Oudste mens ter wereld onsterfelijk

Ontologisch raadsel zet medische wereld voor aap

De oudste mens ter wereld blijkt onsterfelijk. Die conclusie trekt een internationaal geriatrisch onderzoeksteam. Hoofdonderzoeker Bert Bokhoven is in alle staten. “Hier hadden we absoluut niet op gerekend. Maar we kunnen niet om de onderzoeksresultaten heen: er is in de gedocumenteerde historie nog nooit een oudste persoon overleden.” Artsen staan voor een raadsel.

Bokhoven, hoogleraar gerontologische antropomorphie aan de Rijksuniversiteit Groningen, komt na 10 jaar van internationale wetenschappelijke samenwerking tot een opmerkelijke conclusie: de oudste mens ter wereld is onsterfelijk. Bokhoven zegt dat de bevinding ‘de medische wetenschap op haar grondvesten kan doen trillen.’ “Biologisch is het absoluut fascinerend, theoretisch gezien kan dit helemaal niet. We zien een hele curieuze golfbeweging in de gezondheid van de oudste persoon ter wereld. Het gaat vaak  eerst een lange tijd slechter. Dan komt wat wij ‘de crisis’ noemen. Maar juist op het moment dat je verwacht dat de dood intreedt, blijkt de oudste persoon ter wereld als een soort vlinder van gedaante veranderd te zijn, en is hij of zij er weer een stukje beter aan toe.”

Een zoektocht in de archieven en mortuaria levert dezelfde conclusie op. “Er is niet één gedocumenteerd stoffelijk overschot van de oudste persoon ter wereld te vinden. Niet één!” De opmerkelijke conclusies gaan volgens Bokhoven ook op voor individuele landen. “De oudste mens van Nederland, de oudste mens van China, we zien het patroon overal terug. Iedere keer kijken ze die lange tunnel in, en iedere keer komen ze met een opmerkelijk enthousiasme terug uit die tunnel.”

Bokhoven heeft een NWO-subsidie van 8 miljoen euro gekregen om dit raadsel tot op de bodem uit te zoeken. “Onsterfelijkheid fascineert de mens al eeuwen. We hopen met dit onderzoek een grote stap richting dat ideaal te zetten.” In een verkennend experiment zal nu geprobeerd worden om de leeftijd van speciaal geselecteerde bejaarden in stappen te verhogen en te kijken wat er gebeurt. Bokhoven: “We beginnen in een rustig tempo van zeven dagen per week.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zo’n 70 jaar geleden zag je amper jonge mensen. Tegenwoordig is bijna iedereen jonger. Ik ben er vrij zeker van dat over nog eens 70 jaar ik geen enkel ouder mens meer zal tegenkomen. Statistisch gezien sterven er ook nu nog maar heel weinig mensen boven de 100. Onsterfelijkheid zal binnenkort een heel gewoon fenomeen zijn. Eén probleem doet zich daarbij wel voor. Dat is namelijk het pensioen en de AOW. Die moet dan wel eeuwenlang opgebracht worden. Dat is misschien niet meer te betalen.

Reageer
gravatar

Er zal altijd een oudste mens zijn. Daardoor kan de oudste mens niet uitsterven.

Het kan evenwel niet worden uitgesloten, dat er tegelijkertijd meer oudste mensen zijn. Dit leidt tot verwarring en dient daarom zoveel mogelijk te worden vermeden.

gravatar

Net als met de oerknal, maar dan omgekeerd: ervóór moet toch iets zijn geweest. En dáárvoor ook……

Reageer
gravatar

“Ontmagen heeft iets te maken met hele scherpe curry-schotels.”

Zou een deel van zo’n curry-schotel niet voldoende zijn? Zou de hele curry-schotel daaraan te pas moeten komen?

Reageer
gravatar

Wat maakt dat nou uit? Kama Chinen is de oudste mens ter wereld.
Mensen, laat je niet afleiden door dit soort types, die verdeeldheid en twijfel proberen te zaaien, zodat we het magische moment niet wéér missen en eindelijk het naadje van de kous zullen weten.

Reageer
gravatar

Maar dan hebben we de Eindtijd dus al gehad, waar God zich dan wel met een jantje-van-leiden van afgemaakt heeft, en was Lou de Palingboer dus toch “het opstandingslichaam van Jezus Christus.”
Lou kom terug!

Reageer
gravatar

ik vind het hartstikke erg voor je. ik wens je veel beterschap en ik hoop dat alles goed komt.veel sterke groetjes marc

gravatar

Johannes 11: 25 en 26
Ik geef de doden het leven terug”, zei Jezus tegen haar. “Ik ben Zelf het leven. Wie in Mij gelooft, zal leven, zelfs als hij gestorven is. Wie leeft en in Mij gelooft, zal nooit sterven.

Dus waar hebben we het over.

Reageer
gravatar

In Japan had je vroeger ook zo’n barbaarse methode, daarvoor: “seppuku”, ook wel bekend onder de nogal vulgaire term “harakiri”, “ontbuiken” als het ware.

Reageer
gravatar

Volgens mij gaat dit ook op voor de op één na oudste mens, de op twee na oudste mens, etc. Dat betekent dat we dus allemaal onsterfelijk geworden zijn.
Nu kan ik eindelijk eens van wippenstein gaan met de Midden-Oosterse vrouwen in de buurt. Aan eerwraak gaan de families tenslotte een zware dobber hebben.

Reageer