Bekerfinale voortaan over 306 wedstrijden

KNVB wil 'veilige en eerlijke finale'

Om ongeregeldheden zoals dit jaar te voorkomen zal de  KNVB-bekerfinale volgend jaar in aangepaste vorm plaatsvinden. De beslissing van het bekertoernooi zal vanaf volgend seizoen tussen 18 topteams en over 306 wedstrijden worden gespeeld. Volgens de voetbalbond zijn er in de nieuwe finalevorm bijna alleen maar winnaars en zijn ongeregeldheden vrijwel uitgesloten.

Het nieuwe concept is ontwikkeld naar aanleiding van de verwachte ongeregeldheden tussen Ajax- en Feyenoordaanhangers bij de bekerfinale van zondag 25 april. In het ontwerpplan voor het KNVB-toernooi 2.0 zullen daarom alleen supporters van de thuisspelende teams aanwezig zijn bij de finale. Om de sfeer te behouden mogen echter bij zogenaamde ‘risicoloze wedstrijden’ wel degelijk supporters van beide partijen aanwezig zijn. In het eerste ontwerpvoorstel is dat bij 304 van de wedstrijden het geval.

Voor de winnaar van de bekerfinale is er een extra beloning. Als de Europese voetbalbond akkoord gaat is deelname aan de Champions League gegarandeerd. Bovendien komt er voor de clubs die net buiten de boot vallen in de finale een soort ‘tweede finale’. Hierbij zal een minifinale gespeeld worden in groepjes van vier clubs. Ook voor de winnaars van de tweede finale wacht Europa.  Voor de verliezende finalist (de zogeheten 18de plaats) is de KNVB echter onverbiddelijk. Die club wordt geplaatst in een Belgisch Biertoernooi voor hobbyisten. In die ‘competitie’ mogen van de KNVB wel supporters van alle teams aanwezig zijn. Maar de verwachtingen zijn dat daar in de praktijk weinig van terecht komt.

De meeste clubs reageren enthousiast op het voorstel. “Het zijn altijd de topclubs die de dienst uitmaken in de bekerfinale”, aldus FC-Utrechttrainer Ton du Chatinier, “nu maken ook subtoppers en degradatiekandidaten kans op de erebokaal, dat is wel zo eerlijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@loko: pas op hè, als je bij sparta gaat zitten groeien je polsen met duimen omlaag in die stand vast.

overigens zijn er classici die beweren dat de duim naar beneden wijzend wilde zeggen dat er geleefd mocht blijven worden, en dat de duim omhoog een keelsnijdend gebaar zou zijn geweest. helaas wil het gilde der gladiatoren hierover geen uitsluitsel geven. zeker bang voor scheidsrechterlijke dwalingen of onzeker over de rol van de 4e official.

Reageer
gravatar

@loko: Je bedoelt Spartacus, in Rome.
Dat zou de transfersommen ook wel omlaag halen, denk ik. Want als je pech hebt moet je een voetballer in één keer afschrijven.

Reageer
gravatar

@7 En ik op een stoel/troon zodat ik mijn duim omhoog of omlaag kan doen,net als in Sparta.(thums up is niet aan de orde)

Reageer
gravatar

en de oplossing is toch zo simpel: je moet er alleen maar opkomen.
vooruit dan; gratis adviesje van de consultant: op het moment dat alle hoolifans in het stadion zitten, laat je weten dat de wedstrijd op een verrassingslocatie elders te lande gespeeld wordt.

Reageer
gravatar

Tel daar de 34 competitiewedstrijden bij op, mijn beschte Jurjen, en je zult zien dat we het ‘slechts’ 25 dagen zonder voetbal moeten stellen. Nog altijd bijna 4 weken, genoeg voor menig huwelijkscrisis.

Reageer
gravatar

Diep diep triest! Wederom krijgen de hooligans wat ze willen. Puur omdat zij willen dat hun club wint en omdat ze weten dat er met geluk een boel mogelijk is willen ze vast houden aan ondemocratische middelen. Wanneer komt de KNVB nou eindelijk tot de wijze en meest eerlijke beslissing en dat is dat een beker alleen eerlijk toe te kennen is door middel van een bindend referendum.

Reageer