Strandvilla Oranjes open voor Nederlandse volk

"Met de prins aan de ontbijttafel, dat is toch heerlijk?"

De discussie over de kosten van de koninklijke villa in Mozambique laaide deze week weer op. De koninklijke familie heeft de negatieve geluiden vanuit de politiek en vanuit het volk ter harte genomen en doet een onverwachtse handreiking: de strandvilla die kroonprins Willem-Alexander aan de kust van Mozambique zal bouwen, wordt opengesteld voor het Nederlandse volk.

Vanaf de oplevering in 2011 kunnen wekelijks tien tot vijftien Nederlanders hun vakantie kosteloos doorbrengen in de ruim opgezette villa. Rolf Hagenaar, woordvoerder van de RVD: “Met dit gebaar laat de kroonprins zien dat ook de koninklijke familie zich aanpast in tijden van crisis.” Tijdens de Algemene Beschouwingen bekritiseerde onder meer de PvdA het bestedingsgedrag van de Oranjes, die met overheidsgeld een vakantiehuisje zouden bouwen. Om aan de critici tegemoet te komen kan de strandvilla nu door iedere belastingbetaler worden bezocht. Hagenaar: “Nederlanders kunnen een deel van hun belastinggeld terugverdienen door hun vakantie in Mozambique door te brengen.”

De Oranjes zelf verblijven twee maanden per jaar in Mozambique. Nederlandse burgers blijven echter ook gedurende deze periode welkom. Volgens Hagenaar biedt de ‘Oranje-Afrika-regeling’ burgers een unieke kans persoonlijk kennis te maken met de koninklijke familie. “Wanneer je ’s ochtends een eitje staat te koken naast Máxima, leer je haar van een heel andere kant kennen dan via de televisie. En een avondwandeling met Willem-Alexander over het strand van Mozambique is natuurlijk een onvergetelijke ervaring.” De bezoeker kan verder meedoen met onder andere een gezamelijke plezierjacht en een zogeheten ‘zwaaitoer’ door plaatselijke dorpjes.

Uit verschillende hoeken is enthousiast gereageerd op het besluit van de kroonprins. Lia van der Meer (57) uit Hendrik-Ido-Ambacht is erg blij met het besluit van Willem-Alexander. “Na zeventien jaar Benidorm ben ik toe aan een ander vakantieoord. Mozambique klinkt heerlijk exotisch. Het lijkt me fantastisch om mijn kleinkinderen met de prinsesjes te zien spelen, en hopelijk krijg ik de kans aan mijn Spaans te werken door gezellig te kletsen met Máxima!”

Vanaf juni 2010 kunnen alle Nederlanders met een geldig paspoort zich inschrijven voor een bezoek aan de strandvilla.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@Donnerweder. Ja, en dan zit, of beter hangt, het volk op krappe leunplaatsen in de economy class, terwijl het kroonprinselijke gezinnetje prinsheerlijk relaxt op businessniveau.

Reageer
gravatar

Heel slim van onze kroonprins en zijn egaa. Nu het kabinet besloten heeft dat privé-vluchten niet meer betaald worden door de overheid hebben ze ‘n andere oplossing gevonden: koningshuisgeile vakantiegangers.
Bied die mensen aan om bij je te komen logeren, heb je binnen de korste keren ‘n vliegtuig vol en voila! Akkoordje met de vliegmaatschappij en je kunt met het hele gezin gratis en voor niks ook mee.
Ze zijn wel inventief, dat moet gezegd.

Reageer
gravatar

@Wim3 Om te beginnen ik ben woordenblind, ook mensen die woordenblind zijn, hebben ook het recht om te schrijven. Ik zal nooit en ook nooit zwijgen omdat ik woordenblind ben en schaam me niet voor deze handicap.
Maar verder; ik durf die test of ik ergens blauw bloed heb wel te ondergaan.
Mijn moeder heet van achteren Coenraad.
Maar denk eens niet zo negatief over deze mensen. Zou jij voor dat geld wat ze krijgen, dat leventje van hun willen overnemen, LEVENSLANG ?
Het zijn ook gewwone mensne zoals jij en ik.
Misschien denken ze wat anders zoals jij en ik over sommige zaken.
Maar ook jij en ik verschillen over sommige zaken anders.
Ik zou niet mijn vrijheid willen inleveren en hun leventje willen overnemen, met al hun pracht en praal.

Dat is leuk voor even.

Reageer
gravatar

@joreiki.
Eerst goed Nederlands schrijven en dan commentaar geven. Dit voorstel van het roversnest zit geniaal in elkaar. U gaat erheen maar stuit dan op de beveiliging van 15 man (die door u worden betaald) waarop u te horen krijgt: Dit is een extra beveiligd gebied waar alleen mensen met “blauw” bloed mogen komen. U kunt ter plekke een onderzoek ondergaan (kosten 250 euro) of u wel “blauw” bloed heeft. De opbrengsten van dit onderzoek komen ten goede aan de vele safari’s die ons schietgrage “verwende ventje” wil houden. Ondertussen wordt u door de beveiliging weer teruggebracht naar het vliegveld ( kosten 200 euro) om zo snel mogelijk van u verlost te zijn. De KLM (bij opa Benno zo geliefd vanwege de vele nazi’s die deze maatschappij naar Argentinie wist te brengen) heeft een dealtje gesloten met ons verwende ventje. Voor elke bezoekende en direct teruggestuurde bezoeker krijgt hij 15% van het vliegtarief.

Reageer
gravatar

Ik zou er graag bij zijn, als Mariza een huisconcert komt geven. Uiteraard zal daar een CD van worden uitgebracht: ‘Mariza ao vivo na casa da Maxima em moçambique’ Ik verheug mij er nu reeds op!

Reageer
gravatar

Ha, als ik daar ben wil ik er wel het Maxima-le uithalen.
Zal Willem eens eventjes gezellig op olifantenjacht sturen zodat ik me eens even lekker tegen de prinses kan aanbemoeien. Gezellig onder de palmbladeren in de jacuzzi het zweet wegspoelen. Naast andere zaken is zweet ook best wel penetrant. Buitenechtelijke kinderen komen wel meer voor in de familie.

Reageer
gravatar

Zitten safari’s ook in het pakket? Voor ik daar naar toe ga, wil ik wel zeker weten dat ik ook een aantal bedreigde diersoorten mag afschieten. Fijn samen met Lex herinneringen ophalen aan opa Benno.

Reageer
gravatar

Als ze dan toch zo graag een vakantie-villa willen hebben in een onderontwikkeld gebied, bewoond door primitieve doch trotse stammen, dan hadden ze best voor Oost-Groningen kunnen kiezen.

Reageer
gravatar

Dit riekt naar een goedkope truc om aan gratis oppas voor die drie verwende prinsessen te komen.
Straks mogen de burgergasten in de tuin van de villa naar kikkers zoeken die de prinsessen dan al zoenend in prinsen veranderen terwijl Willem en Maxima aan de slag gaan voor hun volgende vruchtwatermanagementproject.

Reageer
gravatar

En wie betaalt mijn reis daar naartoe? Dit is natuurlijk weer zo’n trucje van die omhooggevallen familie. De schifting begint al op Schiphol, alleen rijke mensen kunnen zich dit veroorloven.

En nu we toch bezig zijn: mogen we ook gebruikmaken van de plaatselijke huisslaven en -slavinnetjes?

Reageer
gravatar

misschien krijg je een autoreis in een zwarte suzuki swift daar schijnt de fammilie een zwak voor te hebben, mooie auto eigenlijk…

het is wel een begin en als we dan toch aan den koninklijke ontbijt tafel zitten met bea en co kunnen we gelijk de opgehoopte stapel blauwe envoloppen meenemen voor ze schijnen zo een 200 jaar ruim achter te lopen met betalen van belasting…