Feyenoord in belangstelling van Ed de Goeij

Sluitpost wil terug in Oranje

Voormalig international Ed de Goeij heeft interesse getoond om Feyenoord te kopen. De flamboyante oud-doelman zou met zijn investerings-maatschappij ‘Say Oe-A-Ed De Goeij Investments’ circa 150 miljoen euro over hebben voor de Stadionclub. Feyenoord gaat al langere tijd gebukt onder financiële problemen. De Goeij, in dienst van Feyenoord tussen 1990 – 1997, maakte na zijn actieve loopbaan een bliksemcarrière als investment banker en staat bekend als een extravagante playboy.

Een van de voorwaarden die De Goeij stelt, is dat hij weer voor het eerste elftal van Feyenoord mag uitkomen. Volgens boezemvriend Peter van Vossen wil De Goeij zich via de Rotterdammers in de kijker spelen bij bondscoach Bert Van Marwijk. “Ed heb het nog steeds. Omdat die andere Ed (Van der Sar, red) altijd onder de lat stond, heeft hij maar 28 interlands. Maar Ed hoort natuurlijk eigenlijk thuis in het rijtje Cruijff, van Basten en Bergkamp, en als Ed uit Amsterdam was gekomen had hij daar ook tussen geweest.” Nu Van der Sar bedankt heeft voor het Nederlands Elftal, lijkt de weg naar Oranje en het WK vrij voor de Goeij. De kansen voor De Goeij zijn erop vooruitgegaan nu de positie van huidige doelman Maarten Stekelenburg omstreden is.

In De Kuip wordt enthousiast gereageerd. Technisch directeur Leo Beenhakker reageert verheugd op de interesse van ‘Ed Konijn’: “Ik ken Ed al jaren, en ben weinig mensen in de voetballerij tegengekomen die hun visie zo duidelijk kunnen articuleren”. Ook trainer Mario Been ziet het zitten in de Gouwenaar: “Wij noemden Edje vroeger niet voor niks ‘De professor.’ Als iemand onze club er weer bovenop kan helpen is hij het wel.” Over een comeback in het doel van de Rotterdamse club willen Beenhakker en Been nog geen uitspraken doen, hoewel Beenhakker toegeeft dat “geld een hoop goedmaakt.” Het legioen reageert enthousiast op de mogelijke komst van ‘El Salvador met de Snor’, zoals De Goeij nu al liefkozend genoemd wordt: “Na Van de Herik hebben we nooit meer een echte leider gehad. De Goeij is een echte personality, zowel in de directiekamer als in het veld.” Aldus fan Rinus Haas, die tevens aangeeft ‘een kenkerhekel te hebben’ aan de huidige Feyenoord-directeur Eric Gudde. De Goeij laat vanaf zijn jacht ‘Eduard le Meilleur’ weten zich te onthouden van commentaar.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Would like to correspond with Ed. In cmpetition with Ed the Prof League in the Telegraaf. Difficult to get any nws about Ed (where I live-Canada)as soccer is not as popular a sport in Canada as in Holland,

Reageer
gravatar

Ik dacht eerst een serieus artikel maar heb me rot gelachen!

Reageer
gravatar

Say Oe Ah, Ed de Goeij investments. HAHAHA
fucking mooie dingen hier!

Reageer
gravatar

Je zou van een zichzelf serieus nemend medium als ‘de speld’ toch een completere weergave van de werkelijkheid mogen verwachten:
Ed de G. is in dit verhaal slechts een vooruitgeschoven pion in het schimmige achterhoedegevecht om het shirtsponsorschap waarmee de kleurrijke John de Wolf zijn kledinglijn wederom aan het publiek probeert op te dringen.

Reageer
gravatar

Wat een (trans)actie! Daar kan Spyker (Saab in eigen Kiub)nog wat van leren.

Reageer
gravatar

Nou volgens mij heeft Edje ons wel het wereld kampioenschap in Amerika gekost naar mijn mening…
die bal van Branco was duidelijk houdbaar…
dus laat die oude man maar lekker waar hij is…

Reageer
gravatar

Steev en Juan: het dunkt mij hoogst heldhaftig om te concluderen dat Van Gobbel een Rotterdamse voetbalploeg financieel zou kunnen bestieren, slechts omdat hij in de ploertendoderbusiness furore heeft gemaakt en daar een flinke zakcent heeft verdiend. Of heb ik iets gemist van zijn loopbaan?

Reageer
gravatar

Whahaha, zelden heb ik zo’n goede grap gehoord: Een van de voorwaarden die De Goeij stelt, is dat hij weer voor het eerste elftal van Feyenoord mag uitkomen. Volgens boezemvriend Peter van Vossen wil De Goeij zich via de Rotterdammers in de kijker spelen bij bondscoach Bert Van Marwijk.

Hoe verzin je het, hilarisch!!! Whaha, krijg buikpijn van het lachen!!! Goed verzonnen!

Reageer
gravatar

Juischt, mijn beschte Juan Maria. Laat de onvolprezen Uli het financiele beleid van Feijenoord doen! De man staat bekend om zijn financieel inzicht. En wat de halfgod Jozef betreft: voor hem had ik een functie als penaltystip in gedachten. Als dat de spanning in de Kuip niet terugbrengt weet ik het ook niet meer.

Reageer
gravatar

Helemaal top van Oe A Ed!

Daar kan Ruud Gullit nog een voorbeeld aan nemen, want die heeft Haarlem mooi laten vallen.

Eens even kijken of de beurskoers van Ajax al is opgelopen, want er zoemen geruchten over ene J.C. die via stromannen aan het inkopen is…

Reageer
gravatar

CDA en CU hebben verheugd gereageerd. Maxime Verhagen: “Die man zou een voorbeeld voor alle topsporters moeten zijn. In plaats van pensioneren gewoon doorgaan. Wat een kanjer en wat een energie nog. Je zou echt niet zeggen dat hij de 55 al gepasseerd is.”

Reageer
gravatar

Maar om even bij het onderwerp te blijven: wat vonden jullie van de 0 – 3 overwinning van gisteren? Het toonde wel enige gelijkenissen met jaren geleden, toen HCS er nog bij betrokken was en Henkie F. de winnende in E’hoven scoorde. Destijds was dat de ommekeer.
Laten we het maar mooi zonder investeerder doen!

Reageer
gravatar

Redactionele waarschuwing: manische spookreaguurder gesignaleerd. Ga niet in discussie, blijf rechts rijden en probeer door lichtsignalen de spookreaguurder te waarschuwen.

Reageer
gravatar

say Oe-a-Ed de Goeij

Laat hij dat geld maar over maken is Feyenoord in keer uit de zorgen en als wij dan vrij kunnen gaan voetballen komen de prijzen vanzelf.

Feyenoord moet weer stijf bovenaan staan en ieder jaar de grootste kans hebber op de titel worden.

Kom op Oe-a-Ed de Goeij dat geld moet rollen net als die bal

Reageer
gravatar

In de spreekwoordelijke wandelgangen hoorde ik ook dat Joseph Kiprich medevoorzitter wordt, omdat er na Van Der Herik een bepaalde mate aan vlasbeharing (wederom spreekwoordelijk) aan de positie kleeft. En waar blijft Ulrich van Gobbel – toekomstig financieel directeur van Feyenoord – in dit verhaal?

Reageer
gravatar

De vraag is of Ed de strijd zal kunnen aangaan met die andere Ed, die het doel van Zuid zolang verdedigd heeft. Eddie Pieters Graaflandschijnt ook alweer langere tijd in topconditie te verkeren. Bovendien hebben ze daar op Zuid inmiddels méér vertrouwen in een keeper naarmate die ouder wordt. Ik vrees voor de Goeij dat hij zal mogen doorvaren op zijn jacht tot Eddie PG een houten jas aan heeft.

Reageer