Berlusconi getipt als EU-president

Merkel valt voor charmes van Il Cavaliere

Het getouwtrek rondom de benoeming van de eerste Europese president heeft een volstrekt nieuwe wending gekregen. De Europese leiders die afgelopen week bijeen waren in Berlijn blijken goed te kunnen leven met de Italiaanse premier Silvio Berlusconi als leider. Ook de Britse bookies hebben lont geroken: wie geld inzet op Berlusconi krijgt slechts 20% winst uitgekeerd. Een inzet op Balkenende levert 250% winst op, Juncker 100%.

“Als je ziet wat Berlusconi in zijn land voor elkaar heeft gekregen – hoe hij de media weet te bespelen, de vuilnisophaaldiensten organiseert en hoe hij door een flinke meerderheid op handen gedragen wordt – dan kun je alleen maar hopen dat hij hetzelfde kan doen met Europa”, aldus mede-christendemocraat Angela Merkel. “Stel je voor dat hij aan Europa dezelfde schwung kan geven als hij aan Italië heeft gegeven. Dat zou toch een geweldige impuls zijn voor de populariteit van Europa?” Een jaar geleden was er nog sprake van enige spanning tussen beide staatslieden, maar de ‘prettige en constructieve’ sfeer in Berlijn tijdens de viering van de val van de Muur, waar de bockwurst en glühwhein de beide staatslieden goed smaakten, heeft de relatie tussen beiden meer dan goed gedaan. “Ik heb geen uitgesproken negatieve gevoelens voor de heer Berlusconi, integendeel”, aldus een licht blozende Merkel.

Berlusconi hield zich gisteren verre van de media. Van diverse kanten wordt echter bevestigd dat de Italiaanse lobby op volle toeren draait. Zo zijn concurrenten voor de functie al gefotografeerd in compromitterende posities met prostituees en werden in diverse Berlijnse hotelkamers paardenhoofden aangetroffen.

Een rondgang langs Europese leiders leert dat de kansen op witte rook voor Berlusconi er goed uitzien. De beurt is duidelijk aan een christendemocraat. Verder wordt de arbeidsethos van de 73-jarige Berlusconi geroemd als ‘een voorbeeld voor de Europese verzorgingsstaat.’ Eén van de speerpunten van Berlusconi is het aanstellen van een nieuwe Eurocommissaris voor emancipatie. Hiervoor heeft hij al diverse kandidaten op het oog, maar vooral Penelope Cruz en Monica Bellucci lijken hoge ogen te goien. “Vrouwenemancipatie vind ik uiterst belangrijk. Een mooie vrouw verdient een prominente positie”, aldus een knipogende Berlusconi. Zijn woordvoerder gaat ervan uit dat Berlusconi gewoon premier van Italië kan blijven. Hij meldt desgevraagd dat beide functies ‘prima te combineren zijn.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Intussen zijn we ruim 3½ jaar verder en kijk hoe Europa zich tracht te herstellen van de armoede die de Euro ons bracht, zie hoe Silvio zich tot de nieuwe Duce liet kronen. Zijn land is failliet, maar Silvio niet. Silvio loopt nu tegen de tachtig, maar wipt nog krachtig en maakt nog vrouwen drachtig. Méér kan hij niet; het is het oude lied: alleen Silvio plezier, maar de rest niet. Eendracht op rechts maakt krachtig doch lui, dus wij kregen als Euro-keizer Herman Van Rompuy. Silvio die Italië’s laatste restje hoop vermoordt, door zijn alliantie met Lega-Nord. Ik zeide u al, beste Lezers, dat mijn verhaal eentonig zou zijn. In 3½ jaar is er op het politieke toneel veel gewijzigd, maar -in essentie- niets veranderd.

Reageer
gravatar

Bus Showfeur @5

Silvio is slimmer dan je denkt hoor. Die lijft Amerika pas in op de dag dat de dollar valt. En die valt natuurlijk als Silvio dat wil.
Gewoon even een luchtballonnetje oplaten in zijn 4000 kranten en televisiezenders, en het is gebeurd met de US of A.
Hebben we er weer een pretpark bij!!!
Ik ben zo blij met het vooruitzicht van Silvio als onze president. Denk je eens in: je hoeft niet meer naar de bioscoop voor “The Godfather”, maar alles is live! Zzzzzpannend!!!

Reageer
gravatar

Ik vind het erg opvallend en verdacht dat Edwin de Roy van Zuidewijn ook voor deze post gepasseerd wordt. Tijd voor een hoogdravend onderzoek of Beatrix hier ook achter zit!

Reageer
gravatar

Duidelijk afleidingsmanoevres om de door Sarkozy en Merkel al gekozen Balkenende zg democratisch voor te kunnen dragen ondanks zijn Bushh verleden en de chaos die hij in eigen land maakte.Sarkozy is ook zo n type, dat hebben we met die benoeming van zoontjelief van 23 jr, die nog moet studeren,in de Raad van Bestuur , na protesten toen hij hem al eerst als Directeur wilde benoemen.Er komen steeds nieuwe rookgordijnnamen, die afvallen omdat ze niet aanvaardbaar zijn voor alle lidstaten . Tenslotte komt als compromis die VOC figuur in de schijnwerper, uit een klein Land (dat is een voordeel). De onherkenbare Balk.Staatsiefoto met kind en beschilderde vrouw laten toch zo n betrouwbare man zien die het behalve met zijn eigen volk, met iedereen zo goed kan vinden en die zo godvrezend is op de TV bij de EO wel te verstaan. Voor Nederland zou het een ramp betekenen na 8 jaar Balkenende afbraak uitgerekend hem op die plaats nu Die Wende ook hier voor de deur staat en de bevolking het voor het zeggen gaat krijgen wat met het nodige tumult geprobeerd wordt te voorkomen door de zittende machthebbers

Reageer
gravatar

Tsja. Sinds de europese leiders een geanimeerd onderonsje hebben gehad met de Mata Hari van Silvio, de lieflijke Chanta Bel, bestaat er weinig twijfel meer over zijn benoeming. Wat heet? Silvio heeft zijn feestje al georganiseerd! Wat wij niet weten is dat hij inmiddels een bod heeft gedaan op de resterende televisiestations in Europa die nog niet onder zijn invloed staan dan wel in zijn bezit zijn. Binnenkort krijgen we eindelijk ons brood en spelen! Elke dag mooie meiden op tv, en orgiën op elke straathoek.
Geef maar toe: Berlusconi is God. Hij schenkt ons het paradijs: alles en iedereen corrupt, heel Europa draait alleen maar om uiterlijk, de maffia integreert eindelijk met de gewone bevolking (of andersom), en alle mannen komen ruimschoots aan hun trekken. Nog even, en dan kunnen we ons meten met pretpark Amerika!!

Reageer
gravatar

Geen wonder dat Berlusconi niet direct reageert. Wat is een presidentsschapje nou waard als je als Keizer Nero II van Itaaldinges In Het Algemeen En Haar Oostblokhoeren In Het Bijzonder bent.

Reageer