Pragmatische Obama halveert kosten gezondheidszorg

Nieuw plan: besparing door handoplegging

Twee  weken geleden behaalde de door President Obama voorgestelde hervorming van het ziektekostenstelsel een nipte meerderheid in het Amerikaanse Congres. Obama is echter nog afhankelijk van de goedkeuring van de Senaat en volgens insiders gooit Hij zijn plannen radicaal om. Voornaamste pijnpunt in de huidige opzet zijn de exorbitante kosten. In Obama’s vernieuwde voorstel zullen deze drastisch dalen.  Door dagelijks 5000 mensen te voeden met vijf broden en twee vissen wordt op jaarbasis bijvoorbeeld al enkele miljoenen bespaard.

In het nieuwe voorstel zal Hij iedere maand vijf dagen intrek nemen in een bescheiden houten hut op de top van Mount Elbert in de Rocky Mountains. Gedurende deze periode zullen zieken en zwakken tot Hem komen. De President zal vervolgens door handoplegging al hun ziekten genezen. Dit gaat van de klassieke wonderen van verschrompelde handen genezen, de blinden laten zien en demonen uitdrijven tot genezing van de meer moderne ziektes waaronder waarschijnlijk ook de Mexicaanse griep. “Obama heeft dit eerder gedaan”, aldus zijn Stafchef Rahm Emmanuel. “Mijn kat was vorige week misselijk, maar toen Barack hem even aaide, braakte hij een haarbal uit en vervolgde opgewekt zijn weg”.

Er worden naast de miljoenen belangstellenden ook weer de nodige protesten verwacht. Aan de rechterkant van het politieke spectrum zijn er groeperingen opgestaan die Obama een valse profeet noemen. Zij spreken niet meer over ‘death panels’ maar over de ‘socialist Judas’.  Obama lijkt zich weinig aan te trekken van de aantijgingen en ziet het vooral als een pragmatische oplossing om vrede in de harten van mensen te brengen en de kosten te drukken. Het nieuwe voorstel zal volgens prognoses enkele honderden miljoenen euro’s besparen.

Hij zal twaalf genezers opleiden om ook moeilijk bereikbare plekken in Amerika te kunnen voorzien van een betere gezondheidszorg. Verder zal er extra worden geïnvesteerd in klimaatonderzoek, gefinancierd door de opbrengst van in wijn veranderd smeltwater. Door muntjes uit monden van vissen te halen kan de staatsschuld verder worden afgelost. Obama lijkt in elk geval overtuigd van het succes van Zijn nieuwe plan in de Senaat. “Laat de kinderkens tot Mij komen, en verhindert ze niet; ze zullen weten, voelen, meemaken en begrijpen. Eenmaal Mijn hand en de weg voorwaarts is duidelijk. Volg Mij, mensen, volg Mij.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Toen Stevie Wonder tot vervelens toe de vraag weer eens kreeg hoe het nou was om blind te zijn, zuchtte de topmuzikant en antwoorde:”It could be worse. I could be black…

Reageer
gravatar

Hij kan Air Force One binnenkort ook wel schrappen om kosten te besparen, want als Hij op water kan lopen, dan zou Hij met de presidentiële limousine best over de wereldzeeën kunnen rijden.

Reageer