PVV stapt uit onderhandelingen kabinetsformatie

Wilders 'ziet geen verdere mogelijkheden'

Na uitgebreide onderhandelingen onder leiding van informateur Frits Bolkestein zijn de leden van de PVV definitief uit het overleg voor een mogelijke kabinetsformatie gestapt. De partij van Geert Wilders behaalde bij de landelijke verkiezingen 24 zetels en werd daarmee de op twee na grootste, na PvdA en VVD. In een reactie gaf Wilders aan dat CDA en VVD hem ‘onvoldoende tegemoet kwamen’, en hij ‘de kiezer niet wil opzadelen met halfzachte maatregelen’. Verdere onderhandelingen worden door de PVV-leider van de hand gewezen. Gezien de complexe zetelverdeling zullen de gevolgen van deze stap niet gering zijn. Analisten speculeren over een minderheidskabinet.

Politiek-strategisch wordt de zet van de PVV als ‘handig’ beschreven. Extreme opvattingen, die tijdens de verkiezingen lonen, zijn vaak een last aan de onderhandelingstafel. Een probleem voor wie wil regeren – maar in het verleden heeft het electoraat onverzoenlijke onderhandelaars aan de formatietafel vaak beloond. De PVV wandelt dus weg met winst onder de arm. De rol van oppositie is de partij op het lijf geschreven. Weliswaar wordt de PVV nu gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel verweten, maar Wilders zelf heeft altijd ontkend dat hij niet zou willen meewerken aan een regering. Hij wil alleen niet ‘voor joker’ in een kabinet plaatsnemen. De suggestie dat Wilders al voor de verkiezingen heeft besloten eventuele onderhandelingen te saboteren wijst de PVV-leider dan ook resoluut van de hand.

Politieke samenwerking met de PvdA wordt door Wilders eveneens uitgesloten. “Met de PvdA kunnen wij simpelweg niet in een kabinet gaan zitten. De tijd van pappen en nathouden is voorbij in Nederland. De PvdA wil over bepaalde zaken die Nederland dringend nodig heeft niet onderhandelen. Dan houdt het wat ons betreft op.” Job Cohen gaf al aan dat regeren met de PVV erg moeilijk zou worden.

Verdere mogelijkheden moeten nu worden onderzocht. Een minderheidskabinet van CDA en VVD met politieke steun van Wilders lijkt, na de recente uitlatingen hierover van VVD-fractievoorzitter Mark Rutte, onhaalbaar. Daarom moet nu verder in het midden worden gezocht. D66 heeft al laten weten open te staan voor overleg. De ChristenUnie neemt een afwachtende positie in. Ex-minister Rouvoet noemde het eerder ‘kiezersbedrog’ om na een zetelverlies opnieuw in de regering plaats te nemen.

(Naschrift redactie: per abuis is een artikel van 28 juli 2010 geplaatst. Hiervoor onze oprechte excuses).


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

109
PHILOSOFFIE ALGERIJNS • 17 APRIL 2013, 02:36
TIP:ALGERIJNS AFKOMST KIND VANAF 6 JAAR NIET GEZIEN MIJN EIGEN KIND EN RECHTER SPEELT MET ALGERIJNS MOSLIM DOOM DOOM NEDERLANDS MACHT MISBRUIKEN TEGGEN ZWAAK MOSLIM ALGERIJNS ALLEEN TEGEN RIJKSOVERHIED
MACHT NEDERLAND KLIEN GEHEUGEN EN GEEN EENS RESPECT VOOR VADER VAN KIND OF MIJN DCHTER JAMMER KANKER JODEN NEDERLANDS FATSOENEN GEEN RESPECT VOOR EEN DOOD MAN 53 JAAR OUD THUIS OVELEED
GELUKKIG WAS BIJ HEB ALLES GERGELD OMDAT DOOM NEDERLANDS IS ALGERIJNS AFKOMST
EMBASSADE DEN ALGERIJE WEET DAT
GENIETEN ARI BOL EN JAN VAN GELD VAN RIJKSOVERHIED OMDAT ZIJN JULLIE NEDERLANDS FATSONEN
TIP:ALGERIJNS VOOR NEDERLANDS VOLK DIE PAS WAKKER DAT WILDERS HEEFT GENOEG JULLIE MISBRUIKT VOOR ZIJN EIGEN
WILDERS NU GEBRUIK ANDER SYSTEEM
NIET OVER MOSLIM NIET OVER GRIEKLAND
MAAR ALS KABINET GAAT BEZUINIGING OVER IETS WILDERS GEBRUIKT JA MOET SIT OMLAAG NIET OMHOOG HAHAH POLITIEK VAN KINDREN ACHTERSTAND ZIEK MENSEN
NEDERLAND IS KAPOT EN GAAT NOG ERGER KAPOT EN KAPOT
WAT DENK JIJ KOM NIEUW KONING WILLEM ALIKSANDER MET MAXIMA EIGEN HUIS GEKOCHT IN GRIEKLAND
KONINGDAG VOEDSELBANK 2013 SCHANDALIG
10 JAAR IN NEDERLAND HEB PASSPORT NEDERLAND NOG DIPLOMA VAN BEVEILIGING 2
MISBRUIKE DOOR ARI BOL MARTELAAR MORDINAREN 2 JAAR OPLICHTERS EN NOG ANDER ALGERIJNS 53 JAAR OUD DOOD GEWONDEN THUIS 4 DAGEN POLITIE 112 MOET BELEN HOEF NIKS TE DOEN
DE DEUR FORCEREN EN MENEMEN NAAR UITVAART
GELUKKIG WAS IK BIJ HEB ALLES GEREGLD NEDERLANDS OMDAT BEN ALGERIJNS NIET MARROCAN
EN HIJ STAAT GEWOON ARI BOL MET JAN OP DE KRANT BLACHELIJK NEDERLANDS
Wij willen Geert Wilders niet in dit land zien. Zijn opvattingen … Want je kan zo links als de pest wezen, eigenaars hebben altijd gelijk.
Dat was de wijze les die Geert Wilders tijdens zijn Australische tour verkondigde. … Maar dat kan in Nederland niet meer – dus zoekt hij verre … begeven en om u heen kijken delft den haag zoetermeer rotterdam overal overlast … Als alle acties, reizen, uitspraken en politieke manoeuvres van Geert Wilders
De visumaanvraag van PVV-leider Geert Wilders om Australië te bezoeken, … De PVV-leider wilde eigenlijk in oktober al naar Australië maar zijn visum werd niet … Overal waar islam opduikt onstaat ergernis, geweld en erger; de … van hem, dat hij dit volhoudt, terwijl hij geen normaal leven kan leiden.
Geert Wilders gaat verder met zijn Marokkanen oorlog bij … Het land ziet er niet uit, maar niemand kan wat zeggen. Alles gaat naar ….. De aarde is mijn tijdelijke land en ik kan mij dus overal aarden. Ik ben niet afhankelijk van Nederland. Ik reis veel en ik koester ook geen haat noch wrok voor Nederland.
HITLER IS EEN MAN NIET VROUW EN HIJ IS NIET HOMO OF PEDO
HITLER HEEFT EEN VISIE OM ZIJN DOEL TE BREIKEN.
GA JIJ HITLER MET WILDERS HAHAHAHAH DOM NEDERLANDS FATSONEN
GEEN RESPECT EN GEEN GEVOEL ORANJE VAN VOEDSELBANK TERWIJ WILDERS VACANTIE NAAR AUSTRALIA HAHAHAH DOM VOLK EN DOM OVERHIED GRAAIER EN DOM POLITIE DIE SCHIET GEWOON EEN HOND DAKLOOS NEER
RICHI EEN JONGEN 17 DOOD GESCHOTEN DOOR AGENT WAT GEBEURT NIKS
ANNES GEWONDEN IN BOS MAAR NEDERLANDS ZEGT HIJ HEEFT ZIJN ZELF VERMORDEN 13 JAAR OUD OMDAT HIJ IS MOSLIM
HOEVEEL MENSEN HEB JULLIE VERMORDEN EN GEMARTELT EN KAPOT MAKEN GENOEG
WIL JULLIE WILDERS TOP MAKEN ALS HITLER GAAT JULLIE NIET LUKKEN DOM NEDERLANDS FATSONEN
Geert Wilders licht in dit interview voor het Australische … Hij kan beter zijn familie bezoeken in Indonesie.
Ook vraag ik me af welke mogelijke gevolgen deze ontwikkeling kan hebben op de lange … Overal word je met informatie en reclameboodschappen geconfronteerd; … Niet voor niets zijn de oneliners van populisten als Geert Wilders zo succesvol! …. Persoon & Gezondheid · Sport, Spel & Recreatie · Vakantie & Reizen .
AMSTERDAM – PVV-leider Geert Wilders kan tijdens zijn bezoek aan Australië … Mensen tegenhouden vanwege hun religie kan volgens hem niet omdat niet valt te … wil blinden in ov op rekening laten reizen · Genoeg alternatieven voor ‘dure’ JSF … Altijd en overal op de hoogte blijven van het nieuws?

Reageer
gravatar

Ach Complotticus: vertrouw op Octopus Paul. Hij heeft de oppermachtige FIFA te kakken gezet, dus het Joods Wereld Complot en de Bilderbergers kan Hij aan met twee tentakels in de neus.

Reageer
gravatar

Pfft, dit verhaal maakt des te meer duidelijk hoe de Bilderbergers samen met de Joden en de gehele politieke elite de wereld in hun macht hebben. De toekomst is al volledig vastgelegd om binnenkort hun ‘New World Order’ te stichten. Verkiezingen en Politici zijn slechts speelborden en pionen in hun diabolische plannen!

Dat De Speld inside informatie heeft geeft ons, het volk, nog enige hoop. We kunnen het tij keren! Samen met een team van vooraanstaande wetenschappers ben ik van plan dag en nacht de artikelen op De Speld te analyseren. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we de Bilderberger plannen op die manier te pakken krijgen. En na openbaarmaking kan de democratie weer zegevieren.

Dan kunnen eindelijk onafhankelijke politici als wijlen boer Koekoek, Tara Singh Varma en Richard de Mos de macht grijpen.

Reageer
gravatar

@45 Baracqui
De Speld van 5 maart 2011 is op 21 oktober 2010 reeds bij u bezorgd! Kontroleer uw brievenbus nog eens of laat anders uw hond inslapen. ‘t Zal niet de eerste keer zijn dat het kreng een exemplaar van ‘de Speld’ verslindt. Ik breng u dienaangaand de gebeurtenissen van 29 februari 2059 en 16 juli 2133 nog eens in herinnering.

Reageer
gravatar

@44 Ik kan me wel inschrijven voor een jaarabonnement, maar ik verwacht dat mijn verzoek dus al lang bij De Speld bekend is.
Ik verwacht dan echter ook dat jullie (liefst vooraf) wat gaan doen aan het feit dat de Speld op 5 maart 2011 niet bezorgd zal worden !

Reageer
gravatar

Het zijn allemaal vriendenclubjes
Lees http://www.dedoorzetter.nl link 129 VVD
Wel een club die nuchter nadenkt
VVD Vrij Van Drank
Mijn beloning is nog steeds niet afgehaald link 100

Reageer
gravatar

@30 Ik zou het geweldig vinden.@Hero Brinkman GoGo je bent tenslotte geen dronken droppie.Het gaat tenslotte om Ramses shaffy
Straks denken ze nog dat je air hebt.

Reageer
gravatar

Als ik de foto bij het artikel zie, ik een verwarde oude man.Die het niet durft op te nemen voor zijn partij genoten.

Reageer
gravatar

Het laatste commentaar, vers van de naald van PVV’er Hero Brinkman: “We gaan de Speld aanklagen voor computerinbraak en bedrijfssionage. Schande dat ze na de HP nu ook al bij ons hebben gehackt en onze verkiezingsstrategie voortijdig publiceren. Dit toont maar weer aan dat ook de Speld meehuilt met de linkse wolven in het mediakerkbos.”

Reageer
gravatar

@23 Verkiezingen zijn overbodig,het recht in eigen hand nemen is ook stom.
Maar ik weet het beter dan de buren,en zij beter dan mij.Laat de buren beslissen.

Reageer
gravatar

Het is zo jammer dat het mislukt is,anders hadden we nuburu.nl op “buitenlandse zaken” gehad en zablog op ministerie van defensie en Dirk57 op onderwijs.

Reageer
gravatar

In de wetenschap dat Widers eist dat zijn standpunten ook die van het CDA en de VVD moeten zijn,is het onmogelijk te begrijpen waarom de deal afgeketst is.

Reageer
gravatar

ik vint alles weg beter vroeger thee niet zo heet dan hij wortdel geserveert drinken oplossing demeauniseren echt nooit helemaal alles heeft vanwege stemmingmakerij linkse hobie…

Reageer
gravatar

@Piet Hein #11. Opeten voor de 28e.

@Piet Hein #6. Wilders mag hopen dat hij er nog zo puik uitziet als indertijd Pim Fortuyn, na het gebruik van Agent Orange. (Ik hoop het overigens niet met hem mee.)

@Terrebel. Ik laat me graag inlichten.

Reageer
gravatar

Wilders heeft nooit willen regeren. Zijn enige doel is de burgers afleiding bezorgen zodat die niet doorhebben dat ze weer flink worden belazerd door de échte politieke partijen. Zijn salaris komt rechtstreeks uit de schatkist. is er meer bewijs nodig van mijn these?

Reageer
gravatar

Kees22: ik heb een heel betrouwbare beursvoorspelling: als je op 21 juli een appel op een harde vloer laat vallen en daarna terug in de fruitschaal legt, dan is hij op 28 juli beslist beurs. Kijk maar wat je er mee doet.

Reageer
gravatar

Nog meer PVV-nieuws van 28 juli 2010:

– Hero Brinkman kondigt vertrek uit politiek aan na gevecht met slijter.
– Ernstig verwarde Richard de Mos probeert naakt met slechts een skimboard voor de genitaliën de kaartautomaten op Den Haag Holland Spoor te beschermen.
– Wilders lijkt steeds meer op Fortuyn sinds het linkse activisten is gelukt zijn peroxide te verwisselen met Agent Orange.

Reageer
gravatar

Dit moet een 1 aprilgrap zijn.

Reageer