Kwaliteit Pakistaanse trainingskampen ter discussie

Top Al-Qaeda onder vuur

De kwaliteit van de Al-Qaeda trainingskampen in Pakistan lijkt op alle fronten ernstig tekort te schieten. Hygiëne, veiligheid en opleidingsniveau zijn ondermaats en amateuristisch. Dit blijkt uit een gisteren gepubliceerd rapport, opgesteld door de Jemenitische onderwijsinspecteur Qusnuf  Jashuq. De terreurorganisatie organiseert vandaag nog een spoedzitting, waar de top zich dient te verantwoorden over het ondermaatse logistieke beleid.

De feiten in het rapport liegen er niet om. Het sanitair in de kampen wordt als ‘middeleeuws’ omschreven. Kamp Salaam El Katabbi nabij Peshawar spant de kroon met hurktoiletten en constructies met emmers om te douchen.  Ook de veiligheid is volgens de inspecteur ‘een ondergeschoven kindje’. ”Brandmelders zijn in geen enkel kamp te vinden. Munitie wordt opgeslagen in barakken, die van gewoon hout zijn gemaakt. Slaapbarakken hebben geen nooduitgang en geen enkel kamp heeft een deugdelijk ontruimingsplan.”

Over de kwaliteit van het onderwijs heeft het rapport geen goed woord over. ”Na ruim tien jaar trainingskampen is de wereldwijde Ummah nog altijd geen millimeter nabij gekomen. Wie kennis maakt met de lokale instructeurs begrijpt meteen waarom. Volgevreten zelfvoldane en decadente machtswellustelingen die in de tijden van Saladin zijn blijven hangen. Zodra de Pakistaanse zon onder is veranderen de officiersbarakken in een toneel van orgieën met seksslavinnen, opium en goedkope Pakistaanse wijn. Een aanfluiting voor de Jihad.”

De Amsterdamse vakkenvullers Khalid (16) en Farouk (17) kunnen erover meepraten. Anderhalf jaar geleden vertrokken de twee zelfbenoemde ‘goddelijke guerillamocro’s’ vol idealen naar Salaam El Katabbi, maar haakten na twee maanden gedesillusioneerd af. ”Het was één grote kankerzooi”, aldus Khalid. ”We moesten al koprollend zo’n kalashnikov in elkaar zetten, maar die van mij was kankerverroest, weet je. De bedden waren ook kankerhard, weet je, ik kon niet eens slapen in die kankerbarakken. Die kankerofficiers maakten kankerherrie ‘s nachts en ik mocht mijn fokking muziek van Appa niet eens draaien.”

De top van Al-Qaeda dient zich in een spoedvergadering in Peshawar te verantwoorden voor de onthutsende onthullingen in het rapport. Aangezien de kopstukken van de organisatie zich vanuit diverse verspreide locaties naar de Pakistaanse stad moeten begeven, lijkt het niet waarschijnlijk dat de vergadering voor het eind van deze week zal plaatsvinden. Topman Osama bin Laden verklaart in een eerste reactie ‘de uitkomsten te betreuren en niet op de hoogte te zijn geweest van mogelijke wantoestanden’, maar voegt daaraan toe dat ‘niemand van één enkele sterveling mag verwachten dat deze al zijn zusters en broeders kan hoeden.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@Loko: Geeft niks hoor. Het is al knap dat je de taxi gehaald hebt. Veel van de trainingskampbezoekers kunnen zich zo slecht beheersen dat ze hun kadootjes al op de dichts bijzijnde lokale druk bezochte markt proberen te openen.
Het weggeven van kadootjes en deze beveiligen tegen te vroeg openen is gewoon een slinkse afleidingstruc van Knal-Qaeda. De man in de straat denkt bij elke ontploffing toch eerder aan de lolsmurf dan aan het kwaliteitsniveau van de kampen.

Reageer
gravatar

@truckdrijver kreeg jij ook een kadootje op de laatste dag?(die je pas open mocht maken in het vliegtuig)
Die van mij knalde in de taxi uit elkaar.(Had ook later moeten laten kijken,zal wel beveiligd zijn.)

Reageer
gravatar

Ik ben in met mijn gezin ook eens naar zo’n kamp geweest omdat de oudste niet meer mee wilde naar ‘alweer all-in in Turkije’. Wat ons vooral opviel was de gevarieerdheid van het recreatie programma. We hebben o.a. vlieglessen gehad, dat hebben we zelfs bij club-med niet meegemaakt. Veel vrienden hebben we er aan over gehouden maar die vielen geduren de jaren stuk voor stuk weg.

Reageer
gravatar

Een ontruimingsplan lijkt me niet zo handig in een plaats waar iedereen met een bomgordel rondloopt; voor je ‘t weet sta je elke 10 minuten buiten met z’n allen en dergelijk oponthoud is niet best voor de voortgang van de Jihad.

Dhr Jashuq heeft wel een punt als het gaat om de hurktoiletten, want met bovengenoemde gordels wordt dat al gauw een enorme kliederboel.

Reageer
gravatar

Misschien kunnen ze beter een ander woord voor die “trainingskampen” gebruiken. Bij een trainingskamp denk je toch eerder aan een luxe hotel en af en toe een balletje overtikken. Als het bijvoorbeeld een “medieval experience camp” heet komt men denk ik toch minder snel met verkeerde verwachtingen naar zo’n kamp.

Reageer
gravatar

De top van Al-Qaeda hoeft niets te worden verweten. Integendeel, zij kunnen hard maken dat hun beleid consistent is: bij een middeleeuwse (geloofs)overtuiging horen ook middeleeuwse omstandigheden!
Hadden wij maar een leider die net zo consistent is: dan zou hij altijd de volledige waarheid spreken, omdat hij van zijn geloof niet mag liegen…

Reageer
gravatar

De Jihad lijdt onder slecht management. Elk jaar is er weer hetzelfde verhaal over ongelovigen dit, en heilige oorlog dat. Die jongens moeten hun tasks & targets eens wat vaker vernieuwen, want stilstand is achteruitgang, blijkt maar weer. Ik hoop dat ze een beetje effectief gaan brainstormen in Peshawar, en wat meer out-of-the-box gaan denken. Waarom steeds maar weer zelfmoordaanslagen, terwijl je voor hetzelfde geld een nieuw programma van Henkjan Smits kan financieren, om op die manier de stupide Westerse decadentie op een pijnlijke manier bloot te leggen.

Reageer
gravatar

Ik ben ervan overtuigd dat topman ObL het motto aanhangt dat als hij in de toekomst de kennis van het verleden had gehad, hij nu anders gehandeld zou hebben.

Reageer