Dirk Scheringa beoogd lijsttrekker CDA

Voormalig bankdirecteur 'klaar voor de strijd'

Dirk Scheringa heeft zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni. Dat maakte CDA-partijvoorzitter Peter van Heeswijk vanochtend in een persconferentie in Nieuwspoort bekend. Scheringa heeft een lang CDA-verleden en is volgens het partijbestuur ‘de ideale kandidaat.’

Scheringa is een gouden greep voor de geplaagde christen-democraten, aldus van Heeswijk. “Zijn naamsbekendheid overtreft zelfs die van beoogd PvdA-lijsttrekker Job Cohen. Zijn imago van ‘de krantenjongen die het tot miljonair schopte en weer terug’ doet het goed bij de gewone man, evenals Scheringa’s voorkeur voor geitenwollen sokken.” De oud-bankier bevestigt de woorden van de partijvoorzitter. “Ik ben altijd een gewone jongen gebleven, daar verandert een kampioenstitel van AZ helemaal niets aan.” Zijn ervaring als gemeenteraadslid in de gemeente Opmeer, van 1976 tot 1979, kan Scheringa naar eigen zeggen erg goed van pas komen. “Door even aan de politiek te snuffelen heb je net de benodigde ervaring om echt iets neer te kunnen zetten. Tegelijkertijd ben ik maar korte tijd actief geweest in de politiek, waardoor ik echt een frisse wind door Den Haag kan laten waaien.”

De keuze voor Scheringa lijkt een terugkeer naar de dagen van Willem Aantjes. “Ik wil het sociale hart van het CDA sneller laten kloppen”, aldus een geëmotioneerde Scheringa. “Het CDA is in de afgelopen decennia een regentenpartij geworden, zonder oog voor de kleine man.” Scheringa meent te weten wat de gewone man wil. “Die zit echt niet te wachten op een paar procent meer salaris of een dikke bonus. Een mooie auto, een nieuwe keuken, een ruime badkamer en een betaalbare zonvakantie. Dat ga ik voor ze regelen.” In de financiering van deze wensen kan worden voorzien door bonussen voor de grote banken zwaarder te belasten. Scheringa ziet hierin een rol voor zichzelf weggelegd als ‘een soort Robin Hood van het Binnenhof.’

Kritiek op het omstreden verleden van Scheringa wijst het CDA van de hand. “Oplichter is een groot woord. Wij houden het liever op ‘scherp onderhandelaar.’ En een beetje sluwheid komt altijd van pas in onderhandelingen, zodat we bijvoorbeeld niet teveel EU-geld afdragen aan Griekenland”, aldus staatssecretaris van Defensie Jack de Vries. De jongste peiling van Maurice de Hond geeft aan dat het CDA en Dirk een schot in de roos zijn: met Scheringa als lijsttrekker zouden de christendemocraten 45 zetels halen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het waren toch zeker PVV stemmers die zongen van: Dirk bedankt Dirk bedankt Dirk Dirk Dirk bedankt???
Hoofdzakelijk de PVV (aanhang) heeft zoveel hersens.

Reageer
gravatar

Mijn beschte Ridder Rappart. Zijn de bezuinigingen in de gezondheidszorg zo dramatisch opgelopen dat de therapie tegen Capslockziekte uit het basispakket is verdwenen? Wie HET weet mag ‘HET’ zeggen!

Reageer
gravatar

LAATSTE NIEUWS; LAATSTE NIEUWS; LAATSTE NIEUWS

De naam van het CDA zal volgende week donderdag betekenen. Conform Dirks Afpersingspraktijk-partij
LAATSTE NIEUWS; LAATSTE NIEUWS; LAATSTE NIEUWS

Reageer
gravatar

@RJ Thomasson: “….waar blijft de integriteit van onze overheid? …”

Ja, dáár wachten we al heel erg lang op. De oplevering schijnt wederom uitgesteld te zijn.

Reageer
gravatar

Deze oplichter had al lang achter de tralies moeten zitten!!!
Het wordt tijd dat Geert aan de macht komt. Hij weet wel raad met dit soort idiote dingen!

Reageer
gravatar

Wat een negatieve berichten hier over DS! U weet allen toch wel dat gewiekstheid in de politiek een pre is, en doortraptheid een voorwaarde! De Europese perikelen en het gebrek aan daadkracht na de economische val van Griekenland bewijzen eens te meer dat DS als beoogd premier de juiste man op de juiste plek is. Hij had die knoflookknauwers al lang een fijne polis aangesmeerd.

De oude christendemocratie van Merkel en Balkenende heeft afgedaan. Meer dan ooit tevoren roept Europa om een krachtige leider. In het verleden (GO GO GO-affaire, landstitel AZ) heeft hij zich bewezen. Dirk Scheringa is de man. Laten we hopen dat het CDA-congres dit ook beseft.

Groeten, Sammy

Reageer
gravatar

ik vindt het gewoon belachelijk,hij een nieuwe baan en weer in het middelpunt van de belangstelling,en wij staan weer in ons hemd.hebben zij daar in den haag mischien een bord voor hun kop,maar mischien voor het imago van het cda is het beter.puh allemaal criminelen zijn het,en dirk is de grootste die er rond loopt.leuk voor balkenende mischien heeft dirk voor hem nog een leuk pollisje liggen.weg met die vent,van pollissen heeft hij wel verstand,maar van politiek ik denk het niet.

Reageer
gravatar

LAATSTE NIEUWS; LAATSTE NIEUWS; LAATSTE NIEUWS

De naam van het CDA zal volgende week donderdag worden veranderd in DSP; de Dirk Scheringa Partij.

LAATSTE NIEUWS; LAATSTE NIEUWS; LAATSTE NIEUWS

Reageer
gravatar

Dit gelooft toch niemand, wat een slechte 1 april grap.
Al Capone for President of iets in die richting..
Die man moet worden aangeklaagd als hoofd van een criminele organisatie.. waar blijft de integriteit van onze overheid? Of gaat deze afpersspecialist zich nu storten op ons belastingstelsel zodat zijn doelgroep groter wordt en hij iedere inwoner van Nederland kan uitknijpen?

Reageer
gravatar

@de redactie. Heeft er soms iemand weer eens ergens een linkje achtergelaten, dat al die sneue DSB-gedupeerden hier hun leed komen klagen?

Reageer
gravatar

Het wordt tijd dat de Nederlanders massaal in opstand gaan komen, in dit corrupte land als de maffiabaas van de DSB kandidaat wordt van het CDA. We zijn al genoeg uitgekleed, door al die zakkenvullers van Den Haag.

Reageer
gravatar

Dit is een ernstige vorm van grootheidswaanzin!

Zou ik mijn verzekering of de Nederlandse staat/Belastingdienst oplichten voor €50,- ? Onvoorstelbaar welke verstrekkende gevolgen dit voor mij zou hebben.
Licht Dirk Scheringa echter mij op met €50000,- aan koopsommen en met mij vele anderen, beoogd hij lijsttrekkerschap van het CDA….

Teken daarom:
http://dsbleed.petities.nl/

Reageer
gravatar

kennelijk hebben criminelen de oplichters de macht in dit land.
ICH HABBE ES NICHT GEWUST!
onbegrijpelijk slachtoffers hebben het nakijken.
steun de petitie om de onderste steen boven te krijgen..
http://dsbleed.petities.nl/

Reageer
gravatar

Zal wel een 1 april grap zijn, maar ophangen moeten ze hem.
Gezinnen naar de kloten helpen !!
Of lijsttrekker in de bak !!

Reageer
gravatar

Hele tactische zet van dirk als mol in de politiek duiken en zo opheldering zoeken naar de ondergang van zijn imperium gedoodvonnist door wellink en bos .
hij is een echte gladjanus maar heeft wel gelijk als ze erin trappen om ze een loer te draaien in den haag .
je moet corrupt zijn om coruptie te bestrijden.

Reageer
gravatar

Beste Schoonvader,

Uw verhaal doet me denken aan het welbekende spreekwoord met de klepel en de klok. Appelen en linksbacks maken inderdaad deel uit van het verhaal, maar ook andere pikante details van de GO GO GO-affaire zullen het publiek hier zeker aanspreken!

Ik wijs de redactie van de Speld erop dat doortastend handelen geboden is! Ik heb al contact gehad met diverse kranten en weekbladen. Voor Sjuul Paradijs is mijn verhaal zelfs een “Chefsache”. Als de Speld interesse heeft in mijn verhaal, ben ik nog bereikbaar op 088 3726700.

Groeten, Sammy Spielbein

Reageer
gravatar

@Sammy, dit had toen toch te maken met de geheel over het budget getilde sinterklaasintocht? Dat gedoe met die appeltjes van oranje die zonodig een gouden gloed moesten hebben, maar waar toen geen piet had nagedacht over het vroegtijdig rottende effect van die verf op 3 containers uit Spanje geimporteerde appelen… Volgens de geruchten heeft Dirk tijdens de appelselectie tour nog geprobeerd om een Spaanse linkshalf aan de haak te slaan.

Reageer
gravatar

Frappant dat niemand nog lijkt te weten van de flirt van Scheringa met de lokale partij “Medemblik GO GO GO” aan het einde van de jaren ’80. Hij was voor die partij de beoogde wethouder van Economische Zaken, Toerisme en Evenementen. Onder nooit opgehelderde omstandigheden heeft het het CDA-partijbestuur de aanvankelijk zeer enthousiaste Scheringa echter weten te overtuigen niet voor de job te kiezen. Ik was destijds raadslid voor de Democratische Groepering Medemblik en heb insider-informatie over deze merkwaardige (anderen zullen zeggen: verdachte) zet van het CDA en Scheringa. Als de redactie van De Speld interesse heeft ben ik bereid mijn verhaal te doen! Mijn telefoonnummer is 088 3726700

Groeten, Sammy Spielbein

Reageer
gravatar

Willem Aantjes en de PTThttp://nl.wikipedia.org/wiki/Wim_Aantjes
Met de kennis van nu,had hij zijzelf vrijgesproken.
Handtasjes oorlog.

Reageer
gravatar

“Oplichter is een groot woord. Wij houden het liever op ’scherp onderhandelaar.’ ”
Dat is inderdaad volgens de traditie van het CDA: “Een bord voor z’n kop is een groot woord. Wij houden het liever op ‘goed tegen kritiek bestand.'” Die Scheringa gaat het helemaal maken bij het CDA.

Reageer
gravatar

Er zitten bij het CDA zoveel sjoemelaars en leugenaars dat Dirkie er best nog wel bij kan. Maar het is wel een schande voor de mensen die hij heeft belazerd als het zover mocht komen.
A propos, er wordt gezegd dat Dirkie ergens nog 18 miljoen euri heeft liggen.

Reageer
gravatar

Hoe kun je nou tegelijk een nieuwe auto kopen en een woekerpolis van de staat betalen???
Volgens mij heeft Dirk verleerd te tellen in dat boekhoudkundige rommeltje van de DSB.

Reageer
gravatar

Ik ben Dirk en ik stem zeker op een naamgenoot maar jammer dat hij geen Stam heet maar Scheergaren,nou dus moet hij eerst zijn naam maar eens veranderen of zuiveren want ook de partij stuit mij tegen de borst en ik ben al een keer tegen een kerkdeur aangelopen,en ook al eens bekneld geraakt tussen de draaideur van de DSB bank,dus nu ben ik besloten om op de SGP te stemmen maar pas als ik de G heb doorgeschapt hou ik over
Dirk stemt SP

Reageer
gravatar

Volgens mij is dit lijsttrekkerschap vooral ingegeven door de wens van Dirk om Minister van Financiën te worden.

Dit zal uitstekend uitpakken voor de Nederlandse schatkist, want met zijn ervaring zal Dirk heel veel sociale woekerpremies weten binnen te halen en is de Nederlandse begroting zo weer op orde!

Goed dat het CDA dit talent voor Nederland heeft weten te behouden, want Griekenland toonde ook interesse…

Reageer