Xander de Buisonjé wil inspiratiebron zijn

Zanger start charmeoffensief

Muzikanten in Nederland kunnen zich opmaken voor een persoonlijk bezoek van Xander de Buisonjé. De zanger zal menige oefenruimte en kleedkamer langsgaan om zich voor te stellen aan de Top 40-bestormers van nu en de toekomst. Waarom? De Brabander wil ze laten weten dat hij door artiesten best als invloed genoemd wil worden.

Terugkijkend op zijn muziekcarrière (“ik ben nog steeds lekker bezig hoor”), zag De Buisonjé eigenlijk pas in hoe belangrijk zijn eigen voorbeelden voor hem waren. “Toen we nog met Volumia! speelden in het studentencircuit keken we erg op tegen Guus (Meeuwis, red.) en de Hermes House Band. Knap om te zien hoe zij een ladderzat publiek aan het zingen kregen.” Die inspiratiebron, muzikaal of geestelijk, wil De Buisonjé nu ook zelf voor beginnende muzikanten zijn. De zanger: “Ik heb het idee dat men denkt dat ik daar niet voor in ben. Ik sta bekend als die losbol, een echt ‘mannetje’ die zijn eigen pad volgt. Dat is ook zo, maar een voorbeeldfunctie sla ik zeker niet af. Of denken mensen soms dat de nederpop begonnen is met Nick & Simon? Artiesten als Jan Smit en Yes-R zien mij zeker wel als voorbeeld. Die jongens zeggen dat alleen niet in interviews, omdat ze bang zijn om mijn naam verkeerd uit te spreken. Dat heb ik ook met Burt Bacharach. Maar als ik Jan of Yes-R gewoon weer een keer kan ontmoeten, dan kan ik het een paar keer voordoen.”

De eerste bands waar de 36-jarige artiest zijn opwachting maakte, reageerden terughoudend. De skagroep Smoking in Jamaica, die hij in een oefenruimte in Den Bosch bezocht, vindt hem ‘een hele relaxte gozer’, maar niet passen in het rijtje van invloeden als The Specials, Doe Maar en Toots & the Maytals. Ook de Meidoornse underground-dj Quermo weigert een verzoek om Hou me vast te remixen. Quermo: “Hou me vast, leg m’n hoofd lief op je schouder, streel me zachtjes door m’n haar? Hoe fokking gay is dat?” Bij vrienden en familie heeft het charme-offensief meer succes. Zo is zijn moeder trots op bijna alles wat Xander gemaakt heeft en zien vrienden zijn veroveringen bij ‘de vrouwtjes’ in de vroege periode bij Volumia! steeds meer als een grote inspiratiebron. Het meeste succes heeft de zanger tot nu toe bij zijn zoon, die hem zelfs meer als zanger ziet dan als vader. Xander zelf ziet de toekomst als altijd positief tegemoet: “Zie het leven als een spel, en zorg dat het niet zomaar overwaait. Het leven is dun gezaaid.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@Kees
Als ik me niet vergis, mis je ‘t punt.
De heren/dames van NL Tracks nemen bovenstaand artikel klakkeloos over als nieuws. Dat vind ik ‘leuk’.

De inhoud van de betreffende website interesseert me allerminst, noch de gemaakte taalfouten in de koppen. Ik heb geen hoge verwachtingen van het taalniveau van een gemiddelde redacteur van een website van het kaliber van NL Tracks. Ik zal dan ook niet wakker liggen van een taalfout hier of daar, laat staan er een traan om laten..

Nochtans succes met je nobele missie!

Reageer
gravatar

@Thijs: wat een ongelofelijke verliezers! Er zit nauwelijks een woord Nederlands bij.
Niet leuk maar om te huilen!

Hollands i.p.v. Nederlands
de beste ooit i.p.v. de beste aller tijden
herinneren i.p.v. zich herinneren.

En straks komt ook “nog hun irriteren zich” langs. Je kunt er op wachten.

Reageer