‘Korfbalcompetitie mogelijk antisemitisch bolwerk’

Recherche onderzoekt 'web van extreem-rechtse sympathieën'

Het OM start een diepgravend onderzoek naar ‘mogelijke antisemitische praktijken’ in de nationale korfbalcompetitie. “We kregen een anonieme tip, dat we maar eens goed moesten opletten bij de wedstrijd tussen Groen-Roze-Blauw en Geel-Wit. Ik ben heel wat gewend, maar dit was schokkend om te zien. Grote groepen blanke jongens en meisjes die aan de lopende band de Hitlergroet maken. In de eerste helft alleen al 48 keer!” In Duitsland staat op het maken van de hitlergroet maximaal 5 jaar celstraf. Hoewel het brengen van de groet in Nederland in persoonlijke kring niet verboden is, is het in het openbaar wel degelijk strafbaar”, aldus de openbaar aanklager.

Volgens Koert van Zemelen, voorzitter van de korfbalbond, is de ophef ‘overtrokken’. “We hebben inderdaad vrij weinig donkere korfballers, of joodse, of zelfs zigeuners. Maar we hebben nooit bewust mensen buitengehouden. Ze willen blijkbaar gewoon geen lid worden. Daar kunnen wij weinig aan doen.” Volgens Van Zemelen is het brengen van de groet ‘vooral een manier voor de jeugd om contact te maken. Daar moet je niet zo zwaar aan tillen vind ik.’ Maar er gaan ook andere stemmen op. Volgens bronnen uit de nationale competitie voelt lang niet iedereen zich op zijn gemak met de situatie. “Het is een erg effectieve vorm van intimidatie, dat wel. Zeker wanneer je naast het handgebaar ook termen als ‘Sieg Heil’ naar de tegenstander roept. Maar ik heb me er nooit prettig bij gevoeld. Er zijn grenzen aan wat sportief acceptabel is, zelfs als je er een worp mee kunt afstoppen.”

Volgens Drs. Evergem, Neerlandicus en ‘begenadigd korfbalhistoricus’, is de huidige stand van zaken ‘een historische trend.’ “Zo kort na de oorlog zag je dit vrijwel nooit, althans, niet in de officiële competitie. Toen was het echt een taboe. Naarmate de jaren verstrijken zie je dat het toch weer gaat rommelen.” De geschiedenis gaat terug tot de controversiële olympische spelen van 1936, waar leden van het Duitse team de groet meermalen per wedstrijd maakten. “Die zijn er echt mee begonnen ja. Ze hadden overigens ook zonder intimidatie een geweldig team, met Helmut Zuckschatt als middenvelder en Breittner Eisenstein in de aanval. Als die gelijktijdig de Hitlergroet maakten, dan durfde je als tegenstander echt niet meer in de buurt te komen!”

Volgens juristen is de grens tussen een verdedigende beweging en een ‘echte Hitlergroet’ moeilijk, maar niet onmogelijk hard te maken. Ook connecties met antisemitische beweging in Europa en daarbuiten worden onderzocht. Tot die tijd heeft de rechter een dwangsom opgelegd van 5.000 euro ‘per gebaar’. De gevolgen voor de het EK in Nederland aanstaande oktober zijn volgens experts moeilijk in te schatten. Evergem: “Het wordt fascinerend om te zien hoe teams er mee om gaan. Een ding is zeker, korfbal is nog nooit zo spannend geweest.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Deze groet is door Hitler gekopieerd vanuit het korfbal. Bekend is dat korfbal vanwege zijn germaanse (Nederlands/Zweedse) oorsprong populair was bij hem. Correcter zou dus zijn te spreken over de korfbalgroet.

Bijkomend voordeel is dat de negatieve lading rondom de zogenaamde Hitlergroet hiermee verdwijnt. Het brengen van een Hitlergroet kan bewust provocerend gedaan worden. Met een korfbalgroet provoceer je niet en zet je eigenlijk alleen jezelf voor schut.

Reageer
gravatar

Het OM start een onderzoek en de rechter heeft al een dwangsom opgelegd?????
Dan wordt de zaak wel erg hoog opgenomen!

Ik vind het een overtrokken reactie. Per slot van rekening hebben korfballers toch het recht op hun eigen kleine veldje waar ze veilig kunnen wonen. Het is immers een westerse, democratische sport, temidden van allerlei andere, barbaarse sporten die uit zijn op hun vernietiging. Korfballers hebben dus mijns inziens het volste recht om zich te verdedigen.

Reageer
gravatar

Wat een belachelijk artikel!
Korfbal, DE sport van Nedeland, wordt hier echt beschuldigd van zaken die er niet eens zijn! Het staan met de hand omhoog zoals in al die foto’s is verdedigen! Er wordt op de korfbalvelden geen enkel verband gelegd met de hitler-groet! Dit wordt verzonnen door mensen die graag willen stoken en zo overal wat op verzinnen en naar hun eigen hand draaien. Ik nodig alle mensen die dit hebben verzonnen of het verdedigen in korfbal zien als een hitler-groet uitnodigen om een keertje te komen kijken op een korfbal vereniging. Er is namelijk niks antisemitisch op korfbal, en niemand wordt buiten gesloten! Elke vereniging is blij met extra leden en zal nooit iemand weigeren op afkomst, huidskleur, geloof of wat dan ook. Korfbal is zich in Nederland onwijs aan het groeien, we zijn het beste korfbal land van de wereld! Laten we daar met z’n alle trots op zijn en niet van die belachelijke dingen verzinnen om zo’n mooie sport zwart te maken!

Reageer
gravatar

Ik waardeer korfbal met name vanwege het hoge humorgehalte onder de beoefenaars.

Vooral door de sport zwart te maken bewijs je juist dat korfbal niemand uitsluit@ Jeroen

Reageer
gravatar

@Loko: Wat wil je allemaal niet gaan tolereren dan? Als jij op straat loopt en je je zit een vriend/vriendin staan en je steekt je hand op om hem te groeten, of je zit in de auto en iemand laat je der voor en je steekt je hand op om hem te bedanken, moeten we dat ook gaan straffen? Daarbij komt, korfbal bestaat al sinds 1902 en in 1906 werd de eerste korfbalvereniging opgericht. En toen werd er al verdedigd zoals op bovenstaande foto’s.

@Jorg: Er wordt ook met links verdedigd, het is maar net welke kant je op verdedigd en met welke hand je schrijft. Het heeft de zelfde reden als met welke voet je schiet bij voetbal.

Reageer
gravatar

@gvs Verdedigen

Een aanval kan door de tegenpartij worden verdedigd. Indien de verdediger zich tussen aanvaller en korf opstelt, op een afstand waarbij hij/zij de schouder van de tegenspeler kan aanraken, wanneer hij/zij de aanvaller aankijkt en daadwerkelijk tracht het schot tegen te houden (de arm uitsteken), is de aanvaller verdedigd, en mag deze niet op de korf schieten. Bij het verdedigen geldt dat dames alleen dames mogen verdedigen en de heren ook alleen elkaar. Als een dame een doelpoging waagt, die verdedigd wordt door een heer, wordt er een strafworp gegeven. Omgekeerd is dat uiteraard ook het geval. Wèl mag er onderling van tegenstander worden gewisseld, zolang deze van hetzelfde geslacht is.

Daarom steken ze hun hand op!

Reageer
gravatar

Ja, mijn beschte Annie Pruttel. Korfballers hebben veel humor, zij het een wat macabere vorm ervan. Want het moet wel een grap zijn als je als spelregel het tonen van zo’n beladen gebaar invoert. Ik moet zeggen dat ik de grap ook wat randje vind, maar ik kijk dan ook liever naar Champions League voetbal.

Reageer
gravatar

Het lijkt me knap lastig verdedigen met zo’n zwart balkje voor de ogen.

@Jeroen Hebben all korfballers zo’n moeite om Algemeen Begrijpelijk Nederlands te schrijven, of ligt dat aan jou ?

Reageer
gravatar

@Steev Waarom zouden we in vredes naam midden in de wedstrijd iemand met de hitler-groet gaan groeten? Voor de wedstrijd geven we elkaar gewoon een handjes en wense we elkaar een prettige wedstrijd. En nogmaals, Deze korfbal regel was er VOOR dat iemand ook maar wist van een hitler-groet! En het heeft ook helemaal niks met een hitler-groet te maken! Het is het zelfde als bij basketbal, daar verdedigen ze ook en doen ze dat ook met een hand omhoog! Ik vond dit artikel al belachelijk maar dat zoveel mensen het geloven is echt ongelooflijk! En laten we dan ook gelijk maar in de wereld brengen dat korfbal een slechte invloed heeft op het gebruik van de Nederlandse taal!

Reageer
gravatar

@Jeroen. Korfbal is ontstaan in 1902, zeg je. Toen was Hitler al geboren, dus is er zeker sprake van een verband. Dat gezwaai met die gestrekte rechterhand is zeer zeker laakbaar.

Reageer
gravatar

Basketbal ook zeg je?

Mijn hemel, als we hier geen diepgeworteld complot op het spoor zijn… Heeft iemand niburu al op de hoogte gesteld?

Reageer
gravatar

Hoe kan die “Hitlergroet” nou een verdedigingsactie zijn? Hitler is toch de oorlog begonnen door Polen aan te vallen? waarschijnlijk is dit gewoon een aanvalsbeweging. Het is een schande dat gebrek aan historische kennis nu ook al voorkomt in de edele oer-Germaanse Korfbalsport!

Reageer
gravatar

@Jeroen de foto’s spreken voor zich,hoeveel bewijs wil je? Stel je eens voor dat het op de olympische spelen gebeurd,dan staat Nederland als intolerant land bekend.

Reageer
gravatar

Die disclaimer kan me geen ene reet schele! Tis een belachelijk artikel en ik ga dadelijk naar de politie om dit te melden! Dit accepteer ik niet!

Reageer
gravatar

Nu is het echt genoeg! Ik ben er helemaal klaar mee! Ik dacht dat dit artikel belachelijk was maar zo te lezen zijn ligt het niveau van de bezoekers niet zo heel hoog.. zeg maar ver beneden het NAP!

Reageer
gravatar

Korfbal is alles voor mij! En dan zijn hier mensen die dat dus allemaal kapot willen maken! Weten jullie wel wat jullie met me doen? Jullie maken me kapot!

Reageer
gravatar

NIKS GEEN DISCLAIMER!!
Jullie begrijpen gewoon niet dat er nooit mongole zijn die zoiets echt serieus nemen! Haha jullie horen alleen maar laggen gieren brullen overal! en ik dacht laat ik het eens van de andere kant doen.. en ik vond het wel leuk om te zien dat jullie allemaal dachten dat ik een labiele mongool was die hierdoor echt diep geraakt was! haha moooi dit!
Bedankt voor de fantastische 2,5 uur!

Reageer
gravatar

Persoonlijk wijdt ik al de misstanden aan het gemengde karakter van de sport. Doordat de vrouwen geen lichaamsbedekkende kleding dragen (de zgn sport Burka) komen de slechtste kanten in de mannen naar boven. Onderdeel daarvan is het nadrukkelijk haantjes gedrag bij de mannen. Hierdoor ontstaat weer een pikorde met één nadrukkelijke leider (de zgn Führer). Deze leider wordt gedurende de gehele wedstrijd gegroet door de rechter arm omhoog te steken.

Reageer
gravatar

Dit artikel is weer helemaal uit zijn verband gerukt. Hitler was zelf een verwoed korfballer en kon soms minutenlang stil in de lucht hangen. Daarvoor moest hij natuurlijk zijn handen gebruiken om niet te snel op aarde terug te keren, daaruit is ten onrechte gesuggereerd, dat hij een groet zou brengen. Hij stond er ook om bekend, dat hij zich nimmer liet muilkorven. Jammer nou toch weer, dat zo’n man zich nou weer in zijn graf om moet draaien. Hij had al zoveel kopzorgen.

Reageer
gravatar

het moet wel leuk blijve natuurlijk!
kword gelijk getweet door onbekende over uitsprake hier en word gevolgd door de speld op twitter! haha
Gelukkig mag ik zo weer naar mijn nazi club!

Reageer
gravatar

Ja maar als ik typ dan trek ik me niet zo veel van spelling aan! als ik iets moet schrijven voor school of me werk dan let ik daar wel op maar nu typ ik gewoon maar int wilde weg! en je begrijpt wat ik bedoel en dat ist belangrijkste

Reageer
gravatar

ja nou ja zeg; het spel dat ik in mijn onschuldige jeugd heb gespeeld!! nu pas vallen de schellen mij van de ogen – ik heb mijn onschuld toen al verloren. och heden, heb ik al een foute verzamelhobby, nu dit weer: mea maxima culpa.

en wat nog erger is, ik zie het nu pas (zo blind was ik als jeugdige): er is blijkens de foto ook nog sprake van ongewenste intimiteiten! daar ga ik voorshands maar vanuit, dat het laakbare gedrag zich niet zó ver heeft verspreid dat de intimiteiten gewenst zijn.
is dit nog wel sport? wat zegt mart smeets hierover?

Reageer
gravatar

Is er iets gebeurd hier? Ik kom net terug van de lente-training van mijn curling-vereniging. Bovenhands curling is echt waanzinnig, ik hoop dat het ooit legaal wordt!

Reageer
gravatar

Beste redactie,

Langs deze weg wil ik mijn uiterste onvrede over uw artikel kenbaar maken, net nu we hard bezig zijn de Olumpische Spelen van 2028 naar ons kanjerland Nederland te halen, en dat net op de dag dat de grote Olumpische kanjer Juan Antonio Samaranch is overleden.

Wij dachten een goede kans te maken op de OS door te internationale sportwereld te verrijken met:
*pole vault long jump (fierljeppen)
*bare hand doubles tennis (kaatsen)
*mixed no-contact basketball (korfbal)

Ik vrees dat uw artikel ertoe zal leiden dat alleen extreem antisemitische Arabische landen nog voor onze kandidatuur zullen stemmen, waar we van tevoren hadden gerekend op de steun van ook de gematigd antisemitische Arabische staten.

U zet alle kanjers die zich inzetten voor ons fantaaastische doel om de Olumpische Spelen naar Nederland te halen verschrikkelijk in hun hemd, en u boort ons land nog drie Gouden Plakken door de neus ook!!!!

EricaT

Reageer
gravatar

@loko #38: en ik zal niet toegeven dat ik dacht dat speld.nl een zionistisch bolwerk betrof tot ik in deze conversatie erachter kwam dat deze artikelen een satirische inhoud hebben. Laat Jeroenen toch lekker in hun waan. Dat levert alleen maar mooiere gesprekken op. En waar kun je in Nederland nu nog op je gemak de Hitlergroet brengen zonder dat je raar aangekeken wordt buiten het korfbal? Een vrijhaven voor de nazi-sympatisanten. Hoezee!

Reageer
gravatar

u hebt gelijk, sterkerder. het wordt pas aanpakkenswaardig als zowel de vrouwelijke als mannelijke spelers zich gaan tooien met kleine plaksnorretjes tijdens de wedstrijd.
het was overigens houzee.

Reageer
gravatar

Beste Jeroen,

Ik ben van Marokkaanse komaf en wil al enige tijd op korfbal.
Helaas is dit al bij 4 clubs niet gelukt, terwijl ik van mening ben dat een korfbalvereniging, en de sport zelf, staat waar ik voor sta.
Zou je me kunnen adviseren hoe ik me het beste kan aanmelden bij een korfbalverening, zodat mijn talenten op de juiste manier gebruikt zullen worden.
Ik ben van mening dat ook een derde generatie nieuwe nederlander recht heeft om te korfballen en daarna gemengd te douchen.
Bedankt Jeroen!

Reageer
gravatar

Room Padre, geef mij je nummer en ik fix een club waar je kan komen korfballen! Één probleem, die “hitlergroet” hoort er nou eenmaal bij. Als je goed kan schieten heeft je verdediger geen tijd om de arm omhoog te steken.

Ronald D. uit het artikel is een Portugees, slechte googlewerk jongens. Wel grappig artikel 😉

Reageer
gravatar

Portugees / Braziliaan bedoel je zeker? Volledige naam: Ronald Dinho (aka Korfbalgod!)
Btw: Zijn grootouders zijn na WOII naar Zuid-Amerika gevlucht omdat de grond hen hier te heet onder de voeten werd…
Goed Google-werk door de redactie!

Reageer
gravatar

Uiteindelijk zal de Speld na terdege speurwerk stuiten op een internationaal sportcomplotnetwerk waar uiterst vreemde zaken zullen samenkomen: ‘De Chinese gokmaffia die nu iedere week op Hollandse voetbalwedstrijden inzet’; ‘Curling zal verplicht bovenhands gespeeld worden’; ‘Tijdens het blokkeren in volleyballwedstrijden wordt de dubbele korfbalgroet gebracht’; ‘Ook bij waterpolo gebeuren onder water dingen die het daglicht niet kunnen verdragen’ etc. Dit is nog maar een kleine greep uit een internationaal vertakt crimineel/groet sportnetwerk: u bent gewaarschuwd!

Reageer
gravatar

Beste Room Padre,
Het klopt idd dat marokkanen niet worden geaccepteerd op korfbal verenigingen, dit komt omdat koning Mohammed VI, koning van Marokko, alle marokkanen heeft verboden om lid te worden van een korfbal vereniging. Hij was in zijn jeugd een fanatiek korfballer maar heeft in een korfbal wedstrijd betrokken bij een tragisch ongeluk waarbij hij zijn armen verloor. Hij heeft daarna nog geprobeerd om door te gaan en te korfballen met zijn voeten. Dit was helaas zonder succes omdat hij steeds werd afgefloten als hij de bal met zijn voeten in de korf probeerde te schieten. In het korfbal reglement staat namelijk dat je de bal niet met de voeten mag aanraken, dit wordt aangeduid als voetbal en dat is een hele andere tak van sport. Hij had er zo de pest in dat hij een enorme haat ontwikkelde jegens korfbal. Hij heeft op zijn 24e ook nog mee gelopen in een anti-korfbal demonstratie, dit was zonder succes omdat hij die ochtend zijn veters niet kon strikken en dus de hele weg op blote voeten moest lopen en daarbij een infectie aan zijn voeten opliep waar hij nu nog steeds last van heeft. Toen hij uiteindelijk Koning werd verbood hij alle marokkanen om lid te zijn van een korfbal vereniging en deel te nemen aan een korfbalwedstrijd. In marokko zijn daarom nu ook geen openbare korfbal verenigingen laat staan wedstrijden. Als je in marokko bent kun je wel een leuk korfbal wedstrijdje bekijken maar hiervoor moet je diep in de underground van marokko komen. Aangezien dit moeilijk te bereiken is zijn er de laatste 100 jaar veel marokkaanse families naar nederland verhuisd om toch nog korfbal te kunnen spelen, maar omdat hij verbod geldt voor de gehele marokkaanse bevolking kunnen de marokkanen in nederland ook niet korfballen. het is een trieste bedoeling maar er is toch ook wel begrip voor koning Mohammed VI.

Reageer
gravatar

Als je meer wilt weten over korfbal in de Marokkaanse ondergrondse zou je de documentaire kunnen kijken die de Belgische filmmaker JC van Damme er over gemaakt heeft. Toen zijn vriendin gekidnapt was moest hij daar het nationaal ondergronds kampioenschap winnen om haar vrij te krijgen. En hoewel hij erg gedwarsboomd werd met diverse vormen van vals spelen door tegenstanders is het hem uiteindelijk gelukt.

Reageer
gravatar

Niet alleen korfbal is door antisemitische tendensen besmet. Veel erger is het gesteld bij synchroonzwemmen. Zoiets stinkt en dat weten de beoefenaren maar al te goed. Sommigen zetten zelfs een knijper op hun neus. Tot overmaat van ramp wordt bij deze sport ook herhaaldelijk ondersteboven de paradepas uitgevoerd. Overigens is het opvallend dat bij dit soort ultrarechtse uitingen, zowel in het korfbal als in het synchroonzwemmen, altijd vrouwen betrokken zijn.

Reageer
gravatar

@Janboel: U maakt mij aan het schrikken: Chinese gokmaffia die op provinciale voetbalwedstrijden inzet! Ongeloof!ijk. Sjande! Sjokkend!
En dat ze dubbel bedriegen blijkt wel uit de vaagheid van de weddenschappen. Want gaat het hier om de Noord- of om Zuid-Hollandse competitie? Van de doorsnee hardwerkende Chinees kan niet verwacht worden dat hij dat onderscheid op eigen kracht kan maken.
Kunnen we met de EU-wetgeving aangaande streekproducten hier niks mee doen? Aankaarten via het WTO of zo?

Reageer
gravatar

@loko
Ben jij nu zo dom of lijkt het maar zo, ik zie op die foto’s geen hitlergroet maar een puur verdedigende actie van een speler.
Dit artikel en sommige commentaren slaan werkelijk nergens op.
Zo kun je wel iedere sport gaan ontleden, bijv. bij baskebal zijn ook bewegingen die gezien kunnen worden als een hitler groet, zwaaien en daarbij je arm iets te ver naar voor leunen kan ook gezien worden als die groet, moet ik nog even door gaan of begin je het te snappen.
Zielige figuren die een sport gaan ontleden op dit soort dingen.

Reageer
gravatar

Dus omdat pietje een moord pleegt mag kareltje niet worden aangesproken op een roofoverval…. Kijk daar zou Pim nu wat aan gedaan hebben!

Reageer
gravatar

limbabwe zit nog in de ontkenningsfase. toch goed dat hij in detail weet aan te geven hoe het moet.
maar vergelijken met basketbal; die vlieger gaat niet op: basketbal is een amerikaanse uitvinding en het heffen van de hand verwijst daarbij naar het ‘howgh’ vredesgebaar van de indianen. bron: library of congress; notules 42 tot en met 53 bis, 4de sectie over armseinen der indiaansche bevolking. (en hoe daarop te reageren – appendule xxixx)

Reageer
gravatar

Sorry Piet, maar die moorse islamitische zwarte piet heinen moeten er wel wat mee te maken hebben. Pim zou zich nooit door die korfballende milieufreak met extreem rechtse armsignalen alleen laten pakken natuurlijk.

Reageer
gravatar

@ Jeroen: ik ben een korfbalster in hart en nieren. Ik ben net zo fanatiek als jij (ach wat doe ik mezelf aan).
Ik heb heel erg lang geleden geleerd: ook slechte publiciteit is reclame. En nog gratis ook. Ik vind het artikel wel humor… Misschien levert het nog wat leden op ;-).
Jij weet toch wat zo leuk is aan korfbal, doe geen moeite om anderen iets op te dringen….
Let’s play korrrrrrrrrrrrrrrrbal (met hand omhoog dan wel….)

Reageer
gravatar

@58 limbabwe Ja ik ben dom maar aan mijn ogen mankeert niks.
Ik heb de foto’s gezien en lijken me niet gefotoshopt.
Dat verdedigen doet de rooms katholieke kerk ook,maar maakt het niet goed.
En zwaaien moet je doen met twee handen om geen verwarring te zaaien.

Reageer
gravatar

uit het verhaal van Jeroen begrijp ik dat korfballers ook nog eens seksistisch zijn. mannen bij mannen, vrouwen bij vrouwen… net als bij islamitische fundamentalisten, die ook vaak antisemitisch zijn. het is dus één groot netwerk op dit moment blijkbaar. angstaanjagend…

Reageer
gravatar

@ivs: Daar zeg je zowat. Is al eens onderzocht of de korf van de eigen partij naar Mekka gericht is en de korf van de tegenpartij juist de andere kant op?
Dat is een soort geestelijke doping, want in de eerste helft verdedig je dan als seksistische, antisemitische moslim de bakermat van je geloof en in de tweede helft richt je je juist naar die bakermat. Een win-win-spel dus.
Als seculiere variant kun je de korf van de eigen partij naar bijvoorbeeld Auschwitz of Sobibor richten. Of naar Braunau am Inn.

Reageer
gravatar

@ Jeettje (67) als ik dat nu echt had getypt had ik het een leuke grap gevonden. Mijn handen heb ik nodig om die antisemitische bewegingen te maken, dat is ook het enige dat belangrijk is ;-).

Reageer
gravatar

@Paula (69): maar dat schreef je toch ook? “Ik ben een korfbalster in hart en nieren”, dus als de rest van het lijf niet meedoet moet je die dingen toch bij elkaar houden?
Voor je het weet ben je ze kwijt of gooi je ze samen met de bal door het mandje.
Ieder zijn verzetje, daar hoor je me niet over; het was gewoon een stukje bezorgdheid.

Reageer
gravatar

@66 ivs: Korfbal is niet alleen seksistisch, het is gesegre… gesegra gegrse&*$@ .. gescheiden en separatistisch: er wordt gescheiden gedouched. Overigens kan er zowel met links als met rechts worden gegroet, onderdeel van het bestaan van twee verschillende stromingen in het korfbal, toepasselijk links en rechtsgroetend genoemd. Het verschil is niet helemaal duidelijk.

Reageer
gravatar

@71: Waarbij opgemerkt moet worden dat de douchegelegenheid van de dames vele malen beter is geventileerd dan die van de heren vanwege het niet onaanzienlijke aantal boorgaten op ooghoogte aan de buitenkant van het gebouw.

Reageer
gravatar

En ik mij altijd maar afgevraagd waarom het in de kleedkamers van de dames altijd veel schoner ruikt. Dank je Jeettje voor deze verheldering.

Reageer
gravatar

ik zag laatst tot mijn grote schrik op tv dat bij een demonstratie van neonazis in duitsland de demonstranten duidelijk een verdedigende korfbal beweging met de rechterarm maakten.
daarmee is dus duidelijk bewezen dat alle neonazis korfbal spelen.

Reageer
gravatar

Met stijgende verbazing de commentaren gelezen. Ik ontdek de “echte” Korfballers onmiddelijk….Jeroen v.D. ; Jorg K: etc. Beide heren brengen inderdaad regelmatig de Korfbalgroet. Links- of rechtshandig. Zelf ook regelmatig de arm opgeheven. Om niet op te vallen, enigszins gebogen…. Prachte stuk proza! En nu duik ik weer onder in ‘t Damsterdiep!

Sharkie

Reageer
gravatar

Sommige mensen snappen het echt niet.
Natuurlijk gaat het hier om een Hitler groet.
Na het winnen van een partijtje korfbal word het wilhelmus gespeeld en hierin klinkt dan ook het bekende zijn wij van duitse bloed.

Reageer
gravatar

Natuurlijk begrijp ik dat dit als grap bedoelt is maar het blijft schandelijk dat ze dit durven publiceren. Dit is belachelijk en beledigend van aard. Een excuses bericht lijkt me hier zeer gepast.

Reageer
gravatar

Op tachtig, wel een goede grap van je. maar hier doen ze niet aan grapjes. Mijn moeder komt morgen langs (kwetsbaar opstellen).

Reageer
gravatar

Bestaat korfbal eigenlijk wel?

http://www.sportgeschiedenis.nl/userfiles/korfbal.jpg
Als je deze foto bekijkt, kun je duidelijk zien dat de schaduwen op de bal en de korf niet overeen komen. Ook de korf ‘hangt’ heel onnatuurlijk aan de paal (als het een paal is…). Ik denk dat hier de ZGNVD aan het werk is. Vraag me niet wat de afkorting betekent; het is beter voor je als je het niet weet. Maar ze zijn onder ons, he Catweazle? (tenminste… als dat je naam is?)

Reageer