Ben haalt wederom 00.00 uur niet

Data-analist haakt voortijdig af

Ben Elker, data-analist te Bilthoven, is er voor de dertiende achtereenvolgende maal niet in geslaagd de jaarwisseling bij bewustzijn mee te maken. Vanuit danscafé Karseboom te Bilthoven, waar Elker zijn Oud en Nieuw pleegt te vieren, werd klokslag 23.28 de taxi gebeld. Hiermee verdwijnt ook de jaarwisseling 2009/2010 in Bens statistieken als zijnde ‘mislukt’.

“Alles wees erop dat Ben het deze keer wel zou redden”, aldus Homerus ten Schampenberge, barman van de populaire uitgaansgelegenheid. ”Hij had meer Red-Bull op zak dan ooit tevoren en was tot zeker 23.15 in staat een voor zijn doen goed onderbouwde discussie te voeren. Kennelijk was de Breezer Granaatappel, die hij deze avond ontdekte, een ‘slow killer’  waar Ben zich in de slotfase op verkeken heeft.”

Gijsrik den Donkendabbe, oud-klasgenoot van Ben en ooggetuige van diens laatste geslaagde jaarwisseling van ’97/’98, verklaart ‘oprecht te zijn geraakt door het feit dat zijn oud-kameraad afhaakte in het zicht van de eindstreep’. ”Dit is niet de Ben uit onze jonge jaren. Dit is niet de Ben die de zelfkant van het bestaan met zich meetornde als betrof het slechts een eenvoudig rugzakje. Wat is er gebeurd met deze jonge god? Heeft hij zijn kruit verschoten en zal hij vervallen tot het gezinsbestaan dat ook mijn noodlot is gebleken?”

Ben zelf verklaarde zich vooralsnog niet bereid tot uitgebreid commentaar. De data-analist verklaarde ‘wellicht ooit  in autobiografische vorm enige braaksel- dan wel defecatiedetails te verschaffen, maar gaf aan ‘in toestand van verder gevorderde helderheid zulks te heroverwegen’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mag ik het embargo verbreken? In het Huis-aan-huis-Blad van Bilthoven zal volgende week een mini-advertentie verschijnen met de volgende tekst: “Ben vernieuwt. Weest benieuwd!” Welnu, dát bén ik dan ook!

Reageer
gravatar

Hiermee wordt wederom bewezen wat een schier bovenmenselijke belasting het ambacht van data-analist op de een werknemer legt. En ondanks dat, zijn er nog steeds vrijwilligers die, zonder de beperkte beloning in ogenschouw te nemen, zich voor dit ambacht laten scholen.
Wij hebben nog niet het laatste van Ben gehoord !

Reageer
gravatar

Gelukkig hebben Whimpysinger, De Moraatz, Neuteboom, Nittikson, Surdie Finnis, Te Wigchel, Kiekertak, Taas Daamde, Peert, Bolmikolke en Klotterbooke de eindstreep wel gehaald.

Reageer
gravatar

Triest dat het wéér niet gelukt is. Vorig jaar was ik zelf ook in het etablissement en toen werd mij na twaalven duidelijk gemaakt dat het dat jaar eigenlijk een poging om spek en bonen was, dat alle hoop werd gezet op deze jaarwisseling. Kan me voorstellen dat zelfs Gijsrik, zelfbenoemde ‘typische goedzak, weet je wel, zo iemand die het beste met iedereen voor heeft, al wordt dat niet altijd door iedereen gewaardeerd, zoals die lelijke stinkerds die zeggen Guido Weijers grappig te vinden’ hier wat defaitistisch van wordt.

Reageer