Andy van der Meyde bedankt voor Oranje

Vleugelspeler richt zich nu volledig op jong-PSV

Kersverse PSV-aanwinst Andy van der Meyde heeft per sms aan bondscoach Bert van Marwijk medegedeeld niet langer beschikbaar te zijn voor het Nederlands elftal: “Ik hoor met mijn staat van dienst gewoon een telefoontje van de bondscoach te krijgen. Bert van Marwijk heeft nooit contact met me opgenomen, dat steekt. Ik voel geen respect van de bondscoach, en zal tot mijn spijt dan ook niet meer uitkomen voor het Nederlands elftal.”Het laatste optreden van de oud-Ajacied in Oranje was in 2004. Bij zijn debuut in 2002 wist hij meteen het net te vinden, en hoewel het bleef bij die ene goal tegen de Verenigde Staten, speelde hij maar liefst 18 keer in de hoofdmacht.

“Mart Smeets zei ooit dat Nederlanders niet weten hoe ze met hun helden om moeten gaan. Daar kan ik mij alleen maar bij aansluiten. Het cynisme waarmee ik ontvangen ben door de fans in Eindhoven, een bondscoach die me negeert en media die zinspelen op mijn overgewicht en mijn zogenaamd lage doelpuntengemiddelde; mensen vergeten de successen snel. In 2004 scoorde ik een doelpunt voor Inter. In mijn tijd bij Everton gaf ik een voorzet die ons naar Wembley leidde. Mijn twee doelpunten voor FC Twente in het seizoen 1999/2000 hebben de club gemaakt tot wat het nu is. Ik heb samengespeeld met vaste internationals als Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart. Van mijn salaris bij Inter kon ik acht Rolexen kopen en dan nog hield ik geld over om losgeld voor mijn ontvoerde hond te betalen. Ik ben een voetballer met een verhaal, die voor clubs heeft gespeeld waar menig speler van het Nederlands Elftal alleen maar van kan dromen.”

“Ik zal eerlijk zijn, het doet me pijn dat zo’n broekie als Elia nu al wordt geselecteerd. Die jongen heeft voor FC Twente en HSV gespeeld, maar nooit in de Serie A of de Premier League. Hij staat op mijn plek.” Momenteel speelt Van der Meyde bij jong-PSV, maar de geboren Arnhemmer verzekert dat daar snel verandering in gaat komen. “Eén voorzet met het rechtervoetje en deze jongen schopt PSV alsnog naar de landstitel, daar richt ik mij nu op, en ik kan je verzekeren dat dit gaat gebeuren.” Van Marwijk heeft niet tot nauwelijks gereageerd op de afmelding.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Niet tot nauwelijks”, wat is dat nu voor een formulering, Thomas? Van Marwijk heeft gereageerd of niet. Maar toch zeker niet een beetje.

Reageer