Sonja Bakker te licht bevonden

Schrijfster en dieet-goeroe gaat door zware periode

Sonja Bakker, dieetgoeroe en schrijfster van “Bereik je ideale gewicht!“, beleeft zware tijden. Tot voor kort verdiende Bakker een goedbelegde boterham met een column in De Telegraaf. Na een wat magertjes jaar heeft de schrijfster haar buik vol van alle geruchten rondom haar persoon. Ze gedraagt zich volgens insiders nogal lichtgeraakt en legt de schuld bij haar uitgever. In een onthullend interview doet ze het nog eens dunnetjes over.

Bakker zegt: “De voordelen wogen niet meer op tegen de nadelen. Als ik heel eerlijk ben komt het me allemaal de keel uit, zo langzamerhand. Als je dan een slechte recensie of een oppervlakkig stuk kritiek op je bord krijgt, dan ligt dat extra zwaar op de maag. Misselijkmakend vind ik de kritiek bij vlagen.” Dat de verkoop van haar laatste boek aan de magere kant was, wil de dieet-diva niet ontkennen: “Ik heb mijn volle gewicht in dit project gegooid. Desondanks is het niet goed gegaan; dat is moeilijk te verteren.”

Haar uitgever dreigde haar onlangs wegens haar opdrogende productie aan de kant te zetten. “Sonja is gewogen en te licht bevonden. Tot drie maal toe kwam ze deadlines niet na, en die wegen bij ons zwaar. Dat hoeven we niet te slikken, ook al zijn haar boeken bij ons nooit echt een zwaartepunt geweest. Literair gezien is ze een lichtgewicht. Dat kunnen we onszelf ook aanrekenen; haar gebrek aan schrijftalent lag er wel erg dik bovenop.” Bakkers vriendinnen hebben zagen het al een tijd aankomen, maar zijn vastbesloten haar in deze moeilijke periode niet af te vallen. “Ze is altijd al een zwaarmoedig persoon geweest. Ze had een tijd lang alles dik voor elkaar, maar soms gaat het even wat minder. Dat krijg je al die media-aandacht op je bord, en wordt het je gewoon even te veel.”

Of Bakker de komende tijd minder zwaar op de hand wordt, valt nu nog niet te zeggen. Het advies van haar vriendinnen is om zich de komende tijd vooral niet dik te maken. “Het is zo’n goeie meid; we steunen haar door dik en dun!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tja, ze was lang spekkoper, maar aan elke cashcow komt een eind. Als het geen vetpot meer is, moet ze tijdelijk de broekriem aantrekken en het misschien over jaartje of wat nog eens dunnetjes over doen.

Reageer
gravatar

Voor Sonja Bakker geldt: Na de zeven vette jaren komen de zeven magere!

Reageer