CDA bidt voor vertrek Balkenende

Eurlings, Leers en Wijffels genoemd als bezoekers eredienst

De achterban van het CDA heeft komende zondag een extra dienst ingelast om te bidden voor het vertrek van lijsttrekker Jan Peter Balkenende. Tezamen en in stilte willen zij de Heer aansporen het vertrek van de politiek leider te bespoedigen. Het leiderschap van de demissionaire premier is een blok aan het been geworden voor de partij, zo blijkt uit alle peilingen. Volgens anonieme partijleden is het beter voor de partij als Balkenende door een externe instantie wordt aangestuurd. “Die oren heeft, die hore wat de Geest tot hem zegt,” parafraseert een prominent lid de Openbaring van Johannes.

In de visie van de verontruste kamerleden was de beslissing om Balkenende opnieuw als lijsttrekker te benoemen een te gehaaste politieke zet. “Het CDA laat zich gijzelen door de angst om gezichtsverlies te lijden. Wij zijn als de Israëlieten voor de slag tegen Ammon, maar Jan Peter is geen Saul.” De partij heeft echter nog een laatste troef in handen door de Heer in het spel te betrekken. “Het valt te hopen dat onze lieve Heer met christelijke liefde de boodschap als een speer in hart van onze leider mag steken. Zacht, maar met urgentie,” aldus een anoniem partijlid.

De dienst zal worden gehouden op een niet nader genoemde plek, in een speciaal daarvoor ingerichte schuilkerk. Het zal gaan om een oecumenische dienst, waar zowel protestanten als katholieken welkom zijn. Geruchten dat Camiel Eurlings, Gerd Leers en Herman Wijffels aanwezig zullen zijn worden bevestigd noch ontkend. “Misschien wel, misschien niet. Maar waar het uiteindelijk om gaat, is dat we de stem van de Verlosser leren verstaan. En met Verlosser bedoelen we uitdrukkelijk niet Jan Peter”, aldus de voorganger van de dienst, die zich bedient van het pseudoniem ‘P.H.’. Bronnen bevestigen dat hij geëist heeft dat de dienst op fietsafstand van zijn woning plaats vindt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@18 vogel”Ooit getracht de heer te stemmen? ” Als geen stemrecht hebt betekent het niet dat je geen recht op praten.
Voor een link met kinderen moet je bij ??

Reageer
gravatar

@Vogel in 15: Die is origineel: dus de heer zou, als de persoon weet dat er voor hem gebeden wordt, kwaad doen en als de persoon onwetend is, goed doen. En als er niet gebeden wordt, doet hij niks.
De gangbare verklaring is, dat de persoon die weet dat voor hem gebeden wordt, daarop gaat vertrouwen en zelf minder zijn best doet dan de persoon die dat niet weet.
Dan blijft er een klein effect over, bij personen die van niks weten. De personen waarvoor wel gebeden wordt knappen iets sneller op dan personen waarvoor niet gebeden wordt.

Maar jouw verklaring is leuker.

Reageer
gravatar

@loko: Ooit getracht de heer te stemmen? Dat wil je een kind toch niet aandoen? Bovendien, wat is de link met kinderen hier? Zover ik weet hebben die geen stemrecht…

Reageer
gravatar

Het is te hopen dat er binnenkort een verbod komt op confessionele politieke partijen. Godsdienst, of zoals u wilt bijgeloof, heeft niets te maken met politiek. De stromingen die er echt toe doen zijn liberalisme, conservatisme, socialisme. Daaruit kun je een keus maken wat je voor de maatschappij en voor jezelf het beste lijkt. Nederland ontkerkelijkt steeds meer dus wat moeten de mensen met zo’n godje dat o.a. toestaat dat dove en blinde kinderen en ook weeskinderen door “geestelijken” misbruikt worden.

Reageer
gravatar

Als de Heer ontstemd is kun je beter bidden dan stemmen. Religie is niet altijd logisch, helaas.

@Kees22. Ik wist niet de Heer zo’n recalcitrant heerschap is…

Reageer
gravatar

Er is wel een probleem.
Recent onderzoek suggereert, dat bidden goed werkt als de bebedene van niks weet maar juist averechts werkt als de bebedene weet dat er voor hem gebeden wordt.
Het CDA mag hier dus absoluut niks van weten, anders blijft Balkenende nog langer aan.
Dus allemaal mondje dicht!

Reageer
gravatar

Dat met die oren, dat is Marcus. Openbaringen is meer “Wie zintuigen heeft om high mee te worden en de meest far-out vage shit mee te ervaren, moet het vooral niet laten om daar een bijbelboek over te schrijven”. Ik vermoed dat Openbaringen niet zo populair is bij de mannenbroeders. En verder sluit ik me aan bij hun gebed.

Reageer
gravatar

Laat Balkenende maar aanblijven zou ik zeggen. Hij is de aangewezen figuur om het CDA als geheel uit haar lijden te verlossen…

Reageer
gravatar

Jeepee heeft nog een hele mooie toekomst voor zich als museumstuk. Ik zie hem als een pronkstuk in een rijke collectie, die verder hoogtepunten zal bevatten als de fiets van Donner, het belletje van Bomhoff, de hoed van Plasterk, het uniform van Philomena Bijlhout, het vingertje van Hoogervorst, het gebit van Gerrit Zalm, de afluisterapparatuur van Hirsch Ballin, en natuurlijk het kinderhoekje Jumpstyle met Hilbrand Nawijn.

P.S. Ik was het niet.

Reageer
gravatar

Ja maar het is toch allemaal de schuld van Wouter Bos ???
En waar is Maxime gebleven?
Schijnbaar weggekropen.
Mag die a.u.b. nog onder Jan Peter Liggen?
En geef die slachtoffers a.u.b. een shofel want er kan niet genoeg zand op leggen.

Reageer
gravatar

Joh, laat die Balkenende lekker lijst-rukker blijven, dan graven ze lekker hun eigen graf. Balkenende erin, de paus er bovenop en dan mogen alle inmiddels volwassen slachtoffers van die vuilbakkerij in die seminaries elk een schepje zand op die ellende gooien. Hebben we er geheid een mooi heuveltje bij in Nederland.

Reageer
gravatar

Het is te hopen dat het gebed verhoord zal worden,het zou misschien ook nog helpen als wij thuis ook mee zouden bidden.
Laten ze een gewone biddag Inlassen dat gebeurd toch wel meer,ik denk nu aan de biddag voor het gewas,en in die zelfde geest zou er dan op 10juni een dankdag kunnen zijn.

Reageer