er makkelijk een bruggetje te leggen (met die kaarten zou je ook kunnen spreken over een doorsteek) naar het voetbal-WK.

Dus.

• Reageer
gravatar

Natuurlik was by ons regering die beplanning van die Fifa bekend toe ons die bestuurlui na die Europese aanspandeer het om te koop. Julle het gedink tog nie dat ons oor ‘n nag ys sou gaan nie.
Byvoorbeeld Nederland laat die aanspandering gaan nadat ons ‘n klein eiland naby Kaapstad na een van julle mees gunsteling spelers het genoem.

• Reageer
gravatar

Kijk jij nooit herhalingen ? Het blijft leuk om voor de zoveelste keer te zien – al weet je allang hoe het afloopt – hoe Robben ‘m er in krult, hoe ze elkaar aan het eind van die film toch weer krijgen, of weer de fascinatie te beleven van die zwarte Suzuki tegen de Naald. En dat is het unieke van zo’n WK: die herhaling heb je nog niet eerder gezien !
Maar wellicht behoor jij tot die groep die bij de 10de herhaling van de Titanic hoopt dat ze de ijsberg deze keer missen…

• Reageer
gravatar

Die is geheim ! (Hoewel ik al wel uit betrouwbare bron heb vernomen dat Nederland van Denemarken zal winnen, met 2-0. De Denen hebben zelfs beloofd dat als het Nederland niet lukt om die score in de eerste helft al te realiseren, ze bereid zijn ons direct na de rust een handje te helpen. Nou, als dat uitkomt weet ik zéker dat het allemaal doorgestoken kaart is !).

• Reageer
gravatar

Hoezo is dat niet uitgekomen dan? Speelden ze niet tegen Denemarken dan? Het was allemaal zo snel verholpen dat het zelfs de NOS en RTL ontgaan is… dat noem ik dus echt goed en snel behandelen.

• Reageer
gravatar

Oki, ook al lijkt het arikel heel erg echt. Deze hele website bevat hoax artikelen… JPB heeft bijvoorbeeld ook geen staatsgreep gepleegd (een van de andere atikelen waar een link naar staat).
Ik durf best te geloven overigens dat ze in staat zijn om uitslagen van te voren te bedenken en vervolgens uit te voeren, want ze willen er natuurlijk wel zoveel mogelijk geld uit trekken. Een van de vele redenen dat ik niet meer achter commercieel voetbal
sta. OPHEFFEN DIE HANDEL!

• Reageer
gravatar

als dit allemaal echt is… dan stop ik met voetbal kijken… wat is er nou lollig aan als er toch al uitslagen worden gemaakt…. kan je beter acteur worden ofzo… :S sorry maar ik vind voetbal leuk omdat ik vind dat het spannend is.. maar al gaan regelen wie er gaat winnen is gewoon diep triest… als het allemaal waar is dan maarja we zullen zien…. anders stopt ik met voetbal kijken….

• Reageer
gravatar

oke paulus dus jij durft wel een weddenschap aan te gaan?

ik wed voor 50 euro dat brazillie niet in de finale wint van engeland!

laat maar weten of je durft;)

• Reageer
gravatar

@Naomi Waarom wil je dan uit arren moede acteur worden als van bijna alle toneelstukken (en bij films schijnt het geen haar beter te zijn) de afloop tevoren ook al bekend is ?
Maar als je tóch per sé wilt: wat dacht je van actrice ? Ik voorspel dat je dat beter zal bevallen (zie je, voorspellen kan wél !).

• Reageer
gravatar

joey,

Jouw voorstel is geenstijl. Wie wet er nou voor geld? Ja de Engelsen, maar wij zijn Oranjevolk; wij doen het om Bavaria, Grolsh, Hertog Jan of desnoods Heineken, maar zeker niet om Budweiser. (Weten ze in Zuid-Afrika veel.)

Zeg waarvan jij een kratje wilt.

• Reageer
gravatar

@Joey: Weddenschappen via internet zijn illegaal. U bent hierbij gewaarschuwd.
(Deze overtreding is een economisch delict in de zin van de Wet op de economische delicten. Hierdoor wordt een overtreding bedreigd met een straf. Veel aanbieders en tussenpersonen zijn al geconfronteerd met de overtreding van artikel 1 van de Wet op de kansspelen.)

• Reageer
gravatar

Beste pennenlikker van justitie, afdeling internet, onderafdeling wedden, de heer en/of mevrouw OvJ Attila,

Wedden dat het uitlekken van voetbaluitslagen ook verboden wordt.

Pak me dan, als je kan.

• Reageer
gravatar

Wesley Sneijder Cabau,

Jouw vrouwtje Yolanthe Cabau van Kasbergen heeft vandaag met gevaar voor eigen leven met succes zelf de gloeilamp in de bureaulamp vervangen. Scheelt toch weer dertig euro aan kosten voor een elektricien.
Althans volgens het immer betrouwbare e-tijdschrift De Speld.

Zo, nu nog maar dertig.

• Reageer
gravatar

Wesley sneijder kabouter van kasbergjes heeft nu toegegeven dat hij zich niet aan het script gehouden heeft. De fifa beraadt zich op maatregelen.

• Reageer
gravatar

Even scherp blijven: Yolanthe heeft een 20 watt burolamp vervangen.
Ja, door wat? Heeft ze daadwerkelijk het peertje vernieuwd? Door een energiebesparende gloeilamp? Of heeft ze er een vuvuzela ingeschroefd? Stond ze daarbij op de schouders van Wesley?
Heeft ze een hele nieuwe lamparmatuur gekocht? En ook daadwerkelijk zelf de steker in de wandcontactdoos gestopt?

Vragen, vragen – weer een dag heen …

• Reageer
gravatar

En de nieuwe song voor dat WK is ook al bekend: Bloasvoetbal door Gé Reinders. (Vanwege het enorme overschot aan vuvuzela’s)

Piet Hein: ik kan me voorstellen dat als je Wesley erin stopt het ding minder herrie maakt.

• Reageer
gravatar

@231

Ken jij Ole Koperson en Dieter Schupfenbrauer? Dat waren de laatste spelers die expres niet scoorde uit protest tegen de uitslag die de Fifa had bepaald voor hun wedstrijd Denemarken-Duitsland. Zij zijn verdwenen en worden nergens meer genoemd in de uitslagen van het WK ’86 in Mexico. Zoek maar op.

• Reageer
gravatar

Om dit soort uitwassen als teveel of te weinig scoren te voorkomen heeft toch elk team een spelverdeler (de zogenaamde ‘controleur’ op het middenveld) ? Waarom zou die er zijn als er niks te controleren, geen doelpunten te verdelen waren ? Daarom hebben al die voetballers ook zo’n labeltje ‘Fair Play’ op hun shirt. Dat Fair staat voor ‘FIFA Assuredly Intended Results’. Elk jaar krijgt degene die de regeltjes het beste volgt de Fair Play cup.

Hoeveel moeten we nu nog, Paulus ?

• Reageer
gravatar

Het zijn maar voorspellingen. Er kan nog van alles gebeuren. Dit WK word 1 grote verrassing. Zwitserland won al van Spanje. Zuid-Korea won van Griekenland, en zo zijn er nog veel meer verrassende uitslagen. FIFA Maakt dit bestand alleen maar al een soort ”script”. Ze hopen dat het WK zo zou gaan. Maar wat maak het uit. Door het vinden van die USB-Stick verandert echt niet de winnaar van het WK hoor.
Voorspellingen……….

• Reageer
gravatar

Nog maar negen. Het gaat lukken!

Robbert,

Inderdaad heeft de Fifa dit keer eens gekozen voor een verrassende planning. Er is ook meer ruimte gekomen voor eigen initiatieven, als het maar binnen de lijnen van het scenario blijft.

Ik kan nu al zeggen dat het buitengewoon verrassend zal zijn dat België wint van de Klaagman-eilanden.

• Reageer
gravatar

JULLIE ZIJN KANKER DOM JONGE
KK DOM KK DOM KK DOM
EN DIE PAULUS BLATTER IS NOG DE KK KANSLOOSTE VAN ALLEMAAL

ECHT KK ZOOI JONGE WAAROM ZET JE ZULKE BULLSHIT ER OP?

JE KUNT TOCH WEL VOOR JEZELF BEDENKEN DAT DE FIFA DIT NOOIT ZO ZOU ARRANGEREN
EN ALS IEMAND COMPLIMENTEERD OP DE QUARANTIE VAN DIT NEPPE STUK, VAL DOOD!
DE SPELD WTF WAT IS DIT NOU MAN.
IK BEN 20 EN IK WEET NOG DAT DIT KK DOMME BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUULLLLLLLSHIT IS!

KENKER OP ALLEMAAL

en wtf mensen waarom gaat iedereen hier zeggen of dat hij/zij geslaagd is?

IK BEN NL. GEZAKT OP ATHENEUM

NOU LEUK JO..

PFF KENKER ZEG.

• Reageer
gravatar

De nog niet helemaal zo jonggeleerde Leon leest zo te zien geen disclaimers en verwart waarschijnlijk deze site met andere sites, waar men het niet zo nauw neemt met de netiquette. Kan gebeuren, net zoals je door niet alles goed te lezen kunt zakken en Brasil ook wel eens verliest. Maar niet een WK!

• Reageer
gravatar

Leon,

je Caps Lock blijft haken. Kun je m even uit zetten?

DANK JE,

MELLE

• Reageer
gravatar

De vlaggen zijn al uit, vuvuzela aan de mond, gebak op tafel, bier, cognac, borrelnootjes enz.

WE HEBBEN HET GEHAALD

De stand is nu 252 reacties.

• Reageer
gravatar

Ik vind het schande dat zoiets gebeurt. Maar het is vast niet egt waar want je kan zoiets nooit egt 100 % zeker weten. de wedstrijden moeten nog gespleet worden dus als je het mij vraagt kan het nog anders lopen..kunnen ze nooit egt vooraf uitrekenen…maar dat is mijn mening.,.dus mensen maak je niet al te bezorgt

• Reageer
gravatar

Mijn achterneef Arjan Robben schenkt vanwege het bereiken van tweehonderdvijftig reacties op dit belangrijke bericht de gehele directie van Den Speld een langdurig bezoek aan zijn historisch eiland, alwaar ook Mandela een groot deel van zijn leven heeft gesleten.

• Reageer
gravatar

Zeggus manne, nou we dit record hebbe wete te bewerkstellige, hoeve we toch niet meer te voetballe? Zonde van de moeite, mosturd na de maaltijd, kouwe skottelbraai, zo te zegge.
Dus, manne, inpakke en wegweze. Azzie wil blijve is het voor eige koste, begrepe?
Oh enne Wesley; offie die lampe terug wil skroewe vrage ze bij de balie.

• Reageer
gravatar

Wat een eer!! Dat wil dus zeggen dat dit mooie speldje in zilver mijn richting op komt? Dan heb ik nog wel een suggestie voor op de speldenknop: een klein portretje van Pele in zilver met een bal, is dat geen mooie invulling van de speld bij dit onderwerp? Maar met een gewone zilveren speld ben ik ook al heel erg tevreden, dat spreekt.

• Reageer
gravatar

Tja, zeer jammer dat we niet eens meer kunnen sporten. Want sporten kun je dit niet meer noemen. Waarom geven we zoveel geld uit voor een spelletje dat toch al van te voren bepaald is. Belachelijk gewoon. Ik hoop dat ieder land zich nu terug trekt, er is toch niets meer aan.
Ik begrijp nu wel waarom gullit spuwde in de haren van vollor. Goed gedaan rudi. Voor de FIFA: Jullie zijn een stelletje amateurs als jullie dit nog sport noemen. Het is inderdaad zonde van de moeite, mosterd na de maaltijd. En nog een laatste opmerking is dat ik hoop dat dergelijke activiteiten door elk land geboycot worden in 2014. En plannen kunnen jullie niet de schuld geven, je kan beter zeggen jullie kunnen niet plannen.

• Reageer
gravatar

@ Peer: Het is juist een kwestie van heel goed plannen. Helaas zijn de uistlagen uitgelekt, wat betekende dat de planning enigzins gewijzigd is, zoals Rob77 al eerder heeft gemeld.
De medewerkers van de UEFA, die zich bezighouden met het EK van 2012 zijn nogmaals gescreend om uitlekken van de gegevens te voorkomen.

@ Voetjebal # 258: De speldenknop wordt voorzien van een afbeelding van de topscorer van het toernooi van 2026. U kunt hier in het jaaroverzicht alles over lezen.

• Reageer
gravatar

@ Attila Platini:
Ik heb niet gezegd dat het een kwestie van goed plannen is maar dat ze niet kunnen plannen, want te plannen hoeft men alleen maar waar een wedstrijd is en hoe laat en de beveiliging en verder niets. Ieder normaal mens kan zoiets plannen. De sportiviteit en de beste moet winnen en niet degene die ervoor betaald.
Eerlijke strijd en niet van te voren plannen wie er gaat winnen en met welke uitslag. Kom op waar zijn we mee bezig dan. En ok ik begrijp dat de UEFA de planning iets heeft bijgewerkt maar Brazilie wordt sowieso wereldkampioen als ze ervoor betaald hebben. Dus het veranderd niets aan de planning voor wat dat betreft. Het blijft een amateur organisatie wat mij betreft. Ze zouden een voorbeeld moeten nemen aan de Olympische spelen, die plannen zeer goed en de beste wint en niet wie ervoor betaald.
Maar ieder zijn eigen mening, ik denk er het mijne van. En ik blijf erbij…….. boycotten die handel in 2014 mondiaal.

Voor degenen die het toch nog sport menen te noemen en genieten van het spel zou ik zeggen geniet ervan.

• Reageer
gravatar

halloooooooooooooooooo allemaal! xD Nederland is the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Reageer
gravatar

Van wat, Anoniem 263, is Nederland the best? Vuilnisbakken buiten zetten? Zegeltjes van Albert Heijn sparen? Je spreekt in raadselen.

En Anoniem 264: ik niet. Het was wel weer mooi zo.
Buiten dat staat het niet in de uitgelekte planning.

• Reageer
gravatar

Helaas, Anoniem, onze planning is ongenaakbaar.

Peer,

Jij schreef: “De sportiviteit en de beste moet winnen en niet degene die ervoor betaalt.”

Zo werkt het niet in dit neo-liberale televisietijdperk. Ja vroeger, in de goeie ouwe tijd, was sport nog een sociaal gebeuren en domme spelletjes vonden uitsluitend tussen de schuifdeuren plaats.

De sponsoren van nu willen niet voor verrassingen komen te staan. Ze willen zekerheid, ook over de uitslag.
Ook Butwater

• Reageer
gravatar

Paulus,

Ik ben me er terdegen van bewust dat het zo niet werkt in dit neo-liberale televisietijdperk en helaas is dat de harde realiteit. Alleen jammer van de goede oude tijd.

de sportgroeten,
Peer

• Reageer
gravatar

@peer: Waarom denk je dat de Olympische Spelen niet al goed gepland zijn en dat die uitslagen niet al vastliggen? Daar zijn ze ook heel professioneel hoor! Daar laten ze natuurlijk ook zo min mogelijk aan het toeval over. Dat is al lang niet meer het amateurspelletje waar ze mee begonnen.
Natuurlijk worden die uitslagen al gepland en contractueel vastgelegd vantevoren. Anders beginnen de sporters er toch niet aan? De belangen zijn toch veel te groot om zo maar wat voor je uit te doen!
Het is geen zaklopen met Koninginnedag! Daar is de uitslag nog niet vastgelegd (behalve misschien in de grote steden).

• Reageer
gravatar

Joey,

Wees toch wijzer. Butweiser wordt in Brazilië beter verkocht dan alle Nederlandse biermerken bij elkaar. Dus wie zou er gaan winnen?

• Reageer
gravatar

Marieke,

Het is niet een kwestie van voorspellen, maar van degelijke plannen maken, goed organiseren, een onwrikbaar scenario en vooral heel veel geld.

De uitslag wordt uitbesteed. Dit jaar heeft Butweiser het hoogste ingezet. Dat drankenconcern heeft de marketing als norm genomen. In Brazilië zit er nog een flink gat in de biermarkt. Dus je kunt op je vinger natellen wie winnaar wordt.

• Reageer
gravatar

Nu Brazilië terecht toch WK toch gaat winnen ondanks een onterechte rode kaart voor Kaka en we toch op de goede recordweg zijn: zouden we er geen 300 van kunnen maken? Om een mooie uitdaging neer te zetten voor de toekomst?

• Reageer
gravatar

Iemand,

Ik kom hier ook nog niet zo lang. Inmiddels heb ik De Speld leren waarderen als betrouw- en leesbaar dagblad. Jouw twijfel stoelt dus nergens op.

• Reageer
gravatar

Beste Voetjebal,

Ja, zo zijn wij Ophefjes. Altijd oplettend, maar bescheiden. Wij maken ons nooit overdreven druk en ook nooit gewichtiger, zoals de Aanhefjes.

• Reageer
gravatar

Al heel mijn hele leven heb ik van die domme grapjes gehoord over mijn familie. Enkele komisch bedoelde opmerkingen, om de grond onder jullie voeten vandaan te maaien (zie http://tinyurl.com/34g9g3y): De Hefjes met een oudoom in Rotterdam en Heffinkjes zijn ambtenaren en de Onthefjes middenstanders. De Hefteling is een verheven vakantiepark.
Ha, ha, ha. Uitgelachen?

• Reageer
gravatar

@ Ophef, oplettend en dan ook nog bescheiden. Wel, wel, op naar een bescheiden, oplettende, opgetogen ophef? (Hoe meer er allitereert op ophef, des te opgetogener?)

• Reageer
gravatar

Zojuist deze top site ontdekt, chapeau! Geweldig gedaan. Vooral heerlijk om sommige reacties van de zeer enthousiasten te lezen. Dit wordt mijn nieuwe sogplek.

Even on topic:
Ik ben het eens met de FIFA over de winst van Brazilië. Zuid-Afrika is ook groot gebracht door het ‘straatvoetbal’, wie kan er beter winnen dan het ‘straatvoetballend’ Brazilië.

Volgens de FIFA gaat Argentinië vanavond met 8-0 winnen tegen Griekenland. Zeker het doelpuntenfestijn meemaken dus!

• Reageer
gravatar

Heer Johannes,

Ik meen, dat ik namens alle abonnees mag spreken, als ik je zeg, dat wij verheugd zijn om u van harte welkom te mogen heten bij dit vooruitstrevende en toekomstgerichte blad.

Wij zagen door het gebruik van het woordje “chapeau” met instemming, dat u van voldoende niveau bent om onze artikelen op de juiste waarde te kunnen schatten. Wij wijzen u er op, dat bij het lezen van de kolommen van de Speld uitsluitend een Borsolino, een Stetson of een Benetti mag worden gedragen.

Bent u reeds in het bezit gesteld van de welkomstgeschenken? Zo niet, dan dient u zich bij de afdeling pr te vervoegen.

• Reageer
gravatar

Waarde Ophef: u haalt me de woorden bijna uit mijn mond.
Door het lezen van de Speld begin ik toch steeds minder redenen te krijgen daadwerkelijk naar Brazilië te verhuizen. Hulde!

• Reageer
gravatar

Attila,

Je had beter moeten weten. Dit lezen we in het bovenstaande artikel:

“De New York Times wist de hand te leggen op een gevonden USB-stick met daarop de volledige uitslagen van het mondiale voetbaltoernooi. Daaruit blijkt dat Brazilië met 3-1 de finale wint, ten koste van Engeland.”

• Reageer
gravatar

Hoezeer Argentinië o.a. als buurland van Brazilië ook in het voetbal te waarderen valt, met de zwakkere defensie van Argentinië tegen de ijzeren verdediging van Brazilië is er ook voor Messi helaas geen doorkomen aan. Natuurlijk kunnen sommige andere landen ook wel wat met dit edele balspel. Voor al die andere landen incl Argentinië: een mooie troostprijs is ook nooit weg.

• Reageer
gravatar

Als nou iedereen maar wat gaat posten, wordt de 300 wel gehaald ja. Flauw hoor!
Ik doe daar niet aan mee.
Bovendien geef ik niks om voetbal. Als Nederland zo snel mogelijk verliest en uitgeschakeld wordt, ben ik tevreden.

• Reageer
gravatar

In dat geval: waarom gaan er van de bijna 300 reacties slechts enkele over Yolanthe? Is dit een onderdeel van het complot dat overal gaande is tegen dit bescheiden multitalent?

• Reageer
gravatar

Geslachtsomkering in 305:

De tweede “zij” had “zijn” moeten wezen in de eerste (on)zin. Overigens wordt vrouwelijk lekker doorgaans lekster genoemd door vrouwen. Mannen hebben daar een verscheidenheid aan woorden voor.

• Reageer
gravatar

Beste Ophef,

Ik kan u verzekeren dat ik louter mijn Stetson draag bij het lezen van artikelen. Dit is met de paplepel ingegoten bij ons thuis. Het is bij huize Brugman dan ook niet toegestaan om een Stetson te dragen onder de 50 kruisjes, want geef toe een Stetson onder de 50 kruisjes is voor meer dan de helft geen Stetson.

Mijn oude man zei vroeger altijd: ‘Zoon, zoals je romp je hoofd behoort te dragen, behoor jij jouw Stetson te dragen.’

Heeft verder iemand de uitslag van morgen, Nederland-Kameroen, weten te vinden? Ik zou graag een leuke weddenschap willen afsluiten morgen.

• Reageer
gravatar

Ja hoor, als ik het goed heb wordt het 2-0 voor Nederland, wat profiteert van de aanvalsdwang van Kameroen, die de eer van het volk willen hooghouden en perse met een overwinning willen afsluiten. Deze uitslag is nog wel onder enige voorbehoud.

• Reageer
gravatar

Om mee te zingen morgen

Chant de Ralliement

O Cameroun berceau de nos ancêtres,
Va debout et jaloux de ta liberté,
Comme un soleil ton drapeau fier doit être,
Un symbole ardent de foi et d’unité.

CHORUS:
Chère Patrie, Terre chérie,
Tu es notre seul et vrai bonheur,
Notre joie, notre vie,
En toi l’amour et le grand honneur.

Que tous tes enfants du Nord au Sud,
De l’Est à l’Ouest soient tout amour,
Te servir que ce soit le seul but,
Pour remplir leur devoir toujours.

• Reageer
gravatar

Mag ook in het Engels

Cameroon pledge

O Cameroon, Thou Cradle of our Fathers, Holy Shrine where in our midst they now repose, Their tears and blood and sweat thy soil did water, On thy hills and valleys once their tillage rose. Dear Fatherland, thy worth no tongue can tell! How can we ever pay thy due? Thy welfare we will win in toil and love and peace, Will be to thy name ever true!

Chorus: Land of Promise, land of Glory! Thou, of life and joy, our only store! Thine be honour, thine devotion, And deep endearment, for evermore.

From Shari, from where the Mungo meanders From along the banks of lowly Boumba Stream, Muster thy sons in union close around thee, Mighty as the Buea Mountain be their team; Instil in them the love of gentle ways, Regret for errors of the past; Foster, for Mother Africa, a loyalty That true shall remain to the last. Chorus

• Reageer
gravatar

Maar in het Zuid-Afrikaans lijkt mij minder passend

Kameroen belofte

O, Kameroen, U Wieg van ons vaders, Heilige Shrine waar in ons midde het hulle nou rus, hulle trane en bloed en sweet jou grond het water, op jou heuwels en dale keer hul bewerking roos. Liewe Vader, jou werd is geen tong kan vertel! Hoe kan ons ooit aan jou betaal? Jou welstand ons sal wen met moeite en liefde en vrede sal wees om jou ooit naam waar!

Koor: Land van Belofte, die land van Heerlikheid! U, van die lewe en blydskap, ons enigste winkel! U kom toe die eer, jou toewyding, en diep troetelnaam, vir ewig.

Van Shari, van waar die Mungo meanders Van langs die oewers van nederige Boumba Stream, Kry jou seuns aan die unie nou rondom jou is, as die Buea Mighty Berg word om hul span, mekaar in hulle die liefde van sagte maniere, Spyt vir foute van die verlede ; Foster, sal vir Moeder Afrika, ‘n ware lojaliteit Dit bly tot die laaste. Koor

• Reageer
gravatar

Het doet mij deugt om toch een goede vocale voorbereiding te hebben voor morgen. Bedankt Ophef! Ik zit er over te denken om de franse, engelse en zuid-afrikaanse teksten te mixen tot een multiculturele vocale verzadiging.

Verder vind ik het jammer dat er sommigen zijn, die hier komen en zonder argumentatie dan wel bewijs hier aankomen en dit hele artikel ‘ nep’ of ‘ dat kan toch niet’ te noemen.

Verklaar u nader, waarom zou dit niet mogelijk zijn heren? In een wereld waar Kim Il-sung nog steeds leider van Noord-Korea kan zijn terwijl hij dood is. Waar Don Berlusconi zijn gang kan gaan in het schone Italië en alle mensen uit zijn hand laat eten. Is het dan zo moeilijk te geloven dat de ‘ big boss’ Sepp Blatter, er niet toe in staat is om dit zaakje te regelen? Zoals jullie weten is dhr. Blatter ook geen lieverdje..

• Reageer
gravatar

Wat ik dan wel weer flauw vind, en Pino met mij, is dat de FIFA nu alles maar een beetje uit de hand laat lopen. En wat krijgen wij daardoor? Vreselijk saaie wedstrijden.

Normaal gesproken laat Koekiemonster zijn koekies liggen voor een wedstrijd, maar zonder vaardige controle en planning van de FIFA is zo’n WK natuurlijk niet veel aan.

Wacht eens.. Misschien is het wel een terroristische actie! Die liepen al te dreigen dat ze een aanslag gingen plegen! Op deze manier vergal je voor heel veel mensen het plezier deze zomer, wat het ultieme doel is van Al Qaida.

• Reageer
gravatar

Ach, hoe dan ook, uiteindelijk wint Brazilië. En zeg eens, een 1/8 finale met Engeland tegen Duitsland is sowieso al meer dan geweldig: een wedstrijd met zoveel historie en als afloop: 1 van de 2 gaat naar huis. En dan die volksvreugde in Brasil als Brazilië uiteindelijk weer wereldkampioen is. Een voorbeeldige FIFAplanning, zoveel is wel duidelijk!

• Reageer
gravatar

Voetjebal,

Eindelijk wordt een toenemend deel van die kuitenschoppers, ham-stringdragers, hersenschuddingkoppers, shirtjetrekkers en andere gladiatoren collectief volgens planning naar huis gestuurd. Het wordt nu een stuk overzichtelijker.

Het meest erger ik mij aan die onsportieve kerels die de tegenstander irritant hinderen door met de handen ballen te vangen. Dat de scheidsrechters dat spelbederf toestaan, begrijp ik niet.

Ik doe een oplossing aan de hand. De handschoentjes, die de onverlaten altijd dragen, aan de binnenzijde voorzien van een supergladde laag. Het zal ze leren.

• Reageer
gravatar

Voetbal is toch echt wel een luie sport. Geef de spelers iets om handen. Laat ze hun handen wapperen, want ze staan nu met hun handen in of voor de zak. Er komt nu niks uit hun handen, terwijl hun handen jeuken.

Reik ze de hand. Stel ze een handzame stok ter hand. Het liefst een die aan het einde iets gebogen is. Dat ligt voor de hand.

• Reageer
gravatar

FakeTopic,

Namens de lezers wil ik het volgende kwijt.

Kijk wat er nou gebeurt als ongelovigen hier hun gram proberen te halen over het lekken van de uitslagen. Veel te veel reacties. Driehonderdzesentwintig al. Dat is niet bij te benen.

Om te voorkomen dat de directie van De Speld een grotere harde schijf moet kopen, alsmede dat wij ons moeten blijven ergeren aan die overdreven veelheid van oeverloos gezwam, vraag ik iedereen die nu nog wat te zeggen heeft over dit bericht, te zwijgen.

Alles is immers inmiddels gezegd!

• Reageer
gravatar

Overigens als aanvulling op 322 en voor alle overvolledigheid: die 1 van de 2 die naar huis moet gaan is uiteraard Duitsland omdat anders niet meer uitkomt wat is voorSpeld.

• Reageer
gravatar

Om de Fifa, de New York Times, Paulus Blatter en De Speld tegemoet te komen hebben wij Engelse voetbalkleren gekocht, zijn we enige tijd in training geweest in Noord-Ierland, hebben we haggis leren eten en hebben we allemaal een foto van Wales op z’n best gekregen voor in het borstzakje.

• Reageer
gravatar

@Vietjebal 309: Je had het bijna goed! Of liever gezegd: Kameroen heeft zich niet helemaal aan de afspraak gehouden, door toch nog een doelpunt te maken.
Maar goed, ze hebben wel volgens afspraak verloren, dus de straf zal ook wel meevallen.
Vraag is natuurlijk wel, of ze de volgende keer weer mee mogen doen. Dat een doelpunt tegen de afspraak in wijst wel op een zekere eigengereidheid en dat kan de FIFA natuurlijk niet tolereren. Waar zouden we blijven als iedereen maar wat zou aanklungelen!

• Reageer
gravatar

Het was de afspraak dat de scheidsrechter deze aangeschoten handsbal niet als hands zou fluiten, maar als gezichtsberscherming zou zien, net zoals gisteren ook bij Servië een handsbal in het strafschopgebied niet in een penalty werd omgezet. Dat was dan ook het voorbehoud, sommige scheidsrechters willen zich nog teveel laten gelden en denken dat zij en niet de FIFA het voor het zeggen hebben. Een volgend toernooi dus weer een andere scheidsrechter voor deze, de FIFA krijgt ze echt wel onder de duim. Dan hoeven er ook geen voorbehouden meer gemaakt worden.

• Reageer
gravatar

Sorry, ik moet even reageren, ik weet dat het heel laat is (maar ik zocht een website -die niet geblokkeerd wordt door de perfecte firewall van mijn werkgever- waar de stand van Brazilië-Portugal op kwam, maar nu weet ik dat ik het niet meer nodig heb)

Mijn complimenten voor de adremme mensen, ik zit echt met een smile van oor tot oor te lezen.
Vooral als er Henry’s etc met commentaar tussendoor komen waar dan ook weer fantastisch op gereageerd wordt!

Lang leve de wetenschap en de speld die dit soort informatie gewoon open en bloot op tafel durft te gooien (met het risico op zoveel commentaar)

Zoveel humor, wetenschap, dikke duimen-verhalen, domme opmerkingen, etc op één pagina: helemaal top!

• Reageer
gravatar

pff wat een onzin

wist je dat er mensen wonen om de maan

en dat de aarde eigenlijk wel plat is

en dat de zon een grote gloeilamp is die god aan en uit kan doen

wist je dat ook waar ik voetbal de uitslagen van te voren als vast staan

Kortom jullie sporen echt niet

• Reageer
gravatar

@Nynke # 333 (al halverwege 666, mag ik terloops opmerken!)
Die Henry’s vind ik niet zo interessant. Persoonlijk ben ik meer geporteerd van Harries. Die zijn meestal niet zo opdringerig, maar er was een korte periode, ook voor eeuwig vastgelegd door goede fotografen en vervolgens gepubliceerd en uitbundig gedocumenteerd en becommentarieerd, dat ze wel degelijk aanzienlijk waren.
Als we de vakbladen mogen geloven zijn ze over een maand of vijf in vol bedrijf. Maar ik vrees dat hun uiterlijk dan niet meer openbaar gemaakt wordt.

• Reageer
gravatar

@Tristan: dat komt er nu van als voetbaltrainers niet eerst uitleggen aan voetballers wat satire is. Dat zou een verplicht onderdeel dienen te zijn van de tactiek. Dan kom je nog eens ergens. Neem nu Brazilië, dat is een land wat de satire serieus neemt. Een voetballer als Ronaldinho niet meenemen naar het WK en toch wereldkampioen worden. En Nederland maar ijverig met Robben aan het werk om hem toch nog één keertje misschien mee te kunnen laten doen. Dat is nu het verschil tussen een land met een satirische traditie en, waarde Tristan, een toch wel wat triestland als Nederland. Overigens: wie had een tennisset op Wimbledon met een uitslag van 70-68 tot voor kort als mogelijkheid gezien? Pelé is echt minister geweest en Brazilië wordt straks gewoon weer zoals voorSpeld wereldkampioen.

• Reageer
gravatar

Mensen die in hun reactie blijk geven het concept van deze website niet helemaal te ondervangen (de meesten zullen weten wat ik bedoel) zouden in 4chan-terminologie n00bs of newfags genoemd worden.. is er binnen de Speld-lezerskring al een terminologie bedacht om deze posters te duiden, die iets meer bij het niveau van deze site past?

• Reageer
gravatar

@Links Intellecttium: kijk, dáár verraad u zich. Men is links en derhalve intellectueel of men is het niet; men kan niet rechts zijn en intellectueel.
En ondertussen vilein vragen om demonisering van nobele reageerders die het buskruit en zwarte garen niet hebben uitgevonden: dat doet een intellectueel niet. Die fronst en haalt zijn schouders op.
Deze schijnbeweging – zeg maar ronduit schwalbe – is door het scheidsrechterscollectief doorzien, voor de kleur van de kaart wachten wij nog even op de formateurs.

• Reageer
gravatar

Links Intellectium,

Er hangt een blauw gevaar in jouw aura en in die van al jouw vrienden.

Als eerste letter zie ik een A of een Z. Is het een F. Nee het is een G.
Ik zie een K, nee het is toch een M. Ah nu komt het helder door het is een W.

Intellectium, mag ik jou Links noemen?
Een zekere G.W. zal na de fosmatie. Of is het formatie? Hij of zij, dat komt niet goed door, zal over 673 dagen als die fosmatie of formatie rond is. Het zou ook ovaal kunnen zijn. Verder zie ik iets over: jullie straffen en miniserie van Aparte geit en sprikkeldraat.

• Reageer
gravatar

Geachte Jeetje,

Ahaa maar ‘Links Intellectium’ dient niet te worden gezien als grammaticaal correcte omschrijving van mijn mentale vermogens! Het is een geuzenaam die mij in diverse discussies is aangemeten. Immers, telkenmale wanneer ik probeer duidelijkheid te verschaffen in de tegenstrijdigheden en eigenaardigheden van de plannen van een zekere, ver rechts georienteerde partij, wordt mij verweten bij de “linkse intellectia” te horen en daarmede zijn al mijn argumenten ongeldig verklaard.

Toegegeven, de spelling varieert en doorgaans zijn het de linkse intel(l)eksia die de schuld van ‘s lands problemen krijgen, maar aangezien ik de oorsprong van die spelling niet helemaal kan doorgronden weet ik niet zeker of het enkelvoud daarvan wel “intel(l)eksium” is.

Terug naar mijn oorspronkelijke vraag, deze had geenszins van doen met aanhangers welker partij dan ook, maar veeleer met de mensen die ons trachten uit te leggen waarom het niet mogelijk is voetbaluitslagen te voorspellen.

• Reageer
gravatar

Jullie zijn niet normaal meer. Een of andere gek die zich medium noemt, en een droplul die zich een linkse intellectueel vindt. En een raar figuur dat denkt dattie vijfde officieel is. Een rowan die iedereen moet laten weten wanneer dattie jarig is. Een komiek die zich Voetjebal noemt. Nou zo ken ik nog effe door gaan.

Gewoon een groot gekkenhuis is het hier. Nou daarbij wilt ik niet horen en gezien worden.

Gekke Henkie

• Reageer
gravatar

Maar natuurlijk.. “Bosgeesten”! Refererend aan de oorspronkelijke betekenis (binnen de internetgeschiedenis dan), maar toch aanzienlijk minder beledigend. Is dat wat?

• Reageer
gravatar

Links Intellectium

Verdwaalde trol, dwarsgebakken flapdrol, lelijk stuk vreten, over het paard getilde verkeerd gestreepte kankerlijer, mislukte handelaar in tweedehands vogelmest, tyfuslul, kutkrabber, schapenneuker, geile uitgelebberde hondenpenispijper, schelejoodsehomoneger.

Om jezelf nog meer plezier te doen, de volgende tip: http://www.scheldmachine.nl/

• Reageer
gravatar

Vriendelijk bedankt voor deze extra bron maar nee, ik houd het bij ‘bosgeesten’.

Ik was juist op zoek naar een vriendelijke term dus doe ik het liever zonder verwijzingen naar ziektes, uitwerpselen, geslachtsdelen, afwijkende sexuele voorkeuren of etnische groeperingen. Maar in ieder geval zeer bedankt voor uw inspanningen, uw ongetwijfeld goede bedoelingen worden zeer gewaardeerd.

• Reageer
gravatar

Lieve Links,

Graag gedaan. Omdat jij het bent, nog wat lieve woorden, want jij bent mijn liefste tegenstander en die van Gekke Geert.

Duizend Lieve Woorden
van onze nationale volkszanger Frans Bauer

Soms weet ik af en toe niet wat ik zeggen moet
Ja doe ik alles in mijn leven nu wel goed
´t is maar even het gaat voorbij,
het belangrijkst in m´n leven dat ben jij
Ik weet wat jij van mij verlangt steeds elke dag
Dat is een knipoog met een hele kleine lach
Ja ik ken jou, weet hoe je bent want ik heb jou al die jaren zo verwent

Verder: http://tinyurl.com/3782gnh

• Reageer
gravatar

Henkie, ouwe reus van mij,

Ik heb Geert zo juist nog gesproken. Hij zat te janken in een hoekje van de kamer. Door de tranen heen, zei Geert, dat hij nu door alle partijen wordt gedemoniseerd.
De uitslag is doorgestoken kaart volgens zijn vader Johan (58) en zijn buurvrouw Pluk van de Petteflet (146) heeft dat bevestigd. Ook kreeg hij bijval van een Groninger (194), een correspondentievriend van Baracqui (196).
De fractievoorzitters willen geen van allen nog met hem naar het voetbal kijken, want hij blijft over die doorgestoken kaart boven de luidruchtige toeters uit maar gillen en schreeuwen.

• Reageer
gravatar

Ach Linkse; q.e.d. : rechts heeft niet het volle vermogen over – ja … niks eigenlijk. Zelfs scheldkannonades moeten opgegoogled worden.
Maar wel grappig en daar doen we het toch voor?

Ocharme, Henkie toch: ik had verwacht eerder een tekst van de heer Hazes aan te treffen: lepel die ook nog even op, wil je?
Als beloning kan ik dan wel het USB-stickje met de uitslag van de formatie doen toekomen – is achter in een dienstauto blijven liggen.

Die verjaardag heb ik even gemist, nog gefeliciteerd – denk ik.

• Reageer
gravatar

(“linkse intelligentia” zeggen ze ook, ik geloof dat dat grammaticaal correcter is, vandaar de kleine aanpassing)

Dankjewel Henkie voor je lieve woorden. We hebben elkaar een beetje nodig om scherp te blijven nietwaar? 🙂 En ik neem natuurlijk aan dat “verwent” ook inderdaad met een t staat in de officiële tekst, dat verwacht ik van ome Frans tenminste wel. Is hij nu officiëel de Nederlandse volkszanger? Oei, moet ik mijn smaak nu aanpassen? Oh nee, bij ‘het volk’ hoorde ik al niet, tenminste niet zoals meester Geert dat omschrijft.

@Jeettje: Inderdaad doen we het daarvoor – dat is immers altijd het doel geweest van het ‘voeren der bosgeesten’ 🙂

• Reageer
gravatar

Och Jeettje,

Je hebt mij door!
Ik ben Medium, Gekke Henkie, Malle Babbe, Jantje, Geertjes Gek, Visser, Hamsteraar en nog een enkeling.

Je moet wat, als je zoals Heintje Davids diverse malen afscheid hebt genomen.

Dus laat ik nu voor eens en altijd zeggen:

Dit was het dan echt, dames en heren. Mijn naam is Paulus, die van mijn vriendin is Paulien. Wij zorgen altijd overal voor meer dan humoristische en gezellige Ophef.

Tot ziens, hoors, voels, ruiks of proefs.

Voor boekingen en tarieven:
http://www.Paulus_en_Paulien_zorgen_altijd_voor_Ophef.nl

Na 2025 zijn er waarschijnlijk nog enkele avonden vrij.
Op koninginnedag, christelijke feestdagen en Wilders’ verjaardag treden wij uit en in principe niet op.

• Reageer
gravatar

Lieve, lieve Jeettje,

Mijn demon Gekke Henkie wil jou tegemoet komen met het mooie lied “Zo Heb Ik Het Nooit Bedoeld” dat wijle onze voormalige Nederlands Nationale Volkszanger André Hazes ooit met behulp van het meer dan uitstekende Prisma Rijmwoordenboek geheel zelf heeft getekstdicht.
Maar dan is het ook genoeg geweest wat ons betreft.

Zo Heb Ik Het Nooit Bedoeld

Een gracht een deur en achter die deur daar moest ik wezen
Ik wist jij was daar maar ik begon het ergste te vrezen
Want jij was niet alleen zijn beeld ging door mij heen
Ja nu weet ik waarom jij zo snel verdween

Zo heb ik het nooit bedoeld
Nee zo heb ik het nooit gevoeld
Nee zo had ik het niet verwacht
Een ander in je huis die deelt met jou de hele nacht

Zo heb ik het nooit bedoeld
Nee zo heb ik het nooit gevoeld
Nee zo had ik het niet verwacht
ik smeek je stuur m weg ik wil bij jou zijn heel de nacht

Ik luister aan je deur en weet dat hij mijn whisky zit te drinken
En jij jij drinkt wijn dat vind je zo gezellig bij het drinken
Maar dat zei je tegen mij oh is dat nu voorbij
Vannacht ligt er een ander aan je zij

Refrein

• Reageer
gravatar

Paulus, -lien, babbehenkie etcetc (ik begin te vermoeden dat de ware naam Hugo Brandt Corstius is: werkeloos tandeknarsend toeziend sinds uit de VN gewipt, maar dit terzijde): ik heb immer nog nooit een halve noot van Hazes gehoord vanwege een ultrasnelle zenderwissel, en van die halve noot schoten de tranen mij al in de ogen – van woede en treurnis over het platmaken van het mooie ambacht van musicus.
Dus ik hoop niet dat jullie allemaal, Paulus – lien en de rest, denken dat ik dit kan lézen??? Zonder waas en woedeaanval??
De heer Hazes is er persoonlijk voor verantwoordelijk dat ik geen oranje meer kan zien, als het over voetballen gaat.
Slechts als Nederland niet meedoet kan ik ongestoord genieten, maar helaas: dit WK is voorlopig naar de knoppen.

• Reageer
gravatar

Laat ik hier wel duidelijk gesteld hebben (en aangezien niemand dat nog gedaan heeft moet ik het … zucht … wel weer zelf doen) dat Baracqui (ik ken hem goed, want dat ben ik) (voorzover iemand zichzelf kent… maar dat is een andere discussie) een ánder is dan al die Paulussen, Paulines en al hun alter ego’s.
Dit om te vermijden dat een bezoeker van deze site het idee krijgt dat deze (nu) 358 reacties puur een monologue intérieur zijn !

• Reageer
gravatar

@Jeettje Over dode Hazen (in het groene boekje staat niets over een meervouds-s bij deze diersoort) niets dan goeds, maar je laat het edele voetbalspel (“dat was een gemene tackle van achteren, maar de scheids laat gelukkig doorspelen”; “90 minuten stug verdedigen, kijk dát maakt dit team succesvol”; “dat was een buitenspeldoelpunt na hands, maar hij wordt goedgekeurd, dus het team gaat door !”) toch niet gijzelen door al die een graantje meepikkende volkszangers, supermarktketens of hooligans ?

• Reageer
gravatar

Ik kies mijn positie ónder de streep. Ik moet wel: ik zing niet als Heintje, en mijn rapporten líjken niet op die van Davids. En ik vraag mij filosofisch af: is het Syn een droom ?

• Reageer
gravatar

Wat kan ik nu nog zeggen? Dat ik met al deze meer dan gewaardeerde inbreng het nu niet meer overdreven vind en dat we de 400 waarschijnlijk wel gaan halen? Dat deze hier voorafgaande ‘discussie’ het begrip satire naar een nieuw hoogtepunt gebracht heeft? Dat Pelé een finale Brazilië tegen een Afrikaans land had voorspeld maar dat dat er niet meer in zit ondanks het feit dat Pelé bijna onfeilbaar was? Dat de Speld beter voorSpelt dan dan een Braziliaanse voetballer? Dat een enkel klein detail in de voorspelling mis kan gaan maar dat het uiteindelijk om de finale gaat? Dat het Syn (zoals gespeld in het oud Nederlandsch of desgewenst Dietsch) dus tegen woordig het Zijn inderdaad een Droom is? Dat de absurditeit van die Droom slechts in goede satire gevat kan worden? Dat de Brazilianen ongeveer het enige volk ter wereld zijn die serieus werk maken van de satire als dagelijkse bestaansvorm? En de mens? Die is voetballer geworden en wel een Braziliaanse.

• Reageer
gravatar

@Baraqui 359: ik heb hier even over nagedacht, de hermeneutische bibliotheek doorgeworsteld en de verzamelde werken van J. Cruijff (verlucht met voetnoten van J. Derksen) bekeken alsmede video’s van Kees Jansma, via verschillende media simultaan Bach, Mahler, Moussorgski en de Beach Boys beluisterd om maar tot een belevenisvol antwoord te kunnen komen.
Na nog een korte retraite samen met Van Agt en Verhagen in de abdij van Rolduc (het nieuwe bier smaakt weer best!) en een bezoek op het partijbureau bij Wouter Bos, die helaas met de bakfiets weg was, heb ik dat inzicht verkregen – voorlopig.

Ja.

• Reageer
gravatar

Omdat de uitslagen ‘gelekt’ zijn zou het schema een ‘beetje’ omgegooid zijn….. Uhm: Nederland niet uitgeschakeld in groepsfase, Noord-Korea niet door de poulefase… Regenbuien en supportersrellen kloppen niet met voorspelde aantallen. Doelpunten bezuinigen valt mij ook niet op als je kijkt naar bijv. Portugal met 6-1 winnen. Het aantal 0-0 wedstrijden zie je ook bijna niet meer. Het lijkt me trouwens ook nog sterk dat Engeland in de finale komt, het zou kunnen maar met dit spel…. Ze hebben wel heel weinig tijd gehad om dit alles zo om te gooien dus ik moet hieruit afleiden dat er van dit artikel bijna niets klopt? Dit was mijn eerste indruk al, wat jullie al hebben gelezen aan het begin van dit ‘topic’, maar ik begon het bijna te geloven na het leuke praten van onze vriend Rob Paulus.. Ik dacht ik haal hem er weer ff bij want wat was dat gezellig zeg..;D

• Reageer
gravatar

Ach, uiteindelijk gaat het om de einduitslag, wie er wereldkampioen wordt, dat is uiteindelijk als enige van belang. Zoals voorspeld wordt dat dus Brazilië.

• Reageer
gravatar

@Jeettje Kenmerk van elke droom is dat de volstrekt willekeurige (nog wel keurige, maar als Eberhard zijn wille doorzet, als verwoord in het hoofdartikel van de Speld van vandaag, wellicht in de nabije toekomst ietwat natte) beelden en associaties alleen door onze geest betekenis en samenhang krijgen (vgl. Hobson en McCarley bij http://tinyurl.com/292vn45). Als dat tijdens de slaap geldt, waarom dan niet voor die periodes tussen onze slaap door ?
Kortom, @MVogels, de FIFA kan wel het idéé hebben dat ze alles gepland hebben, maar in werkelijkheid is ook het WK (misschien wel júist het WK) een volstrekt willekeurige reeks van passes, tackles en buitenSpel(d)doelpunten die alleen door het commentaar van droomuitleggers als J. Cruijff, J. Derksen, K. Jansma en J.S. Bach (?) betekenis en samenhang krijgen.
@Voetjebal: dus misschien wint Brazilië wel helemaal niet, omdat je alleen dénkt dat ze goed zijn !

Zo, na deze te lange ontboezeming ga ik maar weer eens in de tuin zitten. Eerst een bavaria !

• Reageer
gravatar

Eeeeeehhhh??? Ik zei alleen maar “ja” op een vraag; wat heeft dit met dreamtime te maken? Tussen twee bavariaatjes door zeker – twee kratjes?? Dream on, maar dan van écht bier.

@Futjebol: O.K dan wint Brasil. Gefeliciteerd. En dan? Universele wereldvrede en de unifying theorie binnen handbereik? Graag wat meer Meta-data gaarne?

• Reageer
gravatar

Hahaha, 2-0 Duitsland tegen engeland. Nu al. EN ja de wedstrijd is nog niet gespeeld. Maar wat ga ik lachen als engeland uitgeschakeld word. Want de finale zou zijn: Brazilie-Engeland HAHA

• Reageer
gravatar

Knap dat het al 2-0 staat als de wedstrijd nog niet gespeeld is. Is die 2-0 dan een voorSpelding ? Of een droom ?

In de plannen van Blatter zou dat tweede doelpunt van Engeland echter wél tellen. Ben benieuwd hoe in de tweede helft de scheidsrecher zich er uit redt. Een penalty ?

• Reageer
gravatar

@368 Jeettje: uitgebreide uitleg volgt, voor nu: de arbiters zitten teveel aan hun macht vast, niet voor niets dat de geldige Engelse treffer, ruim 30 centimeter achter de lijn, niet werd goedgekeurd. Dat het Zijn een Droom is, dat de scheidsrechters zich als machthebbers gedragen, dat heeft allemaal te maken met dat Dreamtime helaas behalve van oudsher in Australië en bij de a.s. wereldkampioen Brasil niet gezien nog erkend wordt. Later een uitgebreide verklaring hiervoor met daarin meegenomen o.a. Hegel en zijn ideeën over these, synthese en antihese, voorlopig is het behelpen in de absurditeit van de ongeldige werkelijkheid zoals het ook behelpen is met scheidsrechters en blijft de enige werkelijk droom die van de voetballer die terecht wereldkampioen is, en natuurlijk een Braziliaanse.

• Reageer
gravatar

Wat ten koste van Engeland HAHAHAHA die zijn al bijna weer thuis door een hele groffe fout van de scheids.
want Was hatten sie wieder gluck deutschland pfffffff

• Reageer
gravatar

@Noemeraqui & Baracqui: voorlopig zie voor uitleg 373. Mochten we hier de 400 halen wat er wel inzit dan volgt de uitgebreidere en vollediger versie. Overigens ging de voorspelling m.i. over wie er wereldkampioen (Brasil) zou worden, de rest lijkt me een aantal onbeduidende details.

• Reageer
gravatar

Zoals bekend zit de devil in those details (zo staat er in het oorspronkelijke artikel nergens dat Engeland in de finale speelt, alleen maar dat “Brazilië met 3-1 de finale wint, ten koste van Engeland”; dat kan dus ook betekenen dat de Engelse economie een klap krijgt door de Braziliaanse overwinning: misschien gaat een aantal Engelse wedkantoren failliet en komt er daardoor wéér een Engelse bankencrisis ? Ik bedoel maar: tegen elke these van jou zet ik makkelijk een antihese, wat dat dan ook mag zijn).
Maar ik hoop op je nadere uitleg en daarom van harte dat we de 400 halen. Dan moet overigens morgen Nederland wel winnen, want anders denk ik dat het onderwerp snel aan aandacht zal inboeten.

• Reageer
gravatar

Haha, zo kan ik het ook… Zeggen dat Brazilië wereldkampioen wordt;) Dat is de grootste kans en het enige wat nog kan kloppen! Mooie excuses hier allemaal vooral Voetjeebal heeft leuke smoesjes, mijn complimenten!

• Reageer
gravatar

Ach ach Ellen 376: vrouwen en voetbal; t is en blijft tobben. Na al die jaren speelt Duitsland het van Nederland overgenomen ‘totalfuszbal”. Dat je dat niet herkent. Die Engelsen hadden geen schijn van kans. Zoals ze dat ook niet tegen ons zouden hebben als we dat nog zouden kunnen spelen.
Sorry voor Brasil, maar ik vrees het ergste.

(de uitslagen zijn trouwens aangepast: er was nog een alternatief plan B wat niet op de stick stond en dat vigeert nu)

• Reageer
gravatar

@FakeTopic: Het is al meerdere keren gezegd maar nu is het wel heel vervelend… Lees de Disclaimer! Eerst nadenken, dan nog eens goed nadenken of je wel goed heb nagedacht, vervolgens een externe consultant inhuren om jouw gedachten te analyseren, een tweede onafhankelijke consultant inhuren om jouw ingehuurde externe consultant te analyseren…. Daarna mag je teksten hier posten. Dank je wel!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet gedacht had dat dit topic zolang door zou gaan. We hebben wel een stukje hulp gekregen van het ‘geschraapte stukje van de bodem van de samenleving’ desalniettemin mooie prestatie.

Ga me klaarmaken voor een tripje Cyprus. Tot over een dag of 15.

• Reageer
gravatar

Pas op Johannnes, slechts één deel van het eiland accepteert Euro’s -met graagte en veel- , de andere helft is daaromtrent wat afwachtend. Mag ik aannemen dat dat tripje bijelkaar is verdiend als onafhankelijk consultant?
En neem oordopjes mee tegen die zingende mandolines in Nicosia; niet te harden.

• Reageer
gravatar

Jeetje, dat gaat hard, nog maar 1 Braziliaans elftal met reserve en dan zijn het er al 400. Mijn gebruikelijke opmerkingen over de scheidsrechterlijke dwalingen laat ik maar even voor wat het is: een bal in open doel en al over de lijn nog weer eens inkoppen hoeft echt niet meer. Lang leve onze technische vooruitgang!

• Reageer
gravatar

Nog maar een elftal, met dank aan alle Bilderbergbeklimmers, PVV-ers die met hun vuisten typen en alle anderen die grappig zijn zonder er erg in te hebben.

• Reageer
gravatar

Hoezo fake? Nergens werd gesteld dat het in dit universum zou gebeuren en niet in een parallel universum. Kijk het is wel heel leuk om lekker interessant te doen van zus klopt niet of zo klopt niet, maar dan moet je wel even de facts checken first.

• Reageer
gravatar

Deel 1: Voor diegenen die nog niet veel met Hegel en dialectiek van doen hadden kort eerst dit: dialectiek wordt vooral geassocieerd met het gedachtegoed van de Duitse filosoof Georg Wilhelm Friedrich Hegel. Toch gebruikte hijzelf zelden de termen these, antithese, synthese. Het meest beschrijft hij zijn dialectisch denken met de termen “abstract, negatie, concreet”. De woorden these, antithese, synthese hanteert hij vooral in een bespreking van de filosofie van Kant. Vooral Hegels opvolger, Johann Gottlieb Fichte populariseerde het dialectisch schema. Die dialectische methode (die Hegel dus ook voorstond, maar dan verwoord met wat andere termen) gaat dus uit van drie soorten theses, oftewel aannames, uitspraken: ten eerste, de aanname dat er een eigenschap is van onze gedachten, dat de ene gedachte, de ene stelling (de these), noodzakelijk tot een andere, tot de tegenstelling (de tweede these, de antithese) leidt. Doordat deze tweede, nieuwe these in zijn verband met het vorige wordt begrepen, wordt de antithese rijker aan de inhoud dan de these: het nieuwe begrip kan zowel de ontkenning zijn en kan tegelijkertijd ook de inhoud van het vorige omsluiten. De ontkenning is dus een opheffing in dubbelzinnige betekenis: een vernietiging en tegelijk een verruiming en een verrijking van de geestesinhoud: de‘ontkenning’ is aldus de eerste (dan wel tweede stap afhankelijk van of je vindt dat de these de eerste stap zou zijn) op het pad van de voortschrijdende kennis. De vooruitgang in het denken vind plaats door het samenvoegen van de these en de antithese in de synthese (de derde soort these) Op deze manier moet nu ook het systeem van de gedachten en de begrippen gevormd worden en in de synthese ontstaat zo weer een nieuwe these, met antithese enz. etc.” Nu kun je dit voorafgaande ook voortreffelijk toepassen op het voetbalspel, het WK en Brazilië. In het voetbal zijn er regels, zoals de regel dat een team met 10 spelers en een doelman speelt, dat je met een rode kaart het veld dient te verlaten, dat opzettelijk hands in het strafschopgebied een strafschop dient te zijn e.d. In die zin kun je voetbal ook wel vergelijken met de samenleving: ook daar gelden regels en wetten: als je door een rood stoplicht rijdt kun je bekeurt worden, voor bepaalde misdaden kun je naar de gevangenis gaan etc. De gedachte dat het voetbalspel/ de samenleving op regels gebaseerd dienen te zijn noem ik hier de these. Dit uitgangspunt zal veel mensen aanspreken want ‘anders hadden we chaos en kunnen we niet voetballen’. Dan voetbal je achter het doel door, kun je niet van corners spreken en noem maar op. Sommigen in het voetbal en de samenleving houden graag in extreme vast aan de regels (Sepp Blatter) en hier begint de antithese zich af te tekenen. Wat als de regels nou niet helemaal redelijk zijn? Wat nu als je een beter spel dan wel betere samenleving ontwikkelt door de regels te vernieuwen? De antithese kan zijn: niet alle regels zijn zinvol, een aantal moet op de schop, of in extreme: weg met een deel (of zelfs de meerderheid) van de regels, omdat die tot onrechtvaardigheid kunnen leiden. Denk aan de terechte goal van Engeland of de onterechte goal van Argentinië. De synthese kan hier zijn: met behoud van een aantal goede ‘werkzame’ regels die het voetbal een prachtige sport maken kunnen we ook nieuwe regels invoeren die e.e.a. eerlijk en rechtvaardig maken. Elektronische lijnwaarnemingen, videoscheidsrechters bijvoorbeeld die een eerlijk gemaakte goal goedkeuren, een fopduik met geel bestraffen i.p.v. met een straf schop belonen en een buitenspel goal afkeuren. Dit soort nieuwe regels, met behoud van het goede uit de oude regels zou nu de synthese m.b.t. de regels in het voetbalspel kunnen zijn. In deel 2, bij het bereiken van de 400 volgt de verklaring waarom o.a. hieruit volgt dat Brazilië wereldkampioen wordt.

• Reageer
gravatar

@Piet Hein: De realiteit (v), Dus wat bedoel je dan met het het dat zich de reprimande ter harte heeft genomen??

@Voetjebal: wel aardig hoor, dat verhaal over regels en these en antithese. Maar hoe zit het met de regels aangaande de vervoeging van de Nederlandse werkwoorden?
Nog maar 4 om je daar eens in te verdiepen.
En dan kun je komen met een antithese, of, nog beter, met een synthese.

• Reageer
gravatar

MISSCHIEN meer over de regels aangaande de vervoeging van Nederlandse werkwoorden als we de 600 halen met dit onderwerp (overigens: 2x het in 396 achter elkaar: vanwaar?) maar dat is dus geen belofte. Verder moge duidelijk zijn dat (helaas voor het Nederlandse voetbal elftal) Brazilië zoals te zien was tegen Chili ronduit favoriet is om de halve finale te halen. En het WK te winnen. Zoals voorSpeld.

• Reageer
gravatar

De regels over de vervoeging van de Nederlandse werkwoorden zijn genoegzaam bekend. Die horen aan elke scholier in Nederland al op de lagere school, tegenwoordig basisschoool genoemd, geleerd te worden.
Dan maakt de herkomst van de scholier niks uit.

Maar helaas zijn veel leerlingen te beroerd om iets te leren.

• Reageer
gravatar

Ik vind 399 ook best een mooi getal. Dit is namelijk het grootste niet priemgetal onder de 400.

Let er ook op dat 399 verschillend is van alle andere getallen, en dus uniek.

Helaas mist het de magie van 42, maar dat maakt 399 alleen maar specialer.

• Reageer
gravatar

@Piet Hein. Gij zijt van een qualiber dat gij zoveel fouten als gij wildet maken kunt. De FIFA zal u nimmer aanspreken op uwe fouten, gelijk zij ook doet bij landen als Italië, Argentinië, Duitsland, Engeland en Braaaasiiiiil en misschien nog een of twee andere nimmer naast de pot pissende landen.

• Reageer
gravatar

Deel 2: als toegezegd bij het behalen van de 400: zoals het met de dialectiek en voetbal is, zo kun je, zoals eerder betoogd, dus ook een vergelijking maken met de wetten en regels van de maatschappij. Daar zijn ook zinvolle en aan de andere kant vrij onrechtvaardige regels, die ook vernieuwd dan wel verbeterd kunnen worden. Dit zal ik verder niet met voorbeelden toelichten, de verwijzing naar deel 1 en het voetbalspel lijkt me duidelijk genoeg. Waarom wint nu Brazilië hiervan uitgaand het WK? Het land wat het meest in evenwicht is m.b.t. tot de uiteindelijke synthese wat betreft de wetten en regels zal het WK winnen. Dat land is Brazilië. Kijken we naar Nederland dan zitten we hier zowel qua samenleving als in het voetbal over het algemeen nog stevig in fase 1, de these: we zijn erg op de regels. Daar hoef ik de beste lezers hier niets over te vertellen, voorbeelden genoeg van onze bureaucrazy en hoe ons geacht parlement probeert minder regels te maken en dat er dan van de weeromstuit er toch weer meer van komen. Het is soms te hilarisch voor satire laat staan voor een stukje in de prachtige Speld. Nederlandse voetballers raken door hun achtergrond (fase 1, de these) te snel ontregeld (!) als er op het veld wat mis gaat net als Nederlanders in de dagelijkse samenleving dat ook doen. De roep in ons prachtige land om strengere regels en de opkomst van partijen die daarvoor staan is daar een uiting van. In Brazilië zit zowel de hele samenleving als het voetbal elftal al lang in de derde fase: de synthese. Het grootste deel van de samenleving daar begrijpt dat je creatief met de regels om moet gaan, dat regels er ook kunnen zijn om even de andere kant op te kijken en dat er snel nieuwe en betere regels gevonden kunnen worden. (Overigens is het wat dat betreft niet voor niets dat er 4 Zuid-Amerikaanse landen bij de laatste 8 zitten. Op sommige gebieden –gedogen e.d.- is Nederland ook enigszins Zuid-Amerikaans, zoals Dunga ook betoogt, dus vooruit de Nederlandse samenleving is wellicht ietsjepietsje minder in de these dan ik betoog, maar het verschil is m.i. wel duidelijk.) Braziliaanse voetballers schrikken er niet van als er op het veld iets mis gaat of er een onterecht toegekend doelpunt tegen Brazilië gescoord wordt. Ze buffelen gelijk door want ze weten: dit hoort nu eenmaal bij het voetbal en het leven. Een onterecht buitenspel doelpunt tegen? Het volgend WK is er waarschijnlijk een video scheidsrechter, nu niet dus hup maar even een bal op Kaká, die verzint wel een mooie list. Een Nederlandse voetbalploeg kruipt op zo’n ‘onrechtvaardig moment’ te lang verongelijkt in zijn schulp, mist mentale hardheid en creativiteit op zo’n doorslaggevend moment en kan daardoor helaas al snel de wedstrijd verliezen. Dat dit erg waarschijnlijk ook te maken heeft met dat veel van de Braziliaanse voetballers uit de favela’s komen en de Nederlandse over het algemeen uit keurige nieuwbouwwijken voert nog veel en veel verder en daarover zijn nog zinvoller beschouwingen ten beste te geven, maar voorlopig hou ik het even hierbij. Brazilië, zoals terecht voorSpeld, wordt dus wereldkampioen, dit, (voor Jeettje, hier volgt een soort zin van Brasil als wereldkampioen) ter lering voor de hele wereld: om sneller wat creativiteit betreft met regels en wetten te komen tot de synthese. Hij die ogen heeft leze en die oren heeft hore. Wat in veel landen van de wereld helaas veel te weinig gebeurt. Waardoor er dus een terechte wereldkampioen voetbal zal zijn: het in de synthese voetballende en verkerende Brazilië.

• Reageer
gravatar

wat denken jullie nou dat dit kan hahah
dit zijn alleen maar gokjes
dit kan helemaal niet
als dit waar was was het allang op het nieuws geweest
en had het in de kranten gestaan
echt dom als je dit gelooft

• Reageer
gravatar

@meisjee #404: De FIFA heeft een onvoorstelbare macht. Als je alleen al kijkt naar de miljarden die door Zuid-Afrika alleen al voor dit WK uitgegeven zijn, terwijl het grootste deel van de bevolking in armoede leeft.
Dan is toch wel duidelijk dat de FIFA de berichtgeving over deze fraude (want zo mogen we het toch wel noemen) zorgvuldig blokkeert. Wat de Bavariajurkjesdames meegemaakt hebben is echt klein bier vergeleken met wat dissidente journalisten kunnen verwachten.
De mensen van De Speld verdienen een medaille voor hun moed om deze misstanden aan de kaak te stellen.
Ze spreken er geen schande van, constateren slechts. Warschijnlijk heeft dat hun het leven gered.
Driewerf hulde!

(PS: Noot aan de redactie: mijn IP-adres is toch wel goed versleuteld, mag ik hopen!)

• Reageer
gravatar

Omdat er ook in Zuid-Afrika milde aanslagen werden gepleegd waaronder die van Melo op Robben kan Brasil helaas niet meer aan de voorspellingen voldoen. Geeft niets, omdat de bondscoach Bert van Marwijk zo uitstekend heeft gesproken in de rust neemt Nederland vanaf nu gewoon de voorspelling over. Ze kunnen toch wat beter met tegenslagen omgaan, zitten meer in de synthese en spelen wat Zuid-Amerikaanser dan ik dacht. Dus vanaf nu: Nederland wordt wereldkampioen op het WK voetbal. Zoals voorSpeld. Hooooooooooolllllllllllllaaaaaaaaaaand!!

• Reageer
gravatar

Moet er nu een rectificatie op nujij.nl komen omdat we al die Neanderthalers op de verkeerde poot hebben gezet, of is dit weer een duidelijk geval van De Realiteit (v) die zich recalcitrant gedraagt?

• Reageer
gravatar

Ik vraag me af op Sepp “Don Fifa” Blatter nog stappen gaat ondernemen tegen Nederland dat zo onsportief en tegen alle gemaakte afspraken in zo lafhartig laag is geweest méér doelpunten te scoren dan de beoogd winnaar Brazilië. Niet eens een eigen goal van die Hollanders: dat was toch de afspraak, mocht het scheef lopen?

De naam van Brazilië stond nota bene al gegraveerd in de sokkel van de cup! Het vergoeden van de graveer- en polijstkosten lijkt me nog wel het minste, en uitsluiting van 2 WK’s: en dan mogen die jongens nóg hun handen dichtknijpen!

• Reageer
gravatar

Ah, heerlijk!! In al dit geweld een genuanceerde mening, onderbouwd en gestaafd met keiharde feiten: dank Joey, dank!
Eindelijk wordt de discussie weer op het niveau getild dat dit topic verdient, hulde Joey, hulde!
Ga zo voort en verblijdt ons met meer heldere bijdragen!!

• Reageer
gravatar

Ik weet dat het erg amusant kan zijn om Anton Geesink in de weer te zien met schoenveters, of Richard de Mos met een pelpinda, maar toch vind ik het een beetje zielig.

• Reageer
gravatar

Anton Geesink! Daar noem je iemand! Q.E.D.: Die kreeg zijn kimono al nooit goed dichtgeknoopt; binnen de kortste keren hing het weer los, dus mócht het eens een keer lukken dan zal dat een traumatische verwarring zijn in plaats van de doorgaande vertrouwde.
Zielig is een menselijke emotie en moet vooral niet faunatisch worden ingespiegeld. En als toch: zielig is een tijger die door een hoepeltje moet springen: daar is het beest niet voor bedoeld.

Een Arjan Robben bijvoorbeeld is gemaakt om hard te lopen, geblesseerd te zijn, vaak op de grond te liggen en zo nu en dan een bal in een netje te schoppen: meer moet dat niet zijn. Als dat allemaal niet gebeurt, tja … heeft Nederland geen kans op een wereldtitel – welke dan ook. Al is het blaasvoetbal met de vuvuzela.

• Reageer
gravatar

Joey, het staat op het net, dus is het waar. Dat afdoen als onzin is gewoon smaad. Ik zou daar mee oppassen, je hebt zo de buma-stemraar en breinloos op je dak wegens plagiaat van die opmerking.

• Reageer
gravatar

@Jeettje #413: Dat die Hollanders een fout maakten hoeft toch niet op alle Nederlanders terug te slaan?
Wat heb ik nou met Hollanders te maken?

• Reageer
gravatar

@Kees22: helaas, zo zit de wereld in mekaar: u denkt toch niet dat de FIFA het fijne onderscheid gaat maken als er -tig duizend jokers en plattelanders in het oranje lopen met de tekst HOLLAND?

Maarre: niks mee te maken willen hebben, maar wél er geld aan verdienen door twijfelachtige kwaliteit bier te verkopen? Jaja.

• Reageer
gravatar

Het is nog erg ver weg, net zoals de WK finale voor het Nederlands elftal, maar wie weet halen we zo doorgaand zelfs wel de 500, een nooit meer te evenaren Speldrecord (en dat is dit vast ook al).

• Reageer
gravatar

Ik zie dat nog best wel gebeuren.. En als Nederland dit jaar wereldkampioen wordt dan komen er zo 100 berichten binnen van: KAMPIOENEN!!! (enz.) Damn, wat hoop ik dat Nederland nu wereldkampioen wordt.. Het mooiste zou zijn in finale van Duitsland winnen door in de 93e minuut het beslissende doelpunt te maken na een fantastische wedstrijd… Zoals ik al zei; Voetjebal #41o… Wat hoop ik dat je gelijk hebt!

• Reageer
gravatar

@ Jeettje: volgens mij is er in 2022 weer een WK en niet in 2024, dan is er weer een EK.
@ Michael Vogels: het Nederlands elftal schijnt eindelijk ook op het nemen van strafschoppen te oefenen: een goed teken!

• Reageer
gravatar

eeehm ja… wie had er oookalweer gewonnen van brazilie?

NEDERLAND MET 2-1

en van engeland?
Duitsland met 4-1
wat een bullshit is dit

• Reageer
gravatar

Een Maradonna is een klein, luidruchtig, harig vrouwtje dat constant alle kerels binnen haar actie-radius probeert te zoenen. Niet te verwarren met tante Mien, die je op verjaardagen altijd probeert te ontlopen.

• Reageer
gravatar

Maar waarom stond ze dan te huilen? In een voetbalgekte zijn er toch altijd heel veel mannen die gezoend willen worden, desnoods door een luidruchtig, harig vrouwtje.
Of is ze verdrietig dat een vol stadion niet op tijd afgewerkt krijgt?

• Reageer
gravatar

Het zij haar helemaal niet vergeven! De realiteit moet niet zo typisch vrouwelijk gaan liggen kutten!
Ik wil een parallelle wereld!

Dat krijg je nou van dat lekken: dan wordt er snel een plan B opgesteld of ingezet en dan loopt het weer fout af.

• Reageer
gravatar

Ach, het valt allemaal wel mee, die voorspellingen moet je ruim zien. Nederland heeft de realiteit lichtjes bedwongen en van Brazilië gewonnen (overigens vielen ze wel wat terug na die lichte aanslag op Demy de Zeeuw, toch nog niet helemaal in de synthese, maar goed) dus met die winst vervangen ze gewoon Brazilië in de voorspelling. Wat betekent dat ze dus ook zullen gaan winnen van waarschijnlijk Duitsland maar misschien toch ook Spanje, ach dat doet er niet zoveel meer toe, eindelijk een Nederlands elftal wereldkampioen is toch wel zo leuk, al dan niet voorSpeld. Intussen naderen we al stiekem de 450 en is het nog lang geen finaledag.

• Reageer
gravatar

Jongens toch, zullen we het dan maar verklappen? Die voorspelling staat nog recht overeind. Net zoals je vroeger lui had die in een schaduwkabinet zaten, zijn dit de schaduwfinales van de WK.
De échte finale wordt letterlijk buiten beeld gespeeld: geen publiek, geen live-uitzending, ergens in de Surinaamse binnenlanden.

Veel is daar niet voor nodig, het is slechts een administratief dingetje: er wordt getosst om doel te kiezen voor de boeken en dan gelijk afgefloten – de uitslag is immers al bekend!
BRrrraaaaaassiiiiiillllll!

• Reageer
gravatar

iedereen weet dat dit onzin is, iedereen kan onzin op het net zetten. ook is voetbal niet te voorspellen aangeziedn er live kijkers zijn in het stadion dus de wedstrijden niet geplaybackt kunnen zijn. en dat het afgesproken is, mensen maken fouten dus dat lukt ook niet.

• Reageer
gravatar

Nou, noname, als je dat zo zeker weet waarom gebruik je dan een schuilnaam? Of ben je er niet zeker van? Of ben je zelf onzin op het net aan het zetten?
Tsk tsk, ik durf wedden dat uw naam Thomas is, ongelovige.

• Reageer
gravatar

@noname: Het is een belediging voor mijn collega en goede vriend Sepp Blatter om dit als onzin te betitelen. Gelukkig is die nieuwe voetbalwet in Nederland aangenomen, zodat u een stadion- en kijkverbod krijgt opgelegd.

• Reageer
gravatar

@Attilla: die voetbalwet gaat er toch over dat die bal het stadion niet meer in mag? Zo’n agressie opwekkend stuk verdriet dat tot stevige trappen uitnodigt?

• Reageer
gravatar

En jawel: 450.
@ 444: Michael: is het ook goed dat het 3-1 voor Nederland tegen Spanje wordt?
@ Jeettje: erg attent dat u nu ook de Braaaaasssiiiiiiill juichkreet wenst te gebruiken, het was niet altijd even eenvoudig de realiteit de duiden.

• Reageer
gravatar

@noname: natuurlijk kan iedereen onzin op internet zetten!
Daarom zijn we ook zo blij met een betrouwbaar medium als De \ Speld. Dat geeft houvast in de zee van onbetrouwbare verhalen.

• Reageer
gravatar

Mij blijft het erg verbazen dat mensen geen disclaimers wensen te lezen en wel kwaad zijn als Sepp Blatter een terechte goal (bal passeert meer dan volledig de doellijn) niet wenst goed te keuren. Vervolgens denken ze dat er ‘eerlijk’ gespeeld wordt. Alsof in Suriname niets bedisseld zou worden en dhr. Blatter geen uitslagen zou beïnvloeden?

• Reageer
gravatar

Pssst, Voetjebal: als je hééél goed kijkt, zie je op tv die Blatter wel eens verscholen onder die bogen op het Binnenhof staan: dat kan toch geen toeval zijn?
Viel me laatst op toen Uri en Femke en Mark schichtig die kant opkeken met die NOS-microfoon onder hun neus.

• Reageer
gravatar

Ik spreek hier tot alle onder ontwikkelde! Mijn naam is Alexander Douwe de Jeger. En de Speld? Dat is een medium van niks! Balkenende heeft geen staatsgreep gedaan? Jou hoor! En ik mag dit gewoon zeggen, dat zijn mijn grondrechten. Bovendien ben ik zelf op het WK geweest. dus ik kan bevestigen dat de wedstrijden dan gespeeld worden. En ik kan het zeker weten aangezien ik iemand ken die familie is van Van Marwijk. Maar ik ga nu niet emer mijn wijze worden verspillen aan dit domme zooitje hier, ik wens u geluk in u verdere leven(dat zult u wel nodig hebben).

• Reageer
gravatar

En nu zelfs met hoofdletters, die Alexander Douwe de Jeger leert snel! Beetje jammer van de spelfouten, dat dan weer wel. Nou nog even de disclaimer lezen, en dan mag je weer verder met je leven.

• Reageer
gravatar

Worden de Duitsers hier niet valselijk van moordplannen beticht? Het is inmiddels bekend dat de Zwitserse octopus Sepp nogal jaloers is op de Duitse octopus Paul, en octopus Sepp heeft nogal wat touwtjes in handen (acht, zo gaat het gerucht).

• Reageer
gravatar

Inderdaad, zelfs al zou Sepp acht touwtjes in handen hebben, zoals het gerucht wil, dan nog bepaalt Paul de uitslagen. Voor Sepp een reden om erg jaloers te zijn. Dat wordt nog verergert door het feit dat die uitslagen ook al niet de officieel gelekte lijsten volgen en daarover is Sepp natuurlijk helemaal niet te spreken. The plot thickens.

• Reageer
gravatar

@Piet-Corneel (baarddrager?): daar komt ook nog bij dat de spirituele leider van het Nederlands elftal, Yolanthe, nu moet kiezen tussen haar geboorteland en haar kabouter, en naar verluidt zijn de vuursalamanders bijna op. Spannend!

• Reageer
gravatar

@Piet Hein: (Nee, ik gebruik een pseudoniem. Sommigen gebruiken een, eventueel valse baard om zich onherkenbaar te maken. Die heb ik niet, dus doe ik het op deze manier)
Lastige keuze voor Yolanthe. Misschien kan ze die aan Paul voorleggen?
In plaats van vuursalamanders kunnen mosselen misschien ook wel. Mits aan prikkertjes met de juiste vlaggetjes. Jan S. komt toch uit Volendam? Daar kan ze vast nog wel een paar mosselen halen, tenzij alles al weg is, natuurlijk.

• Reageer
gravatar

Ik denk dat ‘noname’ Alexander Douwe de Jeger ten tijde van de staatsgreep net in Zuid-Afrika zat.
Of het is een infiltrant van de Fifa, want ik vertrouw het niet, dat iemand zich noname noemt en dan toch een naam blijkt te hebben.

• Reageer
gravatar

Blatter is erger dan een infiltrant (dank u jeettje), ik kan alleen nog niet op het woord komen om dit nog ergere dan te omschrijven. Die 500 halen we m.i. op onze sloffen en op een slof en een oude schoen wordt dit keer Nederland kampioen maar voor de zekerheid moeten ze toch maar voetbalschoenen aandoen. Cruyff geeft Spanje de meeste kansen, de bookmakers ook maar ja, dat was met Brazilië ook zo en we weten wat er toen gebeurde. Als nu ook maar de Octopus juist voorSpelt.

• Reageer
gravatar

Ik vind het wel een beetje dom van die Duitsers om het lot van hun ploeg in de armen van een Britse octopus te leggen.
Octopussen hebben een heel goed geheugen, die zijn de slag om Engeland en de V1’s en V2’s nog lang niet vergeten.
De vraag is natuurlijk wel of het dier ook uitslagen kan bepalen van wedstrijden waar Duitsland niet aan meedoet. Reikt zijn, pardon: Zijn macht tot over die grenzen?

• Reageer
gravatar

Het wordt zondag dus een spannende wedstrijd tussen octopus Paul, octopus Sepp, Yolanthe (geen octopus), en misschien een mannetje of 22 op een grasveld.
De Spanjaarden schijnen nog een beetje boos te zijn om een kunstje dat ik ze in 1628 geflikt heb, maar om te zorgen dat ze deze woede niet effectief kunnen gebruiken offer ik voor de wedstrijd een witte kip in een voodoo-ritueel.

• Reageer
gravatar

Overigens heeft het artikel met de één na meeste reacties er maar een magere 250 gescoord, dus of Nederland nu het WK wint of niet: dit record nemen ze ons waarschijnlijk echt niet/nooit (?) meer af.

• Reageer
gravatar

Dat vind ik nog niet eens zo’n slechte score van http://www.speld.nl/2009/12/04/pvv-vestigt-aandacht-op-donkere-kant-shaffy/
Het gaat hier wel om cultuur versus … ja wat eigenlijk?
Die hele oranjegekte is toch compleet van de pot gerukt?

Dan kan Ramses wel voortdurend dronken zijn geweest, maar hij had wel wat zinnigs te zeggen.

Dit topic wordt geregeerd door een verloren en gevonden USB-stick, een ontbladerende Zwitser en een onthande octopus.

Men kent een land aan zijn topics.

• Reageer
gravatar

Ik vind het niet zo’n eerlijke vergelijking – ten tijde van het Rondje Hero heeft de server langere tijd een blessure gehad waar Robben nog een puntje aan kon zuigen. En het cultureel gehalte van Ramses Shaffy staat geheel los van de reacties die de PVV-ers indertijd met hun vuisten typten.

• Reageer
gravatar

@475: ‘Ach, wat is nou precies cultuur?’ om maar eens een bekende wetenschapper te citeren. De één vindt dat al bij wijlen André Hazes beginnen, Jeettje moet daar dan weer niets van hebben. Is het niet ook een kwestie van smaak?? En subjectiviteit? Hoe dan ook, een Octopus die voorspelt kan cultuur zijn (denk aan de befaamde Bondfilm ‘Octopussy’) en misschien moeten we daarom laten zien dat de Nederlandse leeuw sterker staat dan een tot nu toe exact goed voorspellende inktvis. Weg met de voorspellende diepzeegedachten, leve de leeuw der lage landen (let op de mooie alliteratie) met voetbalschoenen aan. Mmmm, ik had nooit gedacht dat ik ooit nog iets dergelijks op zou schrijven. Toch cultuur?

• Reageer
gravatar

Ja kijk, dáár zit ik nou mee: Is De Nederlandse Leeuw cultuur?
Als er hier te lande zo’n beest in het wild losloopt, dan is hij ontsnapt uit dierentuin of circus, kortom: het is geen cultuureigen beest. En om nou Paul de Leeuw als cultuuricoon te noemen, nou nee. Dan zong die Hazes beter.

Heel erg veel vroeger schijnen er hier sabeltandtijgers rondgelopen te hebben, maar toen speelde men weer geen voetbal.
Heel verwarrend allemaal.

• Reageer
gravatar

Zo af en toe verslaan andere media de speld met nieuws:

” Tot woensdag was octopus Paul de held van Duitsland. Het weekdier wist tot zes keer toe de wedstrijden van het land te voorspellen door een mossel uit een bak met een vlag te halen. Helaas voor de Oosterburen had hij ook de halve finale goed, waarin ze verloren van Spanje.

Echt populair is het beest niet meer. De inktvis krijgt veel dreigmails van boze fans. Duitse kranten roepen op om het beest maar te frituren. Ook zou massaal inktvis besteld worden in restaurants.

Inmiddels voorspelde de Sea Lifebewoner ook de laatste wedstrijden: Duitsland wordt derde. En Nederland? Dat verliest.”
Hier kan een medium als de speld toch niet meer tegenop zou ik denken 😛

• Reageer
gravatar

Nederland verliest? Dan is die octopus in één klap de patroonheilige van alle woonbootbezitters in Amsterdam.

Zou wel lachen zijn natuurlijk …

• Reageer
gravatar

Zijn wij in Nederland allemaal zo gek dat wij een octopus geloven??????? Van die soorten (en felheid etc. van) kleuren en tekens die ze voor diertjes aanzien of de andere kist dichtplakken lijkt me logischer dan het geloven van een octopus..:S

• Reageer
gravatar

Wat de Nederlandse fans bedoelen weet ik niet – hoewel dat bij die fans schijnt te horen- maar toch, zo nadenkend over die octopus; ik zou hem eerder geloven als hij de naam schreef: het is toch een inktvis?

Trouwens, Fans, waarom zou je er niet in geloven: zat van die voetbaljongens slaan een kruisje of doen hun onderbroek achterstevoren aan oid, en dat is net zo bezopen.

• Reageer
gravatar

Het erg goede nieuws is dat bij de vorige finale de octopus er ook naast zat. Dus wie weet doet hij het wel expres om de boel in de maling te nemen. Intussen is het nog lang geen finale maar wel bijna 500 op de reactielijst. Tijd voor een schouderklopje voor ons allen.

• Reageer
gravatar

Zoals ik al eerder zei: het is eenBritse octopus die het Duitse elftal aangestuurd heeft. (Toch wel knap: met slechts acht armen 11 spelers aansturen!) Die zijn gewoon niet te vertrouwen. Hij heeft gewoon de Duitsers laten winnen tot op het bijna laatste moment. Ze laten lijden onder valse hoop!
En over het Nederlandse elftal heeft hij misschien geen macht.
Helaas!

Ook wel een vreemde reactie om na gedane zaken haatmails en dreigementen te sturen. Vast de Duitse afdeling van de PVV.
Na het verliezen frituurt men de octopus.

@Voetjebal: Ik vind eigenlijk dat de meningen van de mensen die het artikel niet geloven, gewist moeten worden. Plus de noodzakelijke reacties daarop. Die zijn immers niet ter zake en storen de discussie. Op een forum heb je daarvoor moderators.

Oeps!
Ik had hier best drie of vier meningen van kunnen maken!

• Reageer
gravatar

@Kees22, wel wat voor te zeggen, edoch ook voor recordpogingen heeft men ongelovigen, onwetenden, toeval en wat geluk nodig. Dus wat mij betreft gewoon laten staan, alles. Voor de 500 is m.i. ieder woord en dus ook iedere reactie welkom, zelfs die van de geachte inzender Nol de Trol, en het is ook een prachtig idee dat er nu nog maar een Nederlands elftal aan reacties nodig zijn om op het prachtig aantal van 500 te komen. Na een gewonnen finale naar 600 te willen vind ik persoonlijk wat overdreven.

• Reageer
gravatar

#Voetjebal: aangezien 500 al overdreven is, moet de 600 ruim te halen zijn: met alle pré-, voor-, tussen-, interim- en nabeschouwingen, volgen nog de postbeschouwingen, het te verwerken trauma bij verlies, het dempen van de euforie bij winst, de voorspellingen en speculaties over transfers, de reacties hoe het toch nog beter had gekund met alternatieve opstellingen en wissels -al of niet gepleegd- en de nazorg voor Oranje- en voetbalhaters.

Neen, we zijn er nog niet vanaf: ergens in de 740 zal het wel stokken, gok ik.

• Reageer
gravatar

@ Ing. Paulus, directeur PR/257 : de aan mij op 17 juni jl. beloofde zilveren speld ter behaling van het nieuwe Speldrecord is vandaag, 11 juli, de dag dat Nederland volgens octopus Pauline het WK gaat winnen, nog steeds niet bezorgd. Dit doet me inmiddels enigszins twijfelen aan het nut van recordpogingen, voorlopig ga ik maar uit van een misverstand en neem ik aan dat het kleinood binnenkort wel in de bus zal liggen. Wat dacht u overigens van een gouden speld voor de eerste reactie hier direct na de overwinning van Nederland?

• Reageer
gravatar

Kijk eens aan, blijkbaar ben ik niet de enige die kan lullen als mijn achternaam. Voor je het weet schrijf ik bericht nummer 1250 als inderdaad alle analyses hier op zullen verschijnen.

Ik durf voor vanavond echt geen voorspelling te doen meer. Brazilië – Nederland zat ik ook finaal mis. Gewoon even een Cruijf-eske uitspraak: “We kunnen verliezen, maar we kunnen ook winnen”. Ik weet wel zeker dat wanneer we verliezen, ik als eerste wat ‘fried octopus rings’ ga bestellen, Die Paul Die!

• Reageer
gravatar

En? Hebben ze al verloren?
Ik zit altijd goed: als ze winnen krijg ik een triomfantelijke kus en als ze verliezen geef ik een troostrijke kus!

• Reageer
gravatar

@Voetjebal #492: Wou je dan nog 4, 8 of 12 jaar wachten met het uitgeven van de Gouden Speld?
Want hopelijk duurt het wel zo lang voor ze winnen!

• Reageer
gravatar

In de Volkskrant een interview met Ben de Graaf.
Die beschrijft precies wat ons bespaard is gebleven!

Ik heb een hekel aan Amsterdammers, maar voel mee met de woonbootbezitters aldaar. Liever een gat in de lucht dan een gat in de bodem, zeg nou zelf.

• Reageer
gravatar

Laten we het hier maar zo ongeveer bij houden, toch? Een record wat gevestigd wordt moet ook nog een keer door een ander te breken zijn, anders is er straks geen lol meer aan. Overigens had Robben die bal alleen voor de keeper gewoon simpel moeten stiften, maar ja, as blijft verbrande turf.

• Reageer
gravatar

Heerlijk om ‘s ochtends rustig naar je werk te kunnen gaan. Zonder gezeik en gezeur.
Ik ga de naam van de Spaanse topscorer opzoeken en die laat ik dan op mijn rug tatoeëren: Dank god voor die knakker.
Bij de weg: Yolanthe Kabonke Karbauw was toch half Spaans? Volgens mij heeft ze ONS elftal gewoon uitgeput, de valsspeelster!

• Reageer
gravatar

@Voetjebal 497: Dat denk ik niet: woede, frustratie en teleurstelling daar is de Nederlandse literatuur groot mee geworden. En we hebben nog een heel traject te gaan over de invloed van de dames (“Denk erom dat je wint, want ik wil nieuwe schoenen, boot, bontjas etc”), de min of meer fatale wissels – die gepleegd zijn of gepleegd hadden moeten zijn, én het vreemde verschijnsel dat de spelersgroep nooit heeft aangedrongen op een trainerswissel. Het scheerde langs het randje bij de wedstrijd tegen Brazilië, en nu ging het echt fout. Dat zag je al van verre aankomen.
Waarom is die trainerswissel zo’n taboe? Stof voor zeker 300 reacties, toch?
Bert is aardig, maar alleen tót de finale; daarvoor mist hij net de bezetenheid die nodig is. Dat onderkoelde gedoe fnuikt op iets wat een kokende heksenketel moet zijn. Dan heb je een coach nodig als Aad de Mos, zo een die zéér nadrukkelijk aanwezig is. Maar dan graag ook met trainerskwaliteiten.

• Reageer
gravatar

Verloren!!

Daarom een speciale aanbieding van snackbar CousCous:
Ter bestrijding van de misselijkmakende teleurstelling:

Broodje VoetbalVerdriet;

in bier gedoopt wit of bruin bolletje met inkvipfrituur met zure oranjesaus

(Bij 2 bolletjes gratis maagtablet)

• Reageer
gravatar

@Haes #503: Ik ben opgelucht en plaatsvervangend dank ik god op mijn blote knieën dat de woonboten in Amsterdam heel blijven. Nou heb ik niet veel op met Amsterdammers en eigenlijk ook niet met woonboten, maar ik vond het indertijd stuitende taferelen. Je zou er een machinegeweer voor kopen om die apen van je boot af te houden, maar dat helpt tegen zo’n meute idioten ook niet meer.

En het was heerlijk rustig vandaag: de meeste mensen waren een beetje platgeslagen.

• Reageer
gravatar

@ Jeettje, 505: ach, nu het hele WK voorbij is daalt de interesse in het onderwerp toch ook vrij snel. Overigens ben ik het met Cruyff wel eens dat de finale van Nederlandse zijde veel te hard en unfair gespeeld werd. De oplossing om wel een keer te winnen is niet harder en lelijker spelen maar meer trainen en nog betere voetballers worden. De Spanjaarden hadden betere spelers, een betere techniek, konden de bal sneller laten rondgaan en hebben dan ook verdiend gewonnen. Nu ligt daar voor de toekomst een mooie uitdaging voor het Nederlanse voetbal: duidelijk maken aan de jeugd dat je alleen met veel en goed trainen met name op goede techniek, goed tactisch inzicht, een uitzonderlijk goede conditie en snelle balbehandeling een keer een WK kunt winnen. Gezien de luxe mogelijkheden heden te dage vrees ik dat we onze toch wat verwende jongeren helaas niet zo ver kunnen krijgen. Dus die zetten uit onvermogen op het belangrijke moment er dan liever de hakbijl in. Over 2 jaar is er weer een EK, dan weten we meer!

• Reageer
gravatar

Toch frappant dat ondanks alle tegengeluiden de voorspelling toch van begin tot eind is uitgekomen. Wel jammer dat al die staatsmedia ons anders doen willen geloven.

• Reageer
gravatar

Zeg Rob77. Nou mot je niet zo’n beschouwing houwe voor de het EK in 2112, ja. Onze jongens benne voor mijn kampijoen. En Oranje dus als geheel is GOUD, ja

• Reageer
gravatar

Mij ziet het bij oranje altijd rood voor de ogen. Maar dat kan natuurlijk ook zijn van die van kleur verschietende gele kaarten.

Maar kan die octopus ook voorspellen of we hier het volgende EK of WK krijgen? Het schijnt dat er vervelende afspraken worden gemaakt met betrekking tot de wetgeving. Bijvoorbeeld: óf Heineken wordt sponsor, óf de naam Heineken Music Hall moet voor de duur van het toernooi veranderen omdat het binnen de 2 kilometergrens ligt.

Dus als het doorgaat wil ik dat ruim op tijd weten om mijn vakantie te plannen: ik heb geen zin om van mijn balkonnetje geschoten te worden omdat ik een verkeerd merk bier zit te drinken binnen een sperrzone, dan wel dat een politiehond mijn broek van een verkeerd merk aan flarden scheurt, dan wel dat ik de berm ingedrukt wordt om vrije baan te creëren voor mijnheer Sepp Blatter.

Het moet natuurlijk wel het lullige spelletje blijven – geen staatsgreep.

• Reageer
gravatar

Heel erg verstandig hebben ze van het aquarium besloten tot octopus Paul niet meer mag voorspellen. Verder is het spelletje helaas al veeeeels te ver heen (door o.a. een zekere mate van corruptie binnen de FIFA, zie http://player.omroep.nl/?aflID=11051114 ;dat is een zeer duidelijke reportage hierover) dat de FIFA bijvoorbeeld geen belastingen hoeft te betalen en inderdaad vrijwel de staat mag ‘overnemen’ en dat ze mogen dicteren wat er in een land gebeurt als ze tijdens het WKtoernooi het land bezetten. Het van oorsprong leuke spelletje is tot keiharde (en ietwat corrupte) business verworden met alles wat daarmee samenhangt.

• Reageer
gravatar

Persoonlijk vind ik 518 al akelig richting de 600 gaan terwijl ik eerlijk gezegd dacht dat de teller wel zo bij de 400 zou stokken. Nu kunnen we voor het recordboek nagaan of dit ook de meeste reacties op 1 bijdrage in Nederland zijn dan wel of dit misschien een Europees record is en wie weet: de eerste EK kwalificatie wedstrijd is ook al weer dichtbij .. enz.

Enz.

• Reageer
gravatar

Krijgen we nou? Coiïtus interruptus? Waren we klaar dan? De relatie FIFA/ Tour is nog helemaal niet uitgeanalyseerd. Voor wie het nog niet door had: die Touruitslagen waren ook al bekend. Alleen waren ze niet uitgelekt omdat ze niet op een vergeten USB stick stonden. Maar is het nou niemand opgevallen dat de meeste dopingstalen verloren zijn? Geen enkel dopinggeval in de hele Tour? Net als bij het WK er geen enkel dopinggeval was? Terwijl we Heitinga toch duidelijk hoger hebben zien springen dan dat hij normaal kan?
Kom op zeg; wie dat gelooft mag het zeggen.

• Reageer
gravatar

522 alweer, ik begin nostalgische gevoelens te krijgen. Heimwee naar toen we nog onder de 400 zaten en nog steeds wereldkampioen konden worden. @ Jeettje: de doping zit tegenwoordig ‘tussen de oren’ de sportpsychologen praten zo op de sporters in en ze worden zo opgefokt door de trainers dat ze zonder verdovende en verboden drugsmiddelen ook al volkomen door het lint gaan. Een stier heeft tenslotte ook alleen maar een rode doek nodig. Waarom zou anders Spanje het WK en de tour en Wimbledon gewonnen hebben? En waar komt het stierenvechten vandaan? Juist! QED. En nog een voordeel: het paardenmiddel tussen de oren is helaas niet op te sporen.

• Reageer
gravatar

Kom nou toch Voetjebal, tussen de oren? Daar zit bij voetballers toch het grote vacuüm van de Magdeburger halve bollen?
Ik zie dat niet zo gauw gevuld worden door sportpsychologen, eerder door overmatig veel Red Bullgebruik of thee met een “smaakje”.
En een stier is kleurenblind, die rent op alles wat wappert: dat zijn reflexreacties. Voetballers hollen instinctief achter een balletje aan; meer is het niet.
Maar dan nog: aangezien een paard een groter hoofd heeft past dat nooit in dat van een voetballer ook al is het vacuüm, dus door weging zou het vastgesteld moeten kunnen worden.

Laat dan zoiemand een spreektest doen: komt er een redelijk coherent verhaal uit zonder al te veel eeeeeeeh’s en andere stoplappen en verhaspelingen maar wel repeterend van strekking, dan is er sprake van ïets-tussen-de-oren gedoopt: herhaling is immers de kracht van reclame. Wat sportpsychologen dan ook zijn; reclameboys.

• Reageer
gravatar

Het mooie aan dit WK was dat Octopus Paul Zijn goddelijkheid kon bewijzen door de almachtige FIFA te overtroeven.
En zo superieur als Hij zich als zwabberende voetbal vermomd in het hart van de actie wist te manifesteren.
Daardoor onweerstaanbaar de uitkomst naar Zijn achty armen zettend!

Verder was uiteraard het WK van geen enkel belang.

Vuvuzela, broeders en zusters!

• Reageer
gravatar

Mijn broer, Wikileaks-oprichter Julian Assange, wordt vervolgd voor zijn eerlijkheid. Het lekken van de wk-uitslagen was nog niet zo erg, maar het lekken van het complot van de media om de Fifa voor schut te zetten, gaf de doorslag.

Steun Wikileaks financieel met het opsturen van uw kredietkaart en handtekening onder het motto: Wij zijn niet gek, we steunen elke lek.

• Reageer
gravatar

Jeettje,

Na jouw uitspraak in reactie 534 valt bij mij het kwartje.

(Voor jou de volgende verklaring.
Een kwartje is eenvierde deel van een Euro.
Zeg maar, als je een Euro precies doormidden zaagt en elk van de twee resterende delen (wiskundigen noemen dat de twee helften) weer nauwkeurig doormidden zaagt heb je vier stukjes van de Euro. Elk stukje wordt door rekenkundigen “een kwart” of “kwartje” genoemd. Begrijp je?)

• Reageer
gravatar

@Paulus s.s.t.t. #535: Nee hoor, een euro heeft geen kwartje. De gulden had een kwartje: een kleinere en dunnere munt van hetzelfde metaal maar dan met 25 ct erop.
Nog verder terug waren er andere versies, mar dat is geschiedenis.
Het ding dat jij beschrijft is helemaal geen kwartje, dat is een stukje uit elkaar gevallen euro. Want de gele en witte delen blijven niet bij elkaar, na de beschreven behandeling.

• Reageer
gravatar

In onze sector wordt een kwartje zo niet geaccepteerd, kwartjes behoren rond te zijn en van een andere legering en gewicht dan dewelke uw meetkundige exercitie oplevert. Meer reguliere kwartjes accepteren we overigens ook niet meer.

Kwartjes, zoals ik die destijds beroepsmatig vaak tegenkwam, waren een vierde deel van een Gulden. Nou heeft de Euro meer dan de dubbele waarde van een Gulden.
Van u als wiskundige zou ik daarom graag de rekenmethode die u gebruikt hebt om deze waardevermeerdering te bewerkstelligen vernemen. In onze sector zou ze in deze moeilijke tijden goed van pas komen.

U begrijpt dat een bonus op u te wachten ligt.

• Reageer
gravatar

@Paulus s.s.t.t. # 537:
Als gymnasiast heb ik de rekenschuif nooit geoefend. Daar was ik wel eens jaloers op.
Maar nou je het erover hebt: leer je met een rekenlineaal wel rekenen?
(Of heb je het over een abacus?)

Overigens ben ik het met je pleidooi voor eenverbod op rekenmachientjes wel eens.

Ceteris censeo rekenmachientjes delendam esse.

• Reageer
gravatar

Oh ja: ik las vandaag in de krant dat Ahmadinejad Octopus Paul verketterd had! Eindelijk erkenning van een serieuze geestelijke leider.
En als iemand die de holocaust ontkent je als bedrieger neerzet, mag je toch wel tevreden zijn.

• Reageer
gravatar

d.g. bankier,

U kon zelf het antwoord geven. De voormalige entiteit kwartje staat ongeveer gelijk aan de nieuwe halve Euro.

Ik wil daarbij nog opmerken, dat uw soort volk, de bankiers, niet bekend staat als wiskundigen. Na uw opleiding met behulp van de rekenmachine van Texas Instruments kunt u alleen nog posten afrekken en bonussen optellen. Vermenigvuldigen doet u alleen thuis en delen doet u zelfs met uw vijfde partner niet.

• Reageer
gravatar

Het gaat wel erg snel hier!
Vuvuzela, ere zij Octopus Paul in den diepe.
s.s.t.t. is het meervoud van een Latijnse term s.t. die ik ook niet meer weet, maar die iets betekent als: sorry dat ik Uw titel niet meer weet maar ik respecteer hem heus wel.
Maar # 541: Nee, ik heb geen idee. Maar maakt dat wat uit?

• Reageer
gravatar

@Paulus, ik laat qualificaties maar even achterwege: Uit strekking en toon van uw reactie begrijp ik dat Kees22 gelijk had met zijn qualificatie van u als niet-gequalificeerd. Dat is in onze sector geen probleem; mocht u uw huidige betrekking verliezen als gevolg van deze onthulling, is er voor u altijd nog een mooi stukje geld te verdienen.
Mensen die in een paar minuten eerst van een kwartje een kwart Euro kunnen maken en die een weinig later alweer deze weten op te waarderen tot een halve Euro zijn goud waard.

• Reageer
gravatar

@Paulus s.s.t.t. #547: Na, echt niet.
Een euro is 2,237 of zo gulden. Een kwartje was 0,25 gulden.

Ik moet zeggen: mijn respect voor prof en drs en dr en zo was al niet oneindig, maar dat wordt er niet groter op.

Wat is dit trouwens? Een chattopic of zo?

• Reageer
gravatar

@546, Jeettje: inderdaad, het dient hier over voetbal te gaan en nergens anders over, en Iran deed helemaal in het begin wel mee maar werd al voor de eindronde uitgeschakeld. Ze deden wel in 2006 mee aan de eindronde. Overigens heeft de FIFA pas met de Iraanse voetbalbond een compromis bereikt inzake het dragen van hoofddoekjes tijdens het vrouwenvoetbal. (I.v.m. het komende meisjestoernooi onder de 15 in Singapore.) De door Iran voorgestelde hoofddoek mag niet maar wel mogen ze uiteindelijk een soort muts dragen. Eind goed al goed?

• Reageer
gravatar

Ja, kijk wél geloofwaardig blijven hé, Voetjebal: het is hier De Speld niet: een Iraans vrouwenvoetbalteam, het idee dat dat bestaat!
Eerst zien dan geloven.

• Reageer
gravatar

Jeettje 554,

Ja zeker bestaat dat. Er zijn Iraans meisjes- en vrouwenelftallen in ballingschap. Als vermomming dragen ze namelijk geen hoofddoekjes.

Dat jij zulks niet weet, is je dus niet aan te rekenen, te meer daar ze uit veiligheidsoverwegingen ondergedoken zijn op een geheime locatie in een niet nader te noemen land.

• Reageer
gravatar

@Paulus555: jazeker, het is zelfs op tv geweest: iets met een rondvaart ofzo. Mensen moesten getroost worden (anders kopen ze geen oranje rommel meer) en toen hebben ze net gedaan of ze gewonnen hadden.

@Paulus 557: ja kijk, ik kijk dan naar Iran, niet naar een of ander buitenland met gedesintegreerde vrouwen.
Een Iraanse voetballende vrouw is voor mij net zo’n exoot als een geheelonthoudende Rus: het zal bestaan, maar net zo ongrijpbaar als Bigfoot.

En alweer aardig op weg naar de 600

• Reageer
gravatar

Redactie,

Ter gelegenheid van de zeshonderdste reactie op één artikel verwacht ik toch echt een speciale, dubbeldikke editie van de Speld met kortingsbonnen; interviews met de trotse hoofdredacteur, de trotse oprichters en de trotse Raad van Bestuur; een jubileumkruiswoordpuzzel met dikke prijzen; een ledenwerfactie en de uitreiking van de zwaar verzilverde Speld. En dat is nog het minste.

• Reageer
gravatar

@ Jeettje 554: het is misschien nog erger dan je denkt. Mahmoud Ahmadinejad (Perzisch: محمود احمدینژاد) is wellicht gewoon een verzinsel van het decadente westen, net zoals Jacob Zuma, president van Zuid-Afrika (je weet wel, van de WK) waarschijnlijk ook een verzinsel is. Waarom verzint het diep gezonken westen deze dingen? Omdat de westerse landen willen voorkomen dat hun inwoners naar dit soort uiterst aantrekkelijke landen emigreren. Daarom doet men alsof Zuma aan polygamie doet en Ahmadinejad aan de holocaust ontkenning, beiden strafbare feiten in veel verdorven westerse landen. Door dit zo voor te stellen houden die ongelovige westerlingen hun inwoners vast! Terwijl Iran en Zuid-Afrika beiden landen zijn met schitterende natuur en onvolprezen eeuwenoude culturen. Dit is een complot van ongekende omvang, daar zijn hoofddoekjes, laat staan mutsen, helemaal niets bij.

• Reageer
gravatar

Het blijde stuk van vandaag is Für Pluk van de Petteflet (bagatelle no: 563 in ‘a’ mineur). Wij slaan daartoe de bundel van Ludwig de Heer open op bladzijde 30, vers 7.

• Reageer
gravatar

Is Pluk blij dat hij uit Madurodam weg mag? Voetballen lukt daar niet echt met die veldafmetingen: één keer niesen en je hebt een homerun.

Wel een idee eigenlijk: stadions bouwen in Madurodam en dan tegen Blatter zeggen dat we de schaal wat verkleind hebben om de belastingvrije winst te maximaliseren.
Alles lekker dicht bij mekaar, speciale snelweg van het ene naar het andere stadion, lilliputters als voetballers, gaat helemaal te gek worden.

• Reageer
gravatar

Jeettje,

Ik weet nog niet zo zeker of Pluk daar wel weg wil. Margootje heeft zich daar namelijk blijvend gevestigd gehoord de volgende hymne. Weet je nog?

“Margootje, Margootje, ze klom op mijn broodje
Ze trok aan mijn haar, ze zat op mijn mouw
M’n kleine vriendinnetje, zo’n neussie, zo’n kinnetje
Ze riep in m’n oor, o ik hou zo van jou
Margootje, Margootje, in zo’n klein Peugeootje
Margootje, Margootje uit Madurodam…”

Uit de bundel van Jacques Klöters de Heer, blz 325, eerste vers

• Reageer
gravatar

ds Paulus (566),

Dat lied mag in een professioneel voetbalstadion alleen worden gezongen door toeschouwers, spelend en verzorgend personeel die Wim heten. De fluitende veldmanager mag meeblazen in f-hoog.

• Reageer
gravatar

Dominé,
laat ik u voorlichten: het is een liedtekst van Annie MG Schmidt de Heer. (omstreeks 1965)

3 opmerkingen hierbij:
1. vreemd dat iemand met MG in de naam over Peugeot een lied maakt
2. met Margootje is het wat anders gelopen, zie link
http://vriesdemark.schrijft.nl/teksten/margootje.jpg
3. het lied mag niet ten gehore worden gebracht op E- of WK’s omdat Peugeot geen official sponsor is

En Margootje ken ik wel: heel wat aan die auto afgesleuteld.

• Reageer
gravatar

Jeettje,

De bundel is toch echt van de publicist en programmamaker Jacobus Raymundus Petrus Gerardus (Jacques) Klöters de Heer. In de bundel zijn Nederlandse cabaret- en linkse-kerkliederen opgenomen van iedereen van naam in ons land. Ook van Annie de Heer al was dat een dame.

• Reageer
gravatar

Redactie

Ingezonden stuk naar aanleiding van psalm 568, vers 2.
Misschien leuk voor goedgelovigen om te weten.

Mijn zuster, die heet Kee. Ze had een voorliefde voor botermarkten, alwaar ze allerlei mensen leerde kennen o.a. mijn katholieke collega Frater Venantius, geboren als Wim Sonneveld.

• Reageer
gravatar

Gut dominé, u krijgt zeker weinig weerwoord als u op de kansel staat: ik had het over de componist van het gezang. Dat iemand dat bundelt zal wel. Er wordt wat afgebundeld in dit land.
Er is altijd wel iemand die iets bundelt. Sterker: er wordt veel te veel gebundeld, rijp en groen.

En dan nu de schuld bij uw zuster leggen? U bent met Catootje naar de botermarkt geweest, ouwe schuinsmarcheerder, daar weet ik alles van. En wie zat uw zuster Kee te troosten omdat zij niet meemocht?
Juist ja; Ikke, uw dienstwillige dienaar.
Dus zijn we maar naar een voetbalwedstrijd gegaan, krijg ik dat geld van die kaartjes nog eens terug?

• Reageer
gravatar

Ook dat nog, na Madurodam ook nog naar de Botermarkt en dan halen we ook nog de 600. Alsof we al uitgepraat zijn over het erg goede idee de FIFA Madurodam over te laten nemen voor het WKtoernooi in Holland en België, dat dan te laten spelen door liliputters en over het al dan niet bestaan van Jacob Zuma als president van dat fout verlopen WK toernooi. Kortom tot de volgende EK zeker stof genoeg.

• Reageer
gravatar

Prima idee, WK in Madurodam, maar dan wel met de bollen van ‘t Atomium als officiële wedstrijdbal, anders gaan de belgen weer zeuren dat wij ‘hollanders’ ‘t weer helemaal naar ons toe trekken.

Knappe scheidsrechter die ‘t dan niet meer ziet als de bal over de lijn is.

• Reageer
gravatar

Reactie op 572

Dat vind ik nou eens een echt goed idee van Voeljebal, dat van een WeeKaa lilliput-voetbal .

Erikje, regel jij in Madurodam het Kuipje, dan doe ik het Arenaatje.
Jeettje, mij lijkt het Galgenwaartje voor jou geschikt.
Margooltje, wil jij het stadionneke van FC Lutjebroek voor jouw rekening nemen?
Voeljebal, ik denk dat je zelf wel een geschikte speelweide kunt uitzoeken.
Plukje van de Petteflet, wil jij met Aagje het stadion van De Stampertjes eens bekijken.
Ds Paulus, wilt u de Heer vragen zijn grazige weide beschikbaar te stellen en de melk met honing te verzorgen.
Wij zoeken nog een sponsor voor de thee in de rust.

• Reageer
gravatar

Volgens mij was het eigenlijk Jeettje haar ideetje maar ik denk graag mee, er is bijv. vast een soort mini-atomium ergens in België (waarschijnlijk Brussel waar ook een echt Botermarktje is) te vinden voor wat kleine wedstrijdjes aldaar.

• Reageer
gravatar

En verroest het klopt! Van de site van het Atomium, je gelooft je oogjes niet maar toch: “Aan de voet van het Atomium ligt Mini-Europa, het enige park waar u in enkele uren door heel Europa reist. Een unieke tocht die u nergens anders kan maken. U kan dus met een combi-ticket aan een voordelige prijs de twee attracties bezoeken.” Dus dat zou dan mooi de Belgische mini-locatie kunnen worden. En voordat combiticket kan Blatter heerlijk heen en weer reizen tussen het Mini-Europa en Madurodam met zijn lilliputters.

• Reageer
gravatar

@574, ben net aangekomen in het stadion van Egwijk (aan Zee), om dat met Aagje te inspecteren. Van De Stampertjes geen spoor, maar die zijn veel te ruw voor een spel als voetbal.

Voorlopige bevindingen:
* De ballen zijn hier groot, eivormig en oranje
* Voetbaljurkjes mogen ook roze zijn
* Hinderlijke zandstormen

• Reageer
gravatar

Bedankt jongens,

We gaan er van M,
we gaan er van A,
we gaan er van D,
We gaan er van U,
we gaan er van R,
we gaan er van O,
We gaan er van D,
we gaan er van A,
we gaan er van M,
we gaan er van Madurodam!

• Reageer
gravatar

@Voetjebal: Zeker, slechts de kleine Jeet zou zoiets kunnen verzinnen, ik reageerde dan ook slechts op de voorgestelde wedstrijdlokatietjes.

Uw voorstel klinkt als een voor de belgen waarschijnlijk beter te behappen alternatief, maar ik kan me voorstellen dat ze minder blij zijn zij ‘t te moeten doen met speellokaties in Mini-Europa en wij in wat toch een soort mini-Nederland is. Ik zou de belgen willen vragen zo snel mogelijk Damianeghem/Damiaenville te stichten, hulp en expertise vanuit Madurodam moeten toch mogelijk zijn.

Dat Kleine Wiske overgeslagen wordt zal de friezen teleurstellen, maar daar zullen ze onderhand toch wel aan gewend zijn.

• Reageer
gravatar

OK reactie op 572:
Ze (dat is iedereen behalve ikzelf en mijn naasten) mogen best de WK organiseren in Holland en België, dan hebben wij in de andere provincies van Nederland er tenminste geen last van.
Wordt nog wel een probleem als de bobo’s van het WK over Brabants of Zeeuws grondgebied willen reizen. En van België naar Holland moet je toch over die provincies reizen.
Nou ja, je kunt via een omweg nog over de Noordzee.

• Reageer
gravatar

@Kees22 581: Je vergeet de Limburg-Gelderland-route, daar zullen die bobo’s toch niet teveel hindernissen tegenkomen.

En hoe jammer ik ‘t ook voor jou en voor mezelf vind (tenslotte gevn hollanders zoveel aanleiding om op ze te schelden), dit keer hebben noord-hollanders part mog deel aan de plannen., tenslotte ligt Madurodam in Zuid-Holland. Je kunt natuurlijk ‘t door Paulientje genoemde Arenaatje (of Lutjebroek) als ekskuus aanvoeren om ook de Noord-Hollanders erin te betrekken, maar dan zeg ik Galgewaardje.
Hoewel Utrechters natuurlijk ook een soort hollanders zijn, die noem ik er in één adem doorgaans gewoon niet eens bij.

• Reageer
gravatar

Het hoofdstuk sportiviteit in het politieke programma van Wilders was vóór de verkiezingen uitgelekt in de Speld, met name het deel over Marokkaanse sporters. Juist dat deel blijkt nu te zijn verdwenen uit zijn eisen aan de informateur. Beweerd wordt, dat hij inmiddels bij wijze van spreken zelfs bereid zou zijn om de burgemeester van Rotterdam als formateur te aanvaarden.

• Reageer
gravatar

@Paulientje: Helemaal mee eens, denk dat dit de beste plek is om een beetje over de wk-plannetjes te praten, op die lilliputters-pagina doen er veels te veel dubieuze belangenclubjes mee. Aan de andere kant zou de FIFA zich daar misschien weer beter thuis voelen, om precies dezelfde reden.

• Reageer
gravatar

@dgE #582: Paulverdomme! (Dat kun je rustig zeggen: Octopus Paul heeft helemaal geen gehoororgaan en hoort dus noch gebeden noch vloeken.) De Limburg-Gelderland-route!
Laten ze het niet wagen!
Ik heb ooit nog overwogen om het Handboek voor de Anarchist te kopen, in de jaren 70. (Als ik mijn goed herinner tenminste, er lijkt een gat in mijn geheugen te zitten.) Dus ik kan ze nog een poepie laten ruiken.

• Reageer
gravatar

@Kees22 586: Paulverdomme mag je van mij ook best zeggen hoor, zie niet in waarom niet.

Wat betreft de Limburg-Gelderlandroute kan ik je niet steunen denk ik, ik ga voor de IJssel-linie, al sluit ik niet uit een vooruitgeschoven verdedigingslinie op de Veluwe te plaatsen. Ik raad u aan de Maas als makkelijk te verdedigen grens te nemen, met een kleine dwarslinie net boven Zuid-Limburg, moet het mogelijk zijn de route naar Gelderland te blokkeren.
De niet-verdedigde delen van Limburg zullen slechts kortstondig last hebben van de bobo’s, want zodra ze door krijgen dat ze zo Holland niet zullen bereiken, zullen ze niet weten hoe snel ze weer terug moeten komen naar de speelsteden waar ze wel kunnen komen!

• Reageer