Drie miljoen puzzelboekjes teruggeroepen: Onherstelbare fout in 23 horizontaal

Zee-eend met 3 e’s maakt kruiswoordpuzzel onoplosbaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Peter Breur,

Dit is een echte win-winsituatie. Ik zocht “synoniemenlijst” (tienvoudige woordwaarde) bij het scrabbelen. En jij als ervaren puzzelaar wellicht “scrabbelen” voor H1 (woordspel met Engelse letterfrequentie).

Reageer
gravatar

Fouten in puzzels komen wel vaker voor.
Niet alleen fouten, maar (vooral) ook pseudo-woorden, waarmee de oorspronkelijke synoniemenlijst is bevuild. En dat alleen maar om het automatisch genereren van zo’n diagram makkelijker en sneller te maken. Want hoe meer mogelijkheden, des te makkelijker het genereren gaat. Ik spreek uit ervaring.

Reageer
gravatar

Ik hoor net dat een aantal puzzelboekjes niet gehoorzaamt en bij hun nieuwe baasje wil blijven.
Ik hoop niet dat die er mee gaan fokken, want dan zal de fout zich razendsnel verspreiden. Krijgen we weer zo’n gehandicapt ras, waarvan we er al meer dan genoeg hebben.

Reageer
gravatar

De grote vraag blijft natuurlijk: hoe reëel is reeëeelt? Ten eerste, bestaat het? En ten tweede, hoe schrijf je het? Volgens mij moet het reeëneelt zijn, wat het toch weer een stukje minder spectaculair maakt. Het is tenslotte ook hazenrug en niet hazerug.

Reageer