Dutchbloggies.nl beste blog van Nederland

Speld wint prijs voor Extreem Bloemrijk, Doch Niet Wollig Taalgebruik

Dutchbloggies.nl is het beste weblog van Nederland in 2009. Tijdens een tumultueuze verkiezingsavond in het Paard van Troje te Den Haag wist de website deze felbegeerde prijs in de wacht te slepen. De jury was zeer lovend over haar eigen deskundigheid. Juryvoorzitter Jeroen Mirck: “Ik heb mij schofterig de tering gewerkt aan dit blog.”


Het juryrapport komt superlatieven te kort: “De site van Dutchbloggies nam de lezer mee op een reis op weg naar deze avond. Door makkelijke maar ook moeilijkere tijden. In de roerige blogosphere weten ze evenwichtige berichtgeving te combineren met een toon van redelijkheid in een soms overspannen veld. Hoe er op de site wordt gespeeld met beeld, tekst, geluid, vorm en de verwachting van de lezer is ronduit fenomenaal.  Er kan dit jaar maar één winnaar zijn. Zij hebben de toon gezet, legden de lat hoger en veranderden het landschap voorgoed: Dutchbloggies.nl is in alle opzichten simpelweg master.”

De concurrenten van het winnende blog waren al even positief. Jacq van het verliezende mijnliefdagboek: “Bij de Dutchbloggies is echt ieder plaatje helemaal anders. Alles blijkt een manier van leven te zijn.” Rutger de Quay (35) van Koekjesfabriek: “De kracht van deze jury is dat ze het heel persoonlijk maken. Ze zijn een groot voorbeeld omdat ze laten zien dat technologie ook onderdeel kan zijn van een lifestyle.”

Ernst-Jan Pfauth van NRC Next kan zich goed vinden in het oordeel van de jury. “Ze zijn zeker niet het vijfde wiel aan de weblogwagen. De blogosphere is net voetbal: zij zijn dan PSV, of eigenlijk Twente dit seizoen, en wij zijn dan dus een ander team, dat net iets minder goed is, en minder doelpunten heeft gemaakt, of een wat minder goede verdediging heeft, maar toch goed kan voetballen, en bovendien net als veel andere teams hard heeft gewerkt, zoals Feyenoord, dat vroeger trouwens nog wel eens in de top 3 te vinden was.”

In de kleinere, maar niet minder belangrijke categorieën bleef De Speld gelukkig niet met lege handen staan. Hoofdredacteuren Jochem en Melle van den Berg (geen familie) mochten vanavond maar liefst vier onderscheidingen ontvangen. Jochem: “Vooral de prijs voor Extreem Bloemrijk, Doch Niet Wollig Taalgebruik deed me goed. Verder zijn we ook blij met een eervolle vermelding in de categorie best opgevulde-rechterbalkblog en de bloggie voor het Mooist Opgemaakte Oranje Randje. We hopen in 2010 de prijs voor de beste html-pagina in de wacht te slepen.” Hij voegde hieraan toe: “Wij nemen internet serieus.”

foto: Happy Hotelier


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

There are some attention-grabbing time limits in this article but I don’t know if I see all of them middle to heart. There may be some validity but I will take maintain opinion until I look into it further. Good article , thanks and we wish more! Added to FeedBurner as effectively

Reageer
gravatar

Een betere remedie is:

Vingers afhakken
Armen amputeren
Ogen uitsteken
Tong uitrukken
Voeten afkappen.

Op die manier heb je gegarandeerd geen last meer van internetterreur.
En de bijwerkingen zijn niet noemenswaard.

Reageer
gravatar

Hallo, wordt het niet tijd voor een dopingcontrole?

Reageer
gravatar

Dertig,

Waarschijnlijk is uw toetsenbord verouderd of van een goedkoop merk. Daarop wil de speciale functietoets voor de Speld nog wel eens ontbreken.

Als oplossing kunt u voorlopig, tot u voldoende hebt gespaard voor een bijdetijds exemplaar, door een handig buurjongetje of uw nerdneefje Ctrl-S daarvoor laten instellen.

Reageer
gravatar

Leuke site!. Er zijn nog weinig goede sites over dit onderwerp te vinden.
Ben blij met jullie post!
Ik kan helaas geen bookmark aanmaken naar http://www.speld.nl in Firefox. 🙁 Weten jullie hoe dit komt?

Groetjes Barbara

Reageer
gravatar

Van wie ben ik het alter-ego? En wie garandeert mij dat die niet stiekem kadavers hapt, terwijl ik toch heus slechts aan vleesch doe als het ook op hoge hakken loopt? (en wanneer krijg ik een redactionele leptop?)

Reageer
gravatar

Hé Speldje, en dat rijbewijs dan dat werd gewonnen?
enne geen attribution?

Reageer
gravatar

“Het belachelijk maken van Geert Wilders is natuurlijk elders al veel vaker en veel beter gedaan.”

Daar ben ik het helemaal mee eens. Het beste belachelijk gemaakt, wordt hij door zichzelf in de Tweede Kamer.

Reageer
gravatar

Ik heb na een bezoek aan Jeroen Mirck de hand weten te leggen op nog ongepubliceerde passages uit het juryrapport:

“De Speld krijgt een eervolle vermelding voor de Effectiefste Censuur, een garantie voor een overzichtelijke site. De vaste schrijvers van reacties, zoals Bus Showfeur, Tante Harry, Kees22, Piet Hein, Opinieminiemutte en Hans Laroes zijn goed gevonden. Heel erg leuk dat de redactie de moeite neemt om zich deze alter ego’s aan te meten. Als je niet beter wist, zou je bijna denken dat De Speld echt een dynamische website met een actief lezerspubliek is.”

Verderop wordt ook nog even ingegaan op een artikel van mijn hand:
“Neem nu een artikel van Pieter ‘t Hoen over Albanië, dat plotseling homo blijkt te zijn. Een land dat homo is, dat kan natuurlijk eigenlijk helemaal niet. Dat was een goed voorbeeld van een stuk waarbij mijn mondhoeken bijna omhoog gingen.”

Verder vond ik als persoonlijke notitie van Boris van der Ham nog het volgende:
“Het belachelijk maken van Geert Wilders is natuurlijk elders al veel vaker en veel beter gedaan. Maar het is goed om te zien dat een internetsite nu ook een studentikoze poging doet om politieke satire, of wat daar anno 2009 voor door moet gaan, te produceren.”

Reageer
gravatar

Wat ik ook zo fijn vind is dat alle winnaars een gratis rijbewijs van de makers van Pivot krijgen.

Reageer
gravatar

Ik vind dat die jongens er wel erg links uitzien

Reageer
gravatar

En Rutger, als je niet ophoudt met zeuren moet je nú naar bed!

Reageer
gravatar

Ik heb met genoegen de race om de Dutch Bloggies niet gevolgd dus ben blij met deze samenvatting. Maar ook volgens zijn moeder is Rutger toch echt 14. Net als mijn zoon van http://my-no-news.blogspot.com/ (Reeds drie maanden niets gepost!) overigens. Maar dat niet terzijde.

Reageer
gravatar

Hee, sinds wanneer wordt hier niet meer gemodereerd? Wat zijn dat voor liberale praktijken?
– edit: sinds kort censureren we niet meer vooraf, maar achteraf. Deze reactie was overigens op het randje, want het tweede bericht binnen een minuut. We laten hem voorlopig staan als afschrikwekkend voorbeeld voor alle navolgende reacteurs –
-Nogmaals edit: Ha Ellen, wat knus, zo samen in 1 reactievakje!
Steev

Reageer
gravatar

LOL @ ‘Rutger (35)’ van de Koekjesfabriek. De kwoot dan hè, hoewel Rutger (14 ofzo) ook Grappig is.

Reageer
gravatar

Bloggies-denialism is in Nederland blijkbaar nog steeds een groot probleem…

Reageer
gravatar

Merel, als 10 mensen je hebben gezien dan is ontkennen zinloos.

Reageer
gravatar

Hoezo, wij waren met 10 en jullie met 2, dus dan is ie toch 35? Nou ok dan, met ((2*14)+(10*35))/12=31,5 jaar kunnen wij ook leven. Ook dat is de Speld. Democratisch en bereid tot compromissen.

Reageer
gravatar

Haha wellicht hadden de redactieleden nog beter moeten luisteren want er werd echt gezegd dat Rutger 14 jaar was. Wellicht zit daar het verschil in luisteren of horen?

Reageer
gravatar

Mijn leeftijd klopt sowieso niet, check het juryrapport maar.

Reageer
gravatar

@Rutger: Er waren 10 redactieleden dat die dat gisteren wel hebben gehoord. Doen we een keer veldwerk is het nog niet goed…

Reageer
gravatar

Van mijn quote klopt geen bal. Ik ben géén vijfendertig. Dat sowieso.

Reageer