Mexicaanse griep zege voor bookies

Wedden op dodelijke slachtoffers rage in gokcircuit

Het was altijd een probleem voor bookmakers wereldwijd: hoe breng je de dynamische wereld van de virale aandoeningen op de gokvloer? Ziektes zat, en ieder jaar weer een variabel aantal slachtoffers, maar zelden betrouwbare cijfers waar je hard op kan inzetten. Gelukkig is Radio 1 begonnen met het griepjournaal, waar drie keer per dag betrouwbare cijfers openbaar worden gemaakt over het aantal slachtoffers. Een uitkomst voor bookmakers en gokkers.

Jeffrey Krugman (24) begon deze week in zijn Gamblers Risk Palace met de mogelijkheid het aantal dodelijke slachtoffers van de Mexicaanse griep te voorspellen. Een ongekend succes, dat al snel werd overgenomen door andere gokpaleizen. Krugman: “We zoeken al lang naar de mogelijkheid om te gokken met virale ziektes, maar het is ontzettend lastig om aan betrouwbare cijfers te komen. Bij de gewone griep is het toch vaak dat laatste zetje voor ernstig zieke bejaarden en wordt veel te vaak een andere doodsoorzaak opgegeven. Maar met de Mexicaanse griep zoekt het RIVM dat allemaal voor ons uit. Nu Radio 1 de cijfers naar buiten gaat brengen is er op overzichtelijke tijden duidelijkheid. Ideaal, want zo zijn er drie gokmomenten per dag.”

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is blij met het initiatief. “Het is makkelijk om slechts de negatieve aspecten van Influenza A (H1N1) te zien. Dat is tot nu toe dan ook ruimschoots gedaan. Eerst neem je te veel maatregelen, dan weer te weinig. Het is bewonderenswaardig dat een ondernemer als Krugman de situatie weet om te buigen in iets positiefs. Sommigen zullen het wellicht als wrang ervaren, maar dankzij Krugman zijn er genoeg winnaars en niet alleen maar verliezers.”

Ook professioneel gokker Willem M. is blij met ‘Swinegambling H1L1’. M.: “Het is altijd leuk om met iets actueels bezig te zijn en te werken aan iets dat leeft in de samenleving. Dat is toch spannender dan inzetten op een witte kerst. Toen Jeffrey het wedden op de slachtoffers van de tsunami opende merkte je echt dat het ging leven in het land. Maar dat is alweer bijna vijf jaar geleden. Nu voel je weer diezelfde positieve vibe op de gokvloer. Ik heb nu ingezet op 1243 doden in februari. Dat is vermoedelijk net iets boven het gemiddelde van de gewone griep. Maar je hoort veel slechts over het virus, en waar rook is is vuur. Het is een ruime inzet, maar daardoor kan je enorme winsten boeken. De score staat nu nog op 22 doden, maar ik hoop dat het begin volgend jaar flink aan zal trekken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik gok al enkele jaren met veel plezier op het aantal nutteloze slachtoffers in Irak.

Reageer
gravatar

@Steev Totztov:
Wellicht kan een demotiverend kaartje (“Ik wens u van harte GEEN beterschap”) hem over de streep trekken?
Of zou dat tellen als een kaart-truc?

Reageer
gravatar

Eindelijk kunnen we betrouwbaar gokken op H1N1. Het wedden op het percentage Nederlanders dat de Mexicaanse griepprik dit jaar haalt viel me enorm tegen. Omdat mensen alles geloven wat ze op internet lezen en de media veel te veel klakkeloos bericht, bleek dit getal door gokmaffiosi eenvoudig te manipuleren.

Reageer