Vallende ster laatste stunt DSB

Spaargeld airborne

Dinsdagavond namen honderden Nederlanders een helder licht waar, zo meldt het KNMI. Ooggetuigen zagen tegen de donkerblauwe lucht een heldere vuurbal, die enkele tellen langs de hemel scheerde. Waar het KNMI de verschijning afdeed als een meteoriet, menen DSB-gedupeerden dat het gaat om de laatste stunt van voormalig bankeigenaar Dirk Scheringa.

De lichtende bol werd waargenomen enkele minuten nadat DSB-oprichter Scheringa voor het laatst bij het hoofdkantoor van de bank was gesignaleerd. DSB-klant Jan Gunkels uit het Noordhollandse Spanbroek zag het gebeuren. “Ik was net de aardappels aan het rooien toen ik het zag. Ik stootte nog m’n vrouw Gerdje aan, zo van ‘wat is dat nou?’, maar voor ze keek was hij alweer verdwenen. Ik weet het zeker: dat was geen vallende ster, daar ging ons zuurverdiende spaargeld!”

Ook oud-callcentermedewerksters van DSB Hennie Lodder en Marij Kraak zijn overtuigd. “We hoorden via-via van een oud-collega dat meneer Scheringa iets gezegd zou hebben over een stunt. Toen we samen die bol zagen wisten wij het wel: hij is er gewoon vandoor. Die zijn we kwijt hoor.”

Pieter Lakeman, voorzitter van de Stichting Hypotheekleed, bevestigt de getuigenverklaringen. “Volgens onze informatie heeft de heer Scheringa het hele saldo van DSB opgenomen in contanten en heeft hij zichzelf vervolgens gelanceerd in een korteafstandsraket. Het is waarschijnlijk bedoeld als een symbolisch evenement – maar het maakt de zaak alleen maar nog schrijnender voor gedupeerde spaarders en hypotheekbezitters.”

Scheringa is sinds zijn vertrek bij het hoofdkantoor spoorloos. Zijn motieven voor de ruimtereis blijven onduidelijk. Bij DSB was gisteren niemand bereikbaar voor commentaar. Wel wilde een oud-medewerker kwijt dat Scheringa, van wie hij deze maand geen loon heeft ontvangen, wat hem betreft niet meer terug hoeft te komen: “Ik mag nu wel een wens doen en jij mag raden wat dat is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik sluit me bij Bus Showfeur aan: Scheringa lijkt me typisch een geval van optimist tot in de kist en niet iemand die gaat wegrennen bij de eerste of de laatste tegenslag.
Misschien is hij gelovig? Dan zal het een lichtkogel geweest zijn om hulp van het hogere in te roepen. Of gewoon een redding van de KNSM of hoe die maatschappij ook heten mag die mensen in vliegende stormen van scheefgezakte booreilanden haalt.

Reageer
gravatar

Niet zo negatief met zn allen! Scheringa heeft immer uitgeblonken in het vertellen van ster-ke verhalen! Dat Laakbaar gedrag van zo’n mannetje, dat immer voor een dubbeltje op de eerste rij wilde zitten en zich nu gedubpeerd lopen voelen, die mag van mij ook zo naar de maan!
Ik vind het niets voor Dirk, om met de noorderzon te vertrekken. Hij reist ongetwijfeld liever per steelpannetje. Wat ik mij brom!

Reageer
gravatar

Feiten en fictie lopen in de DSB affaire door elkaar heen. Om me niks op de mouw te laten Spelden heb ik gisteren eens even goed op de dichtsbijzijnde ster gelet. Wat bleek: De zon was gedurende de dag alleen zichtbaar in het oosten, het zuiden en het westen. Nu Scheringa spoorloos is wordt hij er van verdacht met de noorderzon vertrokken te zijn.
Dat Dirk al jaren de centjes van DSB-klanten naar de verdampkring bracht pleit niet voor hem. Wognum, we have a problem!

Reageer