Kemkers verbetert wereldrecord

Dick Advocaat raakt bijna 6 jaar oud record kwijt

Dick Advocaat, al sinds het EK voetbal van 2004 wereld-recordhouder Slechtste wissel ooit, heeft een opvolger. Gerard Kemkers wist gisteravond op het Olympisch schaatstoernooi in Vancouver op overtuigende wijze het record van Advocaat te overtreffen. Kemkers, coach van Sven Kramer op de 10 kilometer, gaf opdracht om te wisselen van bocht na 6400 meter. Hierop staat onmiddellijke diskwalificatie.

Advocaat vat het verlies van zijn record sportief op: “Je weet dat je record een keer verbeterd gaat worden, toch mooi dat Arjen, Paul (resp. Robben en Bosvelt red.) en ik bijna zes jaar deze titel hebben mogen dragen.” De laatste serieuze aanval op het record van Advocaat was begin januari door ProRail. De veelvuldig defecte wissel tussen Zwolle en Deventer haalde toen slechts de tweede plaats en is nu dus nummer drie.

De wissel van Kemkers was weloverwogen: “Natuurlijk is het zuur voor Sven, maar die jongen pakte ook al goud op de 5 kilometer, dit was mijn kans en die heb ik gegrepen.” De Zuid-Koreaan Lee, winnaar van het goud op de 10 km, heeft inmiddels Kemkers gefeliciteerd: “Ik ben blij met mijn overwinning, maar er is maar een echte kampioen vandaag.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik meen, dat Dick Advocaat het stokje weer heeft overgenomen met zijn wissel tussen Belgie en Rusland.
Of diskwalificeert hij zich door zijn smoesjes?

Reageer
gravatar

Zoals op vele fora heerst ook hier onduidelijkheid omtrent de regelgeving zoals vastgelegd in het regelement van het I.W.C. ( http://WWW.IWC.ORG/NL/REGELEMENT/VARIANTEN/NIETWISSELEN/NIETOPTIJDWISSELEN/TELAATTEVROEGWISSELEN.HTML )
Punt 43 lid 16b stelt duidelijk dat een verzaakte wissel, mits op een tijdstip danwel plaats waar(op) deze wel degelijk reglementair vereist ware, wel degelijk valt onder de cualificatie “foute wissel’ (want fout uitgevoerd en derhalve tot diskwalificatie danwel tot verlies leidend).
De foute wisselbokaal is ons inziens derhalve juist uitgekeerd aan de heer Kemkers en eventuele bij voorbaat kansloze protesten gelieve U in te dienen d.m.v. het formulier http://www.iwc.org/protestform.pdf . Het heeft ons inziens geen pas hierover op dit weblog te bakkeleien.

Reageer
gravatar

En de uitdrukking de slechtste wissel ooit is niet eens goed Nederlands. Het is een letterlijke omzetting van een uidrukking die in het Engels al lelijk is, maar daar tenminste taalkundig nog klopt. Bedoeld wordt: de slechtste wissel aller tijden of de slechtste wissel tot nu toe.

Reageer
gravatar

Jongens nu moeten jullie echt stoppen hoor….het is al erg genoeg…..ik slaap al vijf dagen erg slecht en Sven vertrouw ik ook al niet meer, wat willen jullie nu…dat ik helemaal kapot ga…Stop nu…..

Reageer
gravatar

@peter 13,
Ik ben het eens met uw redenatie dat er helemaal niet van baan gewisseld is, echter er is wel degelijk gewisseld. Kramer is door toedoen van Kemkers van het wisselen van baan gewisseld naar het NIET wisselen van baan. Dit fenomeen wordt ook wel meta-wisselen genoemd en wordt beschouwd als het wisselen in ultima forma. Reden te meer om Kemkers het wereldrecord slechtste wissel ooit toe te kennen.

Reageer
gravatar

@Kees-Karel,
Ik ben geen deskundige op wisselgebied, dus ik weet niet of het ontbreken van een daadwerkelijke wissel de erkenning van dit record in de weg zal staan. Dat de actie op zich uitzonderlijk slecht was, daarover zal geen discussie bestaan. Maar of een wisselloze wissel in aanmerking komt voor het wereldrecord Slechtste wissel ooit, dat zou ik echt niet weten. Wellicht kan iemand die op de hoogte is van de precieze criteria hier uitsluitsel over geven.

Reageer
gravatar

@Peter,
Een wissel waarbij niet gewisseld wordt? Met recht kunnen we hier spreken van de allerslechtste wissel ooit, dunkt mij!
Een record dat nog lang, zeer lang, zal blijven staan…

Reageer
gravatar

Ik wil de pret hier niet bederven hoor, maar hoe kan de trofee voor De Slechtste Wissel ooit worden uitgereikt aan de persoon die ervoor verantwoordelijk is dat Sven Kramer juist NIET heeft gewisseld? Kramer kwam uit de binnenbocht en moest wisselen naar de buitenbocht, maar door toedoen van Kemkers heeft hij deze wissel niet uitgevoerd… De tekst in het artikel had dus moeten luiden: “Kemkers, coach van Sven Kramer op de 10 kilometer, gaf opdracht om NIET te wisselen van bocht na 6400 meter. Hierop staat onmiddellijke diskwalificatie.”

Reageer
gravatar

Vers van de pers: TomTom komt met een ultralightversie van de populaire Go 960. Deze in een windtunnel gesteste versie is speciaal voor schaatsers ontwikkeld en bevat, naast de gebruikelijke wegenkaarten, een schaatsinstelling. Bij deze instelling wordt vóór de bocht voor een wissel, door de stem van Gerard Kemkers aangegeven of men links of rechts moet aanhouden.
Het prototype is uitgebreid gestest maar kan nog kinderziektes bevatten. TomTom geeft daarom aan beperkte garantie te geven op de navigatiesoftware…

Reageer
gravatar

Geert is bezig aan te tonen dat Kemkers een Marokkaan is, zodat hij hem binnenkort zijn paspoort kan afnemen, Nederland uitzetten of liquideren, dan wel een combinatie van deze.

Reageer
gravatar

Als hun beter naar Geert zouwen luisteren was tie nooit zo hard naar links gegaan.
En wees maar blij dat Geert onze president wordt want anders kunnen we straks aan de boerka’s geneens meer zien wied’r in welke baan mot.

Oeps sorry! Verkeerde forum.

Reageer
gravatar

Koreaan Lee is met terugwerkende kracht gediskwalificeerd omdat hij zich als shorttracker jarenlang helemaal niets van binnen- en buitenbochten heeft aangetrokken en maar een beetje lukraak van binnen naar buiten en andersom wisselde. De diskwalificatie is het gevolg van het verzoek van de Nederlandse Schaats Bond om de anti-dopingregels ook strikt toe te passen op het wisselgedrag. “Als je tijdens en voorafgaand aan de spelen geen doping mag pakken, mag je ook niet ongestraft fout wisselen” is de uitleg van de NSB.
Geen rekening was gehouden met het gevolgd dat Bob de Jong nu ook is gediskwalificeerd. Dit vanwege te grote wisselvalligheid gedurende zijn race. Het goud gaat ook niet naar de Noor Bokko omdat hij recentelijk onrechtmatig van coach was gewisseld. Omdat contra-expertise bij tandartsen onrechtmatige wissels in de gebitten van alle andere deelnemers aan het licht heeft gebracht heeft het organisatiecommitee een onbekende Canadees tot winnaar van de wisselbeker uitgeroepen.

Reageer
gravatar

Bus Showfeur/Haes: het CDA rijdt structureel een zeer rechts-conservatieve koers, waarbinnen hooguit op details wat gezwalkt wordt (wel of geen belastinggeld spenderen aan ons imago onder het mom van liefdadigheidswerk in Uruzgan?!). Van enige Christelijke grondbeginselen hebben ze nooit gehoord, of ik interpreteer termen als “heb uw vijanden lief”, “rentmeesterschap”, “gij zult niet doden”, “zorg voor de zwakkeren”, “het uit de tempel ranselen van kooplieden (lees tegenwoordig: graaiers)” en “solidariteit” simpelweg op een heel andere wijze. En dat terwijl pijnlijk genoeg hun leidsman, Jezus van Nazareth, links was. (Vandaar ook de uitdrukking “de linkse kerk”, natuurlijk!)

Reageer
gravatar

Geweldig stukje. Enorm grappig.

We moeten nu ook niet doen alsof de wereld is gestopt met draaien.

Kop op! Ondersteun Sven in deze malaise en boor hem –en Kemkers– niet de grond in. Dat hebben zij niet verdiend.

Reageer
gravatar

Helaas, Bus, heeft hij misschien wel te veel naar het CDA gekeken. De laatste tijd zijn die niet zo vaak meer gewisseld. Sinds Balkenende is de koers rechts wat de klok slaat.

Daar staat weer wel tegenover dat Sven juist linksaf sloeg. Zou hij aan het compenseren zijn geweest?

Reageer
gravatar

Slechts 10 kms van links naar rechts gaan en weer terug? Hij had zich kunnen laten inspireren door het CDA! Daar wordt traditioneel gewisseld tussen links en rechts.

Reageer
gravatar

Ga maar eens 10 kilometer links-rechts-links-rechts-links-rechts-rechterbaan-rechtsoverlinks-linksbijzetten-links-rechts-links-rechts-links-linkerbaan-rechts…. Een warm pleidooi voor Kemkers op deze plek.

Reageer
gravatar

Ik hoorde zojuist de commercial van Ernst & Young op de radio, u weet wel: “De coach verdient ook een medaille!”
Wat zal ik daar nou eens van zeggen…
Ik kom tot de conclusie dat E&Y de persoonlijke sponsor is van Kemkers. En ik begrijp nu dat de druk van de sponsor om te presteren Kemkers heeft opgestuwd tot zijn “finest hour”.
Ik feliciteer Kemkers met zijn eerste plaats in deze ranglijst en ik voorspel dat dit record nog wel even een tijdje zal blijven staan.
Oh ja: E&Y huur ik voorlopig maar even niet meer in!

Reageer
gravatar

te vroeg.
(vrij naar too soon)

Zowel inhoudelijk; eg te vroeg de binnenbocht in, als overdrachtelijk; eg te vroeg na dit opmerkelijke sportmoment.

Zelfs in satire mag er toch ook wel een beetje rouwperiode in acht worden genomen.
(alhoewel het uiteraard sterker is naarmate de wond verser is)

Aldus, met pijn in het hart, maar hoop op het heden,
Bert Bokhoven, interim hoogleraar sportfilosofie.

(lijfspreuk: ik heb het van horen zeggen)

Reageer
gravatar

Na overleg met de Federatie van Nederlandsche Curling Bonden heeft Sven Kramer inmiddels laten weten dat de Olympische diskwalificatie hem niet echt raakt. “Meedoen is belangrijker dan winnen” zo viel verrassenderwijs uit zijn mond op te tekenen. “In de voorbije dagen heb ik een aantal gesprekken met de mensen van de Curling Bonden mogen voeren en ben daardoor tot deze wijsheid gekomen. Kemkers heeft mij tevoren gevraagd of ik ervoor voelde een verrassing te bewerkstelligen. Ik denk dat dit er wel één is.” Aldus een blije en opgeluchte Sven Kramer.

Reageer
gravatar

Heel scherp Ben! Maar dat is ons uiteraard niet ontgaan, helaas heeft de bond gemeend dat het hier niet om een “wissel” ging. Piet Kleine is na de Elfstedentocht van 1997 nog de dupe geworden van de jurisprudentie rondom de door jou genoemde gebeurtenis.

Reageer
gravatar

Het kan zijn dat u deze verschrikkelijke story is ontgaan. In 1956 miste Abebe Bikila (blootsvoets) een medaille toen hij aan de Olympische Spelen meedeed. Hij deed mee aan de marathon en werd, zwaar op voorsprong, door zijn coach Kali Nabereya, een verkeerde weg gewezen, waardoor hij in de buitenwijken van Melbourne terecht kwam. Gelukkig won hij, met een andere coach, later goud.

Reageer