Rouvoet introduceert Nietsteverbergen.nl

"Nieuw platform voor het delen van privacy"

‘De Schaamte Voorbij’. Zo luidt de slogan waarmee minister van Jeugd- en Gezinszaken André Rouvoet vandaag de website Nietsteverbergen.nl aan Nederland presenteert. Op de site zijn de gegevens van alle burgers die daar toestemming voor geven, in detail in te zien. Met Nietsteverbergen doet een nieuwe en efficiëntere manier van registratie zijn intrede. “De nieuwe tijd vraagt om een nieuwe aanpak. We kunnen niet achter de feiten blijven aanlopen.”

Volgens Rouvoet is deelname in dit stadium nog vrijwillig, maar hoopt hij binnenkort draagvlak te hebben voor landelijke invoering. “Veel mensen zullen in eerste instantie terughoudend reageren en dat begrijp ik best. Het is natuurlijk niet niets, je hele hebben en houden op het internet. Maar we hopen dat de vrijwillige pioniers hun enthousiasme over kunnen brengen op de rest van de bevolking, zodat de meeste weerstand bij de verplichte invoering gebroken zal zijn.”

Rouvoet ontkent dat de burger iets door de strot geduwd wordt waar alleen de overheid garen bij spint. ”De voordelen zijn legio”, aldus de bewindsman. “Wie bijvoorbeeld huursubsidie wil aanvragen, kan dat voortaan met één druk op de knop voor elkaar krijgen. Je gegevens worden meteen gecombineerd met bijvoorbeeld de signalen van je telefoonabonnement en je bezoek aan cafés in de binnenstad. Dat alles wordt allemaal dezelfde dag nog gecontroleerd door een bevoegd ambtenaar. Via profielen op datingsites kunnen we fraude met samenwonen opsporen. Bovendien kunnen we, in combinatie met overige gegevens van burgers, nuttige informatie over en weer verstrekken over wie bij elkaar past als partner. Zo kunnen we in de toekomst het aantal familiedrama’s drastisch terugbrengen.”

Nietsteverbergen.nl wordt meer dan alleen een instrument van de overheid. Het wordt als onderdeel van het project “ambtenaar 2.0” geheel interactief. Dat betekent dat burgers aan zowel de overheid als elkaar suggesties kunnen doen voor verdere verbetering van hun gedrag. Burgers krijgen via hun burgerservicenummer advies over welke partners, levensstijl of automerk het beste bij ze past. “Denk je eens in, eeuwenoude kennis kan weer benut worden. Oma Truus uit Overvecht kan vrijbuiter Henk uit Sint-Oedenrode suggesties doen tegen aidsbesmetting. Haar kennis over geitenmelk, voldoende vitamine C en 8 uur slaap kan beschikbaar zijn voor het hele van God losgeslagen volk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Google ook maar eens op Edward Brongersma.
De Pedo die lintje kreeg en terug kwam in de politiek.

Reageer
gravatar

Even voor de goede orde, wij (van het wireless circle / nietsteverbergen.nl) hebben niets met Rouvoet / politiek te maken 🙂

Maar als meneer Rouvoet gratis 1000 minuten wil bellen en naar zijn partij-genoten (Kan handig zijn in verkiezingstijd) dan is hij van harte welkom bij ons 🙂 )

Daarnaast mag hij dan ook mevrouw Rouvoet introduceren en kan hij haar op de late Haagse uurtjes ook nog even door geven dat hij wat later thuis komt dan gepland.

Reageer
gravatar

Nee hoor, Ruud, dat liGt niet aan jou. Die site zagen wij vorige week daar ook al. Vandaar ook de opmerkingen van Michael op 2 en joreiki op 19. Wel even de andere reacties lezen voor je reageert.

Reageer
gravatar

En nu we terecht allemaal ZO alert zijn op het beschermen van onze privacy gaan we natuurlijk allemaal:
– ons aansluiten bij BitsOfFreedom; (www.bof.nl)
– stemmen op 3 maart en in mei
om er voor te zorgen dat de Rouvoetjes (wat zal die man een vieze voeten hebben dat hij zo’n naam heeft gekregen) en de Bakelledetjes niet meer terug komen om onze gegevens met een smoesje in te zamelen en vervolgens aan de Amerikanen te geven… Toch? Juist ja.

Reageer
gravatar

@Haes: Correct! Wel lijkt het mij zinvol hier bovenop een bonusregeling te introduceren. Zelf zat ik te denken aan één historiche uitgave van ‘Volk en Vaderland’ bij iedere vijf correcties, maar in dezen sta ik open voor suggesties.

Reageer
gravatar

Het lijkt mij een zeer welkom idee! Wel dient de mogelijkheid aanwezig zijn de gegevens van je buurman naar waarheid aan te passen, zodat niet iedereen maar wat moois over zichzelf kan vertellen. Een beloning van fl. 7,50 voor een dergelijke correctie naar de waarheid, in de geest van hetgeen gepke de leef eerder al suggereerde, klinkt mij inderdaad niet onredeljk in de oren.

Reageer
gravatar

@daksjalak. En dat niet alleen: diezelfde mensen plempen hun Hyves- en Facebookpagina’s vol met de foto’s van hun uitspattingen en slemppartijen. En dan zijn ze nog verontwaardigd als ze daarop worden afgerekend. Waarom dan niet een keurig door de rechtmatige overheid bijgehouden register, waarin al dat soort gegevens uniform voor iedere burger wordt bijgehouden. Kan men ook niet meer klagen over een ongelijke behandeling.

Jammer alleen dat met de val van het kabinet deze vooruitstrevende plannen van Rouwvoet waarschijnlijk in de ijskast gezet worden. Balkenende zal d’r wel weer niet aandurven.

Reageer
gravatar

Het verbaast me telkens weer, hoe mensen in dit land moord en brand schreeuwen als hun ‘privacy’ wordt ‘aangetast’.
Let wel; dit zijn allemaal mensen die gewoon de straat op gaan. Die even ergens ‘hun gezicht laten zien’, die hun naam noemen als ze zich voorstellen, die godbetert de geboorte van hun kind op het gemeentehuis aangeven. Maar als het erom gaat, al die gegevens op het internet te zetten, dan is het land opeens te klein.
Zo hypocriet.

Reageer
gravatar

Aan de ene kant vind ik het wel een goed idee van slijkgeus Rouvoet. Het biedt namelijk ook de mogelijkheid om alle Nederlanders te adviseren zich aan te sluiten bij de Gereformeerde kerk. Nu doet iedereen maar wat namelijk. Immers, zonder de kerk zijn er geen normen en waarden mogelijk!

Aan de andere kant ben ik bang dat als deze site er komt, er een kansje is dat dit ten koste gaat van de privacy van de burger.

Reageer
gravatar

Top idee, immers wie niets te verbergen heeft, heeft niets te vrezen. Degene die het geen goed idee vindt moet maar aantonen wat zijn of haar bezwaar is, maar dit kan alleen achteraf en over de uitslag wordt niet gediscussieerd. Rouvoet heeft helemaal gelijk, we moeten niet achter de feiten aanlopen, gewoon gelijk verplicht invoeren dus!

Reageer
gravatar

Kom rouwvoet jij als eerste en jpb met trixie met willem en maxima erachteraan huppelend met hun gegevens en wouterbos er hijgend en kwijlend, ja ja vlug zijn gegevens inleveren om toch niet als laatste te eindigen. Dit is een zeer griezelige ontwikkeling. Wat ben ik blij niet meer in nl te wonen. NWO staat al op onze deur te bonken en OOO WEE als je niet op tijd open doet. Dan krijg je een speciale nummer op je raport.

Reageer
gravatar

Maar Gepke toch,

Ben je de struisknikker vergeten? Waar waren in 1946 de tijden van vergankelijkheid? Of ben ik in de war met een goudhamster? Verdorven, verdorven, verdorven, misbruikt door de Georgische bezetter.

And so on

Reageer
gravatar

Yoh dit is in 1938 al opgestart. Door de Nederlandse politie veelvuldig gebruikt voor opsporing en op de trein zetten van Joodse Nederlanders a fl.7,50 per jood zwart in het zakje van het zwarte hemdje.
Napoleon draait zich piemelloos nog rond in zijn graf ,dat zijn
goede idee tot op de dag van vandaag misbruikt wordt door de
Nazi’s.

Slaap rustig verder.Zij waken opdat wij kunnen slapen HAHA.
VERZETNUVERZETNU: Binnenkort na China,France en Australie NL ook filter op het laatste beetje vrijheid.
Gun de volgende generaties ook nog een volwaardig leven.
http://www.klokkenluideronline.nl

Gepke De Leef Haarlem

Reageer
gravatar

En wat nog veel erger is: er wordt bij allerlei sites ernstig misbruik gemaakt van de anonimiteit van het internet. Denk je bijvoorbeeld een frisse jonge meid te spreken, blijkt het een kwijlende oude vent te zijn.
Er zal dus streng toegezien moeten worden op de juistheid van de in te voeren gegevens.
Ik denk aan een ambtenaar die allegegevens eerst ambtshalve natrekt en dubbel controleert en dan zijn fiat erbij zet. En natuurlijk, om vriendjespolitiek te voorkomen dan nog een hercontrole door een onafhankelijk bureau, of zo.

Reageer
gravatar

Persoonlijk vertrouw ik de overheid niet zo. Voor je het weet zitten er machthebbers die kwalijke praktijken gaan bedenken en die gegevens misbruiken.
Ik zie meer in een site als nietstemelden.nl, waarop je geen gegevens kunt plaatsen. Dan gaan de ambtenaren fijn die gegevens aan elkaar koppelen tot een grote leegte. Die kan tenminste niet misbruikt worden. Want waar niets is, verliest de ambtenaar zijn recht.

Reageer
gravatar

Mij is inmiddels ter ore gekomen dat dit helemaal geen idee van Rouvoet zelf was.
Politiek strateeg van de PvdA, en tevens minister van Financiën, Wouter Bos schijnt ambtenaar 2.0 bedacht te hebben om inderdaad eindelijk een reden te hebben al die niets doende ambtenaren te kunnen lozen en zo (een deel van) zijn bezuinigingen te kunnen realiseren.
Door het een plan van Rouvoet te laten lijken (die leent zich inderdaad overal voor, stuur ‘m nog wat enveloppen, Piet Hein!) hoopt Wouter oprecht dat het plan ook doorgang kan vinden na zijn smadelijke aftreden.

Reageer
gravatar

Toevallig heb ik een boel te verbergen. Mij ziet men daar voorlopig niet. Er loopt nog een zaak van mij tegen de Staat wegens de illegale opslag van vingerafdrukken. Dat eerst maar even afwachten…

Reageer
gravatar

Sitenaam is reeds geclaimd door een naturistenvereniging uit Scheemda.

Reageer
gravatar

1984, controle van en macht over de burger, die het zelf in moet vullen. Beetje naief? HOE KOM JE ER BIJ!

Nou de camera’s nog, o die hangen al.

Reageer
gravatar

Als ik op nietsteverbergen.nl kijk, kom ik op een website van Wireless Circle om mobiele telefonieabonnementen af te sluiten… of is dit toevallig een lucratieve neveninkomsten van Rouvoet??

Reageer
gravatar

Als er ook foto’s opkomen zoals die van Rouvoet met die gitaar bovenaan dit artikel dan hoeft het al niet meer voor mij.

Krijg je straks ook foto’s van J.P. waterskiënd op Bora Bora, of Eurlings terwijl hij lachend een ritje maakt met zijn kastje-loze auto, bah bah.

Reageer
gravatar

Ambtenaar 2.0: burgers kunnen zelf aan de slag, “geheel interactief”.
Ik hoop dat Rouvoet (of zijn binnenkort te verwachten opvolger) dan wel doorzet en amtenaar 2.0 aangrijpt voor grote bezuinigingen in het ambtenaren-corps, want nu wordt eindelijk formeel bevestigd dat ambtenaren overbodig zijn!

Reageer