Chaos bij première Komt een vrouw bij de dokter

Arnie op de vuist met Jean Mineur

De première van de langverwachte bioscoopfilm Komt een vrouw bij de dokter is uitgelopen op een bloedbad. De doorgaans zo sympathieke reclamemascotte Jean Mineur ging al vroeg op de avond op de vuist (of moeten we zeggen op de pikhouweel) met debuterend regisseur Arnie. Naar verluidt haalde Jean hem het bloed onder de nagels vandaan door het regietalent onophoudelijk aan te spreken met zijn volledige naam Reinout Oerlemans.

In navolging van auteur Kluun (Raijmondus Godefriedus Norbert van de Klundert) heeft de regisseur een goedverkoopbare en klinkende vijfletterstellende naam aangenomen. Een naam die na een keer horen blijft hangen. Oerlemans koos voor Arnie, vermoedelijk naar de Hitchcockklassieker Marnie (1964) of de in de oudheid onder studenten populaire koosnaam van de Griekse denker Aristoteles. Maar zo’n naam werkt natuurlijk alleen als iedereen hem ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Dat was aan de kleine Franse bergbeklimmer niet besteed.

Nog voor de film kon beginnen sprak Jean de regisseur pesterig en onder het oog van de verzamelde pers aan met Reinout Oerlemans. Na zeventien keer was het voor Arnie genoeg en gaf hij onder luid applaus van de toegestroomde fans en premièretijgers de kleine bergbeklimmer een zet. Die pakte vervolgens zijn pikhouweel en begon op de regisseur in te hakken. Na enkele slagen kon de beveiliging ingrijpen en de gepassioneerde dwerg verwijderen, maar de commotie was er niet minder om. Aangezien Jean enkel een kleine speelgoedpikhouweel met zich meedroeg bleef de schade beperkt.

Boze tongen beweren inmiddels dat het helemaal niet zou gaan om een ordinaire vechtpartij maar om een hoax om extra publiciteit voor de film te genereren. Jean werd bijvoorbeeld bij de afterparty gewoon gesignaleerd met een Mojito. Bovendien zijn zowel Kluun, Arnie als Jean actief in de reclamewereld. Het gerucht dat zij diezelfde avond nog een prostituee gedeeld hebben is koren op de molen van de criticasters.

Het trio zelf ontkent het gerucht in alle toonaarden en wil alleen afzonderlijk van elkaar reageren. Arnie: “Dit leidt de aandacht alleen maar af van die prachtige film waar ik, Bokma, Atsma en Caris bloed zweet en tranen in hebben gestoken”. Kluun: “het is gewoon een hele geile film, ik denk niet dat dit iemand onberoerd zal laten.” En zelfs de getergde Jean sluit zich bij de heren aan. “Va voir ce film, c’est magnifique et un grand tour de force du débutant Reinout Oerlemans. Va voir ce film seul ou avec tes amis, peut-être comme un cadeau, par exemple avec le ticket du cinéma national.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *