Vondelpark slecht beveiligd

Stegeman: Vondelpark 'paradijs voor terroristen'

Het Vondelpark, een van de grootste attracties van Amsterdam, is uitermate slecht beveiligd. In een nieuwe aflevering van ‘Undercover in Nederland’ toont verslaggever Alberto Stegeman dat het mogelijk is om zonder enige belemmering wapens en explosieven de ‘A-locatie voor aanslagen’ in te smokkelen. Volgens Stegeman springt de gemeente ‘ronduit laks’ om met de beveiliging van het park. De verslaggever die eerder wereldschokkende onzorgvuldigheden bij Schiphol, defensie en Paleis Noordeinde aan het licht bracht noemt zijn ontdekking ‘tekenend voor de gehele maatschappij’.

De redactie van Undercover in Nederland beweert ‘tientallen keren’ in het park te zijn binnengedrongen. Stegeman: “Je kan het zo gek niet bedenken wat je zo’n park in kan smokkelen: keukenmessen, injectienaalden, een gebroken flessenhals en een kurkentrekker. Op oudejaarsavond nam onze stagiair zelfs een vuurwerkpakket mee terwijl de productiestagiair een nepbom in haar djembé droeg. Dit kan toch niet? Slechts één redacteur, gewapend met een stapel ingrediënten voor een goede bom, is beboet. Maar dat was voor wildplassen en dat noem ik geen terrorisme. Met zijn kunstmest, krant en spiritus mocht hij gewoon weer het park in.”

Het Vondelpark is volgens Stegeman een ‘paradijs voor terroristen’ en moet beter beveiligd worden. “Het is niet alleen een populaire toeristische attractie, maar een van de prominente Nederlandse zenuwcentra. Oud-Zuid-intellectuelen en Young Professionals komen hier op zomerse vrijdagmiddagen in informele sfeer tot de beste ideeën. Bovendien heeft het park een belangrijke internationale symboolfunctie voor vrijheidslievende wereldburgers. Door de lakse beveiliging, ontelbare schuilplaatsen en tientallen vluchtroutes is het park een paradijs voor terroristen. Zelfmoord is in een toonbeeld van ambtelijke nalatigheid als deze niet eens nodig.”

Om oplossingen zit Stegeman niet verlegen. “Meer agenten, minder vluchtwegen, videobewaking en schuilplaatsen kappen is een begin. Die bodyscanapparaten zouden het natuurlijk ook prima doen. Als we die bij de diverse ingangen van het park neerzetten dan ondervang je al een groot deel van de problematiek. Maar dat zijn slechts noodoplossingen die het echte probleem niet ondervangen. Als je ziet hoe makkelijk je met een auto vol mogelijke explosieven de Amsterdamse ring binnen kan rijden dan gaan je haren steil overeind staan.”

In de volgende aflevering van zijn programma zal Stegeman laten zien dat de Nederlandse kustlijn slecht voorbereid is op een grootschalige vijandelijke invasie.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, dat videogedoe .. moet dat nou?
Men moet toch zijn kind rustig anoniem te vondeling kunnen leggen in een park wat daar speciaal voor is aangelegd?
Voor je het weet kan anders het Burgerweeshuis worden afgebroken wegens te weinig klandizie.

Reageer
gravatar

Ja, waar trek je de grens. Een publiek toegankelijke park waarvan iedereen niet beter weet dan er gewoon ongehinderd doorheen te kunnen lopen. Wil je iedereen fouilleren/visiteren ofzo? Slaat toch nergens op. Zo kan ik overal wel een beveiligingslek vinden!

Probeer eens een echte uitdaging, Schiphol, defensie en Noordeinde prima..

Reageer
gravatar

Over beveiliging gesproken. Ik was laatst op een historisch zwakke plek in de beveiliging van ons landje: De Grebbeberg. En wat ze daar uitgespookt hebben grenst aan het schandalige.
Een uitstekend initiatief om daar te voorzien in een natuurlijke beveiliging door middel van wilde dieren, die, om de vijand te misleiden in een zgn. ‘dierentuin’ gevechtsklaar zijn opgesteld, is volledig om zeep geholpen door de lokale partij: ‘Rhenen vooruit’. Op last van deze partij, die bij de vorige gemeenteraadsverziekingen (nee, dit is geen tikfout) een nipte overwinning had behaald op de eenmansfractie ‘God voor ons allen en ik voor mijzelf’, zijn de hekken van de dierenverblijven voorzien van dubbele sloten. De sleutel van het tweede slot ligt in een kluis bij de gemeentesecretaris van Rhenen. Op een WOB verzoek naar de achtergronden van deze beslissing deelde loco-burgemeester Guichelaar namens het college kort maar krachtig mede: ‘Dat gaat u geen ene moer aan’. Ik beschouw deze mededeling maar als een voor bezwaar en beroep vatbare beslissing en heb inmiddels een bezwaarschrift ingediend. Wordt vervolgd.

Reageer
gravatar

@Haes the ministry of truth strikes again

Reageer
gravatar

@haes Ik zou dit eerder onder verkeerd typen dan verkeerd spellen rekenen. Daar valt niet tegen op te beveligen.

Reageer
gravatar

Ik zie nu trouwens pas dat het Nederlands in dit stuk van De Speld ook niet goed beveiligd is tegen foute spelling.

(En niet zo onsportief doen door de fout stilzwijgend te verbeteren, hè.)

Reageer
gravatar

@Marinus. Je kunt je rugtas afhalen in snackbar Lucky in Almere. Toen we de inhoud zagen, kregen we zo veel medelijden met je dat we niets hebben ontvreemd. Behalve dan dat boek van Darwin, maar daarvoor krijg je van ons een nieuw exemplaar van Groot Nieuws Voor U.

Reageer
gravatar

De beveiliging van het Vondelpark is prima op orde!
Toen ik gisteren met mijn rugtas het park in liep werd ik neergeknuppeld en werd mijn rugtas (waarschijnlijk voor de zekerheid) meegenomen door figuren met bivakmuts. Dat zullen vast undercover veiligheidsbeamten zijn geweest, toch…?

Reageer
gravatar

Ben bang dat dit slechts het begin is van een lange reeks van onthullingen waaraan het team van Stegeman in het diepste geheim werkt. Ik heb bij toeval wat inside information kunnen verkrijgen. Daar schrik je toch wel van. Zo is het team van Stegeman er in geslaagd, gewapend met een rode Dirk tas met daarin een fles spiritus, een pak soda en een blikje zalmforel, plaats te nemen in een groot en opvallend, en overwegend groen gekleurd, voertuig. Daarmee is men vervolgens de A10 West opgereden. En dat meerdere keren op dezelfde dag! Zonder ook maar een keer te zijn bevraagd! Je moet er niet aan denken dat het blikje zalmforel per ongeluk was opengegaan.

Reageer
gravatar

Ik vind dat we in de eerste plaats naar de economische kant van het verhaal moeten kijken. En wat blijkt dan (uit gedegen onderzoek): terrorisme is goed voor de Nederlandse economie! Al die journalisten en televisieploegen uit het buitenland moeten immers in hotels ondergebracht worden. Vaak koppelen ze er een paar extra vakantiedagen aan vast. Even het Rijksmuseum bezoeken, en de vrouwen van lichte zeden. Ja, zo’n aanslag zet Nederland ook weer eens goed op de kaart. Het toerisme vaart er aantoonbaar wel bij.
En steevast is er na een aanslag opeens veel meer geld beschikbaar voor politie en veiligheid.
Nee, dan vind ik dat wildplassen veel erger. Die redacteur is er met een boete nog goed vanaf gekomen.

Reageer
gravatar

@ Piet Hein Dat is toch wel een heel fijn plan, een mooi stukje Tchaikovsky, een goed vuurgevecht en daarna een heerlijk biertje in een inmiddels rustig Vondelpark. Volgens mij moet ik daarvoor een gaatje in mijn agenda kunnen vinden.

Reageer
gravatar

Vooral op koninginnedag is beveiliging extra belangrijk, het schijnt dat een aanslag dan grote schade kan veroorzaken.
Tot wel 3 gewonden en 184,75 euro schade aan de Nederlandse economie.
Maar de rest van het jaar denk ik dat het wel veilig is, omdat het te rustig is voor een terrorist!

Reageer
gravatar

15, misschien heeft u een middagdipje, dan zal ik het u niet kwalijk nemen. Maar u schijnt te vergeten dat de rekeningrijden-rekening pas aan het eind van de maand in de bus valt. U weet wel, als de terrorist zichzelf al heeft opgeblazen.

Reageer
gravatar

Heeft Alberto het rekeninglopen voor dit park niet overwogen? Zelfs terroristen zouden meerdere wandelingen door het park nodig hebben om een aanslag succesvol te laten verlopen, wie weet dat betalen ze dusdanig afschrikt dat ze wegblijven….

Reageer
gravatar

@Mad Man Ik vrees dat gebruik van de door u geïmporteerde AK47’s tot klachten over geluidsoverlast gaat leiden in de buurt. Niet in de laatste plaats in het Concertgebouw waar de onschuldige elite net een concertje aan het pikken is.

Reageer
gravatar

De vraag is natuurlijk: moeten we dergelijke beveiligingsmaatregelen wel willen? Een park is iets wat bijna per definitie openbaar is, waar vrijheid en natuur belangrijk zijn evenals eventuele kunstobjecten. Rust is het sleutelwoord, daar passen beveiligingscamera’s en stadswachten niet bij. Als we ons daar al onveilig gaan voelen, hoe zwaar moeten we ons huis dan wel niet beveiligen?

Een land wat in de ban is van angst functioneert slecht en wordt alles behalve veiliger. De media moet oppassen dat de focus niet te veel op negatieve zaken komt te liggen, want hun invloed is erg groot en we willen met z’n allen geen tweede Amerika worden, toch?

Reageer
gravatar

7&9 Nu laat ik me er bijna toe verleiden om een serieuze discussie starten. Ik houd me echter in, want Albertooo heeft aangetoond dat wij (zowel links als rechts NL) prioriteiten moeten stellen. Dus als jullie zandzakken regelen, importeer ik wel een paar AK47´s uit Anderlecht. The Vondelpark will be ours again!

Reageer
gravatar

PB Johanssen: je vergeet de hysterische verontwaardiging, gepaard met termen als “vrijheid van meningsuiting” en “de mond snoeren” als je ook maar op de mildste wijze wordt tegengesproken. En verder nog wat fout gespelde schuttingwoorden, maar dat spreekt voor zich. Geen onderbouwde argumenten gebruiken, want dat ben je op zowel de Telegraaf als nujij.nl af!
P.S. @6: Rita heeft liever dat jij je tegenwoordig “Trots” noemt.

Reageer
gravatar

@ Johanssen: Met de term ‘ZakEvuLers!!!’ kom je in de meeste gevallen een heel eind….

Reageer
gravatar

Ben nog even bezig een reactie te formuleren waarin “de regering” “Balkenende en Bos” “de graaiers” “de PvdA” de schuld krijgen voor dit alles. Daarbij dan iets als “Geert for President” een paart taalfouten erin en mijn reactie kan zo op het forum … of he, dit is de Telegraaf niet?

Reageer
gravatar

Hoe is het eigenlijk met die neutronenbom afgelopen?

Reageer
gravatar

Geachte heer DeWindt,

Mijn ironische opmerking van gister begint nu een iets serieuzere ondertoon te krijgen: svp dimmen of uw vuilspuiterij wordt stante pede verwijderd.

Reageer
gravatar

vondelpark is onderdeel van het multi-culti pvdafbraak amsterdam.
logisch gevolg he, dat dit park een vrijbrief is voor tuig van de richel, terroristen, criminilen en homo-rammers

Reageer
gravatar

Voor elke terrorist is er een homoseksueel in het rosarium. Zolang die verhouding marokkaanse minderjarigen -chocoprinsen 1:1 is, blijft onze veiligheid gewaarborgd.

Reageer
gravatar

Ja, en de Atlantikwall moet opnieuw worden ingesteld. Op Texel is bijvoorbeeld helemaal geen rampenplan voor incidenten met Somalische piraten.
En er moet een heel hoog elektrisch hek om Limburg, maar daar zijn ook andere redenen voor.

Reageer