‘Waarom Henk wel en ik niet?’

Henk en Ingrid vervreemden Wilders van Sandra en John

“Waarom komt Geert wel voor mijn buurman Henk op, maar niet voor mij?” Met die vraag worstelt de 45-jarige Sandra de Bakker de laatste weken. “Ik heb toch ook last van ze, van die Marokkanen?” Ze staat in de deuropening van haar ruime woning van de Haagse vinexwijk Ypenburg en wijst naar het pleintje aan het einde van de straat. “Laatst stonden er nog een paar, op dat pleintje daar. Ik weet niet wat ze deden, maar je weet het nooit, hè?”

Tot voor kort wist ze precies op wie ze wilde stemmen: de PVV. Geert Wilders gaf haar het vertrouwen in de politiek terug. Maar toen Wilders Henk en Ingrid tot boegbeelden van de partij bombardeerde, ging ze twijfelen. Ze kreeg het gevoel gepasseerd te zijn. En zoals Sandra zijn er nog duizenden andere Sandra’s, Johns en Petra’s, die maar niet kunnen begrijpen waarom Wilders nou juist Henk en Ingrid een voorkeursbehandeling geeft.

De klachten van Sandra, John en Peter zijn volgens analist Flemmo te Gader een belangrijke reden voor de daling van de PVV in de peilingen. “De mensen in de traditionele Wilderswijken begrijpen niet dat Henk en Ingrid symbolen zijn. Dat heeft al op meer plaatsen voor spanningen gezorgd. In de wijk Oudeplas in Alkmaar-Noord kreeg een Henk een ei tegen zijn schutting geworpen terwijl hij zijn tuintje aan het besproeien was. Heel vervelend.”

Wilders kan van voran af aan beginnen, aldus Te Gader: “Het is natuurlijk een strategische blunder van jewelste. Wilders heeft zijn electoraat schromelijk overschat. Hij moet zich nu de vraag stellen hoe de schade binnen de perken kan blijven. Ik denk dat ze in het campagneteam behoorlijk aan het puzzelen zijn: hoe houden we Marjon, Wesley, Audrey, Bram, Mieke, Victor, Cindy, Wilco, Eelke, Remko, Peter, Loes en Joep binnenboord?”

Sandra kent ook een Henk. Wat hij met Ingrid heeft weet ze niet, maar dat gaat haar ‘natuurlijk ook niets aan.’ Henk woont bij haar verderop. “Best een aardige man hoor. Maar hij maakt er een potje van. Soms parkeert hij de auto in zijn voortuin. En hij loopt vaak ‘s nachts lallend over straat. Ik weet niet wat Geert in hem ziet. Al moet hij natuurlijk wel geholpen worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Wilderswijken beginnen nu op Vogelaarwijken te lijken.
Het blijft een rommeltje. Zelfs Henk en Ingrid snappen er geen bal meer van. Wilderswijken met gegarandeerde hypotheekrente aftrek? Vergeet het maar. In heel europa is de hypotheek aftrek ook allang afgeschaft. Wilders,Rutte en Balkenende beloven de kiezers hypotheek aftrek tegen beter weten in. En dat geld ook voor de twee vrienden van Geert Wilders: Henk en Ingrid.

Reageer
gravatar

En ik, de minnaar van Ingrid snap er al helemaal geen sjoeche meer van. Als ze bij me is is alles lekker en leuk, en thuis blijkt ze opeens het voorbeeld van Geert te zijn. Shocked!

Reageer
gravatar

Ik ben het helemaal zat! Poep op de auto, dreigbrieven en dan heb ik het nog niet eens over alle scheldwoorden die je over je heen krijgt. Laat ze naar Geert gaan en niet naar mij.
Wij gaan onze naam veranderen in Driek & Inge en daarna gaan we gewoon weer op de SP stemmen.

Reageer
gravatar

Achmed, jij vuile leugenaar! Smerige pedofilatelist! Ik kom alleen bij jou thuis je fabelachtige verzameling kinderpostzegels bekijken en verder doen wij helemaal niks.
Mijn Henk zal binnenkort wel eens bij je langs gaan. Probeer jij ons huwelijk soms kapot te maken, net zoals je vorig jaar Anja en Henk uitelkaar hebt gespeeld? Om vervolgens ons huis te kopen voor een prikje en met volledige hypotheekrente-aftrek? Net zoals je broers Mohammed en Ali? Ja, ik weet precies wat jullie van plan zijn. Na Anita, Anja, Patricia, Sandra, Petra, Amber, Marjon, Cindy, Loes en alle andere gezellige Hollandse meiden uit onze Wilderse prachtwijk dacht jij mij te kunnen pakken?
Loverboys, dat zijn jullie! En Geert weet het. Hij zal nooit toestaan dat onze Wilderse modelwijk in handen valt van jou, je broers, je neven of die enge Vogelaar.

Reageer
gravatar

Wat een gedoe om niks. Henk en Ingrid bestaan niet echt. Nou ja, wel echt, maar dat zijn dan weer niet die twee van Geert.

Geerts zijn er ook wel meer, maar die van de familie Wilders bestaat niet echt, zegt zijn niet-broer met het schaamrood nu al jarenlang op de kaken.

Reageer
gravatar

Mijn IJslandse buren Björn en Helga weten inmiddels niet meer waar ze aan toe zijn! We hadden ooit een Wesley en Kimberley in de buurt wonen, maar die hebben we weggestemd.

Reageer
gravatar

Ik vind dit weer zo’n typisch demoniserend artikel van de linkse media. Ik ben laatst nog op bezoek geweest bij sandra (zij bleekt altijd mijn haar) en john (doet mijn badkamer) en had de indruk dat wij het goed konden vinden met elkaar. Ik sluit nooit iemand uit, met uitzondering natuurlijk van mohammed, achmed, abdoel, hassan, ali, nasir, youssouf, zahid, hussein, ibrahim, badr, zahier, rachid, faisal, samir, abdoellah, yasin, rahman, jamal, essam, zafir, hakim, karim, khaled, nadir, omar en wahid. Want die vind ik niet aardig en hun eten niet te vreten, want ik hou niet van koriander en kummel.

Reageer
gravatar

@Piet Hein
IJslandse buren is tot daar aan toe, mijn oude Vinex buurtjes kwamen uit Finland, na één keer GeenStijl lezen zijn ze weer geëmigreerd.

Reageer
gravatar

“Noem me eens een rechtse hobby?”
“Behalve geldharken?”
“Behalve geldharken, de boel oplichten met aandelen enzo, ja”
“En tennis, hocky en paardrijden en lullige muziek en twirlen?
“Jaaa, ook behalve dat”
“En behalve uit hun krachten gegroeide auto’s rijden en de Telegraaf lezen en reaguren op Geen Stijl?”
“Yep”
“Eeeeeeeeeeh ….. tsjaaaa, dan moet het toch zijn .. ehm …. Arabische voornamen sparen?”
“Yessss!! U mag gecertificeerd stemmen: volgens de Kies Onwijs Wijzer is het bij u automatisch rechts. En niet aan het rode potlood likken anders gaat het mis.”

Reageer
gravatar

@Mad Man: toch kan ik de beste puberazzi van GeenStijl wel een beetje begrijpen in hun wantrouwen tegen de Finnen: ondanks dat het in Nederland lang niet zo koud is als in Finland blijven ze heel opzichtig bontkragen dragen.

Reageer
gravatar

@Piet Hein, ik zag pas zelfs allemaal Finse vrouwen met een hoofddoekje, ik dacht dat die Scandinaviërs zo geëmancipeerd waren.. Of zou dat dan ook zijn door het kou-trauma dat ze in het hoge noorden hebben opgelopen?

Reageer
gravatar

Namen, namen: what is in a name? Of in een plaatsnaam? Of in een taal? Eigenlijk heet het Westlandtheater bijvoorbeeld eigenlijk Naald en zo zal de Speld eigenlijk ook wel weer anders heten. We zitten helemaal in het tijd van het grote herkaderen in je eigen voordeel dan wel anders dus waarom noemen we Ingrid geen Hagar of Lilith en Henk Kaïn of Indra of.. Kortom, niemand wordt meer gekend bij zijn ‘gewone’ naam maar alleen bij zijn herkaderde naam. Geert kan dan gewoon weer Mohammed heten, ze hebben allebei immers evenveel aandacht voor de Islam, dus waarom niet? Herkader namens mij maar als ‘Nieuwe Boeddha’.

Reageer
gravatar

Namen ligt in België, en België mag op 9 juni niet stemmen. Daar hebben ze in 1830 zelf voor gekozen, en dit zijn de consequenties!

Reageer
gravatar

@Piet Hein #21. En Namen heet dan eigenlijk weer Namur, dus klopt het toch allemaal weer als een bus. Precies als Namens al beweerde.

Reageer
gravatar

@Haes & Piet Hein: uiterst vereerd, Herkaderen heet in goed Nederlands dan tegenwoordig ook reframen en Beiden: Chapeau!

Reageer
gravatar

Heel geruststellend Haes (23), dat ik ook eens genoemd word als voorbeeld van hoe het hoort. Waarvoor mijn dank. (Alleen volgend ekeer mijn naam graag met een hoofdletter. Dat hoort ook zo)

Reageer